neděle 24. února 2013

Poučení pro Peterse XII

A nakonec nejen pro něj - těch, kteří věří v tuto "demokracii", je stále požehnaně. Přebráno z OM.
Pokud občané nemohou ve volbách vyměnit z jejich pohledu nefunkční vládu za jinou, funkční, a/nebo nemají schopnost omezit moc finanční aristokracie, stát je demokracií pouze na papíře, formálně.
Jinými slovy, pokud občané nemají možnost eliminovat vliv parazitické a loupeživé finanční aristokracie ve volbách, potom je demokracie jen fasádou, simulakrem vyvinutým proto, aby vytvořilo iluzi, že občané mají místo v politickém systému, jejich hlas něco znamená, i když jsou ve skutečnosti dluhovými otroky neofeudálního státu a jeho majitelů....

Falešná hra na demokracii funguje následovně : finanční aristokracií předem připravení a prověření “vůdci” vybavení líbivými a nepodstatnosti se lišícími kampaněmi a argumenty jsou pomocí ovládaných médií vyvedeni na světlo boží před důvěřivé a médii tvarované voliče a hrají svoji dohodnutou roli typu “co je lepší, Plzeň nebo nealkoholické pivo?” v soutěži o nejpopulárnějšího lháře. Všichni hráči tohoto pokleslého show jsou sponzorováni stejnou finanční aristokracií, která hru na demokracii provozuje. “Vítěz” soutěže krásy si pak s volebním programem s milým úsměvem léta vytírá zadek. Vítězí zásadně větší z deprivantů...

Elity nemají národnost, nemají loajalitu, až skončí, přesunou se jinam, a občane, ty se starej, neměls být důvěřivý a hloupý. Můžeš si za svůj osud sám. Parazitní Klasika. Věřte jim, myslí to s Vámi dobře, ale kasírují sami a na Váš účet.
Americký, potažmo globální “status quo” připomíná ledovec. Deset procent z něj vidíme, a celých těch deset procent nás pomocí svých pák a agentů dennodenně přesvědčuje o tom, že nám občanům, ulici skvěle a oddaně slouží, a bez nich by náš život nestál za nic. Ale ve skutečnosti se jedná o těch 90 zbývajících procent, které jsou totálně mimo povědomí a kontrolu občana, které dedikovaně slouží jiným pánům. A ti nemají slitování. Ti nemají nikdy dost, I kdyby měli hromady našich mrtvol zpeněžit....

Dle oficiálních dat z roku 2007, spodních 80 % amerických domácností vlastnilo necelých 7 % nominální ceny těchto finančních instrumentů. Elitní 1 % vlastnilo 42,7 % a horních 20 % US domácností vlastnilo plných 93 % ceny všechny finančních instrumentů na US finančních trzích.

V takto zdola i shora vyprázdněné demokracii se občanství změnilo v souboj o větší krajíc z Federální daňové pizzy. Rukou nerozdílnou vládce korupce, a jejím prostřednictvím finanční oligarchie a tyranie korumpované většiny. Americká revoluce prohrála, je mrtvá. Americký sen je pro 99 % Američanů jen snem. Životní a operační prostor vládnoucího 1 % je od zbytku společnosti neofeudálně separován.
Je tedy demokracie možná ve společnosti prolezlé korupcí a systémovým parazitismem? Ne, není. US demokracie je již jen PR podvod, skrývaný totalitní a totálně koncentrovanou globální propagandou.
Pokud by se vám měly náhodou začít hroutit vzdušné zámky, máte ještě vždy možnost prohlásit to všechno za konspirační theorii, jejíž author svádí svá osobní selhání na ty tržně úspěšnější a fňuká místo toho, aby si vyhrnul rukávy a postaral se sám o sebe.

35 komentářů:

  1. Vodníku, mám dojem, že horních 10 % Američanů vlastní 100 % všech automobilů značky Rolls-Royce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smysl tohoto kommentáře mi beze zbytku unikl.

