čtvrtek 19. dubna 2012

Škůdce Yoav Shamir

Kdo je Yoav Shamir? Je to mladý Israelec, sionista, který se rozhodl natočit dokument o antisemitismu.



Mohu všem z celého srdce doporučit, aby si našli tu hodinu a půl a na film se podívali. Já sám nejsem ochoten sledovat tak dlouhé pořady o finančnictví nebo spikleneckých bratrstvích. Tohle ale není žádná laciná sensace, žádný Zeitgeist, žádná antisemitská propaganda. Že výsledek dopadl, jak dopadl, je samozřejmě vinou Yoava Shamira, který tam poctivě nechal všechno (včetně hajlujícího Finkelsteina [1:17:45] s jeho následným hodnocením, že srovnávat Abe Foxmana s Hitlerem by bylo urážkou Hitlera).

ADL, která je samozvaným mluvčím za Židy a jejich boj proti antisemitismu, vychází na povrch jako banda paranoidních psychopathů, evt. vychcaných podnikatelů. Sledujeme spolu s authory filmu, jak se vyhledává, dokumentuje, popř. vyrábí antisemitism. Yoavova devadesátiletá babička, sionistka a třetí generace v Israeli [3:05] se domnívá, že Židé nechtějí do Israele proto, jelikož by tam museli pracovat, zatímco mimo Israel mají peníze bez práce z lichvy a prodeje chlastu. Pokud ji chce někdo považovat za selfhating, nechť si poslouží.

Selfhating budou také bezpochyby ti nejrozumněji hovořící Židé ve filmu – rabbi Hecht z Brooklynu [29:30] a rabbi Bleich z Kijeva [43:05]. Posláním žida je prý být židem a judaistou, ne bojovat proti antisemitismu. Jaká sabotage obětavého úsilí ADL a jejích pomahačů po celém světě! A co ten ruský Žid v synagoze [42:08] – prý tam není žádný antisemitism! To jsou skuteční židé, i sionisté, nikoli „levičáci“ a selfhating jako Finkelstein [53:30], Uri Avnery [59:30], Gush Shalom [1:02:10] nebo David Hirsch [1:04:55].

Pravděpodobně nejotřesnější je vymývání mozků mladých israelských středoškoláků, kteří jedou do Polska na výchovný zájezd. Shamir je doprovází na cestě a jejich příběh se prolíná celým filmem. Začíná promítáním filmů z KL [5:04]. Studenti sdělují svoji motivaci [7:15]: naučit se „nikdy neodpustit, nikdy nezapomenout“ (pro křesťana otřesné konstatování – jaká „výspa naší civilisace“?) Jsou štábem školy varováni [7:45], že jedou do nepřátelského prostředí, kde nad nimi bude bdít tajná služba. Šprkání starých polských dědků [18:45] a následná interpretace jedné z těch holek [19:45] („Říkal, že jsme opice a oslové!“ „Ne, neříkal.“ „Ale jo!“ „Ne.“ „Fakt ne?..“) mluví za vše. O smyslu akce pochybuje už i sám vedoucí zájezdu [1:21:42]. Výsledek celého processu dokumentuje otřesným způsobem úplně vytočená holka [1:27:15], která volá po trestu a na námitku, že pachatelé jsou po smrti, odpovídá: „Ale mají přece potomky!“ Ta holka za to nemůže, ale já pravím: těžko může být otřesnějšího zločinu než tato indoktrinace nenávistí, paranoiou a pomstou!

23 komentářů:

  1. Sem patri i video, kde se ukazuje jak i tenhle blog funguje

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš, že Leho nebo Daniela prošli takovým školením? :-)

      Vymazat
    2. No pokud ano, tak hlavně leho nedával moc pozor. Jeho propaganda může fungovat jen na velmi mdlé mysli.

      Vymazat
  2. Ha ha,
    to vite, ze jsem prosla skolenim.:-)
    Propaganda se ale nezameruje na lidi, kteri uz maji svuj nazor upevneny, ale na ty, kteri si jej teprve tvori.
    Delat propagandu zde by tudiz byla ztrata casu, jedine, ze by se propagandista procvicoval v reakci odpovedi.
    Nicmene, nejuspesnejsi propaganda byva formou desinformace, umele oposice, jelikoz demagog je ze zasady vzdy proti a tim vlastne umoznuje planovane primarni prsmerovani..
    Propaganda tez musi, vyjimecne, tlumit nezadouci reakce, coz se brilantne povedlo v pripade vykriku uzitecneho idiota Grasse. Opravdovy uspech se pak ukaze v reakci tululumu, ze jak pry dostava hasbara na prdel.:-)
    Co se tyce israelske politiky, vychova mladeze je jedna z nejdulezitejsich povinnosti a jak vidime, funguje, jako ostatne mnoho veci v Israeli, naprosto perfektne.
    Zatim co se evropske statecky potaceji v ideologickem a mentalnim limbu, nevi, kam jdou, nevi, kam patri, zmatene pobihaji jako ztracene ovce, tak v Israeli maji spolecny cil a jasnou visi pro budoucnst..V Cesku mohou jen tise zavidet a to se, myslim, odrazi v zurive kritice Israele.

