úterý 18. prosince 2012

Nový hrdina západních medií

Je jím diákon Sergej Baranov, o kterém čeští žumpalisté nevímproč neustále referrují jako o „knězi“. Už jsme se zde o něm a o způsobu, jakým media líčí jeho causu, zmínili.

O. Jan se rozhodl napravit neinformovanou propagandu, šířenou českými medii a zjistil, že náš hrdina má za zády docela rušnou historii. Pět let po vysvěcení, ke kterému došlo v r.1994, mu bylo zakázáno sloužit pro opilost a nevhodné chování. V r. 2003 mu byla služba na jeho žádost opět povolena. V r.2005 mu byl „pro hýřivé chování“ odmítnut vstup do monastýru. Poté, co v souvislosti s causou Pussy Riot sám požádal o zbavení diákonského svěcení a odloučení od Ruské pravoslavné církve, bylo mu 12. září t.r. vyhověno.

Versi o „popovi, kterého církev proklela, protože se zastal punkerek“ začali zřejmě šířit advokáti Pussy Riot. Že se anathemisovaného diakona zastal kníže Karel Schwarzenberg, asi nikoho nepřekvapí – pokud je pravdou, že se tento politický dobrodruh chce představovat mladým jako „pankáč“, lze od něj očekávat prakticky vše. Ale že se k neinformovaným lžím mediální propagandy přidal i římskokatholický Christnet, to je opravdu politováníhodné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>