středa 19. března 2014

Rozbor krve

"Rusové to mají v krvi. Mám na mysli tu samozřejmost, s jakou dobývají území, která se jim z jakéhokoliv důvodu zalíbí. Jejich snem a dlouhodobým cílem je však světovláda."
píše na Neviditelném psu ve svém zcela nepokrytě rasistickém kommentáři český(?) blogger Ivo Rottenberg.

Rasistické články jsou v současné protiruské mediální hysterii docela v kursu. Zatím kraluje Jan Brodníček. Chtěl bych vidět reakci českých orgánů trestního řízení na obdobné články, které by spekulovaly o tom, co mají v krvi Romové, nebo že Žid zase ukázal co je zač...

56 komentářů:

  1. Děsivá je jiná věc. Četl jsem si přepis Putinova projevu "který zneklidnil svět"
    http://www.lidovky.cz/plne-zneni-putinova-projevu-ktery-zneklidnil-svet-fxp-/zpravy-svet.aspx?c=A140319_144308_ln_zahranici_ani
    Radši si ho pustím i v originále

    Co je na tom děsivé? Že tento Putin mluví rozumněji, než všichni EUSA papaláši za posledních 10 let. Od nekonečné svobody mladého Bushe, přes lži o ZHN v Iráku po poslední křiváctví v Libyi a Sýrii v podání půlky Evropy.
    Je to trapné, že Rus káže o hodnotách demokracie, svobody a mezinárodního práva a zní to věrohodněji než když tak činí ti, co se považují málem za vlastníky těchto hodnot.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Putin mluví rozumněji, než všichni EUSA papaláši za posledních 10 let.
      Nevím jestli je to děsivé, ale není to překvapivé - přinejmenším od války v Sýrii je to standard, Ovšem neříkej to v Praze v kavárně! V lepším případě se odhalíš coby rusofil, v horším coby komouš a Putinova kukačka.

      Nepřestáva mne udivovat jedno: to, že Havlovi fedajjíni mají svůj předem formátovaný pohled na svět, to není nic mimořádného (to máme svým způsobem všichni), ale jejich naprostá ztráta kritické reflexe, schopnosti otestovat svá východiska v konfrontaci s realitou a podle toho je eventuálně modifikovat, tento jejich handicap mne nepřestává uvádět v úžas.

      Vymazat
    2. Ten Putinuv projev pripomina Hitlerovy projevy pred napadenim Polska. I ten obcas mluvil klidne a rozumne, kdyz zrovna nedostaval hystericke zachvaty pred svymi vernymi v Hofbraukeller. Za par let to uslysime znovu, jen misto Krym tam bude Karlsbad.

      Panove, jste oba v mentalnim zajeti orthodoxni civilisace. U putinovskeho hasbaristy Vodnika to neprekvapuje, ale co k tomu vede Vas vp. gogo? To uz Vam Rusak ciha za hvozdem? Slysel jsem, ze Polaci prodavaji ve Varsave domy a stehuji se do Reichu.

      Vymazat
    3. Děsivé je na tom to, jak hluboko klesli "naši" papaláši. Podobný pocit jsem měl při poslechu dávného projevu Milouše Jakeše, který jsem před nějakými 10 roky znovu objevil.

      Vymazat
    4. "ale co k tomu vede Vas vp. gogo"
      Mně se zastesklo po okupantech. Američani s tím jejich radarem je nenahradí. Do Brd je to daleko a já byl zvyklý mít rusáky kousek za zahradou.

      Vymazat
    5. A co Vás, vp. Kreutzfeld, vede k tomu, že se stavíte na stranu židobijců?

      Vymazat
    6. Děsivé je na tom to, jak hluboko klesli "naši" papaláši.
      To už bylo patrné v případě Jugoslávie, ale nebylo to tak vidět. Ale když jsem slyšel Havla, jak hájil zavření Manninga, nebo když člověk slyší dnes toho Fištejna, tak i volovi je jasné, že je to stejné mravní bahno

      Vymazat
    7. Me ten fasisticky projev mezi Hitlerem a Stalinem take prisel uplne normalni. Mozna jsem sam take neco mezi Hitlerem a Stalinem.
      Dneska se mi moc libilo na Literarkach, kde Spencerova pise o Exxonu a jeho spolupraci s Gazpromem, ze v diskuzi ji narknuli, ze je obhajkyne Putina.

