čtvrtek 14. března 2013

Zrada

Velká Britanie a Francie se domluvily, že budou dodávat zbraně syrské opposici, bez ohledu na postoj ostatních evropských zemí.

Co to znamená? Tzv. syrská opposice je sebranka nejhorších wahhabitských hrdlořezů, terroristů a islamistických fanatiků, vydržovaných najmě Saúdskou Arábií. Zpupné imperialistické velmoci tedy zase vyzbrojují vrahy křesťanů.

O Žabožroutech jsem neměl valné mínění nikdy, o Anglosasech si posledních cca deset let už taky nedělám nejmenší illuse. Pokud by ještě Evropa měla nějaké právo odvolávat se na nějaké "židokřesťanské" hodnoty - jako že ho nemá a podobné výroky novinářů nebo jiných osobností se nezakládají na ničem jiném než na zbožném přání - řekl bych, že se Velká Britanie a Francie vyřadily z Evropy. Ale protože se Evropa svého křesťanského dědictví ve svých officiálních prohlášeních a fundamentech vzdala, mohu pouze prohlásit, že podporou těchto nepřátel civilisace se tyto země vyřazují z okruhu civilisovaných států vůbec, o podřezávání větve, na níž sedí, nemluvě.

Nezbývá než ještě chvíli vyčkat pomalého mletí božích mlýnů a tyto země s největšími muslimskými minoritami v Evropě sklidí plody této své zrady. Mnozí z nás s nimi. Děj se vůle Páně!

36 komentářů:

  1. Nojo, lidi tam bojuji proti diktatorovi a pravoslavnej nacista z Utrechtu se muze vztekem posrat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó... mít tak Vaše vidění světa. To by byl život. Jednoduchý. Tak mi napadá: Kaddáfí? To byl taky diktátor? A neměl von takhle náhodou naftu? A v Mali neni zlato a uran?
      Člověče, neměl by jste se tolik koukat na televizi. Vyloženě Vám to škodí.

      Vymazat
    2. Bášo, pokud odpovídáte na takovéto kommentáře (tj. nulová hodnota spojená s osobním napadáním jiných diskutujících), počítejte s tím, že Vaše odpověď zmizí i se smazaným kommentářem. Pro tentokrát to tu nechám, příště to vymetu.

      Vymazat
    3. Mno... děkovat nebudu. Ale i to co vyplodil anonym výše má informační hodnotu a budiž nám to varováním. Já se obávám, že průměrný vohnout, jehož informace o světě pocházejí z TV Nova a z iDěsu to vidí právě tak.

      Vymazat
  2. Je to tak. Syrska obcanska valka se zmenila na valku nabozenskou. Verim, ze mezi opozici jsou i secularni skupiny, ale islamsti fanatici maji uz ted navrch. Takove rozhodnuti je naprosto nemoralni jen z toho duvodu jakych zlocinu proti lidskosti se titto "bojovnici za svobodu" dopusteji. V Syrii ta uplne spravna strana kterou by clovek mohl podporovat proste neexistuje. Assaduv rezim jakozto politicky secularni aspon tyhle silence drzel na uzde a poskytoval ochranu minoritam jako jsou treba krestani. Na ty je dnes na strednim vychode otevrena sezona. Blbci v Londyne a Parizi tohle asi nevidi. Utecha bozich mlynu bohuzel utechou neni. Situace je smutna. Zapadni spolecnost ztratila moralni kompas, za vlastni kladne hodnoty jako je svoboda a demokracie se stydi a misto toho v ramci PC a multikulturalismu zacina velebit sily zla a upadku. habr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapadni spolecnost ztratila moralni kompas ... a misto toho v ramci PC a multikulturalismu zacina velebit sily zla a upadku.
      Souhlas. Bojím se ovšem, že to není jen ztráta morálního kompasu, ale k tomu i zištnost, ale to bychom se pohybovali až příliš v oblasti nedokázaných (a zatím nedokazatelných) konspirací.

      Vymazat
    2. ...Blbci v Londyne a Parizi tohle asi nevidi... Ale vidí, nepodceňujte jejich inteligenci.

      ...Zapadni spolecnost ztratila moralni kompas... Neztratila. Chová se přesně podle něho, stejně jako vždycky.

      ...za vlastni kladne hodnoty jako je svoboda a demokracie se stydi... Těžko se Západ může stydit za něco, co ve styku s jinými státy vždy odmítal a systematicky ničil.

      ...misto toho v ramci PC a multikulturalismu zacina velebit sily zla a upadku... tak jako je velebil vždy.

