pondělí 10. března 2014

Zaujatost Britských listů

Samozřejmě, čtenáři Britských listů vědí, že ač se jedná rozhodně o jeden z lepších a objektivnějších serverů, jeho zaujatost je zřejmá. Naprosto směšných rozměrů nabývá, jedná-li se o Romy, takové články tam čtu jen pro pobavení.

Ale chtěl jsem vyjádřit jinou doměnku. V sérii článků o Ukrajině dnes zveřejnili Britské listy článek Juraja Mesíka, který kope za opačnou stranu, tedy za NWO. Chápu, v rámci objektivity nechali zaznít i "jiný hlas" než třeba hlas Daniela Vecelého. Ale - víte, nezlobte se, když článek začíná: "Invázia Putinovho Ruska do Ukrajiny svetu ukázala, že imperiálne dedičstvo cárov a komisárov v dnešnom Rusku žije a dobre sa mu darí", načež v druhé větě následuje výčet invazí Sovětského Svazu, pak ten článek už nečtu dál. Jeho ideologické brýle jsou jasné: Rusko, car, SSSR, kommunism, pravoslaví - to vše je jeden kýbl špíny, ze kterého může maximálně vyplavat jen jako ojedinělá perla nějaký ten židovský dissident nebo, v dnešní době, nějaký umělec, který se přitluče za koule k dlažbě nebo znesvětí kostel.

Protože takhle blbé a průhledně ideologické články diskreditují ten "jiný hlas", je zcela případné o objektivitě Jana Čulíka závažným způsobem pochybovat.

55 komentářů:

  1. Dnes uz na zadnou objektivitu neni misto, ta jen shazuje zamer serveru/ diskusnich stranek. "Pravdu" dnes uz nikdo nenajde a mozna ani zadna neexistuje. Culik je jeste ze stare gardy a proto dela takovehle veletoce, snazi se byt objektivni, ale nic poradneho z toho nikdy nevyleze. Vetsina informaci je totiz na hrane a na kterou stranu se to zvrtne (jak informace interpretovat) zalezi jen na tom, jak jsou stranky zalozeny, tedy vnimany a tedy jakym smerem inklinuji.

    Blisty nikdy zpravodajsky server nebudou, protoze na to nemaji ani lidi, ani penize, takze pujde vzdy jen o "interpretacni" blog...a hrat si v tehjle situaci na objektivni je silne kontraproduktivni. Na nejake stranky dnes uz nikdo neleze proto, aby se dovedel "oponentni nazor", protoze ten, pokud vam opravdu chybi, uz dokazete vymyslet lehce sami. Clovek je tvor spolecensky a tak take potrebuje nazorove patrit k nejake skupine, se kterou si rozumi...opacne by pak melo logiku lezt jen na stranky oponentni, od rana do vecera byt jen na Sumavakovi, NP, anebo Lidovkach (plati pro levicoveho diskutera) :o)

    OdpovědětVymazat
  2. "...je zcela případné o objektivitě Jana Čulíka závažným způsobem pochybovat."
    Ono je predevsim potreba pochybovat o samotne objektivite, vodniku. Pokud se Culik na jeji stranu prida, teprve pak pochybujme i o Culikovi :o)
    Neverim tomu, ze by Culik byl nejaky velky manipulant, zkratka jen zadna objektivita neexistuje a pokud se ji Culik drzi, pak to zakonite vypada, jako ze je neobjektivni :o)

    Culik je ale vysokoskolsky ucitel, tak se snazi...ovsem k idealu mu zas prebyva ono politicke zamereni jeho stranek. Nelze se snazit byt vyvazeny a k tomu davat na sve stranky 90% prekladu z Guardianu, receno lapidarne :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je třeba nahradit slovo "objektivita" pojmem "vyváženost/, v těchto souvislostech. Takový NP sae o vyváženost ani nesnaží, to je prostě ideologický sračkomet.

      Vymazat
  3. Souhlasím s vámi, že na BL jsou občas zajímavé články. Ale velmi zřídka je jejich autorem pan JČ. Co se Ukrajiny týče: jako vzdálený nezúčastněný občan vím, že vím příliš málo na to, abych mohl zaujmout stanovisko: jak se z toho dostat? Dávat za všechno vinu Putinovi považuji za příliš jednoduché.
    Karel H

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už pravda zemřela. Ale v posledních měsících to bylo dost jasné, kdo to tam rozesíral - Rusové to nebyli.

      Vymazat
  4. "Teď už pravda zemřela" - to je trefné vyjádření. Rusové za tím asi nebyli, ale kdo ano?. Proruské kruhy, nacionalisté, benderovci, CIA? (Pan Krystlík bude určitě tvrdit, že je to vina hloupých Čechů, hlavně Masaryka. :-).
    Karel H

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborná je zase Věra Tydlitátová. V článku nazvaném "Šlápněte trochu na brzdu, dámy a pánové" píše: "Právě v této nejistotě a obavách je potřeba racionálně, jednoznačně a důsledně označovat Rusko za agresora a nedělat z Putina božstvo, z Ruska již předem neporazitelnou mocnost a vítěze každého konfliktu a nepěstovat zbabělost a vyčůranost. Je nutné nešířit fámy a konspirační teorie o třetí světové válce a propagandistické zprávy o Amerikou či Izraelem placených tlupách a o agentech Nového světového řádu řídících z pozadí ukrajinské povstání." Myslím tedy, že a) by měla na brzdu šlápnout sama doktor Tydlitátová, b) ty fámy o ozbrojencích z Israele jsou šířeny z židovské strany, jak jsme zde dokládali.

