úterý 28. ledna 2014

Když se kácí les, lítají třísky

To věděl už soudruh Lenin. Ví to i president nejdemokratičtější země světa a taky podle toho jedná.

81 komentářů:

  1. Toto je velmi zjednodusene tvrzeni, pac demokracie je zkratka pro nediktatorskou zemi.
    Tedy ne nutne nejdemokratictejsi, ale nejsvobodnejsi zeme, coz je ta nase USA. Nemame monolithni vladu lidu, nybrz vladu jedincu, co se podle situace spoji v jeden celek, samozrejme pod ustavnimi zakony.
    President Obama podleha Kongresu a ten mu naridil vetsi zohlednovani zivotu americkych vojaku, tez poslanci zadali mensi naklady vojenskych akci.
    Mnozi lide meli z toho prcu, kdyz pan B.Obama obdrzel Nobelovu cenu za mir od evropskych humanistu, protoze pozorovatelum to pripadalo jako socanske podplaceni a obligovani...Americky president ma veto, ale neni zadny Stalin..

    V Afghanistanu se insurgenti zbabele schovavaji za zeny a deti, posledni incident se udal tak, ze talibanci zautocili na afghanske-vladni vojaky a kdyz prisla pomoc, tak talibani utekli do budov kde byli civiliste. Jasne ze dronove nerozlisuji a nevinni to vzdy odnesou.
    Jsou to chudaci, ti Afghanci. Karzai je lotr, co udelal pakt s taliby a az NATO odejde, tak tam zase zavedou mlaceni malo zahalenych zen drevenyma holema a na sportovnich stadionech opet zacne verejne urezavani hlav..


    Daniel Vesely je tak jedine s tim jeho zpitvorenym propagacnim zpravodajstvim dost dobry pro Cechacky...On totiz pocita israelske obeti jen od sebevrazednych atentatniku, coz asi bude tech 804 obeti.. ALE. Zapomenul na obeti teroristu, ty obeti, co nebyly zabity bombou - jak typicky vesele bridilske a zavadejici. ..Napriklad israelsti setleri jsou casto tercem vrazednych Palestincu, zejmena na West Bank, bych rekla, ze za tu dobu teroristi zastrelili nebo podrezali nekolik set setlleru... Pidizvik holt pocita, jen co se mu hodi.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Embeso pise:
      Tak takhle zmatenou obhajobu zlocinu jsem zatim necetl, gratuluji!

      Vymazat
    2. V 90. letech byl v hledí Bin Laden a už tehdy se o něm vědělo, že plánuje množství teroristických útoků proti americkým civilistům, ženám, starcům a dětem. Bylo rozhodnuto neudeřit, neboť Laden byl po vzoru všech teroristickým muslimáků obklopen několika rodinami coby živými štíty. A to ho zachránilo, americká administrativa ochotně vyměnila živé štíty za téměř tři tisíce amerických civilistů. Jedná se v podstatě o jednoduchou volbu: Zlikvidovat džihádisty i s jejich živými štíty a nebo si nechat zlikvidovat své civilisty? Kolik mrtvých amerických civilistů vyměnit za muslimácké živé štíty? Já nechci měnit ani jeden americký život za jakékoliv množství jejich živých štítů. Pokud tedz někdo považuje zásahy amerických dronů za zločiny, tak ať se nabídne muslimákům na stětí hlavy. Rádi to jistě vykonají...

      Vymazat
    3. Dano, tvuj problem je, ze svoje komentare neumis spravne ohlasit. Priste tedy zacni takto:
      "Daniela pise:". Uvedom si prece, ze musis ohlasit, ze jako pises. Myslim to s tebou dobre a tak si nech poradit.

      Jinak co se tyce tematu. Pokud vim, tak jste s islamskymi fanatiky vykopali valecnou sekyru a tudiz jste ve valecnem stavu. Civilni obeti je smutna vec, ale o nejakych zlocinech nemuze byt rec. Tak to bohuzel ve valkach chodi. Ja mam mnoho vyhrad k tomu jak Amerika pristupuje k islamskymu svetu, ale tohle mezi ne rozhodne nepatri.
      habr napsal

      Vymazat
    4. Embeso pise:
      Uz jsem to tu vysvetloval, anonyme, na WP, kde mam ucet, ac avizovano, system nereaguje. Takze musim prispivat jako anonymni...ale to nechci, takze kazdy svuj prispevek uvedu "Embeso pise", aby se na mne bylo mozno obracet.

      Vymazat
    5. Ach jo, anonymni Embeso. Nabizite vic informaci nez je treba.
      Anonymni habr

      Vymazat
    6. Embeso pise:
      S anonymy nediskutuji tak, jako nektere divky netanci s vojaky, habre. Jenak nemohu vysledovat spolubesednikuv intelektualni vyvoj, protoze nevim o koho jde a druhak jsem presvedcen, ze anonymove nemaji zajem o diskuzi, protoze podpis vam dava kontinuitu a zaroven vam umoznuje preskakovat ty prispevatele, o jejichz nazory nemate zajem.
      Anonymita je tak forma docela kruteho natlaku, manipulace...uz mi jednou jednim takovym bylo vysvetleno, ze nezalezi na jmenu, ale na nazoru...ano, presne tak, jenze dotycny manipulativne samozrejme zamlcel A a ihned se obratil k B...nazor neni nikdy zajimavy sam o sobe, ale vzdy jen v souvislostech, zde tedy v case.
      Anonym mne nuti premyslet nad tim, kdo to napsal, zda- li ho znam atd. ...o tuhle na vas hozenou praci anonymum prave jde a nakonec se vam vysmeji, ze oni nejsou oni :o) A presne na takovouhle hru nepristupuji :o)

      Nahore se tedy omlouvam, ze jsem zareagoval, mel jsem ten dojem, ze jste presvedcen, tak, jak pisete, ze moje prispevky nejak ohlasuji...nejsou to ohlasky, je to podpis. Klidne ho muzu dat dolu jako v dopisu, pak se ale ten, ktery ma zajem me prispevky cist, bude trapit nad textem, ktery na konci neni podepsan a neni tedy vubec muj :o)

      Vymazat
    7. Klídek soudruzi! Habře, Embeso to vysvětlilo, doufám, jasně. Embeso, habr se pod svoje příspěvky vždycky podepisuje jako Vy nebo cnemo, takže to není anonym. To jistě taky neznamená všechno: postiženec, podpisující se jako "Trmálek", zde zasíral diskuse nevtipnými glossami o onanování, jindy i Anonym může konversovat civilisovaně, ale souhlasím s tím, že pokuid se nějak (jakkoli) nepodepíše, zůstává ta diskusse poněkud prekérní.

