úterý 18. června 2013

Konečně to někdo řekl nahlas

To, co je jasné každému člověku, i Čechovi, schopnému sebereflexe, konečně napsali naplno. Národně hrdí Češi budou jistě prskat, že si to dovolili právě Němci. Budiž jim připomenuto, že kdyby to byli Slováci, prskali by ještě víc a dodávali (ne zcela neprávem) biblické rčení o trámu v oku. A ještě lépe, že to nenapsali Rusáci, ti barbarští Mongolové, jejichž stepní náčelník nedávno zakázal "buserantism" (© cnemo) (ono se to sice tvářilo, jako jednomyslné rozhodnutí Dumy, ale my přece víme, že tam žádnou demokracii nemají a o všem rozhoduje Putin, ten novodobý hybrid Stalina a Čingischána).

Zdá se, že ani úpěnlivé lezení do zadku USA a Israeli a přisahání na "židokřesťanské hodnoty" nedokázalo před světem zamaskovat skutečnou tvář politického útvaru, zvaného Česká republika. Stejně, jako modrý pták kritickému pohledu nezazkryje rudou podstatu politika, tak i postkommunistický pašalik zůstane postkommunistickým pašalikem, byť by si ke kormidlu postavil rozšafně se tvářícího admirála s fajfkou.

24 komentářů:

  1. ..postkommunistický pašalik zůstane postkommunistickým pašalikem...

    Naopak, to je nezpochybnitelný důkaz, že se postomunistký pašalik už před lety transformoval v standardní součást západního světa a jakákoli postomunistická specifika ztratil.

    Definice banánové republiky je přece, že v ní společenské normy určují západní elity zcela svobodně a nezávisle na komunistech, socialistech, odborářích a podobné levičácké svoloči bránící rozkvětu trhu, svobody a kapitalismu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já tedy žádnou officiální definici "banánové republiky" neznám, ale v popisech se opakují termíny "korrupce", "neefektivnost", "nestabilita". Všechny tři jevy charakterisují ČR čím dál tím víc.

      Vymazat
  2. Já bych ty kecy nepřeceňoval. Tady se hraje jiná hra než je sledovačka paní Nečasové a pár trafik. To by museli vybít papaláše komplet.

    Když už, tak se mi líbí postřehy této slečny:
    http://cestovani.lidovky.cz/misto-korupcnich-kauz-resi-cesi-milostny-zivot-premiera-divi-se-polka-1z3-/aktuality.aspx?c=A130617_122739_aktuality_mc

    OdpovědětVymazat
  3. Mně termín pro Česko jako "banánová republika" coby nějak trefný nepřipadá. Existuje běžná definice tohoto termínu, který jako první použil americký spisovatel O. Henry počátkem 20. století patrně pro Honduras. Dostupné ve stručné verzi na české Wikipedii; obsáhleji v anglické Wikipedii.

    Gogo se dle mého správně ptá, jaká se vlastně hraje hra, v které budou asi důležitější korupční kauzy a spory kmnotrovských mafií nežli sledovačka paní Nečasové a pár trafik. To je ovšem téma pro spisovatele se značně bujnou fantasií. Třeba pan A. B. Bartoš podstatu této komplikované hry barvitě popsal ve svém článku Americká noc dlouhých nožů. Zajímavé čtení, ale pro můj vkus moc fiktivní a tak se radši držím principu Occamovy břitvy: Pluralitas non est ponenda sine necessitate.

    OdpovědětVymazat
  4. Vzpomínáte, jak chytili do želez nějakého vysokého představitele MMF nebo čeho to kvůli tomu, že se nepohodl s prostitutkou? Zlaté banány ...