      Vymazat
    2. Ja myslim, ze Verku agenti v planu Noveho Radu neinformovali, pac ona ma mysl jeste ovlivnenou, zranenou zivotem v socialismu.. . I kdyz, NWO je jako pyramida, nekdo muze byt jeji casti, nekde uplne dole, tvorit a stabilisovat dulezity podstavec..
      Na spicce je jen jeden: Zidvsky kral..PANIC.
      Bych odhadla, ze Putinova posice je asi tak zhruba v polovicce pyramidy, hned pod kralovnou Beatrix a vyse se ambiciosni molodec nedostane, neb cim vice ke spicce, tim vetsi je tam rvacka.. A nepomuze Vladimirovi ani to, ze je z casti zidovsky.. Lehounce obrezany. Matka se jmenovala za svobodna šelomová....

      Vymazat
  5. Mno... vyprovokovali jste mne, bando, tak Vám to zkusim vyložit. Já už sem takovej misionář. Vidim prosťáčka, tak kážu. Skoro jako Vodník.
    Revoluce ani kontrarevoluce se nedělá tak, že si pět lidí sedně a řekne: "Tak to spustime". To je buď běh na dlouhou trať a tu trať já prostě nevidim a nebo kombinace zvláštních událostí v nestabilním prostředí, tedy příležitost. Vezměte si například, jak dlouho trval přesun vlivových zón v Indočíně nebo Vietnamu. To jsou desítky let.
    Mám tedy za to, že na počátku opravdu byla nějaká ta občanská nespokojenost. Nějaký lidi se sešli na Majdanu, pokřikovalo se a pár neziskovek "napadlo", že se z toho dá vytřískat politickej kapitál. Jenže ovládání davu má své meze a pokud v něm nemáte 20% svejch, tak to prostě nejde. Navíc, nad 50-100 tisíc lidí už to řídit nejde stejně. Tedy pokud nechcete používat krev, strach a nebo tanky. A stejně pak maj vojclové v autoparku při čištění pásů spoustu blbejch keců. A nějak těsně kolem té hranice někoho asi napadlo, že nejen, že existuje Krym, ale také vlastně existují dvě Ukrajiny. Podívejte se na etnickou, lingvistickou a ekonomickou mapu Ukrajiny a položte si otázku, které tajné služby jsou na světě vůbec k něčemu dobré a jak se mohou uplatnit s ohledem na lokalitu. Jsou to ruské, anglické, izraelské a americké.
    Když tedy začnete přemýšlet, kde se vzali ti záhadní odstřelovači a proč tak pozdě, dojdete k závěru, že to odjinud než z východu být nemohlo. Svědčí o tom jednak rychlost reakce a zejména to, že několik nalezených zbraní bylo typu VS-121, což je taková novinka, že jí Rusko zatím ani nestihlo někomu začít prodávat a to ani v malém.
    Přiznám se, že já sám jsem byl nakloněn tomu, abych podezíral tvůrce NWO ze získávání nových držav, popřípadě z pokusu odříznout Rusko od evropských plynových a ropných trhů. Jenže to nesedí. Jednak se vývoj dost rychle přesouvá směrem k roztrhání Ukrajiny na malý kousky a z toho nikdy moc není a jednak existuje severní větev ropovodu a plynovodu a na druhé straně Ruska obrovskej čínskej trh, kterej se na plyn a ropu jen třese. Z tohoto úhlu může nestabilita a spousta malejch barevnejch revolucí přinést Rusku zpočátku jen relativně malé nepříjemnosti, později však obrovský profit z ekonomicky silné části Ukrajiny. Tomu, že se podaří před Ruskem obhájit Krym, věří už jen evropští takydiplomati. Dokonce vim o případu, kdy tři takoví eurosebejistí prosrali několik desítek tisíc, když se vsadili. Z mezinárodně politického hlediska je to sice čistá prasárna, protože když krymský parlament hlasoval, na chodbách stáli vojáci a to pak jakékoliv hlasování má cenu jen toho času, ve kterém proběhlo, ale v případě ČSSR nebo Kosova to taky nikoho moc nesralo. Zajímavé je, že z téhož hlediska je ukrajinský převrat čistý jako sklo. Žádná kooptace poslanců. Nic, jen čistá žaloba na Janukoviče za vlastizradu (jediná možnost jak odstavit jakéhokoliv prezidenta) a za hromadění majetku. Tedy to samé jako Timošenková. Pak nezbývalo nic jiného, než jmenovat prozatimního prezidenta parlamentem a ten pak jmenoval vládu.
    Vypadá to prostě, že od té doby, kdy to začalo nabírat na zajímavosti, nestal se hlavním cílem Ruska Krym, ale východ Ukrajiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj odhad dalšího dění je tedy následující:
      Dojde, fakticky už došlo, k anexi Krymu a všichni, kdo něco znamenají ve světě vědí, že s tím nikdo nehne. Jen prostě musej mlátit pantem, aby neztratili xicht.
      Dojde k roztržení Ukrajiny a to přibližně podél linie dané Dněprem, přičemž východní část, která vždy byla spíš Rusko se vrátí tam, kde byla na začátku minulého století. Ukrajina je umělý stát a jako takový prostě nemohl přežít.
      Uzemní nároky vznese jednak Moldávie ale hlavně Rumunsko. Ivanofrankovsk byl vždy rumunský a možná bude zas. Ovšem, pokud se stane toto, bude to znamenat, že někdejší Zakarpatská Ukrajina bude od zbytku státu vlastně odříznuta a jediný přístup bude přes Karpaty "shora", které tvoří přirozenou hranici. V důsledku toho začnou Rusíni pokukovat, někteří dokonce pošilhávat, po Slovensku a dojde k dalšímu oslabení, a to ani nemluvíme o Polsku, které dodnes nepřestala srát ztráta území, které se táhlo přes Lviv a Sosnivku až ke Kuzněcovsku a Dobrovici
      Z Ukrajiny tedy zůstane zdroj kopáčů a fasádníků pro Evropu, bez přístupu k moři, který už pro NWO nebude mít žádný velký užitek. Bude se řvát, budou se blábolit nesmysly, bude se harašit - nejdříve zbraněmi, pak penězi - все напрасно. Jediný, kdo bude mít užitek maximální je Rusko. Cui prodest scelus is fecit? Netřeba hledat dál, nejjednodušší vysvětlení bývá pravdivé. Vodníku, bolí mne to víc než Vás.

