čtvrtek 11. července 2013

Na čí stranu se Karel postaví?

Nedávno jsme se zde v diskussi dotkli kostela sv. Archanděla Michaela, z nějž provozovatel udělal erotický klub (nemohu to najít a tak na to nemohu odkázat, pokud to někdo umí, poděkuji mu). Nějaký anonymní diskutér podotkl, že tím podnikatelem je pravoslavný Rus. Inu, že takovým podnikatelem by mohl být Rus, není nic, co by někoho překvapilo; překvapit by mohlo leda to, že by to byl opravdu pravoslavný Rus a nikoli bývalý agent KGB.

Krajně nespolehlivý novinář Adam B. Bartoš uvádí, že majitel nemovitosti, Jerri Nowikovski, má rakouský a israelský pas. Nemusíme dlouho chodit okolo horké kaše a můžeme prohlásit zcela bez obalu, že má-li israelský pas, je to Žid nebo žid. Rusáci jsou tedy v téhle nechutnosti výjimečně z obliga.

Napínavý je proto postoj římského katholíka a sionisty, českého knížete Karla Schwarzenberga: "Bývalý kostel sv. Michala je složitá právní otázka či spíše nastává zde hromada otázek, které nejsem schopen zodpovědět. Údajné úmysly p. Nowikovského jsou politováníhodné, ale i v boji proti nim nesmíme používat protiprávní prostředky," Od Schwarzenberga má prý mandát Jiří Pavel Pešek, který o záchranu chrámu bojuje. "Bude-li tedy šlechtické slovo předsedy Karla Schwarzenberga naplněno konkrétními činy, a kostel SMA vytržen z otrockých pout hříchu a smrti, v nichž ho drží Jerri Nowikovsky se svými slibujícími a vyhrožujícími lobbisty, přinese kníže veliký prospěch nejen své zemi, které je podle vlastních slov »připraven sloužit«, ale i pro spásu své duše a šťastnou věčnost," doufá Pešek ve zdárný vývoj kauzy.

Nemusím dodávat, že my, tmáři a černoprdelníci, doufáme s ním!

50 komentářů:

  1. Já myslím, že to vůbec nespadá pod pravomoc ministra zahraničí. Vidím to jako bordel ve vedení Národní knihovny a následně otázku místní samosprávy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On se v tom angažuje snad coby předseda strany, ne coby ministr.

      Vymazat
    2. Jakou má předseda strany moc s tím něco dělat? NK to prodala za podivných okolností, kostel byl zrušený už za Josefa a následně náboženským spolkem rozprodaný.
      Leda by v zastupitelstvu obce seděli členové TOP9 a těm by mohl doporučit např. nepovolit tento druh podnikání. Což mohli udělat i bez něj a on to mohl udělat už dřív...

      Mně by se mnohem víc líbilo, kdyby nechal prověřit hospodaření NK a okolnosti prodeje. Můžeme maximálně očekávat, že z našich peněz zaplatí násobek prodejní ceny současnému vlastníkovi a odkoupí kostel zpět. Čímž bude zaděláno na další kolo. To radši ať je tam kafilerie.

      Vymazat
    3. Proc kafilerie, proc ne noblesni kafeterie
      a kdyz uz sex
      tak uz ne mezi posvatnymi stenami s lehkymi zenami
      ale mimo areal
      posunout ten bordel trochu dal !

      Vymazat
  2. K článkům Adama B.Bartoše jsem též značně kritický. Zejména dík jeho nedoloženým konspiračním teoriím. Asi ty bujné spekulace o iluminátech aj.(v tradicích památného Vládi Neckáře ze Sprchy) čtenáře "Prvních zpráv" přitahují. Já bych Bartošovy články označil jako novodobý bulvár.

    V čem Ty vidíš Bartošovu "krajní nespolehlivost"?

    Zejména pak žasnu nad jeho pajány o Václavu Klausovi, což asi bude logický důsledek jeho nelásky k tzv. "pavdoláskařům", které umně sestavil do několikrát přepracovaného "tasemnicového" seznamu. Jak známo, tento seznam byl shledán Klausem jako "geniální".

