úterý 28. února 2012

"Military men are dumb, stupid animals to be used as pawns for foreign policy"

Výroku, urážejícího všechny armády světa, včetně té nejlepší lehovy, jsem se nedopustil já ani nějaký hippiesácký mírový aktivista. Ovšem nositel Nobelovy ceny za mír to - vedle řady dalších válečných zločinců - byl!

Pochopitelně není-li to nějaká antisemitská pomluva...

33 komentářů:

  1. KIssinger coby moudry muz toho rekl mnoho moudreho a v dobach kdy byl ministrem zahranici udelal mnoho nemoudreho, vcetne kobercovych naletu na Laos, Kambodzu!
    Oni ti vojaci jsou trenovani tak aby u nich prestalo fungovat svedomi, pak mohou pouzivat napalm, fosfor, vrazdit a nic to s nimi nedela. Najdou se sice vyjimky, nekteri po navratu domu skonci v blazinci ale jinak je vse v pohode, ti vygumovani spokojene doziji:-(
    Pak to konci prohlasenim ktere pronesl Kissinger:
    “Military men are dumb, stupid animals to be used as pawns for foreign policy.”

    Pritom by stacilo tak malo aby ruzne valecnicke smecky nemohli posilat lidi na smrt:
    "Never do anything against conscience even if the state demands it." - Albert Einstein
    [Nikdy neudelej nic proti svemu svedomi ani kdyz to stat(Necas,JWB,Obama) bude vyzadat!]

    OdpovědětVymazat
  2. Leon Kreutzfeld29. února 2012 v 2:44

    Ale no tak, nemuze byt preci kazdy chytry, vite jak by klesly ziskove marge, kdyby si sel kazdy nabrat do cepice dvakrat? Vp. Kissinger stravil mezi pechotou nejaky cas, tak si to jiste nevycucal z prstu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuriosní je, že já mám podle tohoto výroku k vojenskému stavu jako takovému větší respekt než vp. Kissinger. K profilu dobrého vojína (ale i automechanika nebo kominíka) nepatří tvořivá intelligence, intuice nebo schopnost usebrání - tací se realisují jinde. Dobrý voják, byť ho může někdo (právem či neprávem) považovat za gumu, je k nezaplacení a je tragedií, bojuje-li za špatnou věc. Připomněl bych v souvislosti s debatou o zakázaných symbolech, že to byly mongolské stepní gumy, které šly tisíce kilometrů, porazily Hitlera a ač nám nepřinesly svobodu, zbavily nás aspoň nebezpečí vyhlazení.

      Vymazat
  3. Je mi vás upřímně líto. Holt ty kobercový nálety, no říkali to asi za bolševika v televizi, musí to být tedy pravda. Myslím, že je úplně zbytečné vám vysvětlovat, že svět je totálně jiný a já vám ho rozhodně nezávidím. Že oni mě a mé kolegy trénovali aby mi přestalo fungovat svědomí. To teda potěš koště...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "no říkali to asi za bolševika v televizi"
      Pan leho si jiste nepamatuje bolsevitskou televizi z dob Vietnamu a samozrejme jako vojin byl patricne vyskoleny a poslusne hlasi.
      Ze pojem kobercove nalety je celosvetove znamy, uci se v univerzitach jako Yale a Oxford, mu jaksi uslo. Pro zajimavost clanek, ktery spatlali dva profesori z danych univerzit.
      Osobne jsem poznal nemalo lidi, kteri tam nespravovali dopravni prostredky ale byli primo v ohni, na bojisti. Sergeant a valecny zlocinec, Henry Kissinger se jiste do Cambodie nepojede za koberove nalety omluvit. Ze by byl i clanek BBC z bolsevitske televize?

      Vymazat
    2. No jo, Kambodža byla bombardována, ale proč? Slyšel někdo o Ho Chi Min Trail? Pokud vím, vedl přes Kambodžu. Bez zásobování přes Kambodžu by Vietnamská válka trvala možná rok, dva. A jelikož byli komunistické hordy, pardon, partyzáni, zásobováni přes Kambodžu neustále, tak mohla válka pokračovat do nenkonečna, kdyby Američané demokraticky nerozhodli své vojáky odlifrovat domů. A co se týče kobercových náletů, nějak jsem se od těch profesorů moc o nich nedozvěděl. Že se v archívech nedopídili cílů nějakých náletů a proto byly kobercové? A tohle vám má někdo zbaštit?

