úterý 23. dubna 2013

A opět zabučel...

"Když byl někdo občanem nějaké země, ale kolaboroval s jiným státem, který jeho zemi okupoval, je vyhoštění mírnější než například trest smrti,"
prohlásil o sudetských Němcích český president Miloš Zeman ve Vídni. Třeskutá imbecilita tohoto prohlášení, které překoná i jeho slavné přirovnání Arafata k Hitlerovi, mě málem srazila ze židle, ale Tomáš Pecina z toho dostane srdeční příhodu.

58 komentářů:

  1. Není to náhodou nějaký odkaz na mnohem starší rozhovor, který vytáhli až teď?
    Jinak si myslím, že vyhoštění je mírnější než usmrcení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To interview je ze 17. dubna t.r.

      Jinak si myslím, že vyhoštění je mírnější než usmrcení.
      Tak o tom není sporu. Co je ostudné, že hlava státu neomaleně hájí princip kollektivní viny: "Všichni Sudeťáci kollaborovali, všichni musí být potrestáni!" Když to napíše na svém webu Kapitán, tak nad tím můžeme pokrčit rameny, ale tady se hlava státu hlásí k válečným zločinům Eduarda Beneše. Jak může potom kritisovat Semelovou za oddanost Gottwaldovi?

      Vymazat
    2. On Zeman ještě dodal odhad, že nějakých 10 procent se neprovinilo a tudíž nebylo odsunuto. Čímž prý nejde o kolektivní vinu - je to hňup.

      Já se mu hlavně divím, že na takové věci vůbec reaguje a když už tak činí, proč novináře nestírá jako doma. A myslím, že je to dáno tím, že chce ve své ješitnosti dávat rozhovory v cizím jazyce, jenže ten mu nedovolí takové vyjadřování jako čeština, kde má již natrénované celé fráze včetně gestikulace.

      To by byl jinačí zážiteček, kdyby začal svým.. pane redaktore, kdybyste dochodil základní školu, věděl byste ...

      Vymazat
    3. Ano, je to hňup. Ani jeho poměrně vysoká intelligence to nemůže napravit.

      Vymazat
    4. A podobní hňupové ho ještě pochválí.

      Vymazat
    5. Na druhou stranu, v diskusi se objevila vzpomínka na starší vtip, podle mého názoru se neustále obmněňuje..
      Jaký je rozdíl mezi českým a německým/sovětským politikem/novinářem?
      Žádný - oba sledují německé/sovětské zájmy.

      Zajímalo by mě, jestli takové dotazy padají a jsou zodpovídány polskými novináři/papaláši.

      Zeman je možná inteligentní, ale ne moc soudný a sebevědomý (seběvědomí je pro mě znalost sebe samého, nikoliv ničím nepodložená nadutost)

      Vymazat
    6. Zase ve srovnání s vyjádřením "Kdyby Edvard Beneš splnil Konradem Henleinem dlouho požadovanou autonomii v rámci Československa, neměl by Hitler žádný důvod k zásahu"

      se jeví Zemanova replika sama o sobě docela adekvátně. Je to možná taky hodně otázka kontextu těch rozhovorů - vytržené pasáže vyznějí občas podivně

      Je jisté, že president by měl ovládat umění vyjadřovat se sice jasně, ale také přiměřeně. Jiná měřítka máme na něj oproti např. vedoucímu Witikobundu.

      Vymazat
    7. Vodníku, principy kolektivní viny, kolektivní zodpovědnosti, kolektivních práv a povinností jsou základním kamenen historie i politiky. Bez nich se vše rozpadne na souhrn činů jednotlivců. Vyznávají je naprosto všichni, diktátoři, osvícenci, nacionalisté i demokraté, Vy i já. Toto je součástí naší biologické podstaty rozlišovat svou a cizí tlupu a chovat se k ní jako k celku. Jen někteří říkají, že to není pravda, ti tedy navíc ještě lžou:)

      cnemo

      Vymazat
    8. Kapitáne, myslím, že mícháte příliš mnoho věcí dohromady, Definovat svou nebo cizí tlupu ještě neimplikuje princip kollektivní viny.

