středa 5. prosince 2012

Od koho to mají?

Už zase je v Česku návštěva s Israele, na nejvyšší úrovni - premiér a sedm ministrů! Kolik států, vedle Ameriky, mělo tu čest? Jeden se musí opravdu snažit, aby za tím nečul nějakou čertovinu - "co to na nás - bez nás - ti lotři zase šijou?"

Pan Netanyahu pochválil Čechy za to, že se nebáli nepopulárního kroku; šábesbojs v kocourkovské vládě nepochybně slastně mručeli. Při té příležitosti do toho ovšem zase zatáhl Mnichov. Nechci se teď pouštět do rozsáhlých analys, proč je toto přirovnání hasbaristů nesmyslné, to už udělali jiní mnohokrát, naposled Petr Wagner. Jenom by mě zajímalo, zda česká hasbara dostává tyto instrukce z Israele po celou dobu. Neboť ať dělám, co dělám, ty situace se mi jeví tak odlišné, že se žádná analogie sama od sebe rozhodně nenabízí, takže by jedna mohla mluvit o vysoké pravděpodobnosti náhody. Mně se spíš zdá, že se česká vláda zachovala jako spojenci v r.1939 už v případě Kosova; teď si dala repete.

54 komentářů:

  1. Koukam, ze i Vy se vezete na lacine vlne hanebneho mnichovanstvi. Chapu, ze Vas pravoslavna hasbara instruuje psat proti Pussy Riot, ale jaky zajem mate vy pravoslavni na Statu Israel?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neměla by ta otázka spíš znít, jaký zájem máme my, pravoslavní, na české republice, vp. Kreutzfeld?

      Vymazat
  2. Analogie Mnichova a ustanovení Palestinského státu se nabízí více než jasně. Územní rozdělení z roku 1947 bylo Araby odmítnuto a jednat o palestinském státu bez Izraele je úplně to samé, jako jednat o odstoupení Sudet hitlerovskému Německu v roce 1938. Palestinští Arabové nemají žádný nárok na území pod bývalým britským Mandátem Palestina před rokem 1947 stejně jako Sudetští Němci nemají pražádný nárok na československé, dneska české, pohraničí. A ještě k tomu je tu společná nenávist Palestinců k Židům stejně jako jejich nacistických protějšků. Jedná se o úplně stejnou pakáž. I ten Mein Kampf je v Palestině populární, nejpopulárnější knihou hned za Koránem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám na to jiný názor, jak si asi umíte představit...

      Vymazat
  3. Vy vole, Vodníku, vy byste měl být vládě ČR vděčný! Buďte rád, že aspoň někdo v Evropě zbyl, na koho můžete nadávat. Ha, kde jsou najednou ty konspiračky, jak mají sionisti pod palcem celý západ?

    A doprdelepráce, že už musím být sprostý, to musíte tak často odkazovat zrovna na největší sračky na Blistech? Nedokážete alespoň najít něco střízlivějšího, kde z Israele nedělají rovnou Čtvrtou říši a z Netanyahua reinkarnaci Hitlera?

    Fakt se tomu d) kolikrát ani nedivím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem chtěl napsat, nechte to d) být, než se tu zjeví Daniela jako duch Hamletova otce na cimbuří a vysvětlí nám to, když jsem ji uzřel. Ani jsem neodepisoval, asi je to zbytečné.

      Vymazat
    2. Yamato, v Evropě si lze na politické scéně stále stěžovat do sytosti, k tomu extremně trapné slouhovství české vlády nepotřebuju. A jak jsem psal Alešovi, to je notoricky známé a na tomto místě mne zajímala hlavně inspirace české hasbary.

      Wagnerův článek na Blistech rozhodně neřadím k těm největším sračkám. I ten byl ostatně poznámka po straně.

      Koukám, že rovnici "kritika Israele = antisemitism" jste už téměř přijal za vlastní. :-) Nu vot...

      Vymazat
    3. Jojo, ale konkrétně v tomto, když není zbytí, tak aspoň Česko stačí, když většina ostatních odpadla...a nebo - nikdy nebyla? :-D

      Ono v té žumpě je opravdu těžko rozhodovat co že je největší sračka, že. Časy, kdy Blisty za něco stály jsou dávno pryč.

      Ironie?

      Vymazat
    4. První větě nerozumím.