      Nevypadá to, že tyhle kraviny baští víc než pár poblouzněných profesorů...

      BTW, mě opravdu fascinuje, jak někteří "intelektuálové" radějí věří nějakým profesorům, kteří nemají vůbec ani ponětí jak armáda funguje, než skutečným veteránům z místa bojů. Nemám na mysli Johna Kerryho a jemu podobné, samozřejmě...

      Vymazat
  4. Me je zas corporale uprimne lito tech VSECH mrtvych co jich bylo a je v ramci Vasich akci.
    Za Sadama to byly desetittisice z vojenske akce USarmy jen v samotnem Iraku je vysledek tento:
    Cost Of war
    Number Of Iraqis Slaughtered In US War And Occupation Of Iraq "1,455,590"
    Number of U.S. Military Personnel Sacrificed (Officially acknowledged) In America's War On Iraq:
    4,801
    Number Of International Occupation Force Troops Slaughtered In Afghanistan : 2,883

    Cost of War in Iraq & Afghanistan
    Total Cost of Wars Since 2001
    $1,300,645,264,563 http://www.costofwar.com/
    ============================
    Hlavne ze Vam to tu corporal zametl pod stul prohlasenim ze
    "no říkali to asi za bolševika v televizi, musí to být tedy pravda"
    Leho-vsky styl argumentace:-(
    Jsou i jini nez komuniste kteri Kissingera zaluji za valecne zlociny ve Vietnamske valce i kdyz corporal dobre vytrenovan to zde chcete svadet na komunisticke lzi!
    Toto jsou corporale take komuniste co ho zaluji za jeho zlociny ?
    Urcite prisluhovaci Moskvy a Pekingu?
    http://www.zpub.com/un/wanted-hkiss.html

    OdpovědětVymazat
  5. Toto jsou corporale take komuniste co ho zaluji za jeho zlociny ?

    Takže zase přecházíme do osobní roviny abychom svým argumentům dodali důraz, Vodníku, že.

    Ano, jsem si vědom antiválečného hnutí v USA a vím, že každý z těhle pomatenců nenosí červenou knížku v kapse. Snad pořád nejméně jeden z nich sedí v našem Senátu, jmenuje se John Kerry. Že není komunista je jedno, agenda je totožná. A jsem si rovněž plně vědom, že tito lidé nepatří zavřít, zastřelit a pověsit, zkrátka tak jak by s nimi bylo naloženo kdyby skuteční komunisté se dostali k moci. Je to nežádoucí "side effect" liberální demokracie jedinců, kteří svých svobod zneužívají a jelikož jsou ve značné menšině, tak jsou a budou vždy tolerováni a tak to i být musí.

    Zkrátka tihle pomatenci lžou a řvou se zaťatými pěstmi co jim hrdlo stačí, ovšem není možné si nevšimnout, že zdaleka nemají takový prostor a dopad jako kdysi a jejich vliv pomalu ale jistě upadá.

    Zkrátka, pravdu je velmi těžké umlčet a jak vychází najevo hlavně na Internetu, tak si svoji cestu vždy najde. Ne každý ví například o projektu Venona, ale informace se pomalu a jistě dostávají do podvědomí společnosti. Zrovna tak jako že poslední kobercové nálety v historii byly uskutečněny v roce 1945 a že chemické zbraně nebyly nikdy použity západními velmocemi od první světové války.

    Můžete se snažit jak chcete, ale tomu lunatismu co se tady snažíte propagovat věří stále méně lidí. Asi podobně jako tomu, že Zeměkoule je placatá. Kdysi tomu věřila drtivá většina vzdělanců a dnes? Kobercové nálety v Kambodži v době Vietnamské války je stejná kategorie...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Kobercové nálety v Kambodži v době Vietnamské války je stejná kategorie..."
      Kdyby jste si prostudoval vyse uvedene odkazy (Yale, Oxford, BBC) tak by jste takovouhle blbost (že poslední kobercové nálety v historii byly uskutečněny v roce 1945) nemohl napsat.
      Venona a Julius and Ethel Rosenberg, dobre zname.

      Vymazat
    2. Venona a Julius and Ethel Rosenberg, dobre zname.