      Apropos, postoval jsem Vám sem další ukázku...:-)

      Vymazat
  2. Me fascinuje prave ta potreba se k tomu neustale vracet a vyjadrovat dnes po 68 letech od skonceni 2 svetove, jiste se to bude opakovat k "70 vyroci" a vzdy je to vyprovokovano kym, cim a prani koho????????
    100leta vzpominka bude doufam s vlajkami na pul zerdi v CR jakoz i BRD a aby to bylo spravne a politicky korektne tak taktez Brussel a Strasbourg budou ve smutku!
    Co inspirovalo Necase aby sel na toto thema promluvit do Bavorska?
    Posseltovo vyjadreni ze to Cesky kostlivec ve skrini, ktereho je tem untermenschum v Tschechei neustale pripominat ?
    Znat pravdu by bylo mozna velmi zajimave.
    Novy vitr v Ceske kotline ?
    Kdyz Zeman dovolil aby José Manuel Barroso vyvesil hvezdnatou vlajku nad Hradem co tim sledoval?
    Jen jako znameni Evropstejsi politiky politiku z CR a take aby bylo uz jen pri zvednuti hlavy patrne kam CR patri a s kym se tentokrat bratri?
    A nebo jako znameni vetsi a lepsi poslusnosti k vrchnosti?
    Euroskeptici s obavami hledeli co bude nasledovat dal.
    Vite nekdo co bude nasledovat doopravdy ?
    Neni to podobne jako s priznanim, když pan Topolánek před volbami prohlásil: „ Kdyby voliči věděli co na ně chystáme, tak ...
    Vite co se chysta?
    Nebo alespon tusite ?
    Asi malo, dokonce I malo do klavesnice busite :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Ale k věci, co je špatně na tvrzení:

    "Když byl někdo občanem nějaké země, ale kolaboroval s jiným státem, který jeho zemi okupoval, je vyhoštění mírnější než například trest smrti,"

    Vytknout se tomu dá jedině to, že takové prohlášení se nědělá v souvislosti se státní návštěvou země, která v souvislosti s WWII má máslo na hlavě. S tím Araffatem to bylo podstatně hloupější.

    Zemanovu vztahu novinářům se ani nedivím. Je dosti svérázné vyrovnávání se s faktem, že o vás píší najatí propagandisté nevalné duševní úrovně a někdo to prostě neunese.

    cnemo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co je špatně na tvrzení:...
      Na tvrzení samotném snad nic. Ale applikovat ho paušálně na všechny Sudeťáky a omlouvat tím vyhnání, to si můžete dovolit Vy, nikoli president republiky.

      Vymazat
    2. Vodníku, neberte to tak doslova. Sudetští Němci se nacpali do rolí obětí a záměrně přehlížejí, že byli také pachateli. Že jejich protistátní aktivity přispěly k tomu, že Hitler dostal Československo na stříbrném tácu (on by ho dostal tak jako tak, například spolu s Polskem, oni mu to ale velice usnadnili).

      Zeman tím svým přirovnáním je tedy vrací do reálného dramatu, ve kterém nehráli jenom roli obětí a hodných hošů, ale také roli padouchů. Neviděl bych v tom nic jiného.

      Vymazat
    3. Tarasi, situace kolem Sudeťáků rozhodně není černobílá. Ale pokud se president republiky takhle otevřeně a nedvojsmyslně přihlásí k principu kollektivní viny, tak se za něj musím stydět víc, než když přirovnal Arafata k Hitlerovi.

      Vymazat
    4. Buďte k Zemanovi spravedlivý, Vodníku, vždyť on v další řeči princip kolektivní viny odsoudil. Zcela bez emocí a bez osobní zainteresovanosti na věci konstatuju, že jsme se tehdy za vyhnání Němců postavili (národ) jako jeden muž. V daném okamžiku jsme neviděli jiné řešení, neboť nenávist vůči panské rase byla obrovská. V této situaci, kdy by nepochybně po léta docházelo k dalším excesům, aktům pomsty ze strany Čechů, byl odsun v podstatě jediné řešení. Postupovat podle práva nešlo: cožpak byly soudy schopny odsoudit statisíce Němců za velezradu? Za tu je většinou provaz! Cožpak jsme mohli popravit desítky tisíc lidí? Tedy vyhnání bylo jediným rozumným řešením, na kterém ty statisíce provinilců v podstatě vydělalo, potrestány byly jenom špičky ledovce za jasné zločiny.

