úterý 12. března 2013

Kejhání potrefených hus

Zeman ve svém projevu - kromě diskutabilní a IMHO rouhavé modlitby - řekl také, že chce bojovat proti "ostrovům negativní deviace". Zařadil k nim "kmotrovské mafie", neonacistické bojůvky a tu část médií, která se zaměřuje na manipulaci veřejným míněním.

Koho myslel tou částí medií? ptá se hloubavý čtenář. Nemusí se dlouho namáhat přemýšlením: potrefené husy (rozuměj: pravdoláskoví manipulátoři) se hned ozvaly a zaslaly petici českým politikům. Tedy nevím, jak Jáchym Topol nebo Ivan Klíma, ale Petr Placák, Bohumil Doležal, Adam Drda, Leo Pavlát a další jsou přední čeští mediální manipulátoři.

Nemyslím, že by přítel Israele, jakým Zeman nepochybně je, šel po krku zrovna jim. Ale možná si řekli s Niemöllerem: "Když si přišli pro Stworu, mlčeli jsme..."

9 komentářů:

  1. Ja ovsem souhlasim s chronickymi petenty. To, ze se vrcholny predstavitel statu, ktery dosud predstira, ze je demokraticky, otre v inauguracnim projevu o media timto zpusobem je imho alarmujici.

    Uvedomte si, ze Zeman neni presidentem Holandska, nybrz vychodni gubernie EU, odkud by do Madarska doplivl a na Ukrajinu kamenem dohodil.

    Vam ovsem vadi, ze byste musel souhlasit s Pavlatem nebo Siklovou. Nebudte tak osobni Vodniku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážený pane Kreutzfeld, račte si přečíst tuto analysu způsobu psaní LN. Myslím, že jakkoli tvrdá slova na adresu českých medií nemohou být nespravedlivá, petišisti nepetišisti.

      Vymazat
    2. Vp. Vodnik, demokracie muze byt pestrou jungli, vejdou se do ni i propagandisticke outfity jako Fox News nebo Lidove noviny.

      President, ktery vsak ve svem inauguracnim projevu bojuje s "negativnimi devianty" jako neonaziste, nebo media vsak patri spise do nejake orientalni rise nez do EU. Chybeli mi ve vyctu jen homosexualove a Zide, ale proti tem dnes bojovat neni moderni.

      Jinymi slovy, ruzne pestre subjekty si v demokracii mohou dovolit byt ulitle, vrcholny predstavitel by vsak mel chranit hlavne jeji principy.

      Vymazat
    3. Pokud ta media nepředstírají nestrannost, nezaujatost a nezávislost, ať jsou klidně stranická, zaujatá a zpívající píseň toho, jehož chleba jedí. Pokud ale lžou a manipulují ty zdroje, které by měly informovat skutečně nezávisle, pak se změnily z hlídacích psů na rozmazlené hafany, kteří blafají, jak jim zloděj poručí. A to bezesporu negativní deviace je! Pokud s nimi bude president bojovat, určitě nebudu protestovat.

      Problém je, jak psal několikrát na svém blogu TP i GP, že role a pravomoci presidenta jsou v Ústavě definovány nedokonale a poněkud v monarchistickém (byť nedotaženém) duchu. Ani ryba, ani rak, podle toho bude, obávám se, vypadat i to bojování s "devianty": někteří kmotři, někteří extremisté (nejpravděpodobněji ti "pravicoví") a některá media pocítí tlak nebo údery, jiní (you name it) zase ne.

      Vymazat
    4. Dovedete si predstavit, ze by proti negativnim deviantum v mediich bojoval Obama nebo Gauck v inauguracnim projevu? A ze tam exotickych novinaru maji vice nez v CR.

      Zeman, to je velka bida v regime, ktery je orientalnim utrpenim, nikoliv liberalni demokracii.

      Vymazat
    5. Tak s tím druhým odstavcem souhlas. A nakonec, je mi to fuk, ono se tam bude lhát a manipulovat jako se lhalo a manipulovalo doteď. Pouze mě pobavili ti, co tu petici podepsali, zloději křičí "chyťte zloděje!"...

      Vymazat
  2. Jsem pro ten spolek někde zachytil krásnej název "Petišisti".

    OdpovědětVymazat
  3. Pan Karel Milíček to rovněž zvažuje jako možné vysvětlení té petice.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>