pondělí 3. března 2014

Pat Buchanan na Putinově straně

Nedávno jsem se v diskussích vyjádřil v tom smyslu, že momentálně ten, kdo nejvíc podporuje skutečně křesťanské (a potažmo židovské) hodnoty, je Vladimír Putin. Stejný názor má, zdá se, Patrick J. Buchanan, americká ikona paleokonservativismu.

Člověk někdy zírá, s kým se aspoň na chvíli octne na jedné lodi...

Aktualisace: Pat Buchanan už od r.2000 není členem Republikánské strany, takže jsem změnil zavádějící název postu. (Poděkování váženému panu Kreutzfeldovi)

58 komentářů:

  1. Vás překvapuje, že si nacionalističtí konzervativci z různých zemí vzájemně rozumí? Proč?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jednak je Buchanan reaganovec a Reagan označil ne tak dávno SSSR za říši zla - my sice víme, že současné Rusko není SSSR ani náhodou, ale čtenáři Respektu to odmítají připustit, proto je to pro mě kuriosní situace.

      Co mě překvapuje je to, že se chvílemi ocitám na jedné lodi s nacionalistickými konservativci nebo (jindy) s Václaven Klausem.

      Vymazat
    2. Takže když píšete, že "člověk zírá", tak jste nemyslel lidi, ale zombie čtoucí Respekt?

      Vy jako křesťan, člověk, který bere víru vážně, se přirozeně ocitáte na jedné lodi s nacionalistickými konzervativci. Vždyť donedávna průměrný konzervativec automaticky bral víru vážněji než liberálové, socialisté, komunisté a vůbec... (Píšu donedávna, protože se nám (minimálně v Česku) zrodil komunistický konzervatismus)

      Vymazat
  2. Vodniku, upozornuji Vas, ze toto uz nejsou akty naivniho mnichovanstvi. Vy jste se otevrene pripojil k pate kolone!

    Nicmene jiste parallely s GOP tam opravdu jsou. Putin totiz nabozenskou manipulaci zneuziva stejne bezostysne, avsak dovedne jako Bush. Uvedomte si vsak, ze je ani jednoho nezajimaji ani homosvatby, ani rozklad ethiky a moralky, nybrz hlavne mammon a imperialisticke choutky. Proto svym oveckam sehraji pimprlove divadlo aby jedni podporili invazi Iraku a druzi Ukrajiny.

    Kdyby si byval masku pravoslavi nasadil Brezhnev, tak Vy byste snad tenkrat spolu s Bilakem podepsal zvaci dopis.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bush není GOP, to je neocon. Buchanan šíření demokracie ani nějaké protestantské herese nepodporuje. Jestli ho zajímá víc rozklad rodiny nebo mamon, to ovšem nedokážu posoudit u nikoho z nich.

      Vaše poslední věta je kouzelná - jako by ji napsal nějaký současný kavárenský kommunistobijce, strašící Únorem, kterému nedošlo, že nepíšeme rok 1948 ani 1968...

      Vymazat
    2. Grand Old Party je jen jiny vyraz pro Republikanskou stranu vp. Vodnik. Nazyva se tak cely ten velky stan paleo-, neo- i pseudo- a ja nevim jakych jeste konservativcu. Buchanan, jestli se nepletu, ani neni clenem.

      Navic ten clanek byl puvodne publikovan nekdy v prosinci, takze nutne nevyjadruje Buchananova stanoviska k situaci na Ukrajine. Ja jen podotykam, ze jak v pripade Iraku, tak v pripade Ukrajiny pouzivaji mocni manipulaci mas pomoci nabozenstvi dle hesla "ctyri nohy dobre, dve nohy spatne". Vas pripad to jasne illustruje.

      Vymazat
    3. Aha, já myslel, že G.O.P. označuje jen to reaganovské křídlo v republikánské straně jako byl R.I.P. Husita, který ač republikán byl Bushem zhnusen. A samozřejmě nejde o Ukrajinu - jde o Putina a odpor k "židokřesťanským" hodnotám moderního liberálního světa. Nevím, jaké náboženství bylo zapleteno do těch nových válek - jediné, které mě napadá (kromě těch několika ujetých amerických protestanstských křižáků) je náboženství volného trhu a náboženství holokaustu.