      Blisty mají smíšenou úroveň. Politicky korrektní Čulíkovy blafy jsou otřesné, na druhou stranu se tam skutečně píše o tom, o čem se v Čechách moc nepíše. Pořád patří IMHO k tomu lepšímu zpravodajství.

      Ironie - no, ani ne tak docela, mám prostě ten pocit...

      Vymazat
    5. Evropa, rádoby pod vlivem židovských lobby, se ukázala být tak trošku jiná, všechny ty potrhlé konspiračky se hroutí - ale Česko vám je nezachrání :-D

      Prý o čem se nepíše - tohle už právě hodně dlouho není pravda.

      Vy máte poslední dobou vůbec až moc často pocity, víru atp. Zato ta fakta...no nic :-)

      Vymazat
    6. všechny ty potrhlé konspiračky se hroutí
      Víte, oni nejsou všechny tak potrhlé. Některé ano, jiné vůbec. Myslím, že nikdo nevíme, proč to dopadlo takhle a na nějaké výkřiky z jedné či druhé strany je příliš brzo.

      Vymazat
    7. Já věděl, že tam bude nějaké 'ale'! Ano, třeba to židozednáři zaonačili schválně takto, a těch 9 je jen myskyrovka...

      Jenže proč se tedy radujete jak pejsek, co dostal kostičku, když jste třeba zase dostali tečku? 9:138, jupí, sionisti dostali nakládačku, už je to tady, koukněte, jak je ta mapa krásně zelená :-D

      Vymazat
    8. Jenže proč se tedy radujete jak pejsek, co dostal kostičku, když jste třeba zase dostali tečku?
      ???

      To je zas jak u Peterse: když víte všechno líp a předem, tak o čem se mnou diskutujete? Zde jsem to já, kdo tvrdí, že neví, co za tím je a jestli za tím něco je. A Vy už jako Daniela vytahujete židovské lobby a židozednáře, o kterých zde dosud nepadlo ani slovo.

      Vymazat
    9. No to jste si to pěkně otočil - všimněte si, jak naopak vy často až neuvěřitelně autoritativně tvrdíte, že to či ono je tak či onak a to je pravda nejsvatější (a nejde jen o víru, kde samozřejmě tak trochu provokuji, neb je mi jasné, že tam žádná ROZUMNÁ debata možná není).

      A laskavě si vyprošuji být přirovnáván k lehoparťákům! To si snad nezasloužím. Já vám taky neříkám - no vidíte, já už ani nevim, jak se ti největší magoři ze Zvědavce jmenují :-D

      Vymazat
    10. To si mě s někým pletete. Já - kromě některých stránek víry - netvrdívám, že to či ono je tak nebo jinak. O 9/11 vím pouze, že se to nestalo tak, jak oni tvrdí, že se stalo. O připravené demolici nepochybuji. Nevím ale, kdo to udělal, na to jsou jen jisté indicie. Muslimové to nebyli, ti seděli v nejlepším případě v těch letadlech, pokud vůbec. O Židech mimo stát Israel a jeho lobby se bavím zřídkakdy, o židech skoro vůbec. O zednářích leda ironicky. Tak se nesmíte divit, že mi napadne Daniela (Leho o zednářích moc nemluví).

      Vymazat
    11. Ale člověče, nepodceňujte se! vy i přesně víte kolik obchoďáků má být na kolik obyvatel a kdy mají mít otevřeno, víte co je ta správná neděle...vy ani nevíte, co všechno víte!

      Kruci, proč dnes tak trolluju?

      Vymazat
    12. Ty obchoďáky byl z mé strany návrh. Nikde jsem netvrdil, že to tak musí být. Můj pocit, že neděle je otevřenými obchody zkažená, se mnou sdílela v referendu většina utrechtských obyvatel. A pozor, nyní přichází tvrzení: jestli na to kupčíci nakašlali a mlátěj prachy proti rozhodnutí většiny, jsou to oni, kdo jsou parchanti, kterým nějaká demokracie visí u prdele a řídí se právem silnějšího, tedy džungle. A pozor, nyní opět dojem: zdá se mi, že Vám to právě takhle vyhovuje.

      Vymazat
    13. Demokracie má končit před mým prahem, to je to, co nechápete. Pletete si ji s ochlokracií - no a máme, co jste chtěli, většina rozhoduje o kde čem - nebo ten, kdo si tu většinu ochočí. Tohle je skutečná džungle, kde silnější dav vládne. A zdá se mi, mám takový dojem, že vám to ve skutečnosti zas tak moc nevyhovuje.