      Vymazat
    8. A co Vás, vp. Kreutzfeld, vede k tomu, že se stavíte na stranu židobijců?
      Vodniku na to je Kreutzfeldofsky jednoducha odpoved.:-)
      Herrn Kreutzfeld nasadi svuj oblibeny businessovy trik levne nakoupit draze prodat.
      Nacionalistickou stranu Svoboda i s jejim bossem nepredstavuje az tak velke nebezpeci, lze ji snadno kdykoli odstavit, staci jen presmerovat tok penez.:-)
      Presmerovat Rusko jak vidno jiz nelze, to skoncilo Jelcinem a druha strana to jeste nestravila :-)

      Vymazat
    9. Ale no tak, panove. Vzdyt samotny ten clanek v Jerusalem Post pise, ze Zide jsou nad tou otazkou rozdeleni. Ale pan Aster ma pravdu. Pro nekoho je porad lepsi zmagoreny ukrajinsky nazek, nez Rusak co si na Krymu brousi zuby na Karlovy vary.

      Vymazat
  2. John překvapil...
    http://radekjohn.blog.idnes.cz/c/401337/Neprijemna-fakta-o-tom-proc-je-svet-Rusu-a-nas-na-hrane-stretu.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ....Pokud si - ač neradi - přiznáme realitu. Putin dělá to, co po něm Rusové chtějí. Přejí si blahobyt a posílení své národní hrdosti. Nedodá-li ji svému národu on, přijdou jiní, možná i mnohem horší. Čím měkčí by byl Putin, tím tvrdší a populárnější budou jeho extrémnější oponenti. Takzvaná demokratická opozice, a opět si to přiznejme, je dnes v Rusku bez šance. Pojmy jako demokracie a lidská práva jsou v reflexech většinové ruské společnosti úzce spjaty s bídou, chaosem, mafii a národním ponížením.....

      Tak s touto casti clanku od R.Johna souhlasim.
      Jinymi slovy, Rusaci , vzhledem ke sve orientalni najezdnicke mentalite, neumi zit ve svobodne demokracii a muzici vyzaduji zivot pod bicem tyrana.. Jako v pisni, kdyz tahnou ty lode" "Ej, uuuuchnem, ej uuuchnem...." Dalsi varianta je ta uplne opacna , to kdyz pak po nasili proti nim prjde nasili proti panum, carum...Rusti Slovane znaji jen tyto dve varianty...
      Nas pan Obama si s Vladimirem volaji temer kazdy den... Copak asi za kukle kuji, kdyz uz vime , ze jsou oba agenti Noveho sv.Poradku ?
      Ze by si vymenovali evropske zemicky jako ve hre, globalni sachy, neco jako " za Syrii dostanes Krym, ale dva pristavy v te oblasti mit nebudes.. , jinak ti zase rozesereme Cecensko a Kazachstan ..."""
      Jedno, co se verejnosti oznami, gogove s vodniky a pritakavajicim MB autickem budou stastni , po ramenou si budou poplacavat, hrdi, jak to tem Amikun Putin nandal.....:-))

      Dovolim si navrhnout, at si zalozite petici, " Opet s Ruskem a Vladimirem" a tam projevujte symphatie a jeden oslik pak muze napsat formalni zvaci dopis, to aby okupace zapadnich Cech probihala podle demokratickych norem
      ... :-))))))))


      Vymazat
    2. Ano, prekvapil...
      Uz jsem kdysi psal, ze Johnovi jsem nikdy uplne neprestal verit (kdysi jsem nebyl daleko od toho ho volit). On byl z politky odstaven, vyloucen, podobne jako Fischer, ackoliv zastaval vysoky post.

      Vymazat
  3. Diky za clanek, vodniku...bohuzel mi ted vypadlo z hlavy, kde jsem cetl o tom, ze ceska levice byla od sveho vzniku vzdy nacionalni (ze takova byla i pravice je vice mene samozrejme, ta to ma celkem v popisu prace).
    To je velka "mezera" v ceskych dejinach, nacionalismus je tak trosku tabu, jakoby nas narod byl tak trochu skryty nation :-)
    Nacionalismus se vytahne na scenu vzdy ve vypjatych situacich a vzdy ma nejakou pervertovanou podobu, ted treba podivne protiruskou, ktera se ale obratne skryva za komunismema a za Putinem. Proti Rusum nic nemame a oni za to moc nemuzou, ale jsou to Rusaci. Nahore to mate potvrzeno od Daniely i rasove, maji tu svoji "mentalitu", se kterou nejde nic delat.