      Vymazat
    4. S členstvím PB v GOP máte pravdu, viz aktualisaci.

      Vymazat
    5. "jde o Putina a odpor k "židokřesťanským" hodnotám moderního liberálního světa"

      Tam se mozna opravdu ocitate na stejne lodi s Putinem i Buchananem (a Bushem). Zatimco u Buchanana a Vas jsem ochoten uverit, ze to myslite vazne, tak v pripade Putina a Bushe jsem presvedcen ze se jedna o chladnokrevne zneuziti nabozenstvi za ucelem ziskani podpory jednoho vyznamneho segmentu elektoratu.

      I Putin je zavisly na volebnim uspechu jako byval Bush. Rozdil je v tom, ze zatimco v demokracii liberalni jako je USA souperi o prizen volicu 2 (napr. Obama jako jeden za 18 a Romney jako druhy bez dvou za dvacet), tak v demokracii rizene jako je v Rusku souperi jen jeden. Ale nemyslete si,ze je o lepsi jen proto, ze se podbizi zrovna Vasim nazorum.

      Vymazat
    6. Z Wiki jsem vycetl, ze uz snad je zase PB v GOP par let zpatky.

      Vymazat
    7. Já si nemyslím, že jde o přízeň voličů, ale o přízeň mocných lobby nebo oligarchů. Ale zatímco v Americe stále ještě dbají na kulisy "demokratické volby", v Rusku se s tím tak srát nemusejí. I když mám pocit, že v současné ruské společnosti je Putin i tak stále ten nejpopulárnější, následován Zjuganovovými stalinisty a pak snad přijdou nějací ti prozápadní liberálové spolu s Žirinovského nacionalisty.

      Jinak o tom, kdo je "lepší", vcelku výstižně píše Veronika Sušová-Salminen. Já bych jen dodal, že velmocenská politika, representovaná USA (tedy nikoli politika USA! :-)), má na svědomí podstatně víc válek a mrtvol, než velmocenská politika Ruska, a možná víc, než velmocenská politika SSSR.

      Vymazat
    8. Putin je popularni proto vp. Vodnik, ze funguje v demokracii rizene - ma pod kontrolou politicka i ekonomicka centra moci, media, ktera predkladaji jen ta spravna fakta, a chybi tam ten "druhy bez dvou za dvacet",ktery by na nej lil kbeliky spiny, jako je tomu v USA. Je pravda, ze Rusko by ten americky zpusob asi nezvladlo. Putin presto potrebuje k fungovani mandat z voleb. Zatim to funguje, ale otazka co by se stalo, kdyby ty volby mel prohrat. Pak by parallela s Hitlerem nemusela byt az tak divoka.

      Co pise pani Salminen je vysledkem toho stretu civilisaci. Mozna nekdo by rad skoncil na te ruske strane, ale pro vetsinu zapadanu je ta predstava zgruntu neprijatelna. Proto kazdy vidi trisku v oku druheho a ne brevno v oku svem.

      Vymazat
    9. Kdybyjste, pane Kreutzfelde, louskal azbuku, tak by jste zjistil, že
      1. Putinova kontrola politické moci je mnohem slabší než u běžné západní vlády.
      2. Naprosto nekontroluje mnohá centra ekonomické moci - ekonomická ministerstva, mnohé státní podniky a většinu soukromých kontrolují prozápadní liberálové, kteří si pro rozumy chodí na západní ambasády (mimochodem víte kolik má americké vyslanectví v Moskvě lidí? kromě diplomatů a co dělají?).
      3. Média v Rusku jsou výrazně pluralitnější než na Západě. Kromě médií opozičních lijících na Putina kbelíky špíny jako na Západě, v Rusku existují i média protirežimní opozice finančně podporovaná a manipulovaná ze zahraničí - tento příspěvek svobodě slova na Západě zcela chybí. (Kvůli nesvobodným médiím se obyvatelé Západu nezřídka dokonce dozvídají o válkách vedených jejich vládami s několikaletým spožděním).