      Julius a Ethel Rosenberg? Proč sem pletete tyhle popravené komouše? Připomínám, že tihle byli kovaní komunisti ze staré školy nejen přesvědčení o své víře v krvavou socialistickou revoluci, ale kteří velmi horlivě přispěli k urychlení výzkumu na sovětské atomové zbrani získáním kritických dat z Los Alamos. Možná si nezasloužili popravu, ale spíše vyhoštění do země dělníků a rolníků, kde by zcela jistě zdechli v zapomění a popřípadě otravou alkoholem podobně jak jiný špion Kim Philby.

      Kdyby jste si prostudoval vyse uvedene odkazy (Yale, Oxford, BBC)

      Žádné odkazy nezmění historii. Tečka. Howgh...

      Vymazat
    3. Takže zase přecházíme do osobní roviny abychom svým argumentům dodali důraz, Vodníku, že.
      Nevím, proč oslovujete mě nebo Vodníka007, když odpovídáte Astrovi.

      Žádné odkazy nezmění historii. Tečka. Howgh...
      A Vodník napsal, že leho je idiotský chcípáček, že jo. Co je to "historie"? Ta její současně platná officiální verse? Tu samozřejmě může výzkum (a pak odkazy na něj) změnit, jako se to stalo už mnohokrát a děje se to průběžně furt.

      A stejně jako ostatní si nemyslím, že BBC je kommunistická centrála.

      Ještě jste mi neodpověděl na tohle.

      Vymazat
    4. Leho opet zumpoidne reaguje :
      Zkrátka tihle pomatenci lžou a řvou se zaťatými pěstmi co jim hrdlo stačí, ovšem není možné si nevšimnout, že zdaleka nemají takový prostor a dopad jako kdysi a jejich vliv pomalu ale jistě upadá.

      ac sam si hlida "osobni" rovinu :
      Takže zase přecházíme do osobní roviny abychom svým argumentům dodali důraz,
      Obvineni je vice nejen
      http://www.zpub.com/un/wanted-hkiss.html
      ---------------------------------
      Misto Lehovskych vykriku o "pomatenci lžou a řvou se zaťatými pěstmi" je treba si ty odkazy precist! Pak by melo byt jasno ze se nejedna o par jedincu,
      že zdaleka nemají takový prostor a dopad jako kdysi a jejich vliv pomalu ale jistě upadá.

      That same month, an Argentine judge said he wanted Mr. Kissinger to testify about American involvement in Operation Condor, the scheme by South American dictatorships, including Argentina and Chile, to abduct or kill opponents living in exile.

      In April, a British human-rights campaigner asked a London judge to arrest Mr. Kissinger under the Geneva Conventions Act of 1957 for the "killing, injury and displacement" of three million people in Indochina during the Vietnam War years. The judge rejected the application, but not before Mr. Kissinger had to endure a protest by 200 activists calling him an "evil war criminal." Plans for a similar protest apparently led him to cancel a planned trip to Brazil as well.

      Finally, in Washington, Mr. Kissinger faces a $3-million (U.S.) lawsuit by the family of René Schneider, a Chilean general assassinated in 1970 for opposing plans for a coup against Mr. Allende.

      This quickening pace of the pursuit raises a touchy issue for international justice: Whose justice is it?

      Until now, those brought to trial largely have come from poor or defeated countries such as Serbia and Rwanda. But activists say that must change. To have any force, international law must apply to the rich and powerful too.
      http://www.commondreams.org/views02/0611-03.htm

      Jsou to hlasy z celeho sveta ne jen jak Vam vysvetluje corporal Leho:
      Zkrátka tihle pomatenci lžou a řvou se zaťatými pěstmi co jim hrdlo stačí, ovšem není možné si nevšimnout, že zdaleka nemají takový prostor a dopad jako kdysi a jejich vliv pomalu ale jistě upadá.
      Vrcholem argumentace je prirovnavat dolozena fakta o vybombarovanych vesnicich v Laosu a Kambodge k recem ze "Zeměkoule je placatá"
      Kdyz uz zumpoidne Lehovsky tak osobni otazka corporale Leho.
      Jelikoz sam Kissinger ty nalety priznal, kdyz to zduvodnil jako bombardovani zasobovacich cest ktere Viet-Kong vedl pres sousedni staty, kdezto corporal Leho to popira, vyvstava otazka:
      jestli experti v USarmy training s Vami corporale trochu nezanedbali? :-)

      http://bilderberg.org/kissing.htm
      Staci malo, ty odkazy si precist hloubeji prostudovat a zapnout horni polovinu hlavy.
      Pak nebudete argumentovat na urovni "Zeměkoule je placatá" a porovnavat s tim co prokazano jest.