    Rasa je (jak vidno) pro Cechy dulezita a neni zadny div, ze tolik Cechu kolaborovalo, je to jediny zasadni modus, ve kterem umi promyslet velke pribehy...coz neni pohana a vlastne ani kritika.
    Podivejte na pana Krystlika, ten to tam ma skryte take. Jak ctu rad jeho clanky (koupil jsem si dokonce obe jeho knizky), tak na mne vzdy vyskoci "typicky Cech, kritizujici Cechy" a ubere mi na radosti :o)

    Komuniste udelali tu naramnou fintu, ze cesky nacionalismus predelali na internacionalismus a tim ho kanalizovali. Po Listopadu (jak si vsichni urcite vzpominate) jsme ze sebe udelali "ucitele narodu", jejichz zakladnim vkladem do dejin lidstva bude jejich zkusenost s krutou totalitou. Tim se v zahranicni politice operovalo cele roky...to je druhy pol narodni perverze (prvy je ten skryvajici se, jak pisi vyse): jsme vyvolenym narodem, protoze nic nedelame, sedime doma a trpime...a za to musime byt obdivovani.

    Soucasna levice (hlavne CSSD a Zeleni) je na tom naproto katastroficky, zde citat z prispevku hlavniho politickeho analytika socdem, Oty Novotneho na DR:
    *
    Oto Novotný - politický analytik
    Pan Novák perlí... Čtvrtek, 20.Března 2014, 15:24:56
    Z mnoha těch příspěvků tady čpí křečovitá snaha nahrávat Putinovi zuřivým bojem proti americkému imperialismu.
    *

    Podle meho je ceska levice bez nacionalismu zcela bezbranna a bezvladna...no, to bude ono, nacionalismus je ultimativni nastroj ceske politicke sceny. Ta ho samozrejme schovava, ale sidlo v pytli neutajis.

    Zde jeste pro Vodnika (a dalsi, samozrejme) podzimni, tedy predukrajinsky projev Putinuv. Kdyz ho prectete, tak pochopite, ze to, co Rusko ted udelalo, je soucasti sirsich snah, ktere by snad slo nazvat "kulturni obrozeni" .
    http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/841

    A je smutne, ze to vidi i stari bardi, na ktere ovsem uz nikdo neslysi:
    *
    For the West, the demonization of Vladimir Putin is not a policy; it is an alibi for the absence of one.
    http://www.washingtonpost.com/opinions/henry-kissinger-to-settle-the-ukraine-crisis-start-at-the-end/2014/03/05/46dad868-a496-11e3-8466-d34c451760b9_story.html

    Jeste P.S. pro goga: o islamu snad nekdy jindy, ted je to tema trochu mimo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znate tenhle dokument CT?
      https://www.youtube.com/watch?v=QWcSFCmgx_g#t=363

      Vymazat
    2. Embeso,
      Evropa ma jen jednu rasu a to rasu belosskou. Ruzna ethnika je rozdeleni lidi podle kultury, jazyka a mentality.
      Mentalita je do velke miry tvorena, ziskana vychovou a zkusenostmi jedince.

      Vymazat
    3. Pokud je určitá populace ponechána v izolaci a působí na ně jiné podmínky než na zbytek, pravděpodobně proběhne selekce a může u nich dojít k posunu některých vlastností. Odolnost k alkoholu, stravitelnost mléka, odolnost chorobám/parazitům, přizpůsobení se na nízký/vysoký tlak a nepochybně i specializace na mentální úrovni... spoustu toho účelově šlechtíme u zvířat - povahu psů např. Somatické odchylky by bylo možné zjistit poměrně spolehlivě, ale zavání to politickým problémem. U kategorií typu dovednost/talent je to komplikované samo o sobě. Dnes je to spíš politické než medicínsko-psychologické téma. Většinou to vždycky někdo zabije kejháním o barvě pleti a rasismu.

