úterý 17. dubna 2012

Předsudky, Novinky, Čulík, Blisty...

Když jsem se dočetl, že Bernie Madoff vytuneloval 50 mld, napadlo mě, že to bude nejspíš Žid. Vzápětí jsem se zastyděl za takové předsudky. Když se pak ukázalo, že to Žid je, pokrčil jsem rameny.

Když jsem před pár dny četl o tom, že v Břeclavi nějaká hovada zmrzačila kluka, protože neměl cigaretu, napadlo mě, že to budou cikorky. Vzápětí jsem se zastyděl za takové předsudky. Když se pak ukázalo, že to byli cikáni, pokrčil jsem rameny; zároveň mě napadlo, že se nad tím článkem bezpečně rozhořčí Čulík.

Stalo se. Debilita jeho reakce ovšem předčila moje očekávání. Srovnat poukaz na prokazatelně problémové násilnické ethnikum s nacistickou mediální štvanicí na Židy, může jen zaslepený mamlas.

Čulík je vůl! Pokud Jan Čulík prokáže, že skupina Židů seřezala téměř k smrti nějakého góje nebo že se nějaký mazaný rómský finančník obohatil chytrou podvodnou transakcí ve finančním sektoru, pak své prohlášení odvolám a své neopodstatněné předsudky odsoudím ještě rasantněji.

(Pochopitelně nelze vinit za zločin skupiny nebo jednotlivce, jako to činí pisatelé Čulíkem zveřejněných mailů; článek z Novinek ale nic takového nedělá a Čulíkova hysterie je zcela neopodstatněná)

37 komentářů:

  1. Vodníku, to co předvádíte, není jen politicky nekorektní, ale vidím v tom i kus životní zkušenosti, nebo dokonce - satane odstup - statistiky:) A takové hloupé rasistické argumenty se dnes nenosí!

    >Čulík je vůl!

    Spolu s Vlastou Burianem musím protestovat! Není vůl, on je korunovanej. Lidé z oblastí s 30% ročním nárůstem kriminality mu jistě pošlou DMS na financování jeho média. Zvlášť, když jim tak přehledně a moudře vysvětlí, kdo za to může a co všechno musejí udělat, aby nebyli hnusní rasiti a exofóbi. A když to nepomůže, tak Klára Mačeta Samková udělá trochu multikulturního bububu http://zpravy.idnes.cz/advokatka-samkova-breclav-romove-dqi-/domaci.aspx?c=A120417_152915_brno-zpravy_bor

    >Pochopitelně nelze vinit za zločin skupiny nebo jednotlivce,

    To jistě ne, to by bylo dokonce trestné! Ale pokud s nimi budete někde na opuštěném místě chovejte se, jako by to byla pravda a možná i vyváznete:)

    cnemo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "čulík je vůl" volá vodník. A je to pochopitelné. Podstatu Čulíkova článku totiž pochopit nemohl, neboť sám užívá formulací typu: "prokazatelně problémové násilnické ethnikum".To je pak těžké, že ano...

      Zdá se, že vodníci jsou mezi ostatními pohádkovými postavami "prokazatelně nejpitomější etnikum". Neboť spojovat kriminalitu a etnicitu může jen "zaslepený mamlas".
      Přeji hezký den a o doporučuji se vedle úvah o "židovských podvodnících" a "romských násilnících" věnovat též tématu českého xenofobního vodníka...

      Vymazat
    2. Takovým jako Vy, které ani statistiky nevyvedou z rovnováhy, začíná být pomalu odzvoněno. Doufám, že už není pozdě! Pak může být effektivně pomoženo právě třeba těm cikánům.

      (Sázím dvě ku jedné, že Vás ale nejvíc vytočil ten Madoff :-))

      Vymazat
    3. Je mi líto, ale potvrzujete má předchozí slova. Těžko jste mohl pochopit čulíkův článek, protože tento upozorňuje na rétorickou kvalitu a úroveň novinářské etiky článku na Novinkách. Taková anylýza médií je zcela legitimním zamyšlením, které každý inteligentní člověk, žijící v demokratické massmediální realitě dělá zcela mimoděk. Že Vás taková analýza provokuje a nutí zvolat, že ten, kdo se jí zabývá je vůl, ještě neznamená, že jste nějak zpochybnil její legitimitu. Sám Čulík přiznává, že je zrovinka poněkud přecitlivělý vůči problému rasismu většinové splečnosti vůči menšině a použil možná vyhraněné a extémní přirovnání, ale to nic nemění na podstatě věci a legitimitě takového zamyšlení. Jenže se mi zdá, že Vy asi můžete asi těžko reflektova problém kvality českých médií a častých případů více či méně skrytého rasismu se v nich vyskytujícího. Sám si totiž se silnými slovy příliš hlavu nelámete. To, jak má být podle Vás Romům "pomoženo" se neodvažuji domyslet. Dále opravdu netuším, proč si myslíte, že mne více vytočilo to nebo ono a k tomu připojujete šibalský smajlík...jo už mi to doklaplo! : ovažujete mne nejspíš za sionistu....Protože na to fakt nemám co říci, nezbývá mi, než se na Vás taktéž usmát..ovšem poněkud rozapčitě a nechápavě:-) Nevnímám totiž svět v kategoriích židovský - romský - černý - bílý či kdoví v jakých jiných. Rovněž mi není jasné, kdo jsou podle Vás oni: "takoví jako já" kterýmže má být odzvoněno - slušným lidem, kterým vadí rasismus, i když se ohání statistikami?? A protože celkově je mi takovýto typ diskuse cizí (vím předem, že Vás těžko přesvědčím neboť je Vám v oněch kategoriích asi dobře) ukončuji ji s povzdechem, že lidské hlouposti bohužel nebude zřejmě "odzvoněno" nikdy. Hezký den.