      Vymazat
  6. To uz na tom musi prskalkove proti zapadnimu systemu byt hodne moc spatne, kdyz vytahuji udalosti ctyricet let stare. Este jste zapomneli na fotografie deti z May lai, ta nemela chybet v moralnim rozhorceni..
    Zrejme Kissinger neco takoveho rekl, ovsem citace je z knihy Posledni dny, takze muzeme i nemusime verit autorovi.
    Priklanim se tomu, ze v te valecne vrave praskaly nervy mnohym . No a co?
    Za tech 40 let americke ozbrojene sily perfektne fungovaly, zatim co ve svete a Evrope chcipaly statni armady na ubyte, spolu s pidizviky, co umirali na nemoce zpusobene depresi a vztekem.

    Pro pany konspiratory:
    Toto prohlaseni H.K. je jen mlzna clona od zasluzneho clena elity NWO--ktery se jevi jakoby v oposici, kterou si vsak sam vytvori, aby mel v jinych oblastech klid na praci. Ubozaci se vrhnou na hozenou kost, zacnou lacne ohryzavat a tak nezpozoruji, ze loutkar se cpe v klidu sunkou.....:-))
    Jen tak dale, moureninkove, vlastne pomahate elitam budovat Novus ordo seclorum....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. loutkar se cpe v klidu sunkou.
      Telecí šunkou!

      Vymazat
    2. "To uz na tom musi prskalkove proti zapadnimu systemu byt hodne moc spatne, kdyz vytahuji udalosti ctyricet let stare."
      Prskalek Daniel zapomina na jejich otrepane vytahovani 70 let stare udalosti.
      Nezamlzilo se jim doma zrcadlo?

      Mimo jine, 40 let americke ozbrojene sily se ukazuje hlavne prohravanim valek.

      Prsk prsk prsk: "Jen tak dale, moureninkove,....."
      :-)

      Vymazat
  7. "Že oni mě a mé kolegy trénovali aby mi přestalo fungovat svědomí."

    Zase kecáš, Leho. Všichni dobře víme, že tvoje svědomí je vypínací.

    OdpovědětVymazat
  8. Spravny pohled napsala Daniela:
    Toto prohlaseni H.K. je jen mlzna clona od zasluzneho clena elity NWO--ktery se jevi jakoby v oposici, kterou si vsak sam vytvori, aby mel v jinych oblastech klid na praci. Ubozaci se vrhnou na hozenou kost, zacnou lacne ohryzavat a tak nezpozoruji, ze loutkar se cpe v klidu sunkou.....:-))
    Jen tak dale, moureninkove, vlastne pomahate elitam budovat Novus ordo seclorum....:-)

    Take toto mate spravne, ze Vase armada jsou mistri sveta v zabijeni :-(
    Za tech 40 let americke ozbrojene sily perfektne fungovaly, zatim co ve svete a Evrope chcipaly statni armady na ubyte, spolu s pidizviky, co umirali na nemoce zpusobene depresi a vztekem.

    Jen tu Daniela pozapomela dodat ze ekonomicka cisla plati i pro mistry sveta a tak ta cisla kolik to stalo spolu s vyrobou predanou do 3 sveta se podepsala na hospodarskem propadu USA.
    Proc to tak dopada ? Protoze svetu vladnou hajzlove! Protoze svedomi je neznamy pojem nejen u vytrenovane armady, ale predevsim u tech kteri vladnou! Platilo v dobach kdy sekretarem byl Kissinger a nechal kobercove bombardovat Laos a Kambodzu az po Allbright ktera podporila humanitarni bombardovani na Balkane:-(
    Svetu co existuje vladnou hajzlove! Dnes o to horsi ze mnozi z nich jsou "demokraticky" zvoleni:-(


    Hezky a srozumitelne to vysvetluje na sousednim blogu pisatel pod napisem:

    Vědecky vysvětlená blbá nálada
    To, co jsme tušili, někteří i věděli, je potvrzeno vědecky (a dokázáno svědecky): britský deník The Telegraph napsal, že podle studie psychologů z kalifornské Univerzity v Berkeley mají v průměru lidé z bohatších poměrů větší tendenci lhát, chovat se nečestně a dokonce i porušovat zákon, zatímco "ctnostné chování" je statisticky intenzivnější u nižších příjmových skupin.