      Vymazat
    4. A co misenci, Danielo?
      Ras je tolik, kolik si jich udelate, kazde trideni ziveho (kategorizace, taxonomie) je jen pomocnik k vytvoreni "knizniho" objektu, ktery je v realnem zivote nepouzitelny. Kazdou kategorizaci ztracite "subjektivni" data popisovaneho.
      Vy jste si vybrala barvu (bili, cerni, zluti) a ja vam namitnu, proc jen barvu a ne uz tvar? Vzdyt i uvitr lidi s bilou pokozkou najdete vyznamne skupinove rozdily, napr. slovane maji jiny tvar lebky, nezli anglosasove.
      Navic i cast naseho chovani je dedicna, tim se zabyva behavioralni genetika. Zde hraje opet roli nase stara znama drosofila:
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11715043
      Tvrdit, ze existuje nejaka pevna mentalita je odvazne, protoze vyse genetickeho vkladu do ni neni znama, ale je vice- mene jasne, ze neni utvorena jen vychovou.
      Jak pravi nemecka wiki: rasa je abstraktni kategorizacni pojem.
      Nerikam hnedle, ze jste rasistka, ale pozor na to :o)

      Vymazat
    5. Embeso, mícháte dohromady rasu a ethnicitu. Už z toho důvodu je Váš komentář bezcenný. Škoda, jinak jich většina má hlavu a patu.

      Vymazat
    6. Rasa je pomocny, hypoteticky pojem, Baso, pokud nebudete mit na jeji existenci nejakou hypotezu, pak ji nenajdete= nebude existovat.
      Pokud hledate rasu "an sich", samu o sobe, pak zjistite, ze dobrych 50% jejich clenu do ni vlastne nezapada. Navic vlastni vyrazivo rasy je v jejim jednotnem chovani a tyd narazite uplne, kdyz zjistite, ze cernich od Zambezi se chova uplne jinak, nezli ten od Limpopa :o)

      Eugenika je dalsi z darecku nasich milych anglosaskych protestantskych bratri, Nemci to jen dopracovali do finale.
      Otroky z Afriky zacali vozit proto, ze si vsimli, ze Indianum prace nejde moc od ruky a stradaji jak fyzicky, tak dusevne...no a tam to zacalo (spolu s Darwinem)- viz sir Galton a jeho Dedicne vlohy a charakter.

      Takze rasu a etnicitu klidne namicham, nemam zadny plan tu nejakou popsat :o)

      Vymazat
    7. Tak tohle je bezcenný i jako názor. Popírat zjistitelné, to dělají zejména multikulti rasisti.

      Vymazat
    8. Tak jinak a naposledy, Baso: kategorizacni manie 19. stoleti v nas zanechala ten vklad, ze vsechno jde popsat a nekam zaradit. Dokonce i sami sebe musime nekam soupnout.
      Mame treba nizsi a vyssi rostliny...proc nizsi a proc vyssi? Protoze jsem je kategorizovali. Jakmile kategorizujete, odhalujete vlastnosti a nasledne zakonite! hodnotite, ktere jsou "vyssi" a ktere "nizsi", nejde se tomu vyhnout, protoze kategorizace vzdy bezi od obecneho ke zvlastnimu, a to jak vertikalne, tak i horizontalne (pokud na strome vyrasi dve nove vetve, pak musite kategorizovat na nasledne urcit, ktera je "vyssi" a ktera "nizsi").
      Tim se ohrazuji proti tomu, ze jsem multikulti a rasista a take timto koncim...diky.

      Vymazat
    9. Já myslím, že - tentokrát naprosto výjimečně! - pravda leží někde uprostřed. Souhlasím s tím, co píše Gogo, některé skupiny prostě vykazují určité charakteristické rysy, ať tělesné nebo v chování, o tom nemůže být sporu. Na druhou stranu se ty skupiny posledních 100 - 200 let stále víc a rychleji míchají a rozpouštějí jedna v druhé, takže je stále těžší najít "typického Itala" nebo "čistého černocha", rozhodně v okcidentálním světě.

      Souběžně s tím je zde jiný problém a to problém falsifikace řeči, kdy si okcidentální konstruktivisté pojmenovávají věci jak se jim to (momentálně) hodí ("rasa", "ethnikum", "národ", "(sub)kultura") a následně se toho politicky zneužívá. Takže v situaci A je Žid Čechem a měl by se stydět každý, kdo v něm chce nějakým způsobem rozeznávat Žida. V situaci B je Žid Židem a stydět by se měl každý, kdo by chtěl jeho židovství nějak rozmělňovat nebo bagatelisovat.