      Vy si myslíte, že Západ v Sýrii zrazuje vlastní hodnoty? Nikoliv. Drží se jich.

      Západ totiž téměř nikdy nepodporoval v jiných zemích svobodu a demokracii, protože podpora svobody a demokracie "u nich" znamená podporu práva místních lidí hájit své vlastní zájmy proti zájmům západních vlád. A obhajoba zájmů místních lidí proti zájmům Západu je z hlediska Západu zločin. Jediný zločin páchaný Lukašenkem, Ahmadínežádem, Asadem, Chavezem, Castrem, který má pro jejich hodnocení význam. Proto je každá svobodná a nezávislá země země zločinná, diktátorská, totalitní...

      Vymazat
    3. Chová se přesně podle něho, stejně jako vždycky....Západ totiž téměř nikdy nepodporoval v jiných zemích svobodu a demokracii
      Co myslíte tím "vždycky" a "nikdy"? Já myslím, že ještě např. za VŘSR stál Západ svojí intervencí na straně civilisace proti hrdlořezům, které podporovalo jen pár židovských bank. Dokonce ještě ve Druhé světové povstala ta příčetná část Západu proti té části, která zešílela, na obranu civilisace.

      Otázkou je, co považujete za "hodnoty Západu". Ty skutečně křesťanské Západ zrazuje už po několik století, v tom posledním už to jde tak rychle, že se to nedá zakecat a officialisuje se to. Můžete říct, že je pak pouze logické a přirozené, když místo těchto ztracených hodnot křesťanských nastoupí pseudohodnoty, nazývané dalším falešným termínem jako "židokřesťanské". Tyto utilitární, "superiorní", expansivní pseudohodnoty Západ opravdu nezrazuje a jedná v souladu s nimi, jestli jste tohle měl na mysli. Nikoli ovšem "vždycky" či "nikdy", ale víceméně posledních pár desetiletí.

      Vymazat
    4. Chtěl jsem tím říct, že Západ definitivně zrazuje hodnoty ne jen křesťanské, ale obecně civilisační. Podpora hrdlořezů proti fungujícímu státu a společnosti, rozdmychávání občanské války, je objektivní zločin proti lidství a lidskosti.

      Vymazat
    5. [i]ještě např. za VŘSR stál Západ svojí intervencí na straně civilisace proti hrdlořezům [/i]

      Promiňte, ale po VŘSR Západ naopak intervenoval ve prospěch krvavých hrdlořezů proti obhájcům civilizace. (Krvavý hrdlořez = plošné vyvražďování celých vesnic a městeček; civilizovaná armáda plošně nezabíjí. Proto za krvavé hrdlořezy považuji Američany, Němce, Brity, bílé Rusy, Izraelce, Japonce, kromě posledních vůdčí země Západu; nikoliv Sověty).

      Cílem Západu ve styku s jinými zeměmi bylo vždy vybudování penězovodu z oněch zemí na Západ. Toto je neslučitelné s demokracií, protože demokracie vede vládu k dbaní zájmů voličů, a v zájmu voličů není odplynutí bohatství do ciziny. Proto Západ v Latinské Americe, Africe, Asii demokracii zásadně potíral a potírá.

      Kupříkladu Velká Británie měla rozsáhlá území mimo Evropu, daně v nich určoval londýmský parlament a vybírala londýnská vláda, stejně tak zákony atd., ale jejich obyvatelé nikdy neměli v Londýně své zástupce, z jejich hlediska (roku 1945/1946 z hlediska 98 % obyvatel), byla Velká Británie diktatura, zatímco soudobý SSSR vzor demokracie - vždyť tam právo ve volbách se vyjádřit k vládě všichni, i (slovy vzorového liberála Winstona Churchilla) "černá špína".

      [i]Otázkou je, co považujete za "hodnoty Západu". [/i]

      Hodnoty, které Západ reálně prosazuje. Ideály napsané na papíře mají všechny významnější ideologie hezké, křesťané, komunisté, muslimové, buddhisti... Praktická politika bývá odlišná.

      Týká se to nejen Západu. Např. tibetský režim před rokem 1959 neposuzuji podle "hezkého povídání" dalajlámy o lásce a humanitě, ale podle reálných poměrů - naprostá většina populace otroci a nevolníci, samozřejmě negramotní, běžné tělesné tresty, sekání končetin, uší... středověká krutost.

      [i]expansivní pseudohodnoty Západ opravdu nezrazuje a jedná v souladu s nimi, jestli jste tohle měl na mysli.[/i]
      Měl.

