pondělí 12. prosince 2011

Co je český, to je hezký

Převzetí české Volksbank Rusy už nic nebrání, rozhodl antimonopolní úřad.

Opravdu nevím, kde bych našel lepší vyjádření české ekonomické souverainity. On už i ten holandský Big Brother aspoň nepatří Číňanům...

21 komentářů:

  1. Kdo ma penize kupuje.
    Stale jen krik o nove rozpinavosti nove se formujiciho Ruskeho imperia, ale nic se proti tomu nedela, dokonce i banku si koupi od Rakusanu, Karlovy Vary uz jsou davne jejich, vojaky tu nepotrebuji, staci ze maji ruku na kohoutku. Smutne je to ze o tom jak to bude v CR se nemusi s Vasimi Vondry domlouvat, staci jim se domluvit s Nemeckem Rakouskem ci jinymi sousedy.
    Hlavne ze lide jako GP vidi to Ruske nebezpeci. Spravne ho vidi jen ho nevidi spravne pres penize ale spatne pres nepodstatnosti jako je pravoslavi a podobne.
    A stale to nestaci aby si lide uvedomili ze uz jste rozebrani mezi ruzne Siemense, Gazpromy, Bankpromy.

    Spravne Vodniku:-(
    Ta banka je jen dalsim potvrzenim jak je to s tou Ceskou ekonomickou suverinou
    ( a od ni se odvijejici politickou)
    Ani k tomu neni potreba armadni intervence. Staci to dohodnout pres prevody penez.
    Vis jaky je Vodniku rozdil?
    Drive jsme obchodovali se Sov.Svazem v tak zvanych prevoditelnych rublech. Dnes v dollarech a FSICHNI jsou spokojeni. Emericani ze to jde pres jejich penize, Rusove ze posiluji svuj vliv a vlastni toho v CR stale vic a jen LID v Ceske kotline zase zaplace:-(
    Vot tak :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Ty ekonomické klikyháky, to je samozřejmě tragedie. Mně spíš trklo to, že Rusové přebírají českou Volksbank. Já asi nebude říkat "až naprší a uschne", ale "až německou Bömischbank převezmou Francouzi".

    OdpovědětVymazat
  3. Nakonec se veci pozemske vyviji podle neviditelnych zakonu, nekdy pomalu, nekdy uderem.
    V celkovem meritku miliard lidi ma Ceska republika pouze tolik obyvatel, jako vetsi mesta v ruznych castich sveta.
    Je to vlastne kmenova skupina, rikajice si narod, ktera nikdy samostatna nebyla a jiste jeden z duvodu, proc se stale vraci k pravekym vzorum existence.
    Bud tito zapadni Slovane vzhlizeli na zapad, nebo na vychod, pokazde ale z druhorade polohy, pokazde s komplexem menecennosti.
    Jelikoz nemeli na to, aby se mohli rozvijet nahoru a do vyssich sfer duchovnich i materialnich, tak se vrhli na sebe, na sve nejblizsi spolusoukupniky, agrese sla a stale smeruje dovnitr teto narodni skupiny. Velmi jednoduche a priznive pro cizi moc, prosadit se v zemi, ve ktere se obcane navzajem nesnasi, ekonomicky i ideologicky. Tim, ze jsou mezi sebou nejednotni a na sebe vylozene zli, zakonem 'divine' prirody prijde nad ne jina moc, ktera se nestara o jejich zabomysi spory a lehce prosazuje sve zajmy.
    Cesi mne pripominaji zdejsi kmeny Indianu. Ti mezi seou take valcili, ublizovali si, okradali se a pak prisla silna Bila tvar, ktera smetla vsechny kmenove rozmisky, - Evropanum bylo uplne fuk, jestli spolu valci Cherokee se Seminoly..Sebrali teritory a zdroje oboum...