      Celý tenhle kravál je vyvoláván tím, že Němci - místo aby kušovali a byli rádi, že vyvázli lacino - vznášejí nároky na majetkové a finanční odškodnění. Tedy je jim třeba odpovědět trochu ostřeji a posadit je zpátky na nočník.

      Vymazat
    5. Princip kolektivní odsuzuje skoro každý, ale všichni se jím řídí:)

      cnemo

      Vymazat
    6. LUZA se jím řídí! A luza rozhoduje ve vypjatých a extremních situacích. Může se nám to nelíbit, ale je to tak. To ale neznamená, že je to správně a že president tím pádem může legitimisovat toto řádění luzy a že jiný president to schválí ještě po skoro 70 letech.

      Vymazat
    7. Tarasi, viz mou odpověď cnemovi nad tímhle. Vyhnání jistě situaci do budoucnosti zjednodušilo a usnadnilo, předešlo se mnoha jiným excesům a problémům, ale to stále nic nemění na tom, že to byl zločin, sanktifikovaný Benešem a ještě dnes omlouvaný Zemanem. Jestliže vzápětí odmítá princip kollektivní viny, tak si zcela očividně sere do huby (nebylo by to ostatně poprvé, ale co by pro populism neudělal...).

      Vymazat
  4. Vodníku, dějiny jsou založeny na kolektivních principech ať už viny, odpovědnosti či práv. Zkuste třeba propagovat tezi, že ne všichni příslušníci NSDAP, SS, STB apod. nebyli zlí a zvěrstvech se nepodíleli. Uznávám, že rodilý Sudeťák by to měl těžké se vyčlenit ze zločinného proudu, měl by stejnou smůlu jako být Čechem, Židem nebo jen neněmcem za Protektorátu. Ale přesně tomuto se říká historie, nejde o spravedlnost, ta v těchto hrůzách ztrácí smysl. Když dopadaly bomby na Drážďany, zcela jistě padaly jen ty "špatné" německé ženy a děti, jinak by to byl kolektivní trest:)

    Zeman řekl čistou pravdu, měli dost kliku.

    cnemo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bombardování Drážďan je ještě horší válečný zločin jako vyhnání Němců. Je ostudou, že za to nikdo nebyl potrestán a že se ještě nikdo za něj aspoň neomluvil.

      Vymazat
    2. Vodníku, žádné válečné zločiny neexistují, existují jen obyčejné zločiny. To jenom v minulém století dostali nápad, jak (z)vůli vítězů cudně zahalit do "práva". Válka je zločin, to ostatní jsou jen technické podrobnosti.

      cnemo

      Vymazat
    3. Rozhodný nesouhlas! Válka není zločin vždycky a dá se vést i relativně slušným, teda férovým způsobem. Cílené vraždění civilistů je mimo jakoukoli diskussi zločinem, ať za války nebo mimo ni.

      Vymazat
    4. To mi teda popiš do podrobností, jak se vede válka slušným způsobem. Resp. která se tak vedla.

      Vymazat
    5. Ve starém Řecku bojovali proti sobě armády, ale často jen několik zástupců, deset a deset nebo tři a tři. Nebo vůdcové. Řekové přerušili válku v době olympiády. Jiný příklad bylo obsazení Prahy Francouzi ve 40. letech 18. stol. A takových příkladů není málo. Cílené massakry civilistů nejsou žádnou samozřejmostí.

      Vymazat
    6. Jakž takž "slušná" z pohledu civila může být jen ta dobyvačná, pokud jde o nahrazení jedné vrchnosti jinou, přičemž civilovi je to jedno a má to štěstí, že se to odbyde rychle, bez něj a pomocí žoldáků.
      Jinak je to vždycky průser z principu.

      Vymazat
    7. Takže bránit se Hitlerovi podle Tebe bylo neslušné? Nebo Saakašvilimu? Nebo Napoleonovi? Průser je to vždy, o tom žádná, ale a) není to vždy zločin b) dá se vést relativně slušně.