      Bez těch kupčíků a dalších parchantů byste byl stále v posraném špinavém středověku, z 95 % nevolník a nejspíš už dávno pod drnem. To tihle kupčíci vytáhli Západ ze hnoje, v kterém velká část světa ještě je. Víc kupčíků!

      Vymazat
    14. Demokracie má končit před mým prahem, to je to, co nechápete
      Ale chápu! To ničema kupčík zpoza svého prahu ztrpčuje NÁM NAŠI nedělní ulici, proti našemu přání. Ať si maká doma, jestli ho odpočiněk ničí.

      Pletete si ji s ochlokracií
      Referendum = ochlokracie??? Člověče, Vy fakt nepatříte do Evropy, snad ani do Ameriky!...:-(((

      A zdá se mi, mám takový dojem, že vám to ve skutečnosti zas tak moc nevyhovuje.
      Nevyhovuje. Podporuji zdráhavě demokracii jako momentálně nejmenší zlo.

      Bez těch kupčíků a dalších parchantů byste byl stále v posraném špinavém středověku,
      Byl bych méně šťasten? Byl bych na tom opravdu hůř?

      To tihle kupčíci vytáhli Západ ze hnoje,
      A učinili ho šťastnějším? Nebo ho vytáhli z hnoje do chemické jímky?

      Vymazat
    15. Ale ale, takže oni ve svém obchodu nebyli za svým prahem? Tím vám tak strašně ztrpčovali tu NE JEN VAŠI neděli, že jste bouchli do stolu a "demokraticky" si odhlasovali, že si se svým majetkem nesmí nakládat jak uznají za vhodné? Ale jejich daně vám už tak nesmrdí, že?

      Referendum je jen slovo. Je-li o věcech za mým prahem, jde o ochlokracii. Za komunistů se také říkalo volby, ač nebylo de fakto voleno, jen to znělo demokraticky.

      Vy byste ve své víře možná byl. Tedy pokud byste přežil porod. Dětství. Nemoci. Hladomory. No a ve třiceti natáhnout škrpály a hybaj do ráje.

      Učinili, zcela nepochybně. Stačí porovnat POROVNATELNÁ data. Nebo si myslíte, že vysoká úmrtnost, epidemie, hladomory, špína atd. atd. činilo lidi nějak více šťastné?

      Vymazat
    16. Ale ale, takže oni ve svém obchodu nebyli za svým prahem?
      Samozřejmě, že ne! Už jsme se o tom bavili: bordely a coffie-shopy jsou taky "za prahem", přesto změní celou ulici a někdy i čtvrť. Proto se nesmí otevírat v okolí škol (kommunism, co?). Normálnímu člověku to dojde, český liberální podnikatel projevuje v tomto směru obdivuhodnou natvrdlost.

      "demokraticky" si odhlasovali, že si se svým majetkem nesmí nakládat jak uznají za vhodné?
      Zase něco, co jsem neřekl? Opravdu, přestává mne to bavit...:-(

      Referendum je jen slovo. Je-li o věcech za mým prahem, jde o ochlokracii.
      Tady se rozhoduje v referendu třeba i o tom, jak bude třeba vypadat centrum po přestavbě (i když i na to investoři nakašlali). Ve Švýcarsku mají referendum o každém prdu - nevšiml jsem si, že by tam byla ochlokracie. To jen český pravičák ohrnuje nos nad tím nechat promluvit lidi ke skutečně závažným thematům, i za jejich prahem. Samozřejmě, že v některých situacích a o některých věcech to nejde, tohle do nich ale určitě nepatří.

      Stačí porovnat POROVNATELNÁ data.
      Ta neporovnatelná mohou být ovšem nekonečně důležitější. Ale co Vám o tom budu vykládat - to se na trhu zaplatit penězi nedá, tak to je irrelevantní... :-((

      Nebo si myslíte, že vysoká úmrtnost, epidemie, hladomory, špína atd. atd. činilo lidi nějak více šťastné?
      Ne, ale nevadily jim, brali to jako součást života. A měli něco, o co jsme my - v neposlední řadě díky Vašim kupčíkům, platícím daně - dokonale přišli.

