sobota 4. května 2013

Israel s námi válčí

A nejen to. Svým bombardováním domnělých úkrytů zbraní terroristických skupin pomáhá spolu s Assadem vlastně syrským křesťanům.

Ti evropští a američtí politici, kteří v jednom kuse chtějí vyzbrojovat syrské povstalce, vlastně válčí proti Israeli, což je mnohem horší zločin než válka proti syrským křesťanům. Nevím jak vy, ale já bych tyto antisemity z vlád vyhnal a bez milosti pozavíral. Mně šest millionů stačilo!

35 komentářů:

  1. To je dost divoká interpretace. Izrael jak známo své vojenské útoky nekomentuje, sle pravděpodobnější je, že cílem náletu byly nějaké rakety,které Assadův režim chtěl doručit svým spojencům Hizbollahu v Lebanonu.

    A spokesman for the Israeli Embassy in Washington said Friday night in a statement that “Israel is determined to prevent the transfer of chemical weapons or other game-changing weaponry by the Syrian regime to terrorists, specially to Hezbollah in Lebanon.”

    http://www.nytimes.com/2013/05/05/world/middleeast/israel-syria.html?hp

    OdpovědětVymazat
  2. Vodniku, to je zcela zbytecny antisemitsky vylev. Jak znamo, Israel ma strategicky zajem na zmene syrijskeho regime. Nedavno to vysvetlil general Ashkenazi.

    Vy krizaci nevynechate ovsem jedinou prilezitost k utoku an svobodny a demokraticky Israel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten strategický zájem bych Israeli věřil, ne ovšem v situaci, kdy Assada hrozí nahradit banda krvelačných hrdlořezů, kteří Židy nenávidí víc než Assad. A tak si my, křižáci, potichu mneme ruce a doufáme, že Israel svou kontrolou těchto hrdlořezů bezděky nahradí Západ, který už po několikáté křesťany zradil. Důraz je na slově "bezděky", neboť je nám jasné, že křesťanský hmyz nemá v očích Israelců větší cenu než hmyz muslimský, jak se ukázalo v Sabře a Šatile.

      Vymazat
  3. Ono je to v dnes již dvouleté občanské válce v Syrii dost zamotané. Západní media označují za "teroristy" jak šíitský Hizbollah, tak i sunnitské fanatiky (An-Nusra a další), kteří válčí proti Assadově režimu v zájmu cizích států (Saudská Arábie, Qatar, Turecko a další). Jak známo, ani sunnité, ani šíité nemají v lásce Izrael, který však má dlouholeté konflikty především s Hizballáhem v oblasti libanonsko-izraelských hranic. Hizballáh vedl s Izraelem nerozhodnou válku v r. 2006. Západní státy podporují v syrském konfliktu "rebely"; Írán, Rusko, Čína a Hizballáh alavitského Assada. Izrael se údajně neobává, že by Assadovy chemické zbraně padly do rukou Hizballáhu, který prohlásil, že je nechce. Jak píše Al-Jazeera a jiní, izraelský letecký útok prý byl na íránské rakety dopravované přes Syrii (a tedy i přes Irák) do Libanonu. Hizballáh se obává, že Assadův pád v Syrii by byl pro ně katastrofou. Proto Hassan Nasrallah dnes již veřejně připouští, že jeho "teroristé" bojují na straně Alavity Assada proti převážně sunnitským rebelům, na jejichž straně zase válčí velké množství cizích "teroristů".

    OdpovědětVymazat
  4. Tak neválčí: válčí proti Assadovi, neboť ničí jeho zbraně, prý aby se nedostaly do rukou Hizballáhu. Západ mčí, tedy souhlasí.

    Představuji si, jakou reakci židokřesťanské civilisace by vyvolal nálet syrských letadel na israelské sklady zbraní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Izraelský nálet porušuje právo, je ale pochopitelný", pronesl moudrý feudál frasi, jakou se omlouvají všechny zločiny tohoto darebáckého státu po celou dobu jeho existence.

      Vymazat
  5. Jeho Jasnost (něm. Durchlaucht, lat. superillustris) kníže Schwarzenberg svým názorem na izraelský nálet, který je jasným porušením mezinárodního práva, jen vyslovuje názor ve své podstaě podobným názoru amerického prezidenta Obamy, francouzského ministra zahraničí Fabiuse a dalších osvícených hlav. Pro mě nejmoudřejší zhodnocení situace kolem izraelského náletu pochází překvapivě z komunistické Číny, jak možno vyslechnout na krátkém avšak poučném videu v britském Guardianu, kde i ostatní zmíněné názory. Hodnocení našeho Schwarzenberga si k nim možno dodat dle Vodníkova odkazu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prohlášení Číny je stejně pokrytecké jako prohlášení náčelníka OSN Ban Ki-moona: kydy o zdrženlivosti, ani náznak odsouzení. Představ si, kdyby to bylo naopak a Syřané bombardovali Israel!