      Vymazat
    8. Tos mě nepochopil. Hitler vedl vyhlazovací válku, tam je namístě se bránit všemi prostředky. Myslel jsem případ víceméně středověký, kdy dva bratři se nedohodli na dědictví a utkali se se svými žoldáky někde u rybníka. Jeden druhého zabil, jeho žoldáky koupil nebo propustil a vesničani 10 km od místa střetu nevěděli nic.

      Problém je, že občan často neví, jaké jsou skutečné záměry vedení války, takže pokud je stávající život relativně spokojený, je asi nejlepší reakcí na agresora vytáhnout vidle a zahnat ho tím nejbrutálnějším možným způsobem a při recidivě vyhladit jeho pohraničí. Přece jen agrese by se neměla vyplácet.

      Vymazat
    9. Takže když Napoleon nebo Saakašvili vedli válku ne úplně vyhlazovací, tak byla obrana proti nim zločinem? Nebo měl aggressor dostat za vyučenou "tím nejbrutálnějším možným způsobem"?

      Vymazat
    10. V podstatě je to problém identifikace proti komu/čemu agresor vede boj, míře vlastní identifikace se stávající společností a odhadem, k čemu by vedlo převzetí moci.

      Pokud domorodci (správně) vyhodnotí, že je namířen proti nim a považují za nutné se bránit, nemá smysl o nějaké slušnosti nebo férovosti debatovat. Oni prostě mají právo jakýmkoliv způsobem agresora odrazit, i kdyby mu měli vytrávit hlavní město. Samozřejmě je dobře volit prostředky odpovídající situaci. Jednak užití přílišné brutality bude mít negativní dopady na morálku vlastní společnosti a taky na straně agresora může jít o vynucené chování jinak normálních lidí, se kterými budeme chtít v budoucnu spolupracovat.
      Ale jinak agresor podle mého názoru musí očekávat to nejhorší možné zacházení a musí být vděčný za cokoliv lepšího. Ne že půjdu vyhladit národ a když prohraju a oni mě vyženou, že budu vykřikovat o pošlapávání mých práv.

      Vymazat
  5. Vodniku Vodniku, kazateli P&L (Pravdy a Lasky)

    Válka není zločin vždycky a dá se vést i relativně slušným, teda férovým způsobem
    ???
    Opravdu?
    Znas nejakou takovou?
    Treba preventivne humanitarni?
    Tak moudrej chlapec a obcas takove nesmysly kazes
    a misto abys rozlisoval do jednoho pytle hazes!
    Dovolim si dat nekolik prikladu jak si vedle jak ta jedle .
    Plati ze na hruby pytel hruba zaplata!
    Ze to jsou predvsim a hlavne nasilnici kteri na Tve reci o P&L serou!
    Abys I tento komentar (jako nejednou) mohl oznacit za nekrestansky az rasisticky uvedu odkaz na skutecnost kterou massmedia masove neuvedla
    kdyz pred par dny 2 vyznavaci viry prave s vykrikem Alah Akbar urezavali vojakovi Britske armady hlavu! 2 cernosi ! Stalo se v multiculti Anglii!
    A bude hure!
    Vis snad o nejakych krestanech ci jinych kteri nekrestanum rezou hlavy a krici
    "Jezis je nejvetsi" ?
    Kdy uz Ti konecne dojde ze Tvoje kazani o P&L neni resenim?
    S postupne se zhorsujici situaci musi prijit jedina odpoved ktera na fanatiky plati!
    Toto se stalo v multiculti Anglii pred nekolika dny.
    Kdyby toto udelali "rasiste bile pleti" bylo by to thema pro massmedia kolem celeho sveta,
    toto je nutno nezverejnovat aby nebyla byprovokavana nejaka nevhodna "rasisticka" nalada ?

    British 'Soldier Beheaded' in 'Islamist Terror Attack' In London
    http://www.informationclearinghouse.info/article35046.htm?utm_source=ICH%3A+British+%27Soldier+Beheaded%27+in+London&utm_campaign=FIRST&utm_medium=email

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevim jaka media pokladate za massmedia, pane Astr, ale ty obecne pokladana za masova - Reuters, AP, CNN, radio, TV, interent maji udalost na titulnich strankach od okamziku, kdy se stala.

