pondělí 18. února 2013

Bolševický blb na kvadrát

V zápalu ideologického aktivismu se dopouštějí méně intelligentní a nebo více zanícení školáckých chyb, kterými svůj aktivismus zcela devalvují.

Tím méně intelligentním byl Vasil Biľak, když prohlásil kdysi v 70. letech něco o "takzvaných lidských právech". Hloupost toho výroku je do očí bijící: mohu se lidským právům vysmívat, mohu za ně považovat jiná práva než humanistický okcident, ale vždycky to budou lidská práva, která, pokud se týkají lidí a nikoli velryb, jako taková těžko můžou být "takzvaná".

Tím více zaníceným je sionista a bojovník proti antisemitismu Václav Vlk st. Skutečnost, že na World Press Photo 2013 vyhrála fotografie, demonstrující israelské zločiny na civilním obyvatelstvu, rozběsnila tohoto aktivistu natolik, že nejdřív si zchladil zlost na nějaké fotce černošky, čtoucí si časopis někde na skládce, a pak se pustil do vítězné fotografie:
Je jasné, že jde o pohřeb dvou, zcela nepochybně "nevinných", muslimských dětí. Jistěže dle europeismu oddaných myslitelů určitě záměrně zavražděných izraelskou, téměř nacistickou soldateskou "židovského státu", kteréžto přesvědčení je největší ukázkou pokrokovosti a správného názoru.
Židovský stát, jak Izrael začala neustále rasisticky pojmenovávat Česká televize, je tím pravým zločincem a jeho morální odsouzení je to jediné, co může v této soutěži zvítězit.
Úvozovky, ta vděčná bolševická pomůcka, kterou v totalitním tisku zesměšňovali vše, co se jim nelíbilo, se ale panu Vlkovi nějak zvrtly v ruce (nadužívání je vždy riskantní, Vlku!). Takže jestliže podle Vlka jsou děti "nevinné", znamená to, že nevinné nejsou, a dobře jim tak, že byly zabity. Co na to říct? I "fuj" je málo. Dále zřejmě pro Vlka Israel není židovským státem, ale to se pan Vlk v zápalu boje za židovskou věc dostal na proklatě tenký led! Israel je právě z definice židovským státem, a to jak pro Židy jakéhokoli vyznání, tak pro židy jakéhokoli původu, DNA nebo barvy pleti. Česká televise tedy začala - zcela výjimečně - v tomto případě nazývat věci pravými jmény. Pokud to Vlk zpochybňuje, delegitimisuje Israel jakožto židovský stát a stává se podle Nathana Ščaranského (3D) antisemitou! A pokud to Vlkovi připadá rasistické, pak - je mi líto - to v tomto případě opravdu není vina České televise!

Zbytek článku je standardní hasbara: antisionism = antisemitism, Israel se jen brání, politicky korrektní Evropa nadržuje Palestincům, Židé jsou zase nenáviděni atd. Ale s těma úvozovkama jste to pane Vlku přehnal a Vaše následné hasbarování to už napravit nemůže.

19 komentářů:

  1. Nechci obhajovat Vasila Bilaka, ale tyhle konstrukty jsou vždycky tak trochu "takzvané". Když si přečteš začátek ústavy USA, tak tam taky bude o rovnosti lidí před Bohem a všichni víme, koho se to tehdy týkalo a koho ne.

    A k nevinným dětem - myslím, že děti nebyly v tomto případě primárním cílem. Když striktně vyloučíš vojenské akce v případě, že by mohly být vedlejší ztráty v řadách chráněných skupin, mohou se tyto stát živými štíty.

    Já myslím, že izraelsko - palestinský konflikt je dost komplexní a není potřeba tolik vytahovat tyhle zástupné a mediálně lákavé aspekty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když si přečteš začátek ústavy USA, tak tam taky bude o rovnosti lidí před Bohem a všichni víme, koho se to tehdy týkalo a koho ne.
      Asi by to chtělo přečíst si ten začátek té Ústavy než budeme pokračovat v debatě. Každopádně nějaká ta rovnost buď je nebo není, těžko může být "takzvaná".

      myslím, že děti nebyly v tomto případě primárním cílem
      No a? To je snad dělá vinnými? To ospravedlňuje Vlkovy úvozovky?

      izraelsko - palestinský konflikt je dost komplexní
      Ano. Ale o něm není řeč. Řeč je o Vlkově vyjadřování se k thematu.