      [i] Nikoli ovšem "vždycky" či "nikdy", ale víceméně posledních pár desetiletí.[/i]

      Ne. "expanzívní pseudohodnoty" Západ prosazoval namátkou v 10-12. století v dnešním východním Německu. V 13.-15. st. v Pobaltí, v 13. st. v Byzanci, v 14.-16. st. na Pyrenej.poloostr., v 15.st. na Kanárech, v 15.-20. století v Americe, v 16.-21. století v Africe. Vždy byl výsledkem materiální zisk, často genocida původního obyvatelstva a jeho náhrada novým.

      Ukrutnosti, které spáchali Španělé a vzápětí Američané na Kubě za války za nezávislost, Američané na Filipínách začátkem 20. století, Němci v Namibii o pár let později se udály roky před 1. sv. válkou, pár desetiletí to není, a plně se vyrovnají i tomu nejhoršímu za a po 2. sv. válce. A na průběh kolonizace v 18 a 19 století taky zapomínáte.

      Naopak posledních pár desetiletí se Západ zklidnil a po masakrech ve Vietnamu, Kambodži, Laosu, Indonésii a Vých.Timoru už vraždí spíše výběrově, snad kromě genocidy v Íráku.

      [i]Chtěl jsem tím říct, že Západ....[/i]
      Ano, ještě bych přidal prosazování masové konzumace drog. (19. století Čína - mnoho desítek miliónů obětí, rozklad společnosti, ale zisky "křesťanů")

      [i]Dokonce ještě ve Druhé světové povstala ta příčetná část Západu proti té části, která zešílela, na obranu civilisace.[/i]

      Nesmysl. Britové povstali na obranu impéria = "expanzívních pseudohodnot". Američané si impérium budovali, Frantíkům šlo o život. O civilizaci nikomu nešlo.

      A samozřejmě nelze kvalifikovat jako příznak šílenství to, že nacisté stavěli v rasové hierarchii Židy stejně nízko jako anglosaští liberálové černochy; ani že se k nim (a pár dalším bílým národům, především slovanským) chovali adekvátně (v rámci zvyků a hodnot Západu) jejich zařazení. Konkrétní zařazení několika ze stovek národů na žebříčku rasové hierarchie je totiž z hlediska civilizačních hodnot prkotina.

      Vymazat
    6. Hans: možná máte rámcově pravdu. Západ byl expansivní vždycky, ale mám pocit, že jednak dřív v tom byla jistá - tu větší, tu menší - příměs idejí, idealismu, ne pouhá loupež (poměr v tom kterém konkrétním případě bude kolísat a bude asi těžké ho určit), druhak, že se to později stupňovalo. Mohu souhlasit i s tím, že podpora svobody a demokracie nebývala tím primárním cílem, ale aspoň k sekundárně k ní docházelo. Ale takový cynism jako otevřená podpora vrahů křesťanů, při současném blábolení o nebezpečí islámu a židokřesťanských hodnotách, to je opravdu vzácnost.

      VŘSR: v určitém momentě se tam vyvražďovalo na všech stranách, ale jednoznačně s tím začali rudí, kteří se se svými plány (zničení ruské kultury a pravoslaví) nijak netajili. Proto na straně civilisace stáli ti, kteří bojovali proti nim.

      Šílenství nacismu nevidím pouze v přístupu k Židům a nemyslím, že boj proti nim byl pouze obranou nějakého imperia, i když to se tím jistě také zachraňovalo (byť jen na následujících 20 let).

      Vymazat
    7. příměs idejí, idealismu, ne pouhá loupež...

      No to jó, jenže nevolníkovi je fuk jak idealistický je pán, pokud se to nepromítne do pádnosti biče.

      Ostatně nikdo nebyl tak idealistický jako Lenin s Trockým a co s toho vzešlo?

      ..ale jednoznačně s tím začali rudí... uvidím rozbor s daty, uvěřím. Je k dispozici seznam měst a vesnic kompletně vyvražděných rudými? nebo aspoň příklady?

      ...souhlasit i s tím, že podpora svobody a demokracie nebývala tím primárním cílem, ale aspoň k sekundárně k ní docházelo... Hm, to jako že bez proami diktatur by nebylo Cháveze a Moralese; nebo jak? (Dobře, Japonsku a Německu a pár dalším Amíci pomohli, ale ty desítky protipříkladů...)

      Šílenství ... Tak v čem?


