pondělí 27. února 2012

Převzato od Kotrby z BL

Ministryně zahraničí USA Hillary Clintonová varovala , že "ozbrojování syrské opozice Spojenými státy by mohlo vést nepřímo k podpoře al-Káidy a Hamasu".

Pozn.: tento výrok je zajímavý ze dvou důvodů:
1.: USA přiznávají, že ozbrojují syrskou opozici
2.: USA vědí, že ona opozice není "demokratická", ale islamisticky radikální - al-Káida a Hamas

Zdroj

20 komentářů:

  1. Vodniku timto jsi vzbudil, vybudil, nabudil vazne podezreni, jak daleko jsi li nejsi li provocateur :-(

    Samozrejme ze plati ad 1 i ad 2 nebot nad tim FSIM plati ad NULA ze ktere to vyplyva, ze:
    CIM HURE TIM LEPE!
    Jsou lidove a valecni strategove, kteri se jen tresou na to aby opet mohlo zasahnout NATO, kez by se toho Hamas i al-Kaida chteli ujmout a vyhlasit otevreny boj Israeli a USA.
    Pak jednou provzdy z ruznymi Hamasy a Kajdy zuctovat, demokracii a mir zachovat.
    To FSECHNO je Ti naprosto jasne ale TY naschval provokujes abys mi pak krasne s krestanskou laskou na peru moh napsat, ze kdo po Tobe kamenem, Ty po nem chlebem:-)
    Jenze FSICHNI ostatni statecni obranci miru maji neco jineho na peru,
    spolu s Israelem volaji,
    at si Kajdaci neco zkusi,
    tak to do nich naperu!
    Shalom :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Obdiv k mravnímu rozměru americké politiky může mít jen člověk mdlého rozumu anebo obdobné mravní úrovně - to jsem chtěl asi tak sdělit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas,
      "Obdiv k mravnímu rozměru americké politiky"
      je typickym projevem jiste kategorie lidi,
      podobne jako kdysi byl obdiv smerem ke Kremelskym vezim.
      Je to stejne kategorie jen v opacnem gardu:-(
      Lide schopni pouzivat horni polovinu hlavy onen "mravním rozměr americké politiky"
      shledavaji cim dal casteji jako nemravny:-(
      K velke skode demokracie nebo alespon vyznamu toho slova se toho "mravního rozměru" cim dal vice nedostava, demokracie kamsi mizi, nezustava :-(

      Vymazat
  3. A to je nějaká novinka?
    Už v době invaze do Afghánistánu jsem měl s jedním aktivistou rozhovor na téma "kdo s čím zachází..." kdy šlo o to, že někdejší přátelé USA obrátili kdysi dodané zbraně proti americkým vetřelcům. Tak on takový stinger trefí vrtulník ať už patří Ivanovi nebo Jimovi.
    K blití je na tom ani ne tak reálná praxe velmoci (to je vždycky hnus), jako spíš jásot nekritických podporovatelů, kteří jsou schopni chválit všechno co USA udělají a jásat nad hrdlořezy, kteří pižlají hlavy nepřátel za americké podpory. Zvlášť v dnešní době, kdy se blíží konec neomezených možností USA, je to na pováženou i kdybychom resignovali na elementární morální zásady a řídili se čistě jen výhodností být v táboře toho silnějšího.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Novinka to není. Jen se jim zas o stupínek hůř bude lhát o tom, že podporují ve světě demokracii proti nelidským fundamentalistům. A Tvá poslední věta by měla různým amerikanofilům začít strašit v hlavě svou naléhavou a stále vzrůstající aktuálností.

      Vymazat
    2. Po zasedani OSN, kdy uz bylo stejne pozde---kdy se Cina a Rusko rozhodly nechat bezet narodni masakrovani, je Syrie hozena vlkum. Intelektualni mensina, co nadejne a enthusiasticky zacla revoluci bude brutalne vyhlazena.
      Vina Ameriky to neni, my jsme z obliga a muslimske bratrstvo at vola o pomoc u Arabske Ligy.

