středa 8. května 2013

Utrechtské láryně se sebou nenechají vyjebávat!

(překlad z utrechtského lokálního plátku, inspirovaný nedávným nářkem Kapitána)

Utrechtské prostitutky předaly ve středu starostovi Aleidu Wolfsenovi petici, ve které protestují proti uzavření sex-člunů na Zandpadu („Písečná stezka” – cesta podél řeky Vechtu, na kraji města, kde stojí řada člunů s prostitukami, pozn. V.).

Obec uzavřela ve čtvrtek dalších šest člunů kvůli podezření s obchodu s lidmi, špatnému až žádnému dohledu a rušení veřejného pořádku. Podle obce byla důležitým důvodem k opatření ochrana prostitutek. Díky tomuto kroku ztratí zdroj příjmů dalších 36 žen.

Už 18. dubna byla rovněž dvě povolení k okenní prostituci na Zandpadu zrušena. Petici podepsalo skoro 120 prostitutek. Souhlasí s bojem proti obchodu s lidmi, ale bojí se, že uzavření člunů má opačný effekt a ženy se teď octnou v illegalitě.

Utrecht Dichtbij, 8. května 2013

21 komentářů:

  1. To u nás jedny kurvy prodají svůj barák jiným kurvám.

    http://www.lidovky.cz/v-kostele-kde-kazal-hus-je-ted-nejlepsi-strip-klub-v-srdci-prahy-pv4-/zpravy-domov.aspx?c=A130509_175522_ln_domov_sm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Které kurvy? Myslíš římské katholíky? Ten kostel byl už dávno odsvěcený. Samozřejmě, umístit do bývalého kostela stripteasový glub může jen - no, jak to říct co nejslušnějí - podnikatel, kterého od tržního myšlení neodvádí žádné nepatřičné (kulturní, náboženské) sentimenty.

      Vymazat
    2. koho jiného?
      Pro mě má kostel po odsvěcení stejnou hodnotu jako před ním. Samozřejmě respektuju zákonné právo vlastníka nakládat se svým majetkem, ovšem lidsky u mě klesli dost hluboko, když si neváží ani vlastních sakrálních staveb. Nakonec paradoxně to pobuřuje atheistu víc než křesťana.

      Vymazat
    3. Gogo, připomeňte mi prosím: Jaký je rozdíl mezi odsvěceným kostelem a činžákem, dejme tomu v Ječné?

      Vymazat
    4. Vidím, že jsem katolíkům křivdil a věc má kořeny v 18. století. Posledním vlastníkem byla Národní knihovna.

      Vymazat
    5. Katholíkům ano, nikoli těm, kteří z toho udělali bordel. Obytné domy aj. se z kostelů dělaly už v tom 18. stol. za Josefa II. (údiv Petra Placáka nad tím, že se tak děje v Utrechtu ještě dnes, lze tedy považovat za nemístný), ale bordel, to je něco jiného. Národ, který umisťuje do bývalých kostelů bordely, skutečně nemůže chápat nějaké pohoršení nad otevřenými obchody v neděli...:-(

      Vymazat
    6. Vůbec bych např. nekritizoval prodej s věcným břemenem na způsob využití. (výstavní, koncertní, knihovna, škola, ústav), dokonce bych strávil i nějaký ten milion z eráru na opravu a využití. Co to je za dobytky ve vedení Národní knihovny, že se takhle starají o naše kulturní dědictví?

      Vymazat
    7. Bordel v kostele. kde kazal Hus provozuji Rusove, takze zrejme jde o pomstu Vodnikovych pravoslavnych soudruhu vuci rimsko-katolickym heretikum.

      Vymazat
  2. Jaký je rozdíl mezi mincemi - jednou současnou korunou českou a jednou již neplatnou korunou rakouskou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží na tom. Pro sběratele má větší cenu ta rakouská, pro tebe nebo pro mě má cenu jen ta česká, protože si za ní něco pořídíme (ta rakouská jen v tom smyslu, kolik by se utržilo za její prodej). Leč nemyslím, že lze analysovat platnost mince se svěcením chrámu.

      Vymazat
    2. O svěcení právě ale nešlo. To je interní rituál věřících. Pro mě má zmíněný kostel hodnotu kulturní a historickou. Vzhledem k historii a účelu objektu (vč. pohřebiště, krypt atd) rozhodně vyšší než obytný dům z 19. století. Svěcení v tom nehraje žádnou roli.

      Vymazat
    3. Svěcení v tom nehraje žádnou roli.
      V tomto případě už ne, byl odsvěcen. Přesto si myslím, že i v odsvěceném kostele umístí stáj nebo kasárna pouze bolševik nebo podobně duchovně mrtvé individuum; já osobně bych v něm ani nechtěl bydlet.