    Doufejme, ze toto bytostni presvedceni bude v Israeli pokracovat i v pristich generacich.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak psal Stan, Vás si museli vymyslet v Teheránu! :-) Viděla jste to video? Viděla jste tu "výchovu" israelské mládeže? Nejprve se na to podívejte, pokud budete svá slova opakovat, o.k., ale neplácejte nic o tom, jak Palestici vychovávají své děti k nenávisti! To je sice pravda, ale ta nenávist je namířena proti Israeli, zatímco mladí Israelci jsou vedeni k tomu, že je nenávidí celý vůkolní svět! Nenávidí, nenáviděl a vždy nenávidět bude! Svět se dělí na Židy s jejich oddanými otroky a antisemity. Co myslíte, že bude výsledkem takového přístupu těchto lidí ke světu? Jedině to, že to dojde naplnění!

      Vymazat
  3. Typický projev Abe Foxmana a jeho psychopathické bandy zde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ze maji Isrealci hodne nepratel a je jen spravne, ze se to mladym lidem vcas vysvetli..
      Mnozi pak pujdou studovat do demokratickych zapadnich zemi a pak si svuj nazor mohou zmirnit, nebo naopak jeste vice utvrdit. Kdyby cetli cesky internet, tak zarucene pritvrdnou o sto procent.
      Jsou to oni, co budou brzy prislusniky IDF a budou se muset branit utokum, jak uz se delo nekolikrat v historii, se zbrani v ruce. Israelsky stat nikoho bezduvodne nikdy nenapadl, jedine az rozmlati Iran na cimpr campr, pak zmenim svuj nazor.

      Mladi Israelci nejou tak zfanatisovani, aby se odpalovali na mestskych prostranstvich, kde je plno lidi...

      Pogromy a geneticke vyhlazovani se bez nasledku konat nebudou, s tim se musi svet smirit....

      Ve Francii vyhravaji socane, coz znamena, ze se Evropa jeste vice zislamisuje.. Bok po boku s muslimy proti Israeli, uz se v Ceske republice mobilisujete, mimo ty detinske balonkove demonstrace odboru ??

      Vymazat
    2. Prave takato bezchybna vychova izraelskej mladeze je zarukou do buducna, ze sa pogromy a geneticke vyhlazovanie konat bude. Ale komu niet rady tomu niet pomoci.

      Vymazat
    3. Mnozi pak pujdou studovat do demokratickych zapadnich zemi a pak si svuj nazor mohou zmirnit, nebo naopak jeste vice utvrdit.
      A jak myslíte, že budou těm ostatním sympathičtí, když budou vysílat strach, nedůvěru a nenávist? To je základ kommunikace: to, co na lidi vysíláte, to dostanete zpátky. A co ti, co evt. nikam studovat nepůjdou?

      Israelsky stat nikoho bezduvodne nikdy nenapadl, jedine az rozmlati Iran na cimpr campr, pak zmenim svuj nazor.
      Vy ne, Danielo, Vy nikdy! Vám to hasbara vysvětlí jako nutnou obranu. Jestli se tak už nestalo (moji filosemitští známí v Prze útok na Írán předem schvalují coby nevyhnutelný krok k zachování židovského státu - už nikdy jako ovce!)

      Mladi Israelci nejou tak zfanatisovani, aby se odpalovali na mestskych prostranstvich, kde je plno lidi...
      Proč by to dělali? To je znak asymetrického boje. Oni mají k hubení nepřátel nejvyspělejší vojenskou techniku včetně atomových zbraní.

      Pogromy a geneticke vyhlazovani se bez nasledku konat nebudou, s tim se musi svet smirit....
      Odpověděl Vám můj slovenský předřečník.

