sobota 1. února 2014

Šest minut nechutné xenofobní propagandy

Název postu je parafrasí názvu, který dal svému postu Tribun. Je to skvostný příspěvek k diskussi mezi Embéčkem a Gogem na thema immigrace.





Poděkování Astrovi za upozornění.

7 komentářů:

  1. Embéčko, Kreutzfeld: pro tenhle problém je taky genocida prima racionálním řešením...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leon Kreutzfeld3. února 2014 v 11:21

      Vp. Vodnik, globalni genocida je bezesporu racionalnim resenim globalniho prelidneni, zrovna tak jako kannibalism je resenim hladoveni lidstva. Vy jste ale tvrdil, ze to rozpouta okcidentalni racionalism z pareniste anglosaskeho protestantismu a globalni kapital. A ja se ptam proc zrovna ten, kdyz jemu se hodi jak immigrace do zapadniho sveta tak zastupy neukojenych spotrebitelu ve svete rozvojovem. To proste nedava racionalni smysl, ale mozna, ze tomu muze nekdo verit.

      Jinak ta illustrace problemu immigrace pomoci zvykacek je pomerne zdarila. Namitnul bych, ze immigraci do zapadniho sveta snad prece nikdo problem chudoby ve tretim svete resit nenavrhuje. A jeste by bylo zajimave illustrovat to Tribunovo video pomoci tech zvykacek. 1 million dollaru jedna zvykacka. To by to nejbohatsi 1% lidi by naplnilo zvykackami cele auditorium. Jenom Bill Gates by mel asi tak 40x vic zvykacek nez ma ten pan na podiu.

      Vymazat
    2. jemu se hodi jak immigrace do zapadniho sveta tak zastupy neukojenych spotrebitelu ve svete rozvojovem.
      To je možné, já tomu tak nerozumím. Ale ten nepoměr se stává hrozivějším rok od roku a něco s tím dělat budou muset. A čím víc to budou odkládat, tím budou postupně odpadat jiné alternativy než genocida (která ovšem bude nastrčena tak, že se primitivní barbaři vraždí mezi sebou).

      Jak by to vypadalo, kdyby jedna žvýkačka byla 1 mld dolarů? To by bylo možná přehlednější.

      Vymazat
  2. Snad by přednášející nechtěl ohradit náš "tábor demokracie a svobody"? Nehledě na to, že 99,9 % Američanů jsou imigranti nebo jejich potomci. ;-)

    P.S. Další problém je, že ta humanitární pomoc je zatím převážně šířena prostřednictvím amerického letectva a námořní pěchoty. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stane, úplně všichni Američané jsou imigranti, ti první přišli před pár desítkami tisíc let patrně přes Beringův průliv:)

      Vy jste ještě nepochopil, že masová imigrace je forma války, kdy jedna kultura pobíjí druhou. Nakonec cílem mnoha válek byla právě imigrace, jen dnes to probíhá bez boje. Ten přijde až na konec a pokud se tomu včas nepostavíme, skončíme jako běloši v JAR.

      Vymazat
    2. Stane, o tom jsme mluvili ve vedlejším článku - když bude nejhůř, vyhladí je nějakou válkou, kterou ovšem dotyční povedou mezi sebou.

      Vymazat
  3. Tady mam neco pro goga, velmi zajimavy clanek:
    "Čína si také na padesát let pronajme až 300 000 hektarů nejkvalitnější půdy na Krymu a v Dněpropetrovské, Nikolajevské a Chersonské oblasti. Problém s nedostatkem levné pracovní síly nevznikne, protože do země budou přivezeny tisíce Číňanů."
    Zdroj: http://finmag.penize.cz/ekonomika/280873-vrata-do-evropy
    Top jsou veci, ze ano?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>