      Vymazat
    10. Vp. hans, rusky umim a azbuku louskam. Dejte nam sem prosim linky na nejaka opposicni ruska media tedy, at mohu doplnit znalosti i z druhe strany.

      Na Zapade imho taky existuji media manipulovana ze zahranici - namatkou Al Jazeera a a Russia Today. Oboji je urcite zajimavejsi nez CNN. RT dost pripomina americke Fox News, avsak zrcadlove obracene. O miserne kvalite a poplatnosti moci mainstreamovych zapadnich medii diskutovat nemusime, to je jasna vec.

      Vymazat
  3. Teď ještě co na to říká Mič Bjůkenen...
    Trmálek

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že Putinovo odmítání homosexualismu je čistý pragmatismus, stejně jako jeho tajně pokřtěné pravoslaví. Jedno i druhé mu přinese podstatnou část voličstva, které je konzervativně zaprděné. Je to stejný vzorec, jako u Hitlera, který na stranu nepřátel umístil Židy a marxisty, na stranu přátel měšťáka, dělníka a sedláka. Jednoduché dělení, kterému prosté duše (většinoví pitomci) rozumějí.

    Velká politika se dělá za pomoci těchto archetypálních obrázků, jde jen o to, aby jí vůdcové sami neuvěřili, což u Putina asi nehrozí.

    Taras

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fuk. My jeho postoje považujeme za zdravé a správné a zda je zastává z přesvědčení nebo utilitárně, není rozhodující (to si musí vyříkat se svým zpovědníkem).

      Vymazat
    2. Vy uz jste se zde nekolikrat odkopal jako cirkevni machiavellista vp. Vodnik. Prave kvuli takovym je dobre drzet cirkve co nejdale od statni moci. Zapadni zidokrestanska civilisace je zalozena na respektu k lidskym pravum, nikoliv na tom jakou “pravdu” si preje libovolna skupinka bludaru vnutit ostatnim.

      Vymazat
    3. "Libovolná skupinka bludařů" je naprostá většina ruského národa, i ta nepravoslavná část. "Libovolná skupinka bludařů" byly ty statisíce protestujících ve Francii. Takže s těmi lidskými právy opatrně - pod touhle fanglí se P&L vesele dopouští nejhorších zločinů!

      Vymazat
    4. Ještě LK: malá skupinka nebludařů nám, bludařské většině, vnutila v Utrechtu nákupní neděle. Tak jděte s těmi lidskými právy laskavě do prdele!

      Vymazat
    5. To, ze jste se v Utrechtu stali obeti bezpravi Vas jeste neopravnuje pachat bezpravi na jinych vp. Vodnik. Neb co jineho je zavirat lidi do vezeni za vytrznictvi ci podporu a propagaci? To, ze s tim souhlasi vetsina elektoratu je jiste pekne, ale to souhlasila i s Norimberskymi zakony.

      Vymazat
    6. Vp. Kreutzfeld, na chudý lidi musí bejt přísnost! Trochu bezpráví v Utrechtu nikoho nezabije. Vobestavět to tam nákupními středisky, aby bludaři nelezli ven a bude.

      Vymazat
    7. LK: pletete různé věci dohromady. Zavírat někoho za názor, veřejně hlásaný ("podporu a propagaci") je hanebnost. Trestat za výtržnost je zcela v pořádku. Jen se asi neshodneme na tom, co je a co není výtržnost (to bude záležet na celospolečenském konsensu) a jak by se měla trestat (to bude taky kulturně podmíněné). Problém je, že vy a další bojovníci za osvobození Pussy Riot vnucujete ruské společnosti vaše představy o tom, co je a co není výtržnost, co je trest a co bezpráví. To považuji za ostudnou arroganci.

      Vymazat
    8. Báša: klíďo píďo. Ale k čemu tedy ta šaškárna s referendem, když pouze prokázala, že lid opravdu nerozhoduje vůbec o ničem, ani o tempu a rythmu života ve vlastní lokalitě?

      Vymazat
    9. Inu, to je jednoduché Vodníku. MY přece musíme vědět, kdo má tu drzost a je proti NÁM. Chodit po ulici a sčítat bludaře je nepohodlné. Takhle oni sami přijdou a jsou tak laskavi, že napíší své jméno, bydliště a podepíší se. Zbytek je rutina.