      Ale takový cynism ... Až taková vzácnost to není. Kolem roku 1835 Angličané vyzbrojovali kavkazské muslimy proti Rusku, za krymské války prezentovali janičáry (fanaticky zaměřené proti vědě apod.) jako obhájce civilizace proti ruskému barbarství, současně v Číně podpora vybíjení tchajpchingských něčehojakokřesťanů,

      ve 2.pol 20. st. podpora systematického odstraňování Palestinců z Palestiny (v nemalé míře křesťanských) a masové vraždění nespokojených katolíků ve střední Americe pod záminkou boje proti "komunismu" .

      Imho se míra idealismu Západu ve vztahu k okolí výrazně nemění a v politice vlád je a byla minimální.

      Vymazat
    8. Naprosto nejneuvěřitelnější příklad neslušného pragmatismu Západu: když celá 80. léta Reagan bojoval v jihovýchodní Asii za "demokracii" proti "komunismu" společně s polpotovci, kteří kvůli tomu v těch letech nebyli podle Západu až tak špatní...

      Vymazat
    9. Ostatně nikdo nebyl tak idealistický jako Lenin s Trockým a co s toho vzešlo?
      Ale byl: třeba právě Hitler. A co z toho vzešlo? Inu, poznáte je po plodech - není idea jako idea.

      Rudí začli revoluci, tzn. začli celé to peklo tam, nevím, co je na tom k vysvětlování. Snad jen že to byla západní ideologie, západní peníze a z větší části neruská ethnika, která to spustila.

      Šílenství nacismu - ve všem: theorie o rozličné rasové hodnotě, právo germánského wehrbauera na "území na Východě", válečná dobrodružství od Mnichova přes dobytí Evropy až po napadení SSSR, koncentráky, nakonec čtrnáctiletí vojáci, umírající v Berlíně za Říši...

      Ad Angilčané na Krymu: jistě, taky zločin. Ale tehdy byl docela jiný discourse: relativně nové paradigma nadřazenosti bílého (najmě anglosaského) a bohatého muže nad zbytkem světa a jeho právo a povinnost ("břímě") ho civilisovat plus ze středověku přežívající paradigma schismatičnosti, zaostalosti a méněcennosti (až škodlivosti) východního křesťanství se spojilo v morální ospravedlnění podpory janičarů možná "v rámci většího dobra". Jak mi ale dnes anno 2013 vysvětlí, že ve válce s muslimskými terroristy za naše "židokřesťanské" hodnoty vyzbrojujeme muslimské terroristy, aby mohli lépe vraždit křesťany, neřku-li ohrožovat Židy?

      Palestina je případ sám pro sebe.

      Imho se míra idealismu Západu ve vztahu k okolí výrazně nemění a v politice vlád je a byla minimální.
      uvidím rozbor s daty, uvěřím...;-)

      Vymazat
    10. celá 80. léta Reagan bojoval v jihovýchodní Asii za "demokracii" proti "komunismu" společně s polpotovci
      Polpotovce odstavila od moci vietnamská invase r. 1979, vietnamská válka skončila pár let předtím... ???

      Vymazat
  3. Chlapci klídek. Tomuto se říká kolonialismus. Nejde o nic nového, všechno tu už bylo.

    cnemo

    OdpovědětVymazat
  4. ..Zapadni spolecnost ztratila moralni kompas... Neztratila. Chová se přesně podle něho, stejně jako vždycky.

    ...za vlastni kladne hodnoty jako je svoboda a demokracie se stydi... Těžko se Západ může stydit za něco, co ve styku s jinými státy vždy odmítal a systematicky ničil.

    ...misto toho v ramci PC a multikulturalismu zacina velebit sily zla a upadku... tak jako je velebil vždy.

    Vy si myslíte, že Západ v Sýrii zrazuje vlastní hodnoty? Nikoliv. Drží se jich.

    Západ totiž téměř nikdy nepodporoval v jiných zemích svobodu a demokracii, protože podpora svobody a demokracie "u nich" znamená podporu práva místních lidí hájit své vlastní zájmy proti zájmům západních vlád. A obhajoba zájmů místních lidí proti zájmům Západu je z hlediska Západu zločin. Jediný zločin páchaný Lukašenkem, Ahmadínežádem, Asadem, Chavezem, Castrem, který má pro jejich hodnocení význam. Proto je každá svobodná a nezávislá země země zločinná, diktátorská, totalitní...