      Vymazat
    10. Samozrejme, ze existuji spolecne rysy a vlastnosti, toho vyuziva napr farmakogenomika, to je uplne v poradku, u ni je rasa definovana jako lecebny objekt.

      Kazda etnografie (a antropologie) pouziva 3 druhy pohledu na objekt: "od krbu", "z vysky mohyly" a "z ptaci perspektivy". Ani jeden popis nemuze byt bez druheho, vzdy se doplnuji, anebo je- li nektery vynechan, je na to upozorneno.
      Kazdy kdo doopravdy rozumi nejake klasifikaci/ taxonomii vam potvrdi, ze od urcite urovne porozumeni- budete-li dale badat- zacnete objevovat uz jenom rozdily.
      Ja tu brojim proti tomu, vodniku, abychom bez nejakeho cile konstatovali, ze rasy tu jsou a basta. A to bez nejake hlubsi vedomosti o nich (je bilej anebo cernej)...to je pouze onen "pohled z ptaci perspektivy", ktery üpak povazujeme i za popis detailni...vysledkem jsou pak "Rusaci co maj v krvi jenom chlastani" :o)

      Mimochodem, ted jsem se dovedel jednu zajimavost: prumerny africky sberac pred 10 tisici lety "co bojoval o holy zivot ve viru evoluce" pracoval v prumeru 15- 20 hodin tydne, zbytek travil zabavou, hrami, nastevami pribuznych a sexualnimi hratkami :o)
      Zijeme v nejlepsi epose lidskych dejin :o)

      Vymazat
    11. Rasy-rasu bilou jsem uvedla proto, ze pod ni patri i Rusove.
      Ja si nemyslim, ze se rusáčata rodi s jinym tvarem lebky, pac ti narozeni v Americe jsou od Anglosasu k nerozeznani... Hodne ma vliv poloha hlavicky prvni dny po narozeni. Fysicke vlastnosti (ne vzhled) jsou tez ziskane, obrana proti virusum treba, to je casti evolucniho vyvoje. Rusaci se nerodi ani s imperialistickymi choutkami, nebo se sklonem k alkoholismu, to jsou vlastnosti ziskane, ovlivnene prostredim...Clovek neni moucha, clovek je tvor daleko komplikovanejsi, memy, kulturni znaky, emoce, ty vtisknou urcite prevladajici vlastnosti rostoucim jedincum.. Zavazne, neb tyhle vlastnosti predavaji rodice svym detem ucelove...
      Co presne se predava automaticky potomkum v DNA je stale predmetem vedecke diskuse....

      Vymazat
    12. Danielo, co to je za výrazivo z americkýho jihu čtyrycátejch let? Bílá rasa neexistuje. Existuje europoidní, negroidní a mongoloidní. Mmch, k mongoloidní patří například američtí indiáni, nebo jak jim teď zrovna korektně říkáte. No, a k europoidní kde kdo. Dokonce i arabáši nebo cikáni. Proč uvádět Rusy zvlášť mi neni jasný. Já bych uved zvlášť jen Vodníka.

      Vymazat
  4. Jak si svaty Vladfimir upevnuje moc doma, mezi bojary za pomoci sankci :
    ++++++++++++++++++++++++++
    Putin možná má přístup k penězům firmy sankciovaného oligarchy
    Zřejmě nezajímavější osobou, na kterou americké sankce dopadly, je rusko-arménsko-finský oligarcha Gennadij Timčenko. Podle amerického ministerstva financí má totiž k finančním zdrojům ropné společnosti Gunvor, v níž měl do tohoto týdne Timčenko výrazný podíl, přístup ruský prezident Putin. ..
    (Finska a Armenie se sankce netykaji...)
    A hladovi muzici v zemljankach - cesti , rusti, ukrajinsti i krymsti, co broji proti zapadnim nadnarodnim firmam, Imperialistickym Americanum z Volstrytu, -- tak ti to spapali i s navijakem a jeste batuskovi Putinovi tleskaji....

    Tak jak to je -- prijde soudruzka Marta Semelova podporit demonstraci tuto nedeli "u kone"
    Vzdyt podle ni, kdyz Soveti v roce 1968 obsadili CSSR, tak to byla pratelska pomoc, ne ??