    Pro Schwarzenberga jsi použil označení "sionista". Já bych činil rozdíl mezi sionistou (v tradičním významu) a někým, kdo je proizraelský, což Schwarzenberg je, se všemi kritickými výhradami vůči současné politice Izräele, které učinil při své nedávné návštěvě Izraele. Last but not least, Schwarzenbergův postoj k Izraeli se mi nejeví nějak zřetelně podstatný v souvislosti s vlekoucí se kauzou kostela sv. Michala Archanděla.

    OdpovědětVymazat
  3. V čem Ty vidíš Bartošovu "krajní nespolehlivost"?
    Zhruba v tom, v čem Ty. Sice některé jeho konspirační theorie nejsou zas až tak úplně nedoložené, ale odpuzují mne "seznamy petentů" apod. (ač není šprochu: některá ta jména se skutečně opakují), zcela nepochopitelný, ba neodpustitelný je jeho obdiv ke Klausovi - tím devalvuje prakticky celé své psaní.

    Schwarzenberg vyjádřil vůbec poprvé nějaký náznak kritiky k israelské politice teprve při své poslední návštěvě, jinak doposud demonstroval, že je hotov podpořit tento darebácký stát v jakékoli lumpárně, jak ukazuje mj. např. hlasování ČR v OSN. Jinak sionista, jak tomu rozumím já, nepodporuje pouze stát Israel, ale vychází vstříc i různým těm židovským lobby, i ve vlastní zemi (nezřídka proti jejím zájmům). Proto fakt, že Schwarzenberg je takovým sionistou, nepovažuji za irrelevantní tváří v tvář israelskému pasu vlastníka budovy.

    OdpovědětVymazat
  4. www.novinky.cz/zahranicni/evropa/307567-umlat-si-svou-punkerku-z-pussy-riot-laka-rusy-nova-pocitacova-hra.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano. To je typická ukázka ruské pravoslavné kultury: inkvisice, čarodějnice, násilí, křížem ubít nepřítele. Počítám, že to vymysleli mniši v klášterech (nemají tam co na práci) nebo sám patriarcha. Já si tu hru jdu hned objednat! :-\

      Hlavně, že zase na ty barbary něco máme, že. Taková svoloč jedna pravoslavná, fujtajbl! Mají se od Američanů co učit, no uznejte!...

      Vymazat
  5. Čichám zde velice povrchní modlářství. Vodníkovi zřejmě nevadí prostituce samotná, ale pouze výběr adresy. Kdyby táhly o dům dál, tak je v klidu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli mi prostituce vadí nebo ne, to neřešte. Ale samozřejmě: kdyby táhly o dům dál, neměl bych s tím problém. Co je na tom modlářského? Vadí to i zcela evidentním atheistům.

      Vymazat
    2. A proč bych to neměl řešit? Protože tušíte, že je v tom jádro pudla? Aspoň jiskřička poznání na dně vyprahlé mysli.

      Vymazat
    3. Co je na prostituci špatného?

      Vymazat
    4. Neprovokujte!
      Jednak
      znate Vodnika dost dlouho abyste vedel ze soulozeni v kostele nepatri k jeho vire!

      Druhak
      ze je az k nevire jak umite vobhajovat co k nejnizsim lidskejm pudum patri
      navic na miste drive posvatnem kde se dusevno na urovni nejvyssi s Nejvyssim bratri !

      Vymazat
    5. Opakuji: nic neprokazuje lépe kulturní barbarství a spirituální impotenci než absence respektu k religiosním lokalitám. Se vztahem k prostituci to nemá co dělat.

      Vymazat
  6. S republikou lomcuji mnohem zavaznejsi veci nez zda je spravne aby z kostela byl bordel, ale
    ctenar snad je schopen pochopit ze hluboce vericiho cloveka to muze vytocit a bude protestovat.
    Ja Vodnika jako vericiho chapu.