      Vymazat
    8. Vodnik, ale samozrejme, ze klid. Ja si jen trochu delal sprtouchlata. Nejak mi to nedalo. Nic ve zlym Embeso. habr

      Vymazat
    9. Nejsem blazen, abych se tady pro to hneval :o)
      Jasne, ze habr neni anonym, vsak jsem ho oslovil...me to leze vseobecne na nervy, kdyz je diskuze anonymy zaplevelena, jako treba na Ihned. Ja uz totiz ani nectu moc clanky, jen perex a pak se hned presunu na diskuzi, protoze to zajimave se odehrava prave tam :o)
      Uz jsem jim tam parkrat vynadal, to mate na strance 37 anonymu a nevite kde jste, kdo je kdo :o)
      Pak jsem to ale pochopil: ti nejlepsi, co se samozrejme podepisovali, ti uz odesli a zbyli tam lide, kteri pisi pro nic zanic: namasti prispevek a uz se tam nikdy neobjevi.
      Mama takovou ochranarskou tendenci ke kazdemu foru, kam me bavi chodit, tak ho jako by branim a obrana pred anonymy, co to spolehlive rozkladaji, patri k mym prvoradym ukolum :o)

      Problem ted je, ze verejna diskuze uz skoncila a namisto ni nastupuji drobne komunity (to pisi nekde vyse). A v nich nemohou prave platit zakony jiz zemrele "velke" diskuze...proto take ti, co se drzi stare korektnosti a vyvazenosti jsou pro kazdou komunitu nebezpecni- komunita ma sva pravidla, ktera nejsou s temi verejnymi slucitelna.
      Tentokrat dam podpis na konec a uvidime, jak to bude vypadat:
      S pratelskym pozdravem
      Embeso

      Vymazat
    10. Drobná technická poznámka:
      Pro případy, kdy člověk nechce vystupovat jako anonym a přitom nechce nebo nemůže užít identit jako openID atd., dá se zvolit předposlední možnost: Název/adresa URL. Tam si napíšete svůj nick a je to. Takhle to teda dělám já a přijde mi to lepší než se podepisovat pod nebo nadepisovat před příspěvkem..

      Vymazat
    11. Pokud je to mozne, pak vrele dekuji za rafinovanou radu, gogo, hned to vyzkousim...

      Vymazat
    12. Jste genius, klobouk dolu... :o)

      Vymazat
    13. Výborně Gogo a Embéčko! Budiž to výzvou pro Habra, Kapitána a další Neanonymy!

      Vymazat
    14. Leho: to je jen částečně pravda. Někdy se skutečně lotři kryjí živými štíty a to pak může být pro někoho v určitých situacích dilemma. Ovšem vy jste tam i onde vybombardovali nějakou svatbu nebo vesnici, kde se žádní ničemové neskrývali. Inu, z Nevady to není tak dobře vidět, chybička se vloudila, že. Přesně, co o anglosaských protestantech napsalo Embéčko - na nějaké fauně a floře jim nezáleží, viz titulek tohoto postu...:-(

      Vymazat
    15. Tak s podobnou logikou by se dalo obhajovat kde co .. konec konců i ta letadla ve WTC a proti letadlu (nebo co to bylo) v Pentagonu by neměl nikdo říct ani ň. Oni i Němci by za okupace byli radši, kdyby se partyzáni oblékli do reflexních oblečků a bojovalo se na palouku za denního světla.
      Tak to prostě nefunguje. Když se domorodec brání technicky vyspělejšímu nebo obecně silnějšímu agresorovi, tak se holt bojute tím, co je po ruce. Ideál pro mě v tomto ohledu představuje např. Švýcarsko, kde se už v raném novověku bránili všichni domorodci z malé oblasti do posledního muže a francouzskému šlechtici tak zruinovali jeho jednotky. Sice padli, ale ten parchant odtáhl a už se nevrátil. Od té doby má papež tu švýcarskou gardu. Když se brání občané, je to jiné než když se bojuje proti žoldákům. Ty stačí porazit nebo přeplatit, kdežto občan nemá kam jít a bojuje z vlastního domu.
      Dělali to tak i Američané, když bojovali proti Britům. Nepřál bych jim, aby někdy znovu museli střílet z oken vlastních domů, ale očividně zapomněli, jaké to je, tak by asi bylo správné, aby si paměť osvěžili.
      Tyhle asymetrické konflikty mají tu nevýhodu, že agresor nikdy nezakusí vlastní medicínu. Já proto nemám moc rád ty moralistické kecy o zbabělosti sebevražedných atentátníků ... prostě jestli posíláme žoldáky zabíjet někde ve světě lidi, co nám osobně nic neudělali, měli bychom být připraveni snášet totéž v opačném gardu.

      Vymazat
    16. Leho:
      Usáma a jeho rodina byl poměrně dobrým obchodním a politickým partnerem Bushovy rodiny. Nechci spekulovat, kdo z nich je větší hajzl, ale nejspíš seděly u sebe podobné vrány. Nehledě na to, že ty džihádisty stvořili a vycvičili právě Američané.
      Chápu, že jste atmosférou tohoto blogu tak trochu tlačen do obhajoby, ale neměl byste zabíhat do extrému ne nepodobného politrukům provádějícím PŠM.
      Víte, lidi dovedou pochopit, že pro rovnováhu sil je třeba, aby byly obě strany přibližně stejně silné. Jsou proto ochotni přijmout fakt, že se zbrojí a rozmisťují rakety. Ale nesou špatně, když jim nějaký rozjuchaný absolvent politického učiliště tvrdí, že sovětské rakety jsou obranné, kdežto americké útočné. Anebo poslední roky naopak (přitom to říkají často titíž lidé).

      Mimochodem, jsou kultury, kde se muži ošívají střílet po ženách, a proto považují za zbabělce americké vojáky, kteří mají ženy v jednotkách.

      Vymazat
    17. Ja si myslim, ze lehousek s Danielkou to napsali dobe, sam bych to lepe nenapsal. A uvedomte si panove, ze oni to pisi presto, ze je NSA jako americke obcany na rozdil od nas nemuze sledovat ani po nich strilet z dronu,

      Vymazat
    18. Sebevrazedne atentaty jsou take vazany na teren, kde se okupace odehrava. Kdyz je to placka jako v Iraku, anebo cizi uzemi jako ve Volgogradu, pak se jinak bojovat neda.

      Podobne Svycari v horach, jejich slavna neutralita vznikla tak, ze se Napoleon se Suvorovem honili po prusmycich sem a tam az jim doslo, ze tady to nema cenu, protoze poztraci polovinu sve armady, aniz by doslo k boji...takze radsi uzavreli na tomhle nepristupnem uzemi pakt o neutoceni a podskrabli Svycarum neutralitu :o) Tedy Svycari si neutralitu nevybojovali uplne sami, jak se traduje, nejpodstatnejsi slozka pri jejim udeleni byl teren, uznany velmocemi jako valky nezpusobilym.

      Z toho plynou i obecne zakonitosti pro ziskani neutrality: kdyby byl Afghanistan na miste treba Nemecka, tak ji ma taky.

      JInak plny souhlas s Gogem, jen bych dodal, ze zde na sebe narazily dva kulturni okruhy na ruzne fazi vyvoje: zatimco Zapad zije v modu "jak zit", islamsky svet jeste stale resi "proc zit".
      Pokud vas nekdo donuti zit tak, jak nechcete, pak se to na Zapade resi psychomanipulaci obyvatelstva (presvedcovanim ze nove je lepsi), ci, pokud dojde na "objektivni podminky", snahou o zmenu stavu ve vychozim bode (chceme vice ropy, napadneme ropny stat).
      Muslimska spolecenstvi v orientu to resi jinak: pokud jim nekdo zmeni zivot tak, jak nechteji, berou to jako ztratu zivota samotneho (lepsi zit nijak, nezli takto). Klidne muzeme i rice, ze na rozdil od "Zapadniku" si vice vazi sebe samych a paradoxne i zivot je pro ne cennejsi.
      To je velky kulturni stret a pokud se Zapad nezmeni, je podle meho pravdepodobne, ze Islam vyhraje. To je uz ale asi na jinou debatu.

      Vymazat
    19. Tim jsem se nechtene opet pritocil k protestantismu, ve kterem formalni zivotni aktivita a ukony stoji nad jejich obsahem.
      Staci kdyz budete mit doma uklizeno, velka okna bez zaclon, aby bylo videt, ze nedelate nic nepraveho a v zadnim pokojicku muzete znasilnovat sluzku do aleluja...presto zustanete sam pred sebou cisty pred bohem.
      Tohle formalistni prozivani, "kradez duse" muslimove neznaji, proto je pro ne dulezita kazda malickost, kterou my na Zapade opomijime a nechapeme, jak se muze nekdo kvuli takove banalite rozcilovat (za slapnuti na burku cizi zeny dostal muj znamy mesic vezeni (nekde v Arabii, nevim uz kde) a jedine co ho zachranilo od jeste prisnejsiho trestu bylo to, ze sam je muslim (Bosnak).