    At mohutna a siroka ruska duse pevne obejme kazdeho Cecha na veky vekuv. Amen..

    OdpovědětVymazat
  5. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Analytik-Kotrba-k-Ukrajine-Zaoralek-se-chova-jako-pitomec-Budeme-hladovet-Zblaznil-se-i-Zeman-312554

    Jde o téhož Kotrbu, který působil v BL?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Vodníkovi a všem stálicím tohoto blogu, jsem zde poprvé.

      Dle držky ano.

      Quido (dále Q.)

      Vymazat
    2. ...jsem zde poprvé
      Bůh s Vámi.

      Vymazat
    3. Báša: Děkuji za uvítání :-).

      Gogo: Komouše, pana Kotrbu, čtu také, lze si o něm myslet cokoli (tuším, p.Pecina: "hajzlík", otázka je, co mezi nimi v BL bylo…), ale inteligenci mu upřít nelze.

      Vymazat
    4. Pardon, podpis:

      Q.

      Vymazat
    5. Mě tím článkem Kotrba překvapil právě pozitivně. Trošku mě zarazilo jeho označení jako analytika, ale ono to bude něco jako expert. Dopravním expertem je u nás i absolvent konzervatoře.

      A od Báši se nenechte strašit, sám vidíte, že zde v relativním míru přebýváme i bez boží pomoci.

      Vymazat
    6. Já si to nemyslím, neb i jako bezvěrec, byv seznámen s některými Vodníkovými... ale jo, lze to nazvat názorem, vzývám Ho velmi často.

      Vymazat
    7. Gogo: Už tomu moc nerozumím. Mráz přichází z Bruselu a v Kremlu sedí politik, který obhajuje konzervativní hodnoty, pokud si mohu dovolit parafrázovat titul té knihy…
      Čtu články komoušů a někteří komouši mi připadají přijatelnější, než řada "pravicových" politiků. Jsem na blogu člověka, který velebí rusáky a jeho názory mi připadají rozumné. Já, konzervativní individualistický excentrik, od dětství nenávidící komouše! Někdo se tu zbláznil, buď svět, nebo já.

      Báša: Já Vám rozumím a připadlo mi to vtipné :-)
      Vodníka jsem si všiml již před delší dobou, pomlouvali ho ti, které považuji za své ideové nepřátele. Řekl jsem si tedy, že ten chlapík by mohl být zajímavý.

      Q.

      Vymazat
    8. Ale jo, zajímavej to von je, vo tom žádná. Jen nesmí vidět supermarket. :-D
      Taky trpí utkvělým bludem, že byla doba, kdy byla tráva zelenější, nebe modřejší a všichni k sobě tak nějak lnuli. Já to samozřejmě nevylučuju. Bylo to zřejmě někdy tou dobou, jak vznikaly v protooceánu první peptidové vazby.
      A krom toho je to pravoslavnej hasbarista a socan.
      A teď si vezměte, že tohle všecko, to jsou jeho dobrý vlastnosti.

      Vymazat
    9. Mý kamarádi v "nevirtuální" realitě jsou progresivisti, všichni, volové. Vodník to má dobrý, aspoň někam patří :-)
      To "kdysi lnutí", to jde s věkem, ne? Mlaďoši to tak rozdaný nemívaj.

      Q.

      Vymazat
    10. jen drobná oprava:
      "Mráz přichází z Bruselu "

      Ve smyslu geografickém, kdy jde o název města, je to v pořádku a skloňujeme dle vzoru hrad. Vy jste ale patrně myslel Brusel ve smyslu politickém, jako symbol centra EU. V takovém případě se doporučuje skloňování podle vzoru píseň.

      Vymazat
  6. Nojo, máte pravdu: "Jdi do písně!" To by šlo :-)

    Q.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buďte zde vítán, Quido, byl jsem pár dní bez počítače a nemohl reagovat. Zde se dá hovořit o lecčems, pokud se neryje do diskutérů. Nemažu satanisty (Yamato) ani Leha a to je co říct! ;-) Nevím, kdo jsou Vaši ideologičtí nepřátelé. Mně nadávají liberální extremisti, že jsem komouš, komouši, že jsem tmář a kapoun, havloidi, že jsem rusofil a antisemita, takže nevím, kteří z nich to byli. Zde si kupodivu rozumím i se skalními atheisty jako Gogo nebo Kapitán (pokud nejde o musiku), z liberálních tálibů tu zbyl jen tvrďák Báša, ostatní moje socanství či komoušství (s černou prdelí) sralo natolik, že odešli. Občas sem chodí utrousit mentální lejno nějaký postiženec, tací jsou holt na všech webech, musí se po nich občas uklízet. Jinak pokud budete tepat názory, jakkoli tvrdě, a ne diskutéry, máte volné pole působnosti.

