čtvrtek 17. října 2013

Taraf De Haidouks



Už jsem slyšel v životě lecos, ale nad tímhle massakrem mi padá čelist! Jedna z nejúžasnějších třičtvrtihodinek mého života!

7 komentářů:

  1. Vodníku, Vodníku, ach jo. Jak je něco prestissimo, může to být třeba cvičení stupnic a dostane Vás to!

    cnemo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste slyšel zase jen začátek (a konec), že jo?

      Vymazat
    2. Jo, zbytek jen proklikal. Upřímně, prsty jim fungují velmi rychle a přesně, ale jako celek mě to nic neříká. Podle mne se to skládá z několika málo licků, opakujících se a kombinovaných navzájem. V principu pořád na jedno brdo. Radoval bych se, kdybych měl muzikální schopnosti těchto pánů a fackoval se, kdybych je použil na tohle:)

      cnemo

      Vymazat
    3. Podle mne se to skládá z několika málo licků, opakujících se a kombinovaných navzájem. V principu pořád na jedno brdo.
      To Bach nebo Vivaldi taky. :-) Vy, člověče, koukáte jen na rychlost (pak je to prestissimo nebo uspávání hadů) nebo na to, že se tam něco opakuje (jak se to opakuje a rozvíjí, kolik je v tom musiky a energie, to Vám úplně uniká). To není o technice, ta se dá do značné míry naučit, to je o tom, co se naučit nedá.

      Mimochodem dozvěděl jsem se včera, že syn s nima hrál. To mu mám co závidět, i když se mnou by si asi moc nezahráli...:-\

      Vymazat
  2. Hm, Bach, Vivaldi, jistě se také opakují, ale to téma trvá déle než 0,5 s:) Docela zajímavé je podívat se na vizualizaci nějaké jejich nahrávky, třeba na tohle http://www.youtube.com/watch?v=ipzR9bhei_o

    Muziky zase tak moc neslyším, spíš rutinu, palba na základě stokrát vyzkoušených schémat. Je to melodicky docela jednoduché, tak na tom můžete vesele vyřádit. Hrát s nimi může být opravdu zábavné, ale posluchač bez interpretačního adrenalinového opojení dříve nebo později trpí:)

    cnemo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Muziky zase tak moc neslyším
      Inu, s tím nic nenadělám...:-(

      Vymazat
  3. Starý pane, hlásím nález čirůvky fialové, dnes dopoledne v provoncii Drenthe v dubině nedaleko hunebed D 42 (hunebedden jsou společné hrobky lidu s kulturou nálevkovitých pohárů, zbylo jich tu v Holandsku 54 z asi osmdesáti).

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>