úterý 21. ledna 2014

Assad mučí a vraždí

O tom jistě nikdo soudný nepochybuje. Dozvím-li se ale, že jedním z expertů tohoto vyšetřování je Sir Geoffrey Nice, bývalý hlavní prokurátor v procesu s jugoslávským exprezidentem Slobodanem Miloševičem před Mezinárodním tribunálem pro bývalou Jugoslávii, začnu o rozsahu těch nepravostí závažným způsobem pochybovat.

Takže co myslíte:

a) lidé jako Sir Geoffrey Nice jsou zárukou spravedlivého a vyváženého pohledu na věc

b) Sir Geoffrey Nice už v Haagu prokázal, že je představitelem jiné agendy než neutrální spravedlnosti

c) nemám na to názor

d) ať je to jak je to, Vodníček je antisemtiské hovádečko

84 komentářů:

  1. Třeba je to zároveň hlavní svědek, který má nezvratné důkazy, protože mu klienty k výslechům sám vozil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty tomu nerozumíš. Spojené státy vozili smrtelně nebezpečné nepřátele civilisace do Uzbekistánu a podobně k zostřeným výslechům, zatímco Assad hrůzně mučí představitele demokratických sil.

      Vymazat
  2. Sir Geoffrey bude patrne velice busy.
    Po spravedlivem souzeni Milosevice, mu je souzen Assad a nasledne ho pak ceka dalsi nedemokraticky vudce patrne z Ukrajiny.?
    USA jiz vyslala tim smerem vazne varovani !

    Vodnicku snaha priblizit se alespon pismenkem ke slavnemu Sir-ovi Geoffrey-ovi Nice-ovi couha z dotazniku jako redneckovi z bot slama :-)
    Hlavne vsak skrzeva dalsi Sir-ovinu je tak lidu zprava dana, ze kdo nejde s nama jde proti nam a bude zato k soudu Sir-ovi podobne jako Milosevic odprodan !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Astře. Budu teď strašit vnoučata: "Pozor! Když budeš zlobit, přijde na tebe Sir!"

      Vymazat
    2. Vodníku, jestli teď budu mít noční můry, jste za to odpovědný. A to nejsem Vaše vnouče!

      Vymazat
    3. Originalni zneni ankety je vystiznejsi a spravnejsi ...
      Ciliz tedy :
      d) ať je to jak je to, Vodnik je antisemitské hovado.

      -----------------
      Mate to trochu pomichane, Vodniku.
      Ne nepratele demokracie, ale nepratele nasich zajmu a ti, kteri skodi obcanum Spojenych statu budou , pocitam, i nadale podrizeni taktikam, ktere nejsou demokraticke...Kdo se nad tim rozciluje, ten mozna tajne zavidi, ze jeho zeme, jeho stat, jeho politici, nepracuji pro jeho zajmy..
      Vy pidnikove se domnivate, ze v demokratickem systemu se musi zachovavat demokracie kazdou vterinu. Kde jste to sebrali, vy dusevni dorostenci ? I ve starem Rime, v krisove situaci, se demokracie nekdy odlozila a nastal valecny rezim.
      Na to mame zakony i my, pac jsme republika...

      A kdo vas nuti, prosim pekne, verit nejakemu Geoffrey ? Neverte mu.
      Jak radi zvedavi konspiratori, nenechte se opit rohlikem !!!
      Ja verim jen mym zpravodajcum a vim, ze v Syrii jsou jatka, hlavne pro ty obycejne chudaky Syrany, kteri byli uz za Assada utlacovani.... Tato krev nevinnych je na prackach Putinovych a Cine, kde lidsky zivot neznamena nic.. Tito se za kazdou cenu snazi zustat v teto oblasti a evropsti pidnikove je podporuji , ke sve skode..
      Zodpovednost lezi tez na tech, co se na zacatku konfliktu zastavali Assada, jasne, ze vinili Ameriku a Israel, jak jinak..Tato mentallita, neprekvapive, vede vzdy k barbarismu a civilisacnimu kolapsu....
      Putin uz "jako" pracuje diplomaticky na nejakem reseni, ale kde nic tu nic. Za tu dobu uz zemrelo desetitisice deti.
      Jak se citite, vy, kteri jste jasali, jak to Amikum OSN nandalo a hlasovalo proti mezinarodni interferenci. ?
      Podivejte se do oci vasiim detem a vnukum a vzpomente si, ze svym schvalovanim assadova rezimu jste uz pred 2 roky odsoudili jine deti k hruzne smrti...

      Vymazat
    4. No, pane Astre,
      jelikoz vy asi mate predstavu za koho kopu a zustavate slusny, nabidnu vam jine vysvetleni, - nemusite verit..
      Co jestli je zdevastovani Syrie pokracovanii NWO planu ? Nejde li o zkorumpovani a rozlozeni evropskych statu, jak o tom pisi Sionisticke protokoly ? V nich je uvedeno, ze hloupi neverici si sami podrezou vetev pod sebou a sobeckosti zapricini obrovsky chaos, bezpravi a celkovy barbarismus . Potom tito zoufalci-gojimove vyslou sveho zastupce k Zidum a budou na kolenou prosit a zebrat, , aby se zidovsky panic stal evropskym kralem..
      Jestli by to tak bylo, zmeklii Evropane si pak za svuj osud poroby mohou sami, ci ne ?
      V Syrii se nezasahlo a tak se tam vycvicuji ukrutni islamsti vrazednici, po valce pak pujdou zpatky do svych domovu v ruznych statech Evropske Unie.. Prinesou nelidske a nedemokraticke manyry...
      To vezme cas, ale zidovsky parlament uz je ustanoveny.....

      Vymazat
    5. Originalni zneni ankety je vystiznejsi a spravnejsi ...
      Původně sem přispíval Gogo, nikoli Gogíček, a Báša, nikoli Bašík Pašík. Přizpůsobil jsem se Vašemu cozy vesmírečku, kde vražíčkové mordujou obětičky a terroristíčkové vybuchují semtexíček v autobusíčkách.

      Tato krev nevinnych je na prackach Putinovych a Cine, kde lidsky zivot neznamena nic..
      To je prolhaná demoagogie! Putin ani Čína na rozdíl od Západu žádné barevné revoluce přes twitter neorganisují. Rusové neplatí žádné NGO, které by se sraly do chodu zemí v USA nebo jinde, neplatí prostitutky, aby rozesíraly křesťanství, rodinu a normální život

      Podivejte se do oci vasiim detem a vnukum a vzpomente si, ze svym schvalovanim assadova rezimu jste uz pred 2 roky odsoudili jine deti k hruzne smrti...
      Že se nestydíte, osobo!! Jednak jsme žádný Assadův régime neschvalovali (pouze tvrdíme, že je lepší než to, co jste tam zaseli vy (s naší pomocí), druhak vámi (a námi) podporovaní hrdložezi mají za ty 3 roky na svědomí víc mrtvých dětí než Assad za celou dobu vlády i vlády jeho fotra.

      Vymazat
    6. Co jestli je zdevastovani Syrie pokracovanii NWO planu ?
      Já myslím, že o tom nikdo soudný nepochybuje. Vypadá to tak, že je jím i rozesrání a devastace Evropy.

      Vymazat
    7. Obávám se vodníku, že svět, ve kterém je v pořádku titulovat ostatní jmény, jaká si nevybrali, jen proto, že anonymita, ve kterém je v pořádku pronášet vědomé lži i když neznáme ani tu pravdu, ve kterém se při nedostatku argumentů pronáší prázdná moudra, kde Vám nedojde, že v Sýrii nejde o NWO ale o nahrazení Hormuzského průlivu jinou trasou pro plyn z Kataru a SA a kde je dvojí metr univerzálním měřítkem na cokoliv, je navždy mimo naše chápání.
      Docela mne pobavila vize, kdy Daniela, představena ve společnosti, začne přezíravě oslovovat okolí zdrobnělinkami a přezdívečkami. Rád bych byl u toho, až jí za to budou fackovat, aby si uvědomila, že když se jí nelíbí odpověď, měla držet hubu. Ale to se mi asi nesplní. Mrzí mne to. Půjdu truchlit do ložnice, mám tam drahou šlapku.

      Vymazat
    8. v Sýrii nejde o NWO ale o nahrazení Hormuzského průlivu jinou trasou pro plyn z Kataru a SA
      To se přece nevylučuje. NWO, to jsou především obrovské peníze - banky, zbrojaři, olejáři...