      Vy se tedy zastavate intervecni politiky Velke Britanie a schvalujete jeji akce v Afghanistanu a Mali a spoluucast na neokonskem valecnem dobrodruzstvi?

      Vymazat
    2. Obranná válka není zločin, jinak viz odpověď Gogovi.

      Ti hrdlořezi by měli dostat trest smrti, dokud se ten nevrátí, bude to jen růst. Na druhou stranu Západ dělá všechno proto, aby tyhle typy k takovému jednání motivoval - slyšels, co ti vrazi říkali?

      Vymazat
    3. to: Anonymni:

      Mirne zpozdeni tam bylo, nevim z jakeho duvodu. Mozna Vami zminovana massmedia napred zkoumala puvod zpravy zde se nejedna o kachnu ?
      Vase otazka (pokud jste porozumel memu komentari)
      Vy se tedy zastavate intervecni politiky Velke Britanie a schvalujete jeji akce v Afghanistanu a Mali a spoluucast na neokonskem valecnem dobrodruzstvi?
      Nevim jak jste dospel k tomuto podezreni, ale do nejsrozumitelnejsi cestiny prelozeny obsah meho komentare by se dal napsat jako:
      Ne kazdy muslim je terrorista ale zatim kazdy terrorista byl muslim! Muj Internetovy pritel Vodnik z Tulipanova hlasatel P&L az za hrob s takovym sdelenim mozna nebude souhlasit, ale to
      plati i o 2 poslednich!

      Odpovim srozumitelne i pro Anonymni komentatory:
      Nezastavam.
      Nezastava ani nase vlada ktera k Vanocnimu datu stahuje zbytek nasich vojaku z Afganistanu!
      Ostatne pokud si pripomenete prvni predvolebni sliby presidenta USA Obamy, bylo to stazeni vojsk z Iraku, Afganistanu, uzavreni Guantanama atd...

      Vymazat
    4. Pane Astr, ja nerozumim zadnemu vasemu komentari a urcite nejsem sam. Akce v Londyne byla reakci na neco, co jste zcela vynechal, tak jsem myslel, ze s tim souhlasite.

      Zpozdeni je nejspis z duvodu casovych pasem - ja jsem to sledoval temer v primem prenosu.

      Vymazat
    5. Kdyz temer v primem prenosu jiste jste okamzite pochopil jejich motivaci!
      Na rozdil od komentaru Astra, kdy zadnemu nerozumite:-)

      Navic jiste domyslel o jaky akt se jedna a k cemu to dale povede
      to kdyz cernoch z Afriky se mstit za Afganistan dovede !

      PS
      Kybyste nerozumel jen nekteremu, rad bych dovysvetlil,
      ale zkuste si je opakovane precist po flamu ci po noci,
      kdyz zadnemu, nemohu Vam pomoci.

      Ale nic si z toho nedelejte
      dal naladu dobrou mejte,
      ani Vodnik muj dlouholeti pritel z Internetu
      jiz nekolikrat nepochopil moji vetu.

      Pritom je to tak proste,
      nepreji nikomu valku
      preji mir svetu:-)

      Kdyz zadnemu doufam ze ani tomuto komentarti jste neporozumel:-)
      Dejte vedet jak pro Vas zvlaste, srozumitelneji bych psati mel.

      Vymazat
  6. slyšels, co ti vrazi říkali?

    Zdejsi media to s mirnym spozdenim zverejnila vcetne prohlaseni ze vojak zabijel v Afganksanu a proto musi byt zabit take !


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Americký vrah i Ivanovic zase hledal v ČR klid a nenáviděl západní svět
      http://brno.idnes.cz/udajny-vrah-z-ivanovic-v-cesku-hledal-klid-u-tety-fuh-/brno-zpravy.aspx?c=A130523_134032_brno-zpravy_ekr

      Vymazat
    2. V tomto pripade muze byt vysvetlenim prave ta posledni veta:

      Podle některých úvah trpí cizinec psychickou nemocí. Údajně prochází složitou krizí identity.
      Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/udajny-vrah-z-ivanovic-v-cesku-hledal-klid-u-tety-fuh-/domaci.aspx?c=A130523_134032_brno-zpravy_ekr

      Pro kolik vrahu muze platit podobne vysvetleni?
      Odbornici pres lidskou psychiku rikaji ze vrazda je druh dusevniho vysinuti, poruchy, tedy muze byt i krizi identity.