      Vymazat
    20. A abych to jeste dokoktal: zde je take koren onoho zapadnickeho nepochopeni trestu Pussynek, ktery se jevi jako malicherny ci az jako pomsta. Na tenhle vlastni pristup muze Zapad sam lehce dojet.

      Vymazat
    21. Ono by se vidělo, kdyby si Pussynky strčily do vagin vepřové nožky a šly si zamenstruovat do synagogy proti demokratickému deficitu eurosojuzu.

      Vymazat
    22. "Pokud tedz někdo považuje zásahy amerických dronů za zločiny, tak ať se nabídne muslimákům na stětí hlavy."- viz leho.

      Tohle je jeden z par excellence :o) formalistnich protestantskych dusevnich ukonu:
      Od autority se dovim, ze mne kdosi ohrozuje, tak ho zabiju a tim je vsechno vyreseno vcetne mravniho dilematu (kdyz to neudelam ja, udela to on). Pricemz vsechny predpoklady stoji na vode (jak vite, ze vam, kdyz se nabidnete, prvni muslim usekne hlavu) a zaroven je protistrana zarazena pod faunu a floru (kdyz me nekdo ohrozuje, mam povoleni ho zabit bez jakychkoliv mravnich nasledku, vyplyvajicich, darwinisticky receno, z jeho prislusnosti ke stejnemu druhu). V aktu rozhodnuti zabit nejsou zadne pochybnosti, vse je dano a opravneno predem.

      Hergot, to jsem se nejak rozjel, omlouvam se...

      Vymazat
    23. Ovsem, gogo, kdyby si tam stricly hostii, tak by se moc nestalo, v tom je ten autodestrukcni zapadnicky hacek. Oni se zide chovaji podobne jako muslimove a velmi, velmi peclive si chrani sve kulturni teritorium...v tom jim de fakto nelze co vycitat, tady nejde o jejich agresi, ale o zcela bezny kulturni prunik na kulturne "neobsazene" uzemi...svym zpusobem jsou "v pravu", protoze z nas se pomalu a opravdu stava fauna a flora ve stavu konkretni existence.

      Nase kulturni devastace uz pokrocila natolik, ze si ji uz skoro nevsimame a utoky/ ponizovani nasich kulturnich tradic se dokonce staly predmetem nasi slasti:
      http://www.thes4p.com/wp-content/uploads/2013/08/sexy-nun.jpg

      Vymazat
    24. "... prostě jestli posíláme žoldáky zabíjet někde ve světě lidi, co nám osobně nic neudělali, měli bychom být připraveni snášet totéž v opačném gardu. "

      No ale tak to proste je vzdycky. Ve valce si zadny striktne osobni ucty s nikym nevyrizujete, proste po nem strelite. Zalezi, jak se na situaci clovek diva. Stretavaji se tu dva svety. Jeden otevreny a da se rici svobodymilovny (to jsme my) a svet druhy, ktery je uzavreny a totalitni. Gogo a Embeso, strkate umyslne hlavu do pisku, kdyz mluvite o nutnosti jakesi rovnomernosti k fanatickemu islamu. Islamisti jsou tu proto, aby zmenili nas svet na ten svuj. Nic vic, nic min. Na delce jihadu jim nezalezi, pro cloveka, ktery povazuje zivot zde na zemi na nevyznamnou cast byti cas tak moc neznamena. Drtiva vetsina sebevrazednych utoku ma nabozensky charakter a smrt je pro ne vec podruzna. Pokud tedy chcete, je to boj lidi, kteri maji zivot radi proti tem, kterym jim vicemene opovrhuji. Byt tady na zemi prece znamena nebyt v raji. S takovymi lidmi se nekde v Zeneve diskutovat neda a souziti s nimi neni mozny. Na ty plati pouze jediny zpusob. Bohuzel. habr

      Vymazat
    25. Děkuji Embéčku, které tu v několika málo kommentářích popsalo to, co se snažím na různých fórech vyjádřit už roky: že tato prázdná a vyduchlá civilisace nemá proti islámu šanci, že superiorita okcidentálců je vlastně směšná nadutost na vlastní ubohost a že největším obhájcem židokřesťanských hodnot (bez úvozovek) je momentálně Vladimír Putin, z demokratické vůle většiny Rusů.

      Vymazat
    26. Gogo: ...ty moralistické kecy o zbabělosti sebevražedných atentátníků ...

      Ty kecy jsou samozřejmě úplně zcestné. Sebevražední atentátníci jsou zlí a záludní vrazi, ale statečnost jim upřít nelze. Možná jsou praštění, ale i v tom případě na rozdíl od Palacha něco pro ty svoje udělali.

      Pro mě jsou hrdinové i Mašínové, jakkoli je zároveň považuji za vrahy. Jedno druhé nevylučuje.

      Vymazat
    27. Embéčko: Nase kulturni devastace uz pokrocila natolik, ze si ji uz skoro nevsimame a utoky/ ponizovani nasich kulturnich tradic se dokonce staly predmetem nasi slasti:

      Notoricky Andres Serrano. Když vidím tohle, mám pocit, že muslimové bojují i za mě.

      Vymazat
    28. No on je v tom možná ponořenej ještě jeden fenomén, kterej je neodlučitelně spojen s křesťanskym původem "naší euroatlantické civilizace": zabte je všechny, pámbu si to přebere.

      Vymazat
    29. Nemyslím, Jonáši. Takhle uvažovali lidé, kteří byli přesvědčeni o věčném životě a věřili, že spravedlivým se nakonec dostane posmrtné odměny. Tihle vrazi uvažují v kontextu fauny a flory.

      Vymazat
    30. "Sebevražední atentátníci jsou zlí a záludní vrazi"
      To je otázka, já žádného samozřejmě neznám, ale většinou jsou tyto typy později glorifikované a bývají z nich mučedníci.
      Řekl bych, že by se dali rozdělit do několika skupin, od polodementních nástrojů nějaké ideologie po inteligentní, ale zoufalé bojovníky.
      Dovedu si představit člověka, kterému pojezdí buldozer rodinu, že už nemá co ztratit a jde ukázat těm, co ty buldozery poslali, jaké to je, někoho ztratit. Vůbec se necítím oprávněn ho soudit. Kdyby mi Obama sejmul rodinu dronem, odmávnul to jako vedlejší ztrátu a ta společnost s tímto hodnocením souzněla způsobem, jaký je cítit v celé euroamerické civilizaci, vůbec bych se nerozmýšlel a asi bych jim dal okusit vlastní medicíny. A to jsem člověk velmi klidný a nekonfliktní.

      Vymazat
    31. No to se vam tedy povedlo, vodniku :( ...to je mimoradne odporny exemplar.
      A ted si predstavte, ze jste kultivovany muslim, ktery prijede poznat Zapad a s rodinkou se zastavi v galerii, kde jako vitez souteze truni tahle ohavnost...nejen co si asi muze o nas myslet, ale co to asi udela s jeho vlastni virou....s cim asi prijde domu a jake dojmy tam bude sirit.
      Ono je neco jineho, kdyz to vidite v Arabii nekde v televizi a kdyz se s tim setkate na Zapade z oci do oci...ne nahodou jsou sebevrazedni atentatnici na evropske pude muslimove v Evrope zijici, pro ne musi byt tahle dekadence opravdovym sokem (klasicky mlady kluk prijizdejici na studia a ve ctvrtem semestru vyhazujici do vzduchu kavarnu).
      Vetsina z nas si naprosto chybne povzdechne: Co mu chybelo, kdyz se mu to tady nelibilo, mohl se vratit!...aniz by pochopila, ze pro nej slo o setkani se Satanem, usilujicim mu o jeho dusi (=zivot). Tak jej radsi sam polozil drive, nez mu dusi stacil sebrat.