      Vymazat
    2. Děkuji, Vodníku!
      Byli to "havloidi".
      Kapitána občas čtu, je mi celkem názorově blízký. Yamato je na mě dost radikální, také jsem býval… S Gogem a Bášou jsem se seznámil ve čtvrtek.

      Q.

      Vymazat
  7. Jen tak, aby řeč nestála, Vodníku. Vaše definice rasizmu je docela zajímavá. Stejně jako Embesova. Rusové, to je nějaká rasa kterou neznám. Nemohl byste vrhnout paprsek do mých temnot a vzdělat mne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bášo, "rasism" je jeden z pojmů, který se užívá v jiném významu, než snad původně měl. Anticigánism například nemůže být rasism už proto, že cikáni jsou Árjové. Ale v běžném usu se mluví o "rasismu" a míní se xenofobie nebo rusofobie, mluví se o "demokracii" a míní se vláda finanční oligarchie v parlamentních kulisách, mluví se o "kommunismu" a míní se diktatura sovětského typu, mluví se o "antisemitismu" a míní se kritika Israele nebo jakýkoli názor na Ž-/židy, který se jim nelíbí, mluví se o "křesťanství" a míní se tu římskokatholická církev, tu nějaké křesťansky laděné filosofické spekulace, mluví se o "židokřesťanských hodnotách" a míní se antikřesťanské a antijudaistické pahodnoty liberálního postkřesťanského Okcidentu. Zmatení řeči je jedním z nejnápadnějších projevů současné úpadkové doby - před víc jak 11 lety jsem o tom napsal svůj první článek na webu.

      Vymazat
    2. Ah! To je mazané. Takže jste použil zmatené pojmy, které předtím zmátl někdo jiný, aby jste nás, zmatené, nemátl ještě víc tím, že nás nebudete mást.
      A je dobře, že to nebylo proto, aby to dobře znělo. Děkuji Vám z celého srdce.

      Vymazat
    3. Já si tyto věci stavím matematicky. K tomu přidávám kategorie "vychcaná svině", "slušnej člověk" a bůh (pevný bod).

      "Vychcaná svině" se mýlí záměrně = lže, manipuluje kvůli prospěchu. Jsou jí blízká rychlá a radikální "řešení".
      "Slušnej člověk" se někdy mýlí nechtěně = nemá pravdu, ale je to poctivé východisko. Pořád si klade otázky a pochybuje, protože ví, že pravda je obtížná, složitá a bolí.
      Bůh se nemýlí nikdy, je to pravda sama.

      Tohle je klasický problém – nejsou přesně stanoveny počáteční podmínky. No a jak na tom pak stavět?

      Pokud bychom vyřadili "vychcaný svině", terminologické problémy zmizí samy. Pokud naopak vyřadíme boha, celá konstrukce se sesype. Tedy systém je tím méně stabilní, čím je v systému více "vychcanejch sviní" a méně boha. A naopak :-)

      Q.


      Vymazat
    4. S tím Bohem jako s pevným bodem jste mne vskutku pobavil Neměl jsem hezký víkend (i když supermarkety měly votevříno, Vodníku) a tak jsem se rád zasmál. Děkuji.

      Vymazat
    5. Nemyslím to dogmaticky :-)
      Pod pojmem "bůh" si můžete pro zjednodušení představit jeho libovolnou vlastnost, třeba nekonečnost, kterou si bez zavedení pojmu "bůh" představíte dost těžko. Je samozřejmě hezké boha uchopit i emocionálně, ale v mém pojetí to není nezbytně nutné.
      Každopádně jsem rád, že jsem Vás pobavil.

      Q.

