čtvrtek 6. února 2014

Něco o Soči - na přání váženého pana Kreutzfelda

Nebude to přímo o Soči, ale zaujalo mne to a tak se s Vámi o tom podělím.

Nemaje doma radio ani televisi, zaslechl jsem to náhodou onehdá v práci. Zprávy v rozhlase i v televisi předchází a následuje několik minut reklam. Ještě před nimi je občas umístěno nějaké zvláštní nebo naléhavé sdělení holandské vlády. A dnes jsem zaslechl (na půl ucha) něco v tom smyslu, že se blíží zimní olympijské hry v Soči, bude radost a kracht durch freude a že se tedy občané a aktivisté tímto zdvořile žádají, aby se po čas konání her zdrželi všech protestů a akcí kolem lidských práv v Rusku a aby respektovali olympijské hry jako čistě sportovní událost.

Hle hle hle hle hle! řekl jsem si. Copak se to děje? Nizozemsko, vedle České republiky nejposlušnější pejsek NWO v Evropě, drze sabotuje boj za lidská práva v Rusku? Sabotuje úsilí všech poctivých lidí o svobodu pro LGBTisty, tedy svobodu vyznávat, propagovat a šířit svou orientaci, ať už je jakákoli? Staví se do cesty rusofobní frontě, representované např. Pussy Riot, které zde usilovaly o přesný opak? Holanďani mají neobyčejně dobrý čuch. Copak je motivuje k tomuto druhu zlobení Velkého rusofobního homosexualistického bratra? Nestačí jim, že tam posílají krále, královnu, premiéra a ministra sportu? Za jaký jidášský groš či mísu čočovice zrazují "židokřesťanské" hodnoty? Že by ruský plyn?...

32 komentářů:

  1. OT: Vodníku, revoluce požírá své děti. Dnes ráno kolem mne prošla zpráva, že Tolonnikovovou a tu druhou píču vyloučili ze skupiny Pussy Riot za to, že se zúčastnily na jednom pódiu s Madonnou komerční akce.
    Amen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je logické: tyhle dvě byly mediálně nejpoužitelnější jako hrdinky. Takže zatímco zbytek té punkové roty bude dál dělat virvál, prcat na veřejnosti a možná (opatrněji) znesvěcovat kostely, tyhle dvě už jsou o pár schodů vejš a budou rozesírat Rusko za větší prachy po boku Gary Kasparova a jiných agentů NWO.

      Vymazat
    2. No, já se domnívám, že rozesírání Ruska, stejně jako rozesírání Německa či Ameriky neni nikdy dost. Čim rozesranější, tim líp pro ty, na který si nenajdou čas se zachraňovánim. A že Rusáci toho zachránili už dost, je bez debat. Například emerický tanky jsem tu zatim neviděl.

      Vymazat
    3. Vy žijete myšlenkově ještě v minulém století, Bášo. Američani ani Němci tam tanky posílat nepotřebují, jejich kulturu už tam stejně máte hutně přítomnou. A Rusáci (kteří byli spolu s Kazachy, Ukrajinci, Uzbeky nebo Bulaty mezi sovětskými zachránci), zatímco Vy se jich bojíte a chcete americký radar, mezitím skoupili Karlovy Vary. :-D

      Vymazat
    4. Vám někdo řekl, že chci americký radar?

      Vymazat
    5. O Vás nejde, Vy osobně třeba ne. Ale ti, co ho chtěli, byli motivováni touhle vaší rusofobií.

      Vymazat
    6. Ale kdepak. I průměrnému šimpanzovi je dnes jasné, že vzhledem ke směru rotace Země jakýkoliv radar v těchto místech bude pro cokoliv letícího z Ruska k ničemu. Ostatně, ty prachy užitečným idiotům na protiradarové iniciativy nešly z Ruska. Odtamtud šly jen velmocenské kydy a to ještě spíš z povinnosti. Ty prachy šly od ručníkářů. Ti se mají čeho bát.
      A já si myslím, že ta vojenská instalace v těchto místech je nevyhnutelná. Ne, že bych z toho byl nějak odvázanej, ale bude to muset bejt. Až ručníkaři přijdou vo prachy z plynu, začnou bejt agresivní.

      Vymazat
    7. vzhledem ke směru rotace Země jakýkoliv radar v těchto místech bude pro cokoliv letícího z Ruska k ničemu.
      Stratégové na obou stranách, odpůrci i zastánci radaru na to měli jiný názor. "Ručníkáři" nepředstavují výraznější problém, ba IMHO ani ti místní coby vnitřní ohrožení.

      Vymazat
    8. Já nemluvím o tom, co si kdo myslel, ale o tom, odkud šly prachy.
      Z Ruska to nebyli stratégové ale politici. Nemohli to nechat bejt pro zachování tváře.