      "mám pocit, že muslimové bojují i za mě"
      Tohle je absolutni bingo!
      On islam neni misijni nabozenstvi, tedey neni penetrantni a zkousi to pouze tam, kde je kulturni vakuum.
      Ono se klidne muze stat, ze sarija opravdu v EU zvladne, ale ne nasilim, nybrz ze ji lide vezmou za svoji sami, protoze kupecke pocty plati i tady: nezli byt zcela bez jakekoliv kulturni obrany vydani na milost a nemilost "trhu", to pak je mnohem lepsi varianta si sami doma udelat poradek alespon skrze sariju..."lepsi neco, nezli nic" zde plati dvojnasobne.

      Tedy nejaka (vojenska) obrana proti islamske agresi je naprosty nesmysl, zde je problem v tom, ze ochabujeme na zcela zakladni a zasadni urovni...postavit se vojensky muslimum je plytvanim zivoty a energii, protoze islam timhle zpusobem zastavit nejde.
      Podobne je to se zidy, jak pisi vyse (vsak on si je take koran se starym zakonem trochu podobny)- brojit proti sionistum je uplne zbytecne, protoze jejich sila je jen a pouze v nasi slabosti.
      Ted je otazka, jestli s tim jde vubec neco delat...ja jsem dost skepticky, pokud bude ve spolecnosti vladnout paradigma zisku a individualismu, pak nemame zadnou sanci.

      Vymazat
    32. S tim sionismem je to samozrejme jen primer na podporu toho, co rikam o islamu, jinak jde o odlisnou kategorii se zcela jinym vztahem k hostiteli :o)

      Vymazat
    33. Jeste to trosku rozvinu:
      Ona vseobecna afinita k sionismu je formou sebezachovy, retro-parazitismu.
      Jelikoz nam chybi jakekoliv vlastni kulturni vyrovnavani se s problemy, prevzali jsme (cestou oslavovani sionistickych elit) cizi model kulturnosti...vzhledem k tomu, co pisi vyse, mohu rici, ze jsme dali prednost staremu zakonu pred sarijou :o)

      Ale proc jsem skepticky: protoze by to podle meho bez sionismu (ci individualnich aktivit sionisticka vychodiska kopirujicich) uz neslo. System je nastaven tak, ze bez jeho zakladnich opor by to tu kleklo...temi podporami myslim pravo, nepsane obchodni zakony a zpusob (kulturni) racionalizace osobnich proher.
      Kdybychom z cela globalni ekonomiky a politiky vyhazeli vsechny sionisty a deprivanty a namisto nich tam dali "slusne lidi", tak system sam (tedy ideologicke nastaveni, nasledovane prislusnymi zakony) by nas znicil, a to nadobro. Jako kdybyste hrali rugby a za kapitana si zvolili placheho intelektuala s brylemi :o)

      Vymazat
    34. Embeso: Ono se klidne muze stat, ze sarija opravdu v EU zvladne, ale ne nasilim, nybrz ze ji lide vezmou za svoji sami...(atd.)
      Tak to taky rikam uz drahnou dobu, Habrovi se z toho dela vyrazka! :-D

      brojit proti sionistum je uplne zbytecne, protoze jejich sila je jen a pouze v nasi slabosti.
      To me nikdy takhle nenapadlo, to je fakt. Rozdil je ten (taky jste to nakousl), ze sionism je aggressivni jinym zpusobem. Oni nechteji rozsirit Israel do Evropy ani nas obracet na judaism. Oni jen manipuluji nase vlady tak, abychom je platili, podporovali a v pripade nouze i za ne bojovali. Nevim, je-li to nase slabost nebo jen bezprikladna bezpaternost a slouhovstvi nasich vlad, ale vychazi jim to. Ja se navrch domnivam, ze ten intellektualni snobsky filosemitism ma prameny jinde nez v pokusu o sebezachovu; ale muze to do toho docela dobre vyustit (jestli se to uz nedeje).

      Kdybychom z cela globalni ekonomiky a politiky vyhazeli vsechny sionisty a deprivanty a namisto nich tam dali "slusne lidi", tak system sam (tedy ideologicke nastaveni, nasledovane prislusnymi zakony) by nas znicil, a to nadobro.
      Pokud je system bezduchy, prazdny, mrtvy - ano, "zlodej dusi" tech, kteri jeste dusi maji - tak je odsouzen k zaniku i kdyby ho ridila armada sionistickych rambu.

      Vymazat
    35. Gogo, kdo oplaci smrt nevunnych smrti jinych nevinnych, je zly zaludny vrah. Byt ho mohu v tu chvili chapat, nemohu ho omluvit.

      Vymazat
    36. To je prima, ze si rozumime, vodniku, ja pisu trosku expresivne a trosicku i prehanim, aby bylo jasnejsi, o cem mluvim.
      Tady jde o podstatu a samozrejme pokud pisi o tom, ze pokud se sionismu chytame jako duchovni osnovy, tak tim myslim ze se ho chytame KROME JINEHO TAKE jako duchovni osnovy.
      Me uz vam ta korektni rec nejak unavila, furt muset psat "krome jineho", "take", "neplati to pro vsechny" atd....to je na palici, chudaci na verejnosti vystupujici intelektualove, ti jinak nemohou :o)

      "tak je odsouzen k zaniku i kdyby ho ridila armada sionistickych rambu"
      Urcite, ale s ramby bude zanik pomalejsi, ziska se trosku casu atd....cimz se prodlouzi i nase utrpeni :o)

      Vymazat
    37. Embeso: tu "zachrannou" roli by theoreticky mohlo sehrat i pravoslavne Rusko; nakonec by to bylo nejprirozenejsi, pravoslavi je luno, od ktereho se zapadni krestanstvi oddelilo a zatim uchovava hodnoty, ktere jsme my ztratili a nahradili tzv. "zidokrestanskymi". Ma to ale par hacku: Rusove jsou zdecimovani (najme duchovne) 75 lety satanskeho bolsevismu, ted zas na ne utoci rakovina zapadni dekadence; opovrzlivy pristup anglosasu k menecennym Slovanum nebude o mnoho mensi nez cesky nebo polsky odpor k Rusum samym, popr. rimskokatholicky odpor k pravoslavi; islam ani sarija nas zatim akutne neohrozuji; mnozi (opet najme intellektualove) budou davat prednost sionisticke karte. Theoreticky tu ta moznost ale existuje (byt na pokraji zazraku) a je to kuriosne jedina moznost, jak zachranit Evropu coby skutecne krestanskou entitu.

      Vymazat
    38. Ano, vodniku, pravoslavi je tim tretim vzadu.
      Katolicke zeme se udrzuji pohromade cestou diarchie moci, pri ktere je statni utvar podporovan tim, ze se o nej tahaji dve mocenska centra (svetske a sakralni).
      Tohle pravoslavi nema, tam cirkev "splyva" se statem a "lepidlem" je narodni uvedomeni.
      Ne nadarmo se Recko, Rusko ci Srbsko brani globalizaci, ta totiz narodni uvedomeni naleptava a vyrazuje ze hry. Lze byt pravoslavny bez narodniho uvedomeni? Podle meho to aktualne neni mozne (ale treba se najde nejaky jiny, jednotici princip).
      Pak je tu samozrejme otazka vnejsiho nepritele, protoze narod se utuzuje ohrozenim. Kdo by kdy byl schopen ohrozovat jednotu Evropy se zbrani v ruce? Mozna Cina, mozna...