    Žádné překvapení, zkušenosti z polistopadového vývoje to dokazují naprosto jasně, jasněji, než se tenhle fenomén projevuje na jakžtakž kultivovaném Západě: do popředí se v pranici o moc, bohatství a vliv vždy proderou lidé bez skrupulí, bez svědomí a soucitu, jednoduše formulováno - ti největší hajzlové!

    http://kodet.blog.idnes.cz/c/248799/Vedecky-vysvetlena-blba-nalada.html

    OdpovědětVymazat
  9. V poradku--at ma treti svet vztek na americkeho vojaka. To ukauje, ze ma strach..
    V konecne fasi vzdy zalezi na vysledku, ze aaano.
    V Koreji padlo mnoho Americanu a zdanlive Severni Korea dosahla toliko nezavislosti, aby ukazala, ze komunsticky system je lepsi varianta, nez zapadni system v Jizni Koreji. To to dopadlo.. Svrab a nestovice. Presto tato severni basta po dlouhou dobu odoavala pod krivym jmenem "demokraticka Korea" imperialisticke bote zoldaka. Zaroven slouzila jako stebelko slamy, za ktere se bolsevicti i jini utopenci chytali a skytala nadeji, ze vse neni ztracene, jednou prijdou zarne zitrky. Ze se tam navzajem poziraji hLady ? Kdepak. To je prece lziva pomluva Amiku.
    A podivejme. Zrejme ten novy, vyzrany Kimecek se zacal bat, ze prijde hladomor i k nemu do vladniho palace a tak podepsal smlouvu, ktera je naprosty a uplny ustupek tem roztahovacnym imperialistum. To to soudruh dopracoval.
    Prodal vzneseny boj proti zapadu za pytel ryze..
    Samozrejme, kdybychom nemeli silnou armadu, kimove by na nas kaslali a dokonce--jaka hruzna myslenka--by nas meli radi..
    Soudruzka Semelova taky truchlila nad umrtim diktatora Kim-Conga, jeji svedomi je tedy ciste a dale preibira stafetu s plamenem komunismu ----Byla by to perfektni presidentka pro Cesko.
    Marta na Hrad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prskalku, zase placas nesmysly. Severni Korea zustala samotna protoze US nechteli valcit s Cinou, ktera se tehdy nakupila na hranicich. Celkem pochopitelne.
      Dale KLDR podoprovalo SSSR, ktere dnes neni. Zatim je podporuje nas byznys partner, komunisticka Cina. Celkem je jasne, ze se toho hladoveho bremena chce zbavit kazdy stat.

      Stale zbyva otazka, proc Henry Kissinger tolik valcil v Indocine a doslova obratem otevrel spolupraci s komunistickou Cinou. Verim, ze i zde v USA by mu vetsina veteranu rada dala vyprask.

      Vymazat
  10. V poradku--at ma treti svet vztek na americkeho vojaka. To ukazuje, ze ma strach..

    Je opravdu z ceho mit strach !
    Osvobozeny Irak a osvobozovany Afganistan s takovym poctem mrtvol
    Cost Of war
    Number Of Iraqis Slaughtered In US War And Occupation Of Iraq "1,455,590"
    Number of U.S. Military Personnel Sacrificed (Officially acknowledged) In America's War On Iraq:
    4,801
    Number Of International Occupation Force Troops Slaughtered In Afghanistan : 2,883

    Cost of War in Iraq & Afghanistan
    Total Cost of Wars Since 2001
    $1,300,645,264,563 http://www.costofwar.com/

    Z toho jde hruza nejen na 3 svet.

    Vas zaverecny argument proc Emericka army musi byt silna, to je opravdu sila:-)

    Soudruzka Semelova taky truchlila nad umrtim diktatora Kim-Conga, jeji svedomi je tedy ciste a dale preibira stafetu s plamenem komunismu ----Byla by to perfektni presidentka pro Cesko.
    Marta na Hrad!