      Vymazat
    17. Jenže o bordelech řeč není, že? Normálnímu člověku dojde, že je rozdíl mezi sámoškou a bordelem, mezi kavárnou a coffe-shopem.

      Že ne? Takže jim prodávat, kdy oni uznají za vhodné, nezakázali?

      Když vás to nebaví tak nereagujte.

      Protože neumíte číst a reagujete na něco, co jsem nenapsal. Referendum je zcela OK - o věcech veřejných.

      Jenže nejdou porovnat, ba ani zaznamenat, takže to nikdo neví. A s trhem to nemá co dělat, to zkoušejte na jiné. Ostatně vy jste příklad, že i dnes lze být duševně ve středověku.

      Nevadili, neb neznali. Ano, perfektní ukázka vašeho myšlení. Možná něco takového měli, to si domýšlíte, leda byste měl stroj času a čtečku myšlenek zároveň. Máte?

      Vymazat
    18. Podívejte se, jestli si chcete hrát na vola, tak na to nemám náladu. To na mě zkoušela Andy dost dlouho na to, abych s tím už neztrácel čas.

      Vymazat
    19. Nevim kdo je Andy. A jak píšu - když vás to nebaví, nereagujte.

      Vymazat
    20. Asi vás budu muset rozsoudit, chlapci:

      au
      (když to vydržíte dost dlouho, dočkáte se i rozboru Petersova oblíbeného artefaktu).

      A ještě jeden příklad užitečnosti image makerů:
      felix

      Vymazat
    21. Tak tohle fakt nevydržím ani krátce.

      Vymazat
    22. Ty mladý sráči nic nevydržej. Vždyť Vy byste na místě Alexe nepřežil ani první kolo Ludovicovy metody, Vy saláte.

      Vymazat
    23. Jako obvykle vás nechápu, ale klid, nic vědět nechci.

      Vymazat
    24. Kliiiid, vp. Hyls. Starej pan vysila subliminalni runove vzkazy, neco jako Zito 44. V podstate se pta, jestli mate mir v dusi.

      Vymazat
    25. Že by ani ani Leon, který se mnou s Uzi mašíroval u Suezi, neznal Ludovicovu metodu, to se mi nechce věřit. To už přece není žádnej mladej sráč, tomu už je taky 96 let. To už není žádná nesvatá prostota.

      Vymazat
    26. No bodejt Stary pane, nevim jak u vas ve skladu proviantu, ale my tankisti jsme byli Ludovicovou methodou skoleni pred tazenim na kanal. A kdyz jsme pak v pruplavu myli holinky a pasy od prachu pouste, voda byla ruda krvi uplne jako v Rudem mori, krvi znasilnenych starcu a rozjezdenych zen, ta voda mela hematokrit nejmin petapadesat.

      Vymazat
    27. Na klar. Ale jeje, koukám že na Leona už si taky došlápl Alois. Sám tu na ještě starým Diskusním Sionu psal o své práci ve skladě (a s vazelínou) a teď už se mu do toho pletou tankisti. Nebyl jste čtyři a neměli jste psa, rebe Kreutzfeld?

      Vymazat
    28. Nicméně, pokud by Vám to stále nebylo jasné, tak to mělo znamenat, že sice koukat se na toho zmrda jednou oblečeného za Krausova dědu, podruhé za Holzmanna, způsobuje fyzické utrpení převyšující Guantanámo, ale chlap prostě musí něco vydržet. Mezi slzami bolesti jsem si vzpomněl na Jana Husa a posílil jsem se tak na duchu, abych se konečně dozvěděl, co je "mumu".

      Vymazat
    29. Sice nechápu jak to souvisí s tou debatou s Vodníkem, ale jinak fakt dobrý :-D

      Vymazat
    30. Jo s Vodníkem, to nijak, jen mi připadalo, že už jste zabředli trochu hluboko. Tak jen abych vám připomněl, že jsou ještě horší lidi než vy dva. I když se tomu sám někdy divím.

