středa 15. ledna 2014

Oříšek pro Tomáše Pecinu

Dočetl jsem se v Novinkách, že česko-slovensko-kurdský gang v Británii znásilňoval dívky, i nezletilé.

Nemáme-li doposud žádný Kurdistán, jakým právem rasistické Novinky uvádějí ethnicitu oněch Turků nebo Iráčanů nebo Syřanů? Vždyť to nejsou žádní Kurdové, nýbrž Turci II, Iráčani II nebo Syřani II! Přesně tak, jako ti cikáni, kteří jsou označeni za Čechy a Slováky, dokonce bez té dvojky.

Jak mi tohle s Krystlíkem vysvětlíte?...

Aktualisace: předpokládám, že odporný diktátor, který hrozí Česku návštěvou, je Rus II...

91 komentářů:

  1. Leon Kreutzfeld16. ledna 2014 v 9:38

    Novinky prevzaly popis puvodu tech praseckaru ze Sky. Vyspela zapadoevropska kultura obvykle neakzentuje drobne nuance mezi zdivocelymi kmeny vychodnich provincii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je sice pravda, pro vyspělého okcidentálce začíná na východ od Odry a Nisy nepřehledná změť asijských kultur a nářečí. Nicméně zatímco u těch cikánů je uvedena státní příslušnost, tak u Kurdů právě jen jejich ethnikum. Nejen že je tato pecinovina směšná, ale navrch ještě frapantně nekonsekventní!

      Vymazat
    2. Cha cha, Channel 4 uvedl ethnicitu násilníků, takže poslušně následuje i Čulík. Tsk, tsk, tsk... Ten Kurd je z Iráku, jedná se tedy o česko-slovensko-irácký gang (v pecinovském dialektu) nebo o cikánsko-kurdský gang (v jazyku prostých nerozvinutých lidí).

      Vymazat
    3. Tak to mají soudruzi ze Slepecké hole štěstí, že ten Kurd nebyl Němec.

      Vymazat
    4. Leon Kreutzfeld16. ledna 2014 v 10:42

      Jak vubec Culik vi ze to byli Romove? Pokud je ten Mirga z pohranici, muze se klidne jednat o potomka sudetskych Nemcu. Ne vsichni byli totiz po valce odsunuti.

      Vymazat
    5. Leon Kreutzfeld: co se týče této problematiky, odkazuji na Gogem připomenuté soudruhy ze Slepecké hole - tam jsou přes číslování národností odborníci.

      Vymazat
  2. Není onen zmiňovaný uzbecký představitel oním věrným přítelem svobody, ke kterému vozili soudruzi z USA svoje vězně na besprechung?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co to plácám ... hosty.
      Oni nebyli ani zajatci, ani vězňové .. hosté to byli

      Vymazat
    2. A přítel americkýho lidu ve válce proti terorismu, aspoň podle Čulíka. Asi jako krvavej pes Saddám v osmdesátých letech. http://www.blisty.cz/art/56039.html

      Vymazat
  3. Nevím jak ostatní, ale ten Zdeno je Slovák jak poleno:) http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-cambridgeshire-25679982 Asi jako já jsem Číňan:)

    cnemo

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych jen požádal zdvořile: Prosím, nevyvolávat zde Krystlíka. Až budu chtít nevšední zážitek, vyrazím do vepřína. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Krystlik ale na mne jeste nebyl tak sprosty, jako ty Basiku.
      Jeho odsuzovani je pausalni, zatim co ty napadas bez duvodu , osobne a opzle......

      Vymazat
  5. Cikani, co vlastni cesky pas jsou samozrejme Cesi... Smirte se s tim, ze nikdo na svete nebude patrat po tom , jake maji geny, nebo zda babicka byla cikanka a otec zid. - cesky pas, ceska prislusnost, ceska nation. Holt ten narod cesky ma tmave etnicke prislusniky.. :-)

    Tento naprosto barbarsky a vrazednicky postoj k zenam ma samozrejme koreny v islamu. Znova a znova se to potvrzuje.
    I my v Americe mame zle gangy a ano, vetsina, ne vsak vsiechny v ghettech jsou gangy cernosske.. Ale je tu rozdil oproti Evrope.
    Zatim, bohudik, zatim, tato sexualni zvirata nejsou tak rozmnozena jako jsou u vas v Evrope, kde prave ten prvek islamskych emigrantu hraje velkou roli.
    Ono zalezi velmi na tom, zda se muzsti a pubertaci daji stahnout k takovych krutym a deviantskym hram, zda se sexualne vzrusi pri znasilnovani.
    Gang, co vystavuje, terorisuje a muci, vetsinou maso bile, musi mit nejake ochotne ucastniky. Bez ucastniku to nejde.. Myslim ted ty poloimpotentni hajzliky, kterym se nepostavi kasparek pri normalnim sexu, uchylaci, co potrebuji nasili a bolest...Tech se mi zda, ze i v EU pribyva, ze nejen cikani, ale i etnocesi se vice barbarisuji..
    Jsem prekvapena, ze na skutecnou pricinu nasili v EU posud nikdo neupozornil a hadate se jen o etnicite.. Takze az islamisti vyskoli nejen cikany, ale i modrooke cechacky ve vrazdeni a znasilnovani, tak pak to bude o.k.., ze...
    Ti Cesi, etnicita romska, v tomto anglickem hororu naslednici vudce Kurda, jsou primitivni opice a at chcete nebo ne, vy neromove budete ve svete hazeni do stejneho pytle.. To receno, Cikani maji ale viny jen na pul, druha polovina viny je na ethnickych "cesich", pac mnozi jsou rasisti. .Tedy i na vas...:-)
    Takze, panove, hned do vseho nezatahujte Ameriku, vypada to moc jako zoufaly pokus o mlzeni a odklonovani na neco jineho, -pockejte si na neco dustojnejsiho pro vase poznamky o demokracii, zatim se starejte o poradek v Cesku... Ackoliv, posledni dobou jsem na cechacky pysna, uz malo slysim to : "a vy zase mlatite cernochy "......:-)))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cikani, co vlastni cesky pas jsou samozrejme Cesi...
      V angličtině. Nikoli v češtině, která chápe češství jako ethnicitu, nikoli státní příslušnost. Ostatně myslím, že nejeden cikán by Vám dal za tento výrok facku, protože z něj děláte nějakého zasraného gadža.

      Hromadné znásilňování nemá s islámem nic společného. V posledních letech je například v oblibě v Indii.

      Ti Cesi, etnicita romska, v tomto anglickem hororu naslednici vudce Kurda,
      Iráčana, Danielo, Iráčana! Dávejte si pozor, co píšete. Kurdi s iráckým pasem jsou přece samozřejmě Iráčani, nebo ne?

      Vinit z cikánské kriminality (dokonce v zahraničí) český rasism, je hloupost hodná Čulíka nebo Kostlána.

      A jak jste přišla na to, že do toho zatahujeme Ameriku, to je mi záhadou!...

      Vymazat
    2. Vy tomu nerozumíte. Ti, co v Indii znásilňují jsou musulmani, ne hindu.
      Zkusím to na příkladu:
      Já byl v Pakistánu 3/4 roku a měl jsem partu patnácti muslimů jako montérů. Dennodenně mne někdo tahal na návštěvu a hučel mi do hlavy. Pro ně je ženská v sukni opravdu k dispozici. Oni se nevymlouvají, pro ně to tak opravdu je. I v té Indii. Sárí je pro ně úbor děvky. Pro ty "pracanty" (dal bych přednost deseti cikánům a práce by byla hotová dřív a líp) například nebyl rozdíl mezi klasickym evropskym pornem a indickejma hudebníma filmama z Bollywoodu. Koukaj na ně jako na péčko. Jednou sem se takhle objevil v kampusu s asistentkou z PZ a večer za mnou přišla delegace, že když už tam mám kurvu, že by si rádi zaplatili.
      A tohle si socani tahaj do Evropy, aby je měl kdo volit.

      Vymazat
    3. Leon Kreutzfeld17. ledna 2014 v 0:32

      A co kdyby nekdo prestal kecat?