      Vymazat
    4. Este snad dodam, ze nie sme urcite prvi koho nieco podobne napadlo:

      http://www.youtube.com/watch?v=GvcfRXqkYuk

      Vymazat
    5. Hm, to je zajímavý odkaz. Zvláštní je, jak se tam ti Židé do toho maďarského vedení dostali, když Stalin a sovětské satelity byly na přelomu 40. a 50. let vysloveně protižidovské (viz politické processy v první půli 50. let) a antisemitské (L.Bittman píše, že mít za manželku Židovku byl tehdy v rozvědce kádrový škraloup).

      Vymazat
    6. Vo svetle rozkolu medzi Izraelom a ZSSR na konci 40tych rokov sa dnes az prilis zdoraznuje Stalinska perzekucia Zidov a zamerne sa taktne mlci o Zidovskej ucasti na spravovani veci verejnych v ZSSR a satelitoch. (Solzenycin 200let pospolu)
      Suhlasim ze s ohladom na procesy so Slanskym a spol sa to v Madarsku javi paradoxne, ale myslim, ze sa to da pripisat madarskym specifikam. (krajina nepatrila medzi vitazov ako CSR(ha ha ha), deportacie zidov z Madarska az v roku 1944, relativne vysoky pocet Zidov v Madarsku) Pravdepodobne to boli tak spolahlive-nenahraditelne kadre, ze sa im podarilo prezit Stalina. Inak je zaujimave, ze na Slovensku ziadne knihy o Madarskom povstani 56 nie su. (teda moderne)

      Vymazat
    7. Nevím. O tomhle (tj. židovském podílu na kommunistických vládách po II. světové válce) se ví hodně málo, ne všichni authoři jsou důvěryhodní. Četl jsem na to thema taky pěkné kraviny, tak jsem opatrný.

      Vymazat
    8. Suhlasim. Nie je to tema, ktorej studium Vam zaisti neutuchajucu popularitu a hmotne statky. Jediny slusny zdroj informacii na tuto temu co mozem odporucit: http://www.uloz.to/xhXeNzs/alexander-solzenicyn-200-rokov-spolu-2-diel-pdf

      Vymazat
  4. Vira, ze jednou, JEDNOU, zarucene uz brzy, dostanou Zidi poradne na frak, jsou tesinska jablicka, ktera cas od casu materialisuji podobou vrazdeni zidovskych deti v materske skolce a otevreneho utoku na stat Israel. To uz tak chodi desetileti.. Kdyz jeste Ceskoslovensko budovalo socialisticky raj, tato protizidovska luza slavila, kdyz v roce 1973 napadl Egypt a Syrie mirumilovny Israel v Yom Kippur valce. Jak byli tito nenavistnici nateseni !!
    A opravdu to chvilku vypadalo, ze je s Israelem konec. Ale radovanky byly predcasne, kratkodobe. Protahle ksichty a vztekle skripani zubu nasledovalo, neb Israel se nejen uhajil, ale znicil presilu nepratelskych armad !! Hrozna ostuda a potupa pro Araby.
    Ale to postkomunisticka verejnost moc nevnima, neb to nezazila. Zase hrstka anti-zidu naivne doufa v zanik Israele, zrovna tak jako doufali spolu s Allahem hamasovci. .Myslite, ze to TENTOKRATE vyjde ? Zkuste to...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se podívejte, Danielo, jak jste mimo. Já zde odkážu na video, natočené mladým Israelcem o tom (mimo jiné), jak sionisté indoktrinují svou mládež nenávistí a paranoiou a Vy reagujete nějakými genocidálními sny a protiisraelskou politikou socialistického Československa (která byla ostatně spíš derivátem politiky protiamerické, nikoli nějakým projevem antisemitismu Husákovy garnitury).

      Naprosto jste nepochopila, že vůbec nejde o to, že "hrstka anti-zidu naivne doufa v zanik Israele", nýbrž že rozumní Židé a s nimi rozumní lidé celého světa znepokojeně pozorují, jak si sionisté sami chystají zánik. Což o to, na smetišti dějin se ocitli všechny zločinné ideologie 20. stol., jde o to, zda spolu s ideologií sionismu nezmizí i pár millionů Židů, evt. pár desítek millionů gójského dobytka kolem nich.