      Vymazat
    4. Vážený pane, žiju 30 let v Holandsku a 33 let mimo Česko. Jsem v denním styku s nejrůznějšími lidmi - Holanďany, Marokánci, Turky, Surinamci, Číňany, Rusy, Řeky, Poláky a samozřejmě i Čechy. Mám tedy letitou osobní zkušenost s tím, jak se která menšina vyrovnává se svým (eventuálním) nevýhodným postavením. Odzvoněno je vám, multikulturalistům toho typu 70. a 80. let, kteří si myslí, že mezi lidmi není rozdílu a za všechny problémy může buď "sociální znevýhodnění" nebo "rasism" většinové populace. Na otázky jako proč je celý svět "rasistický" vůči cikánům a zároveň tentýž svět podstatně méně "rasistický" vůči Vietnamcům, nemáte smysluplnou odpověď. Čulík je úplně mimo, jeho přirovnání nebylo ani vyhraněné, ani extrémní, nýbrž naprosto mimo mísu. Jedině díky takovým, jako jste Vy nebo Čulík, roste popularita všelijakých Geertů Wildersů, Vandasů apod.

      Vymazat
    5. nu dobrá, dobrá vážený pane vodníku. nemám sice tak bohaté životní zkušenosti, ale nadále si myslím, že slušný člověk nemá předsudky ani vůči vietnamcům ani vůči romům ani nikomu jinému....Nu a tím spíše, že znáte poměry v zavedené demokracii, tak jistě chápete význam a odpovědnost médií. Proto opakuji, že je potřebné a legitimní upozorňovat na bezesporu reálně existující problém mediálního "vození se na vlně" anticiganistických nálad české společnosti (které existují dlouhodobě a jejichž příčiny zde nehodlám rozebírat, protože je to na delší debatu. Ovšem rozhodně nejsou výsledkem onoho Vámi proklínaného multikutluralismu, ale mnohem spíš bolševické asimilační politiky a prostě obyčejné lidské xonofobie čili odporu k tomu, kdo se liší, jenž je univerzálním psychologickým jevem...) Já si mimochodem vyhrazuji právo nebýti škatulkován nejsem ani multikulturalista ani kulturista ani cyklista tím méně alpinista či houslista:-) Škatulkování, nálepkování a obraty typu "takový jako vy" do slušné debaty nepatří. Pokud mi mocí mermo chcete dáti nálepku - potom prosím "demokrat", nebo "staromilec" neboť si vážně myslím, že možná kdysi před všeobecnou bulvarizací a debilizací veřejného prostoru lidé chápali, že média mají jakous odpovědnost. Hezký den.

      Vymazat
    6. Ovšem rozhodně nejsou výsledkem onoho Vámi proklínaného multikutluralismu, ale mnohem spíš bolševické asimilační politiky a prostě obyčejné lidské xonofobie čili odporu k tomu, kdo se liší,
      Opakuji Vám, že se mýlíte a ti, co Vám to tvrdí, vědomě lžou. Tady žádný bolševik nebyl, přesto se tu cikáni chovají stejně (zlatí Marokánci!), naštěstí jich není tolik. Je pravda, že Češi jsou xenofobnější než Holanďani, ale tím spíš situace Romů v Holandsku potvrzuje, co Vám říkám. A výsledkem 20 let intensivního multikulturalismu je Geert Wilders. Nechcete-li být považován za multikulturalistu, neměl byste hlásat jejich názory, jako to předvádíte zde.

      Česká media mají na svědomí mnohem horší hříchy než zveřejnění ethnicity pachatele (kterou se ostatně každý domákl, zasraní xenofobové se zase trefili, jako skoro vždy).

      Vymazat
    7. nu, když se tedy mýlím, rád se, pane vodníče, nechám poučiti...Takže jak to všechno vlastně bylo? Zlí multikulturalisté postavili chanov nacpali do něj romy, které pak posadili do mercedesů a poslali pro sociální dávky:-) (jak praví populární český protiromský folklór:-) (podobně též např.:romové nemusí platit účty za elektřinu a lékaře. V novinách to zatím nepíšou,šíří se to formou hoaxů, ale kdoví, jestli to časem psát nezačnou:-)Ale nevím nevím. Nějak se mi to všechno nezdá. Děkuji vám tedy za upozornění, že žiji v omylu, ale já si s dovolením úsudek o tom, kdo lže, či kdo demagogicky podporuje předsudky, utvořím sám. Sice bych se opravdu rád nechal poučit, ale mám tak trochu pochyby, zda vodníci v hlubinách internetu publikující články o tom, že předsudky se vlastně vždy nakonec potvrzují, jsou tou správnou autoritou, od které poučení načerpat. Už proto, že se s tím vpravdě moc nemažete: bolševik-nebolševik - Romové "se chovají stejně". A jakpak se chovají? Ruší noční klid? Hlasitě zpívají? Možná se pletu, ale nemyslím, si, že holandská společnost má sociální problém jako kráva v podobě desetitisíců lidí žijících v sociálním vyloučení a ghettech, jako má naše republika. Takže asi vážně nebudete takový odborník, když srovnáváte nesrovnatelné...