      Vymazat
    2. Jak proste Vodniku:-)
      Pan Pecina Ti svoji slozitou pravnickou mluvou sdeluje ( v zasifrovane podobe) ze to co pises je jako bys chtel moudrejsi ctenare informovat o tom ze 1+1=2.
      Alias pro moudre zbytecne, pro ostatni taktez bytecne
      neb s dusevnimi uchylkami touto cestou nehnes!
      Amen

      Vymazat
  2. No, rekla bych, ze je to kulantne podano---prispevek p.Peciny je stejne nesmyslny, jako clanek o nesmyslnosti demokracie v USA.

    Demokracie v obcanskych pravech je trochu neco jineho nez svoboda trhu. Jsou to dve strany jedne mince.

    -------------------

    Jinak nemam namitek, naopak, je zde spatne a bude jeste hure !!
    Toto hlasat !! Hlavne se to musi dozvedet lide, co se sem mermomoci snazi nastehovat...
    Uz je pry v Emerice tak hrozna situace, ze je to horsi, nez v israelske West bank, jak nam oznamujui socanske noviny.. Uz i slavny palestinsky reziser byl nedemokraticky sikanovan na losangelskem letisti, zatim co doma, v okupovane West Bank, si pestuje olivy, filmuje akce IDF a cestuje po svete na palestinsky pas. Tentokrate se vydal na vylet s celou rodinou na filmovy festival, udelovani Oskaru, v nadeji, ze jednoho dostane...
    Nikde nemel problemy, povazte, jen v te diktatorske Americe...Uz to hlasila Al-Jazeera ?
    Doufam, ze se tato zprava o nepratelskych Americanech take rozsiri v Mexiku....

    Ano, demokracie je vyprazdnena, funguje jen pro elity, ciliz jen pro mne, elitni emigrantku Danielu.......8-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo, Vy se tím netrapte, pro Vás je americká demokracie dobrá dost. Ba řekl bych, že je přímo stvořena pro lidi, jako jste Vy!

      Vymazat
  3. Smyslem mého komentáře bylo poukázat na pitomost úvah typu, že horních A % vlastní B % určité komodity. Tedy jinak: statistiky ukazují, že téměř 100 % všech brýlí nosí lidé s vadou zraku.

    OdpovědětVymazat
  4. Pitomost? Jde-li o reálná data, pak nevidím na znalosti distribuce čehosi mezi občany nic pitomého.
    Je to dokonce nezbytný předpoklad k jakékoliv úvaze o společnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevidím na znalosti distribuce čehosi mezi občany nic pitomého.
      "Čehosi"? Ani kdyby to "cosi" bylo jako ty Tomášovy brýle, tak by to nebylo nic pitomého. Jsou-li to peníze, které jsou určujícím faktorem moci, pak jsou informace tohoto druhu skutečně nezbytné. A protože jsou opakovaně ověřené nejrůznějšími sociology zprava i zleva, nemůže se nikdo, kdo je ignoruje, ke společnosti vyjadřovat.

      Tudíž ad TP: nevím stále, co máš na mysli. Buď považuješ tu informaci za nepravdivou nebo nedůvěryhodnou (proč?) a nebo ji sice nevyvracíš, ale popíráš její vyznam pro úvahy o fungování společnosti. K tomu jsem se vyjádřil v předchozím odstavci.

      Vymazat
  5. Ještě na okraj: rozvržení bohatství v americké (a potažmo jiné demokratické) společnosti je poměrně známá skutečnost a není to to nejdůležitější, o čem článek pojednává. To nejdůležitější je falešnost celého toho volebního systému, který nemůže nic zásadně změnit, ačkoli se tak nejen tváří, ale dokonce to halasně proklamuje a ovčané tomu věří, takže plní volební místnosti, plni nadějí a očekávání. Přitom je to jen fíkový list, zakrývající skutečný stav věcí.