    Je to opravdu trochu nepomer a tezko se da srovnavat skutky nejake soudruzky Semelove ktera blahopreje ci kondoluje soudruhum do Koreje a skutky USarmy ktera za sebou po viteznem odchodu z Iraku zanechala rozvracene "demokratickou" zemi s 1,5 millionem mrtvol.
    Hlavne sledujte co rikaji soudruzky a soudruzi :-)
    Radeji lepe vazte kazdou svoji vetu
    odkud doopravdy hrozi nebezpeci svetu!

    OdpovědětVymazat
  11. Neustale prskani o tom ci onom, poburovani se nad politikou zapadu, ulevovani si remcanim nad americkym vojenskym systemem, proc se neco udalo, to vse je pro srandu kralikum a zabavny material pro analysty.
    Jasne to ukazuje, ze nespokojenci, hlavne v Cesku, jsou v tabore porazenych, neb maji nevolnickou mentalitu reptat proti vsemu, co povazuji za "Vrchnost" a to je tak asi vse, na co se zmuzou.

    Dulezitejsi jsou masy volicich obcanu na domaci pude, jestli neco rozhoduje tak je to oposice, ktera je inteligentni a silna. Establishment ma rad Rony Pauly, ti oslovi prave takove fnukace, co doufaji, ze nekdo za ne neco udela, - jsou to absolutni bridilove. Jeste se tak zmuzou na podepsani petice proti kapitalistum, nebo hopsani okolo Wall street..v zapeti se ale mezi sebou kvuli sve sobeckosti a nesnasenlive povaze brzy rozhadaji.

    Americke ozbrojene sily maji mnoho slozek, - armadu, namornictvo a letectvo, nepocitaje specialni jednotky.
    Vsichni tito muzi a zeny vstoupili do vojenske sluzby dobrovolne, jsou podporovani vetsinou americke populace a proto maji stabilni zazemi, ktere nam svet tolik zavidi. To je cena za to, byti velmoci..
    Dokud maji nepratele vztek a nenavidi nas, pak je vse dobre.
    Byla bych velmi znepokojena, kdyby se to obratilo a najednou zacly US chvalit diktatorske rezimy nebo jini kolaborantsti breptove. To by bylo na povazenou.

    V Iraku, Afghanistanu, Libyi, Jemenu, tam vsude se vrazdili a vrazdi obcane vetsinou sami---Jiste, ze ve valce jsou ztraty, ale drtiva vetsina mrtvych se zmasakrovala mezi sebou. Jako ted v Syrii, uz osm tisic, podotykam, ze bez pritomnosti Amiku.
    Porovnani:
    V Gaze Lite olovo zapricinilo 1 400 obeti a Anti-zidi-anti-Amici z toho meli dlouhodobe osypky...Ted je vsak v radach Ant-Anti ticho.
    A vite proc ?
    Hajzlici netrpelive cekaji, az se do toho necha zatahnout Amerika, aby mohli zacit rvat o imperialisticke agresi.
    Pak by se radostne vzbudili z lethargie a zacli svadet tisice mrtvych (povrazdenych samotnymi spoluobcany) na americke zoldaky...
    A kalifornsky mudrc, vodnik 007, si jiste taky odvazne prisadi-- v ramci bojove akce nam bude mapovat syrsky koridor sionistu...:-)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Který blb mi smazal příspěvek? Ani se nemusím ptát, že Vodníku?

      Vymazat
  12. Mudrc mudrcovi: "Dulezitejsi jsou masy volicich obcanu na domaci pude"
    Aha, takhle.

    "Vsichni tito muzi a zeny vstoupili do vojenske sluzby dobrovolne"
    Ano dnes ale v dobe Vietnamu byla vojna povinna. Dnes se normalni clovek na vojnu nehlasi.

    "V Iraku, Afghanistanu, Libyi, Jemenu, bez pritomnosti Amiku."
    Tomu se rika False flag operation. Ale ze v Iraku a Afgh. Amici nebyli je snad posledni novina?

    "Hajzlici netrpelive cekaji, az se do toho necha zatahnout Amerika"
    Hm, pujdem do Iranu na pomoc za takovyhle prisery? "Israeli Prime Minister Benyamin Netanyahu sparked outrage in Beirut when he stated that Lebanon "does not exist on the new world map."