    OdpovědětVymazat
  5. Já budu citovat z něčeho, co jsem celé ještě nepustil ven:
    Jde o kmotry, vlastně o jejich oddělení od stávající ochrany v exekutivě a zákonodárství. Kdo myslíte, že si teď v nejvyšších patrech politiky může být jist, že právě on není na řadě, nebo že právě ten jeho koupený politik na něj neukáže, až mu poteče do bot. Zbaveni této jistoty, začnou se kmotři zajišťovat, improvizovat a vytvářet tlak na svoje ochránce (kteří zřejmě v Komerční bance přišli o financování) a právě to, jak kolem sebe budou kopat na ně upozorní. S tím samozřejmě souvisí ukončení zločinných aktivit ve státní správě. Představte si, že máte to svoje malý šméčko, který Vám umožňuje namazat si na chléb svůj vezdejší nějaké ty dva-tři melouny ročně a zamyslete se, jestli v tom budete pokračovat, když teď nevíte co kdo a komu řekl, kdo ještě to poslouchal a komu se o tom zmínil. Navíc spoustě kámošů teď zmizely jejich pracně ukradené prostředky a Vy se bojíte jít si pro ty svoje, i když to Vaší schránku minulo, páč ty popojíždějící mikrobusy v okolí té banky jsou úplně nenápadný.
    Důležitým cílem asi bude vyvolání předčasných voleb, nebo posichrování těch následujících, tentokrát ne ve prospěch kohokoliv, ale z úplně jiných důvodů. Všimněte si že v tomto policejním vyšetřování jako by se nikdo nezajímal o poslance, ačkoliv právě ve sněmovně veškeré korupční aktivity začínají zřízením onoho zákonného prostředí, které je umožňuje. Poslanci, kteří oněmi různými pozměňovacími návrhy a vpisováním nesmyslů do zákonů zajišťují zázemí kmotrům, jsou samozřejmě dobře známi. A teď si představte, že s takovými lidmi se někdo dá do hovoru a naznačí jim, že v těch spisech samozřejmě figurují, ale nikoho to nevzruší, pokud už nebudou kandidovat. Ovšem pokud budou kandidovat... Nová poslanecká sněmovna už totiž bude fungovat aniž by se kdokoliv mohl schovat za poslaneckou imunitu doživotně. Sám Nečas nám to už předvedl online.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, moc tomu nerozumím. Že se jedná o nějakou válku neviditelných kmotrů v pozadí a že postižení politici jsou ti nejmenší a nejbezvýznamnější hráči, to je mi vcelku jasné od samého začátku. Myslím, že tomuto druhu nestabilního managementu státu přísluší vcelku patřičně název "banánová republika".

      Vymazat
    2. Všimněte si té podoby s Itálií sedmdesátých let. Ta mafie tu byla na vcelku podobné úrovni a to, co se děje, je rozruch jako když začali v Itálii stíhat první kmotry. Mně pojem "banánová republika" nepřipadá výstižný.

      Vymazat
  6. Zdá se, že ten, kdo se nebál kopnout do brňavky, je opět D-fens.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hujá!
      Ale to nebyl přímo D-fens. Je to jen na jeho blogu. Podobně jako kdysi Vy jste psal na blog JzP. Nebo aspoň myslím, že ten podpis nepatří D-fensovi.

      Vymazat
    2. Musím skromně říci, že to já.
      Každopádně mám pokračování, neb už vím o co té skupině gou. Pravdu, byť částečnou má Hájek na Protiproudu, jenže zůstal u toho, co je vidět.

      Vymazat
    3. Kdo to napsal, nevím, zveřejnil to D-fens.

      Vymazat
    4. Já jsem vás, Bášo, podezíral. V tom článku mi byly povědomé některé obraty a vzpomněl jsem si na váš komentář. Zajímalo by mne, zda čerpáte "od zdroje". Tj. do jaké míry se jedná o vaše osobní dohady a nakolik máte přístup k bezprostřední realitě.
      Na pokračování se těším, protože opravdu netuším, co za tím vším je. Podezíral jsem kliku kolem Kalouska, že si tak stabilizují nabyté pozice a připravují na finální rozkrádačku.

      Vymazat
    5. Špekulace plná faktických chyb, a z nich odvozených nesmyslů. To zase jednou svůj mluví ke svým. A svoji si dělají dobře, jak to tamtěm někdo nandal zápiskem na webu. Děti děti.

