čtvrtek 1. března 2012

O lidském neštěstí jak ho neznáte

Tento článek prý není vtip! Agentura Bloomberg přinesla ve čtvrtek rozhovor s několika bankéři a manažery z Wall Street, kteří si stěžují, jak složité je vyjít s penězi, když jim v souvislosti s krizí finančního sektoru klesly odměny. Jejich osud je vskutku děsivý!

"Jsem uvězněn v bytě o pouhých 110 metrech čtverečních. Nemá ani myčku na nádobí, musíme všechno mýt v ruce", brečí Andrew Schiff, šéf komunikace a marketingu v bance Euro Pacific Capita, který musí vyjít jen s $350 000. Já bych se na jeho místě asi šel picnout!

58letý realitní investor Richard Scheiner prodal dvě své motorky. Alespoň mu zůstal jeho kabriolet Porsche 911 Carrera 4S, dva vozy Audi a členství v golfovém klubu, které stojí sedm a půl tisíce dolarů (140 tisíc korun) ročně. Také se musí ohánět, aby svým psům mohl dopřát péči, která vyjde na 17 tisíc dolarů (316 tisíc korun) za rok. No považte - není to k pláči?

Za všechny to vyjádřil nešťastný Alan Dlugash z účetní firmy Marks Paneth & Shron: "Lidé, kteří nemají peníze, takový stres nemůžou pochopit." Zlatá slova! Opravdu nemohou!

Takhle mimo mísu byla žabožroutská šlechta v letech před revolucí. A tihle zmrdi dopadnou jako ona. Když ne oni, tak jejich děti. Ale nemyslím, že jim zbývá tolik času.

1 komentář:

  1. I dalsi noviny o chudobe bohatych referuji.
    Copak za tim asi stoji,
    lid na bidu pripravuji?

    http://ekonomika.idnes.cz/financni-krize-nas-nici-nemame-ani-na-mycku-nadobi-breci-bankeri-pvc-/eko-zahranicni.aspx?c=A120301_213518_zahranicni_brm

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>