    OdpovědětVymazat
  4. Nerad, opravdu nerad,
    ale Daniela napsala smutnou pravdu:-(

    Kdybych to rekl tesne po 2 svetove tak by to bylo na vlastizradu a zastreleni, ted mi to snad projde, ale jako dalsi spolkova zeme s nazvem "Boehmen und Mahren", stejne jako je spolkova zeme Bavorsko a spolkove zeme dalsi by na tom muselo byt Cesko-Moravsko-Slezko mnohem lepe. Hlavne s vyhledem na casy pristi,
    do budoucna, ne z pohledu jsoucna:-)
    I kdyz i vedle Hawaii a Aljasky by to muselo byt lepsi nez ty soucasne sracky a stale jen hadacky a mezi sebou rvacky.
    howk

    OdpovědětVymazat
  5. Je to vlastne kmenova skupina, rikajice si narod, ktera nikdy samostatna nebyla a jiste jeden z duvodu, proc se stale vraci k pravekym vzorum existence.
    No ještě že další větu uvádíte slovy "Bud tito zapadni Slovane vzhlizeli na zapad, nebo na vychod..." - jinak bych si nebyl jist, o kterém ethniku je tady řeč...;-)

    Jelikoz nemeli na to, aby se mohli rozvijet nahoru
    Mohla byste to rozvést, to "neměli na to"?

    S tím, že Češi jako národ ještě vůbec existují pouhou náhodou a souhrou historických okolností (které se asi už opakovat nebudou, takže do několika generací ten národ a jazyk vymizí) vcelku souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  6. S tim narodnim rozvojem to vnimam pausalne, v kontextu historie.
    Pripada mi, ze Bohmen byla geograficka unita, ve ktere se cas od casu objevila touha po samostatnosti, ale idea nebyla nikdy dotazena do konce...
    Chybelo skloubeni teorie s praxi a konsensus.
    Treba v bitve na Bile hore, tam to stavovsti pani (nemecti i cesti) uplne zbabrali a silnejsi moc proste prebrala uzemi i s obyvateli. (Jen konstatuji, protoze kdyby se stalo Bohmen protestantske, tak zase by Cesi prisli o krasne barokni umeni.)

    Obrozenectvi vidim jako pokus o oddeleni se od germanske kultury, ovsem kultury vyspelejsi a tak se improvisovalo s historickymi fakty, neb Cesi patricne historicke zazemi nemeli. Rozvoj byl tedy mozny jen lokalne, nemeckou kulturu to neovlivnilo..

    Basen Slavy dcera od Kollara se zase diva smerem na vychod, mozna jako vysledek Kollarova pocitu menecennosti vuci germanismu---on prece studoval v Nemecku. Basnik se priklanel k panslavismu, nikoliv k nezavisle ideji narodni vyjimecnosti..... A take hned na zacatku narodniho obrozeni zacly hadky mezi samotnymi vlastenci, nemohli se dohodnout ani na spolecne visi budoucnosti.
    Samostatnost Ceskoslovenska neprisla zkrze politickou oposici, nebyla vybojovana silou, ale byla vysledkem rozdeleni Evropy po Prvni svetove valce...

    Ted ovsem Cesi a Moravaci po nekolika generacich svou narodni identitu pocituji, coz je uplne v poradku. Suverenimi se ale stanou tezko---proto je tak dulezite vybirat si spravne partnery mezi silnejsimi mocnostmi...

    OdpovědětVymazat
  7. S tim narodnim rozvojem to vnimam pausalne, v kontextu historie.
    Pripada mi, ze Bohmen byla geograficka unita, ve ktere se cas od casu objevila touha po samostatnosti, ale tato idea nebyla nikdy dotazena do konce...
    Chybelo skloubeni teorie s praxi a konsensus.
    Treba v bitve na Bile hore, tam to stavovsti pani (nemecti i cesti) uplne zbabrali a silnejsi moc proste prebrala uzemi i s obyvateli. (Jen konstatuji, protoze kdyby se stalo Bohmen protestantske, tak zase by Cesi prisli o krasne barokni umeni.)