    Ac 20k km od rodne vlasti, vic me vadi dohady z posledni doby
    kdo je vetsi lup a podvodnik
    nez co o bodelu z kostela si mysli Vodnik
    Treba toto:
    http://www.lidovky.cz/kalousek-kdyby-gross-argumentoval-stejne-jako-fischer-mohl-politicky-prezit-18q-/zpravy-domov.aspx?c=A130711_150322_ln_domov_sm

    Kalousek se "opira" a na Fischera dotira ac sam je stale vetsim poctem lidi povazovan za zatim nejvetsiho a bezkonkurencniho skudce naroda! Bez postihu! Nedotknutelny, Pan Nepostizitelny!
    Pokud jse o milliardy tak bezkonkurencne vede!
    Par million ktere pristaly "najednou" nad tim se podivuje,
    ale ze se mnoho lidi podivuje jeho odmitavemu postoji
    kdyz jde o milliardy v cennych papirech na anonymniho majitele
    kdyz leta je proti zdaneni hazardu
    kdyz se v priade Mostecke Uhelne odmital vubec vyjadrit a az byl donucen VV a nakonec soudem ve Svycarsku.
    Dale jeho odpustky na danich, a dlouhy seznam az k pocatkum namestkovskym kdy vymenil stihacky za helikoptery miru a na take jeho padaky... proste dlouhy seznam a dlouho nic.
    To vse udelal a vubec vse co udelal udelal z lasky k vlasti coby sluzbu lidu a volicum kteri jen zvolili ? Napred coby lidovec a nabozny krestan a kdyz lidovci propadli nyni po boku knizete slouzi lidu?
    A jak bojuje I kdyby tech 5 million Fischerova dluhu melo pozadi nejakeho ocekavani ze strany "sponzoru" je to nic proti milliardam o ktere byl lid pripraven!
    Proto se CR rika Tsechistan ci Kocourkov!
    7 melounu v krabici jednoho ci 5 na konte jineho se tu nekteri a la Kalousek snazi rozmazavat, milliardy co se vyparily, bylo rozkradeny, odkloneny, nic!
    150millionu ve schrankach a k tomu par kilo zlata je o neco vic nez 7 a 5 melounu, ale nakonec se k nim ani zadny "podnikatel" neprizna a nic se nedeje. Mozna budou jeste s omluvou do schranek vraceny, az tak je Samet mozna zvraceny !
    Ze Kalouswek v ramci uspornych opatreni pripravil tisice obcanu o penze, invalidni duchody ze penize vzal predevsim tech chudym za to se mu dokonce dostalo i oceneni!

    Proti tomuto bordelu je kostel predelany na bordel, bordelem zcela minimalnim!
    Cechistan na pokracovani !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "S republikou lomcuji mnohem zavaznejsi veci nez zda je spravne aby z kostela byl bordel"

      Jo, třeba že Ivetka měla minulý týden takové trápení, že si z toho vzala plavky naruby.

      Vymazat
    2. Me tedy mnohem vice vadil nechutny weekendovy antisemitsky utok poslance Babaka na ministra financi Fischera. Takovy clovek uz by mel davno uklizet heisliky v Auschwitz, aby si uvedomil, co ve sve blazene nevedomosti blekota.

      Vymazat
    3. Některá blbost je trestná - o tom se pan Babák přesvědčí v míře svrchované, o tom nepochybujte!

      Vymazat
    4. Babak by mel okamzite resignovat. Hanba! Po volbach uz si holoubek takto v televisi nezavrka.

      Vymazat
    5. Babák to má domluvený s Fischerem. Ten teď má na všecko výmluvu "zase antisemitizmus"!

      Vymazat
    6. To si nemyslim vp. Blackstone. Antisemitism je natolik rozsirene a akutni nebezpeci, ze Fischer by to jiste takto nezneuzival. Jiste zna tu znamou Aesopovu bajku "Boy who cried wolf".

      To spis Babak je jen mlady papalas co mu slava stoupla do hlavy a mysli si ze smi vse. Ted dostane pres prsty a bude smycec.

      Vymazat
  7. Vodníkova víra je ryze kostelnická: nic ho nepohorší víc než kondom pohozený za oltářem. Pelech neřesti v sousedním domě ho ale nechává zcela klidným; občas tam sám zajde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy zas nějak moc dobře víte, jaká je moje víra, co mě pohorší nebo ne a kam občas zajdu...

      Kondom na oltář patří nebo ne? Nepatří! Tak o co Vám ještě jde? Prostě musíte trollovat?

      Vymazat
    2. A mimochodem, smazal jsem tuhle kommentář, který se místo thematu zabýval diskutérem. Pokud i Vy budete přetřásat domnělý profil nějakého diskutujícího místo thematu, stane se Vám totéž!