      Nu a co se týče médií..Ano máte pravdu. Je to hrůza, ta média. A nejde o pouze prozrazení etnicity, ale o ignorování presumce neviny. A tak se nám noviny plní "sprostými romskými zločinci" či, slovy inspektora Trachty, minimálně "sprostými podezřelými". Ovšem neměli bychom zapomínat na jeden základní fakt: každý ignorantský novinář, který podobné texty pouští do světa potřebuje svého ignorantského xenofoba, který hnedle pookřeje a volá "já se zase trefil!" Hezky se doplňují a ani jeden z nich nemá zájem o nějaké informace, ale spíše o rituál sebepotvrzení, řekl bych.Jeden si libuje, že je žůrnálista a druhej, že je příslušník "té správné" části obyvatel republiky, že ano.. Nu, a abych použil Váš typ vyjadřování: "lidem jako jsem já a čulík" takový typ žurnalistiky vadí. Vadí totiž každému, kdo má elementární zájem na demokratičnosti mediálního prostoru, a tím i společnosti. Proto o tom čulík píše. Nikoli proto, že je vůl, jak tvrdíte Vy:-) Přeji hezký den a mnohé další vítězoslavné pocity při pročítání českých médií. A tady máte k tematu na závěr nějaké to počtení, sice ne od čulíka, ale z jeho listů, což Vás jistě potěší:
      http://www.blisty.cz/art/63170.html
      Hezký den.
      Vaše multikulti-rusalka:-)

      Vymazat
    8. odpoledne jsem sem pověsil polemický komentář o tom, proč jste demagog a s vysokou pravděpodobností anti-romský rasista. Teď se jdu podívat na to, co Vy na to, a hele..ona tu nejen není odpověď, ale ani onen můj text. No to to, že by jej nějaké strašidlo smazalo? Nuže to vysvětluje mnohé. Vaše pojetí debaty vysvětluje i Vaši neschopnost pochopit, o co šlo čulíkovi... Tak nějak jsem samozřejmě věděl od začátku, že polemika v tomto případě namá valného smyslu, nu, a vidíte, jak je člověk naivní...Jedna věc mi však není jasná: proč si zřizujete blog. Pokud máte doma zrcadlo, můžete si podoskutovat i bez intenrnetu...Ale už chápu, chyběli by Vám ti podobně (ne)myslící lidé, kteří Vám tu tleskají, jak jste to tomu čulíkovi nandal...No jo, tak si to užijte. A klidně to zase smažte.
      Nahlédnu do encyklopedie strašidel, zda tam již mají zanesenu species: aquaman xenofobus hipokritus demagogus.
      Hezký den.

      Vymazat
    9. Kam zmizel Váš kommentář, Anonyme, nemám nejmenší tušení. Tento blog není můj, nýbrž pana JzP, přestože sem píšu víc než on. Váš příspěvek jsem nesmazal. Mazací práva tu má víc lidí, ale censura je zde neobyčejně mírná, takže pokud Vás někdo smazal, musel jste napsat opravdu nepřijatelné sprosťárny - anebo jste to omylem vyhodil (to osobně považuji za pravděpodobnější, protože děláte dojem nekonečného naivy, ale nikoli sprosťáka).

      ...s vysokou pravděpodobností anti-romský rasista
      :-))) Kdyby toto slyšeli moji cikánští kamarádi Freddy a Jozef, patrně byste pocítil násilnictví tohoto ethnika na vlastní kůži! Bohužel (nebo naštěstí?) Jozef teď sedí 5 let za loupežné přepadení v Česku a Freddy neznámo proč a neznámo jak dlouho v Holandsku. S nimi jsem v západních Čechách navštívil místa, kam noha gadža nevstoupila po dekády. Můj syn musikant hraje s cikány pravidelně a i ti úspěšní a bohatí holadští Sintí jsou značně kriminální (ten se s nimi dostal i na místa, o kterých se Vy ani nedočtete). Mezi mé přátele patřil i bulharský pravoslavný cikán Toško (než se vypařil s trumpetou našeho kamaráda a několika stovkami eur) a občas jsou mezi mými pacienty cikáni z bývalé Jugoslávie. Se všemi mám dobré vztahy, ale peníze jim ze zásady nepůjčuju ani já ani můj syn. To víte - antiromské předsudky...;-)

      Vymazat
    10. Dobrý den,
      můj komentář je zpět. Snad ani není tak sprostý...Nu a co vy na něj? Pro pořádek zopakuji hlavní body:
      1. Pokud je řeč o sociální situaci Romů a její příčiny v minulosti, je srovnávání Romů v Holandsku a v Čechách, dle mého - byť nejsem na problematiku odborníkem, nekorektní.
      2. Žurnalistika potvrzující lidem předsudky a nedržící se nejen novinářské etiky, ale ani zákona (presumce neviny)by měla vadit každému a nejen "nekonečným naivům" jako jsem já:-)
      3. vědí Vaši romští přátelé, že je sice máte docela rád, ale zároveň jejich jmen používáte v internetových diskuzích jako příkladu, k podpoře svého tvrzení, že pocházejí z lidu zločinného a nenapravitelného, který, i když snad umí hezky hrát, zároveň krade trumpety a vůbec se živí převážně zločinem a pohybuje v hlubinách podsvětí "kam noha gadža ani nevkročí...?"
      Hezký den