      Vymazat
  5. Vodniku, to uz nemate lepsi argumenty ?
    K vymyvani mozku israelske mladeze jsem se dostatecne a obsirne vyjadrila prispevky z 21.a 22.dubna, na kterou jsem dostala odpovedi.
    Jelikoz mne video Yoava vubec nevzrusilo, znepokojena absolutne nejsem, tak jsem odbocila do historie,
    svedena slovenskym bratrem, ktery zacal s OT o zidovskem podilu na komunistickych vladach po druhe svetove. Vy jste vdecny i za Jeden den v zivote Ivana Denisovice , kdyz vam tato osoba pritakava.:-))

    Ja jsem v roce 1973 v Ceskoslovensku uz dele nezila, ciliz moje priponinka o Yom Kippur se tykala zapadniho sveta, coz je dukaz, ze uz tenkrat se socane v zapadnim svete "znepokojovali" , Israel k "lepsimu' nabadali, coz po desetileti, z jejich uknucene posice, nikam nevedlo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ak uz to chcete takto zjednodusovat: spolunazivanie zidov a hostitelskych narodov si zasluzi viac ako jednsotranny vyklad. (zo zidovskej strany: my nikdy nic nikomu zle a vsetci nas chcu vyhladit, z gojskej strany: uzernici, podvodnici, pracovat nebudu)
      Ked tento primitivny pristup z gojskej strany sa vola antisemitizmus tak ako nazvat tu trpitelsko-narcisticku poruchu zidov. Ja sam som ZID a uz hodne dlho uvazujem nad tym, ze cim to moze byt, ze vsade kam pride moja rasa, narod, etnikum tak do 50rokov musi utekat lebo ich hostitelia nenavidia. A zvalit to na nizke pudy hostitelov(zavist, xenofobia etc) nic nevysvetluje a nicim nas nepriblizuje bezproblemovemu spolunazivaniu.
      Ale mam sympatie pre Vasu militantnost(len si skuste nas znicit etc) lebo je to len velmi zle skryvany strach. (a zle svedomie?)

      Vymazat
  6. Slovensky Anonymku,
    mate to uplne popletene a mne vubec nezajima, jestli jste Zid nebo Hotentot nebo fasisticky Slovak.
    Lidske zasady rovnosti je podstata demokracie a tyto zasady pro ethnika, rasy a jine variace

    se v civilisovane spolecnosti
    UPLATNUJI Z DEMOKRATICKEHO PRINCIPU

    a ani se nmusi jednat o zidy specielne.
    Je to demokraticke modus operandi, kapisto?

    Zrejme zijete v mentalnim carskem Rusku, tam by vase nazory uplne zapadly, ale dnes se pise 21.stoleti a veci se maji, alespon v Americe, uplne jinak. I v Evrope je na case, abyste se probudili z kmenove mentality domorodcu a zacli zit jako lidi, ne jako divoci barbari, co rozlisuji ostatni kvuli svemi puvodu. Paklize souhlasite s tim, ze zidovske ETHNIKUM je spravedlive nenavidene, pak je to vase volba a jen vas mohu litovat, ze postradate osobni integritu, hrdost a sebevedomi. Mozna jste nejak telesne postizeny, to by mnohe vysvetlilo.

    Hostitelske zeme pro zidy uz prestaly davno existovat, neexistuji spanelske pomery devateho stoleti. Prosim vas, kdo vas hosti? Naprosto absurdni, nevzdelane pojeti, ze by nejaky stat "hostil" zidy.. To jsou myslenky nacka. Citite li se jen hostem Slovenskeho statu, pak jste naprosty nestastnik. Takoveho cloveka by nemohli potrebovat ani v Israeli, starem to zidovskem domove.
    Timto jste se ale prozradil, ze nejste zid, Ale ono to je jedno, jak uz jsem uvedla.
    Uvazujte spise nad tim, jak se muzete v zivote orientovat a hlavne si prostudujte zidovskou historii.
    Mate mezery.
    NENI pravda, ze za pul stoleti zacne obyvatelstvo zidy nenavidet..I kdyz dve ste let pospolu, v necivilisovane Rusi, nesnasenlivost proti zidum prevladala. Ovsem v Americe zijeme pospolu, bez vetsich problemu uz dele nez dve ste let !!!!!!!!!
    Amerika by se nestala mohutnou velmoci bez evropskych Zidu, cernochu a Cinanu a mnoho jinych.

    Tuhle jsem cetla nekoho z madarske strany Jobbik, prohlasoval, ze Madari maji pravo na cast Slovenska a vezmou si tuto teritorri, bude li treba, i vojensky..Pridejte se k nim, u nich vam bude dobre..:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ano som telesne a aj mentalne postihnuty, je to presne tak.