      Vymazat
  6. Ani náznak odsouzení?. Řekl bych, že ano. Čínská mluvčí ministerstva zahraničí Hua Chunying: We oppose the use of military force and believe any country's sovereignty should be respected. Kdo je tím míněn mi v kontextu připadá dost jasné. Shodou náhod izraelský premiér Netanyahu je momentálně na státní návštěvě Číny. Asi nejen kvůli tomu se Číňané drží spíše uhlazené diplomatické mluvy. Jak je Ti jistě známo, Čína v občanské válce v Syrii je na straně Assadova režimu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inu, tak to snad ano, ovšem opravdu velmi uhlazeně diplomatické. Opakuji: kdyby tomu bylo naopak, i Čína by se vyjádřila méně uhlazeně diplomaticky, tím jsem si jist.

      Vymazat
  7. Uhlazená diplomatická mluva čínské mluvčí patrně odráží dobré obchodní vztahy mezi oběma zeměmi. Čína je největší asijský obchodní partner Izraele, v Číně má být 500 továren vyrábějící košer potraviny pro americké a izraelské trhy und so weiter. Na druhé straně Čína podporuje Palestinu, např. v listopadu minulého roku, kdy Palestina požádala o status "Non-Member Observer State" v OSN. Čína vydatně podporuje Palestinu i hospodářsky.

    OdpovědětVymazat
  8. A ještě k Seine Durchlaucht Schwarzenbergovi. Noviny "The Times of Israel" (pro mě dosud neznámé periodikum) publikovaly interview se Schwarzenbergem, v kterém je český ministr zahraničí vůči současné politice Izraele dost kritický. Takže bych viděl jeho pochopení pro nálety v Syrii poněkud v širším kontextu. České shrnutí článku, které se dle mého věrně drží anglické verze publikované v zmíněném izraelském periodiku, je dostupné na aktuálně.cz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zřejmě dostal depeši z Evropy, aby své "pochopení" poněkud přizpůsobil linii zahraniční politiky EU. Ta jistě také "nepodpoří", ale ani neodsoudí a nepohrozí sankcemi - to by byl zřejmý antisemitism.

      Vymazat
  9. Aniž bych chtěl s Tebou polemizovat, domnívám se, že Schwarzenberg ve svých 75 letech jen říká, co si osobně myslí. K jeho názorům bych měl též tu a tam výhrady, ale nemyslím si, že jsou nadiktovány nějakou úřednickou linií z EU.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, v minulosti skutečně říkal, co si myslí (např. podpořil gruzínskou invasi do Jižní Osetie) a pak musel své výroky přizpůsobit unijní linii. Nicméně třeba se přiučil. Já vnímám jeho výrok "jako zodpovědný ministr zahraničí nikdy nemůžete podpořit věci, které odporují mezinárodnímu právu" jako prohlášení: víte, strašně rád bych Vás podpořil, ale ze své funkce nemůžu. A ani z evropské politiky žádné odsouzení a sankce, toliko "nesouhlas". Opravdu vyvážený postoj!

      Vymazat
  10. Co rika jeho Knizeci Vysokoblahorodi toho casu I coby ministr pres zahranicni nevztahy,
    neni az tak dulezite:-)

    Jsou jini co se jinak cini a kteri rikaji a pisi zase jine veci!
    Jsou v CR novinari, kteri nadstandartni vztahy mezi Israelem a CR (Herrn Kreutzfeld povstane a zatleska) popisuje a vidi ponekud jinak a to az tak ze Vodnikova ideologicka skoromilenka madame Schmidlifidli musi mit z toho clanku spatne spani ne li pripo paleni zahy jez na ni prijde zahy, clanku ktery kdyby v sobe mel zamontovano mimo zpochybnovani vlady CR jeste navic i zpochybnovani jednoho posvatneho cisla, bylo by to na kriminal!(v CR)

    Nikdy jste tak dobre az nadstandartni vztahy nemeli a nekteri ovcane to neoceni a nedoceni.
    Zpochybnujici clanky pisi zuby ceni, goyimskou poslusnost neoceni! Krev se z toho korektne peni!

    https://mail.google.com/mail/?tab=wm#inbox/13e953e7d9534a7a
    No neni to hruza co dovoli si novinarska luza ?