    "vodnik 007, si jiste taky odvazne prisadi-- v ramci bojove akce nam bude mapovat syrsky koridor "
    Co je na tom odvazneho? Vadi vam muj nazor? Nazor jeste neznamena, ze se za to musi jit do valky, jak nam stale vnucuje Izrael, ktery chce napadnout iran, jen za podezreni.
    Vase reci jiz ani nejsou prskani ale zanicene plivy!

    OdpovědětVymazat
  13. Ano dnes ale v dobe Vietnamu byla vojna povinna.

    Povinná nebyla zdaleka pro všechny. Zhruba 25% vojáků ve Vietnamu bylo vojáků povinně odvedených a zdaleka ne všichni byli nasazeni v bojích, řekl bych tak dalších 25% z těch 25% a to je určitě ještě přehnané. Takže ne více než 8% všech povinně odvedených bylo v kombatu. Zbytek dobrovolníci.

    Dnes se normalni clovek na vojnu nehlasi.

    Definice normálnosti je velmi relativní. Nevím, jestli já jsem viděl kdy v armádě nějakého "nenormálního", možná ano, ale zpravidla sociopati dlouho nevydrží a brzy jsou odlifrováni domů k mamince. Jo, vlastně, ano, vím o několika jedincích vymykajících se normálu během mé již více než 23 leté služby...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže ne více než 8% všech povinně odvedených bylo v kombatu. Zbytek dobrovolníci.

      Samozřejmě překlep, ne více než 6% všech povinně odvedených bylo v kombatu a to je ještě nadnesené, určitě jich bylo ještě méně. V té době bylo celkem běžné, že se dobrovolně hlásili i na více turnusů než na ten jeden povinný a ne kvůli tomu, že by se jednalo o patologické vrahy malých dětí. Pár jsem jich osobně poznal. Kolikrát dobrovolníky museli odmítnout, protože o službu ve Vietnamu byl poměrně velký zájem. Samozřejmě, tohle vám profesoři na věhlasných univerzitách nikdy neprozradí...

      Vymazat
    2. DRAFTEES VS. VOLUNTEERS
      "ne více než 6% všech povinně odvedených bylo v kombatu"

      * 25% (648,500) of total forces in country were draftees. (66% of US armed forces members were drafted during ww11).
      * Draftees accounted for 30.4% (17,725) of combat deaths in Vietnam.
      * Reservists killed: 5,977.
      * National Guard: 6,140 served, 101 died.
      * Total draftees (1965-73) 1,728,344.
      * Actually served in Vietnam 38%.
      http://www.war-stories.com/aspprotect/research-hanson-historical-reflections-2000-2.asp

      Vymazat
  14. 25% (648,500) of total forces in country were draftees.

    Takže jsem měl pravdu. A z těch 25% rozhodně méně než čtvrtina byla přímo nasazena v bojích a o tom statistiky zpravidla nikdy nemluví. Možná někde můžete vyhledat, kolik vojáků bylo skutečně infantrymen, tj. pěšáků a těch kteří se přímo zúčastnili bojů. A další velmi důležitý statistický údaj je kolik padlých bylo skutečně zabitých v akci nepřátelskou kulkou nebo šrapnelem. Totiž v těch 50+ tisíci padlých jsou zahrnuti oběti infarktu, smrtelných nemocí, dopravních nehod a jiných dalších smrtelných zranění, které neměly s kombatem co dělat. Možná bychom se divili, jak málo vojáků zahynulo kulkou nepřítele...

    Dále statistiky vám neřeknou, kolik z těch "draftees" šlo do Vietnamu jako dobrovolníci a někteří šli i podruhé. Možná jich nebylo mnoho, ale zase tak zanedbatelné množství to nebude...

    Total draftees (1965-73) 1,728,344.
    * Actually served in Vietnam 38%.


    Tak kolik to vlastně bylo, 38% nebo 25%? Totiž, další otázka, kterou vám statistiky nemusí vůbec zodpovědět: Množství "draftees" si obnovilo smlouvu a byli pak pořád počítáni jako "draftee" nebo už ne? Protože ten člověk pak už žádný "draftee" nebyl a měl by se počítat do pravidelné profesionální armády.