      Vymazat
    4. Tak takhle, no. Tu partu tam najdete taky
      http://profil.lide.cz/bigbarnabas/fotogalerie/?album=1#galerie

      Vymazat
    5. Embeso pise:
      "Vy tomu nerozumíte. Ti, co v Indii znásilňují jsou musulmani, ne hindu."- viz Basa nahore.
      Ano, cast pravdy je v tom, ze islam produkuje sexualni frustraci. V te Indii to ale delali opravdu Hindu.

      "Indická společnost skutečně měla ještě v polovině 19. století větší pochopení pro sexuální menšiny než společnost britská. Postupně se však zhroutila pod tlakem její vojenské síly a světonázoru, který věřil v nadřazenost lidského nad zvířecím, mužského nad ženským a dospělého nad dětským. Opakované porážky od agresivnějších nepřátel v indických mužích zažehly dodnes nevyléčený koloniální komplex z toho, že jsou málo zmužilí. Cesta ven se pak nabízela jen jedna: identifikovat se s agresorem a chovat se stejně jako britští důstojníci."
      http://a2larm.cz/2013/12/indie-hleda-svou-sexualni-identitu/
      Kazdy mluvi o milionech obeti sovetskych gulagu, ale o stamilionech mrtvych na konte anglosaskeho protestantismu se mlci. Tam je tech mrtvych totiz tolik, ze je to uz mimo pedstavivost, navic se to delo a deje temi nejperverznejsimi ideologicko- manipulacnimi cestickami, takze to nakonec vypada, ze si to delaji domorodci sami.

      Vymazat
    6. Embeso: poslední odstavec do kamene tesat!

      Vymazat
    7. Embeso pise:
      Bohuzel vodniku...
      Pri hladomoru v Bengalske provincii Churchill odmitl povolit dovoz obili a ryze z Australie a vyjadril nadeji, ze pri hladomoru zahyne i Ghandi. Anglicke panicky pri tom omdlevaly v pohorseni nad predstavami kanibalismu tamejsich chudaku.
      http://www.ibtimes.com/bengal-famine-1943-man-made-holocaust-1100525
      A pritom anglicky narodni spisovatel Jonathan Swift doporucoval chudym spoluobcanum pojidat sve deti jako zdroj lehce dosazitelneho zdroje energie:
      "...a young healthy child well nursed is at a year old a most delicious, nourishing, and wholesome food, whether stewed, roasted, baked, or boiled...”
      http://art-bin.com/art/omodest.html
      Anglicka kritika se za to bije jako za satiru, pulka lidi ovsem tvrdi, ze je to mineno vazne.

      Vymazat
    8. Embeso: Můžete vinit režim, ale těžko můžete vinit anglosaský protestantismus, protože to je jen konstrukt, za tím nelze vidět konkrétní entitu. Tedy, pokud nechcete uvést Boha, což by také nebylo úplně od věci.
      Pokud byste chtěl uvažovat tímto směrem, můžeme se tu bavit o obětech křesťanství, o obětech pravoslaví, o obětech pohanství nebo mnohobožství (to by bylo opravdu zajímavé, mohli bychom začít třeba od Alexandra nebo Xerxa) a vždy dojdete k zajímavým číslům, přinejmenším v poměru k počtu lidí na Zemi celkem.

      Vymazat
    9. Do určité míry to možné je. Režim můžeme vinit z konkrétních akcí, jejich organizace, provedení atd. Anglosaský protestantismus nastavuje určitý "světonázor" jako např. pocit nadřazenosti, určitou necitlivou tvrdost apod. Samozřejmě stejný postup lze uplatnit vůči katolíkům nebo pravoslavným a pokusit se vystihnout myšlenkový rámec, který definují a jak se případně projevil v historii. Zajímavé na tom je, že třeba vůči islámu se tento přístup běžně praktikuje a nikoho to nevzrušuje.
      Vždycky se samozřejmě budeme pohybovat na hranicích korelace, implikace, zažitých zkušeností nebo jen stokrát opakovaných předsudků.
      Přece jen náboženství formuje morálku a celkovou atmosféru společnosti snad nejvíc ze všech kulturních vlivů.

      Vymazat
    10. Anglosasky protestantism vubec neni konstrukt. To je velmi konkretni kultura s velmi konkretni moralkou a impactem na zbytek planety, jak to popsalo Embecko a jak to skutecne uctujeme islamu (spravny postreh od Goga).

      BTW ty obeti pravoslavi by me opravdu zajimaly!

      Vymazat
    11. Vodníku, no... v podstatě všichni, co jej provozují. I když třeba zatím žijí. :-)
      Gogo, dnešní obviňování islámu je myslím pouze slovo. Ti, kdo je používají vidí a mají na mysli ten systém, který je za tím. Je to prostě v reálném čase a je to vidět.
      Tím světonázorem jste popsal v podstatě každý věroučný systém za posledních 5000 let. Takže dík za potvrzení.

      Vymazat
    12. v podstatě všichni, co jej provozují. I když třeba zatím žijí. :-)
      No dobrá, tak jsme se zasmáli, ale teď mi napište konkrétně něco o obětech pravoslaví v tom smyslu, v jakém zde píšeme o obětech anglosaského protestantismu (přesněji řečeno anglosaského protestantského kapitalismu).

      Vymazat
    13. Já se domnívám, že církve v Evropě tím, že se draly o moc, působily jako paralelní mocenské centrum a do jisté míry omezovaly dědičné vládce. Pravoslavná církev většinou servilně vodila své ovečky pod nůž kdejakého chalífy a poslušně šlapala brázdu za světskou mocí, což jí, například v Rusku, zůstalo dodnes, v duchu nejlepších tradic SSSR.
      Taky byste mohl napsat "imperialismus" aby bylo jó vidět kde si stojíte.

      Vymazat
    14. Církve v Evropě vskutku působily jako mocenské centruym. Pravoslaví nikoli. Proto nemůže mít žádné oběti. Církev podporuje vládce, kteří podporují ji, to je přece naprosto normální. Car je sakrální funkce! Pokud je ale car tyran, církev vůči tomu nemlčí - pokud se neozvou hodnostáři, ozvou se jiní. Ivana Hrozného sprdával jeden jurodivý. Problém je, že naprostá většina Zápaďanů vnímá pravoslaví prismatem římskokatholické mocenské církve. Tak tomu ale není a nikdy nebylo.

      SSSR je úplně specifický případ, který s tímhle nemůžete analogisovat.

      Imperialism - proč ne. Copak to nené imperium, co nám/vám teď vládne?

      Vymazat
    15. Proto nemůže mít žádné oběti.
      Genocida starověrců je typickým příkladem násilnické povahy pravoslaví.

      Vymazat
    16. To je vnitrocírkevní konflikt. Avvakum nebyl popraven za to, že jinak věřil, ale za rozbíjení církve. Samozřejmě stejně jako na Západě světskou mocí. Co do rozsahu a krutosti se to nedá srovnavat s persekucemi na Západě.

      Nicméně původní spor byl o to, zda pravoslaví jakožto kultura má na svědomí nějaké oběti v tom smyslu jako anglosaský protestantism. Nevím o žádných. Báša, byv vyzván, označil za oběti nejprve nás samé, potom prý že "církev většinou servilně vodila své ovečky pod nůž kdejakého chalífy a poslušně šlapala brázdu za světskou mocí, což jí, například v Rusku, zůstalo dodnes, v duchu nejlepších tradic SSSR". To Vám sice jistě konvenuje, ale je to nesmysl.

      Vymazat
    17. Vodníku, obě moje Vámi zmíněná tvrzení se vzájemně nevylučují. A když už o tom je řeč... prý SSSR je výjimka. Naopak. EU není žádné impérium, ale pokus o další takový státní útvar.

      Petersi, vždyť vlastně Vodník jest takovým typickým případem socialisticko-náboženského militanta.

      Vymazat
    18. Bášo, opakuji: pravoslaví v rámci nějakého boje za udržení nebo rozšíření svého mocenského postavení žádné oběti nenadělalo, protože takové postavení - srovnatelné s římskokatholickou církví na Západě - prostě nemělo. Ani je nenadělalo nepřímo tím způsobem jako expanse tržního průmyslového způsobu života, futrovaného protestantismem, do zbytku světa, protože nic takového jako industriální rozlézavou rakovinu negeneruje.