      Vymazat
    9. Vodníku, já tohle vidim jen jako zoufalej pokus šejků zjednodušit a zintenzivnit distribuci plynu, dokud se daří v Americe blokovat těžbu frackingem, páč to taky nepůjde dlouho. Jak začne jít vo existenci, tak se najednou ty přívlastky jako je "kontroverzní" a "neekologická" nebo "drahá" vod frackingu utrhnou a ani opičák Odumbo už nebude mít žádný argumenty pro zdržování. Tohle je zcela specifická situace, která ohrožuje přímo existenci ropnejch velmocí. Vždyť i Princ Alwaleed Bin Talal už měl zatmění mozku a ve stresu veřejně přiznal, že proti tomu se musí něco dělat. Do tohodle bych NWO netahal.
      Ale představa je to hezká, jak si do takovejch patnácti let ručníkáři budou moci vytáhnout lehátko před chýši a pozorovat ty ropný pole, který jim budou k prdu. Vždyť jenom to udržování toho životního stylu, kterej tam vedou stojí strašlivý peníze. A najednou na to nebude.

      Vymazat
  3. to Daniela:
    Co jestli je zdevastovani Syrie pokracovanii NWO planu ? Nejde li o zkorumpovani a rozlozeni evropskych statu, jak o tom pisi Sionisticke protokoly ?

    Zakoho kopete I do koho kopete to si tu sama pisete:-) vubec nejde o moji predstavu o Vas.
    Ano plan NWO existuje jen jak to vypada nejde to podle planu. Zdevastovany Irak Afganistan, Lybie , ted Syrie, snaha udelat z Ukrajiny co mozna nejvetsi nebezpeci pro Rusko, vubec rosetvat, rozvarit, znicit a jeste to zaobalit do krasnych slov o vyvozu demokracie :-)
    Clanek pro ty ctenare kterym pracuje horni polovina hlavy upozornuje ze brainwashing pokrocil na uroven dohnat Assada tam kam dohnali Milosevice.
    Assada ne tu bandu vrahounskej islamskejch fanatiku ktere vase vlada podporuje!
    Ze pod rezii Vaseho statu doslo k dalsimu vyvozu demokracie a to az tak demokraticky ze skrzeva pozirace organu ?

    V Syrii se nezasahlo a tak se tam vycvicuji ukrutni islamsti vrazednici, po valce pak pujdou zpatky do svych domovu v ruznych statech Evropske Unie.. Prinesou nelidske a nedemokraticke manyry...

    Zasahnout vyzyvaji USA proti Assadovi a ne proti "ukrutnym islamskym vrazednikum" a masmedia dostala za ukol navodit atmosferu ze je nutno Assada postavit pred mezinarodni soud.

    Co postavit pred mezinarodni soud celou tu vlci smecku v cele s s Wolfowitzem ktera dotlacila JWB k prepadeni Iraku s vysledkem dnes pres 1,5 million mrtvych v Iracanu ?
    Nekricte na Vodnika ze je antisemita a ze kazdy kdo ma vyhrady proti zahranicnim aktivitam Vasi vlady taktez, jenom proto ze napisi pravdu o tom jake jsou vysledky vyvozu Emericke demokracie do sveta!

    Zpet k clanku ktery je o tom " že jedním z expertů vyšetřování zlocinu Assada je Sir Geoffrey Nice,!
    Dovolim si pridat otazku . Kdopak to je kdo Sir -a poveril ?

    Rozesiraci sveta!
    Kteri to jsou a komu to slouzi ?

    Jinak obdiv Vam patri za snahu obhajovat neobhajitelne. Ale je to Vase zeme a Vase vlada, tak citite vlasteneckou povinost ji hajit kdyz jini kritizuji?
    Nebylo by snadnejsi priznat ze se vase vlada ve svete chova svinsky ?
    Kdyby to bylo ve jmenu LIDU USA tak by to bylo mozna I lepe pochopitelne ale je to jen ve jmenu tech nejbohatsich !
    Zase podporada dalsich Halliburtonu dalsich Rumsfeldu ale tech uz 50 million na potravinovych listcich z toho maji mit co ?

    Tak dale bojujte proti "devastaci" ruznych masovych Assadu :-(
    Lidumilna politika vasi vlady tim ziska mnohem lepsi obraz :-)
    God bless You



    OdpovědětVymazat
  4. Zahranicni politika soucasny americky vlady je katastrofalni. Obama je neschopny president, ktery se klani saudskym diktatorum a na muslimske bratrstvo neda dopustit. Ovsem Egyptani se nasrali a ted ma z ostudy kabat. Nechape, proc pitomy Egyptani budou radeji zit pod vojenskou vladou nez pod MB. V Libyi mu muslimsti bojovnici za demokraci zavrazdili velvyslance! a co na to Obama? Saddama odstranili a od ty doby je v Iraku bordel a vrazdeni na dennim poradku. Nebude to dlouho trvat a bude tam nabozenska valka. Clovek by si myslel, ze se Americani poucili, ale jejich pristup k situaci v Syrii ukazuje pravy opak. Totez bohuzel plati pro mnoho zapadnich statu. Kdyz clovek sleduje bordel na S. Vychode tak si musi nutne polozit otazku, jestli je jiny system nez secularni diktatura v islamskych zemich vubec mozny realizovat. Pro me je smerodatny, ze za Assada (a v podstate i za Saddama) mensiny jako treba krestani meli svoje prava a ted je na ne tvz. opozici poradan hon. O tom ale mily Obama taktne mlci. Co ale ocekavat od vlady, ktera islamsky terorismus na vlastnim uzemi oznacuje za man-made disasters. Za stav v Syrii samozrejme nemuze jen Obama nebo jen Putin, ale zapad nese vetsi vinu, protoze se nam neustale snazi vnutit tvrzeni, ze opozice v Syrii jsou v podstate hodny kluci, ktery by mouse neublizili. O totez se snazili i v Libyi. Dobre ale vedeli, ze maji z velke casti co delat s vrazednou (mezinarodni) sebrankou, ktera se nestiti niceho. Proc asi? Postoj zapadu se tedy da popsat jako propaganda a demagogie. Podstata situace v oblasti nam porad unika a nekdy mi pripada, ze i zamerne. V tomto se musim priklonit k nazorum Vodnika ci Astra. Taky mi Danielo pripada, ze obhajujes co se obhajit neda a to pak cloveku nezbyva nez pouzivat demagogii a propagandu. habr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Habr, dnes nebudes habrik ani habrisko, tema je vazne..
      To uz davno vim, ze ty bys nechal zaostale a divoke islamske zeme v podruci diktatoru, pod jejich krutou knutou a nepomohl bys.
      Ja si zase nemuzu pomoci, mne je tech chudaku lito a politicke machinace a mocenske tanecky stavim na druhe misto..
      Prece na zacatku konfliktu v Syrii existovali jini hraci, nez basharovci a jihadisti, ne ?
      Jak to , habr, ze v Tunisku je ted po jejich revoluci klid v pousti ????

      Vzdycky si pripomenu situaci realniho ohrozeni pro nas zapadany ve forme aliance Iran- Syria.. Z toho mohla byt Apocalypsa.
      Naseho Baracka nemusim, tys to byl, co si u Yamaty pral, aby Obama volby vyhral......Ale ferove, Obamak sam o sobe nic prosazovat nebude, on je povahou arbitrarnik a lidi mu krivdi, kdyz se domnivaj, ze on nema zajem vlasteneckou valku v Syrii pomoci ukoncit... Oni uz i Rusove to chteji zahrat do outu, myslim...Je dost variant. . Mne by se nejvic libila ta, ze Assada ranila mrtvice nebo dostal srdecni infarkt. pri bourlivem sexu s israelskou Mata Hari.....:-))

      Vymazat
    2. To uz davno vim, ze ty bys nechal zaostale a divoke islamske zeme v podruci diktatoru, pod jejich krutou knutou a nepomohl bys.
      Tak to jste vy, šiřitelé osvěty a demokracie, měli začít u Saudů - není horší régime na planetě, ani v KLDR, zlatej Saddám nebo Khaddafí! Ale vždyť přece všichni dobře víme, že na osvětu a demokracii sere pes, najmě ve Washingtonu, a ty odpudivé americko-havlovské kecy na tohle thema už lezou krkem i méně chápavým.

      Vymazat
    3. Ale jo, me je jich taky lito, ale vsechno ma svoje priciny a pomoct vsem lidem v nouzi proste nejde. A ze jich teda je. Bohuzel politicke tanecky jsou temer vzdycky nedilnou soucasti techto pomoci. Do Somalska, Konga, Sudanu, a mnoha dalsich zemi se nehrneme...

      "Prece na zacatku konfliktu v Syrii existovali jini hraci, nez basharovci a jihadisti, ne ?

      Tezko rict. Ja mam pocit, ze ta nabozenska otazka tam byla vzdycky. Assaduv tata uz jednou islamsky rebelie potlacil a byl to taky masakr. Souhlasim s tebou, ze Iran je problem, o tom zadna. To jeste vyreseny neni castecne tez diky liknave politice USA a dalsich. Osobne ale povazuju sunni fanatiky za vetsi zlo.