      Vymazat
    10. Leon Kreutzfeld5. března 2014 v 8:33

      Pane Vodnik, Rusakum naposledy evropskou civilisaci vnucoval Hitler. Kdyz pouze vyjadrim nazor, ze zavirat zeny za vytrznost v kostele ci je mlatit bicem je nespravne, tak to neni zadne vnucovani.

      Z Vas mam ale pocit,ze Vam by zas tolik nevadilo,kdyby se zmenily zapadni (ne)mravy a u Vas v Utrechtu chodily kozacke hlidky a rezaly holky bicem. O tom soudu s PRpsal vp. Pecina a bylo to stejne ci horsi jako soudy s ceskymi ideozlocinci.

      Vy zde opakovane pusobite jako mluvci ruske ulice, ale Rusove pomerne dost intensivne voli nohama a rada z nich ma jine nazory nez Vy. Ten skutecny celospolecensky konsensus a kulturni podminenost muze byt v podminkach putinovske rizene demokracie nekde jinde nez se nam snazite nabulikovat.

      Vymazat
    11. Rusakum naposledy evropskou civilisaci vnucoval Hitler
      Hitler byl posledni, kdo tak cinil vojenskou silou. A Vy si ososbne samozrejme muzete myslet cokoli, treba to, ze znesvecovani kostelu a jinych svayn musi zustat beztrestne. Vemte ale na vedomi, ze vetsina Rusu si velmi pravdepodobne mysli neco jineho. Vy ten rusky celospolecennsky konsensus znate? Ja nan usuzuji z indicii. S "hlasovanim nohama" (obvykly argument pravice a superirnich okcidentalcu) se to vubec nevylucuje. Samzorejme se jim tady zije materialne lip, ale ne kazdy z tech "hlasujicich" si uvedomuje cenu, kterou za to bude muset zaplatit.

      O soudu s PR si nedelam illuse, ale to sem nepatri.

      Vymazat
  5. Ono je to velmi logicke...jinak samozrejme diky za clanek, vodniku. Ja jsem na blozich nazyvan socialistou- komunistou (na zahradce si v budoucnu zrejme zridim nejaky maly gulag), ale kdyz ctu knizky chytrych konzervativcu (Frank Meyer), anebo liberalu (Hermann Hoppe), pak ma pri cteni radost, jak chytre ti lide premysli. (Mimochodem, koreny US konzervatismu jsou rude, vetsina jeho otcu- ideologickych zakladatelu byla v mladi bud primo nomenklaturnimi komunisty, anebo alespon presvedcenymi socialisty. "Meyer was first a Communist Party USA apparatchik before his conversion to political conservatism.")
    Ano, dnes byl komunismus uz zbaven sveho privlastku "avnatgarda" a stal se konzervativnim hnutim. To je ten obrat, ktery vetsina obcanu nedokaze prijmout a stale si mysli, ze nas komuniste chteji nekam "dostat"...opak je paradoxne pravdou, oni nas chteji "pribrzdit" :o)

    Podle meho je cely "rusky problem" problemem EU, klasicky jde o freudovskou projekci („Projektion ist das Verfolgen eigener Wünsche in anderen.“- projekce je pronasledovani vlastnich prani v druhych lidech).
    Aktualne, hrube shrnuto: Nam se nedari, tak at se nedari ani Rusakum.

    Velmi dobre to napsal Trenin:
    "Z Putinova hlediska dnes západní reakce na jeho postup nejsou důležité -- Putin a Rusko byly v posledních měsících na Západě démonizováni tak důkladně, že si Putin uvědomuje, že horší už to pro něj být beztak nemůže. „Ruský obraz je na Západě tak špatný, že Kreml nemá co ztratit. Západ tím na Moskvu ztratil vliv,“ podotýká Tremin. „Dříve se v Moskvě před jakýmkoli rozhodnutím zamýšleli, jak bude přijato na Západě. To už neplatí. Tento postoj navíc notně posílil během olympijských her. V Rusku měl člověk dojem, že západní tisk netouží po ničem jiném, než aby se v Soči stalo něco špatného.“