      SSSR je výjimečná situace v tom smyslu, že tam ruská pravoslavná církev byla loyální k antikřesťanským a satanským vládcům. Došlo k tomu až v r.1927, po bezpříkladném holokaustu pravoslavných křesťanů bolševiky, deklarací patriarchy Sergia, kterým se tím pokusil zachránit existenci církve jako takové. Zda to stálo zato, o tom ještě historický soud nerozhodl. Po celou tu dobu neměla ruská emigrantská církev s moskevským patriarchátem žádné obecenství: sice uznávala jeho pravověrnost, ale vzhledem k tomu, že moskevský patriarchát "neměl svobodný hlas", neměla kommunikace s ním smysl.

      EU opravdu není žádné imperium. To je jen prostředek, kterým nás skuteční vládcové, skutečné Imperium bank a korporací, chce dostat všechny pod kontrolu.

      Vymazat
    19. Jestli jsem debatu o pravoslaví vyprovokoval já svým: "Samozřejmě stejný postup lze uplatnit vůči katolíkům nebo pravoslavným a pokusit se vystihnout myšlenkový rámec, který definují a jak se případně projevil v historii.", tak bych asi měl napsat, jak jsem to myslel.

      Pravoslavná společnost pro mě zosobňuje určitý druh bordelu. Rusko, Řecko. Každý schod jinak vysoký, máloco funguje jak bylo zamýšleno, nic není dotaženo do konce, lenost, neochota jít věcem na kloub. Možná jsou to klišé - v Řecku jsem byl jen jako turista, navíc znám jen Řecko zasažené Eurosojuzním brajglem. Bulhar Řeky otevřeně pohrdal, protože pamatoval dobu před vstupem do EU a to Řekové do Bulharska chodili spravovat boty za pár drobných. V Rusku jsem pak nebyl vůbec, ale od obojího znám spousty historek z první ruky.
      Pokud Rusko přispělo např. k vědě nebo technologii, nebyl to buď přínos inherentně ruský, nebo šlo o nějakou výjimečnou záležitost (zbrojení za SSSR). Rusové kolonizovali Sibiř a tam se taky zastavili. Naprosto nesrovnatelné s evropskými křesťany v obou Amerikách nebo i JV Asii. Kromě jiného postoje Rusů vidím ale hlavní vliv v prosté neschopnosti. Kdyby ... kdyby měli Rusové technologicky o třídu navrch .. jenže neměli a mít nemohli, protože holt berou věci jinak. Když pominu zvenčí implantovaý sovětismus, tak nekompatibilní menšina měla větší šanci na přežití vedle Rusů než vedle Britů nebo obecně západních křesťanů.

      Bášo, zajímalo by mě, jaký systém vidíte za islámem. Vždyť různé země mají naprosto jiné uspořádání a někdy i kultury. Např. taková Saudská Arábie, kde vládoucí rodina Saudů není nijak spojena s obyvateli, nebo země jako je Libanon, kde žilo víc náboženství pohromadě. Anebo Lybie před invazí. Írán, Irák ... co země to jiná společnost. A to nemluvím o takové Indonésii.

      Vymazat
    20. Pokud Rusko přispělo např. k vědě nebo technologii, nebyl to buď přínos inherentně ruský, nebo šlo o nějakou výjimečnou záležitost (zbrojení za SSSR).
      Lomonosov? Mendělějev? Ciolkovskij? Co se bordelu týče a technické zaostalosti, svým způsobem máš pravdu. Je to proto, že pravoslavní stále ještě aspoň částečně upřednostňují věci, kterým začal Západ dávat vale před tisíci lety; ostatně to platí pro celý Orient (než ho začal Západ civilisovat železnicemi, očkováním nebo outsourcingem). Je to logika celého toho komplexu, jde to ruku v ruce: jiné priority lze nazvat i "prostou neschopností".

      Vymazat
    21. Na Mendělejeva, Ciolkovského (Ljapunova a další matematiky ) jsem u toho myslel a váhal, jestli to takhle napsat. Je to samozřejmě zkratka a já si těch lidí nesmírně vážím. Třeba ale lidi jako Kapica nebo Koroljov patří už k té sovětské zbrojařské části, kde už byl státní tlak a podpora. A zase, respekt k nim.

      Myslel jsem to přesně tak .. ponechána sama sobě je ta společnost/kultura v pohodě, dokud se nepotká s technologicky vyspělejším konkurentem. Indie s Čínou za to zaplatily docela draho, Rusko se pokusilo o industrializaci, ale nakonec toho ruského ducha smetli bolševici. Já to nechci stavět nějak absolutně dobro-zlo, pokrok-úpadek, ono se to dá posuzovat různě. Osobně jsem založením zpyták, tak je mi blízká společnost, která poctivě zkoumá přírodu.

      Vymazat
    22. gogovi - Rusky imperialismus se nezastavil na Sibiri, ktera byla kolonizovana stejne jako zapadoevropske kolonie. Zapado-evropsky imperialismus se rozsiroval na jih a zapad, rusky na jih a na vychod - cecenska zalezitost je dodnes svedectvim dle Vodnika "jineho pristupu" - ano ruske kolonie dosud zapasi o nezavislost. Obe imperialisticke ambice se sesli na zapadnim pobrezi Severni Ameriky a v Pacifiku, spanelska koruna zacala rozsirovani katolickych misi jako reakci na pronikani ruskeho pravoslavi ze severu.
      Ohledne odrud nabozenstvi, nejvetsi pocet mrtvol ma na svedomi katolicismus, pravoslavi a protestantismus se od sebe moc nelisi, ale WASPove prisli k hostine na mrtvolach puvodnich osadniku jako posledni.

      Vodnik se rozhodl ignorovat historicka fakta, aby nemusel priznat, ze si vymysli, to je vsak nevymaze.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Russian-American_Company
      http://en.wikipedia.org/wiki/Fort_Ross,_California
      http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Fort_Elizabeth

      Vymazat
    23. Tomu Španělsku nerozumím. Ti, pokud vím, kolonizovali střední Ameriku. Rusové kromě velmi volného "vlastnictví" Aljašky prakticky do Ameriky nezasahovali.
      Ty počty obětí se budou špatně vyčíslovat.

      Vymazat
    24. gogovi - prectete si odkazy. Spanelske kolonie zabiraly cely dnesni jih USA, na zapade az do dnesniho Oregonu a za "sve=spanelske" pokladali uzemi jeste vetsi. Rusove se snazili proniknout pres Aljasku na jih (prectete si odkazy). Jak jsem psal, diky neschopnosti (meli svou vlastni "Trading company" stejne jako Anglicani a Holandane, ale prestehovali sidlo z Irkutska do Peterburgu, kde zahynula v chaosu a korupci ruskeho buranstvi) z ni zbyly jen trosky.

      Presna cisla depopulace puvodniho obyvatelstva jsou dnes predmetem ideologickeho krouceni nepresnych dat, ale ze katolici vedou o mnoho konskych delek je jasne. Pravoslavne obeti jsou urcite pres 100k, protestantske budou o malo vyssi, ale na katoliky porad nemaji.

      Jeste k tomu Spanelsku - jako reakci na rusky posun na jih po zapadnim pobrezi severi ameriky, vyslal spanelsky kral frantiskana Junipero Serra, aby ustanovil retez katolickych misii a zastavil tak postup ruskeho imperia. Junipero zacal prevadet indiany na katolickou viru (stejne jako to delali pravoslavni knezi v ruskych misiich) a s prekvapenim zjistil, ze jim misijni zivot skodi na zdravi - "na svobode jsou zdravi, v misiich tloustnou a umiraji".

      http://en.wikipedia.org/wiki/Jun%C3%ADpero_Serra
      http://www.learner.org/interactives/historymap/colonists1.html

      Vymazat
    25. Gogo: máš to správně, Anonymous píše neskutečné nesmysly, o nějaké koloniální expansi nemůže být ani řeč.