      Vymazat
    3. Okamžitě mě smažte, když jste moje přirovnání nepochopil, a to je rozkaz. Bordel nejspíš navštěvuje ten kostelník a ne vy. Oba dva jste ale stejně malicherní.

      Protože skutečný problém je někde jinde: a sice, že za chvíli do toho kostela nebude mít kdo chodit, protože ze všech budou děvky, pasáci, exekutoři, bezdomovci, policajti anebo rasisti.

      Vymazat
    4. Vzhledem k postoji církve k interrupcím a antikoncepci bych byl velmi opatrný stran tvrzení kam patří či nepatří kondom.
      Budou z nich...? Oni už nejsou?

      Vymazat
    5. Sorry, Bášo, ale ani hříšný život hierarchů - i kdyby jich byla většina - nezmění ani ióta na faktu, že kondom na oltář nepatří.

      Vymazat
    6. Neználek: jaké přirovnání? Vy píšete doslova "Vodníkovi zřejmě nevadí prostituce samotná..." a "Vodníkova víra je ryze kostelnická". Co je to jiného než spekulace k osobě diskutujícího?

      Stále nechápete jedno: nevkus a absenci jakéhokoli respektu pro kulturu (když už ne náboženskou tradici) u těch, kteří ten bordel provozují. Kostel je ostatně dávno odsvěcený. A opět, fakt, že mravní úpadek společnosti je všeobecný a zasahuje i křesťany a křesťanskou hierarchii, je s tímto nevkusem a duchovní smrtí dotyčných podnikatelů poněkud mimoběžný.

      Pravda, bezděky to je symbolem toho, jak na tom jsme, aspoň to tak někdo může vnímat. Může to u někoho vést k zamyšlení. Ale ani pak se to nestává vhodným, vkusným a taktním.

      Vymazat
  8. Je zajimave ze tu probirate kostel predelany na bordel coz jest nechutne a ukazka upadku spolecnosti,
    ale jsou I jine blogy kde se lide nezabyvaji jen povrchnostmi v podobe upadku moralky, rasismu korektnosti atd
    ale jdou pod povrch a na koren veci.
    Lide se probouzi a ze byly a jsou uz v souctu millionove demonstrace
    jen v CR je to jeste pod poklickou, ale .... podle reakci policie a jeji pripravenosti i zpusobu zasahu je to jiz i v Cechistanu na ceste

    https://www.youtube.com/watch?v=VdHRX7nbgmI&feature=player_embedded

    OdpovědětVymazat
  9. Jak pracuje policie v CR a kdo u ni pracuje (viz obrazova cast odkazu)
    jak zasahuji a jake to bude mit pokracovani ?
    Staro novy ministr vnitra slibil vice policistu a vice penez!
    CR bude mit nejvice policistu v prepoctu na pocet obyvatel !
    K cemu?
    K potlacovani nespokojenosti!
    A bude hure a hure pokud masmedia budou na strane policejniho nasili
    a kazdy kdo bude proti soucasnym neporadkum bude oznacovanan za nepritele
    ci po vzoru boje proti nespokojenym obcanum, dokonce za projev terrorismu,
    ano pak bude stale hure!
    Lide se nenechaji donekonecna zotrocovat !

    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013071401

    OdpovědětVymazat
  10. I ja povazuji Bartose za silence posedleho konspiracnimi nesmysly. Cokoliv z pera toho pana vzejde, to je nutno overit. Staci vzpomenout na hrad Hardeg.
    Ale ucta ke kulturnimu dedictvi je jednim ze zakladu statu. K certu s tim, ze se jedna o byvaly kostel. Stejne je odsveceny. Dulezite je, ze je to kulturni pamatka.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano. I u lidí zcela agnostických nebo věřících v Boží neexistenci, pokud si zachovali kulturní cítění, musí takové využití toho objektu vyvolat odpor, stát nestát.

      Ad Bartoš: to že některé informace musí člověk získávat od něj nebo z webů jako Zvědavec, Britské listy a jiná aletrnativní media (přičemž musí provádět velmi opatrnou a pečlivou selekci), je tím nejhorším vysvědčením pro mainstreamová media.

      Vymazat
  11. Vodník pravil:

    Stále nechápete jedno: nevkus a absenci jakéhokoli respektu pro kulturu (když už ne náboženskou tradici) u těch, kteří ten bordel provozují. Kostel je ostatně dávno odsvěcený.