      Pokud by se melo pravoslavi nejak v Evrope ujmout, pak by bylo podminkou, aby se Rusko hyblo smerem na Zapad. Tady by se predani pravoslavne kulturnosti delo jedine sdilenim- predavanim a ne sirenim z mnoha ohnisek, to si nejak nedovedu predstavit.

      Podle meho jedina sance pro pravoslavi by byla jeho odluka od statu a emnacipace v samostatnou politickou silu...na to je ale podle meho pravoslavi prilis jemne a tohle proste "neumi".
      Takze zde jsem spise skeptik i ja.

      Vymazat
    39. Proboha, kolik tech domorodych "svateb" uz bylo napadeno,
      prosti anti-ami toto divadylko zerou i s navijakem.
      Kriticke mysleni zde neni aplikovano, pac ti zli amici likviduji zenicha i nevestu, deticky i dedecky.
      Taktika svatba je realni strategie pro oduvodneni nekolika desitek lidi zmenit sidlo a prevazet munici a zbrane..Vezou sebou i jejich majetky, tedy zeny a deti...
      Kolikrat uz jsem cetla, ze sice v te svatebni karavane, asi 20 aut, tam byli jen dva-tri teroriste, ktereovsem nikdo nepozval.. :-))
      To jako v nebezpecne oblasti, kde jim bzuci nad hlavou smrtici drony se domorodci radostne srocuji do vehiklu, - je to snad proto, aby vypadali podezrele a riskovali zivoty svych bliznich. ???
      Soudny clovek by se prece davove transportaci vyhnul, svatebni slavnosti drzel na minimum. Tohle je jjasna zaminka.. Kdyz jsou Evropane uz tak blbi a skoci na "odvozy nevesty do noveho domova ", pak si muslimackou nnadvladu zasslouzi
      Budou z nich roztomili dhimis a jeste budou vzpominat s nostalgii na nacisticky Protektorat.


      Nejvic nadava a protestuje cast afghanske zkorumpovane vlady, kdyz mimo civilni ztraty jsou znicena jejich makova pole...Jako ze je to jediny zpusob obzivy, bez ktere by Afghanci pomreli hlady. Tomu verim, v hornate zemi moc jine urody neni a za heroin se da koupit vsechno..Jestlize ale preferujete zivoty Afghancu, kteri pri jejich sebezachove znici drogama vase potomky, pak vam neni pomoci.
      Ja jsem za vodou a kohabituji s protestanty..:-)

      Vymazat
    40. Danielo, Vaše demagogie je opravdu k popukání. Soudný člověk by se možná radši ani neměl v Afghánistánu ženit, nebo tam vůbec bydlet. A nemluvil jsem o svatbách terroristů, ale obyčejných lidí, kde mezi zabitými žádní terroristé nebyli.

      Vymazat
    41. Řekl bych, že víc lidí ve WTC mělo souvislost s bordelem na blízkém východě než těch svatebčanů se situací v USA.
      Takže nevím, co anfi-afghi kvičí. Měli by se stydět, že na to divadýlko skočili když si, myslí, že ti lstiví Afghánci chtěli zlikvidovat svačinářky, uklízečky a hlavně údržbáře.

      Vymazat
    42. Řekl bych, že víc lidí ve WTC mělo souvislost s bordelem na blízkém východě než těch svatebčanů se situací v USA.
      To je sice pravda, ale WTC neshodili Afghánci a zřejmě ne (aspoň ne na prvním místě) muslimové.

      Vymazat
    43. Však já nepíšu, že za to mohli.

      Vymazat
    44. "že tato prázdná a vyduchlá civilisace nemá proti islámu šanci, že superiorita okcidentálců je vlastně směšná nadutost na vlastní ubohost"

      Naprosty nesmysl, ovsem od vas Vodniku neprekvapuje. Vyrazka je zpatky :). Samozrejme ze mame sanci. Stacilo by jen to, aby se objevil na vedoucim miste predevsim v USA nekdo, kdo by zacal nazyvat veci pravymi jmeny. Muzeme si za to sami, ze se islam roztahuje po celym svete jako sliz. Umoznili jsme jim to ale ne proto, ze jsme vyduchla civilizace, ale protoze jsme lidem z rozvojovyho sveta skutecne chteli pomoct a byli jsme ochotni blahove obetovat i nektere nase hodnoty coz byl tragicky omyl. Taky tohle by se dalo jednoduse napravit zastavenim muslimske emigrace do zapadnich zemi. Panove, ja se vam na pravoslavnou, katolickou ci jinou nabozenskou kulturu muzu vysrat, Chcete se jit modlit, prosim, nikdo vam nebrani, ale u toho by to melo skoncit. Copak nevidite, ze sekularni spolecnost je jedina, ktera vam zaruci vase nabozensky svobody. A ze si lide sami od sebe v Evrope zvoli sarii tak to je tuplovanej nesmysl. Mozna nejaky pomateny jedinci, ale Evropani prolili prilis mnoho krve aby vlezli do chomoutu nejaky novy verbezi. Pravda, vsechno je mozny, ale znacne nepravdepodobny. To byste si totiz dali. Clovek nestaci obdivovat ty pokrokovy islamsky staty neni-liz pravda? Je to tam samej filosof. No uvidime, ona jim totiz ta nafta jednou stejne dojde. Vodniku, vy uprednostnujete islam pred nasi spolecnosti pouze kvuli tomu, ze oni taky veri v Boha a zavirate oci nad tim, ze historie islamu je historii nasili a dobyvacnych valek. Na tom se za tech 1400 let naprosto nic nezmenilio a budte ujisten, ze kdyby byli technologicky na vysi a meli lepsi zbrane, tak byste si pravoslavne ani neskrt. Primitivni nabozensky kult a vy se div netresete, aby to tam u vas vzali do ruky a ocistili nasi vyduchlou civilizaci. Abyste se nesplet. Muze se stat, ze se kvuli tomu ocitnete v pekle a certi si vas budou prehazovat vidlema. On vas totiz Buh mozna jenom zkousi tak pozor na to. habr

      Vymazat
    45. Habre: "Taky tohle by se dalo jednoduse napravit zastavenim muslimske emigrace do zapadnich zemi."

      No a presne to nejde, protoze o imigraci nema nikdo jiny zajem, nezli muslimove. Nezapominejte, ze uz i vychodni zeme jsou cleny EU, anebo jsou po zkusenosti s Reckem natolik chytre, ze o EU nestoji, ci stoji vlazne, ci az vydiraji a kladou si podminky za vstup.
      Navic jejich obcane nejsou klasicti imigranti, protoze o par set kilometru dal maji sve rodinne zazemi a kdyz je zamestnavatel prislis tvrdy, tak se obrati a jdou domu.
      Potrebny imigrant nesmi mit dosazitelne zazemi, nesmi se vratit domu a musi byt kulturne nekompatibilni, aby se nedokazal zorganizovat. Tedy zbyva muslim z nektere z "osvobozenych" zemi.

      A bez imigrantu to nejde, jak pisi vyse, na tech to totiz vsechno tady stoji :o)

      Vymazat
    46. Nechápu, proč si myslíte, že imigranti jsou nějak důležití pro hospodářství. Já sice nemám celkem nic proti šikovným lidem, co by u nás chtěli zakořenit, ale masová imigrace způsobuje spíš problémy než přínos.