      Vymazat
    26. Embeso pise:
      Gogo napsal: "Rusko se pokusilo o industrializaci, ale nakonec toho ruského ducha smetli bolševici."

      Carske Rusko na induatrializaci nemelo, nastesti se bolsevikum podarilo vystoupit z valky, jinak by si Rus rozebrali nemci se spojenci. Vazne industrializovat zacal az Stalin a skoncilo to gagarinem, takze (ve vsi ucte k obetem) ruska industrializace byl hystoricky naproto nevidany pocin, ktery vytahl behem 1 az dvou generaci sestinu sveta z feudalnich pomeru na svetove celo.

      Rusko znam jakz takz dobre a vim, ze mimo cast privracenou k Evrope se na industrializaci zbytku zeme podileli predevsim Nemci. Treba dnes puldruhamilionovy Jekaterinburg byl v dobe, kdy na zapade zurila prumyslova revoluce provincnim mesteckem s rybnikem a jednim hamrem, vybavenym nemeckymi stroji. Za bolsevicke revoluce tam byla jedna prumerna tovarna a 50 tisic obyvatel.

      Vymazat
    27. Tady jedno hezke historicke foto Isetskeho zavodu:
      http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=8&with_photo_id=44363848&order=date_desc&user=2746902

      Vymazat
    28. To, co se dělo za bolševika, mělo mnohdy blízko ke stavbě přehrady rukama. Spíš otrokařina asyrského typu než průmyslová revoluce vyrůstající ze společnosti.

      Vymazat
    29. Mohl byste predlozit svou definici "kolonialni expanze", Vodniku?
      Vim, ze jste velmi citlivy na uzivani spravnych terminu.

      Vymazat
    30. Pokud jde o mne, já vidím třeba poměrně značný rozdíl mezi expanzí do sibiřské tajgy s husotou osídlení 0.1člověk/km2 oproti expanzi do zemí s hustotou násobku hodnoty expandující kultury.
      Tj. kdybych měl udělat nějaký žebřížek, tak vespod by byli Rusové, nad nimi kolonizátoři v Americe a docela nahoře pak Britové, devastující Indii nebo zamořující Čínu opiem. Můžeme pak k tomu přidat i sebeprojekci kolonizátorů - jak se sami viděli, co že to jako dělají, jak pohlížejí na domorodce a co se zemí plánují dělat.

      Vymazat
    31. Odkud mate tech 0.1 obyvatele na km2? Ja myslel, ze presny pocet puvodnich obyvatel pred ruskou kolonialni expanzi neni znam.

      Vymazat
    32. to jsem samozřejmě jen plácnul.

      Vymazat
    33. Ale myslím, že jsem se moc neodchýlil. Jestliže pro celé Rusko se udává hodnota do 10, tak pro nehostinné oblasti tajgy to bude jistě pod 1.

      Vymazat
    34. Dneska se udavaji 3 obyvatele na km2. Kolik je z toho obyvatel gulagu se neuvadi.
      V kazdem pripade se to od hustoty americkeho zapadu v dobe invaze Spanelu a Rusu moc lisit nebude.

      Na Aljassce zachazeli Rusove s domorodci stejne jako Britove s Indy.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Sitka

      Jizneji od Aljasky na pacifickem pobrezi az po Fort Ross, stejne jako Spanele s Indiany. Privadeni na viru, zatazene nemoce, zotroceni domorodci.
      Na Havajskych ostrovech stejne jako ostatni kolonialni velmoce - pokus o ustanoveni obchodnich zakladen, provokace domorodych sporu za ucelem vlastniho zisku.
      Same difference ...

      Vymazat
    35. Konflikt mezi 500 lidmi, 14 puškami a 12 mrtvých ve výsledku.

      Ale tohle je každopádně část historie, která mi dosud unikala - díky za odkazy.

      Vymazat
    36. Vsechno 'in New World' zacinalo z mensiho lidskeho hlediska (oproti monumentum prirody) - videl jste nekdy 'real size' repliky Kolumbovych lodi? Takove vetsi pramice.
      Pizzaro si podrucil cele imperium Inku s 168 vojaky a Rusove domorodce taky uspesne vyhnali.

      Neni zac. Je to malo znama cast historie, to ale neznamena, ze neexistuje.

      Vymazat
    37. Ale anonymous z 20:10 ma spravne informace !!!
      -- oposicni pohled, ktery tu vy dva presentujete je jeste z dob socialismu, protoze alternativni informace tenkrat neexistovaly.
      Musite si predstavit tu veikost, ty dalky, pak si uvedomite, jake obrovske uzemi chtelo carske Rusko zkolonisovat..

      To byla obrovska imperialisticka akce !!!

      Rusove zavrazdili mnoho innuitu v tomto procesu, vyplenili velkou cast pobrezi, domorodci byli stastni, kdyz si Aljasku koupili Americane.
      Ale ferove-- te dobe se koristnicky a nasilnicky chovali temer vsichni clenove vyspelejsich civilisaci...
      Dnesni Aljaska je nejvetsi americky stat s 1,518, 800 ti ctverecnich kilometru~~jeden a pul milionu ctv.km~~ , to je giganticke uzemi i na USA...K porovnani mame male Cesko s jejich 78,900 ctverecnich km.. Ani neumim spocitat, kolikrat se Cesko vejde do statu Aljaska...
      Rusove stejne nemeli patricne prostredky, aby si Aljasku mohli natrvalo udrzet..

      Vymazat
    38. Co se té ruské techniky týká, otrávim Vám život jednou zajímavou zkušeností:
      Na transgasu, kde jsem kdysi dělal vedoucího zkoušek, tehdy byly 25MW dvoustupňové turbokompresoty sovětské výroby. Oběžná kola měla přes metr. A jednou takhle ten rotor začal chvět. Nic moc, furt v normě, tenzometry tak na polovině rozsahu, ale trvalo to tejden a tak nám došla trpělivost. Tak se sundal protihlukovej kryt, odpojila se spojka od 25MW/2*12f/2x10kV motoru a ten rotor se na jeřábu vytáhl. Z difuzoru čuměl 1,5m dlouhej zbytek čtyřmetrovýho elektrikářskýho 300mm roštu, co ho asi někdo používal místo žebříku při stavbě a zapomněl v potrubí. Ten kus co chyběl byl rozžvejkanej na 20cm dlouhý kousky, který prolezly až do primárního kola.
      Autogenem se to z toho dostalo, ten rotor se tam vátil zpátky (potom co maníci od důlního průzkumu prolezli celej 1200mm okruh) a zřejmě dodnes chodí jak pila.
      Co z toho vyvozuju: Bejt tam Rolls nebo Ingersoll, byl by poloviční, úspora materiálu a výrobního času jak prase, ale ty kusy kompresoru by lítaly až na hranice.
      Ruská technika IMHO dosahovala podobných výsledků jako západní, ale za cenu vyloženě brutálních technických řešení. Nejlépe je to vidět na zbraních.

      Vymazat
    39. Danielo, to není pravda. S rozlehlostí těch území to nemá co do činění. Jde o jiné faktory, které činí ruskou expansi nerovnatelnou s tou západní; a jmenoval jsem je tolikrát, že mě to už unavuje. Rusové nikoho nevraždili, tedy ne systémově (jistě došlo k nějakým potyčkám), nikoho neobraceli k pravoslaví násilím (sv. Herman Aljašský), naopak, pravoslavní konvertité byli umučeni španělskými římskými katholíky (sv. Petr Aleut - už jen proto je srovnávat obě "mise" nebo "kolonisace" zcela nemístné), neplavili se k dalekým zemím a nepodřizovali ekonomii (a celé fungování oněch zemí) svým zájmům - zůstalo u ojedinělých stanic na pobřeží a na Havaji. Jistěže to můžete, jak správně připomíná Gogo, zdůvodnit jejich neschopností, zaostalostí a vůbec slovanskou méněcenností. Ať tak nebo onak, výsledky jsou naprosto mimo jakékoli srovnání s kolonisací okcidentálců (přičemž paradoxně tato ruská expanse je důsledkem počínajícího pozápadňování Rusů za Petra I. Velikého).

