čtvrtek 6. února 2014

Svoboda po anglicku

Je o mně dobře známo, že nejsem obdivovatelem Anglosasů, anglosaské mentality ani stopy, kterou tato mentalita zanechala v historii této planety. Co jsem si ale na Britech cenil, že tam byla míra svobody projevu vždy daleko vyšší než na kontinentě, notabilně v Německu nebo České republice; například tam nemají zákony, které by předepisovaly jedinou officiální versi nedávných historických událostí a trestaly jejich přestupitele.

Tomu je, zdá se, nyní konec: liberální Británie zakázala vstup na své území francouzskému komikovi částečně kamerunského původu jménem Dieudonné M'bala M'bala. Hysterie určitých kruhů opět dosáhla dalšího maxima, když jím vymyšlený pozdrav "quenelle" prohlásily za skrytý nacistický pozdrav a jaly se pronásledovat ty, kteří se jím zdraví. Vedle hajlování si tedy fotbalisté musí dávat pozor i na "quenelle". A nejen fotbalisté: vy všichni jste tímto varováni, abyste neukazovali, jak vysoko skáče váš pes, ani jak krátké rukávy má vaše nová košile!

Otázka, zda v Británii vládnou ještě Britové, by v tomto kontextu neměla být považována za překvapivou nebo neodůvodněnou.

16 komentářů:

  1. Nevím, kde jste vzal tu svobodu. Díky labouristům je Británie už takovejch 15 let čistočistej fašismus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chcete říct, že není rozdíl mezi ČR a Británií? Já si teda - soudě z Pecinových blogů a z Britských listů - myslím, že pořád ještě je. A že teď udělali mílový krok českým směrem.

      Vymazat
    2. Já bych řekl, že Česko je proti Británii oáza míru a svobody.
      - Víc kamer než policajtů - došlo to tak daleko, že se poskytuje soukromým osobám přístup ke kamerám s tím, že prásknou alespoň 10 přestupků denně.
      - Silniční fašismus
      - Juvenilní justice. Naposled se tuším stalo, že těhotná Italka, která byla v Anglii na školení, dostala záchvat a byla převezena na psychárnu, soud pak rozhodl, že je nezpůsobilá být matkou a proti její vůli jí byl proveden císařský řez a odebráno dítě. Dítě se dodnes nepovedlo vrátit domů do Itálie matce
      - Totální odzbrojení obyvatelstva došlo tak daleko, že jsou souzeni lidé, kteří se brání ve svých domovech lupičům maketami mečů
      - O formálním a materiálním aspektu přestupků nerozhoduje zákon, ale soud a to případ od případu
      - Odpor rodičů proti návštěvě jejich dětí v mešitě se školou má za následek předvolávání pro rasismus (víra=rasa)
      - Namalování anglické vlajky na dveře vlastního domu má za následek stíhání pro urážku víry spoluobčanů
      Dalo by se pokračovat hodiny a byl bych čím dál víc nasranej

      Vymazat
    3. Bášo, kamer je v Utrechtu taky spousta, ale jen v centru. A je to dvojsečná zbraň: díky jim mohl můj syn dokázat, že ho policajti bezdůvodně přepadli a srazili k zemi :-) Nevím, co myslíte silničním fašismem. Případ trestnosti obrany svého majetku bych nepopsal jako "odzbrojení obyvatelstva", ale takové zákony samozřejmě pitomé jsou (máme je tu taky). Odpor rodičů proti návštěvě mešity jejich dítětem může být předmětem pohovoru, platí-li to i recipročně, tj. jdou-li na kobereček rodiče, kteří brání svému dítěti ve školní návštěvě kostela nebo synagogy. Poslední bod se mi zdá dost extrémní (něco jako když muslimové zažalovali toho jódlujícího Tyroláka), nemyslím si, že by anglická vlajka v Anglii byla závadovým symbolem. :-)

      Ale věřím, že máte pravdu v tom, že ta Anglie je ještě mnohem horší než si myslím. Třeba ta trestnost popírání je už to poslední. co jim chybí.

      Vymazat
    4. Mně už stačí jen to, že Vás tam mohou zavřít za odepření šifrovacího klíče k Vašim datům. To je v podstatě popření práva neposkytovat proti sobě důkazy.
      To u nás, když jsem udělal webovky pro spatný lidi, zabavili mi vše, co si bylo schopno pamatovat nějaká data, a v tom znaleckém posudku se s tím srovnala jediná věta. Že prý některé disky obsahují šifovanou část, kterou nebylo možno prohlédnout. Ani se mne nezeptali na klíč a ani při vyšetřování se o tom nikdo nezmínil.

      Vymazat
  2. Leon Kreutzfeld6. února 2014 v 13:26

    Vodniku, popirani a daimonisace jsou osklive relikty, ktere nepatri do 21. stoleti. Vy potrebujete na svem blogu cerstvy, svezi vitr. Napiste treba neco o tom, ze v olympijske vesnici v Sochi netece tepla voda.