      Kam se islamisti nacpou, valecna hruza a lidska bida zakonite nasleduje. Jordansko, Gaza, Afghanistan, Jemen.

      Vcelku je dobre, ze nyni uvidime, jak to v zemich fundamentalniho islamu chodi a kdyz se presto najdou pomatenci, ktere preferuji shariu, at se klidne s muslimaky kamaradi...

      Vymazat
    3. Vina Ameriky to neni, my jsme z obliga
      Svatá prostoto!!.....:-((

      Vymazat
  4. Snaží se vycouvat, to je jasné. V případě Sýrie nikdy neměli v úmyslu zacházet příliš daleko a rozhodli se jí přenechat Rusům výměnou za Lybii. Slušnej kšeft.

    OdpovědětVymazat
  5. Vidím, že se jedná o nepochopení zásadního principu demokracie. Občany kdekoliv především zajímá, co se děje u nich, zdali mají práci, střechu nad hlavou, čistý vzduch, čistou vodu, atd. Nějaká Sýrie nikoho moc nepálí dokud nevidí krvácející raněné a mrtvoly na náměstích kdysi pulsujících cizích metropolí. A když většina nečumí ani na tu pitomou TV, tak ani tohle s politikou moc nehne. Takže zahraniční politika pak podle toho vypadá a zadání je zruba následující: Mě, ovčanovi, je šumafuk co se děje v Sýrii nebo kdekoliv, hlavně když mám žvanec každej den na talíři a střechu nad hlavou. Politici, udělejte to jak chcete, mě tohle nezajímá. No a kdekdo se pak rozčiluje nad nemorálností politiků a přitom ta nemorálnost je úplně někde jinde. Ovšem tenhle přístup se už z jistých důvodů pomalu stává minulostí.

    V případě Afgánu, hlavním nepřítelem byl SSSR a všechno ostatní hrálo vedlejší roli. Nikoho tenkrát nezajímalo kdože ti mudžahedíni vlastně jsou a jaké je jejich náboženství, hlavně že zatápěli sovětům. Řadový ovčan v západní demokracii neměl tenkrát o Islámu ani ponětí a tohle náboženství ho začalo zajímat až tehdy, až když mu islámští soudruzi zbořili mrakodrapy a napáchali mnoho dalšího zla, které mimochodem způsobilo řadu protiopatření jako masové zouvání a virtuální svlékání pasažérů na letištích. Teď ovčana tohle náboženství zajímá, neboť muslimáci svým terorem si vynutili tato dosti citelná a hlavně drahá protiopatření, která jsou cítit i v domovině Velkého Satana a tak musí Hilary něco namítnout v případě dodávek zbraní bojujícím muslimákům. Teď už to není sranda, muslimáci mohou páchat s našimi zbraněmi zlo i u nás, což přímo ovlivňuje náš život a samozřejmě s tím hlasy při volbách. Dřív tomu tak nebylo.

    Holt se musí člověk dívat na celý problém a ne jen na jeho malé části. Všechno souvisí se vším a hlavně musíme znát historii a poučit se z ní, což není vůbec bezbolestné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leho, naše názory a hodnoty se rozcházejí tak diametrálně, že oba už dávno víme, že jakákoli debata mezi námi postrádá smyslu. Přesto by mě ale zajímalo, jesli jsem Váš kommentář pochopil správně nebo stejně špatně jako kommentáře Starého pána:

      1. Obhajujete "demokracii" jakožto vládu hodnot průměru až podprůměru, hodnot té základní massy ovčanů, kterou především zajímá, co se děje u nich, zdali mají práci, žvanec každej den na talíři a střechu nad hlavou, čistý vzduch, čistou vodu, atd., znichž většina nečumí ani na tu pitomou TV? A zahraniční politika pak podle toho má vypadat? Pak bych Vám připomněl, že animální požadavky této základní massy nejlépe splňovala totalita: školy a zdravotnictví zadarmo, guláš a pivo jistý, zrovna tak jako Ein Kessel Büntes v TV. Nějaká zakázaná literatuta nebo Plastici - to zajímalo naprosto nepatrnou hrstku intellektuálů a mániček, z velké většiny žijících v Praze. A co massy nejvíc bolelo a na co ten régime dojel, bylo to, že neměly ta luxusní lákadla, která znaly ze západních časopisů. Svoboda? Nenechte se vysmát!...

      2. Hájíte-li vyzbrojování lotrů a podporování vraždění, páchaném těmito hrdlořezy na nevinném obyvatelstvu, hájíte-li to, že se taková aktivita nazývá "šířením demokracie" (tedy těch "hodnot", o nichž bylo psáno výše) je to per definitionem morální relativism. A ani v USA nemůže být morální relativism nějakou mravní hodnotou. Tou může být leda v americké politice, čímž ji staví na roveň politice sovětské, čínské nebo jakékoli jiné velmocenské.

      Vymazat
  6. Zavest funkcni a hlavne moralni demokraticky system je v islamskych zemich vec takrka nemozna. Duvodem je samozrejme samotny islam a jeho podstata. Proto tam vidime bud nabozenskou diktaturu anebo diktaturu typu Assada, Husseina ci Gaddafiho. Nic jinyho nez politika tvrdy pesti islamsky fanatismus nezastavi. To uz snad dnes vidi kazdej blbec. Podporovat tyto tvz. boje za demokracii je jen dalsim stupidnim krokem sebemrskacstvi politicky-korektne zblbleho zapadniho sveta. O Libyi se nejak prestalo v zapadnich mediich psat. Proc asi. Zverstva, ktery tam ted pachaji islamisti jsou totiz jen odvarem rezimu za Gaddafiho. Skoda, ze Hillary nemela to zjeveni pred tim, nez zacali bombardovat Libyi. Pokud chteji islamisti v Syrii zvitezit, tak at si to sami vybojujou. Zapad by jim v tom rozhodne nemel pomahat. Zapomina se taky na to, ze zrovna tak jako mel Gaddafi ma i Assad velkou podporu obyvatelstva. V Lybii by islamisti nemeli sanci, kdyby jsme jim my na zapade nepomohli. Je navic myslim dost mist na svete, kde by zapad mel vojensky pomoct a pokusit se pustit islamskym fanatikum zilou. Bohuzel zustane jen u zboznyho prani. habr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zavest funkcni a hlavne moralni demokraticky system je v islamskych zemich vec takrka nemozna. Duvodem je samozrejme samotny islam a jeho podstata.
      Musel byste definovat, čo si predstavujete pod takým slovom "funkcni a hlavne moralni demokraticky system". Protože se rozpadá i v Evropě a jeho zavedení v zemích bývalého sovětského bloku zcela selhalo, nemůže to být (jen) kvůli islámu.

      Jinak myslím, že jste úplně mimo: Západ moc dobře ví, že nepodporuje žádné "bojovníky za demokracii" (ty nechal třeba v Bahrainu rozdrtit, aniž by se o tom nějak podstatněji zmiňoval), ale fanatické islamistické hrdlořezy, vraždění, mučení a rozvrat těch zemí. Pokud ty země chcce rozvrátit, pak se mu to daří výborně, ale je to politika zločinná, zločinější než byla sovětská. Pokud by doufal, že tam tito hrdlořezi nastolí "spřátelené régimy", tak by nám vládly tak mimoňské a ve světě vlastních fantasií uvězněné elity, že to odporuje logice, a platí bod jedna.