    OdpovědětVymazat
  6. Distribuce financniho papieru dava dobry prehled o mocenskem rozlozeni sil ve spolecnosti a jiste neni pro demokracii dobre, kdyz mala skupinka lidi ma velkou moc. Americane jsou vsak odolni a s neprizni osudu se dokazi vyrovnat, jak vidite na prikladu pani Daniely. Jak rika jedno stare dobre zidovske prislovi, “when life gives you lemons, have your maid make a lemonade”.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clanek, i ten cely na OM, je priserna splacanina.
      Proto jsem si myslela, ze si p.Pecina proste z autora utahuje tim, ze vypusti stejne nesmyslnou odpoved. Ale to je jedno.
      Culibrici, i americti, co nemaji sajnu o financich nejvice rvou a michaji to s demokratickym procesem.. Demokracie neni zaopatrovaci ustav. I prumerna americka hospodynka vi, ze americke finance nestoji na jednom piliri, ale na mnoha..
      Nadto je Evropanum naprosto nepochopitelne, ze zde mame dve statni kasy. Federalni(Washington) a statni(jednotlive staty). Obcane plati, teda ti poctivi, dvojite dane. Svemu statu a Uncle Samovi-Omamovi, coz je fereralni administrativa.
      Nad tim je privatni enterprise, coz je akciova bursa, rekneme DOW, otevrena obcankum, statum i svetovemu trhu..Tam jsou ty megabiliony, neb am.staty ani federace na investice nemaji, veskere finance vcas prosustruji.
      Prumerny American ma nejake akcie, vetsinou sveho statu-utility, coz by bylo asi neco jako akcie ceske CEZ..Hrat na burse v New Yorku je hazard s velkym risikem a nestoji to za tu starost. Manzela a mne se tato avenue vubec netyka, jsme napojeni na hlavni aortu Washingtonu, federalni cast. Nas domovsky stat North Carolina nas vubec nezdanuje....
      Kdybychom meli zisky z financnich instrumentu (akcie, annuity, bonds), pak bychom byli daneni od federal i state, asi 30 procent ze zisku.. Oproti tomu lidovy program sporeni 401 K nabizi casto vice zajistenych uroku a neni zdanovan..
      Jsou zde i jine moznosti, jako vklad CD's, coz je ulozena castka na urcite obdobi a zarucene procento zisku..Zisk je ale zdaneny, musi se hlasit...

      Problem je, ze socky americke i ceske se domnivaji, ze maji automaticky narok na financni dotace, aniz by kdy do statni kasy prispeli...

      Vymazat
    2. USA jsou republikou nikoli demokracii (demokracie je diktatura vetsiny).

      Vymazat
    3. Anonyme, je videt, ze jste unavenej. Bezte se vyspat a pak sem neco napiste neco, co ma smysl. Dekuji, habr

      Vymazat
    4. Habře, předešlý Anonym má svým způsobem pravdu - formálně jsou USA skutečně korporátní republikou. Jenže jednak jsou pokládány za "kolébku demokracie", druhak situace, popsaná v článku, panuje stejně v ostatních západních zemích.

      Vymazat
    5. Danielo, článek není o tom, kde máte se svým manželem peníze, ale o tom, že i kdybyste se uvolili, tak na tom systému nic nezměníte, ač vám ten systém tvrdí opak.

      Vymazat
    6. Kolébka demokracie, kde v prvních padesáti letech existence bylo slovo "demokrat" nadávka stejně hrubá jako dneska v Česku bolševik.

      Vymazat
    7. Vodniku, jestli ma pravdu, pak skutecne jen tim "svym zpusobem". Problem je v tom, ze realita stoji velice casto tem "nasim zpusobum" v ceste. habr

      Vymazat
    8. "muj zpusob" je predkladat fakta:
      http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100526180335AAtUTYW

      habruv zpusob je viditelne osobni napadani bez vztahu k faktum.

      Vymazat
    9. A proc bych chtela menit system, Vodnicku ?
      Ja, a miliony Americanu jsou s celkovym systemem spokojeni.

      Reagovala jsem na tu nebetycnou pitomost, ze jedno procento bohatych, elity, vlastni v USA vse a zbytek zmira hlady...Jako velice prumerni Americane se mame mnohem lepe a mame vice obcanskych prav, nez kdekera zeme na svete..Domnivam se, ze zavist je hlavni pricinou, proc socansky svet nenavidi demokraticke usporadani ve Statech. Proto jsem uvedla prakticky priklad naseho statusu, ktery nejde nijak shazovat nebo vyvracet. Fakty mluvi za sebe.