      Vymazat
    11. nejsem na problematiku odborníkem
      To tedy opravdu nejste! A i kdybyste byl certifikovaným doktorem, nic to nemění na tom, že neuvádíte nějaký názor, ale prostě papouškujete ideologické floskule (jak to tady na Západě už po desetiletí předvádějí certifikovaní "odborníci") a vůbec Vás nezajímá, že jsou v naprostém rozporu s realitou a obecnou lidskou zkušeností. Já jsem tyto Vaše "názory" kdysi zastával také a mlel jsem stejné blbosti. Život mne naučil. Snad jednoho dne naučí i Vás. Do té doby si dovoluji z mé strany ukončit tuto debatu, neboť, jak někdo poznamenal pod článkem o Věře Tydlitátové, diskusse s někým, kdo není schopen reflexe, nemá smysl.

      Vymazat
    12. Vážený vodní muži,
      nejsem, pravda, odborníkem, certifikovaným ani jiným, na problematiku evropských ani tuzemských Romů, ale to mne myslím ani trochu nediskvalifikuje v obecné debatě, která má spíše rozměr...nu, řekněme to vznešeně... etický. Začala mou zcela spontánní reakcí na to, že jste označil za vola autora textu, jehož (možná vyhraněná, ale nikoli v principu chybná paralela) měla též jakési etické poselství.
      Nu, možná vskutku jednou zmoudřím a budu trousit moudra typu:"jó, hochu cikán zůstane cikán, dej si bacha na trumpetu a na euráče.." Ale dost o tom pochybuji. Zatím zůstávám velmi naivní rusalkou. Ale opravdu nehodlám začít hlásat ideologické floskule, jak tvrdíte. To fakt není můj styl, -by the way - mohl byste laskavě citovat některou z mých floskulí, aby mi konečně došlo jak strašně jsem indoktrinován zlými multikulturalisty?:-)
      Nu a pokud jde o Janouška: ano i v jeho případě se musí ctít presumpce neviny. Ovšem podržíme-li si hledisko etické, které by mělo být novináři vlastní (ano, jsem velmi naivní rusalka) je zde zásadní rozdíl. Dosud jsem nezaznamenal, že by existovala nějaká tendence, kupříkladu mezi členstvem dělnické strany a její mládeže:-) pořádat pogromistické pochody, podobné těm, které se odehrávají v posledních letech na severočeské ubytovny, též k vilám pražských magistrátních zlodějů a jejich mafiánských loutkářů, k nimž pan Janoušek patří. Byť jsem nepřítelem násilí, nyní mám nutkání Vám poděkovat, že jste mne přivedl na plodnou myšlenku....:-) Ale dosud se tak neděje, pokud je mi známo (demonstace proti vládě byla naprosto mírumilvná, kramářově vile pogrom nehrozí:-). Proto, budu-li jako novinář o tématu pražského mafiánského xindlu psáti (hle rasistická nadávka, ó jak jsem hrozný!),nebude hrozit až tak velké nebezpečí, že bych svými neobjektivními články rozdmýchal nenávist proti sklupině obyvatel (pražským kmotrům:-) Ovšem nastane-li v budoucnu, že lid český přestane tupě nadávat na Romy, (že žijí z jejich peněz) a zaměří se na Janoušky ( o nichž to platí, dle mého skromného názoru, o dost více), a ubohým mafiózům začne hrozit násilí a ostrakizace, uvidíte, jak se chudáčků mafiánů začnu zastávat:-))
      U každého morálního hodnocení totiž kromě pravidel a zákonů (jako je samozřejmě pravidlo presumpce neviny atd.) rozhoduje o hodnocení taktéž dobrá vůle a smýšlení konajícího. Řeknu-li to jednoduše: možná nejsem objektivní, ale novinář, odkrývající zákoutí mafiánského vládnutí možná občas vyřkne chybný soud, který můžě nějakého toho ubohého kmotříčka poškodit, ale dělá pro demokracii více než záslužnou práci. Novinář, který si nenechá ujít žádnou příležitost "rozhořčeně" referovat o té "strašné romské zločinosti" k radosti lůzy i zadostiučinění rasistům, nedělá pro demokracii záslužnou práci. Jak jsem řekl výše, zaškatulkujte si mne do staromilců, neb mám za to, že sklutečně byly kdysi doby, kdy média, jejichž primární funkcí bylo lid bavit formou pokleslé hry na zpravodajství, byla oddělena od tzv. seriozních médií, které toto nečinily. Ne, nezačnu mluvit o nějaké výchovchně vzdělávací funkci:-) (hned byste mne zařadil do nějaké jiné škatulky:-)...spíš jen doplním, že to je otázka vkusu. Má-li člověk vkus a je-li citlivý na manipulaci, pak, jak se domnívám, musí chtě nechtě spadnout do Vaší kategorie "takoví jako Vy a čulík":-)poněvadž jej vpravdě nasere každý článek o tom "strašným romským násilí"...protože si zároveň palčivě uvědomuje, že v českých médiích zoufale absentují články o těch janoušcích. Jestli ono náhodou nejde o spojité nádoby. Celé to mé dlouhé povídání by se možná dalo shrnout do jednoduchého konstatování: Pokleslý novinář učí lidi být nasranej směrem dolů (na ještě chudší a slabší, zatímco slušnej novinář se nespokojí s přiživováním primitvních vášní, ale informuje své spoluobčany tak, aby se třeba nasrali správným směrem. Ale to se v zemi české nikdy nenosilo. Čulík je jedna ze světlých výjimek. Podle Vás je to vůl. Podle mne nikoli. Howg.
      Stále nezmoudřelá rusalka.