    Zkratka Zapad Rusy naprosto zbytecne ustval...Amerika sice sve vlastni a konkretni cile ma, ale spinavou praci za ni odvedla EU a to az tak nehoraznym zpusobem, ze jsem se misty stydel :o)
    A pritom je Brusel a Berlin v naprosto slepe ulicce: kdyz Ukrajinu "vyhraje", tak ta se ji povesi na krk jako bludny balvan (je cirka 5x vetsi nez Recko) a kdyz ji "prohraje" tak to bude jen dalsi z hrebiku do jeji rakvicky.
    Brusel nezvladl diplomacii, rozhodnym zpusobem pokazil co mohl a na dlouhy cas se rozhadal se svym nejdulezitejsim partnerem. Klidne je mozne, ze skocil na spek Washingtonu, ktery ho sikovne vyhecoval...ale to je jedno, tak jako tak jde o velmi zasadni prohru, ktera bohuze ukazala, ze bruselsky kral je opravdu zcela nahy :o)

    OdpovědětVymazat
  6. docela zajímavý rozhovor o tom, kdo se snaží uchvátit moc v Ukrajině
    http://www.youtube.com/watch?v=doKQBUXZ51g#t=71

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty vole, to je teda síla! Hlavně se mi líbilo, že tento argument byl vznesen jako odpověď na otázku, zda je extremistický Pravý sektor nebezpečný. Takže je vám to všem jasné, že? Pokud v nějaké extremistické či terrorisktické organisaci fungují Židé, je to vše v pořádku.

      Vymazat
    2. To by měl shlédnout náš anonymní trol, který rozezná ruštinu od ukrajinštiny a domnívá se, že rusky se mluví jen v Rusku.

      Vymazat
    3. Ta míra bezostyšnosti je až zarážející. Vycvičit v zahraničí borce, dát jim zbraně, zaplatit kompars na náměstí, oni pálí po policajtech ostrýma, ale na vině je Janukovyč.

      Vymazat
    4. Gogo: to je ale standardni scenar. V pripade Janukovyce je to jen o to napadnejsi, ze a) byl zvolen v legitimnich volbach a b) to preci jen neni grasel takoveho kalibru jako Saddam Hussein nebo Muammar Khaddafi. A kdyby za to mohl jen Janukovyc. On za to muze hlavne Putin! Muj bratranec mi to v mailu obsirne vysvetlil...:-/

      Vymazat
  7. Vodniku, pro vas takhle pojata ukrajinska historie asi nebude nic noveho, ja ale musim priznat, ze v techhle rozmerech jsem zatim nepremyslel:
    http://www.zvedavec.org/komentare/2014/03/5875-ukrajinsky-nacionalismus-jeho-koreny-a-povaha.htm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dop.. čím to je, že na webu bláznivých paranoiků jsou politické analýzy celkem inteligentní a nekonečně lepší než cokoliv z ČT.

      Vymazat
    2. Presne tak, Hansi, je to proto, ze se neboji (z ruznych duvodu). Podivejte treba sem:
      http://skutecnosti.cz/je-ukrajina-historie-prohra-zapadu-aneb-jak-vypada-svinsky-zurnalismus/

      Vymazat
    3. Embeso, dik za odkaz, neco noveho tam pro me jiste je...

      Vymazat
    4. embeso: Ten portál neznám, co jsou zač (v Onás se stydí za jména)?

      Vymazat
    5. Ja ten portal take neznam, hansi, narazil jsem na nej nahodou. Ale ten clanek se mi libil a tak jsem ho sem dal, nebot jsem se domnival, ze jde o "inteligentni analyzu na blaznivem portalu" :o)

      Vymazat
  8. Jestli se vam to podari precist, vodniku, pak vas poprosim o kratkou kritiku Sakerova clanku/ shrnuti v jedne, dvou vetach staci.
    Nejak mne to jeho vysvetleni zaujalo, ale rad bych slysel i nazor od nekoho povolaneho. Nejde mi o historicke jednotlivosti, ale "ducha" tehle myslenky...diky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tam postrádal třeba Bohdana Chmelnického, který povstal proti Polákům spolu s Tatary. Tu první část mohu beze zbytku podepsat: po celou historii je to Západ, který se vůči Východu chová aggressivně, nenávistně, chce ho dobýt, ovládnout, obrátit, zcivilisovat, od křižáckých výprav po brest-litevskou unii - NIKDY OPAČNĚ! Tu novodobou historii neznám, tak to nemůžu nějak blíž kommentovat.