      Vymazat
  4. Vodníku, těch sedm ministrů doprovazelo Netanyahuaua při jeho dvoudenní návštěvě Prahy v květnu t.r. Dnes to byla jen krátká, narychlo zorganizovaná návštěva, zkombinovaná s cestou Netanyahua do Berlína.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleši, krátce před tím tam byl taky Lieberman, takže to už je třetí vysoká návštěva během roku. ČR má tedy nadstandardní vztahy se státem, který splňuje všechny podmínky tzv. "darebáckého státu". O to mi ale nejde v první řadě (to je notoricky známá věc, jedna šuškanda dokonce tvrdí, že se v ČR chystá evakuační prostor pro statisíce Israelců, to ovšem nelze potvrdit ani vyvrátit), v tomto článečku jsem si položil otázku, zda je ta mnichovská rhetorika českých hasbaristů "původní" a nebo z Israele.

      Vymazat
  5. :-))))))
    To je prece jedno, kdy Prahu navstivila israelska delegace---Vodnik tu jarni jeste nerozchodil a osypky ma chronicke...

    OdpovědětVymazat
  6. Vodniku, mozna bych vasi zlobu a nehezke reci o "sabes boys" pochopil, kdyby se v pripade Arabu zijicich na uzemi ktere nazyvate Palestina jednalo o narod s vlastni kulturou a jazykem. Ale ono se nejedna.
    Takze - pokud Chodove nebo Valasi zacnou po vzoru nacistui vrazdit Zidy, tak jim za odmenu take priklepneme nezavisly stat ?
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento argument je falešný - a zrovna od Canadiana dvojnásob.

      Vymazat
    2. Opravdu uzasna argumentace.
      Takze - jak se Palestinci lisi od Chodu nebo Valachu? Mohl byste uvest odkaz na jakysi palestinsky slovnik, ci gramatiku ?
      Proc se levicacti soudruzi celeho sveta nespoji a nebojuji treba za nezavisly Kurdistan ? V pripade Kurdu se totiz jedna o skutecny a mnohem pocetnejsi narod. Narod s vlastnim jazykem, historii a kulturou.
      Akorat se ten narod nesnazi vyvrazdit Zidy. Nekdo by jim to mel doporucit.
      Canadian

      Vymazat
    3. Kanaďane, v obou případech srovnáváte nesrovnatelné.

      Vymazat
    4. Čím se Kanaďani lišili od Angličanů a Francouzů, jakou echt odlišnou kulturu měli, o jazyku nemluvě? Takhle se nedá argumentovat, pokud se skupina lidí cítí jako národ, tak jím je.

      Vymazat
    5. Blackstone - narozdil od Yamata a Vodnika ma vase poznamka logiku a ja se priznam na rovinu, ze neznam ani po 30 letech v tehle krasne zemi uplnou odpoved. A mozna ji nezna ani vetsina mych spoluobcanu.
      Asi to bude tim, ze tahle zeme (Kanada) mela ve svem zacatku odlisne podminky nez treba Spojene Staty. A take obrovskou rozlohu. Je to druha nejvetsi zeme na svete a zalozily ji krome domorodych obyvatel, Anglicanu a Francouzu i pristehovalci z celeho sveta. A presto trval vznik naroda nekolik stoleti.
      Naproti tomu vetsina Arabu hlasicich se z niceho nic k palestinskemu "narodu" zije na uzemi Jordanska, kde take tvori vetsinu obyvatel. Svuj stat tedy uz maji, i kdyz v nem nevladnou a jsou tam utiskovani.
      Zajimave, ze ultralevicakum kteri pozaduji vznik jeste jednoho palestinskeho statu na ukor Zidu tahle situace, stejne jako treba situace naroda Kurdu nevadi.
      Zeby to melo co delat s nenavisti k Zidum ?
      Canadian

      Vymazat
    6. Jenže přesně na toto moje poznámka odkazovala. Nemůžu za to, že nebyla pochopena :-P

      A opět falešné argumenty...

      Vymazat
    7. Canadian: co je nelogického na mém podotknutí, že srovnáváte nesrovnatelné? Ano, vznik Israele se dá daleko spíš přirovnat k vzniku USA nebo Kanady (i když i zde jsou obrovské rozdíly, ale na to tu není místo) než k vzniku a následné sebeobraně Československa. Proto právě mluvit o Mnichovu v souvislosti s Israelem je zcela falešné.