    Civilizacia rovna sa demokracia? svet trva 150rokov aj s porodom? To su Vase maximy?! Pre kristove rany, tento blud ma bude rozomievavat este roky :-)

    A Amerika je skutocne ta krajina z ktorej by si mal zobrat priklad cely svet.Bohuzial nie kazda krajina mala moznost sa vysvihnut na svetovu velmoc tym, ze vznikla na terre nove, dotiahla tam otrocku pracovnu silu, bezprecedentne profitovala na dvoch svetovych vojnach a rozbila 4svetove rise a mohla skrze globalnu ekonomiku beztrestne vykoristovat cely svet.
    Och a hlupe kmene europy sa nedokazu vzdat svojich malichernych snah o prezitie povodneho obyvatelstva. (asi ako native americans?)

    Takze draha Danielo( pre mna od dnes vzor kalokagathie)nie vdaka demokracii ale napriek demokracii. Rovnako ako britske imperium sa neroztiahlo na tretinu sveta vdaka tomu, ze mali konstitucnu monarchiu a habeus corpus.


    A toto o Jobbiku je vcelku usmevne(osvetluje to Vasu preciznu pracu so zdrojmi a kriticke myslenie, intelektualnu integritu a absenciu predsudkov at all) pretoze zdruzenie slovakov zijucich v madarsku pred poslednymi madarskymi volbami po vyjadreni sa kazdej relevantnej strany k otazke politiky voci narodnostnym mensinam a porovnani volebnych programov dalo odporucanie volit prave Jobbik. :-)


    A moje Zidovstvo... to mam aj lepsich predkov na ktorych si mozem stavat identitu ako je krcmarova dcera, ale je v rodokmeni tak co uz s nou :-)Ja som nepovedal, ze je zidovske ethikum spravodlivo nenavidene, ale povedal som, ze nie je mozne rozumne vylozit zidovske dejiny ak sa hodi vina len an hostitelske narody. Skutocne sa kazda kriticka sebareflexia musi oznacit ako sebanenavidenie?

    OdpovědětVymazat
  8. Ale to vite, Slovensky pisalku, ze sebereflexe je dulezita pro mentalni vyvoj jedince.
    Proto si klidne sebereflexujte a ctete Dve ste let pospolu a peclive probirejte vsechny hrichy zapadni civilisace (zapomnel jste na obligatni Hirosimu a Nagasaki} a ja si zase s klidem pujdu svou cestou..

    Neminim vam vysvetlovat, nebo se dohadovat o historickych faktech, jen si zustante ve svych bludech, jsem si totiz vedoma, ze historie je vnimana jinak u naroda petimilionoveho a naroda tristamilionoveho.
    Z cisteho milosrdenstvi vam ale prozradim jedno tajemstvi. Pro velmoce je daleko vyhodnejsi a lukrativnejsi, kdyz jsou mini-staty, se kterymi jedna, zabednene, maji komplex menecennosti a zakorenenou kmenovou strukturu. Kdyz se mezi sebou nesnasi a mrhaji energii hloubanim nad chybami druhych, zavidi uspesnejsim a obvinuji se navzajem. To uz vedeli i stari Rimane.
    Divide et impere.

    Kolakogathii, filosofii, ze krasa fysicka se rovna krase dusevni, znam z vytvarnictvi a je to naprosto abstraktni pojem, jeikoz krasu, jakoukoliv, urcuje teprve oko pozorovatele a ty pohledy se behem kulturnich obdobi zasadne meni. Socha vecneho mladika, Kourose, starymi Reky davaneho za priklad pro krasu, se mne osobne velmi osklivi.
    Mam holt jine maximy...:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Leon Kreutzfeld26. dubna 2012 v 16:27

    Vidim vp. Vodnik, ze Vy jste lstivy jako poustni had. Vy menite strategii a snazite se poburovat argumenty jako z J Street.

    V teto souvislosti bych zminil knihu pana Beinarta the Crisis of Zionism, pojednavajici o konfliktech puvodniho pilire sionismu, kterym byl liberalism, a soucasnym trendem "victimismu", ukazujiciho Zidy vylucne jako obeti, a to i/hlavne te nejmladsi generaci, jak se to ukazuje v tom filmu.

    Je to zajimavy film, ale spis, nez jako na pravdive dogma se na nej divejte jako na jeden z proudu soucasne debaty mezi sionisty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak bezpochyby to je "jeden z proudů" současné debaty mezi sionisty. Já si ale myslím, že infikovat duši mladých lidí způsobem, jakým se to děje v dokumentu, je objektivně špatné, ať se jedná o Židy, Palestince, Čechy nebo Hotentoty.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>