      Vymazat
    6. Čas od času si říkám, že pan Hylš má pravdu. Jde kolem chlápek, přečte si, neví přesně proč ale nesouhlasí, většinou proto, že stať přesahuje jeho obzor, a tak rychle potřebuje utrousit. A tak se zrodí další anonymní moudro. Schválně jestli vyjmenuje konkrétní body.
      Jinak musím složit poklonu Vodníkovi, který, ač ví co jsem za hajzla, nabídl zveřejnění. Leč D-F je víc čten a vyžaduje exkluzivitu.
      Gogo, se zdroji k takovým akcím, které dalece přesahují naše hranice je to těžké. Já bych se skoro vsadil, že jeden z těch zdrojů je z okruhu přípravy a předběžných analýz vnitropolitického dopadu ale nikdy to nebudu vědět jistě. Už jen rozlišit informaci jako takovou od informace vyloženě určené k tomu aby řízeně došlo k provalu ať už je pravdivá či nikoliv je docela mazec. Já samozřejmě vím, že moje zdroje se mnou manipulují. Podstatné je ovšem vědět z jakého důvodu. V předmětném článku jsem si dal záležet, aby bylo jasné komu vlastně je určen, kdo že se to má bát. Ale protože s takovým cílem nemám problém se ztotožnit, nemám nic proti tomu, tím spíš, že to využívání je vzájemné. Proč si myslíte, že se Hájek na Protiproudu vůbec nezabývá širšími souvislostmi?

      Vymazat
    7. Tak uvidíme, co bude v pokračování a nakolik se trefíte.

      Vymazat
    8. Za jedno Vám ručím. Vodníkovi se to líbit nebude.

      Vymazat
    9. Vodníkovi se to líbit nebude.

      Proč ne? Chystá se snad zákaz křesťanství, protože ohrožuje naše "židokřesťanské" hodnoty?

      Vymazat
    10. Jako nápad to nezní špatně ale nechystá. Ovšem Vy a Janika... Prostě, nic pro rusofily.

      Vymazat
    11. Chápu, že rusofobním Čechům každý s poněkud nezaujatějším přístupem k Rusům musí připadat jako rusofil (přestože třeba já osobně často poukazuju na neandrtálské stereotypy v ruském způsobu existence). Nicméně nějaká vypjatá pravdoláskovní rusofobie v politice bude nakonec ke škodě celé republice. V EU se projevuje řadu let opačný trend, ale to pro "novou Evropu" zřejmě stále ještě neplatí...

      Vymazat
  7. Vodniku cha cha cha
    Rusofobni a Rusofilni, pri te prilezitosti pridam antiChazarske ci jak nazvat ty necistokrvne co se pridali k nabozenstvi Talmudu a vladli v Rusku pod praporem komunismu.
    Uteklo jiz hodne vody od doby kdy jsem byl ve pri dokonce I s jinak moudrym Petersem, ktery nejak spocital Zidobolsevicke komisare vydelali nejakym zahadnym koeficientem a dospel k cislu pouhych 36, 5 % ?
    cha cha cha
    Me oznacil skoro az za fanatika kdyz jsem rikal nadpolovicni vetsina techto politickych uchylu vladla a tvorila bolsevicke dejiny.
    A ejhle proti neodbornemu tvrzeni Astra a dalsich mnoha jinych bezvyznamnych hlasatelu PRAVDY oznacovanou za anti anti anti az antisemitismus :-)
    vystoupil Putin a pravil ze:

    "Putin: First Soviet government was mostly Jewish"

    Speaking at Moscow’s Jewish Museum, Russian president says politicians ‘were guided by false ideological considerations.’

    ed note–now, someone please tell me again how Putin is ‘working for the Jews’ when he brings something as devastatingly embarrassing to organized Jewish interests as this up in public.

    JTA

    Russian President Vladimir Putin said that at least 80 percent of the members of the first Soviet government were Jewish.

    “I thought about something just now: The decision to nationalize this library was made by the first Soviet government, whose composition was 80-85 percent Jewish,” Putin said June 13 during a visit to Moscow’s Jewish Museum and Tolerance Center.

    http://theuglytruth.wordpress.com/2013/06/20/putin-first-soviet-government-was-mostly-jewish/

    PS
    Pravda muze byt ruzna, nektera muze byt az "UGLY", jako ze jiste je i ta vyse uvedena Putinova :-)

    Mel by mu Mr.Peters napsat ze to ma spatne at si to opravi na spravnych dle neho jen 36,5 % :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Vodniku doufam ze Te jako sveho stale uhlavniho ideologickeho nepritele od Rusofilstvi az po Pravoslavi Mr.Peters obcas i cte
    a vetsina Tvych nazoru ho stejne dnes jako drive stale stve :-)
    Aby si precet co Putin pravil,
    aby mu napsal svuj spravny vyklad
    aby si Putin pohled na dejiny spravil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, co řekl Putin, bylo ještě před pár desítkami let považováno za spikleneckou theorii viscerálních antisemitů. Dnes je to stará vesta a opravil by ho pouze Peters. :-)

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>