      "Jak to , habr, ze v Tunisku je ted po jejich revoluci klid v pousti ????"

      Nechval dne pred vecerem. I tam je to na vazkach a zrovna tak i v Alzirsku.

      "Naseho Baracka nemusim, tys to byl, co si u Yamaty pral, aby Obama volby vyhral."

      :)) Mas pravdu, preferoval jsem Obamu, protoze jsem povazoval McCaina za mnohem horsiho kandidata v cemz me senator po case jeste vice utvrdil. Holt vyber to nevalny. Snad s tim neco udelate pri pristich volbach. Netvrdim, ze je Obama spatnej clovek a verim, ze chce valku ukoncit, ale myslim, ze na to nema. Obama a demokrati doufaji, ze az vyhraje opozice tak vznikne stat, kde se budou mit vsichni radi, coz je samozrejme tragicky omyl. Tam to vypada, ze se zeme nakonec rozpadne. Trochu od veci ale uvidis, co bude za srumec az odejdete v z Afghanistanu. My zkratka islamsky svet tak nejak tvrdohlave, politicky korektne a multikulturne nechceme pochopit.

      No kam cert nemuze nastrci zenskou, ze jo? Right on. habr

      Vymazat
  5. Leon Kreutzfeld22. ledna 2014 v 10:32

    Vodniku, a vy zase znasilnujete znasilnujete seminaristy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vime o tom. Jiste ten rozsah nebude takovy jako u celibatniku, ale bylo by s podivem, kdyby se to pravoslavi vyhnulo. To jen v Iranu nemaji homosexualy, jak rikal v.p. Amadinnezad.

      Vymazat
    2. Jedině, že by se to počítalo z celovýho počtu farářů a z celkovýho počtu popů. Počet homoklád bude na procenta všude stejnej.

      Vymazat
    3. Jasne - kdyz mluvim o celibatnicich, mam na mysli farare. Nemyslim, ze by se zastoupeni homosexualu, pedofilu atd. v ruznych populacich nejak vyrazne lisilo.

      Vymazat
    4. V takovém případě je rozsah stejný, pop jako farář, baba nebo sníh.

      Vymazat
    5. Neni, protoze pop na rozdil od farare muze byt zenaty.

      Vymazat
    6. Vim. A když ženatej pop přefikne seminaristu, tak to není znásilnění?

      Vymazat
    7. ....A když ženatej pop přefikne seminaristu, tak to není znásilnění?...

      Ne, to neni znasilneni, vazeny pane Baso.
      To je oboustranna sluzba Panu. Par facek pro pacifikaci je tez doporucovano...
      S tim se preci shodujete.
      Byt Vami, hned se jdu prihlasit do cirkve pravoslavne na devotni sluzbu....

      Vymazat
    8. Báša: bavili jsme se o tom, že mezi celibátními římskokatholickými faráři bude s nejvyšší pravděpodobností vyšší procento homosexuálů než mezi pravoslavnými popy, kteří mohou být ženatí. Nikoli o znásilňování, ať hetero- nebo homosexuálním.

      Vymazat
  6. Embecko pise:
    S dovolenim jeden OT odkaz na clanek Terezy Spencerove:
    http://literarky.cz/civilizace/89-civilizace/16697-homofobie-v-rusku-a-v-nas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jeste Embeso:
      Clanek je zajimave take cist pod tim uhlem pohledu, ze Tereza je transexual/ka. Tedy byla, ted uz ma svoji vlastni telesnou identitu.

      Vymazat
    2. Skvělý odkaz, Embeso! Spencerová je v tomhle opravdu kuriosní optika. Ta zběsilá politisace a utilisace všeho, co se proti Rusku hodí, je opravdu uhozená.

      Ostatně, jak jste onehdá trefně poznamenal, anglosaští protestanti vidí vždy chyby v druhých. Jesse Owensovi sice Hitler rukou nepotřásl, ale v nacistickém Německu v r. 1936 mohl jezdit výtahem nebo tramvají spolu s germánskými šelmami, zatímco na tiskovku v newyorkské Astorii musel nákladním výtahem. To je keců o ruské homofobii, ale o millionových demonstracích proti homosexuálním sňatkům ve Francii se radši moc nepsalo. Putin má v tomhle podporu 85% národa - co myslíte že by se stalo, kdyby ve Francii na to thema vyhlásili referendum?

      Vymazat
    3. Embeso se rozepsalo:
      Diky, to o Owensovi jsem nevedel, vlastne me to ani nenapadlo...clovek nejak automaticky mysli, ze slo o celebritu a pritom jsme casove uprostred vlady KKK a totalni segregace.

      Aboriginie, tedy domorodce, vedli v Australii do roku 1967 pod ministerstvem fauny a flory, nebyli to vubec lide. Protestantstvi je jedna z nejperverznejsich ideologii, co se kdy narodila. Nam tady na pomezi a v dobe tesne po socialnim statu se to tak jevit nemusi, ovsem lide z dali, anebo pred 100 lety by uz mohli vypravet.
      Mym oblibenym a smutnym tematem jsou "Schwabenkinder", tedy deti prodane rodici na otrocky detsky trh ve Friedrichshafenu, tam trh zakazali az v roce 1905 (!)
      Podobne pred sto lety zilo ve Svedsku, te vykladni skrini protestantismu, v prumeru 5 osob na jednu mistnost. Cechy na tom byly vzdy dobre, jista solidarita tu nikdy nevymrela. Protestanti jsou de fakto stvaci, co maji potrebu se neustale proti nekomu vydelovat a oznacovat za menecenneho. Ja je nazyvam roboty, odlistenymi automaty na vykon zadaneho ukonu, navic jsou zli a zavistivi, at se tvari jakkoliv.
      Dokonce dokazi urcit, koho buh miluje a koho ne, to je to jejich zlate pravidlo, okolo ktereho se jim vsechno toci: Prizen bozi se projevuje ve vysi majetku, kdo je majetny, toho buh miluje.
      Tak jim ani nevadi deti, zeny, cernosi ci Slovani sami o sobe, jim "vadi", ze nejsou tak bohati, jako oni. Ne vadi, oni je nebrou vazne, jako rovnocene, pro ne to nejsou vubec lidi, ale zabavne hracky- predmety, zvirata.
      Z cehoz vyplyva, ze slysi jen na ranu do nosu, s domluvou si na ne neprijdete, jedine kdyz jde o prachy. Stejne tak si s nimi nemuzete nejak volne popovidat, budto svedou rec na penize v nejake podobe, anebo nastoupi uznavane neutralni tema- pocasi.

      Ona se tahle perverze ovsem zrodila na dalsi perverzi a tim byl predreformacni katolicismus, ktery zcela ztratil skrze touhu po majetku a pozitcich jeho predstavitelu svoji legitimitu.
      Ona se reformace chybne vyklada jako progresivni proud, ale neni to tak, reformace je de fakto vnitrocirkevni KONZERVATIVNI obrodne hnuti...protestantismus je dilem katolickych knezi, kterym dosla s katolicismem trpelivost.

      No to ale jen tak na okraj...kdyby se ve Francii vyhlasilo referendum, asi by to dopadlo jako v Recku, kde chtel o prijeti eura vyhlasit referendu Papandreu. Ze zahadnych duvodu odstoupil a do 2 dnu meli namisto premiera protektora od Goldmana :o)

      Vymazat
    4. Aboriginie, tedy domorodce, vedli v Australii do roku 1967 pod ministerstvem fauny a flory, nebyli to vubec lide
      To je teda gól! Škoda, že tu není Peters, to je adorant anglosaské protestantské kultury.

      Prizen bozi se projevuje ve vysi majetku, kdo je majetny, toho buh miluje.
      Tahle herese měla historicky snad ty vůbec nejhorší následky.