      Vymazat
    40. No slava Bohu, uz jsme se aspon dostali k tomu, ze ruska kolonialni expanse EXISTOVALA, i kdyz porad chybi jeji definice a pochopitelne za ni muze Zapad i v Rusku...

      "Nejake potycky ???" Nebudte jeste smesnejsi, Vodniku.
      Klasicke kolonialni zotrocovani obyvatelstva uzivane pri kolonizaci Sibire pokracovalo v Ruske Americe (otroctvi, nasilna konverze, zajimani deti a zen, atd...) a pochopitelne prineslo odpor domorodcu.
      http://www.akhistorycourse.org/articles/article.php?artID=94

      Propaganda Orthodoxni Cirkve asi nebude prilis objektivnim obrazem historicke skutecnosti. MMCH - Vase cirkev (ROCOR) se vratila do luna ROC z duvodu financich nebo jenom z proste touhy po dilu na moci?

      Vymazat
    41. Embecko pise:
      "Ruská technika IMHO dosahovala podobných výsledků jako západní, ale za cenu vyloženě brutálních technických řešení."- Viz Basa

      Ano, to je presne ono, oni tenhle prah nedokazali prekrocit, protoze to sami nepotrebovali. De fakto tak, jako to nepotrebujeme ani my...neni treba si kupovat pracku se 150 programy s manualem silnym jako rusky roman, kdyz se nakonec pouzivaji stejne 4 zakladni programy, na coz staci "ruska" tatramatka.

      Ze stredni Asie usem odjizdel v dobe, kdy se tam odtud stahovali Rusove. Pokud to nekde fungovalo, pak vzdy tam, kde byl jako urednik etnicky Rus, jinak to byl zmar. Jak opousteli uzemi sovetsti urednici a policiste, z mistnich s nimi odchazel kdo mohl, kdo na to mel. Mistni me take varovali, at nezustavam, ze to bez Rusu bude hrozne (a take bylo). Takze i tady, v techto "vnitrnich koloniich" nebyla situace zcela jasna, jako kolonizator vs. utlacovany to brat neslo, mistni elity staly jednoznacne na strane Rusu a tedy i poradku (jakkoliv se zde slovo "poradek" muze zdat nepristojne :p)

      Vymazat
    42. Anonymní: Vy prostě nepřestanete lhát, že? Za prvé, nikdy jsem určitou formu ruské expanse nepopíral, opakuji, nikdy. Tvrdil jsem jen, že a) nebyla západním směrem dále než jejich nárazníková zóna b) byla na zemí de facto kontinuálně propojeným s jejich vlastní zemí (tak vnímám i Aljašku) c) nebyla nikdy tak brutální a zničující jako drancování osvícených okcidentálců. I Vaše odkazy mluví jasně o tom, že jako první napadli Rusy domorodci. Zajímání žen a dětí byla illegální praxe jednotlivců, výslovně proti zákazu Kateřiny II., naopak později si Rusové Aleutky brali a měli s nimi děti. James Cook píše, že "...Russians and Aleuts at one of the outposts he visited prayed together and shared the same large barracks built in Aleut style." - něco takového si jeden u anglosaských protestantů nedovede představit. Co se evangelisace týče, opět vyjímám z Vašeho odkazu: "Unlike most later American missionaries who thought Christianity could be successfully introduced only if Native beliefs were destroyed, Father Veniaminov respected the Aleut heritage."

      Celý článek na mne nepůsobí moc důvěryhodně, kdoví jak to bylo s tím "zotročováním", nicméně do takových akcí jako je exploitace nových území se vždy pouští ta nejdobrodružnější a nejaggresivnější luza, jak můžeme vidět i dnes v nejmenované zemi, takže si nedělám illuse. Ale srovnávat to s kolonisací Britů, Holanďanů, Francouzů, Belgičanů nebo Španělů může jen antiruský maniak; u Vás je svědectvím této rusofobie (+ notné dávky neinformovanosti) Váš poslední odstavec.

      Vymazat
    43. Embeso pise:
      Tady mate namatkou 10 milionu jen v Kongu:
      http://digitaljournal.com/blog/11297

      Vymazat
  6. Jestli mel vudce pasaku a sexualnich deviantu iracky pas, pak je Iracan.. Proc by to melo delat nejaky obrovsky rozdil v Anglii, jestli je to Kurd nebo Iracan ? At se sami mezi sebou dohaduji kdo je kdo.. Kvuli tomu se uz od padu Saddama nezabiji, horsi je duvod nabozensky, rozdil mezi shiitem a sunnim, tam jde o zivot...
    Poloautonomni Kurdistan se opravdu snazi distancovat od Iraku, kurdistanska vlada zrovna jedna s Rakouskem ohledne kurdskych viz.. Pak budou vystavovat i kurdske pasy. . Zmena je normalni. Cechoslovaci mivavali pasy ceskoslovenske, dnes je to zemsky rozdelene na pasy ceske a pasy slovenske. O co jde ?

    Tentokrate jsou to Gogo a Jonas, co do pripadu v Anglii zatahuji Emeryku, ostatne mne uz neprekvapi, kdyz budu mluvit kolik u nas v US napadlo snehu, ze se vynori nekolik skautu, co zacnou pohorsene hlasit, kolik Amiku- bezdomovcu uz zmrzlo pod mosty a jak US takto praktikujI zamernou genocidu. Cnemo se dneska zdrzel,, vsak on si to vynahradi az prijde rec na posledni Mohykany..:-)
    Mimochodem, vetsina indianu se citi jako prvni -(native) Americane, a az potom jako clenove domaciho indianskeho kmene.

    S Romy budete muset zit, pac okolni svet, poucen dobou nacistickeho Nemecka, vam nedovoli Cikany vystehovavat ani je vyhlazovat ..Ja vim, je to nefer, ale kmenovi Cesi budou muset na neprizpusobive Romy dohlizet a doplacet ve snaze je nejak zaclenovat. .My zde mame svoje problemy s mensinami a Romove jsou stejny udel pro Ceskou republiku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proc by to melo delat nejaky obrovsky rozdil v Anglii, jestli je to Kurd nebo Iracan ?
      Vy jen potrvzujete Kreutzfeldova slova, Angličan se nebude přece vrtat v tom jestli je někdo Kurd nebo Iráčan, cikán, Čech, Slovák nebo Slovinec - je to všechno méněcenná barbarská svoloč, kterou můžeme evt. zcivilisovat (jestliže se nám to vyplatí).

      Gogo a Jonáš - přehlédl jsem, o.k.

      Vymazat
    2. Celkem by mne zajímalo, jak chcete pojmově řešit případy dvojího občanství. Nebo, když se během života 3x změní název státu.

      cnemo

      Vymazat
  7. "Tentokrate jsou to Gogo a Jonas, co do pripadu v Anglii zatahuji Emeryku"
    Co prosím?
    Přečtěte si prosím znovu a p o m a l u článek. Uvidíte, že obsahuje dvě témata:
    1. Podivné označování viníků, kdy pro dva Cikány se užije označení dle jejich státní příslušnosti, zatímco u třetího se použije jeho národnost. Tedy měli napsat buď dva Cikáni a Kurd nebo Čech, Slovák a Iráčan. Kombinace obojího je hloupost.
    2. téma uvozeno návěstidlem "aktualizace", kde se hovoří o uzbeckém představiteli, označovaném za krutovládce. Vodník tipuje, že některého veleducha napadne jej označit za Rusa a já jsem si vzpomněl na historickou epizodu, kdy byl tento člověk velmi ceněn Spojenými státy a to i pro výjimečné komunikační schopnosti jeho vyšetřovatelů.