      Vymazat
    2. Tak se dívám, že jsem pěkně kecal a spletl si listiny. Dobře mi tak :-(

      Vymazat
    3. Pan Vlk udelal chybu, uvozovky k nevinnym detem nepatri, protoze mali muslmacci za propagandu a dospele silence nemuzou. Dite je vzdy nevinne.
      Pana Vlka nemusim, protoze nema rad Nemce, ale palestinskou propagandu, vyvolavani emoci, to tentokrate vystihl presne- a ukazuje to, ze uz i jinak orientovani lidi Pollywood maskaradu prokoukli.
      Z vytvarnickeho pohledu mi fotka pohrebniho pruvodu pripada naaranzovana, neco je tam divne, phony, ale to je druhorade, protoze v Gaze skutecne dochazi k zabijeni deti a civilistu.
      Jak to zastavit ?
      Jednoduse.
      Neutocit a nestrilet Kasamy na uzemi Israele !!!!
      Kdyz uz hamasovci musi jihadovat, tak at daleko od civilistu, protoze IDF ma navadejici-zpet rakety a ty zasahnou misto, odkud teroriste vypaluji kasamy...
      Takto je jasne, ze civilni obeti slouzily jako lidske stity.
      Nasledne, fotografie ukazuje nasledky hamasovske agrese.. Jejich nevinne deti mohly zustat nazivu, kdyby fanatici nechali Israel na pokoji.

      Israelska politika je stale stejna a vsem znama. Palestinci predem vi, ze po utoku na Israel prijde zakonita a rychla odpoved, coz jsou zpetne rakety.
      Toto je pricina palestinskych mrtvych deti, neustale porusovani primeri ze strany Hamasu.
      Stezovat si, ze po jejich utoku na zidovske obyvatelstvo se Israel brani a zabiji jejich, (casto nastrcene) civilisty, to povazuji za neomalenou drzost..

      Vymazat
    4. Danielo, nehodlám se přít o kvalitě nebo pravosti té fotografie a už vůbec ne o israelsko-palestinském konfliktu. Jde mi o Vlkovo vyjadřování. I mistr hasbarnik se někdy utne. S těmi dětmi to vidíte sama, s tím židovským státem si Vlk těžce naběhl na vidle...:-))

      Vymazat
    5. Bože dobrý, ze které planety sem Daniela spadla? Jak může na Zemi žít někdo, kdo netuší, že Palestinci se pouze brání cizáckým okupantům a že okupanti nemají sebemenší právo na svou přítomnost v Palestině, nemají právo ani na zabíjení ozbrojených dospělých, natožpak dětí.

      Vymazat
    6. Anonymku, ze by sofistikovana ironie ?
      Zde, na Vodnikove rybniku ?
      Zajimave, dej si nick......:-)
      Odpovim tem, co takto premysli opravdove.

      Zide dostali pravo na zivot v Israeli uz v roce 1947, kdy se sesly staty a ve Valnem shromazdeni hlasovaly pro rozdeleni Palestiny.
      Rezoluce 181.
      Dochazi to ? ..33 statu hlasovalo PRO -- drtiva vetsina.
      Mezi PRO hlasujici staty patrilo i Ceskoslovensko, hned vedle Sovetskeho svazu.
      Takze, komu z Cechu se nelibi dnesni usporadani, ktere bylo zpeceteno tehdejsim civilisovanym svetem, tak at se obrati na sve predky a stezuje si u nich.

      Arabove toto spravedlive rozdeleni-partition Palestiny neuznali a hned napadli novy israelsky stat za zamerem Zidy znicit vyhnat. Cechoslovaci nesmirne Israeli pomohli, neb israelcum posilali zbrane na obranu. Takze ceske zkulomety zabijely Araby, zde anti-zide maji pravo se bit v prsa a litovat. >-)..Zide zase toto dodnes ocenuji...
      ..
      Je to opravdu tak.
      Kazde pravo, od prav osobnichh po oblast prav statnich se musi neustale obhajovat.
      Nasledne muzene spokojene konstatovat, ze si pravo na existenci stat Israel uz obhajuje 65 let.

      Je zadouci a nezbytne, aby si velmoc USA obhajovala sva prava nejen diplomaticky, ale i vojenskym zasahem .. Proto zustavaji USA velmoci, diky lidem, kteri nasazuji sve zivoty za prava sve zeme. A ze to delaji dobrovolne, z toho ma zavistivy svet koprivku....

      Vymazat
    7. Židé dostali právo. Hmmm... Od koho to, že se tak táži. Od Palestinců? Asi mám nějakou mezeru, nebo jsem zrovna chyběl ve škole.
      Ale pokud to právo dostali od Palestinců, tak je to samozřejmě, jak říkáte, spravedlivé. A pokud ne?

      Vymazat
  2. Také bych se zastal Bilaka. Tím, že někdo napsal americkou ústavu, žádná práva nevznikla. Nejlépe je to patrné na pokračování tehdy probíhající největší genocidy v dějinách a otroctvím, které civilizovaný svět překonal již dlouho před tím. Člověk se bohužel nerodí obdařen žádnými právy, navíc se lidé rodí z principu věci jako nerovní, jak biologicky, tak společensky. I ten největší idealista jistě připustí velmi podstatný rozdíl mezi novorozencem Vodníkem Novákem a Vodníkem Rothshildem.