      Stejne tak si s nimi nemuzete nejak volne popovidat, budto svedou rec na penize v nejake podobe, anebo nastoupi uznavane neutralni tema- pocasi.
      :-) Musím říct, že tady v Holandsku se mnozí snaží, ale jde jim to fakt špatně! (ale snaha tu je)

      Ona se reformace chybne vyklada jako progresivni proud, ale neni to tak, reformace je de fakto vnitrocirkevni KONZERVATIVNI obrodne hnuti...protestantismus je dilem katolickych knezi, kterym dosla s katolicismem trpelivost.
      Přesněji řečeno pseudokonservativní. Oni si mysleli, že se vracejí k pravému křesťanství, ale místo toho se od něj dostali ještě dál než ty dekadentní vrcholně středověcí latiníci. V té době už byl Západ zcela bez Boží blahodati, Písmu nerozuměli a ve své pýše a nabubřelosti si ho vykládali každý po svém. V zatemnělosti mozku pak všechny s jiným pohledem na věc vraždili, jeden druhého. A poznáte je po plodech, když se dnes rozhlédnete po světě - momentálně pro své hmotné zájmy likvidují faunu a floru v Syrii...:-\

      Vymazat
    5. Tohle se děje celou dobu existence lidstva, jděte už s tou Vaší zavilou nenávistí do háje, Vodníku. Jen namátkou: Král David byl vrah a násilník, co vyvraždil v čele vojska kde koho a nemám pocit, že by byl protestant. Cortéz a Pizzaro byli katolíci. Egypťani málem vyvraždili Nubijce do posledního muže, co vyváděl Řím před pádem snad víte, Alexandrovi Velikému se v podstatě podařilo vybít 15% obyvatel tehdy civilizovaného světa, kdo zlikvidoval Karthago je obecně známo, Karel Veliký zkusil v Evropě to samý co Alexandr jinde a o peloponéský válce se snad učí i ve škole.
      Vodníku, vzpamatujte se. Dějiny nezačaly Martinem Lutherem a Vaše usilovná snaha dokázat opak, vzbuzuje spoustu otázek.

      Vymazat
    6. Embeso odpovida:
      Ano, plny souhlas, hlavne s tou pseudokonzervaci, takhle me to nenapadlo.
      "..v Holandsku se mnozí snaží, ale jde jim to fakt špatně! (ale snaha tu je)"...tady take, ale clovek vychovany ve slovanske vrelosti tuhle pozu brzy prohledne. Nakonec to musi brat a zvykne si na to. Nekdy to je docela prijemne, ale pachut vzdy zustava.

      Floru a faunu najdete treba tady:
      "Before that vote, Aboriginal people weren't counted as people, they came under the Flora and Fauna Act."
      http://www.abc.net.au/pm/content/2007/s1933845.htm
      Jinak je to i na wiki.
      Ono neni spatne si nektera tahle vyznacna data pamatovat, pak se vam krasne odhali rozpor mezi obecnym minenim a realem. Vite treba kdy ziskaly svycarske zeny pravo politicke volby, tedy odkdy mohly chodit k volbam?
      Obecne se na diskuzich s kroucenim hlavou tvrdi, ze to bylo AZ v roce 1971...ovsem tehdy byl pouze prijat deklarativni zakon na spolkove urovni, ktery nemel realnou ucinnost. Nasledne muselo postupne projit jeste kantonalnimi parlamenty...takze vsechny svycarske zeny mohly volit od roku 1971, ale k urnam je vsechny pustili az v roce 1991 (!!!). Po hlasovani kantonu Appenzell, ktery zenske volebni pravo domitl (1990) odmitl nastoupil vrchni soud, ktery to nevydrzel s nervama a demokracie nedemokracie hlasovani obce uznal za neslucitelne s ustavou a kantonu volebni pravo zen urcil jako povinnost. Kdyby nepadla berlinska zed, tak Svycarky nevoli doted :o)

      Me vzdycky udivi, jakou metamorfozou tahle konkretni udalosti projdou, jak jsou sikovne podany a lenossky prijaty a nasledne zdeformovane sireny. Trebas ten vzor protestantismu, pohodova Australie se stastnymi, pilnymi lidmi, kteri dokazali, ze kdyz clovek na sobe pracuje, za par generaci dokaze stvorit raj na zemi.
      Ted uz musim jit, ale priste vam napisu neco o mistni "prime" demokracii, vzoru to pro vsechny svobodomyslne zeme...to je take k popukani :o)
      Dobrou!

      Vymazat
    7. Jeste embeso za vodnika:
      "Tohle se děje celou dobu existence lidstva, jděte už s tou Vaší zavilou nenávistí do háje, Vodníku."

      Kdepak, Baso, vsechno ma svuj vyvoj, i vrazdeni a jeho motivy a techniky.
      To punktum, ktere odlisuje protestanty od krale Davida je v tom, ze protestante premenuji vsechny cizi (ne-vlastni) lidske bytosti ve veci. Odlidsti je, uprou jim osobnost a nakladaji s nimi jako s predmety. Predevsim to ale samozrejme delaji sami se sebou, jinak by to nemohli vydrzet. Tady nejde uplne o mnozstvi zabitych, ale o vnitrni formu, jakou je to provadeno. tendle aspekt dava vyhlazovani kridla, protoze mu chybi jakakoliv zpetna vazba, neni treba se kat, ani odpoustet, proste flora, fauna, posekana louka. Porazka od protestantu neni jen tak obycejna, oni vas de-sakralizuji, seberou vam vsechno, co mate, nejen zivot.

      Vymazat
    8. Dneska se nejak nemuzu utrhnout...embeso...
      Napadla me ted jedna velmi obecna vec o zachazeni s druhymi. Je zajimave, ze zde (v reformovanem kantonu) v referendech neprojde zadne naruseni nedelniho klidu, dokonce uz padly na plac takove uchylarny jako ze by se v nedeli nemelo zvonit v kostele a mely by se zavrit detska hriste v blocich domu. Tedy sami sebe chrani protestanti vyborne...ovsem pak ty same firmy a ti sami lide kdyz se dostanou mezi floru a faunu treba v CR, tak jsou jak utrzeni z retezu, hned forziruji nedelni smeny s pamperskami, aby se ucetril cas za WC a vsude na vas blikaji jejich neony.
      To je vlastne to hlavni, ceho si tu clovek hned vsimne, nejvetsi rozdil: kdyz nedelni odpocinek, tak vsude i na verejnem prostrantvi (klid neni osobni moznosti, ale spolecnou povinnosti)...v Cechach se jim samozrejme libi, protoze tam muzou chlastat a obtezovat na ulicich non-stop...a kdyz se unavi, tak se vrati domu, mezi lidi :o)

      Vymazat
    9. ...premenuji vsechny cizi (ne-vlastni) lidske bytosti ve veci. Odlidsti je, uprou jim osobnost...
      Embeso, právě jste takřka přesně vystihl podstatu Judaismu, dokonce to takhle mají někde i psáno.
      Něco podobného platí i o Egyptě a vlastně i o Římu v dobách největší slávy.
      Celej obchod s otroky je na tom už 5000 let postavenej a Germáni se v evropském prostoru taky slušně vyblbli.
      Beru to od Vás jako že přání otcem myšlenky.

      Vymazat
    10. Embecko pise:
      Ale samozrejme, Baso...staveni druheho cloveka do vecne polohy (delat z neho predmet) je lidska prirozenost. A kde je osobni vlastnictvi, tam se na druhe strane objevi i clovek- vec. Kdyz nekomu pujcim SVOJI motyku, pak zakonite mi jeji novy uzivatel s ni bude splyvat v jeden "vecny" predmet. Stejne tak kdyz nekdo vstoupi na MUJ pozemek, pak z pozice "MUJ" odeberu navstevnikovi statut jeho subjektivity= MUJ je dulezitejsi nezli "on" a automaticky ho tak zahrnu so skupiny "vec".
      My jsme ti s Vodnikem jen zlehoucka a nesystematicky nakousli protestantskou otazku a ne vsechno bylo samozrejme receno
      Vzdy jde o kulturni fundovanost tohoto "zvecnovani" a tedy i o dusledky, ktere jsou odlisne od jine kulturni fundace (podlozenosti).
      Otroci byli fundovani dedicne a zakonne (kdo se zprotivil prislusnemu zakonu, byl uvrzen do otroctvi...a samozrejme i hospodarsky- ideologicky (podili se na behu sveta a bez nich by to neslo)...ovsem protestante prisli s novinkou, u nich se veci ("otrokem") stava ten, ktery nema na pomery dostatecny majetek. Tim je mu zabraneno pristupu ke spravedlnosti, ale i zakonu obecne (soudy jsou jen pro bohate) a je dokonce vyjmut z bozi milosti (za svoji nasilnou smrt si muze sam). Vzdyt to z protestantske strany slysite dodnes vsude okolo: cernochy v africe zabijime proto, ze se nedokazali dostat na nasi ekonomickou uroven a tudiz je to jejich chyba, ze byli zabiti. Alternativne muzete jeste prijit s tim, ze neprijali nas spolecensky system (demokracii), ktery by je udelal bohatsimi a trudiz v ocich bozich pozehnanymi.