    Obrozenectvi chapu jako pokus o oddeleni se od germanske kultury, ovsem kultury vyspelejsi a tak se improvisovalo s historickymi fakty,neb Cesi patricne historicke zazemi nemeli. Rozvoj byl tedy mozny jen lokalne, nemeckou kulturu to neovlivnilo..

    Basen Slavy dcera od Kollara se zase diva smerem na vychod, mozna jako vysledek Kollarova pocitu menecennosti vuci germanismu---on prece studoval v Nemecku. Basnik se priklanel k panslavismu, nikoliv k nezavisle ideji narodni vyjimecnosti..... A take hned na zacatku obrozeni zacly hadky mezi vlastenci, nemohli se dohodnout ani na spolecne visi budoucnosti.
    Samostatnost Ceskoslovenska neprisla zkrze politickou oposici, nebyla vybojovana silou, ale byla vysledkem rozdeleni Evropy po Prvni svetove valce...

    Ted ovsem Cesi a Moravane po nekolika generacich svou narodni identitu pocituji, coz je uplne v poradku. Suverenimi se ale stanou tezko---proto je tak dulezite vybirat si spravne partnery mezi silnymi mocnostmi...

    OdpovědětVymazat
  8. ...proto je tak dulezite vybirat si spravne partnery mezi silnymi mocnostmi...

    NIKDY SI NEVYBIRALI, VZDY BYLI DONUCENI SI VYBRAT, JESTE CASTEJI BYLI PREBRANI, ZABRANI!

    OdpovědětVymazat
  9. To je pravda, vyberu pro cesky narod bylo malo a poskrovnu, ale, ve vyjimecnych instancich, kde si mohli zvolit smer prikloneni se k uzitecnemu smeru, zvolili si horsi variantu.
    Napada mne politika pred a hned po druhe svetove valce, kdy uz se pripravovala puda pro sovetsky povalecny zabor republiky....Klema Gottwald vybral za cely narod a president Benes, jestli mam verit dobovym dokumentum, take pomohl znicit budouci samostatnost Cesko-slovenskeho statu..
    Presto se domnivam, ze mnoho problemu Ceska pochazi proste z faktu, ze je to mlada, (nezkusena) demokracie....

    OdpovědětVymazat
  10. nejen Rusové, ale dokonce ruští židé. No není to hrůza? Ona sice česká Volksbank není česká a nikdy nebyla, ale to máte fuk. Aspoň že ten úřad je český:)

    Andy

    OdpovědětVymazat
  11. Ona sice česká Volksbank není česká a nikdy nebyla, ale to máte fuk.
    Nevím, jestli to máme fuk. Její název mi vnucuje přání, aby opravdu česká nebyla (BTW? čí teda byla?), i když o trochu studu za svůj národ víc nebo míň nedělá rozdíl. Schlamstnou-li ji Rusové, dobře jí tak.

    OdpovědětVymazat
  12. Vodníku, ty nemáš google?
    Österreichische Volksbanken-AG vlastní 51% podíl ve Volksbank International. Všichni akcionáři společnosti Volksbank International (VBAG, BPCE, DZ BANK a WGZ BANK) podepsali 14. července 2011 ve Vídni se zástupci Sberbank základní podmínky transakce.

    Banka nyní začala velkoryse rozdávat úvěry, aby se přes střední a velké podniky dostala k státnímu lizu a je jen naší blbostí, pokud jí to dovolíme. Proč z toho ale nemáš radost ty, takový rusofil, to nevím. Myslíš, že obchod s Ruskem je ostudný?
    Andy

    OdpovědětVymazat
  13. Ostudné je nazývat rakouskou banku "česká banka", ale v jedné větě se zprávou o prodeji Rusům to pěkně demonstruje, jak jsou Češi pány ve své zemi...