      Vymazat
    2. Diky, vodniku, pro me bylo nejvic objevne to dobrovolne/ strategicke podlehnuti Mongolum, to mne vubec nikdy nenapadlo, ale dava to logiku.

      Vymazat
    3. To jim taky Západ hrozně vyčítal: "Podívejte se, spojili se s Mongoly, s pohany, proti křesťanům!" Že ti Mongolové jim jejich víru ponechali, zatímco oni sami jim ji chtěli vzít, o tom se obvykle mlčí.

      Vymazat
    4. No samozřejmě, protože Mongolové jim ponechali špatnou, kacířskou víru, od které je Západ chtěl "osvobodit". Taky se moc nemluví o tom, že nemalá část, ne-li většina, Mongolů už kolem roku 1000 přijala za svou oficiální víru křesťanství.

      embeso: Tohle (Mongolové a Rusko) už nejméně sto let hlásá skupina opozičních historiků a filozofů (euroasijců), v opozici k ze Západu importovanému pohledu "Rusko trpělo pod nelidskými Asiaty", přebranému i sověty a udržujícímu se jako mainstream dodnes. V bukvách existuje halda jejich literatury, mezi lidem poměrně populární. Vycházeli i v západních jazycích, česky sotva, snad něco zná vodník..

      Vymazat
  9. Jsem zvedava, kolik si Rusaci nauctuji za neobsazeni Krymu a kolik vypalneho Putinovi zaplati Evropska Unie.

    Ja samozrejme preji Ukrajincum svobodny rezim, aby se zbavili moskevske oligarchske mafie, ale to bude asi nesplnene prani, pac Ukrajinci jsou Slovane a usurpujici Rusaci taktez. Takze je to hlavne boj dvou bratrskych ethnik. . A oboji je narod vychodni, coz urcuje jeho emotivni, stepni mentalitu. . Ciliz ja nefandim vylucne jedne strane, jen doufam, ze se alespon trochu zlepsi zivot pro normalni lidi. .
    Dnes na nasem TV pokldal J.Kerry venec zabitym na kyjevskem namesti a hned se tam u pomateneho Johna produciroval pravoslavny pop. Na turbanu, nebo jak se to jmenuje, zkratka na pokryvce hlavy, mel velky, zlaty symbol Ukrajiny, ten Trident.. Asi by to bylo cesky Trojzubec.. Nabozenstvi a nacionalisticka politika, to vetsinou konci krveprolitim, at uz to diriguje z temneho sklepa Andel ci Dabel....
    Kdo je presvedceny, ze nekale, podplacene sily podvratne radily a zabijely demonstranty, tak by mel mit silne hnuti svedomi a bezet do Kyjeva bojovat za spravedlnost. ..Bojovat za ideal !!!
    Misto kunkani od zdejsich diskuteru, jine, moralni reseni by bylo , jit na Ukrajinu a pomoci jim tam bojovat proti bezostysne akci NWO...
    Neco jako byvavalo : "U bran Madridu se bojuje i za Prahu !!!! """

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víte Danielo, my nejsme pořádní chlapi. Ti tam bojovat odjeli - ovšem za NWO! :-)

      Vymazat
    2. "Rusko vydalo zatykač na vůdce Pravého sektoru"
      A není to (ve světle informací z videa co jsem postoval nedávno) antisemitismus?

      Vymazat
    3. Je, samozrejme. Ale Rusove se antisemity uz rodi, maji to v DNA, takze to nikoho neprekvapuje.

      Vymazat
    4. Tak cesti nazkove i israelsti sioniste se pripojili k Pravemu bloku. To jsem zvedav, jaky konspiracni goulash z toho Vodniku uvarite.