    Ve skutečnosti jsou tzv. lidská práva přidělována společností, respektive její vládnoucí strukturou. Proto jsou selektivní, platí jen pro ty, kteří si je "zaslouží". Je povoleno vyvražďovat Srby, Palestince, Afgánce - podle potřeby je možné seznam změnit. LP neplatí pro oběti exekutorů, obyčejné důchodce, chudé nemocné, "extrémisty"... Chce se mi parafrázovat jednoho slavného lumpa: "Když slyším spojení "lidská práva" sahám po zbrani." Když s tím na vás někdo přijde, chce vás v lepším případě okrást, v hoším zabít. Obyvatelé zemí, podrobených "šíření" LP by o tom asi napsali tlustospisy.

    Vodníku, potřebujete slést ze stromu idealismu a podívat se do očí tvrdé realitě.


    cnemo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kapitáne, tak jsem ho našel - ve spamu. ???

      Lidská práva nejsou a nemohou být "takzvaná", pokud se nejedná o nějaká jiná práva než lidská, popř. něco jiného než práva (třeba povinnosti). To, že jejich dodržování je takzvané, ať v SSSR nebo v USA, ať za Husáka nebo za Klause, to je nabíledni. Ale tím se ta práva samotná nemohou stát "takzvanými".

      Vymazat
    2. Přemýšlím, v čem si nerozumíme. Není to otázka naplňování práv, já si opravdu myslím, že v principu se asi jen těžko shodnou různé kultury na použitelných universálních právech.
      Pěkně je to třeba vidět i u nás na právu na život, resp. jeho ochranu a jeho konflikt s právem ženy na potrat. Které z nich je silnější a které takzvané?

      Vymazat
    3. Slabší neznamená takzvané.

      Vymazat
    4. Lidská práva nemohou být takzvaná. Pravda. Ale ten dokument o nich ano.
      Ostatně, přirozené právo na cokoliv je platné jen po dobu, po kterou jej dokážete ubránit. A pak může vzniknout další dokument, klidně i takzvaný.
      Už jsem viděl zdytečnější diskuse, ale nebylo jich moc.

      Vymazat
    5. I v takovém případě ale pokud jste ten dokument podepsal, tak je uznáváte. Říct, že LP, která jsem podepsal, jsou "takzvaná" (tj. že je vlastně neuznávám), je u politika, hm, řekněme unáhlené...

      Vymazat
  3. Snažím se vysvětlit toto:
    a) Žádná přirozená lidská práva neexistují, nejsou "darem" ani přírody, ani žádného boha, mohou být jen následně společností přidělována. Lituji, nic tak skvostného neexistuje.
    b) Přidělení práv není univerzální, je determinované společností, hlavně vůlí mocenské elity
    c) Přesto v každé společnosti existuje rámcová a široká shoda nad tím, jaká práva člověku přidělovat, jsou ale v každé společnosti jiná. Navíc se obvykle většinová představa neshoduje s představami elity.
    d) Dnešní tzv. LP jsou převážně mocenskými nástroji, nemají hlubší podstatu

    cnemo

    OdpovědětVymazat
  4. a) neexistují-li přirozená, ale jen uměle vytvořená, nejsou tím automaticky "takzvaná"
    b) dtto
    c) Vláda, jejíž byl Biľak členem, se ta momentálně dohodnutá LP zavázala dodržovat. Nemohla být tedy pro Biľaka a tehdejší vládu ČSSR "takzvaná", ani kdybych plně přijmul Váš pohled na věc.
    d) dtto: ani tím, že jsou zneužívána, nestávají se "takzvanými"

    OdpovědětVymazat
  5. 60 giga v prdeli, tedy na pravdě boží...
    http://zpravy.idnes.cz/necas-podepsal-se-zastupci-cirkvi-smlouvy-o-financnich-nahradach-ph8-/domaci.aspx?c=A130222_121124_domaci_kop

    sice to sem nepatří, ale chtěl jsem si ulevit. Tak to ty svině stihly komplet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se o tom nerozepisuju, protože do toho málo vidím. Že to bude nějaká lumpárna se dá usoudit už z toho, kteří lidé to od začátku podporují.

      Že církve samotné nakonec zřejmě ostrouhají, to jim bude pak zaslouženým trestem; pro okradeného občana je to ovšem slabá útěcha.

      Vymazat
    2. Klid Gogo, není všem dnům konec, dějiny nekončí církevní restitucí. Ještě to budou muset uhájit a to bude daleko těžší. Pokles podpory církvím je citelný a za chvíli nebude nikdo, kdo by je bránil.

      cnemo

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>