      Vymazat
  7. No ja nevim Vodniku. Pokud se budu snazit rozvratit stat, tak budu stezi usilovat o to, aby se tam dostali k moci moji nepratele. V tom zadnou logiku nevidim. Jinak by to potom znamenalo, ze je to nepritel jen naoko a ze nase cile jsou totozne. Neco takovyho ja ale povazuju za nesmysl. Jsem stale toho nazoru, ze je na vine naivni, priblbla a jakousi dedicnou vinou prolezla levicacka ideologie zapadnich zemi a zvlaste Evropy, i kdyz vas Amerika dohani milovymi kroky o cemz svedci nedavna Obamova omluva vrazdicim hordam v Afghanistanu.

    Definice moralni demokracie...svoboda projevu, pohybu, atd, atd. vcetne tvrdeho postihu tendenci nedemokratickych. Aby se proste clovek nebal vyjit na ulici. Slozite to rozhodne nevidim. Demokracie niky nebude idealni, tak jako lidi nejsou idealni. To prijde teprve az se prestaneme hadat s manzelkama a zavidet sousedovi vetsi barak. habr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se budu snazit rozvratit stat, tak budu stezi usilovat o to, aby se tam dostali k moci moji nepratele.
      No pokud mám důvodnou doměnku, že moji nepřátelé, jsa u moci, ten stát přivedou na hunt, tak je to úvaha logická. Bondy se v tomto smyslu vyjádřil, že kdyby si v Československu (a dalších socialistických zemích) kapitalisté platili nějakou rafinovanou garnituru, nikdy by tu práci neodvedla tak dokonale jako bolševici.

      Definice moralni demokracie...svoboda projevu, pohybu, atd, atd. vcetne tvrdeho postihu tendenci nedemokratickych.
      To je ovšem značně neúplná a protichůdná definice, že? A jaké "nedemokratické tendence" byste tvrdě postihoval? Popírání holokaustu? Dětskou pornografii? Nebo pornografii vůbec? A co je pornografie?

      Vymazat
  8. Nedemokraticke tendence:

    Zakony a narizeni hodnot dle nabozenskych pravidel, tvrda theokracie.

    Omezovani osobni svobody jedince v techto aspektech:

    1. Povinne vzyvani boha.
    Naprosto nutne modleni, presne na cas, 5x za den.
    Individualismus neplati, muslim je clankem v Umme.

    2. Jidlo.
    Jen potraviny povazovane za halal jsou pro muslima pripustne. Alkohol, veprove, pusty v mesici ramadan statne povinne.

    2. Obleceni a vzhled. Predepsane. Muzi se nemaji holit,
    ukazovat lytka a vrchni cast tela. Pro zeny drasticke zahalovani tela, vlasu, nekde i obliceje

    3. Postaveni zeny.
    Zena je menecenna, podleha ve vsem muzi a muz ma pravo zehe nabit, soulozit podle navodu v koranu, jako by obdelaval pole, atd...
    Feminismus je zlocin.

    4. Osobni hygiena.
    Detailni navody, vytirani zadnice jen levou rukou, petkrat denne omyti pred modlitbou. Povinne.

    5. Niceni tvorivosti.
    Veskere umeni, ktere zobrazuje osobu nebo osoby, je hrich. Ciliz zadne divadlo, balet, socharstvi, moderni hudba, tanec. Zadne kraslobrusleni, nebo sporty, zadne akce, kde neni osoba zahalena.

    6.Tresty.
    Drakonicke,-usekavani koncetin, verejne bicovani, kamenovani..

    Pravidla se lisi, jestlize muslim zije mezi nevericimi psy v zemi valky--dar al Harb, to jest jeste ceka na plne uplatneni koranu, pak jsou zakony mirnejsi.
    Jakmile se vsak zavede plna sharia---bozi zakon v zemi nasledne zvane dar al Islam, naroky na cistotu vericich se zvysi...