    A já odpovídám: pravda, pravda, to ale máme nevychované pasáky, hanba, fuj!!! Někdo by s tím měl něco dělat. Chtělo by to vzdělávací seminář financovaný z fondů EU. Mohlo by se to jmenovat Kulturní kuplíř 2013. Můžeme s váma počítat jako s hlavním přednášejícím a odborným garantem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proboha, nejde přece o pasáky, od těch nic nečekám! Jde o radní, zastupitelstvo, prostě příslušné orgány, které dovolily pasákům na tomto místě jejich způsob podnikání.

      Vymazat
  12. Vodníku, je docela sranda jak tu tancujete kolem odsvěceného kostela a nijak moc Vám zřejmě nevadí, že v těch neodsvěcených buznopedofilové sjíždějí na co přijdou. Myslím,. že to si zaslouží větší pozornost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak souvisí nemravné jednání části (převážně římskokatholického) duchovenstva se zde diskutovaným problémem? Samozřejmě by se s tím něco mělo dělat, ale nezávisle na tom by se nemělo jednak takovým ohavným způsobem s kulturní (kdysi religiosní) lokalitou.

      Vymazat
    2. Já si myslím, že církev nejsou baráky ale lidi. Takže je nutno nejdřív vyřešit celibát a až potom kde se jaké prase realizuje.

      Vymazat
    3. Aha. Takže dokud není vyřešen celibát, tak se klidně můžou dělat z kostelů bordely. Strange...

      Vymazat
  13. Jak se Vodník krásně vymlouvá. Už pochopil, že se ztrapnil strašným kravským žvástem o tom, že pasáci nemají respekt ke kulturním a náboženským památkám, tak se to snaží zahrát do autu. A tvrdí, že provozovateli bordelu myslel nějaké úředníky na radnici.

    OdpovědětVymazat

  14. K dokresleni "nejnerestnejsiho naroda sveta" (viz odkaz nize)
    je bodrel z kostela jen dalsim zapadajicim obrazkem do mozaiky :-)
    Znechuceni nad necim takovym neni podmineno virou v Boha.
    Zbylo jeste par lidi
    co se za to stydi
    Dnes verici ni atheisti
    nejsou si uz nicim jisti
    Z bordelu byt z kostela
    obcan potesen odchazi docela
    rozhodne tam tam potesi se vice
    nez z bordelu v politice.
    V cem se obcan citi lepe vice
    prectete si v statistice:-)

    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/233140-cesi-jsou-nejnerestnejsim-narodem-sveta/

    OdpovědětVymazat
  15. Tak povíte mi konečně Vodníku, jak jsem se ztrapnil? Nebo je to tak strašné, že se to nikdy nesmím dozvědět? Buďte tak laskav a aspoň to pošeptejte vrbě, já to z ní zkusím vymlátit, až půjdu kolem.

    OdpovědětVymazat
  16. No dobře vodníku, již jste dost trpěl, můžete vylézt ze sušičky. A od této chvíle jste před mým sarkasmem v bezpečí. Aspoň zde na svém blogu. Stejně jste asi obdržel roční dávku…

    OdpovědětVymazat
  17. Ještě dlužím Starému pánovi vysvětlení, co že je špatného na prostituci. Ale mezitím nám poskytl odpověď denní tisk.

    OdpovědětVymazat
  18. "Židovská košile je Schwarzenbergovi bližší, než jeho na první pohled křesťansky vypadající kabát" napsal A.B. Bartoš. Občas se tomuto kuriosnímu novináři povede skvělý výrok. A pokud je to tak, jak píše v článku, kníže své pány nezklamal.

    Mimochodem nápad zřídit na prostoru chátrajícího nádraží Praha-Bubny nějaký památník deportovaným Židům jsem soukromě vyjádřil někdy v r.2006 nebo 2007. Jsem rád, že ten nápad dostal i někdo, kdo v tom může něco udělat, protože s podporou Schwarzenbergů, Sobotků a Tydlitátových může počítat. Jen by předtím měli Schwarzenbergové, Sobotkové a Tydlitátové přesvědčit toho židovského pasáka, aby si k podnikání vybral jinou lokalitu než bývalý kostel. To víte, nutit ho nemůžou, máme přece svobodu...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>