      Vymazat
    4. Viděl jsem vesnický kostel přestavěný na hotel. Nevím, pro mě je to na hraně. Ne pro duchovno, ale pro určitou kulturní tradici. Stejně jako bych třeba nechtěl stavět dům na čerstvě zrušeném hřbitově. Nebudu tam mít problém přespat, ale považuju to za nevhodné.
      Bolševici docela paradoxně využívali řady původně sakrálních staveb lépe - např. ústavy.
      Duchovně mrtvých individuí máš ale plné církve - jen si vezmi, jak se chovali ke konkurenčním chrámům a symbolům. Nemají si s bolšany vůbec co vyčítat.
      Nejde mi o ochranu jednoho konkrétního kultu, ale o obecně důstojné zachování kulturní a historické tradice bez ohledu na konkrétní kult.

      Vymazat
    5. Nejde mi o ochranu jednoho konkrétního kultu, ale o obecně důstojné zachování kulturní a historické tradice bez ohledu na konkrétní kult.
      To je postoj kultivovaného atheisty. To, že v dávných dobách ničili křesťané pohanské svatyně, bylo součástí duchovního boje a v dnešním světě nemá (bohužel nebo bohudík) místo.

      Vymazat
    6. Přirovnání jsou vždy ošidná, myslím, že si dokážete domyslet, co bych zde mohl začít chrlit o mincích. Například jsem nenapsal v Ječné tak úplně bez úmyslu.
      Krom toho znám řadu kostelů o hodně mladších než činžáky na Vinohradech. Jediný rozdíl je tedy, zdá se, v datu vzniku. Jak je to dlouho, co křesťané (nebo pravoslavní) bourali historická centra měst kostel nekostel ve snaze o modernizaci a lepší organizaci prostoru? 200 let? A to byli ti, jak rád píše Vodník, osvícení a pobožní. My dnes chráníme kdejaký šutr o oknech v mansardách u přestavěných domů ani nemluvě, tak proč se kurva starat o VNITŘEK stavby, kterou ta osvícená církev, chránící chudé psy a kočky, odepsala? Že si o tu stavbu ani nepožádali v právě probíhající krádeži pomíjím.

      Vymazat
    7. Kulturní stránka je jedna věc, duchovní jiná. Sice spolu (často) souvisí, ale není to neoddělitelné. Nevím, kdy pravoslavní "bourali historická centra měst kostel nekostel ve snaze o modernizaci". Někdy se, chápu, kostel musí zbourat, ať už z jakýchkoli důvodů. Ale když se zachová, tak by nemělo být lhostejné, k jekému účelu. Nicméně pokud takové věci musím vysvětlovat, tak je to asi stejně odsouzeno k nepochopení.

      Vymazat
  3. "kultivovaného atheisty"
    hovno, kultivovaného člověka, beu ohledu na předponu.


    "křesťané (nebo pravoslavní)"
    A teď mi Bášo řekněte, proč by někdo měl Vaše myšlenky brát vážně ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chcete mi říci, že (například) druhou přestavbu Paříže spáchali pohani na úkor hluboce věřících francouzských měšťanů?
      Omlouvám se, nepamatuji se, že bych vyžadoval od kohokoliv zde, aby bral moje myšlenky vážně, takže jste se vlastně vůbec nemusel namáhat reagovat. Alespoň já to tak dělám, ale každý jsme jiný.

      Vymazat
    2. kultivovaného člověka, beu ohledu na předponu.
      Tak to jistě. Chtěl jsem tím říct, že u věřícího hraje (nebo mělo by hrát) roli ještě něco jiného.

      Vymazat
    3. Chcete mi říci, že (například) druhou přestavbu Paříže spáchali pohani na úkor hluboce věřících francouzských měšťanů?
      Jednak si nejsem jist, nakolik to byli křesťani, druhak nevím, kolik kostelů zbořili a kolik z nich zbytečně.

      Příklad mnohem bližší máte v pražské assanaci, kde modernistickým bořitelům zabránili např. ve zbourání kostela sv. Ducha právě lidé s argumentací kulturní, nikoli náboženskou. Nakolik byli authoři a realisátoři assanace křesťané, to si zjistěte sám, já mám o tom značné pochyby.

      A opakuji: bourat se někdy musí, ale dělat z kostelů bordely může jen prase. Také si můžete vystavět na periferii supermoderní bordel a jeho interiér vybavit jako chrámovou loď; na oltáři pak provozovat life show nebo gang bang. Leckdo by z toho měl kick - jak asi víte, součástí Sadeových orgií bylo zrůdné rouhání a znesvěcování hostií neslýchaným způsobem.

      Vymazat
  4. Sakra Ty ses rozjel:-)
    Kostely coby bordely?
    Naposled za Husa se tam vedly proti panstvu reci
    vod ty doby se tam jenom kleci
    jen poslusne reci vedou
    jak se slusi na novou dukovinu sedou.


    Ale ty mas nejak dlouhou pauzu
    nectu zadnou novou kauzu.
    Ze Ty si to zabalil,
    dovolenou rozbalil ?

    Cert aby se f Tobe vyznal
    driv ke hrichu by se priznal
    nez by z Tebe vydoloval
    kam bys bordel prestehoval :-)

    Jen nerikej ze ten Ceskej
    je ukazkovej a tak hezkej
    ze tam bordel z kostela
    Kalouska jim predela
    poctivce z nej udela.
    Zatim plati ze do gati
    kazdej se z nej podela !
    Prvni vlastovka jaro jeste nedela:-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>