    Už tomu rozumíte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumim, gogicku..:-)
      Je to vase hluboka podvedoma asociace, co spojuje americkou velmoc ze zakernym jednanim... Priznejte se, ze se vam vybavi dupajici bota emerickeho vojaka.. Ale Americane dodupali v Uzbekistanu uz davno, asi pred deseti lety.. Tesne po 11.zari 2001 se snad konaly vyslechy islamistu za pritomnosti CIA, a to je take mozna jen drb ze Zvedavce, ale i kdyby, tak byla valka a v te dobe byly Spojene staty rozzurene..
      Vodniku, on ten komunisticky vrazedny diktator Islam Karimov asi bude ethnicky Rus, pac nikdo nevi, odkud se vzal v tom sovetskem sirotcinci... Ze by ho tam odlozila nejaka vecne ozrala blondata Nadezda ???
      Just kidding....:-)

      Ve Statech a Kanade zije mnoho lidi s dvojitym obcanstvym.. Posledne ve valce v Lebanonu museli Kanadane poslat lod do Beirutu pro Kanadany-Lebanonce aby je zachranili...Dva pasy je luxus v mirove dobe, ale ja bych dvojite obcanstvi zakazala, protoze je to mentalni lavirovani a z lidi se casto stavaji upadli schisofrenici.. Stwora mel dvoji obcanstvi, Cecho-Kanadan, a podivejte, jak hruzne dopadl...
      Cesi- Behmove meli za Rakouska rakouske papiry, po 1918 ceskoslovensky pas, po emigraci ziskavali obcanstvi hostitelskych zemi. Ethnicita se v USA snad nejvic posuzuje podle kultury. Ja jsem vysla z kultury stredoevropske a s tim nema nikdo, ani ja, nejaky problem... Ze mi v diskusich nadavaji ceska vlastenka, ha ha , to je nanejvyse zabavne...

      Vymazat
    2. Ze mi v diskusich nadavaji ceska vlastenka, ha ha , to je nanejvyse zabavne...
      Krystlíka, prosím Vás, neberte vážně!...

      Vymazat
    3. Danielo, nechte si ty blahosklonný zdrobněliny pro svýho starýho, chováte se jak padesátidolarová šlapka. Děkuji.

      Sorry Vodníku, už mi to nedalo.

      Vymazat
    4. Ehm, to je pro mě na hraně. Vidím rozdíl mezi "chováte se jak padesátidolarová šlapka" a "jste padesátidolarová šlapka".

      Vymazat
    5. Pro mne taky, ale tyhle typy s argumentační nouzí, co o sobě mlhavě tušej že jsou blbý jak 3 dny starej pes a tak začnou bejt blahosklonný, aby daly najevo to, co jim připadá jako nadhled nad tou svoločí, nemůžu vystát. To už je mi Leho milejší.

      Vymazat
    6. Blahosklonny zdrobneliny budu i nadale pouzivat podle sveho uvazeni, Basicku...

      Vymazat
    7. Pokud je budete používat místo rozumné argumentace, dostane se vám tu a tam hrubé záplaty. Ne ode mne, já jsem dost splachovací a tyhle ubohé kudrlinky moc neřeším.

      K tomu vašemu: "Priznejte se, ze se vam vybavi dupajici bota emerickeho vojaka.."
      Já vidinami netrpím a za ty vaše nemohu... jestli máte něco k věci samotné, můžeme pokračovat, jinak bych se s dovolením zdržel.

      Vymazat
    8. No gogicku, naivni jste a je roztomile, jak se snazite vyjadrit svuj
      nazorovy POSTOJ !!!!!!!!!!
      Ha ha.
      Ukazte chlapcum, ze jste na jejich strane !!!!
      Way to go, boy !!!

      Vymazat
  8. Embeso pise:
    Tainterovo pravidlo rika, ze data klasifikaci ziskana by mela prevazovat nad daty, klasifikaci ztracenymi :o)
    Tudiz co se anglickeho zpravodajstvi tyce, tak to domrsili uplne a ztratili tak data temer vsechna: budto Rom a Kurd, anebo Cech a Iracan. Cech a Kurd je uplne k nicemu, ovsem jak zname anglosasy, mohlo jit klidne o manipulaci vzhledem ke spratelenemu irackemu lidu, kteremu Kurdove delaji problemy.
    On to tu sice uz nekdo psal nahore, ale nedalo mi to :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Až bude mít pan Krystlík čas, tak Vám rád vysvětlí, že jste hloupý český nacionalista, který ještě stále nepochopil, že díky Palackému používá primitivní jazyk, čímž se o 100 let zpozdil oproti Němcům, a proto nemůže mít jednoznačnou terminologii pro označení účastníků hromadných znásilnění. Což je mimochodem téma, kterému se všichni čeští historikové vyhýbají, protože se nemohou rozhodnout, zda v prezidentských volbách oslavované znásilňování zemany bylo znásilňování individuální či hromadné.

    OdpovědětVymazat
  10. Vodniku tak to je jiz 2 pripad kdy se podivujes nad zpravou uvadenou a prepsanou z Englickech novin.

    jakým právem rasistické Novinky uvádějí ethnicitu oněch Turků nebo Iráčanů nebo Syřanů?

    Za dobu 25 let Sametu masmedia v CR vychrlila 8tisic millionu nebo kolik presne nepravdivych informaci a Tebe vytaci prave tato? Proc ?
    Souhlas se Saxem: budto Rom a Kurd, anebo Cech a Iracan, ale proc Te uz podruhe poranila nespravna informace prevzata od Anglanu?
    Dovol mi priklad ze zivota:
    Kdyz jsem kdysi cetl v anglickem romanu ze jisty sir rika "blbej jako Bulhar" bral jsem to jako vymysl autora. Kdyz jsem to nasledne slysel od ziveho Anglicana tak me to prekvapilo a na otazku z ceho to pochazi se mi dostalo odpovedi: RIKA SE TO !
    Tezko argumentovat kdyz podobnych v cestine je rada a tezko se dopatras z ceho to je.
    Vezmi treba "blbej jak punstok" slysel si to nekdy a z ceho by to mohlo byt ?
    tech blbejch jako..... je dlouha rada a prevedeno do spravneho pojmenovani jedno zda Cikana ci Kurda muze byt problem. Nejen proto ze Kurdove ziji na uzemi Turecka, Iraku, Iranu a kdo vi odkud ti v novinovem clanku ?

    2ji obcanstvi?
    cha cha cha
    Znam nekolik trojitych K jednomu Evropskemu, druhemu Klokanskemu ma I 3ti Israelske. Jejich pocet roste :-)
    Ze USA nebo Nemecko si hraji jen na jednoobcanstvi neco muze zjednodusit ale s necim nehne .
    Cikan s pasem CR nebo USA nebo Nemecka, Turek s pasem Nemeckym a treba Astr s pasem Australskym to jsou jen slova!
    Nektera z nich az tak oskliva ze naserou I Vodnika :-)
    Zivot to napise ale jinak.
    Zase nejlepe na prikladu . Kdyz byl v CSSR komunismus a Astr odesel do Australie, bylo jasne ze to az do Astrovi smrti bude tak ze to bude Cech Astr zijici az do sve smrti v Australii. Podle pasu Australan.
    Druhym prikladem budiz Cikani demonstrujici na Ostravsku za sva prava kteri kriceli"JSME CESI" Citili a citi se Cechy protoze se mozna opravdu tak citi. Mozna prave proto ze teprve pred rokem prisli ze Slovenska kde na jejich pokrik jsme Slovaci nic nedali a navic na ne dokonce pry vojaky poslali a (a tim si to u nich posrali )

    Jiz nekolikrat jsi me Vodniku (je to jiz davno) upozornil na moji nesrozumitelnost. Je to mozna tim ze Klokanie je od Ceske kotliny dale nez Tulipanov.

    Zdalipak jsi mi rozumel tentokrat ?
    Jsem pripraven k prekladu do Tulipanoviny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Druhym prikladem budiz Cikani demonstrujici na Ostravsku za sva prava kteri kriceli"JSME CESI" Citili a citi se Cechy protoze se mozna opravdu tak citi.
      Cikáni jsou v tomhle jako Židi: když se jim to hodí, tak na svojí svébytnost a jinakost nedají dopustit, když se jim to nehodí, tak jsou strašně uraženi a dotčeni, že děláš rozdíl mezi nimi a Čechy. U Einsteina se nemluví o tom, že by byl Němec, naopak Genrich Jagoda byl Rus a basta. Když jde o zločinnost, nejsou to nikdy cikáni, nýbrž Češi nebo Slováci. Když jde o Nobelovky, nejsou to Američani, nýbrž Židé...