      Vymazat
    5. To tady nesmím napsat, vp. Kreutzfeld. Ale někde udělali okcidentální soudruzi chybu, protože ať se na to dívám z kterékoli strany, vychází mi Rusko a Putin jako vítěz.

      Vymazat
    6. Já, mám jiné přání než daniela, namísto fiktivního problému moskevských (v naprosté většině prozápadních) oligarchů, jejichž vliv na Ukrajině je víceméně roven nule, přeji Ukrajincům svobodny režim, aby se zbavili své vlastní (také prozápadní) oligarchické mafie, která nyní tvoří vládu v Kyjevě, a taky aby se zbavili neonacistických ozbrojenců, kteří jménem oné oligarchické mafie pro ni v těchto dnech dobývají Ukrajinu.

      Vymazat
    7. Kdyz prijel Napoleon z Egypta jako zpraskany pes vp. Vodnik, tak taky vyhlasil slavne vitezstvi. Skutecnym vitezem je vsak spotrebitel a zapadni zidokrestansky business. Zapadni Ukraina bude zaplavena vyrobky Unileveru a mormonskymi missionari a holandsky pracovni trh pilnymi skolitely a koordinatory z Bucace.

      Vymazat
    8. Dnes promluvil PAN Henry Kissinger, vrchni a jiste nejvice influencni sionista...Tak tento politicky analysta navrhuje, aby se Ukrajina stala samostatnym, novym mostem mezi zapadem a vychodem....Ten kulturni a hospodarsky most je vyborna vise... Proc s tim uz neprisel nejaky evropsky politik ?
      Zase jsou ti goyim pozadu...
      -------------------

      Cas lidskych mostu...

      Mnoho Rusu, pravda, nenavidi Zidy....
      Enomze, velka cast nesnasi hlavne muzske Zidy , vsimli jste si ?
      Ono pri lidskem pareni je totiz jedno, kdo je jake ethnikum...
      ...Moje dedukce je nasledne takova, ze mnoho zidu oplodnilo Rusky, ale jeste vice Volodu tajne oplodnovalo po staleti Zidovky, protoze dnesni vychodni branze Askenazu je vicemene typ slovansky..... ..
      Buh Jahwe, milujici vudce naroda israelskeho, dal zidum do hlavy chtic, aby je sexualne vzrusovali nezidovky, ciliz, aby se zacli misit s nezidy..Drive zakazne, ted cetne provozovane.. Tito misenci pak budou potomci vhodni pro zalidnovani teritorii pro Novy svetovy poradek....



      ..

      Vymazat
    9. Mnoho Rusu, pravda, nenavidi Zidy..
      A mnoho Židů, pravda, nenávidí Rusy. Taky mnoho Čechů nenávidí Rusy...

      Vymazat
    10. Vidite Vodniku,
      a vam zde na blogu vubec nepripadne divne, nenavistne nadavani a spilani Americanum....

      Vymazat
    11. Kde? Oprávněnou kritiku politických zločinů nepovažuji za nenávistné nadávání. Nikdo se zde nevyjadřuje v tom smyslu, že Američani jsou pakáž, vřed a pitomí kovbojové. O Rusech v tomto duchu píše český mainstream nebo skoromainstream. Ten článek IMHO naplňuje skutkovou podstatu trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině obyvatel.

      Vymazat
    12. Dnes promluvil PAN Henry Kissinger...
      Vždy, když se v Evropě něco semele, vyleze PAN Henry Kissinger a začne blábolit o mostu mezi východem a západem. To je něco jako když si alkoholik pamatuje cestu z hospody.

      Vymazat
    13. A promluvil i soudruh Soros a navrhnul pro Ukrajinu novy Marshalluv plan, ovsem s tim, ze roli veritele by namisto USA melo prevzit Nemecko.
      http://www.project-syndicate.org/commentary/george-soros-calls-on-the-eu--and-germany-in-particular--to-take-the-lead
      Ja uz to pomalu prestavm cist, anebo alespon nad tim premyslet, tohle je ztrata cau, to uz je snad produktivnejsi se jit ozrat :o)

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>