    OdpovědětVymazat
  3. OT: pratele, nemate nekdo zkusenosti s touhle situaci?:
    Ted jsem napsal dlouhy prispevek, odeslal ho a on naskocil na strankach a objevil se vpravo nahore jako prvni. Stranky otevru znova po pul hodine a on uz tam neni... (zalohovani jsem mezitim samozrejme smazal, protoze to "proslo").

    Takze to vezmu priskoky:
    To jste naspal moc dobre, Vodniku, jen dodavavam, ze Dieudonne nesmi na ostrovy proto, aby nesvedcil v Anelkove pripadu (ano, bude souzen).

    Anglosasove jsou mistry manipulace a co udelaji, to jim vetsinou vyjde. Take jde o velmi zvlastni kmen, ktery na sobe necha drivi stipat, kdyby byla Anglie "normallni" stat, anebo by neexistoval kanal, meli by za sebou v historii uz velky pocet revolucnich prevratu...ale ono nic.

    V zasade tedy souhlasim s Basou...v zasade rikam proto, ze v Anglii jsem zatim nebyl, ovsem mam jiste srovnani a take bujnou fantazii 8-)

    "Otázka, zda v Británii vládnou ještě Britové"
    Podle meho je to napul a dokonce je mozne ze ty, jejichz jmeno se nesmi vyslovit, jsou jimi (protestantskymi Brity) take manipulovani. Jak vidno, jde o idealni spolupraci, jedni nemaji sve quenelle, druzi touhle cestou uspesne rozvraci obcanskou spolecnost. Ano, to je podle meho zasadni cil soucasne verchusky: rozlozit obcanske povedomi, zabranit vzniku obcanske fronty, rozlozit, znesvarit lid, zanest do nej frustraci, pochybnosti a denunciaci.
    Takze vladnou obe skupiny v zajmemne spolupraci a vyhodne se pri tom doplnuji, kazda z nich dostava presne to, co chce.

    P.S. uz se mi take jednou stalo, ze druhy prispevek osvezil ten prvy a ztraceny, a ten naskocil zpet na stranky, proto prosim vodnika, kdyby na to prislo, zda by tuhle dvojku smaznul. Jinak ale budu pokracovat. Diky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Embesso, Váš první příspěvek spadl do spamu. Proč, to nevím. Tenhle blog jsem zdědil a neumím s ním zacházet. Až se tam jednoho dne něco zásadního posere, tak to tu skončí.

      Já byl v Anglii dvakrát, naposled v r. 2002 nebo 2003, ale z takové návštěvy těžko něco usuzovat, to spíš z vyprávění známého, který tam žije 45 let, ten ale spíš líčí tu sociální stránku, jak to tam jde do prdele apod., on nějakou nesvobodu moc nepociťuje.

      Takze vladnou obe skupiny v zajmemne spolupraci a vyhodne se pri tom doplnuji, kazda z nich dostava presne to, co chce.
      Takhle se mi to taky jeví, dokonce v celosvětovém měřítku (NWO). A to rozkládání a znesváření lidí mi přijde tak očividné, že to může nevidět jen blbec.

      Vymazat
    2. Ještě Embeso: řekněte si Tribunovi o můj mail, pokud by se to opakovalo, napište mi a já se kouknu do spamu.

      Vymazat
    3. Vodníku, možná byste měl někomu říct, aby se Vám na ten blog podíval. Já teď zběžně nakouk do zdrojáku a Vy tam máte vidět nastavení kaskády. To by nemělo bejt. Něco je špatně.

      Vymazat
    4. Co je to "nastavení kaskády"?

      Se zobrazováním kommentářů mi jednorázově pomohl Tomáš Pecina, ale nemůžu se na něj obracet s průběžnou údržbou svého blogu...

      Vymazat
    5. U standardních řešení, jako je blogger, wordpress nebo joomla, je styl a chování konkrétní stránky napsán v souboru css (cascade). Když nahlédnu přes web do zdrojáku, vlastně vidím html stránku, která má základ v nějakém php, data jsou v sql databázi a vzhled je určen kaskádou. Z toho plyne, že proste nemám vidět celejch 500 řádek kaskády ve "vytištěném" zdrojáku. Jsou-li vidět, je to blbě napsané.

      Vymazat
    6. No dobře, ale co s tím mám dělat? Snad ne přepisovat?

      Vymazat
    7. Jedte tak, jak jste jel doted, vodniku, na nejake spamy se muzeme...vite co. Ale mail si na vas vezmu, uz jsem ho kdysi sice mel (jeste ze Sprchy), ale nekam se potratil, mam na vas totiz jeden organizacni dotaz. Pokud budete chtit, napiste mi prosim na muj konspiracni email:
      egypttrade@bluemail.ch
      Jen nezarucuji, ze se nazpatek ozvu ihned, musim ted na par dnu odjet a nebudu na drate (a nevim, kdy odjedu :-)

      Vymazat
  4. Dneska by se tam asi Mr. Bean do televize nedostal.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>