      O cem svedci kdyz vyznavaci nejakeho nabozenstvi, v tomto pripade islamu, jdou vrazdit?
      Jedna se o vliv a nasledek tohoto uceni na psychiku cloveka?
      Nebo se jedna o podobne vysvetleni jako na zaver odkazovaneho clanku "slozitou krizi identity" ?
      Bezne plati ze "blazni" protoze jsou dusevne "mimo" nemaji odpovednost za sve ciny a proto odsouzeni do ustavu pro dusevne chore nikoli do vezeni.

      PS:
      Reagovat a odpovidat prosim jen ty ctenare kteri psanemu porozumeli :-)

      Vymazat
    3. Jedna se o vliv a nasledek tohoto uceni na psychiku cloveka? Nebo se jedna o podobne vysvetleni jako na zaver odkazovaneho clanku "slozitou krizi identity"?
      Muslimské organisace vraždu odsoudily, takže svádět to na muslimské učení je totéž jako svádět podporu ICEJ Israeli na učení křesťanské. O krisi identity se jedná u většiny těchto immigrantských mladíků, k tomu přistupují ještě i problémy sociální atd.

      Vymazat
    4. Pane Astere, pokud se srozumitelnosti tyce, muj skromny nazor je ten, ze vase krecovita snaha o rymovacku za kazdou cenu, zcela neguje vasi jiz tak slabou schopnost vyjadrit myslenku srozumitelnym stylem a udrzet alespon jedno tema ve dvou po sobe nasledujicich vetach.
      A k udalosti v Londyne si ja myslim, ze mainstreamove muslimske organizace sice pomstu odsoudily, ale tim se od praveho islamu odklonily (a prave proto je mladi lide pokladaji za devky kolaborujici se zapadni moci). Krestanstvi hlasa nastaveni druhe tvare, islam rika, ze proti nespravedlnostem je treba bojovat. Michael Adebolajo byl vychovan v krestanske vire, kdyz videl, co krestane vyvadeji v muslimskych zemich (zapadni krestane v Afghanistanu, Iraku, pravoslavni v Cecne, Dagestanu, Ingusetii), presedlal na islam a pokracujici nespravedlnosti ho postupne zradkalizovaly.
      A k vasemu dotazu (tomu rozumim) - ano v temer primem prenosu jsem motivaci akce pochopil, on ji totiz Michael vysvetlil do kamery jeste nez prijela policie a zbabele ho postrelila. Ja jsem nabyl dojmu, ze snad bydlite v anglicky mluvici zemi a rozumite jazyku, pokud jsem se mylil omlouvam se.

      Proc pan gogo prinesl do debaty zmatek s nijak nesouvisejici vrazdou v Ivancicich ovsem taky nechapu.

      Vymazat
    5. Anonymous: pokud Michael Adebolajo nevidí rozdíl mezi západními invasemi a válkou v Čečně, je to politováníhodná hloupost. A sektáři vždycky odsuzují mainstream jako odpadlíky.

      Máte nějaký odkaz na tu zprávu, že Adebolajo byl původně křesťan? (jméno tomu skutečně nasvědčuje).

      Vymazat
    6. Rozmyslim se, jestli odpovidat sektarskemu Vodnikovi, ale kdyz slusne poprosi, mozna za nej napisu do vyhledavaciho okenka "Adebolajo christianity", coz je viditelne nad jeho schopnosti.

      Pravda je, ze v Cecne se vrazdilo civilni muslimske obyvatelstvo bez skurpuli a cilene, na rozdil od valky v Iraku a v Afghanistanu, kde byla snaha obyvatele usetrit. Takze nejaky rozdil tu je.

      Vymazat
    7. Aha, takža tou hloupostí nevyniká (jen) Adebolajo. Inu dobrá...

      Vymazat
  7. Vzacna sebekritika, pane Vodniku. Gratuluji k sebereflexi.