      Vymazat
    47. Ted jsem zblblej, gogo a nevim, jestli jsem to sem uz psal:

      Jak hospodarske komory, tak velci zamestnavatele forziruji cestou politiku novou pracovni silu prave skrze imigraci. Prumerny evropsky stat jich podle nich potrebuje cirka 0,3%- 0,5% z poctu sveho obyvatelstva rocne. V pripade Ceska to dela nejakch 25- 30 tisic, Nemecka 400 tisic a Francie asi 350 tisic.
      Lze to dohledat, ja, jelikoz jsem z nemecky mluviciho prostoru, jsem na to narazil samozrejme v nemcine:
      http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/12/21/goldman-sachs-deutschland-braucht-mehr-einwanderer/

      A tady absolutni cislo:
      Nemecko potrebuje rocne 300- 400 tisic pristehovalcu jako pracovni silu:
      http://www.sz-online.de/nachrichten/institut-deutschland-braucht-jaehrlich-mindestens-300000-zuwanderer-1681566.html

      Vymazat
    48. Já si ale myslím, že to jsou nesmysly. Myslím to tak, že pro ty zaměstnavatele v pokřiveném systému je samozřejmě lepší dostávat dotace na cizince než zaměstnat Němce. U nás to tak je taky. Fabrika má příjem ne z produkce, ale z dotací.. prostě eurobrajgl.
      Populace státu se prostě normálně obejde bez cizinců, akorát se do toho nesmí montovat asociální inženýři a multikulti aktivisti.
      Potřebujeme 300 000 přistěhovalců ... k čemu, když je tam i tak nezaměstnanost? Jsem přesvědčený, že je to jen propaganda.
      Možná by to platilo pro zaostalé země se surovinami.. takhle např. v Saudské Arábii stojí o kvalifikované cizince na odboré práce. Ale země, kde je populace po staletí zvyklá pracovat (až na výjimky), je to smrtící strategie, tahat si masově do země imigranty z naprosto jiné kultury.

      Vymazat
    49. Jasne, gogo, myslim si to same co vy, odpovidal jsem na vami nepolozenou otazku "odkud to vim" :o)

      Vymazat
    50. Tak to se mi ulevilo :-)

      Vymazat
    51. Vodník: " že tato prázdná a vyduchlá civilisace nemá proti islámu šanci..."

      Ono je to podstatně jinak. Totiž jedním ze základních pilířů americké ústavy a západní civilizace je svoboda volby náboženství a zatím nikdy v Americe žádné náboženství nemělo za cíl zničit Ameriku. Jelikož drtivá většina Američanů včetně politiků nemá vůbec o základech Islámu ponětí, tak se s Islámem válčí tak říkajíc v rukavičkách. Ale podstatná část veřejnosti se už probouzí, hlavně když si přečte jisté pasáže Koránu, jako tu o bití žen a zabíjení nevěřících, což později, doufejme, povede k zhodnocení Islámu ne jako náboženství, ale politické hnutí a to se pak bude moci potlačovat nemilosrdně. Takže, žádná zkaženost Ameriky a západní civilizace, ale respekt k ústavě a zákonnosti.

      Vymazat
    52. Ona ta vaše slavná Bible taky není zrovna pacifistická a starý Hospodin dovedl být pěkný křivák. Nebezpeční jsou spíš magoři, co tyhle legendy berou doslova. Dokud si pomatenci staví makety archy, je to ještě OK, horší, když se začnou považovat za nadřazené a podle toho jednat. Doufám s Vámi, leho, že USA srovnají náboženské pomatence do lajny a tím nemyslím, jen muslimy. Já si třeba vysoce vážím toho, že tamní veřejné školství (ať už si o něm myslí kdo chce co chce) se dovedlo ubránit vyučování stvoření v šesti dnech v hodinách přírodopisu.
      Tak snad tento duch racionality převládne i občanské sféře.

      Vymazat
    53. To ovšem není ta "jejich" Bible, ale ta "naše" Bible.

      Vymazat
    54. gogo: "Ona ta vaše slavná Bible taky není zrovna pacifistická "

      Není mi známo, kde Ježíš učil něco o zabíjení nekřesťanů jenom proto, že by to byli nekřesťané nebo bití ženských. Rovněž mi není známo, kdo z moderních teroristů byl fanatický křesťan a vleťel s velkým dopravním letadlem do nějakého mrakodrapu. Ale ovšem pokud není člověk psychopatický anti-ami blázen a netvrdí, že to udělala CIA, FBI, NSA, atd., že ano...

      Vymazat
    55. Leho, Vy jste nečetl kommentář páně Pulgarův před Vámi?

      Jinak bych Vás chtěl upozornit, že na jednu stranu je svoboda volby náboženství dobrá a dnes naprosto nutná věc, na druhou stranu je důkazem duchovní dekadence a marketisace spirituálna. Svoboda volby náboženství není ten ethos, za který by člověk položil život, nedává odpověď na to "proč", pouze na "jak" (viz kommentář Embesa) A americká ústava nebo zákony ? Hm, idem ditto, ty mohou motivovat pár vlastenců jako Vy, ale smysl života nedávají, nerepresentují žádné metafysično.

      Vymazat
    56. Po pravdě řečeno jsem reagoval trochu omylem, protože jsem špatně pochopil, že gogo reaguje na Vás - nezkoumal jsem ty komentáře nad gogem a leho by mě nikdy nenapadl. Vždy jsem ho považoval za absolutního ateistu, ne za křesťana.

      Vymazat
    57. To je jedno, já jsem pochopil, co myslíte kterou tou Biblí, ale Leho to zřejmě nečetl. Ostatně taky nemám důvod ho považovat za křesťana nebo vůbec věřícího.

      Vymazat
    58. Je zcela evidentní, že já nechápu vás, Pulgara, Embéčko, atd a vy na oplátku jste vůbec nepochopili moji poznámku o ústavnosti a zákonnosti. Pokusím se tedy ještě jednou. Já tu poznámku nemyslel tak, že ústavnost a respekt k zákonnosti motivují k zabíjení nevinných, ale myslel jsem to tak, že tato úcta způsobuje naprosto zcestné uznávání islámu jako náboženství a něčeho, co je kvůli svobodě náboženství v západní společnosti nedotknutelné a že na vzývání Alláha a na bití ženských se vztahuje toto nedoknutelné právo. Tedy, ještě jednou a více než posté: Co se vám jeví jako zkaženost západní civilizace, je ve skutečnosti respekt k ústavnosti a zákonnosti, která velí, že i Islám jako náboženství je součástí západní civilizace zrovna tak jako protestantismus, puritanismus, atd, kteréžto byly v Evropě perzekuovány a jednalo se o hlavní náboženské směry prvních amerických osadníků. Ostatně, u vás je dobro zlem a zlo dobrem. Islám je pro vás rovnocenné křesťanství, což ve skutečnosti vůbec není, je asi tak odlišný jako bílá od černé. Ale to vy nevidíte, jste zaslepeni svoji vírou ve zkaženost Západu, což je svým také něco na způsob náboženství...

      Vymazat
    59. Leho, to je tím, že máme jinak definované Zlo a Dobro. Pro mě je Dobro Bůh a vše co k němu tak nebo onak směřuje a Zlo vše, co je proti Němu a vede od Něj pryč. Pro Vás je Zlo islám a Dobro americká ústava. Pro mého bratrance je Dobro Havel a Zlo Putin (proto přese všechny kecy o toleranci ke všem vírám obdivuje Pussy Riot za jejich rouhavé znesvěcování, protože bylo namířeni proti nejvyššímu Zlu, kterým je Putin). Proto domluva není možná.