    OdpovědětVymazat
  11. Ale v ramci Evropy zase na tom s anti-semitismem nejste nejhure a nebyt ruznych Bartosu jste na tom jeste lepe:-)

    The report further states that the overall prevalence of anti-Semitism is lower in the Czech Republic than in other European countries.

    Pise HAARETZ:
    http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/czech-jews-document-tripling-of-online-anti-semitism-1.524093#.UZLkNxLPfok.email

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by me zajimalo vp. Aster, ktery schlemiel to dokumentoval a kolik za to dostal zaplaceno. Ze cely rok brouzdal ceskym internetem a nasel jen 82 antisemist-proterrorist vyroku. Nechci kibbitzovat, ale meli by ho hned vyhodit a najit nekoho pozornejsiho.

      Vymazat
  12. vp. Kreutzfeld, vy máte nějaké jiné informace? Já bych tý zprávě na Haaretzu docela věřil. Snad jedině mám pocit, že antisemitismus na Internetu není rozhodně celospolečensky relevantní, ale není na škodu se tím zabývat a to hlavně proto, že se jedná o jeden z průvodních jevů druhé světové války coby nejhorší katastrofy v historii, které lidstvo na sebe seslalo, že ano ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No podle některých bylta třeba 30tiletá horší ...

      Vymazat
    2. Nejake jine informace nemam, vp. leho. Pouze pocit. Na zaklade snusky antisemitskeho hnoje, ktera se objevila pod mnoha clanky o presidentskem kandidatu Fischerovi.

      Ale to je asi otazka mereni. Oni merili akce, clanky, osobni fysicke utoky, tech namerili 82. Ja jsem svuj pocit ziskal ze cteni individualnich vyroku v diskusi. Kdyz napisou ze Fischer se setkal s Kissingerem, to se asi do tech 82 antisemitskych vypadu nedostalo, to da rozum. Ale pod kazdym takovym clankem bylo nejmene 10 antisemitskych vypadu mereno 3D testem. To oni ovsem nemerili.

      Vymazat
    3. Zas to tak s tim zidovstvim neprehanejte, Herr Kreutzfeld.
      Je to az moc napadne...:-)

      Vymazat
    4. To je právě ale problém, že člověk dopředu neví, že se dopustí ideozločinu. Dejme tomu máte dva kandidáty - jeden je Žid a druhý je organizovaný homosexuál. Volit můžete jen jednoho a můžete si tedy vybrat, zda budete homofob, nebo antisemita. Ale protože ani jeden z nich není příslušně viditelně označen, nemůžete si svůj ideozločin vybrat vědomě a svobodně, jak se na demokratickou společnost patří.
      Nebo vás třeba někdo okrade - je-li to Čech, nebo Polák, můžete si klidně nahlas ulevit, že "ta svině mi na odpočívadle sežrala řízek". Nedej bože, aby se ale z toho zlodějíčka vyklubal příslušník nadřazené skupiny. Poslední dobou ani nepomůže, když nic neřeknete, protože znalec je schopen takový ideozločin rozkrýt i na základě toho, co jste neřekli.
      Zlatá doba, kdy člověka sebrali za sedm kulí!

      Vymazat
    5. Missus Daniela, co Vam na me pripada napadneho? Pripadaji Vam snad Natan Sharansky nebo Alan Dershowitz napadni? Jestli ano, pak sama zpytujte svedomi, jestli v nem nemate nejaka temna zakouti.

      Vymazat
    6. Povim vam pohadku, pane Kreutzfelde.
      Bylo nebylo, jednou zil v Haife poustevnik Moudrovnik, co casto snil o tom, ze zije v Jerusaleme a jednou ho napadlo, ze pujde do Jerusalema na navstevu a bude z nej Zid jerusalemsky. Nacetl si toru a dokonce i spisky od jerusalemskeho muftiho. Takze si byl jisty, ze bude k nerozeznani od prosteho Haifare.
      A tak, kdyz prisel se svou mosnickou ke Zdi narku, lamentoval jako ostatni, jen o hodne vice, na trhu smlouval nadsene, ale az moc presvedcene nadsene a ve svem rozjareni neustale mohutne velebil sebe, jakozto jerusalemskehho Zida.
      Jednal tak, jak si myslel, ze jerusalemsti citi a jednaji.
      Mel smulu, ze si tohoto nadseneho a hrdeho provolavani vsimla baba trhovkyne, pac se ji to zdalo za vlasy pritazene, -jerusalemsti Zidi jsou prece normalne stridmi a moc se sami nevychvaluji. Ta babizna prokoukla cizackeho nadsence, poznala v nem zakukleneho Haifare. A tak jednou Zida impostora, zezadu, shodila do more.
      Ale pohadky maji vzdy dobry konec, ciliz se Moudrovnik neutopil, ale plave dodnes....:-)

      Vymazat
    7. Já si také pořád říkám, že Vaše b....t je tak manifestní, že to snad musíte úmyslně přehánět.