      Vymazat
    13. Ne, nezačnu mluvit o nějaké výchovchně vzdělávací funkci:-) (hned byste mne zařadil do nějaké jiné škatulky:-)

      Svym komentarem jste se zaradil sam, do kategorie priznivcu ci az obdivovstelu Culika rasistickeho bulika z druheho brehu :-(

      Pokleslý novinář učí lidi být nasranej směrem dolů (na ještě chudší a slabší, zatímco slušnej novinář se nespokojí s přiživováním primitvních vášní, ale informuje své spoluobčany tak, aby se třeba nasrali správným směrem.

      Clanek na ktery Culik reagoval byl nasmerovan jen smerem dolu a ignoroval Janousky ?
      Suma sumarum to nejsou desitky ale v souctu to jsou jiz tisice pripadu Cikanskeho loupezeni a prestupovani zakonu kdy prepadli okradli ublizili na zdravi.
      Kocabovsko Culikovske nastaveni prsvidel se zakazem o tom nepsat nebot se jedna o vyvolavani nepratelskych nalad a podporu hnuti potlacuji prava mensin, coby Kocabovsky prinosny projev positivni diskriminace?
      Jaka prava ? Kocabo Culikovske pravo mensiny parazitovat, krast, napadat puvodni obyvatele zeme?

      Jsem stejneho nazoru jako cnemo:
      Ačkoli nemám rád nadávky, musím upozornit na to, že pan Čulík s urážkami začal. Kdopak jemu dal právo,urážet civilizaci tvořící většinu a předepisovat, jaké city má kdo chovat naprosto jasné a čitelné kriminální skupině. Podle mne je ta sprostota na pár facek.

      To ze je republika rozkradena a s dluhem 1,6 billionu na tom maji samozrejme vetsi vinu jini rozhodne ne Cikanske ethnikum, to ale nic nememi na tom ze platnost zakonu, prava povinosti by mela byt pro vsechny obcany v CR stejna! Kocabnici a Culici na soucasne spatne situaci maji svuj velky podil!
      To jestli nezmoudrela rusalka bleda
      na fakta da ci neda
      bude li s Culikem v souzneni
      na stavu nic nezmeni
      Jen dojde k jeste vetsi nasratosti
      ktere je jiz nyni dosti :-(

      Vymazat
    14. už mne to neba, vodníče. Vaše slova mi 1) nedávají valného smyslu a za 2) používáte opět fašounskou terminologii jako třeba "naprosto jasné a čitelné kriminální skupině"
      Ale co to proboha blábolíte? Původní obyvatelé? spiknutí kocábovců? jste nácek? v tom případě sbohem.
      pokud nejste:
      Nepsal jsem tu NIC "o tupých, pogromistických češích"! Už proto, že nejsem rasista a přifařovat přívlastky celý národům či etnikům je mi (narozdíl od Vás) cizí.
      Pravíte:" kmotři obyčejně .,nenapadají děti v tlupě a
      A vohle se Vám zdá jako korektní argumenatce? :-) Za chvilku začnete tvrdit, že já a všichni odporní čulíkovci a kocábovci schvalujem násilí na dětech...Již před pár dny jsem Vás upozorňoval, že postupujete poněkud nekorektně a demagogicky...

      Nemluvil jsem o žádných"pogromistických češích". Mluvil jsem o tom, že v době, kdy určití blbi takové pochody pořádají, by slušný novinář měl napětí zmírňovat a naplňovat pravou funkci médií...Média, to slovo znamená něco jako zprotředkovatel, víme?.Netvrdím, jak mi podsouváte, že by se snad měly cenzurovat případy zločinů, podle toho kdo je spáchal a kdesi cosi..blbost! jak jsem uvedl výše, jde o vkus a cit. Na tom totiž stojí demokracie, a proto taky u nás tak živoří. Vkus, zkušenost, cit a odpovědnost. Kdy jste kupříkladu naposledy mohl čísti, sledovati či vyslechnouti nějako reportáž, o tom,jak se žije obyčejným romům - čili statisícům vašich spoluobčanů? Zato o romských přepadeních čteme 4x denně, že ano...
      Pokud nechápete, že pokud spolu mají lidé žít, musí si vycházet vstříc, pak je debata zbytečná... Je velice pokrytecké nasazovat na Romy a zároveň se vysmívat jakékoli politické snaze zlepšovat situaci, jako se vy vysmíváte, ba spíláte kocábovi atd. Dokonce se domnívám, že silnější má povinnost pomáhat slabšímu, se kterým žije "v jednom domě" "na jedné lodi" či si klidně vyberte jinou metaforu. Milý pane, dovoluji si tvdrdit, že veškerý český protiromský folklór spočívající ve věčném žvanění o zneužívání dávek a špatném vychování je prostě směšný!
      Běžný Rom žije možná trochu v jiném světě než Vy? a nemá čas ani kulturní zázemí na dlouhé debaty o vyváženosti médií, jako my dva... jste si toho vědom? Tvrdil jste, že máte mezi romy přátele, navštivte je tedy a zeptejte se jich, jak se jim žije. Bude to lepší než vést neplodné debaty. A možná pochopíte, že není znakem kdovíjaké moudrosti trousiti Vaše světácká moudra o tom, že "multikutlti je překonané" atd. atp.Snaha Kocábova možná byla bezzubá, ale to především proto, že zde dvacet let neexistovala jakákoli dlouhodobá a promyšlená koncepce. A víte proč? Protože čeští politici jsou stejně připosraní jako čeští novináři. Nebudou si pálit ruce s nepopulárním tématem. Ti pokleslejší, jako sládek nebo vandas, si téma přisvojí známým způsobem, a ti něco málo lepší politici jednoduše mlčí ... Samozejmě, že to není jediné téma, které je v našem nevyspělém veřejném životě naprosto podvyživeno a zanedbáváno...Ale je jakýmsi způsobem symbolické...Nuže lid nadává v hospodách na kocáby a na každého, kdo by si snad dovolil říci, tak jako nyní já, že to Romové nemají v ČR úplně snadné. Ale hospodští kecalové ani Vy, když si tak píšete na svůj blog, nepomáháte vůbec ničemu. Je to totiž srabárna. Když Čulík napíše, že se mu nelíbí, jakým způsobem se běžně ve veřejném prostoru pojednává o jedné skupině jeho spoluobčanů, vyžaduje prezentace takového názoru v Čechách alespoň jistou odvahu. Tlachání o tom, že Romové jsou "prokazatelně problémové a násilnické etnikum" zvládne každej vodník. Bez urážky, ale je to tak. V Čechách se to setká bezpečně a vždy se souhlasným mručním.
      Hezký den.