      Vymazat
    11. Já si taky nemyslím, že by to byla specialita protestantů. Stejně to měli i Němci ve 30. letech, Židé dodnes a v mnoha lidech to dříme tak nějak latentně. Japonci taky nejsou žádní protestanti.
      Je to ale nejčastější příčina těch nejbruálnějších žvěrstev páchaných jinak "normálními" lidmi. Často si lidé představují dozorce v koncentráku jako lidské zrůdy. Kdepak, to byli pánové, co měli doma rodiny a foukali psovi na packu když se do ní řízl. Jen prostě to, co hlídali, považovali za plevel a opatření typu plynové komory byly mimo jiné k tomu, aby ušetřili nadlidi pohledu na krev podlidí, kdyby přece jen selhala ta mentální bariéra.
      Je to jeden z jevů, který dovede náboženství minimálně velmi posílit. Představa reálné nadřazenosti může vzít v průběhu času za své, když se poměřuje něčím měřitelným. Během pár generací se životní podmínky mění a centra moci a technologie se posouvají. Pokud je ale základem boží vyvolenost, může jít od dost nebezpečný mem.
      Nevím, jestli je náboženství dobrý sluha, je ale velmi nebezpečným pánem.

      Vymazat
    12. Embeso pise:
      Koncentraky, gogo, jsou modernisticko- osvicenecka myslenka, dotazena do krajnosti. Proto se z valky a jejich dopadu nemuzeme uz po 2 generace vymotat: to, co je nasi mottem, tedy moderna, dosla do sve krajnosti a nic noveho nemame. To mate jako s ekonomikou: pokud ji dnes pojmete take modernisticky, vzdy to skonci nejakym "koncentrakem".
      Ze osvicenstvi je primy dusledek protestantismu tu snad nemusim rikat. A ze moderna je zas dusledek osvicenectvi je snad take jasne.

      Ale stale se tu pohybujeme na poli pravdepodobnosti, pokud vy napisete sve mineni o nejakych pricinach, obratem vam dodam priklad, ktery vase tvrzeni vyvrati.
      To rikam jen proto, ze tu nechci nikoho presvedcovat...jako bych nic nenapsal :o)

      Vymazat
    13. Embeso, v jedne veci ma Gogo s Basou pravdu: neni dost dobre mozne urcit, zda podstatou tech zrudnosti je protestantism nebo germanska mentalita. Germanska mentalita totiz zkurvila puvodni krestanstvi v Zapadni Evrope nejprve na rimsky katholicism a posleze na protestanstvi (ktere je pak otcem osvicenstvi a atheismu, naprosto anomalniho jevu vlidskych dejinach). Upozornoval jsem tu uz na skvelou studii na toto thema. Od 17. stol. se protestantism a germanska mentalita dialekticky modeluji navzajem, takze je u tech excessu kapitalismu tezko rict, co bylo driv, zda slepice nebo vejce.

      Skoda, ze tu neni Alkibiades, ten by jiste prispel hodnotnou troskou do mlyna...

      Vymazat
    14. Ad Basa: divite se, ze se protestanti tak shledli ve Starem zakone? ;-)

      Vymazat
    15. pro Embeso:
      Já myslím, že nejsme v zásadním rozporu. Společnost je tvořena autonomními jedinci, takže když se ji pokusíme nějak obecněji uchopit, vždy bude spousta protipříkladů. Dále omezené možnosti nějakých "kontrolních vzorků". Jsme daleko od vědy, prakticky si jen tak povídáme.

      S těma koncentrákama coby nevyhnutelným důsledkem osvícenství .. nevím, co tím myslíte.

      Vymazat
    16. Btw, nebyli to Rusové, kdo tvůrčím způsobem rozvinuli myšlenku vnitřního nepřítele a jeho shromažďování v koncentrácích? Tedy... pravoslavní Rusové?
      Německý koncentráky byly stran vyhlazování slabej čaj. Taky měly dost slabý výsledky - proti těm ruskejm. Likvidace prací je mnohem účelnější, než plýtvat energií za svý. Zatím, co v ruském případě (kurva... se mnou to cuká abych napsal pravoslavném) dodá energii k vlastní likvidaci mukl a ještě sníží entropii prostředí, v německém případě je tomu naopak.

      Vymazat
    17. Embeso pise:
      Nekladu to tim zpusobem, ze je to tak, jak rikam, to je jen jeden aspekt, proto mluvim o pravdepodobnosti...ano, je prvdepodobne, ze protestantska slozka tak, jak o ni pisu, je tam pritomna.
      Nejsem panbuh, abych vedel vsechno, ale protoze uz mam predem vypracovane nejake mineni, tak jsem vdecny kazdemu, kdo je se mnou na stejne vlne a rozviji dale to co jsem nacal (a naopak). Proto jsem psal Vodnikovi, kdyz jsem dostal povoleni sem vstoupit, ze se nebavim s lidmi, kteri mi oponuji...ne ze bych jimi opovrhova, vubec ne, jen nemam cas a chut se branit a obhajovat ci nekoho presvedcovat.
      Tolik k metodice :o)

      Co se ooncentraku tyce: velmi, velmi zhruba receno, dle meho, je osvicenectvi takovym usoporadanim, ve kterem je rozum a jeho "produkty" povazovan za zakladni a vudci princip. V opozici k tmarstvi, kde se lide ridi neoverenymi poverami.

      Tvrzeni ze spolecnost musi byt zdrava je rozumne, dale nasleduje dalsi rozumna kaskada:
      ma- li byt zdrava, musi se zbavit nemocnych. Nemocnych se zbavi tak, ze je izoluje a "uzdravi". Pokud je nemocnych prilis moc, pak je treba vybrat ty nejnadejnejsi pripady a ostatni dostat z dosahu spolecnosti (vystehovanim anebo koncentraci v karantene). Pokud nejsou na vystehovani kapacity, je nutno v zajmu zrave spolecnosti nemocne jednce eliminovat (zabit).
      Tedy veterinarska medicina v praxi...tam se takovyhle postup povazuje za rozumny a je take tak praktikovan...proc by to nemelo byt rozumne i v pripade lidi?
      A jsme od osvicenstvi u koncentraku.
      Taktez si vsimnete, ze jazyk nacistu je veskrze epidemiologicky: nakaza, choroba, ocista atd.

      Idea je samozrejme vyjadrena i v architekture, nikde neni receno, ze funkcni baraky a stavby obecne musi byt symstricke. Nam je to samozrejme, protoze jsme take "osvicenci", alespon tradici.
      Porovnejte treba zde model KZ Buchenwald:
      http://www.ansichtskarten-center.de/webshop/shop/ProdukteBilder/14091/AK_12045117_gr_1.jpg
      a kralovske solnice z roku 1775 zde:
      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/49/Koenigliche_Saline_in_Arc-et-Senans_Bild4_800px.jpg

      Vymazat
    18. Jeste Embeso pro Basu:
      "Btw, nebyli to Rusové, kdo tvůrčím způsobem rozvinuli myšlenku vnitřního nepřítele a jeho shromažďování v koncentrácích?"

      Nebyli, byli to Anglicane v burske valce...ale pocitam, ze nas tu jen tak zkousite... :o)
      Jinak co se tech ruskych gulagu tyce, tak bych rekl (a panuje na tom shoda snad i u historiku), ze neslo o likvidacni tabory, ale o ekonomicky nastroj ruske industrializace.

      Vymazat
    19. Embeso: však jsem napsal - rozvinuli :)
      Domnívám se že v ruském (pravoslavném) případě nelze zodpovědně říci, kterej z těch účelů byl primární. Kromě stavby samotnejch lágrů a kácení lesů (lámání kamene) toho moc nezindustrializovali. Snad jde vyjmout válečná produkce.
      Jinak to bylo na Vodníka :)

      Vymazat
    20. Embeso pise:
      Tak to se omlouvam, ze jsem nepozvan vstoupil do dialogu...

      Svycarsti gardiste tercem sexualniho obtezovani ze strany vatikanskych duchovnich:
      http://www.sueddeutsche.de/panorama/sexuelle-belaestigung-bei-der-schweizer-garde-das-dessert-bist-dann-du-1.1856852
      A z tebe si udelam dezert!

      Vymazat
    21. " ze se nebavim s lidmi, kteri mi oponuji..."
      To by mě zajímalo, jakou s tím máte zkušenost. Buď máte štěstí na lidi ze stejného pytle nebo jste mlčenlivý typ.

      Vámi nastíněná šikmá plocha je poměrně typická pro společnost vedenou namyšlenými pseudovzdělanci. Je to ostatně dobře patrné i v dnešní české realitě - pitomosti od multikulti po sluneční elektráry. Koncentráky zatím nemáme, ale nápady už jsou - např. neustálé sledování "závadových" osob.

      ale nemyslím, že to nějak nerozlučně souvisí s osvícenstvím (historiografický termín). Hlupáci jsou všude a jako zástěrky pro svoji realizaci mohou použít jak nějaký fakt z přírodní vědy, tak i theologické dogma.
      Naopak bych řekl, že lépe odhalitelní jsou v prvém případě.
      Pro mě poznávacím znakem těchto lidí ambicioznost a jisté hlupství, spočívající v kombinaci relativně dobré encyklopedické paměti spojené s neschopností věc pochopit v celé šíři. Je skoro jedno, jestli dychtí spasit svět, nebo jej zničit. Výsledky jsou stejné. Aby se prosadili, musí k tomu být vhodné společenské klima.