      Vymazat
  7. Vodnik kombinuje ortodoxni fanaticismus a intelektualni nedostatecnost do pomerne toxicke smesi, ktera mu nedovoluje rozeznat rozdil mezi VIM a VERIM.
    Rozumny (racionalni) clovek s nim nediskutuje, Vodnik sam rozum (racio) zavrhuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tady na ten Váš koment koukám už 3 dny a říkám si, zda to stojí za to. Ale možná ano, i když, jak se říká, "...některý věci prostě... nevysvětlíš".
      1. Vodník není fanatik. Vodník, ke své škodě, upřímně věří, a tato víra jej determinuje. Pokouší se ted prostředky logiky obhájit neobhajitelné, neb víra je porážkou rozumu a přesto je v ní, pro věřící, třeba rozumově setrvat.
      2. Intelektuál, zejména humanitně vzdělaný, není něco, co by si zasloužilo, na rozdíl od Vodníka úctu, neb humanitně vzdělaný intoš ve většině případů nemá úctu k ničemu, kromě svých názorů. Podobně jako Vy. Z tohoto úhlu se tedy jevíte jako omezený Vy.
      3. Proč s ním tedy diskutujete. Rozumím tomu správně tak, že nejste rozumný? Vodníka je třeba si IMO vážit už jen proto, že je zde v diskusích ochoten své postoje otevřeně hájit proti takovým, jako jste Vy a je schopen akceptovat jejich reakce. Vy nikoliv.
      Než se tedy příště dopustíte nad někým soudu, zameťte si před vlastním prahem.

      Vymazat
    2. Bášo, díky za zastání, ale obávám se, že reagujete na známého trolla, který proslul tím, že místo o thematu "diskutuje" o diskutujících. Berte to z mé strany jako přátelské varovné upozornění pro příště, až se dotyčný bude kýblovat třeba do Yamata nebo do Kreutzfelda.

      Vymazat
  8. Napred se Cesi musi shodnout, co znamena slovo "fanatik". Ve slovniku uvadi, ze to znamena "nadsenec', blazen do neceho, coz neni spravne. Fanatik je nadsenec, ktery navic kvuli slepemu presvedceni ztraci soudnost a nevnima realitu.. Nadsenec by se prelozil jako "enthusiast".


    Palestinsky narod opravdu za britskeho mandatu neexistoval. V Palestine zily kmeny a rodinne klany, oddelene, s minimalni kulturni vymenou.
    Palestinci-potomci uprchliku jsou predevsim obeti svych bratru. V roce 1948 se sousedni arabske staty nechtely smirit s zidovskym statem v jejich stredu a tak riskly valku..
    VYZVALY Palestince, aby z valecne zony utekli. Osm set tisic poslechlo, statisice zustaly. Jen ti, co zustali ve valce v Israeli a odmitli opustit domov, jen ti maji pravo v Israeli zit.

    Valku proti Israeli tyto staty prohraly.. Kdyby Israel nenapadly, mohl by dnes vedle Israele existovat arabsky stat, jak bylo umluveno v OSN pri Partition of Palestine.

    Z historie je patrne, ze po kazde, kdyz je Israel napaden, pokazde ziska nejake vyhody.. Ti, kteri upevnuji blahovou nadeji Palestincu na vyhnani Zidu, to jsou dnesni spatni radci, to jsou ti, kteri zenou Araby na porazku..
    Zvenci se Israel nedobyje, jedine nebezpeci je vnitrni rozklad.

    Jeste jedno "kdyby".
    Kdyby ti pitomeckove nenapadli Israel v roce 1967, tak by Vychodni Jerusalem stale patril Arabum, potazmo Jordansku.. Za blbost se vsude na svete plati....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo, to jsou standardní hasbaristické stereotypy a pustá "kdyby". To můžete stejně říct, že kdyby Arabové tu válku v r.1967 vyhráli, tak tu ten problém dneska nemáme. Kdyby OSN přidělilo Židům za stát jiné území a nebo se pořádně dohodlo s tamními obyvateli (ať už národem nebo kmeny či rodinnými klany, na tom přece nezáleží), tak tu ten problém dneska nemáme. Kdyby se od konce 19. stol. Židé v několika vlnách nestěhovali hromadně tam, kde žily ty kmeny a rodinné klany s tamními Židy zcela v pohodě, a kde byli tito nově příchozí "navíc", tak tu ten problém dneska nemáme. Samá kdyby, k ničemu! V tomto konfliktu je od samého začátku mezinárodní právo zcela podružné, rozhoduje právo silnějšího. Tak si to vy, hasbaristi, konečně přiznejte a přestaňte si hrát na spravedlnost.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>