      Vymazat
    9. Leon Kreutzfeld10. února 2014 v 9:52

      "I průměrnému šimpanzovi je dnes jasné, že vzhledem ke směru rotace Země jakýkoliv radar v těchto místech bude pro cokoliv letícího z Ruska k ničemu."

      Takovy argument proti radaru jsem dosud neslysel, muzete to prosim Baso rozvest? Nemyslim o tech opicich, ale o te rotaci Zeme.

      Vymazat
    10. Funkce radaru na rotaci Země nezávisí, leda v nějaké alternativní fyzice.

      Vymazat
    11. Funkce radaru ne, dělejte si pitomce z někoho jiného, neb si myslím, že víte o čem je řeč. Obranný systém s takto umístěným senzorem by prostě nedokázal reagovat (odpalovat protistřely) na něco co letí z Ruska.
      Ano, samozřejmě, Rusům vadí, že by radar mohl "vidět" trajektorie a odvodit manévrovací schopnosti zkušebních raket odpalovaných z Plesecka. Zřejmě jim ovšem zas až tak nevadí jejich vlastní radar obdobného typu (8-12GHz) umístěný u Petropavlovska (proč myslíte, že tehdy tak pospíchali se sestřelením toho Korejce) a na Čukotce, které vidí totéž nad USA a to už poměrně dlouho.

      Vymazat
    12. Vp. Basa, jestli se nepletu tak radar mel byt soucasti globalniho destniku, tzn. ze cely system potrebuje pokryt ruzne casti zemekoule. Takze kdyby napriklad mela letet raketa Moskva – Praha, tak by radar (mozna) byl k nicemu, kdyby letela raketa Moskva – New York, tak uz by ji zachytil a predal radaru ve Skotsku atd. Z Uralu uz by to zase mohlo byt jinak. Muj nazor je, ze cely tento nefunkcni system je legalni americka obdoba Panduru ci tunelu Blanka. Ale o nejakych kalkulacich obranneho casu a jak to ovlivnuje rotace zeme jsem nikdy neslysel, proto se ptam, treba je v tom neco noveho.

      Vymazat
    13. V.p. Kreutzfeld, tady máte nějaké linky:
      http://cover72.net/others/radar.htm
      http://blisty.cz/art/36097.html
      Jde hlavně o to, že se nejedná o přehledový radar, ale naváděcí, je omezen horizontem (pro Pleseck je to tuším výška přes 700km) a tato frekvence (10GHz) se od ionosféry neodráží.

      Vymazat
    14. Važení pánové, k debatě máte zde nový post o "obranném" radaru.

      Vymazat
  2. On ten holandsky krajni pragmatismus ma neco do sebe, me neni uplne neprijemny. Co na nich hlavne obdivuji je, ze kdyz zjisti, ze jim neco nevyhovuje, tak to okamzite zmeni, ci se k tomu aktivne postavi a to neprodlene a rozhodne...vzdycky mi to prislo jako "dospele" jednani.
    na me pusobi nejhure ona ceska "chytra horakyne"...mame zakon proti drogam, ale zase ne tak uplne, auta musi v zime jezdit se zimnimi pneumatikami, ale take ne uplne.
    Kdyz jsme u tech aut, vubec nechapu, proc prijali takovyhle zakon a proc se 1. rijna a 1. dubna jednoduse nenaridi prezuti.
    *
    Pro neznale tu ten zakon kopiruji:
    §41a zákona č. 361/2000 Sb.:“
    (1) V období od 1. listopadu do 31. března, pokud:

    a) se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo

    b) lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, lze užít motorové vozidlo kategorie M nebo N 2) k jízdě v provozu na pozemních komunikacích pouze za podmínky použití zimních pneumatik, a to u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností nepřevyšující 3 500 kg na všech kolech a u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností převyšující 3 500 kg na všech kolech hnacích náprav s trvalým přenosem hnací síly. Zimní pneumatiky podle věty prvé musí mít hloubku dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm a u motorových vozidel o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg nejméně 6 mm.
    *
    Osobne pak citim ulevu z toho, ze kdyz Holandane chteji rusky plyn, tak to udelaji tak, ze na ruske hry poslou kralovnu a vladu a ne ze zacnou nejdrive s utocnou kampani, kterou s casem zmeni na ponizenou supliku.

    Kdyz jsme u te nafty....pamatujete jeste na ropovod Ingostadt hned po revoluci? Jak nenavidime Rusko, jak jsme se snazili zbavit jeho vlivu napojenim na nemecke trubky...uz abychom byli spojeni s Ingolstadtem. A vite, kdo ho loni koupil? Jakysi Gunvor, rusko-holandsko-svycarska firma :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozor, Embeso, ono to tady v Holandsku vypadá právě tak! Málokdo třeba ví, že drogy v Holandsku vůbec nejsou legální, nýbrž tolerované. Je pravda, že Holanďani jsou úžasně adaptabilní a flexibilní, ale v rámci toho právě dělají takovéhle chytrohorákyňská opatření.