      Vymazat
    15. ale je fakt, že těm médiím křivdím. holt jsem asi hysterik čulíkovského ražení:-))
      http://www.novinky.cz/domaci/266224-diskriminace-romu-je-v-evrope-zakorenena-mini-obranci-prav.html
      nu, vidíte, jsem jen taková škarohlídská rusalka. teď ještě, aby dobrá vůle ráčila sestoupiti z huby do rukou a z konferencí do reality. Ale jelikož současné evropské vlády pomalu, ale jistě dělají sociálně vyloučené i z valné většiny ostatních obyvatel, neočekávám, že by se někdo vytasil s rozumným řešením romské sociální časované bomby. To se právě mělo začít před těmi dvaceti lety. Tehdy se básnilo o demokracii a pravda a láska chodila ulicemi...ale ouha, za komančů sehnal cikán alespoň práci s krumpáčem. O tu jej připravil ukrajinský dělník, kterého bída a neschopní politici u něj doma vyhnali otročit do čech. To je ten problém. jsme v situaci, kde se začínají problémy hromadit a Romové a jejich problémy nejsou na pořadu dne (nejsou prachy ani na důchody natož na nějakou promyšlenou sociální politiku) a tím pádem se najednou Romové hodí už jen jako hrosmovod frustrací lidu zmítaného nejistotami. Což je právě nebezpečí, na které, se myslím, snaží čulík a jiní upozorňovat...
      Toť můj názor skromný rusalčí:-)
      Hezký večer.
      :-)

      ale nepište, prosím, že helsinskej výbor je součástí kocábovsko-čulíkovského spiknutí za zničení cvilizace. :-)Ušetřete mne!!!:-)

      Vymazat
    16. a hele..při surfování na mne juklo toto,
      http://denikreferendum.cz/clanek/13079-autonomie-misto-paternalismu
      možná by o šlo leccos podniknout i bez velkých výdajů a trochu jinak. Vidíte, skutečně jsem ta média soudil moc přísně...Je vpravdě osvěžující číst k tématu nějaké zamyšlení a ne, že.."občan romské národnosti zlámal zas někomu všechny kosti"...jak zpívali za mého mládí hoši v bombrech, co teď hrajou v národním a píšou muzikály:-))

      Vymazat
    17. ..a tím pádem se najednou Romové hodí už jen jako hrosmovod frustrací lidu zmítaného nejistotami. Což je právě nebezpečí, na které, se myslím, snaží čulík a jiní upozorňovat...
      tim ze zameni slovo cikan za zid ?

      Toť můj názor skromný rusalčí:-) ???

      V cem je to "názor skromný" ?
      To je nazor ktery obhajuje Culikovu konstrukci se zamenou slov Cikan a Zid !
      To je nazor ktery zastaval Kocab ktery svym pristupem propaguje Klara "macheta" Samkova.

      Chcete li debatu, prestante podsouvat:

      ale nepište, prosím, že helsinskej výbor je součástí kocábovsko-čulíkovského spiknutí za zničení cvilizace. :-)Ušetřete mne!!!:-)

      Obecne plati ze jak v Ceske kotline tak u Vodnika v Tulipanove tak kazde jine lokaci musi byt snaha oboustanna. Jinak je to z rise pohadek pripominat
      důsledné uplatnění principu rovnosti a přímé demokracie v zaveru odkazu.
      Zakony prava a povinosti pro FSECHNY stejne! Napomahat tomu positivni Kocabovskou diskriminaci je prilevani oleje do ohne.
      Na domluvu musi byt minimalne dva.
      Souziti Cikanskeho ethnika s puvodnim obyvatelstvem s platnosti kdekoli na svete narazi na stale stejny problem. Jsou li realne pomery a navyky 2 komunit zasadne odlisne, souziti neni mozne. Proto Cikanske ethnikum narazi na stejne bariery a ma stejne problemy v CR na Slovensku v Hollansku, po cele Evrope dokonce i ve sve puvodni vlasti v Indii. Tak patri do posledni kasty nedotknutelnych.
      Obhajovani Culikovskych nazoru je ignoraci skutecneho stavu a proto jen prilevanim oleje do ohne !