      Ovšem hnusná hajzlovina, kterou vy děláte (a teď nemyslím jen Vás osobně, ale celou neokonservativní americkou politiku) je, že islám desakralisujete a politisujete. Chováte se i v tomhle jako Římani: ti byli nábožensky naprosto tolerantní a žádná víra či pověra nebyla illegální. Ale křesťané se odmítali klanět jejich císařům jako bohům, proto byli prohlášeni za - politické! - nepřátele státu a z této posice pronásledováni. Přesto zvítězili. Vy se dopouštíte stejného kurevstva vůči islámu a věřím, že taky prohrajete.

      Vymazat
  2. Embeso pise:
    Je to svinstvo na svinstvo, vodniku. Obludarium da bianco nobelovku a pak si pro ni jeste pro jistotu prijde samo. Jedinym resenim jsou male komunity, ktere tahle zverstva nebudou zajimat, pojedou si podle sveho a zaridi se samy pro sebe. Ja jsem na to uz stary, takze to nahrazuji alespon komunitnim mlacenim hubou :o)
    Irak milion mrtvych, Libye na cucky, plna chaosu a hruz, Afghanistan na cucky...no hlavne, ze nam nevladnou komunisti a ze se snad podari zastavit Putinovskou agresi na Ukrajine.

    OdpovědětVymazat
  3. Habriku,
    s tou ohlaskou je to legracni, mam si snad dat taky do zahlavi dopisu-prispevku visitku, jako,~" Hrava Dana psala rada"~, nebo "Pise Daniela, co z pekla prijela":
    Embesuv styl mi nevadi, ja ho oslovuji Embecko, pac je v tom ZDROBNELINA..:-))
    Literarni forma je zajimava, zvlaste, kdyz ma nekdo talent na vyjadrovani, ale, prese vsechno neni u mne neni tak dulezita jako obsah.
    Zdravi , kvuli zasnezene Karoline
    pilna prispevovatelka
    Daniela :-)))))

    OdpovědětVymazat
  4. Lze byt pravoslavny bez narodniho uvedomeni?
    Musí to jít! Pravoslaví je ze své podstaty universální, k tomu splynutí s národnostním cítením došlo až ex post. Já nemám národnostní uvědomění téměř žádné (a když, tak jak české, tak slovenské). Chodím na služby k Rusům i Řekům, někdy k Srbům, v Praze k Rumunům…:-)

    Takze zde jsem spise skeptik i ja.
    Ale já taky, člověče. Já to nastínil jako čistě theoretickou (a zcela realisovatelnou) možnost, jakkoli pravděpodobnost toho, že si ji Evropané zvolí se blíží nule (nedojde-li tedy k nějakému tomu smrtelnému ohrožení vnějším nepřítelem a USA tak nebo onak v prdeli).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěl jsem tím říct, že s postupující globalisací bude církev muset stále víc akcentovat svou universálnost na úkor národovectví/"nacionalismu".

      Vymazat
    2. Vy mě chlapi nestrašte, že bych si snad musel nechat buď obřezat fógla a dát se k muslimům, nebo pořídit ikony a zpívat v pravoslavném chrámu. Já bych spíš radši, abyste si to vy věřící vyřídili mezi sebou a netahali do toho nevinné.

      Vymazat
    3. Ty tomu nerozumíš, Gogo. My tě nestrašíme tím, že budeš "muset". My tě strašíme tím, že budeš chtít!

      Vymazat
    4. Do toho bych šel jedině kdyby se ten váš vševědoucí se mnou podělil o své znalosti. Pak už by mi to bylo asi jedno, jestli se mám křižovat nebo bít hlavou o zem.

      Vymazat
  5. "Do toho bych šel jedině kdyby se ten váš vševědoucí se mnou podělil o své znalosti."- viz gogo

    Ja zadneho vsevedouciho nemam, gogo, jsem ateisticky mystik :o)
    Tady nejde o zadne presvedcovani, Vodnik ma sve nabozenske presvedceni, ja ne a presto jsme dosli ke stejnemu zaveru.
    Jde o to, ze kazda civilizace musi mit nejakou kulturni korekci, ktera dokaze zabranit excesum, plynoucim z civilizacni funkce.

    Civilizace, tedy technika a zakony je "chladny aparat", ktery vam predklada urcite konzumni moznosti, z nichz cast musite odmitnout, protoze by vas znicily. A tohle odmitani ma urcity rad, ktere mu se rika kulturnost.
    Kulturnost nas chrani pred "barbarismem akceptace nekonecne nabidky" a jeji zakonitosti jsou spolecne pro vetsinu populace; zabranuje necemu, co sice muzeme delat, ale co by nas poskodilo. V uzkem slova smyslu jde o to "nedelat to, co by se nemelo".

    Kulturnost ma samozrejme snahu se institucionalizovat (hnusne slovo), treba jako nabozensky system, ateiste maji zase sva ministersrva kultury, pusobici skrze vychovu ve skolach.

    5. prikazani pravi "Cti svého otce a svou matku, abys byl dlouho živ na zemi, kterou ti dává Hospodin, tvůj Bůh", ateiste rikaji: "Sveho tatinka a maminky by sis mel vazit". Samozrejme to delat nemusite a nic se vam pred zakonem nestane, nikdo vas za to nepotresta a k rodicum se muzete chovat jako k cizim, byt na ne tvrdy a vudci svy narokum na ne neustupny.
    Ovsem- uvidi to vase deti a zacnou se stejne chovat k vam, naprosto inertne, bez stopy zasti, protoze jen videly, jak vy se chovate ke svym rodicum. Do druhe generace mate rozpadlou rodinu, jejiz funkce se smrskne na obstarani biologickych potreb tak, jak to dokaze kazdy statni ustav pro nezaopatrene deti. Rozpadne se zakladni stupen sociality a svetem se budou potulovat osamoceni jedinci, bojujici kazdy s kazdym a pak bude jen otazka casu, kdy takovou spolecnost prevalcuje soused, ktery si svych rodicu vazi :o)

    Nabozenstvi je tedy TAKE urcitou formou kolektivni obrany pred moznostmi civilizace. V historii byl kazdy vladce a panovnik clenem nabozenske obce, ktera ho skrze vyssi, spolecny princip dokazala drzet na uzde (konecne byl spravce boziho majetku). Ja vim, namitnete ze i tak se dely hrozne veci...ano dely, ale nebyly letalni, spolecnost destruujici, jak by se jiste stalo bez korektivu cirkve.

    Ja tedy "problem islamu" dnes vidim takto: zapadni civilizace vsadila na nekonecny, pouze zdroji omezeny konzum. Tim narusila nasi kulturni obranyschopnost a spolecnost se rozpadla na individua, kterym chybi jakekoliv spolecne vazby. Tim se otevrela moznost korporacim, ktere vyuzily teto proluky a drancuji lidske zdroje co to jde. Lide se dostavaji na hranici sveho fyzickeho a psychickeho zdravi a citi se (opravnene) byt ohrozeni na svych zivotech.
    Podle meho bud sahnou po nejakem nabozenstvi, ktere zcela jednoznacne vymezuje pravidla (prave proto "jednoduchy" islam), anebo bude treba z Evropy udelat jeden velky gulag, ci spise laborator sileneho vedce, majiciho sve preparaty pod 100% kontrolou (kamery, cipy, odposlechy, prubezne vytvareni psychologickych profilu vsech obyvatel a jejich zarazovani do kartotek potencialnich zlocincu podle jejich sklonu atd.).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://cafecremaambienteecafe.blogspot.cz/2012/10/mytus-jezis.html
      :o)

      Vymazat
    2. Tohle je spravne, pardon:
      http://3.bp.blogspot.com/-xRoeKY0ZlGQ/UG73cH4A3zI/AAAAAAAAA_c/CaL_e4NdRFc/s1600/jesus-breakdance.jpeg

      Vymazat
    3. „Projekt se zaměří na technologické zázemí, jímž může být standardní zabudování zastavovacího systému do všech vozidel, jež vstupují na evropský trh,“ píše se v dokumentu, z nějž web sdružení cituje."
      http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/326183-policie-by-mohla-na-dalku-zastavovat-vozy-nebezpecnych-ridicu.html
      Takze vas zastavi kdykoliv se jim zlibi...staci blby prispevek na FB a ...klik... a uz stojite a uz si pro vas jede policie, abyste podal vysvetleni.