      Ze vam tam nekdo namlouva, ze USA existuji vyhradne na demokracii, to je vas problem a doufam, ze to neni vzor pro Cesko, neb zemicka s mene obyvateli nez New York se nemuze ridit gigantickymi smernicemi..Lepsi vzor by byl v Nemecku.
      Ano, Spojene Staty jsou ustavni republika, tak take zacly, ale nas svobodny system se neustale vyviji a tak po Obcanske valce, kdy mohl zacit volit kazdy obcan, se nazev posunul na demokratickou republiku. Stal se z toho synonym a nez zacnou pitryskove vyvracet, tak pojem democratic republic se uci deti ve skole.
      Krasa na americkem zakonodarstvi je, ze nezkostnati a upravuje se podle poadavku situace....


      Vymazat
    10. Ja, a miliony Americanu jsou s celkovym systemem spokojeni.
      Však o tom mluvil výše vp. Kreutzfeld a i já si myslím, že je to systém pro Vás jako stvořený.

      Reagovala jsem na tu nebetycnou pitomost, ze jedno procento bohatych, elity, vlastni v USA vse a zbytek zmira hlady...
      Tuto nebetyčnou pitomost tu kromě Vás nikdo nenapsal. A o tom, jak je rozvrstveno bohatství v USA, je celá řada studií, které se liší v nepodstatných detailech. Neznamená to, že tam většina umírá hlady! Znamená to - a to jste, jak vidno, stále nepochopila - že ta většina nemůže tuto situaci změnit volbami. Že ji nechcete měnit Vy, neznamená, že ji nechce měnit nikdo, ani mimo Spojené státy.

      Krasa na americkem zakonodarstvi je, ze nezkostnati a upravuje se podle poadavku situace....
      No, sice jsem byl v USA svědkem toho, jak byli Američané pyšní na to, že mají Ústavu z roku Raz-dva, ale uznávám, že se modernisuje - viz Patriot Act...

      Vymazat
    11. Ostatně, Danielo, ne všichni Američané jsou přesvědčeni, že změny zákonodárství, zejména v poslední době, jsou pro dobro USA. Označovat tyto kritické hlasy za "spikleneckou theorii" začíná být po posledních pár odhaleních silně kontraproduktivní.

      Vymazat
  7. Pane Vodníku, chápu vaše rozhořčení nad tím, že volební systém nepracuje perfektně. Máte návrh, jak to vylepšit? Jak udělat z ovčanů občany?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víte, ono už je velkým pokrokem, když to někdo dokáže vůbec pojmenovat: "tohle není žádná demokracie, ale simulakrum pro skutečné vládce". Co se s tím dá dělat? Asi nic. Úvahy o zludrovatění společnosti vedeme teď paralelně u Janiky i na Paragrafu. Asi se to musí nechat vyhnít. Budoucnost to nemá.

      Vymazat
    2. Dik za odkaz Vodniku:-)
      Ano vyborna vymena a Vodnik by zaslouzil aby jak se kdysi pod Sprchou rikalo:
      I petka je malo:-) za comment:
      Přátelé, hádáte se o hovno a ďábel se směje! Jednou z nejzásadnějších charakteristik této doby je zmatení jazyků a falsifikace řeči! Téměř všechny pojmy, které se v standardní poltické terminologii užívají, jsou FALEŠNÉ! “Demokracie” pochopitelně není žádnou skutečnou vládou lidu (tou mohla být leda v těch Periklových Athénách), ale vládou lidu prostřednictvím zvolených zástupců (v tom volení těch zástupců jsou ty špinavé prsty bohatých, Saxi!). Termínem “kommunism” se označují diktatury sovětského typu, pro Marxovu utopickou společnost budoucnosti ale žádný jiný termín nemají. O “socialism” se hádají: byl ve Švédsku? Nebo v ČSSR v osmašedesátém? V Jugoslávii? “Katolíci” nejsou žádní opravdoví katholíci nýbrž papeženci. “Antisemita” je, jak známo, ten, koho sionisté nemají rádi. A nejzprofanovanější a nejrozmazanější pojmy jsou “levice” a “pravice” – pokud chcete něco rozmlžit a poplést, popište to těmito pojmy!