      Vymazat
    6. Chraňnekonečno jsem to nemyslel ve zlém. :) Jen nerad používám smajly, páč mám za to, že emoce by měly vyplývat z textu a ne z nějakejch značek.
      Jinak, já si nekonečno představovat nemusím, neb vím, že existuje pouze matematicky a to ještě jen v Eukleidovi, kteroužto souřadnou soustavu na vesmír jako takový aplikovat nelze, je platná jen omezeně. Tedy Boha nepotřebuji, nehledě na zbytečné zmnožování enti, bo jej nelze uplatnit ani jako hypotézu.

      Vymazat
    7. Já vám pánové moc nerozumím. Nekonečno se v matematice vyskytuje na každém kroku a není vůbec spojeno výhradně s eukleidovskou geometrií. Není nekonečno jako nekonečno, některá jsou složitější k pochopení, jsou-li ovšem dobře definovaná, lze s nimi manipulovat dle pravidel a dobrat se výsledku.
      Naprosto nechápu, proč si komplikovat poměrně konsistentní pojem nekonečna nějakou chimérickou superbytostí, která samu sebe vyvrací. To, že takto uvažovali staří scholastici, mělo dobrý důvod v tehdejší terminologii a původní profesi těch myslitelů, ale dnes už snad teorii množin, čísel nebo infinitesimální počet zakládáme na něčem jiném.

      Vymazat
    8. To nekonečno byl jenom příklad :-). (Já bez těch xichtů už snad ani neumím psát…) Podívejme se na libovolný přírodní děj a vždy za ním uvidíme nějaký zákon, princip. Čím více ten princip podrobíme zkoumání, tím více dalších vztahů objevíme. A tak to jde pořád dál (pravděpodobně až do toho zmíněného nekonečna :-).
      Je to taková nekonečná skládačka do sebe, matrjoška, nebo framework frameworků, chcete-li. My si tady pohodlně programujeme v tom našem pěkném GUI a nemáme sebemenší tušení, co se děje v padesátém levelu pod námi.

      Mimo to má pro mě pojem "bůh" i další rozměr – mám k němu citový vztah. "Plesniví" mi tady v rohu zeď, budu muset odstranit zdroj vlhkosti a zeď opravit. No a nebo se na to můžeme podívat jako na krásný příklad existence toho všeobjímajícího kauzálního principu. Ty dokonalé krystalky soli, jak se skvrna zvětšuje, jak omítka ztrácí pojivost, drolí se a opadává. Nádherné! Vím, že jsem vždy obklopen touhle nádhernou soustavou neměnných zákonů a je mi v ní dobře.

      Q.

      Vymazat
    9. S těmi fyzikálními principy je to ale naopak. V běžném životě vystačíte se třemi fermiony, jedním bosonem a gravitací. Dohromady těch základních elementů není řádově více. To, co dělá svět tak pestrý, jsou struktury založené sice na fundamentálních vlastnostech, ale neuvěřitelně komplikované.

      Vymazat
    10. gogo jsou pripady, kdy ani cas na veci moc nemeni:-)
      fermiony, jedním bosonem a gravitací ted nechavam stranou myslim to obecne ze od dob Sprchy nectu nic v cem bych zasadne nesouhlasil. Podobne je to s Vodnikem a i nekolika ostatnimi ze stare party.
      Sakra ze bysme se nekde zasekli ? f case kterej leti jako jelen ?

      Vymazat
    11. Gogo, s bosony a fermiony na mě nechoďte, když jsem naposledy studoval jadernou fyziku, tak ještě žádné bosony potvrzeny nebyly. Copak asi vypočítáme pod těmi bosony?

      Q.

      Vymazat
    12. ale nevykládejte, foton používal už Einstein, to byste musel být nejstarší člověk na Zemi.

      Vymazat
    13. Aha, koukám na wikipedii, boson znamená obecně kategorii částic "typu" elektron. To já už si nepamatuju, jenom tuhle proběhla zpráva, že byl objeven Higgsův boson, tak jsem hloupě myslel, že to je ono.

      Já už bych z hlavy stejně odvodil jenom z gravitačního zákona a z Newtonových zákonů jednoduchý model atomu, jako rovnováhu gravitační síly od jádra a odstředivé síly pohybu elektronů po kružnicích okolo jádra.
      Musel bych to nastudovat, jak jsem psal, 35 let jsem jadernou fyziku neviděl.

      Q.

      Vymazat
    14. Opravuji: typu "foton". To jsem v tom udělal bordel.

      Q.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>