      Vymazat
    2. A vám by bylo milejší, abyste musel povinně přezouvat auto podle kalendáře? Boty byste nechtěl mít předepsané?

      Vymazat
  3. Leon Kreutzfeld7. února 2014 v 14:51

    Jsem trochu zklaman, ze za Israel startuji sami Rusaci.

    OdpovědětVymazat
  4. Kdyby Vodník poslouchal na celé ucho, tak by mu došlo, že se jedná o reklamu Amnesty International.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si to našel. Není to reklama, ale "Naléhavá žádost", aby se lidé zdrželi diskussí na uvedená themata a končí to sloganem: "Nezkazte presidentu Putinovi mejdan. netahejte lidská práva na olympijské hry". Nepřipadá mi to jako ironie...

      Vymazat
    2. Tak jak to v NL reklamních blocích bývá, po vsuvce jiné reklamy následuje reklama Amnesty International.
      Představa, že by šlo o oznámení NL vlády je dost mimo... Nebezpečí ironie je v tom, že každému nedochází - zvlášť na jedno ucho ne :-)

      Vymazat
    3. Vy máte pocit, že je to výzva k opaku? Já, jak jsem uvedl, radio ani televisi nesleduju už léta, ale to, že sdělení vlády nebo nějaké vládní organisace bylo před reklamama, to si matně pamatuju (taky policie pátrá, radí, informuje).

      Vymazat
    4. Já si nedovedu představit, že by Amnesty International takovou výzvu myslela jinak než ironicky. Ale zeptejte se jich, jistě Vám rádi odpovědí...

      Vymazat
  5. Nebudte zklaman, pane Kreutzfelde,
    ono je dobre, ze se ve svete timto zpusobem zakotvi presvedceni, ze Israelci jsou vlastne Rusaci, slovansky typ s modryma ocima.. Zapomene se pak na rasisticke portetovani stereotypnich nosatych zidu, jako to delal nacisticky casopis Der Sturmer. ..Mladi lidi pak nebudou spojovat zidy historicke s zidy dnesnimi, pac nevypadaji semiticky.. . Uz i podle toho, ze jmeno Zuckerbergovic zni rusky...
    Vse v ramci skryte strategie NWO., kde mozna v blizke budoucnosti svetli sioniste , i sioniste evropsti bojuji proti tmavym Arabum a Persanum...
    Novy president Ceska pan Milos Zeman je sionista...V Cesku demokraticky , primou volboou lidu, zvoleny...
    Vidite, vsechna ta varovani zvedavych konspiratoru byla houby platna... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leon Kreutzfeld8. února 2014 v 10:45

      To mate jiste pravdu vazena pani Danielo, ale nezapomenme, ze v Sochi na miste olympijske vesnicky staval kdysi stalinsky gulag. O tom vsak vp. Vodnik nic nenapise, o tom ma putinske pravoslavne ideodiversni centrum zakazano hasbarovat.

      Vymazat
    2. Vás, vp. Kreutzfeld, přesně vyhmátl Čulík.

      Vymazat
    3. Tu idealizaci Ruska tu nevyvolává protiruská propaganda, ale šest rezidentur SVR.

      Vymazat
    4. To je teda hodně přeceňujete! :-) A asi neznáte intimněji pražskou kavárnu. Ostatně mi nešlo ani o tu idealisaci jako o to hloupé mediální házení bláta na Rusko za každou cenu; ta idealisace mě spíš překvapuje, Češi nemají tendenci smýšlet o Rusech positivně, většina(?) je stále ztotožňuje se sověty.

      Vymazat
    5. Mohl by mi někdo vysvětlit tu "idealizaci Ruska"? Kde přesně v tom příkladu ji Čulík vidí? Četl jsem to dvakrát, ale našel jsem jen kritiku Ameriky a ČT.

      Imo je idealizace Ruska čulíkovská fikce.

      Vymazat
    6. ..většina(?) je stále ztotožňuje..

      Většina těch Čechů, s kterými mluví pražští redaktoři. Soudě podle diskuzí, zejména na Novinkách, národ jako takový je proti antiruské propagandě imunní.

      Vymazat
    7. Hans: ani já jsem to tam nenašel, zřejmě to zapomněl dopsat. Ale ten pocit idealisace Ruska jsem u lidí v diskussích dostal už několikrát. Já sám jsem stereotypně považován za rusofila a Putinovu hasbaru, ale mezi Rusy se ve skutečnosti nehrnu a určitě si je neidealisuju - snad proto, že jich možná znám dost (byť nestandardních).

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>