    Hans, ani s jednim bodem s vami nesouhlasim. Opravdu nechapu jak muzete porovnavat nasi spolecnost zalozenou at uz souhlasite nebo ne na principech demokracie a svobody jednotlivce s diktatorskymi rezimy. Nikdo netvrdi, ze je nas system idealni, ale to co naznacujete vy je nehoraznost. Nevim, co by vam na to rekli miliony lidi, kteri musi v diktaturach zit. Demokracie neni jen vlada vetsiny, ale jak urcite vite sam ma i nezbytnou moralni tvar, kde pravo jednotlivce zustava at uz jeho strana ve volbach zvitezi nebo prohraje. Je zrejmy, ze tyto principy mnoho kultur z ruznych duvodu nechce nabo proste neni zatim schopno prijmout. A to bych rekl je hlavni problem. Takze vinit pouze zapad je nesmysl. Jina vec ale je jak zapad ve "vyvozu" demokracie postupoval ci postupuje a tam se da ledacos vytknout. Neni ale pravda, ze zapad demokracii v jinych zemich nepodporoval. Ja souhlasim s Vodnikem, ze zrazovani skutecnych hodnot a jejich nahrazeni pseudohodnotami zacalo na zapade asi tak pred 40-ti lety diky levicackym tvz. liberalnim ideologiim zapadni Evropy. habr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu nechapu jak muzete porovnavat nasi spolecnost zalozenou at uz souhlasite nebo ne na principech demokracie a svobody jednotlivce s diktatorskymi rezimy.

      Samozřejmě, že je porovnávám. Jak jinak bych zjistil shody a rozdíly?

      Stejně jako musím porovnat dva lidi (pomocí metru), abych zjistil jejich shodu případně rozdíl (ve výšce), tak musím i porovnat různé režimy. A to s předem danými ideály, abych zjistil, zda je naplňují, a mezi sebou, abych stanovil který je horší.

      Nikdo netvrdi, ze je nas system idealni, ale to co naznacujete vy je nehoraznost.

      Vždy, když vášniví obhájci současného režimu vyplodí něco, co vypadá jako citát soudruha Jakeše, usmívám se.

      Nevim, co by vam na to rekli miliony lidi, kteri musi v diktaturach zit.

      Jak kdo, jak kde. V Latinské Americe milióny žijící pod jhem diktátorů čtyřicet let říkali, kdy už přijde někdo jako Castro a osvobodí nás od brutálních vrahů a mučitelů vyzbrojených, vycvičených a přímo řízených Západem. I když to dlouho vypadalo beznadějně, v posledním desetiletí se velké části Lat.Am. dokázali ze západních diktarur vymanit a s podporou Castra budují demokracie. Přejme i Arabům osvobození od Izraelců, Saúdů a ostatních krutovlád závislých na podpoře Západu.

      Demokracie neni jen vlada vetsiny, ale jak urcite vite sam ma i nezbytnou moralni tvar, kde pravo jednotlivce zustava at uz jeho strana ve volbach zvitezi nebo prohraje.

      To s morálkou nesouvisí, ale souhlas.

      Je zrejmy, ze tyto principy mnoho kultur z ruznych duvodu nechce nabo proste neni zatim schopno prijmout. A to bych rekl je hlavni problem.

      Vskutku je. Problém 19. století byl, že "pravo jednotlivce" stoupenci západní kultury přiznávali jen bílým majetným mužům a jen v některých regionech. Proti čemuž se bouřili nemajetní.

      Problém 20. století byl, že západní kultura upírala právo na demokracii většině světa. Vemte si třeba Hong-kong. Miliónové město. V letech 1898-1997 součást Západu, Velké Británie. Platily tam britské zákony, daně určoval londýnský parlament, vládla londýnská vláda. A zřízení? Diktatura. Britský diktátorský režim. Nikdo neměl právo volit ani být volen. Nikdo z Hong-kongu nikdy neměl žádné zastoupení v londýnském parlamentu. Žádné volby. Vůbec. Jakás takás demokracie existuje v Hong-kongu až nyní, když je součástí nezápadní ČLR. V Hong-kongu nebyla ve 20. století demokracie, protože tam vládla britská, čili západní kultura, demokracii odmítající.

      Američané zase radši povraždili milióny Filipínců, Vietnamců, Kambodžanů, statisíce Laosanů a (pomocí místních teroristických komand) Indonésanů a Latinoameričanů, aby mohli v jejich zemích instalovat diktatury. Nechtěli jim přiznat právo rozhodovat o sobě ve svobodných volbách protože americká západní kultura "nechtěla nebo proste nebyla schopna prijmout" právo barevných na svobodu a demokracii.