    OdpovědětVymazat
  8. "Muslimské organisace vraždu odsoudily, takže svádět to na muslimské učení je totéž jako svádět podporu ICEJ Israeli na učení křesťanské."

    Odsouzeni ze strany islamske komunity je naprosto bezcenny. Predstavte si, ze vam dam pres hubu a pak se vam omluvim a tak to budu opakovat stale dokola. Jakou vahu bude ta moje omluva asi mit? Naprosto zadnou. Za tech par minut, co imamove vrazdy odsuzovali bylo zabito a zmrzaceno prislusniky nabozenstvi miru desitky a mozna i stovky lidi po celem svete. Je to jako ohrana deska. Islamsky zverstva - odsouzeni - zverstva - odsouzeni - atd. Adebolajo a ten druhej jsou odporni vrazi a muslimsti fanatici. Zadnych dalsich analyz netreba. I kdyz sam s trestem smrti nesouhlasim, jsou pripady jako tento, kdy by me takovy trest spanek nenarusil. habr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odsouzeni ze strany islamske komunity je naprosto bezcenny.
      Nesouhlas. To je pak potažmo bezcenné jakékoli prohlášení.

      Predstavte si, ze vam dam pres hubu a pak se vam omluvim a tak to budu opakovat stale dokola.
      To je uplně špatný příklad. Nikdo se nikomu neomlouval, už vůbec ne sám Adebolajo.

      Za tech par minut, co imamove vrazdy odsuzovali bylo zabito a zmrzaceno prislusniky nabozenstvi miru desitky a mozna i stovky lidi po celem svete.
      Za těch pár minut zemřelo hlady v Africe pár dětí, na silnicích ještě víc, pár se jich ze zoufalství oběsilo... Z těch obětí muslimského řádění padá velká část na naše konto, protože jsme to řádění aktivně umožnili aktivním rozvrácením do té doby stabilních zemí.

      Vymazat
    2. Anonymousi alias Habr pokud jste to Vy?
      a Vas "skromny nazor je ten, ze moje krecovita snaha o rymovacku za kazdou cenu,... :-)

      tedy Vam jako "neskromny Astr bez krecovite snahy" sdeluji ze zatim co Vy tu osobne napadate, misto abyste zapremyslel nad obsahem textu, ja jsem jen tak jak jsem povazoval za vhodne napsal svuj nazor, aniz bych Vase psani hodnotil z hlediska nejake snahy ci krecovitosti a podobnych perel !
      Ve Vasem pripade Anonymousi plati, ze komentar vice mluvi o pisateli nez o veci same!

      Mam pro Vas zasadni informaci, ktera bude li pochopena a spravne uchopena mohla by i ve vasem vyjadrovani a napadani nastat zmena :-)
      Informace o tom, ze:
      velci lide diskutuji o myslenkach, prumerni o skutcich, ti malinci o druhych a cim mensi, tim neuctiveji :-(
      Jestli internet poskytuje neco v mire nejvetsi, pak je to potvrzeni tohoto pravidla !


      Vymazat
    3. Astr, ne to nejsem ja.

      Vodnik, mozna ze jsem se spatne vyjadril. To omluveni si tedy nahradte odsouzenim. Imamove jsou predstaviteli islamu a islam je motivaci techto fanatiku. Takze odsouzeni je k nicemu, kdyz se nic nezmeni. Oni ti imamove hned po prohlaseni utikaji zpatky do mesit a kdovi jake reci vedou potom tam. Nebavime se zde o stavu na nasich silnicich, ci hladovejicich detech v Africe, ale o islamu. Vase prirovnani se mi nezda. S vasi posledni vetou do urcite miry souhlasim, ale to je namet na celou dalsi diskusi. habr

      Vymazat
    4. Zdar, habr.
      Presne vyjadreno.
      Jenze dokud se bude islam povazovat za nabozenstvi, nic se s tim nehne.
      Islam, jak ty a ja vime, neni nabozenstvi, ale sekta, ideologicky zamerena na ovladnuti sveta, ve jmenu Allaha..Jak si vyklada zapadni humanisticky svet, ze koran nebo hadithy jsou mirumilovne, nebo naopak, ze mnozi neverici jejich Jihad prokoukli, to je skalnim muslimum uplne u zadele. Pro ne existuje jen jedno a to je nasledovani proroka.
      Ciliz nejake omluvy kafirum je jen muslimske PR. Mozna, ze jeden imam to mysli uprimne, ale vetsina, na ktere zalezi, se omluvi formou Takiye, coz je, ze vedome lze a kasiruje zverstva hloupemu nepriteli..
      Opravdicti muslimove, ti, kteri spravne-agresivne praktikuji vrazednou ideologii, ti pak v konecne fasi pozabiji i jine muslimy, pac tito nebyli dost pobozni a nenasledovali do puntiku vyhlazovani nevericich...