    Takže, jak to tedy bylo? Mě je to celkem jedno, já dávno věděl, že Vietnamská válka byla bojována z daleko nějvětší části profesionálními vojáky a ne odvedenci, jak si drtivá většina myslí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Me je zase jedno kolik % bylo nuceno a kolik jich slo bojovat proti komunistum dobrovolne.
      Zahynulo jich 50 tisic a zase nezalezi jak.
      Co me vadi, ze se dnes pelesime s komunistickym rezimemn jak v Cine, tak Vietnamu, aniz bychom brali ohled na padle. Meli bychom je bojkotovat stejne s Kubou a severni Koreji.
      Ale ne, my jim nechame vyrabet zbozi za 1/10 platu a tim podrazime vlastni obyvatelstvo.

      Vymazat
  15. Australie v ramci pomoci zavedla odvody pro nektere rocniky!
    Aby se tomu vyhnuli mnohonasobne v te dobe vzrostl pocet svatebnich obradu.
    Zenati nemuseli. Pripomina to obdobi 2 svetove kdy z Protektoratu Boehmen und Mahren musel povinne na prace do Nemecka rocnik 21! Aby se tomu vyhnuli tisice mladych lidi tehdy uzaviralo fiktivni svatby:-(
    Mimochodem president Clinton take uhnul pred Vietnamem :-(
    Take pilot JWB se vyhnul letani nad Vietnamem!
    Opakem byl presidentsky kandidat McCain ktery byl ve valecnem zajeti a Vietnam si vychutnal z komunisticke strany.

    Vodniku 007 mas naprostou pravdu,
    kombinace brutalniho Cinskeho komunismu s kapitalistickym vyrobnim postupem je smrtici kombinace!
    Jenze kdyz jde o zisk a penize, neznaji bratra, spolci se treba s dablem :-(

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymni dik za pravdu odhalujici odkaz.
    Spiny tolik ze se z toho zveda zaludek.
    Svinarna jedna vetsi nez druha
    vrazedny boj kdy druh nezna druha
    demokracie zas jen prazdne slovo je
    idea ktera pokazde prohraje
    v zivote vzdy nejvetsi nasilnik vyhraje:-(

    "The CIA is a state-sponsored terrorists association. You don't look at people as human beings. They are nothing but pieces on the chessboard." -- Verne Lyon, former CIA agent in revealing documentary "Secrets of the CIA"

    Secrets of the CIA is a revealing 45-minute Turner Home Entertainment documentary available for free viewing at the link below. In this riveting exposé, five former CIA agents describe how their initial pride and enthusiasm at serving their nation turned to anguish and remorse, as they realized that they were actually subverting democracy and killing innocent civilians all in the name "national security" and promoting foreign policy agendas.

    A Notre Dame football star, an aerospace engineering senior at Iowa State, an attractive high school graduate, a young patriot, and an Olympic shooting champion all were recruited by the CIA at a young age. These five brave individuals risk retaliation in revealing the story of their gradual disillusionment and finally defection from the CIA, as they eventually became convinced beyond a shadow of a doubt that they were serving neither democracy, nor the people of their country.

    The Olympic shooting champion describes being put in charge of overthrowing the democratically elected government of Guatemala. The patriot relates his deep remorse for his direct responsibility in the deaths of numerous innocent people for which he can never make amends. The pretty high school graduate describes how her initial addiction to power and intrigue turned to disgust and horror. This powerful documentary is a rare and remarkable look at the results of unbridled secrecy and the lengths to which some elements in government will go to achieve questionable foreign policy goals.

    OdpovědětVymazat
  17. CIA Agents Reveal "Secrets of the CIA"

    Samozřejmě dřív drogy v armádě byl problém, ovšem zase tak masový problém to nebyl. Propaganda byla živená tzv. Aktivními opatřeními KGB, které se skládaly buď přímo zaplacenými novináři na výplatní pásce soudruhů z Moskvy, či jiných novinářů a dalších užitečných idiotů, kteří si velmi rádi přihřáli polívčičku na populárních lží, které přetrvávají a papouškují je až dodnes.

    OdpovědětVymazat
  18. Proc je reseni Syrie dulezite pro nalety na Iran: "A collapse of the government of Syrian President Bashar al-Assad could provide enough chaos to shield a U.S. or Israeli attack on Iran. Otherwise, Syria would provide early warning. "
    cely clanek

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>