      Vymazat
    2. Do kamene tesat :-(
      Nad novym rozmerem korektnosti plesat :-)

      Vymazat
  11. Jeste jedno usmevne smutne
    ci smutne usmevne
    povidani pro FSECHNY obdivovatele FSEHO Emerickeho
    co se tady vyskytuji
    a protiVodnikofske pikle kuji,
    vsak dobre vime odkud vetry duji :-)
    ================================

    *A Country Founded by Geniuses but Run by Idiots
    ( o zemi kterou zalozili geniove, ale ridi idioti )
    sepsal
    *Jeff Foxworthy:

    If you can get arrested for hunting or fishing without a license, but
    not for entering and remaining in the country illegally --- you might
    live in a nation that was founded by geniuses but is run by idiots.
    ...
    If you have to get your parents' permission to go on a field trip or to
    take an aspirin in school, but not to get an abortion --- you might live
    in a nation that was founded by geniuses but is run by idiots.

    If you MUST show your identification to board an airplane, cash a check,
    buy liquor, or check out a library book and rent a video, but not to
    vote for who runs the government --- you might live in a nation that was
    founded by geniuses but is run by idiots.

    If the government wants to prevent stable, law-abiding citizens from
    owning gun magazines that hold more than ten rounds, but gives twenty
    F-16 fighter jets to the crazy new leaders in Egypt--- you might live in
    a nation that was founded by geniuses but is run by idiots.

    If, in the nation's largest city, you can buy two 16-ounce sodas, but
    not one 24-ounce soda, because 24-ounces of a sugary drink might make
    you fat --- you might live in a nation that was founded by geniuses but
    is run by idiots.

    If an 80-year-old woman or a three-year-old girl who is confined to a
    wheelchair can be strip-searched by the TSA at the airport, but a woman
    in a burka or a hijab is only subject to having her neck and head
    searched --- you might live in a nation that was founded by geniuses but
    is run by idiots.

    If your government believes that the best way to eradicate trillions of
    dollars of debt is to spend trillions more --- you might live in a
    nation that was founded by geniuses but is run by idiots.

    If a seven-year-old boy can be thrown out of school for saying his
    teacher is "cute," but hosting a sexual exploration or diversity class
    in grade school is perfectly acceptable --- you might live in a nation
    that was founded by geniuses but is run by idiots.

    If hard work and success are met with higher taxes and more government
    regulation and intrusion, while not working is rewarded with Food
    Stamps, WIC checks, Medicaid benefits, subsidized housing, and free cell
    phones --- you might live in a nation that was founded by geniuses but
    is run by idiots.

    If the government's plan for getting people back to work is to provide
    incentives for not working, by granting 99 weeks of unemployment checks,
    without any requirement to prove that gainful employment was diligently
    sought, but couldn't be found --- you might live in a nation that was
    founded by geniuses but is run by idiots.

    If you pay your mortgage faithfully, denying yourself the newest
    big-screen TV, while your neighbor buys iPhones, time shares, a
    wall-sized do-it-all plasma screen TV and new cars, and the government
    forgives his debt when he defaults on his mortgage --- you might live in
    a nation that was founded by geniuses but is run by idiots.

    If being stripped of your Constitutional right to defend yourself makes
    you more "safe" according to the government --- you might live in a
    nation that was founded by geniuses but is run by idiots.

    What a country!

    Mr. Foxworthy is probably on the top kill list for his rational comments!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leon Kreutzfeld19. ledna 2014 v 16:52

      Vazeny pane Aster, dovoluji si uvest na pravou miru nektera tvrzeni ve vasem postu. USA nezalozili zadni geniove nybrz danovi defraudanti (neco jako dneska Chechenci).Ti jejich potomci dnes opravdu nekdy vypadaji jako idioti, ale to je jen zdanlive, protoze ridit stat pomoci ctvrt tisicileti stare ustavy je jako ridit automobil pomoci oprati a bice.

      Vymazat
    2. V.p. Kreutzfeld, jen poznámka: Stát se neřídí pomocí ústavy, ale pomocí zákonů, jejichž meze určuje ústava. Vy máte nějakou konkrétní námitku proti am. ústavě?

      Astře, co myslíte, kdo těm cikánům radil co řvát?

      Vymazat
    3. Leon Kreutzfeld19. ledna 2014 v 20:44

      Vp. Basa, ja osobne jako sionista mam napriklad problem s 3.dodatkem.

      2. dodatek zase dava vzniknout teto absurdite z clanku pane Asterova: "If the government wants to prevent stable, law-abiding citizens from owning gun magazines that hold more than ten rounds, but gives twenty F-16 fighter jets to the crazy new leaders in Egypt--- you might live in a nation that was founded by geniuses but is run by idiots."

      Ale o muj osobni nazor zase az tak nejde. Rada z tech "idiotskych" zakonu v USA ma svuj puvod v ustave o ktere si rada lidi si mysli, ze ji sepsali geniove. O to mi slo.

      Vymazat
    4. V.p. Kreutzfeld: To, co píše Astr je spíše indicií o porušování druhého dodatku a o blbosti obchodníků a možná i problémů s rozpočtem. I když... po nasazení Raptorů (i té verze se vznosovou turbínou) jsou šestnáctky hodně pozadu. A ty 22 se tuším neprodávají. Krom toho i ty výše zmíněné se prodávají bez té hi-tech avioniky (zejména bez novějších verzí radiolokátorů) a to je půl vlastností letadla.
      Proč by měl ausgerechnet sionistovi vadit třetí dodatek nechápu. Palestiny se netýká.
      Já spíše tuším problém v "Partriot Act", který považuji za pokus obejít celou listinu práv i s botama.

      Vymazat
    5. Basiku, to jsi si to s tou vznosnou turbinou vykoumal sam ?
      Ty jses chytry Basicku, jako to radio, ty veleinteligentni radiolokatore ...:-)

      Vymazat
  12. Ten text co postoval pan Astr uz cirkuluje ve Statech par roku.
    Vahala jsem napsat pravdu, ale kdyz uz jsem ted pasovana ceska vlastenka, tak musim uprimne Cechum oznamit, ze clanek "Zeme zalozena geniusy... " ..je kachna, anebo jak se zde rika, HOAX...
    Jeff Foxworthy je mily komik ze statu Georgia a jeho vtipy jdou ponejvice na ucet "rednecks", coz bych volne prelozila jako "vidlaci"..
    Jeff Foxworty ma ale stejny sloh a styl jako je v tom clanku, takze hodne lidi uverilo, ze toto pojednani rekl nebo napsal sam Jeff. On to rasantne popira, pry nikdy nic takoveho nezplodil.. i kdyz ja se domnivam, ze nekdy neco takoveho mozna naznacil, nekde, kde stal na jevisti a vykladal vtipy.. (Pro Basu : Takovym panum s zde rika "stand up comedian" a on stoji..>-))
    Proc si tak myslim ?
    Foxworthy je konservativec, urcite volil skalni republikany jako je G.Bush, a tento clanek o geniich a idiotech kritisuje nazory a reformy oposicni demokraticke partaje...
    Vsadila bych se, ze nekdo z republikanu, mozna i libertarianu, sepsal tuto satiru a timto zpusobem zesmesnuje Obamovu administraci. Jako republikanka se domnivam, ze kontext clanku je zabavny a aktualni...

    Zde vysvetleni J.Foxworthy hoaxu. :

    http://www.snopes.com/politics/humor/idiots.asp

    ------------

    Zde vysvetleni pro Basika :
    Basicku, myslim na vas,
    ja vim, je to az moc slozite, doporucuji si napred nastudovat emericke politicke strany, mame jen dve hlavni, v jadru kapitalisticky pravicovi-republikani a vice do leva, demokrati...Ne jako vase zdrobneliny v Cesku ..Pozor na rozdily mezi zdrobnelinami ! ! Zdrobneliny jineho razu si nechte pro svou starou...