      Vymazat
    22. Embeso: omlouvám se, spatně to vyznělo Jsem to myslel tak, že to byla primárně provokace na (pravoslavného) Vodníka, samozřejmě jste kdykoliv zván.

      Vymazat
    23. Embeso pro gogo:
      "Pro mě poznávacím znakem těchto lidí ambicioznost a jisté hlupství, spočívající v kombinaci relativně dobré encyklopedické paměti spojené s neschopností věc pochopit v celé šíři."

      Od roku 1945 v Evrope zadne koncentraky nevznikly, gogo. Myslite, ze to bude tim, ze tu nejsou hlupaci?

      S tim, co pisete, samozrejme souhlasim, ale nejsem presvedcen, ze za stavbou koncetraku stoji pouha lidska hloupost, nybrz hloupost uvolnena a umocnena kulturnim (ideologickym) rizenim spolecnosti, nejde tedy o pouhe klima, nybrz zamer.

      Vymazat
    24. "Od roku 1945 v Evrope zadne koncentraky nevznikly, gogo. Myslite, ze to bude tim, ze tu nejsou hlupaci?"
      Realizují se zatím jinak a není na to společenská atmosféra. Nečekejme také přesné zopakování modelu Osvětim.

      Vymazat
  7. Bášo, byla to dost hloupá provokace. Pravoslavní Rusové tvořili naprostou většinu obětí sovětských koncentráků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Češi taky tvořili převážnou většinu obětí v českých lágrech.
      Tady asi nešlo o to, že by pravoslavní zavírali nepravoslavné jako spíš o to, že se to tam dělo bez ohledu na to, jestli v Rusku byl nebo nebyl nějaký ten pravoslavný éthos.
      Britové taky nešanovali Búry - ale tam to klidně hodíš na hrb protestantismu.

      Vymazat
    2. Jenže české lágry nedělali Češi pro Nečechy na základě nějaké ideologie češství. To byl sovětský import pro třídní nepřátele. To samé v Rusku: koncentráky jakožto racionální nástroj k likvidaci antagonistických tříd proletariátem (ve skutečnosti nepřátel sovětské, nikoli ruské, moci) nejsou vůbec produktem pravoslavné kultury nebo civilisace, naopak, představitelé této kultury a civilisace v nich chcípali jako mouchy. Oproti tomu britské koncentráky jsou naprosto logickým produktem jejich myšlení a konání a že do nich spadli stejně nebo podobně uvažující Búrové, to je výsledkem shody okolností; klidně to mohlo být naopak (v Rusku nikdy!)

      Vymazat
    3. V roce 1920 bylo v Rusku (po pogromech v r. 1870) cca 3 miliony židů a zbytek, až na tvrdé jádro bolševické strany a párset tisíc křesťanů, byli pravoslavní. Já tomu rozumím tak, že zabíjeli pravoslavní pravoslavné a to po statisících, jak správně říká Gogo, étos neétos.

      Vymazat
    4. Nikoli. Vznik, organisace a vedení revoluce bylo v rukou neruských jedinců, převážně odpadlých židů, ale i Litevců, Poláků, Gruzínců apod.; Rusů byla menšina. Samozřejmě ty katy zřejmě tvořila hlavně ruská luza, ale například na cara museli dát dohromady popravčí četu z mezinárodní sebranky.

      Vymazat
    5. Já teď nebudu hledat přesný čísla, ale v tom celém aparátu fungovlo kolem 1,5 milionu lidí. Takže asi fakt luza. Jenže pravoslavná.
      Vodníku, udělat z pravoslavnejch jediný svatý na tomhle světě je prostě krávovina. Jsou mezi nima přesně ti samí svatí nebo svině jako mezi protestantama. Hájíte neobhajitelné. Pravoslaví, protestantismus, katholicismus, atheismus, je to jedna verbež.

      Vymazat
    6. Embeso vodnikovi:
      "Vznik, organisace a vedení revoluce bylo v rukou neruských jedinců"
      Hlavne anglosasu, vodniku :o)
      http://www.youtube.com/watch?v=9Ui6AJO_9ME

      Vymazat
    7. Bášo, víte, co je na vás, rusofobech, srandovní? To, že na jedné straně Rusy bezmezně pohrdáte jako stádem vodkou zdegenerovaných barbarských mužiků, na druhé straně těmto stepním Mongolům přičítáte schopnost vymyslet, zorganisovat, zafinancovat a provést revoluci proti téměř tisícileté monarchii (počítám-li i Kyjevskou Rus) a vybudovat Říši zla, před kterou si nevyskakovali ani Američani. 1,5 millionu?? Možná po II. světové válce členů Strany....

      Opakuji speciálně pro Vás: sovětské koncentráky jakožto racionální nástroj k likvidaci antagonistických tříd proletariátem (ve skutečnosti nepřátel sovětské, nikoli ruské, moci) nejsou vůbec produktem pravoslavné kultury nebo civilisace, naopak, představitelé této kultury a civilisace v nich chcípali jako mouchy. Luza, která sázela hraběnky holou zadnicí na rozpálené pece, byla asi tak pravoslavná, jako Trockij nebo Sverdlov judaističtí. Byli to odpadlíci. O luzu není nouze v žádném národě.

      Vymazat
    8. Embeso: nevím, jestli hlavně, ale samozřejmě jim pomáhali - vrána k vráně sedá...

      Vymazat
    9. Zase vedle Vodníku. Vy doslova chcete aby těma Rusama někdo opovrhoval. Vám se to prostě hodí. Přitom mně jsou ukradený, pokud teda zrovna nejsou i celou armádou na vejletě v Čechách, nevyvážejí odtud uran v ceně desítek státních rozpočtů ČSSR, nebo se mi ve francouzskym zimnim středisku nepokoušej na mol vylitý obtáhnout dceru rovnou v baru.
      Ruská touha po impériu se datuje přinejmenším k Petru Velikému, jenže až Sověti dokázali vzít masy u huby tak, aby na to byly prachy i přes technologickou nedostatečnost (však jim taky po sedmdesáti letech došly - buď můžete mít základní výzkum, nebo policejní stát, dohromady to nejde).
      Právě jsem si trochu početl a sčítal: v represivním aparátu bylo v době největší slávy zaměstnáno přes 6 milionů osob a to v tom nejsou započítané bojové oddíly NKVD. Já samozřejmě vím, že na vedoucích místech SSSR byli židé. Ale jen do stalinskejch čistek. Pak to byla většinově ruská záležitost. Takže znovu opakuji, pravoslaví nepravoslaví, jedni chcípali, druzí mordovali. A Vaše církev do toho držela brumendo. Ve finále na vrcholu slávy drželi (ovládali) a drancovali v polovině Evropy o zámoří nemluvě a přitom furt dokázali vypadat jakože my nic, Это ваше дело. A už to zase zkoušejí znova, jen co se trochu otřepali. A tentokrát se není možný vymlouvat na sověty. Například jsem dalek toho, abych věřil na nějakej enthusiasmus ohledně Sýrie. Samozřejmě, že je v Ruskym zájmu, aby tamtudy nikdy žádnej plynovod nevedl.

      Vymazat
    10. Bášo, s Vámi je to jako hučet do dubu. Pokud hodláte plést nadále pravoslavné Rusy se sovětskými a tvrdit, že gulagy jsou produktem pravoslaví, tak si o tom povídejte s Petersem nebo s Danielou, já na to nemám čas.

      Vymazat
    11. Nepletu Vodníku, jen tvrdim, že od (cca) sedmatřicýtého sovětské=ruské.

      Vymazat
    12. Báša: nesouhlas. Rusové, zdecimovaní a částečně "odpravoslavnění" adoptovali Sovětský svaz jako svůj stát až po WW II, po vítězství nad Hitlerem. A bylo to mj. díky tomu, že Stalin, když mu teklo do bot, skoncoval s internacionalismem a začal hrát na ruskou národní strunu, v neposlední řadě se obrátil na téměř zlikvidovanou církev. S těmito sovětisovanými Rusy jsme měli co do činění my. Ale původní pravoslavní Rusové sovětism s jeho gulagy nevymysleli, nezorganisovali, nefinancovali a neprovedli, nýbrž byli jeho největší obětí. (kolikrát to budu muset ještě zopakovat než se naučíte číst?)