      Vymazat
  2. "Debilita jeho reakce ovšem předčila moje očekávání."

    Vystizne shrnuti se kterym se neda nez souhlasit. Jeho reakce ale zase tolik neprekvapi, kdyz clovek vezme do uvahy, ze Culik zije v zemi, kde se politicka korektnost stala hnaci silou spolecnosti jako takove o akademicke pude ani nemluve. Je take nutno pochvalit snahu o prvotridni demagogii. habr

    OdpovědětVymazat
  3. Vodníku,tohle už jste přehnal! Dlouho jsem vám tyto věci toletoval, ale co je moc je moc. Copak v sobě opravdu nemáte alespoň trochu slušnosti? Můžete mi zkusit nějak vysvětlit, kdo vám dal právo nadávat volům a debilům do Čulíků??? Styďte se, člověče!

    OdpovědětVymazat
  4. >kdo vám dal právo nadávat volům a debilům do Čulíků???

    Ačkoli nemám rád nadávky, musím upozornit na to, že pan Čulík s urážkami začal. Kdopak jemu dal právo,urážet civilizaci tvořící většinu a předepisovat, jaké city má kdo chovat naprosto jasné a čitelné kriminální skupině. Podle mne je ta sprostota na pár facek.

    cnemo

    OdpovědětVymazat
  5. Pak jste mne dostal:) V tomhle bláznivém světě člověk pomalu ztrácí orintaci:)

    cnemo

    OdpovědětVymazat
  6. Ano ztraci orientaci:-(
    ale jsou nektere veci kde je to nad slunce jasne, citelne, zretele :-(
    ano se smajlikem down:-(
    Treba prave ten Culik multiculti bulik :-(
    Sice po zkusenostech v Nemeckou, Anglii i u Frantiku, jak Sarko, tat frau Merkel tak i Cameron svorne o multiculti prohlasili ze to bohuzel nefunguje.
    Ale diky ruznym Culikum a Kocabum a jejich positivne negativni diskriminaci to vykrystalizovalo do podoby dnesni vetsinove nenavisti. K Cikanum a k pristehovalcum, ke vsemu cizimu co ohrozuje existenci mistnich obyvatel. Pak staci nekolik pripadu jako macetovy utok na severu Cech a ted v Breclavi a mezi lidmi to vre! Pak do kotle prilozi jeste Culici a Kocabnici se svymi nazory na prednostni vinu vetsinoveho obyvatelstva, recmi o jejich rasismu a netoleranci a je to cele v zandeli :-(

    OdpovědětVymazat
  7. Moje zaverecna poznamka k souziti ci nesouziti s Cikanskym ethnikem a ostatnimi zatim jeste mensinami.
    Veskere multikulti vykriky ruznych Kocabu,Culiku a "Stále nezmoudřele rusalky" jsou jen malym problemem dneska proti velkym problemum zitrka, jen hledanim pijavic u pacienta ktery ma otevrene zily.
    Evrope hrozi v horizontu jiz pristich nekolika desetileti premnozeni muslimstva a nasledne zavedeni sharia law. Kdo nevi o co jde ctete Wikipedii:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sharia
    Kdo nevi jakou podobu to bude mit poslechnete islamskeho kneze.
    Konec demokracie! Konec vsech Culiku, Kocabu a multiculti magoru ma Evropa na obzoru!
    Evropa je opravdu vazne nemozna!
    Na jedne strasne tresta a zavira lidi za zpochybnovani holocaustoveho cisla 6 millionu, na druhe strane necha svobodne hlasat mnohem nebezpecnejsi nazory!
    Pokud se nevzpamatuje je konec demokracie svobody a jineho nabozenstvi nez Mohamedova!

    At je jiz pozadi multiculti jakekoli jeho nebezpeci pro svet a predevsim pro Evropu a demokracii je nebezpecim smrtelnym.
    Stare Rimske ROZDEL A PANUJ at ho prosazuje a uplatnuje kdokoli a pod jakoukoli zaminkou ukazuje sve vysledky:-(
    Ve prospech koho? Nikoli ve prospech svarejicich se 2 stran pro a proti multiculti, ale ve prospech expandujiciho Islamu!
    Naslouchejte pozorne. tento odkaz mi prisel z Evropy z nasledujicim komentarem:
    Problem je v nasich lidech. Ohranicili jsme se ve smesne mire "demokracie" ktera nas ted omezuje. To ze se dnes nesmi na nikoho poukazovat, samozrejme, ze za tim jsou zide, ted zpusobuje, ze si kazda minorita vydobyva sve prava.
    To co tam na videu ten kreten rika, by mel byt vyhostem. At si zije tam kde Islam uz je a ne umyslne nicit jiny stat!
    Bud zvitezi a je s nami konec, nebo se stane co bylo pred nekolika staletimi ale potece mnohem vic krve.
    Zide pomohli s Multikulturismem a nakonec na to sami doplati.


    http://www.youtube.com/watch?v=SbMnA3uO9As&feature=related

    Evropo probud se !
    ==============================

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To co tam na videu ten kreten rika, by mel byt vyhostem. At si zije tam kde Islam uz je a ne umyslne nicit jiny stat!
      :-) A kam býs poslal mě? Já si taky nemyslím, že demokracie je pro pravoslaví to nejlepší. Je to to nejmenší zlo. Pokud "ten kreten" začne aktivně porušovat zákon, měl by být vyhoštěn. Pokud ne, at si plácá jaké chce nesmysly. My bychom se měli zamyslet, nemá-li náhodou v něčem pravdu. BTW, takových jako on je jak šafránu a stačí dohlédnout na to, aby neterrorisovali ostatní muslimy, kteří si rozhodně žádnou šaríju nepřejí.

