čtvrtek 9. února 2012

"Mlč a zpívej!"

...okřikla teta kovářová Káju Maříka na pouti.

"Bezdomovci, v mrazech radši nevycházejte ven!" poradila francouzská ministryně clochardům, v dobré tradici hraběcích rad žabožroutských elit poddanému lidu, jako když nemá chleba, tak má jíst koláče.

Mám štěstí, že žabožrouti nespadají mezi justičně chráněné živočišné druhy. Jinak bych byl za svůj antigallism patrně dávno obviněn z podporování nebo propagování potlačování pronásledování (atd. atd.) skupiny obyvatel...

11 komentářů:

  1. Leon Kreutzfeld9. února 2012 v 19:10

    To se mi libi, lepe, nez francouzska ministryne bych to sam nerekl. Spravne jste uvedl, ze to bude asi nejaka prapravnucka Marie Antoinetty.

    OdpovědětVymazat
  2. Nechci ti Vodníku kazit hejtování, ale jestli ona Maruška-Tonička nebyla tak náhodou dcerou Marie Terezie, tedy původem Rakušanka.
    Budiž nám útěchou fakt, že se patrně od puberty ve Francii stačila natolik naturalizovat, aby mohla být za Francouzku považována.
    Jinak myslím, že míra održenosti našich papalášů od reálného života už dosahuje zmiňovaných vzorů. Papaláši z Brusele již toho stadia dosáhli nepochybně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten výrok se přisuzuje nenáviděné "Rakušance" zcela neprávem. Podle mých informací ho vypustila z huby Victoire, jedna z neprovdaných dcer Ludvíka XV. Peters kdysi někde vyhrabal, že to snad neřekl vůbec nikdy nikdo.

      Odtrženost papalášů od reality není a ani nemůže být předmětem sporu.

      Vymazat
    2. Ona byla hlavně nenáviděná, asi tak nějak symbolizovala prohnilý luxus smetánky a ten výrok jí přisoudili asi opravdu neprávem. Už jsem to slyšel z víc stran, dokonce i názory, že na tehdejší dvorní poměry to zase žádná blbka nebyla. Ale stala se symbolem blondýny s vymetenou hlavou, to už jí asi nikdo neodpáře ani kdyby se našly její deníčky s filosofickými traktáty.
      Taky prý se mluvený jazyk dvora vzdálil od toho vulgárního (který se dnes učí na hodinách francouzštiny) natolik, že když král promluvil před lidmi, byl za vola.

      Vymazat
    3. Ona byla hlavně nenáviděná...
      Nebyla to žabožroutka - to vysvětluje vše...

      Vymazat
    4. Já myslím, že původ nebyl hlavní problém. Vždyť "šlechta" se křížila mezi sebou po celé Evropě jak ořeši. Před ní tam měli taky pár Habsburkoven, dokonce i Polku.
      Měla jen smůlu, že si vzala chlapa, který do dopracoval na popraviště. Oni si prostě vyžrali za celou svoji třídu, abych to tak řekl pěkně po bolševicku.

      Vymazat
    5. Hlavní ne. Ale byla to přitěžující okolnost. Každopádně ona tu blbost s chlebem a koláči neřekla. Vzdělaná jistě byla, jinak asi mamina a pipina, odsrali si to s manželem za ty před nimi, jak správně píšeš.

      Vymazat
    6. No pokud ji budete srovnávat s prostou selkou, tak vzdělaná byla. Ale ve srovnání se svou matkou a svými známými sourozenci byla prý nemožná. Ani tu francouzštinu se prý pořádně nenaučila.

      Vymazat
  3. "Budiž nám útěchou fakt, že se patrně od puberty ve Francii stačila natolik naturalizovat, aby mohla být za Francouzku považována."
    Pokud vím, tak se naturalizovat nestačila, protože byla takřka nevzdělavatelná. Ale to je jedno, protože už jste mohl zaznamenat, že podle některých prostě stačí prohlásit "Už nejsem Čech" a ejhle, už jste na vyšším stupni vývojového žebříčku.

    OdpovědětVymazat
  4. ..že podle některých prostě stačí prohlásit "Už nejsem Čech" a ejhle, už jste na vyšším stupni vývojového žebříčku.

    Přesně napsáno:-)
    V době dnešní
    a ne staré mešní
    jen na tom záleží
    kam Vaše serdce náleží:-)


    Starý pán jen pozapomel doplnit ze stejne to plati pro CikanskoKocabovsku rikanku:-(

    Prostě stačí prohlásit "Už jsem Čech" a ejhle, už jste na vyšším stupni vývojového žebříčku.


    Nektere veci jdou neuveritelne rychle,
    jine ale trvaji
    nez zmeny doznaji
    a k reseni dozraji :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Naše elity si pravděpodobně myslí, že sílící mrazy jsou sociálním opatřením. I to počasí jim hraje do not.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>