    Muslimove toho mnoho nevymysleli, jelikoz jsou vychovavani jako roboti a proto budou vzdy kulhat za zapadni kulturou.
    Procentalne velmi malo lekaru, advokatu, architektu, vedcu.

    Kdyby byli tak svepravni a spokojeni, zdrave sebevedomi, a inteligentni, pak by jejich islamsky system nemohl nikdo narusit....

    Vodniku,
    miliony americkych krestanu veri, ze kdo ublizuje Zidum a Israeli, urazi samotneho boha Stvoritele.
    Na to bacha. Abyste neskoncil v pekle v kotli...

    Tyto zatim nikdo nerozestval:

    http://www.youtube.com/watch?v=SnlCIXAl-40

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo, Vy jste jako příklad nedemokratických tendencí uvedla prostě seznam nařízení v systému šaríje, o kterých nikdo nemluvil neb je tady nikdo nehájí. Nedemokratických tendencí je ovšem daleko víc a netajím se s tím, že je mi řada z nich sympathických (a přesto bych byl z 99% proti nim, protože to, co by s sebou hrozily přinést, by mohlo být ještě horší než to, co tu máme teď).

      Milliony amerických heretiků věří takovým blbostem, že je ztráta času mě, pravoslavného křesťana, na to upozorňovat. A samozřejmě, že ubližování komukoli, ať Židům nebo židům nebo muslimům, je hříchem, to my dobře víme a snažíme se podle toho žít.

      Vymazat
  9. Ze je fundamentalni islam nebezpecim, o tom zadna pochybnost.
    Blbost, nefunkcnost, omezenost atd. celeho"zapadniho" systemu na miste prvnim!

    OdpovědětVymazat
  10. "No pokud mám důvodnou doměnku, že moji nepřátelé, jsa u moci, ten stát přivedou na hunt, tak je to úvaha logická."

    Priznam se, ze i tohle me kdysi napadlo, ale rychle jsem to zavrhl. Privest stat na hunt muze trvat leta. Napriklad v Libyi je muze nafta drzet nad vodou pekne dlouho. To za prve. Za druhe by to byla velice nebezpecna hra vzhledem k tomu jaky je nas protihrac a jake ma cile. A za treti je to taky otazka kolik takovych statu muze v oblasti vzniknout. V mnozstvi je sila.

    "To je ovšem značně neúplná a protichůdná definice, že?"

    Neuplna mozna, ale jenom malo. Me rozhodne staci a filosofovat kolem toho povazuju za ztratu casu. A uz vubec nevim, proc by mela byt protichudna. Demokracie by nemela tolerovat netoleranci. Ja se musim priznat, ze ta nase demokracie tady kde ziju docela ujde, i kdyz samozrejme namitky by byly. Clovek toho ke spokojenymu zivotu zase tolik nepotrebuje. Jenom ty zasadni veci, o kterych jsem se uz zminil. To jako aby mel moznost ze sebe neco udelat. Divam se na to jednoduse. Na druhe strane vy z toho diky vasi superobjektivite padni komu padni delate intelektualni gulas, ze pak nevite na ci stranu se postavit. Ze do teto diskuse nesmyslne tahate pornografii a popirani holokaustu to jen potvrzuje. Vubec se nedivim, ze nejste nikdy s nicim spokojenej. habr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpověděl Vám víceméně plně Astr o příspěvek výš. Pokud považujete "filosofování" o tak základních otázkách za ztrátu času, pak se Vaše nazírání světa liší od toho mého stejně jako Lehovo.

      Vymazat
  11. "Odpověděl Vám víceméně plně Astr o příspěvek výš"

    ??? Opravdu? Tak to mi nejak uniklo. To bude asi tim, ze mi to nenapsal jako basnicku :). Samozrejme, ze se moje a vase nazirani sveta znacne lisi. To jste na to prisel teprve az ted? Problem v tom ale nevidim. Naopak, ocenuju ze je vas blog volne pristupny ruznorodym uvaham. habr

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>