      Vymazat
  13. Odpovědi
    1. Proč proboha? Víte jakej názor na něj ve straně u většiny lidí panuje?

      (A mimochodem i na Jakla, kteej je zpětně považovanej za největší chybu co strana udělala. Jo, umíme si přiznat chybu, překvápko.)

      Vymazat
    2. No právě proto, že je v Jaklovi lecčíms podobnej. Zpětně, když se něco tak hodně nepovedlo, to zas takové překvápko není. A mimochodem, Svobodné nepovažuji za horší než jiné strany. To jen že MH je tolik zpopularizoval.

      Vymazat
    3. No nevim, podle mě je Hájek mnohem divnější než Jakl, on vlastně nebyl ani jako Klausův chlap moc oblíbenej, prostě ty jeho názory s náma hodně kolidujou. Pokud sme se ho zastávali, tak z toho důvodu, že má i na takový názory právo. Jakl, ten zklamal hlavně tím, že se vez, strana ho podporovala jak to šlo, a on ji nedal nic, jen negativní reakce. Von má docela zajmavý názory, ale až moc často provokuje takovým tím blbým, nasíracím způsobem. Což neni jako třeba z mýho pohledu zas tak špatný, ale Svobodným to moc nepomáhá, že. No co, poučili sme se.

      MH jakože Yamato? No já se o nich dozvěděl z vystoupení Macha. Což je zas problém, že je sice rozumnej, slučnej, ale jako šéf strany strašně - sakra jak to říct - neatraktivní?

      BTW, nesrovnávejte nás s jinejma, zatim neni moc co, neměli sme ještě šanci něco provýst :-)

      Vymazat
    4. Já Vás nesrovnávám, jen mi přijde politruk jako politruk.

      No, oba jsou milci Klause, oba se proslavili zejména tím, že mají tendenci se vyjadřovat ke všemu, i když o tom nemají ani páru. Hájek nyní kromě nedostatku vzdělání prokázal i neschopnost logicky uvažovat.

      A abych potvrdil, že nepřipadají podobní jen mně, kopíruji sem jednu zcela nezávislou reakci na tutéž zprávu:

      "Hájek znova zakokrhal:))) .....asi tušil, že jeho sláva upadá!!! To jsem zvědav čím jej Jakl teď "dožene"! Má laťku, po tomto zakrákorání, nastavenou hodně vysoko!!! M"

      Vymazat
    5. Jo takhle, to jó :-D

      Jakl má náhodou dost často trefný komentáře, horší bejvá forma. Hájek mi přijde jak z jinýho světa. I když ty knížky nejsou uplně blbý, hlavně teda smrt ve středu, ta další už mi přišla že vysadil prášky.

      Vymazat
  14. Na rozdil od vas FSECH Herrn Kreutzfeld zije naplno!
    Vyse presne popsane obavy aby nenarazil jak popsal gogo ( gogo17. května 2013 7:48)
    jsou mu lhostejne, vubec se ho v zemi Svate netykaji.
    Tykaji se ho jine a v jine podobe, neb antisemitismus clouma dnes celym svetem,
    do krve prechazi uz malym detem
    jiz pri prvnim kojeni,
    pokracuje dal zivotem hloubeji pri sexualnim spojeni ,nebot I k ping pongu potrebuje mit svoleni a anitisemi clearing by mel spravny feeling !
    Osobne pochybuji ze pan Kreutzfeld ma nejakou potrebu na sebe mezi svymi at jiz v Haife , ci v TelAvivu na sebe nejak extra upozornovat.
    Zato na Evropskych internetech antisemitismus jen kvete a kdejaky blb ktery o tom nic nevi se do toho plete,
    pak je jen zcela prirozene
    ze zidovstvi Kreutzfeldovo do maxima vybuzene
    anti psanim popuzene
    hajit zajmy jeho
    ho to zene!
    A ne ze ne !
    On jine problemy ted resi, nez co mu tu pisi
    antisemitismem postizeni goyimsti Cesi!

    http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/anti-semitism-is-rearing-its-head-in-tel-aviv-1.276001

    Shalom Herrn Kreutzfeld:-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>