      Problém současnosti je americké (s podporou zbytku Západu) rozkládání fungujících států, ničení občanské společnosti, bránění svobodným volbám, likvidace plurality médií, podpora existujících a instalace nových diktátorů, výcvik a vyzbrojování teroristických skupin, to vše po celém světě.

      Vymazat

    2. Takze vinit pouze zapad je nesmysl.

      Západ viním pouze z jeho činů. Z ničeho jiného.

      Jina vec ale je jak zapad ve "vyvozu" demokracie postupoval ci postupuje a tam se da ledacos vytknout.

      Nelze vytýkat Západu chyby v něčem, co nedělá.

      Západ nevyváží demokracii. Když svrhnete demokraticky zvolenou vládu a na jejím místě instalujete diktaturu, není to "vývoz demokracie", ale její ničení. Když z místních politiků vyberete toho poslušného (obvykle nadprůměrně zkorumpovaného) a toho pomocí zfalšovaných a/nebo zmanipulovaných voleb dosadíte do funkce, není to "vývoz demokracie", ale její ničení. Když desítky let systematicky vraždíte aktivisty občanské společnosti, lékaře, učitele, faráře, starosty a jejich zastánce (až po arcibiskupy), není to "vývoz demokracie", ale její ničení.

      Neni ale pravda, ze zapad demokracii v jinych zemich nepodporoval.

      Pche. Viz výše. Seznam zemí, kde Západ demokracii bránil, by měl mnoho a mnoho desítek položek. Mám je vypsat?

      Ja souhlasim s Vodnikem, ze zrazovani skutecnych hodnot a jejich nahrazeni pseudohodnotami zacalo na zapade asi tak pred 40-ti lety diky levicackym tvz. liberalnim ideologiim zapadni Evropy.

      Shrňme ty skutečné hodnoty : Odmítání plných občanských práv pro všechny, kdo nejsou bílí majetní křesťanští muži. Zejména co se týče práva volebního. Ostatek (rasismus, zásada, kdo má majetek má práva a naopak, atd. z toho plynou.)

      Vymazat
    3. Člověče, já jsem tady za fanatického antiokcidentalistu, pravoslavného nebo muslimského barbara a pochopitelně nacistu/kommunistu, ale proti Vám jsem teda žabař! Protože ač v hrubých rysech s Vámi souhlasím, přece jen mám dojem, že se Západ nechoval po celou svou historii, ba ani v tom 19. stol. JENOM podle, že se vyskytlo ne málo lidí, kteří to s pomocí Třetímu světu mysleli a myslí vážně, nechtějí ho jen vykořisťovat nebo zkoušet nové vakcíny - což má svůj původ taky v některých hodnotách Západu.

      Vymazat
    4. Hans, abych se priznal, tak me vase komentare vzaly dech. Nemam proste slov. Ja se divam na veci opravdu jinak nez vy. Trochu me zaskocila vase zaujatost hranicici s fanatismem, ale mame svobodu projevu a mate pravo na svuj nazor. Mozna bysme se spolu mohli bavit o prirode a o zviratkach, ale diskutovat na dane tema je jak pro me tak i pro vas ztrata casu. habr

      Vymazat
  5. OT: Možná se dozvíme, kolik bere Peters:) http://zpravy.idnes.cz/strazci-osobnich-udaju-zverejnovat-se-maji-jen-nektere-platy-ze-statniho-1l4-/domaci.aspx?c=A130315_184241_domaci_hv

    OdpovědětVymazat
  6. Hansi,
    jen piste, moderni revolucionari jsou zabavni,- jiste jste hubeny jako lunt, urcite vas zivi tridni nenavist, kterou neuspesne balite do humanitarnich podvlikacek- nosite take ty male brejlicky jako intelektualni bolsevici v dobach vystrelu Aurory ?
    Vsadila bych se, ze Che Guevara je vas Jezis Kristus, Marxuv Kapital bible.