    Proč z toho ale nemáš radost ty, takový rusofil, to nevím.
    Tu radost jsi mi zkazila ty těmi ruskými Židy (ačkoli neumíš pravopis) - jako antisemitu mne ta zpráva pochopitelně hluboce zneklidnila...

    OdpovědětVymazat
  14. pravopis umím, nicméně odmítám psát židé s velkým ž a mám k tomu své důvody.
    A právě v souvislosti s tím se nemusíš bát, i jako antisemita dožiješ své dny v klidu a ne rozpárán Mossadem na těle nevěstky.

    Andy

    OdpovědětVymazat
  15. Na toto téma, zda psát žid či Žid, vyslovil svůj názor v r. 2006 Jan Čulík v BL. Potíž je ovšem v tom, že němčina píše všechna substantiva s velkým písmenem, takže nejen "der Jude", ale též "der Katholik" a "der Protestant". Takže lze těžko mluvit v tomto případě o vlivu nacistické ideologie.

    OdpovědětVymazat
  16. No, můžu mít důvody psát češi s malým č-, u vzdělaných lidí ale asi budu za burana - a to se tím ještě na rozdíl od tebe nedopouštím žádného matení pojmů a obsahů!

    Proč "na těle nevěstky"?? Než jsem se oženil, žil jsem, pravda, hříšně rozmařile, ale vesměs s milenkami, nikdy jsem si kurvu nezaplatil, ani když už jsem na to měl.

    OdpovědětVymazat
  17. A. Zeman: na ten článek se pamatuji. Čulík se proviňuje proti českému pravopisu proto, protože ho o to žádal jeho židovský přítel. Považuješ-li to za uspokojivé odůvodnění a omluvitelný krok, tak já ne.

    OdpovědětVymazat
  18. Čulíkův článeček zdařilý moc není, neb dle mého nesprávně odkazuje na nacismus a tím i na němčinu, která má pravopisná pravidla jiná nežli čeština. Jak je Ti jistě známo, dle "Pravidel českého pravopisu" se píše malé počáteční písmeno (žid) "podle náboženského vyznání", velké počáteční písmeno (Žid) pak "v etnickém smyslu". Takže není pravopisná chyba psát "ruští židé", jak napsala Andy. Dík této dvojí možnosti češtiny, pak možno psát články např. o tom, zda Karel Poláček byl žid či Žid, když tyto dva pravopisem definované významy se vzájemně přesahují.

    OdpovědětVymazat
  19. Vodníku, pěkně se ti povedlo zakecat nesmysl o "české bance".
    BTW, těmi vzdělanými lidmi myslíš koho? Sebe? Co takhle odpálkovat tvůj útok třeba poukazem na komické prznění psaného projevu nesmyslným zdvojováním, namátkou bych připomněla tvého pověstného intellektuála:)

    Andy

    OdpovědětVymazat
  20. A. Zeman: pravopisná chyba by to nebyla, kdyby Andy myslela v Rusku žijící vyznavače judaismu. Nevím nakolik bankéři chodí do synagogy, ale neřekl bych, že je to jejich zásadní charakteristikou. Oba významy se skutečně z velké (avšak stále menší) části přesahují, ale nejsou (byť bývávaly) totožné. A Andy výslovně říká, že odmítá psát Židé s velkým Ž-, tudíž svévolně porušuje pravopis. Navrch mate pojmy! Napíšeš-li "Bidžov", každý ví, že myslíš Bydžov, nikoli Novou Paku. Kdežto když napíšeš "žid" a myslíš "Žid", je to falsifikace významu.

    OdpovědětVymazat
  21. Andy: nezakecal: "Ostudné je nazývat rakouskou banku »česká banka«".

    A snad si nemyslíš, že se od tebe - poté, cos projevila okázalé pohrdání pravidly pravopisu - nechám mentorovat o prznění psaného projevu!

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>