      Vymazat
    2. Kez bys mel pravdu, bohuzel za zpochybnovani se muzes dostat do kriminalu, za kazani sarii to ne to jste demokracie s pravem rikat a kazat co chce?
      Kdo si co preje a jak jsou prani lidu vyslysena mas priklad prave v CR.
      Kdyby byly volby tak by je prohrali ale budou vladnout jakoby nic dal a dal:-(

      Vymazat
  8. Evropa se mozna probudi az si precte navod na Multikulti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vypadá na padělek (můj první dojem)...

      Vymazat
    2. Samozrejme. Protokoly mudrcu jsou take padelek.
      Jen je zajimave, ze se mnohe splnuje.

      Vymazat
  9. Malé upřesnění ohledně stereotypu v souvislosti s Madoffem (napsáno nešikovně a zlé jazyky by to mohly rychle chápat špatně): nešlo o to, že je to zloděj, nepovažuju zlodějinu vůbec za typicky židovskou vlastnost (ve srovnání s Čechy, o Romech nemluvě). Myslel jsem tím spíš tu chytrost a mazanost, které je potřeba k tomu nakrást nepozorovaně 50 mld. Cikán vám ukradne peněženku, Čech vytuneluje statisíce, ale ukrást 50 mld - to by cikán nebo Čech zvládl těžko.

    OdpovědětVymazat
  10. uff :-(
    to uz mate tu Vasi multiculti v Evrope zavrtanou nejen v hlave ale az v zandeli kdyz uz musis Vodniku vysvetlovat jak si to vlastne myslel, aby si to multicultismem vymyte mozky spatne neprebrali:-)
    Take rikas padelek?
    Rabin Kohen by nic takoveho nerekl? Ani zadny jiny? Jak by mohli :-)
    Oni nekteri rabini stejne jako mufftove a spravni vykladaci koranu toho napovidali dost a dost neprijemneho. Zpochybnovani 6millionu je proti tomu slaby odvar. Pokud je jen napsano muze to byt padelek, ale ten odkaz na vykladace koranu v Belgii neni padelek. Stejne tak existuji videa na silacke reci rabinu:-(
    Knezi co lidstvo a nabozenstvi existuje se specializuji na vymyvani mozku a stvani lidi proti sobe, stejnymi usty co kazi desatero krestanske, koranske, ci jine prave a jedine:-(

    OdpovědětVymazat
  11. kdyz Ty tak i ja dovysvetleni:
    ..samozrejme ne FSICHNI vykladaci viry, jen nekteri,
    stejne jako ne FSICNI Cikani kradou.
    To jste to multiculti v Evrope dopracovali kdyz je jeste nutno vysvetlovat jak jsi myslel cos napsal:-(
    Kdyby slo jen o nalepkovani rasismu, fasismu a dalsich ismu,
    u vas jde uz i o moznost byt stihan podle zakona za popirani a jine nesmysly:-(
    Zacinate mit podobne omezeno demokracii jako za realneho socialismu.
    Demokracii stale jeste ano, ale doba si zada hodne omantinelovanou:-(
    Ty spravne zakony ktere vyhlasi shariu za horsi nez zpochybnovani, tech se vam nedostava:-(
    V dusledku ruznych blb-ismu v zatemnenych makovicich nekterych vasich politiku:-(
    Az bude pozde a krev potece:-(

    OdpovědětVymazat
  12. Do tretice :-)
    Straseni Islamem a shariou?
    Pokud je Vam uz 50 ci blizko, jste nemajetni, nemate pribuzne ci nasetreno na pohreb
    i Vas ceka svetla budoucnost, trzni stat se o Vas "trzne" postara:-)

    http://zpravy.idnes.cz/jak-vypada-socialni-pohreb-bezobrazu-ds3-/domaci.aspx?c=A120426_145713_ekonomika_top

    OdpovědětVymazat
  13. Odkaz pro Astra -takovych ovsem taky neni moc, ale rek bych, ze vic nez tech fanatiku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zpev pro moji dusi, rozumny vyznavac viry at jakekoli:

      Farid Smahih v článku na aktuálne.cz hovorí: "Som Arab, držím ramadán a volím Národný front Marine Le Penovej. Nemám rád moslimov, ktorí sa nevedia prispôsobiť krajine, v ktorej žijú, a už vôbec nemôžem vystáť ženy, ktoré si zakrývajú tvár burkou. Francúzsko je krásna krajina. Jeme tú bravčové mäso a pijeme víno. Moslimovia by sa mali upokojiť a prestať vnucovať väčšinovej spoločnosti svoju vieru. To je Francúzsko. Milujte ho, alebo odíďte".

      jenze ale ale ...
      pak se neco posere, prijde Islamsky Hitler se svoji shariou k moci potece hodne krve a bude to v zandeli za se na par stoleti ci na jak dlouho :-(

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>