      Vymazat
    13. Já si na jednu stranu myslím, že počátek bolševismu skutečně leží mimo etnické Rusko, ale taky jsem přesvědčen o tom, že spousta z nich se zapojila téměř ihned a později převzali i řízení.

      Vymazat
  8. OT: Vodníku, p. Stwora konečně přišel na na to, že izraelská hymna je plagiát http://zvedavec.org/vezkratce/7711/

    Vzpomínáte na naši starou diskusi? :) http://nautilus2.wordpress.com/2008/11/06/738432-hrajes-krades/#more-738432

    cnemo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cnemo,
      odkaz na vasi stranku je zajimavy, ale citovat nejake trdlo ze zvedavce je zarucene zadelani si na ostudu, pac informace jsou tam vzdy zpackane, v lepsim pripade zkorumpovane behanim a nekonecnym kopirovanim na internetu.
      Je ale pravda, ze z originalniho musikalniho zakladu na svete je libivych melodii (k vybrani logickou analysou) jen urcite mnozstvi, ktere pak vnikne do mysli a muze se zmenit i na narodni kulturni memy.. Ciliz se neustale melodie "pujcuji" ...

      Mne uz otec v padesatych letech vysvetlil, jak B.Smetana mel lidovou pisnicku `Kocka leze dirou` na pameti, kdyz skladal Moje Vlast , potazmo Vltavu...Melodie se lehce hraje na piano, jde pekne "od ruky"..
      A jeste si pamatuji jak dodaval, , ze tato lidova pisnicka take neni original, ale melodie z italskeho, - mozna ? -- originalu.
      A stalo se , ze po letech jsem tuto informaci nasla na webu !!!
      Predpokladam, ze cesti machri-dorostenci umi anglicky :

      VLTAVA.
      The piece contains Smetana's most famous tune. It is an adaptation of the melody La Mantovana, attributed to the Italian renaissance tenor Giuseppe Cenci (also known as Giuseppino), which, in a borrowed Moldovan form, was also the basis for the Israeli national anthem, Hatikvah. The tune also appears in major in an old folk Czech song Kočka leze dírou ("The Cat Crawls Through the Hole"), and Hanns Eisler used it for his "Song of the Moldau".
      --------

      Jo a Bedrich Smetana neumel moc cesky, jeho materska rec byla nemcina.:-)
      Podle mne byl Bedrich bemacky Rakusan, co si vymyslel, ze bude Cechem........

      Vymazat
    2. "Jo a Bedrich Smetana neumel moc cesky, jeho materska rec byla nemcina.:-)
      Podle mne byl Bedrich bemacky Rakusan, co si vymyslel, ze bude Cechem........"

      Co je tohle za krystlíkovštinu? To by se dalo říct téměř o všech, počínaje třeba Palackým.

      Vymazat
    3. Cože? O Palackém by se dalo říct, že neuměl česky???

      Vymazat
    4. Nevím nevím, podle mne pokud se na to podíváme dnešním pohledem, je izraelská hymna jasný plagiát. Pokud měl Herr Cohen alespoň trochu evropského hudebního povědomí, musel vědět, že téměř totožnou melodii před čtvrt století již někdo použil do relativně úspěšné skladby. Plácání o renezanci a Moldávii je z tohoto hlediska celkem nezajímavé.Podle mého soukromého názoru je ta skladba asi stejně tak židovská, jako ta část Palestiny, kde dnes leží Izrael:)

      Vymazat
    5. Ano, zpočátku pořádně ne, musel se to učit. Stejně jako třeba Němcová, sestry Rajské, Staněk, starej Frič ...
      Dokonce se zpočátku česky mluvící společnosti stranil.

      Vymazat
    6. Vazeny anonyme,
      ja se nedohaduji, jestli je israelska hymna plagiat nebo ne, vas nazor je vas nazor, ale mel byste se poohlednout po svete, jak se tato zalezitost hodnoti jinde..
      Jak uz jsem napsala, tak z toho je snad jasne, ze vim, ze melodie pro Hatikvah originalni l neni, protoze uz se vyskytla v minulosti pod jmenem La Mantovana..Tam je napsana v notach po prve a kazdemu, kdo se zajima o musiku, je jasne, ze Bedrich Smetana je plagiator ve skladbe Vltava.. Jen melodii zpomalil a prevedl nize na stupnici . ..
      Takze Israelci se zachovali jako Bedrich a prevzali neakou versi La Mantovany. No a co. Uz tu melodii pouzivaji pres 60 let, takze generace neschvalovatelu mely dostatek casu na stiznosti v Haagu....:-))

      Zde z anglicke Wikipedie., kterou ovsem Borati uznavat nemusi,.::

      ...The melody for Hatikvah derives from La Mantovana, a 16th-century Italian song, composed by Giuseppe Cenci (Guiseppino del Biado) ca. 1600 with the text "Fuggi, fuggi, fuggi da questo cielo". Its earliest known appearance in print was in the del Biado's collection of madrigals. It was later known in early 17th-century Italy as Ballo di Mantova. This melody gained wide currency in Renaissance Europe, under various titles, such as the Pod Krakowem (folk song) (in Polish), Cucuruz cu frunza-n sus [Maize with up-standing leaves] (in Romanian) and the Kateryna Kucheryava (in Ukrainian).[5] This melody was also famously used by the Czech composer Bedřich Smetana in his symphonic poem celebrating Bohemia, Má vlast, as Vltava (Die Moldau)..
      ------------------
      Smetanovi rikali Fricek, proc mu nerikali Bedrisek ???
      Maminka Bedi mluvila nemecky, otec Frantisek cesky
      Fricek si psal osobni denik v nejblizsim mu jazyce, coz byla nemcina...

      Vodnicku, vy dobre vite, ze mam pravdu a tak odvadite pozornost na Palackeho.
      Palacky samozrejme dnesni cestinou mluvil, jen si hojne pribasnoval a vylepsoval ceske dejiny .
      Mne se jeho podani libi, jen neni striktne historicke..
      Asi proto vzniklo ceske rceni "Kecas jak Palacky """

      Vymazat
    7. "Smetanovi rikali Fricek, proc mu nerikali Bedrisek ???
      Maminka Bedi mluvila nemecky, otec Frantisek cesky
      Fricek si psal osobni denik v nejblizsim mu jazyce, coz byla nemcina...

      Vodnicku, vy dobre vite, ze mam pravdu a tak odvadite pozornost na Palackeho.
      Palacky samozrejme dnesni cestinou mluvil, jen si hojne pribasnoval a vylepsoval ceske dejiny .
      Mne se jeho podani libi, jen neni striktne historicke..
      Asi proto vzniklo ceske rceni "Kecas jak Palacky """"

      Proboha, nechte už toho. Nejde o to, jak kdo začal mluvit, ale k čemu se přihlásil. Oba původně mluvili německy, později se ale přihlásili k češtině (podobně tomu bylo u řady dalších). Že Palackého čeština byla narozdíl od Smetanovy výtečná, je tím, že Palacký byl jazykový génius, zatímco Smetana měl i tu němčinu špatnou.

      A pokud jde o Palackého kecání, tak to se vůbec nevztahuje k Františku Palackému, o kterém je řeč, ale k jeho synovi. Doplňte si vzdělání. A mimochodem, vaše čeština není o moc lepší než ta Smetanova.


      Vymazat
    8. Ano, zpočátku pořádně ne, musel se to učit. Stejně jako třeba Němcová, sestry Rajské, Staněk, starej Frič ...
      Tak to bych chápal, když se narodil, mluvili ve větších městech česky opravdu jen služky a kočí.

      Dokonce se zpočátku česky mluvící společnosti stranil.
      Tak to je pro mě novinka. Myslel jsem, že vždy patřil mezi takové ty nadšence jako Jiráskův Hlasivec z Na dvoře vévodském, který měl s buditelskými kamarády v partě úmluvu, že kdo použije nečeské slovo, zaplatí desetník do společné kasy.

      Vymazat
    9. Anonymku, ze 17 :16,
      na nektere zenske pusobi "Proboha, uz toho nechte " jako primy povel POKRACOVAT !!!
      Tak pokracujme.
      ..A pokud jde o Palackého kecání, tak to se vůbec nevztahuje k Františku Palackému, o kterém je řeč, ale k jeho synovi. Doplňte si vzdělání. A mimochodem, vaše čeština není o moc lepší než ta Smetanova...

