pondělí 10. června 2013

Nad tvým bezpečím bdí Prism, občane!

To, že americká vláda šmíruje po 11. září 2001 své občany není žádným tajemstvím, byť nemálo proamerických nadšenců z řad české lumpenpravice něco takového buď odkazuje do říše konspiračních theorií anebo to bagatelisuje coby "užitečné opatření pro bezpečnost nás všech". Staří spiklenečtí theoretikové ostatně vědí, že systém Echelon fungoval už od 70. let 20. stol. a že tedy nešlo o nic až tak úplně nového.

Nicméně zdá se, že rozsah tohoto šmírování překonává i nejhorší očekávání pesimistů. Serie článků na Britských listech (1, 2, 3, 4, 5 a 6, kromě dalších odkazů v tomto článku) odhaluje, že se to týká millionů lidí z celého světa a s Američany spolupracují i vlády bratrských zemí. Pochopitelně se vlády hájí okřídlenou frasí všech diktátorských régimů: "Pokud jste občanem této země, který dodržuje zákony, nemáte se čeho bát." Platí to i pokud jste třeba občanem Íránu? Ostatně mnohé napovídá (chytrým, hloupé je nutno trknout) zbližování Západu s Čínou.

Zajímalo by mne, jak dlouho - vzhledem k dalším okolnostem, o nichž průběžně informuje Tomáš Pecina - vydrží naivní a nepříliš intelligentní české pseudopravici dokola omílaná argumentace o zadrátovaných hranicích a frontách na banány za bolševika. Ale asi dlouho, neboť v tomto ohledu se ty systémy opravdu liší. To, že "kommunistický a nacistický dobytek" (jak tituluje své opponenty pitomý troll z OM, momentálně vystupující pod nickem "mmmm") se v současném systému začíná pomalu cítit jako za bolševika, bude patrně tím, že jsou to terroristé, zločinci a špióni. Těm ostatním, tedy slušným lidem, jejich klidný a bezpečný spánek spolehlivě střeží systém Prism.

10 komentářů:

  1. Ja uz jsem se prihlasila na smirovani porno stranek, pac mezi nadrzenymi Ahmedy tyto stranky houfne navstevuji i Cechackove.
    Uz je jen otazkou casu, kdy zjistim, ktery blogger si zpusobuje samohanu u pocitace. Fuj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doublegoodwise, Danielo, byť by Vás do oddílu Zvědů již patrně nepřijali, správně cítíte, že základem je goodthink a crimestop.

      Vymazat
    2. Hele, hele, dávej si bacha na to, co říkáš, aby ti nenapařili znalce!

      Vymazat
    3. Tohle od Vás (obou) nebylo hezký! Ona to Daniela myslí dobře. Proto taky nic špatného nedělá.

      Vymazat
    4. Daniela není ani terrorista, ani zločinec, ba ani špión. Nemá se tedy čeho bát, to je přece jasné! A všichni ostatní slušní občané tleskají, neboť díky kamerám, odposlechům a čtení pošty se mohou cítit neskonale bezpečněji. Díky, Václave Havle!

      Vymazat
  2. Nejvice jako vzdy kyhaji potrefene husy. Copak se asi dozvime o tom pisalkovi naseptavajicim v zoldu pravoslavne putinovske hasbary? Bezny zapadni spotrebitel se samozrejme nema ceho obavat, podobne vyzkumy naopak umozni, aby dostaval na miru usite nabidky k nakupu zbozi a vyhodne pujcky k financovani svych potreb. Ovsem kdo chce zneuzivat svobodu slova na Internetu k podvraceni a nekalym rejdum, ten si musi dusledky pricist predevsim sam sobe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Běžný západní spotřebitel je na tom stejně, jako byl běžný občan Říše nebo Protektorátu, popř. běžný občan socialistického Československa, když držel hubu a krok, nepodvracel Říši, resp. svou socialistickou vlast: pokud nesahá na věci všem slušným lidem posvátné, jako je soukromý majetek, demogracie a šest millionů, nemá se čeho bát. Je to pořád stejné, Vy ve svých 95 letech byste o tom měl něco vědět...

      Vymazat
  3. Se mnou nejake smirovani vladni agentury vubec nepohne.
    Proc by mne to melo vadit? Copak se soukromi rovna pocitu svoboda?

    Jestlize se u nekoho jedna o volbu, zda se chce nechat smirovat nebo ne, tak tato volba je zavisla na civilisacni evoluci a nase civilisace tuto volbu omezuje. To je cena za pohodlny a bezpecny zivot. Kolik smirovanych pidi-obcanku skoncilo ve vezeni ?
    Misto remcani na internetu, ktere je monitorovane, vypnete internet a zruste telefonni mobil. Mobil obzvlaste. My mame plny suplik mobilu, jen je aktivovat. Od pratel, kteri absolutne nechapou, proc mame jen pozemni telefon.
    Nedavno se uvolnilo nekolik mist ve state Wyoming na HOMESTEAD. Settler dostane zadarmo kus pudy v prenadherne prirode a muze tam zalozit novy domov.. Musi si ale vybudovat hospodarstvi, ktere ho uzivi, bez elektriny, bez civilisacnich vydobytku. Nema li jedinec prezivaci schopnosti, zmrzne.
    Nemusi se ale rozcilovat nad Velkym Bratrem, nepodleha drtive ruce trhu a je naprosto volny a svobodny....
    Pod svobodou si kazdy predstavuje neco jineho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se mnou nejake smirovani vladni agentury vubec nepohne.
      S vámi toho nepohne víc. Nejsem si jist, je-li to důvod k hrdosti.

      Proc by mne to melo vadit? Copak se soukromi rovna pocitu svoboda?
      Občan jako Vy je požehnáním pro všechny diktatury.

      Misto remcani na internetu, ktere je monitorovane, vypnete internet a zruste telefonni mobil.
      ...a odstěhujte se do Wyomingu atd. Hraběcí rada nad zlato!

      Pod svobodou si kazdy predstavuje neco jineho.
      O tom při čtení Vašich kommentářů nelze mít nejmenších pochyb!

      Vymazat
    2. Nevím jak Wyoming, ale na Aljašce je rozlišovací schopnost systému Galileo v základním režimu až desítky metrů a starého systému GPS i více. Zde se nabízí spousta možností. Třeba, až pro Danielu přijedou, protože je nápadně nevinná, ji budou i pět minut hledat, což jí poskytne čas na vyvraždění rodiny a sebevraždu, aby se pak nemusela cítit sociálně vyloučená.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>