    ,

    OdpovědětVymazat
  13. Vazeni celosvetovi :-)
    Vetsina vasich reakci na Hoax o Emerice se jevi jako zajimave nazory osobite
    jen se pritom trochu mirnete neb kdyz USA jsou pritom bite
    admin musi mazat a ja dale tazat
    kam vlastne si zajit
    chces li pravdu najit
    =======================
    Nerikam ze tady jste ouplne mimo ale chtel bych dat 2 priklady coby varovani.
    Jak Daniela vysvetlila jedna se o hoax , ty se vsak nekdy tezko odhaluji:-)
    Podobne kolovalo koluje nekolik clanku po Cesko Slovensku udajne podepsane jmenem Lasica, ktery je popira:-)

    Zpet k mylnym zaverum.
    Ze jsou v USA mistri sveta v mnohem jako drive souzi z CCCP o tom zadna a v tomto prikladu zpet k nezpochybnitelnemu faktu ze jestli pravne nejvyspelejsi zeme sveta maji na10tisic obyvatel 1 dochtora prav pak v USA je jeden pravni expert drive na tisic dnes na sto a brzy pry bude kazdy desaty obyvatel Universitne PRAVNE vzdelan aby pry to mohlo v USA dojit k naproste pravni dokonalosti a mohl se soudit kazdy s kazdym !
    Pri takove vysi vzdelancu lze jiste predpokladat I patricnou uroven!
    Jak je pak mozny pripad ktery vyhral v soutezi o " nejlepsi" a nejslavnejsi rozhodnuti soudu, v pripade kdy si kdosi koupil "mobile house" ale sedl za volant dle navodu nastavil "cruise control" a odebral se dozadu varit kafe.Majitel havarii prezil a nasledne vyhral I soudni spor s vyrobcem pojizdneho domova! Soudni spor skoncil nahradou v radu mnoha dollaru vcetne noveho auta, tentokrat se spravnym navodem k pouziti! Majitel a ridic vyhral soudni spor proto ze v navodu nebylo presne napsano ze ani po zapnuti "cruise control" neni mozno opustit rizeni vozu!
    Idelogisti nepratele vrcholne pravniho vzdelavani v USA z tohoto pripadu pak bud umyslne nebo mylne odvozuji,
    ze cely pravni system nejpravnejsiho statu sveta stoji cely za h**** !

    Podobne chybny zaver lze udelat z prikladu ktery zase koluje pul roku po CR a doputoval az do Klokanie odkud vam Astr zasila:

    Policajti vidí, jak sedlák dojí krávu,
    která přitom pije z vědra vodu.
    Tak ji koupí a říkají si, jaký je to primakauf,
    pije vodu, dojí mléko….
    Zavedou ji k rybníku, jeden jí strká hlavu do vody
    a druhej dojí.
    Jenže krávu to dusí, tak posere toho, co dojí.
    A ten na druhého volá:
    "Dej jí hlavu vejš, nasává bahno!!!"

    I zde hrozi nebezpeci hoax nehoax ze si nektery ctenar udela nazor ze FSICHNI policajti v CR jsou trochu mimo !

    Vodniku vis co tim nesrozumitelny Astr chtel rici ?
    Nic nez trochu zdlouhave povidani jak je snadne dojit k mylnemu zaveru :-)
    Ze chybne zavery se delaji jeste snadneji nez snadno a casto " v mire vetsi nez male" jak pravi nejslavneji pravni formace vymyslena genialnimi pravniky v Ceske kotline pro prilezitost mozneho pestovani jiste nejmenovane zavadne rostliny :-)
    God bless You :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astře: já vidím docela patrnou nepřímou úměru mezi vzdáleností od Moskvy a množstvím antiamerikanismu. Domnívám se, že (nejméně) polovinu toho, co negativního se zde lze dočíst o Emeryce, je nutno přičít rezidenturám ruských tajných služeb. Asi se Rusové ještě nenaučili ovlivňovat veřejné mínění pomocí různých těch neziskovek, PR mozkomorů, Vodníků a podobně. Nicméně i tak jim to jde docela dobře. Je tedy dost těžké ze středu Evropy plně posoudit co je a co není relevantní údaj. Lze jen usoudit na podezřelý zdroj a číst mezi řádky. Tím spíše při vcelku jednoznačné snaze kdejaké presstitutky udělat se na negativním zpravodajství. Bohužel, toto nelze vysvětlit většině populace, která má pak sklon ke špatným závěrům paušálně a nelze jim to mít za zlé. Ne každý si na Novinkách přečte zprávu a začne hledat dva nezávislé zdroje, aby si ji potvrdil. Cesta ven z toho není. Alespoň zatím ne, a tak nám nezbývá než luštit Vaše tajenky.
      Co se vysokých škol týká, tolik času nemáme na diskusi. Postačí jen říci, že zatímco rozložení inteligence populace na gaussově křivce se nemění, nebo alespoň ne znatelně, množství vysokoškolsky vzdělaných jedinců vzrostlo ze 17% na 54% za posledních 30 let. Výsledkem je neuvěřitelný počet vyskoškolsky vzdělaných idiotů, nikoliv neočekávaně v humanitních oborech, kde jediné co je naučí je, že jejich názor je ten správný. Výsledky vidíme kolem sebe (Daniela, například).

      Vymazat
    2. Asi se Rusové ještě nenaučili ovlivňovat veřejné mínění pomocí různých těch neziskovek, PR mozkomorů, Vodníků a podobně.
      Třeba tomu - na rozdíl od anglosasů nebo jiných, nejmenovaných - nepřikládají takový význam. Musí se ještě hodně učit, jsou tam pozadu, nejen s homosexuály.

      Vymazat
    3. Jesli jsou neziskovky a aktivisti něčím promořené, pak je to eurosojuzní agenda - dotace, gender, rovné příležitosti, buzerantismus, nadpráva žen, multikulti, barevné revoluce, komise pro cokoliv, dirigismus. Všeobjímající humanitární hlupství postavené do vedení a předstírající vědeckost.

      Vymazat
    4. Gogo mam presne stejny pocit a to ho mam jen ctenim vsemoznych I nemoznych zdroju . Kdybych v tom zil a denne to do me kopalo jako u vas do vas, asi bych to Eurohujerstvi videl nejen v neziskovkach ale v jeste sirsim dosahu.
      Bejt nadsenym vyznavacem Bruselu a Straasburku na to musi bejt asi extra zaludek kdyz si to fackovani zdravym jadrem Evropy jeste sami proti sobe platite:-(

      Vymazat
  14. Danielo, napsal jsem jasně, že vidím rozdíl mezi "chováte se jak padesátidolarová šlapka" a "jste padesátidolarová šlapka". Báša píše ve stylu té první formulace, Vy tím druhým způsobem - a tam je pro mě hranice. Pokud Vám to nevyhovuje, je mi líto, já jsem tu pánem, budete se muset poohlédnout po blogu s jinými mravy.

    Vymazal jsem celý thread, kde si s Bášou vyměňujete invektivy, ale musím uznat, že s osobními útoky (v tom stylu "Vy jste hovado") a s nevyžádaným tykáním (což ovšem Bášovi možná nevadí) jste začala Vy. Pokud chcete s Bášou argumentovat na thema článku (nebo jiné, s tím související), zdržte se tohoto druhu invektiv, jinak budete mazána nadále. A nikoli za Vaše názory, to je Vám snad jasné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Například od Vás by mi tykání (onikání?) nevadilo. :)
      I sprostej musí bejt člověk alespoň trochu hlavou.

      Vymazat
  15. Rozeny hulvat zustane hulvatem, - i kdyz se casem dopracuje k jakemusi takemusi vyvoji, nezataji vidlactvi, neb slama z bot mu stale couha.
    A nejen to.. prozradi svou nenavistnou a zlou povahu a pak jsou vsechna vygooglovana moudra. marna.. Mam zkopirovane jine veci, tak neuvedu link na SKOLNI dejepisnou literaturu, kde se pise o mocenskych centrech, s informaci , byt zkreslenou, s kterou zde napadne a skolacky machroval Basik, pasik....Este ze to nesklonoval "centrumy ""...
    >-))))

    OdpovědětVymazat
  16. Nevím, jaký to má význam, ale na Lucerně wikipedie už nejsou Pecinovy blogy ani mezi přátelskými ani mezi zajímavými.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>