      Moje cestina je chaba, pravda, anonymku.. Jak ale vite, ze moje cestina neni o moc lepsi nez Smetanova, - vy jste s Bedrichem chidil do skoly ??
      "A " co vase cestina ?
      Mne jednou nekdo, , snad cestinar Peters, opravil, ze zacinat vetu spojkou "A.". je spatna cestina....Tak tam mate uz jednu chybu.
      Ja si vzdelani doplnuji zrovna ted, anonymku, prispevkem na :"Bylo, nebude"..:-)

      Keca jak Palacky.
      Za prve jsem napsala ASi, ale i tak jsem potrebnou informaci lehce nasla, treba v Reflexu, kde se toto uslovi jasne vztahuje na Frantiska Palackeho, otce a dejepisce.. Nekdy nazyvan i Otec naroda,, takze zakladatel.
      A zakladatel se nemohl k nicemu hlasit, pac nebylo k cemu, pred jeho cestinarskym dilem existovaa Bible Kralicka, v starodavne a nesrozumitelne cestine... Novy jazyk pak museli obrodilci vynalezat....Coz nepokladam za nevyhodu, nybrz za historicky fakt.

      Ja uvadim zdroj. Kde je vas zdroj pro Vas vymysl, ze Palacky-syn byl ten kecal ???

      Muj cesky zdroj na odlehceni :
      Jakmile vyšly Dějiny národu českého v češtině, Češi zbystřili pozornost. Autor (F.P.) totiž v I. díle své publikace mezi řádky píše, že jeho dílo nelze brát vážně. Nikdy v žádném archívu nebyl a všechno opsal z kronik nacházejících se v knihovnách vysoké šlechty. Kroniky jsou však subjektivními legendami, a tím prameny velice nespolehlivými. A tak se, hlavně v době první republiky, v Česku pro sedmilháře zabydlilo heslo: „Kecáš jako Palacký!“





      Vymazat
    10. Embeso se divi:
      Vy jste tedy supervlastenci, poustet se na pocatku 21.stoleti do boje o Palackeho a Smetanu, to je vykon :o)

      Vymazat
    11. Embeso, právě že nejde o vlastenectví, podle mě je právě úplně jedno, jak mluvili a jaké národnosti byli, ale co dokázali vytvořit. Proto mě serou jak čeští vlastenci, tak jejich protipól, kteří všechno poměřují národem. Přečtěte si něco od Palackého, uvidíte, že má smysl se jím zabývat i dnes, ať byl Čech, Němec nebo Mongol.

      Daniele:
      "Syn Jan – byl o tři roky starší než Marie – jako by stál v pozadí. Přitom se jemu dostalo, na rozdíl od sestry, kvalitního vzdělání, jednak od otce a od matky, jednak od historika Václava Vladivoje Tomka, pozdějšího rektora University Karlovy. Díky domácí výuce začal se školní docházkou až od sexty gymnásia, to mu bylo už šestnáct let. Po studiu na universitě získal doktorský titul. Vybral si ovšem úplně jiný obor, než kterému se věnoval jeho otec. Vystudoval geografii a stal se zakladatelem tohoto oboru na pražském vysokém učení. Jako vůbec první přednesl v češtině přednášku z geografie a po rozdělení university na českou a německou se stal i prvním řádným profesorem geografie. Přispíval do Ottova naučného slovníku a do různých almanachů svými cestopisnými črtami. Do sbírek českých přirovnání se díky němu dostal i obrat "má řečí jako Palackej," popřípadě rovnou "kecá jako starej Palackej." Tím „starým Palackým“ však nikdy nebyl v době vzniku tohoto rčení míněn jeho otec František (i když o jeho výřečnosti nelze míti pochyby) – nýbrž jeho syn, profesor Jan Palacký. Ten ve svém vyšším věku proslul tím, že na ulici odchytával náhodné kolemjdoucí a urputně jim vysvětloval nějaký, nejčastěji zeměpisný problém."

      Vymazat
    12. Embeso pise:
      Podle meho je Palackeho prinos hlavne v tom, ze dokazal vytvorit narodni Velka Story, vecne pribehy, kterymi pomerujeme sve dejiny tim zpusobem, ze z nich delame myty. Lepsi nazev, nezli Obrazy z dejin si vymyslet nemohl. Podobne Jirasek, ten byl v tomhle smeru snad jeste lepsi.

      Vymazat
    13. Dekuji za odpoved, anonyme z 9:13.
      Informace o J.Palackem se zda byt objektivni a verohodna..

      Vymazat
    14. Embeso,
      kdepak. Třeba si jen uvědomte, že uměl 15 jazyků a učil se u Dobrovského. Je snadné do něj kopat, že se dopustil chyb a že se někdy mýlil, ale ve skutečnosti si to jen málokdo může dovolit. Pokud jde o "Obrazy ...", asi si ho pletete s Vančurou. Vančura, stejně jako Jirásek, napsali LITERÁRNÍ, nikoli HISTORICKÉ dílo, přičemž oba to opakovaně zdůrazňovali. Že to řada lidí stále nechápe, ze to nemohou. Na druhou stranu, Palacký byl historik a napsal dílo historické. Nese v sobě ducha své doby a má své chyby, ale přesto představuje nejen Velkou Story, jak píšete, ale i zdroj informací, které Palacký pracně sháněl. A přitom, embeso, jde o dílo jazykově neobyčejně krásné, takové se jen tak nenajde, zejména ne dnes.
      Opakuji, s vlastenectvím to nemá co dělat. Ve skutečnosti to s vlastenci Palacký neměl úplně jednoduché - třeba už proto, že si vzal Němku a u nich doma se "vlastenčilo po německu".
      Na konec jen krátkou poznámku: na rozdíl od vás nepovažuji Jiráska za lepšího, vůbec mě nebaví. Zato nad Vančurou se rozplývám.

      Vymazat
    15. Embecko pise:
      Diky za odpoved, ano, spletl jsem to, diky vam jsem vylecen z bludu, ted jsem si to kontroloval: Obrazy z dejin narodu ceskeho je pozdejsi synteticky vycuc z Dejin, vydala Zora 1919. My je totiz kdysi meli doma a ja si doted myslel, ze to napsal a do tisku pripravil on sam.
      http://antikvarium.cz/files/403.jpg
      Nejsem historik a tedy nevim, jak na Palackeho nahlizi moderni historiografie, ale, podle meho soukromeho mineni, bude Palacky bran uz jako historicky zdroj, nikoliv jako zdroj sam, tedy v relaci na jeho dobu. Tim ho nesnizujji, to dela cas, jako u kazde jine odborne publikace. "Stavby mostnich konstrukci" z Palackeho doby maji urcite take svuj zakladni odborny a nezpochybnitelny vklad a platnost, most byste podle nich uz asi dneska ale nepostavil.
      Jinak tady na me pri hledani obrazku vykocily jedny stranky, s timhle pohledem bych se v zasade, coby nehistorik, ztotoznil. Pise se tam skoro to same, co pisi ja nahore :o)
      http://www.logrmagazin.cz/2012/02/palackeho-dejiny-jako-zdroj-historicke-obraznosti-naroda/
      Cinatla jsem si take nasel, to je profik, ne redaktor Logru :o)

      Vymazat
    16. Embecko knizni mol pise:
      Ale coby vlastenci mame Dejiny komplet, tohle prvorepublikove vydani:
      http://www.antikopava.cz/kniha/dejiny-narodu-ceskeho-1-5-10073
      Stejne tak sebrane spisy Jiraskovy, tyhle "bezove" s ilustracemi od Alse:
      http://turistika.blogerka.cz/obrazky/turistika.blogerka.cz//na-prodej/d-32-epilog.jpg

      Okolo valky to snad byla povinnost pro kazdou rodinu, mit tohle doma...ja to tam susim uz pul stoleti a neustale nevim, co s tim, je mi to stale lito vyhodit a pritom to zabira pulku skrine.

      Vymazat
    17. Embecko, já s vámi nejsem ve sporu. Samozřejmě že později byl Palacký překonán, ale ve smyslu "stojíme na ramenou obrů". Na mnoho aspektů se dnes pohlíží jinak, ale "po bitvě je každý generálem".
      Všechno je relativní. Třeba pověst o Daliborovi je blbost, ale nebejt jí, tak by Smetana nenapsal operu Dalibor. A to by byla škoda. Bez ohledu na to, jestli byl Čech, Němec nebo Rakušan.

      Vymazat
  9. "zakochal se nadějí, že v nepřítomnosti Vladislavově bude moci skrze některé své věrné nakloniti sobě národ a povýšiti se na trůn otcovský; proto i osobně přišel do Čech ze zemí německých, kde živ byl ve vyhnanství. Mnozí také dali se skutečně svésti lichotivými slovy a sliby jeho. Ale Děpolt, pilné měv naň oko, zmocnil se při první příležitosti osoby jeho ve dvoře jakémsi za Zdicemi, a zavřel jej až do bratrova návratu v pevné věži hradu pražského. Když se Vladislav vrátil, dal jej zavézti na vysoký hrad Přimdu a ostříhati tam pilně."

    Takže se toho rozhodně nezbavujte, takový jazyk jen tak nenajdete

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>