      Vymazat
  9. Islam, jak ty a ja vime, neni nabozenstvi, ale sekta, ideologicky zamerena na ovladnuti sveta
    Takovouhle demagogií začínala všechna známá pronásledování v historii, křesťany počínaje, Židy konče.

    Hlavně, že Vy víte, kolik imámů myslí svou omluvu upřímně...

    OdpovědětVymazat
  10. Vodniku z jineho nez Tveho pohledu :
    -----------------------------------------
    komentar:
    Islam, jak ty a ja vime, neni nabozenstvi, ale sekta, ideologicky zamerena na ovladnuti sveta

    Vodnik:
    Takovouhle demagogií začínala všechna známá pronásledování v historii, křesťany počínaje, Židy konče.
    ===============================
    Zacina to u Tveho nepochopeni ze ne kazdy muslim je terrorista, ale kazdy terrorista v posledni dobe je muslim !

    Soucasny pruser sveta je kombinace 2 vlivu, vlivu kazatelu P&L (tedy lidi jako Ty) v kombinaci se stejne nefungujici politikou vlad kdyz hlasaji multiculti a snazi se to aplikovat do zivota ! Jak vidno, marne !
    Vysledek Londyn vcera, Svedsko dnes!
    Pricina je jasna, rika to na zaver novinarka v odkazu nize:
    Prilis stedry socialni stat(Svedsko) kde lide dostavani penize bez prace ! Bordel tam dela je ti prvni pristehovalci kteri tam prijeli pracovat ale jiz ta dalsi generace jejich nepracujici deti !

    Pokud vlady konecne nezakroci konflikty porostou a hrozi nebezpeci ze by se to mohlo vymknout a zvrhnout v opravdu velky masakr.
    Bude hure pokud se proti temto akcim nezakroci s patricnou silou!

    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=pPL-uuF8EII&feature=endscreen

    Muslims are incompatible with modern societies....
    Ano ukazuje se ze
    - volne prelozeno =
    Muslimstvi jako uceni je neslučitelné s moderní společnosti ....
    Ty ovsem Vodniku vis ze 99,9 % muslimu kolem Tebe jsou sporadani obcane!
    Zivot vsak ukazuje neco jineho, Anglie, Svedsko, Francie, se to sere,
    jen kolem Vodnika je multicultipohoda
    kde se to tam bere ? :-)
    Jen tak dal az se to uplne posere !
    Abys pak nebyl prvni na rade koho podrezou.
    Samozrejme jako vzdy v dejinach kdy to odnesou lide nevinni I Ty bys byl nevinnou obeti toho jak jsi spravne z pohledu P&L postrehl a zhodnotil, ze:

    ....Z těch obětí muslimského řádění padá velká část na naše konto, protože jsme to řádění aktivně umožnili aktivním rozvrácením do té doby stabilních zemí.

    Tak sis ulevil
    imperialismus odsoudil
    situaci posoudil, vinu prisoudil
    opet ukazkovym kazatelem Pravdy a Lasky byl:-)
    Nadeji na funkcni multiculti do zil vlil?
    Hovno!
    Jen cim dal vic by z toho clovek blil !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abys pak nebyl prvni na rade koho podrezou.
      Když podřežou, tak podřežou. Vidím, že se nemůžeme dohodnout, nechme toho...

      Vymazat
  11. Vcera Anglie, dnes Svedsko:

    http://www.itv.com/news/story/2013-05-24/sweden-riots/

    OdpovědětVymazat
  12. Nepredstirej nechapavost.
    To neni reseni ale dusledek nereseni!

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>