    Nejlepsi z cele komunisticke agitky je prohlaseni, ze Castro buduje-budoval demokracii na Kube
    Hahaha.
    Kuba hnije, vazeny pane Trotzky a na tomto hnijicim ostrove Kubanci zivori, z casti resignovani, z casti otupeli a neschopni vlastniho mysleni.. Od padesatych let buduji a buduji, uz nekolik generaci buduji a stale velke hovinko !!! Stale ziji jako dobytek v ohrade. Raul uz taky vzdal castecne BUDOVANI, povolil trochu podnikani zemedelcum, aby Kubanci v mestech vubec vedeli, ze existuje jedla, neplesniva zelenina.
    Nekolik geeraci budovani socialismu a obcane nemaji ani pristup na internet !!!
    Stovky a stovky Kubancu riskuji hole zivoty na mori, vselijakych vorech, plavidlech, jen aby te kubanske DEMOKRACII, jakou vedou budovatele Castrove, UNIKLI...
    Honziku Pytliku, nerozumim, proc jen vedete plamenne litanie o zverstvech zapadu, zde, na zapadnim blogu. Fuj, stydte se !! Uz davno jste mel budovat svobodnou komunistickou demokracii na Kube, nebo jeste lepe, v KLDR---Severni Korejske demokraticke republice...
    S Kim Kongem !!!
    8-)))))))))))))


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo, vy by ste si zasluzili za svoju mudrost pomnik v nadzivotnej velkosti zo zlata. Vasa argumentacia je velmi originalna a prinasa kopu zaujimavych suvislosti a objavnych faktov... teda ak by sa pisal rok 1954 ty hlupa huso. ked si poda ruku hlupost a sto krat prezuta duchovna potrava pre plebs stara polovicu storocia.... ja zboznujem vase komentare... len tak dalej.

      Vymazat
    2. ... Nejlepsi z cele komunisticke agitky je prohlaseni, ze Castro buduje-budoval demokracii na Kube ....

      Umíme číst? Takže znovu a pomaleji. Napsal jsem, že "v posledním desetiletí se velké části Lat.Am. dokázali ze západních diktarur vymanit a s podporou Castra budují demokracie". Na Kubě se v posledních pěti desetiletích režim nezměnil, tedy věta o změnách "v posledním desetiletí" se jí netýkala. Tedy vaše výtka je nesmyslná. Psal jsem, že Castro podporuje demokratické reformy ve Venezuele, Bolívii atd.

      ...Stovky a stovky Kubancu riskuji hole zivoty na mori, vselijakych vorech, plavidlech, jen aby te kubanske DEMOKRACII, jakou vedou budovatele Castrove, UNIKLI...

      To je velmi zajímavé téma k diskuzi. Věc má dva aspekty.

      Způsob dopravy. Ten vybrala americká vláda, když zrušila přímé spojení Kuby s USA, a odmítá udělovat Kubáncům víza (ačkoliv Castro Američany donutil ke slibu že povolí svobodu cestování a víza dávat budou), aby mohli přicestovat legálně přes třetí země, a ještě pokládá Kubánce z vorů za legální přistěhovalce (v ostrém kontrastu k občanům jiných států). Máte nějaký komentář k tomu, proč americká vláda z možných způsobů cestování z Kuby do USA vybrala ten nejdramatičtější?

      Množství Kubánců prchajících do USA. Říkáte stovky... Hm. Jestli říkáte pravdu, tak to jsou Kubánci neuvěřitelně spokojení peciválové, v normální lat.am. zemi je pohyb obyvatelstva via USA daleko větší (a na mexické hranici i s většími ztrátami na životech).

      To je typické, počet lidí zastřelených spoluobčany nebo policií je prkotina, internet je důležitější... Víte že Kubánci žijí o chlup déle než obyvatelé USA? Máte představu o rozdílu v efektivitě kubánského a amerického zdravotnictví? Víte že obyvatelé Kubě nejbližší lat.am. země mají život o 20 let kratší? Nemyslítě že to má nějakou souvislost s charakterem režimu?

      Dobytek, tohle je nesvobodná země, kde vláda má občany za dobytek: http://www.foxnews.com/us/2010/12/29/nc-high-school-senior-suspended-charged-possesion-small-knife-lunchbox/
      http://www.thisgardenisillegal.com/2007/09/heres-one-for-the-stupid-file-woman-arrested-for-letting-her-lawn-get-brown.html

      Vymazat
    3. Ad slovensky anonym: ackoli s Vasim pohledem na argumenty prispevatele Daniely do znacne miry souhlasim, musim Vas upozornit, ze osobni utoky zde nejsou zadouci a za pristi "hloupou husu" ci neco podobneho Vas kommentar vymazu.

      Vymazat
    4. Vodníku, a antisemitská hovada jsou povolena? :-D

      Vymazat
    5. Pouze administrátorovi tohoto blogu. Ano, je to diskriminace. Tady taky není žádná demokracie, s kacíři ani třídními nepřáteli se zde nemazlíme!