      Z donucení i já přistupuji na tento konsensus. A tak mluvím o “kommunismu” do r.1989 a o “demokracii” po r.1989. Že je tato “demokracie” de facto plutokracií nadnárodního globálního kapitálu, to už je dnes jasné snad každému, kdo se rozhlíží kolem sebe a používá mozek.
      ===============================
      Tady ovsem jsi nucen valcit s hasbarovanim Leha a daniely coz jest o mnoho poschodi nize
      nez by si prispevek zaslouzil,
      aby lepe informacne poslouzil
      howk

      Vymazat
    3. Astře, Tebou zkopírovaný příspěvek je ale z jiné diskusse než je ta o úpadku mravů, kterou jsem měl na mysli.

      Vymazat
  8. Vodníku, vaše vzájemných "poučení" slibuje vždy dobrou zábavu:)

    cnemo

    OdpovědětVymazat
  9. Ten článek je možná kvalitní, možná poskytuje i jakousi představu, ale otázka je komu. Kolik lidí takovému rétorickému cvičení rozumí? Je to jen nářek humanitně vzdělaného inženýra lidských duší nad tím, že něco není tak, jak by si on myslel, že je to nejlepší pro ty ostatní. Zkrátka jen kecy.
    Dávám přednost pojmenování slabých míst pro možnost ovlivnění matrixu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nekteri cesti internetovi hovnouskove se dusi zavisti, ze se ma prumerny American daleko lepe nez v jejich "krehke demokracii" a proto se ze zoufalstvi prichyluji k americkyn nespokojencum, kterych je drtiva mensina. I americti lemplove prichazi z naprosto pitomymi domnenkami a cechacek to bere za "odhalenou" pravdu.
      Je to asi tak, jako kdyz mam krasne,remeslne usite boty na miru a nejaky zavistivy sulinek se pri pohledu na ty to boticky zacne rozhorcovat a rvat, co to mam za smejd, to v zivote jeste nevidel a zcela urcite bude tvrdit, ze ty botky jsou nepohodlne, kazi mi nart, nebo ze z nich mam zajiste obrovska kuri oka. A pak zacne jmenovat vsechny domnele neduhy sevce, jak pry mlati doma zenu, jak pry ocurava rohy, kdyz chodi nality z hospody a tak....

      ---------

      Ostatne, mne konspirace, halucinace, famy a drby bavi, cim vice, tim lepe...
      Jen houst a vetsi kapky.
      Voni ti Chazari jsou pak procviceni a vzdy o krucek napred...:-)

      Vymazat
    2. Podle sebe soudím tebe - závist, závist a zase jen závist. Jinou motivaci nerozeznáte a ani nehledáte. Já třeba na Ameriku seru a už bych tam nechtěl, ani kdyby mi za to platili. A zase dokazujete, že nechápete, o čem ten článek je - pořád melete něco o penězích (o svých penězích).

      Ostatně mezi řádky říkáte: já se mám dobře a je mi jedno v čem žiju, natož v čem žijí jiní.

      Vymazat
    3. B8ša: Ten článek je možná kvalitní, možná poskytuje i jakousi představu, ale otázka je komu. Kolik lidí takovému rétorickému cvičení rozumí?

      A co by měl author podle Váa dělat? Mlčet? Držet hubu a nechat lidi, aby žili dál v Matrixu? Máte pravdu v tom, že celá řada lidí nechce vidět a ti ty oči neotevřou a neotevřou (a není to jen Daniela, znám takových víc, najmě mezi intellektuály). Ale kdyby právě tyto formulace právě tohoto authora otevřely oči i jen jednomu zaslepenému, tak to stálo zato.

      Vymazat
  10. Vodník: A co by měl author podle Váa dělat?
    Psát pro víc lidí a ne proto, aby se mohl obdivovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Author tyto myšlenky zveřejnil v knize. Pokud jste si nevšiml, je celý tento post výběrem citací z výběru na OM. Nemyslím, že to Charles Hugh Smith udělal proto, aby se mohl obdivovat...

      Vymazat
    2. Všiml. Trvám na svém názoru.

      Vymazat
    3. A Vy víte o nějakém způsobu, jak "psát pro více lidí" než vydat knihu?

      Vymazat
    4. Jo. Napsat jí tak, aby si jí nechtělo přečíst jen 300 lidí.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>