      Vymazat
    4. Embecko, to jste mel adresovat Basovi, to je ultraliberalni zatomisovane individuum, zastance (temer) absolutni svobody.

      Chodivalo jich sem od Petra Macha vic - Yamato, Blackstone, incidentelne Krakora, ale neustali zdejsi kommunism, pouze tvrdak Basa vydrzel. :-)

      Vymazat
    5. Zmatene vrstve sluzebnych intelektualu nehodlam nic adresovat, vodniku, protoze tim bych jen prispival k vyvinovani z jejich hrichu :o)
      Vsak i oni poznaji, ze kapital sam se chova navysost kolektivne, vzdyt vladne kolektivnim vlastnictvim par excellence- penezi :o)
      To je jen otazka casu, on skripne i je a nebude to tak dlouho trvat.

      Vymazat
    6. Basa neni Tribunuv Gora (=sluzebny intellektual), ale zbytek Vaseho kommentare plati i pro nej, to je jasne.

      Vymazat
    7. Ja ho neznam, takze jsem byl asi opravdu ukvapeny, v tom pripade se omlouvam.
      I kdyz...ono to vyjde na stejno, protoze tak i tak je soucasti kulturni fronty, pachajici sve dobro v eteru.

      Clovek k tomu ma samozrejme pochopeni, protoze z velke casti jde take o modernisty, jako jsou levicaci. Ja sam jsem zacinal jako volic pravice (ODS a ODA) a neni vylouceno, ze se k tomu jeste vratim (treba skrze vami zminovane machovce). Treba Farage je mi sympaticky...ale ja jsem ten typ, co politikovi dokaze skocit na spek, takze jsem uz opatrny.
      Navic jsem ze zaliby nastudoval i par pravicovych teoretiku, treba Franka Meyera ci Hans-Hermanna Hoppeho, ten je obvzlaste vyzivny.
      Samozrejme maji svoji cast pravdy a klidne je i mozne, ze tahle cast se jednou ujme a bude se hodit. Oni v zasade stoji proti korporatnimu kapitalu a tak muze prijit doba, ve ktere opravdu budeme pod knutou korporatniho socialismu a ony "ultrasvobody" pak budou jedinou nasi nadeji.

      Samozrejme nevidi, ze na stat navazane korporace jsou nedilnou soucasti vyvoje kapitalismu. Kdyz budete natolik mocny podnikatel, ze si budete moci koupit poslance, tak si ho koupit MUSITE, protoze kdyz to neudelate, udela to nekdo jiny a z vas si vyrobi sveho zamestnance.
      Tedy ne ze by to nevideli, jde o vysoce inteligentni perzony...oni si to nemohou pripustit, protoze tim by padlo cele jejich uceni o svobodach (vedoucich zakonite ke korporatnimu totalitarismu).
      Takze si musi dat klapku na jedno oko a sirit sve evangelium dale.

      Co se jeste one moderny tyce: zde se opet styka pravice s levici temer na dosah. Nelze nevidet, ze soucasny system (bruselismus :o) je zabetonovany moloch, vyzirajici sam sebe (pise o tom gogo nekde vyse), tedy ze je ocividnou brzdou pokroku :o) Jinymi slovy: neni moderni, nedokaze vyuzit ty nastroje, ktere ma v ruce a vylepsit tak fundamentalne nase zivoty (ne ze sebere penize Karlovi a ve forme dotaci je preda Fandovi).

      Tudiz povazuji za klidne mozne, ze pravice a levice se nekdy v blizsi budoucnosti setka na jedne lodi.

      Vymazat
    8. Tudiz povazuji za klidne mozne, ze pravice a levice se nekdy v blizsi budoucnosti setka na jedne lodi.
      Já už dlouho považuji pojmy "pravice" a "levice" za vyčpělé a zavádějící. Ze svého úhlu to vidím tak, že na jedné lodi se setkáme my, tradiční pravoslavní, s konservativními katholíky, muslimy, židy a dalšími proti zmodernisovaným a sekulárním náboženstvím v žoldu NWO.

      Vymazat
    9. Co si mne tu berete do tlamy, bando?! Alespoň nejdřív vyplivněte tu hostii! Nebo jí zkuste něčim zapít.
      Co se týká zastavovacího systému, to není problém. Co jeden naprogramuje (zapojí) to jinej přeprogramuje (odpojí). Nebo se to porouchá. Takový věci se stávaj furt.
      Nejsem od Macha. To jsou extremisti.
      Hele, Embeso... kdo vám namluvil, že ODS je (byla) pravice? Tribun, ne? To už byste rovnou mohl tvrdit, že je tady volný trh a kapitalismus... aha, Vy to vlastně tvrdíte. No tak nic.

      Vymazat
    10. "Republika je podle Babáka správná volba pro nerozhodnutého voliče. „Čistá pravicová strana v České republice nikdy nebyla, protože existovaly pouze pseudopravicové strany. Rádi bychom proto byli stranou, která bude pro všechny lidi, kteří chtějí pracovat, mají ambici postarat se sami o sebe a být zodpovědní."
      http://www.parlamentnilisty.cz/politika/poslanecka-snemovna/Ciste-pravicova-strana-tu-jeste-nebyla-Proto-vznikla-Republika-Hadejte-kdo-za-ni-stoji-302139
      Takze konecne nastupuje prava pravice, do boje ji vede Michal Babak. :o)

      Vymazat
    11. Bášo, pokud jsou rouhavé řeči nedílnou součástí něčího argumentu, toleruju je. Ale pokud se zde navážíte do křesťanství jen tak "z legrace" (byť by to bylo římské katholictví, my hostie nepoužíváme), vadí mi to. Považuju to za nevkusné a za okázalou demonstraci absence jakéhokoli respektu. Tady jste návštěvou u křesťana, zkuste na něj zbytečně neflusat. Děkuji.

      Co se týče "pravice" v Česku, opět narážíme na vyprázdněnost a mnohoúčelnost těch pojmů; levičáci vám zas řeknou, že v Česku není žádná levice. A nejhorší je, že je to v důsledku úplně jedno...:-(

      Vymazat
    12. No vidíte, Vodníku. Plnou hubu tolerance a pravoslaví a jak si myslíte, že jde o rouhání (co takhle krucifix do záhlaví?) hned jste jako ta údajná protestantská civilizace a sháníte chrastí. S tím rozdílem, že tady se naposled pálili rouhači někdy v šestnáctém století a Vy byste byl ochoten vést pochodňový průvod ještě dnes. Všichni jsou stejní. Žádnej protestantismus, pravoslaví, křesťanství... všechno jenom lidi. Tak se přestaňte zesměšňovat s tou zavilou nenávistí přišlápnutý pravoslavný minority a zkuste to vést v obecnější rovině.

      Vymazat
    13. Co to plácáte, Bášo? Brání Vám tu někdo vyjadřovat jakékoli názory? Co to melete o pálení?? Když někdo povede web a nebude si přát, aby se tam psaly vulgarismy, tak tam prostě žádné hovno ani prdel nenapíšu. To není žádná netolerance, to je prachobyčejná slušnost. Když přijdu na návštěvu k židovské rodině, taky je nepozdravím "Pochválen buď Ježíš Kristus". K vyjádření názorů není nutno ještě taky chcát do polívky. Opravdu nevím, co na tom nechápete.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>