      Vymazat
  7. Vidlacke placani do vody, Honziku.
    Vy se naucte psat. Jestlize Castrove podporuji demokracii, je logicke, ze ji odnekud musi brat jako zaklad, NE ???
    Ciliz, VY PIDIMUZIKU, VYVAZEJI DEMOKRACII SVOU, KUBANSKOU. Nebo snad podporuji demokracii neznamou, nebo korejskou ? Musim snad po lopate dodavat, ze tedy moje asumce je korektni a vy si nevidite do maule ????
    Naprosta lez je, ze Castrove davaji visa na vycestovani. Kolik Kubancu cestuje po Evrope ?
    Vzdyt kubanska mena ani neni ve vyspelem svete smenitelna, je to presne tak, jako to byvalo v ceskoslovenskem koncentraku..Na Kube jsou dve penezni meny. Jedna pro bohate turisty a druha pro nevolnicka kubancata.
    Nekolik Kubancu znam osobne a jako naturalisovani Americane jich par cestovalo zkrze Spanelsko na navstevu svych pribuznych na Kubu..
    Turisticka visa do USA by Kubanci mohli dostat ve Spanelsku. Ale o visa nejde, Kubanci dostavaji vytouzeny politicky asyl, jakmile se dotknou americke pudy. Ti kteri stastne dorazi, jak zajimave, ti nikdy nereknou, ze se podivaji po Floride a pak pojedou zase zpatky do ohrady. Neznam zadneho, kdo se vratil..
    Proc nepusti Castro disidenty do Ameriky ? AMERIKA O NE STALE ZADA.
    Naposledy zde byl komunista Gonzales, ktery si prijel pro sveho syna Eliana..Nejen ze dostal visum, ale ucet za cestu platily USA. Matka maleho Gonzalese totiz zahynula na mori, ostatne jako tisice Kubancu co prchali z kubanskeho raje.
    My si zde Kubu zamerne pestujeme, Honziku,
    jako odstrasujici priklad, jak vypada socialismus v praxi... Mame blizkou a pohodlnou ukazku pro zdejsi socany. Par perlicek ze zivota na Kube a i nespokojence jako byli Occupy Wall street, pojme hruza a oni zavrou hubu...:-)
    Ackoliv, potraviny na pridelove listky zpusobuji, ze lidi tolik nezerou, ciliz netloustnou a nasledne jsou zdravejsi. Ted je na Kube hej. Protoze nejsou sobestacni a neumi si vypestovat ani kurata, vyzebrali za sluzebnicke dolary(od turistu ), od nas, imperialistu, velke dodavky kurat. Kazda rodina dostane pridel na jedno kure za mesic !!
    To by mohli zavest i pro Romy v Cesku. Americti farmari potrebuji odbyt pro jejich kuratka...

    Hura na Kubu, Honzo a vezmi sebou i zdejsi Slovacisko !!!!!

    Borati mne uz nudi, ciliz koncim tento namet heslem :
    Cuba si, Yankees no !!!
    :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To plati i pro Vas, Danielo! Hans Vas nijak neurazel!

      Vymazat
  8. Vodnicku,
    snad se nedomnivate, ze jsem pana Hanse urazela ?
    Pidimuzik je laskave slovo, - za nadavku bych povazovala podrobnejsi vysvetleni nazvu pidimuzik.
    Pro mene chapave komsomolce, pidimuzik HO ma pidi... :-))))

    OdpovědětVymazat
  9. Starý pane, kdysi jsme se tady s někým bavili, zda můžeme říct, že "Královna je kunda". Právník nám říkal, že ne, že je to urážka. Můžete beztrestně říct, že "Královna má kundu".

    Zde tedy můžete říct, že "Daniela má kundu" a nebudete smazán, neb kunda je předmět, jak správně podotýkáte, Vám i mně milý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vodníku, vzhledem k tomu, že disponuji takřka encyklopedickými znalostmi na toto téma, musím Vám oponovat. Jsou případy kdy i vlastnictví tohoto nepopiratelně zajímavého orgánu je Vám na h... sorry, na nic.

      Vymazat
    2. Já vím, Vodníku. Chtěl jsem tím říct ve skutečnosti něco jiného. Něco o komentáři Daniely. Snad jste pochopil.
      S.P.

      Vymazat
  10. Jedna z mála osob, co se v oblasti pohybují a umějí i jazyk:
    http://www.e-polis.cz/rozhovory/794-syrsky-konflikt-al-kajda-ante-portas-rozhovor-s-terezou-spencerovou.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ta je tam jako doma. Tý nemůžou přijít na jméno...:-)

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>