      Vymazat
    2. "Přiznám se, že já sám jsem byl nakloněn tomu, abych podezíral tvůrce NWO ze získávání nových držav..."- viz Basa

      Tady nejde o zadne tvurce NWO, Baso, ale o zcela normalni koncerny, kterym v domacim zakonnem prostredi uz psenka nekvete a ktere tudiz potrebuji nova volna teritoria, ve kterych nebudou mit ruzne zabrany, jako napr. odbory, ekologicke zakony, neutralni policii slouzici statu (!), vysoke dane ci obecne receno dohled verejnosti a statnich organu...jednou vetou, na novych teritoriich si mohou delat co chteji.

      Zapad se snazi Rusko rozdelit uz 100 let, nasekat ho na gubernie a rozdelit si ho na 3 sfery vlivu (Evropa, US, Japonsko) a jak vidno, stale ho to neopustilo...Putina nenavidi jen proto, ze Rusko postavil opet na nohy (a to uz ho za opilce Jelcina meli skoro na kolenou). To je zasadni duvod protiputinovske hysterie.

      Dale pisete:
      "Z Ukrajiny tedy zůstane zdroj kopáčů a fasádníků pro Evropu, bez přístupu k moři, který už pro NWO nebude mít žádný velký užitek."
      Nerekl bych, ze jim Rusove dokazi sebrat 2/3 uzemi...pokud pujde o vice, nezli o Krym, pak neprekroci Dnepr= vychodni Ukrajine zbyde jak more, tak hranice s Ruskem a k tomu velke zasoby plynu v bridlicich a velke prirodni bohatstvi a velky trh. Ted uvazuji, ze by tam postavili ten radar z Brd, ktery nebyl urcen proti Rusku :o)
      Maximalne si vezmou jen to pruhovane, tedy "signifikantne ruskou populaci":
      http://img.mf.cz/955/425/3-Ethnolingusitic_map_of_ukraine.png

      Vychodni Ukrajina je obrosvsky trh, sousedici s EU- co vic si prat? Z nasich penez zaplatime dotace tam podnikajicim firmam a bude to...konecne Tusk s Merkelovou se shodli na tom, ze pristi tyden by melo probehnout "krizove pripojeni Ukrajiny k EU"...tim krizovym mysli rychlost (co nejdrive) a podpis nikym nevolene vlady, dokud je jeste u koryta.
      Docela dobre o tom pise e-republika, ten clanecek doporucuji k precteni, je to tam v kostce temer vsechno:
      http://news.e-republika.cz/article2477-Probuzeni-n-meckeho-salonniho-militarismu

      Vymazat
    3. Pokud by to bylo jak píšete, byli by Rusové opravdu extraligoví geopolitičtí hráči, jakým není na světě rovno. Možné to je, ale já bych se spíš přiklonil k představě, kdy EU přespříliš přitlačí na pilu, Janukovyč cukne, pak se EUSA pokusí zopakovat oranžovou revoluci, bohužel jejich agenturní pokrytí zvládá jen náměstí v Kyjevě. Tak někoho napadne vyburcovat veřejnost pár mrtvými. Rusové pozorují, samozřejmě tam taky strkají rypáky, ale mně se třeba zdá, že Janukovyč byl agentem Ruska řádově méně, než Tymošenková s Juščenkem agety EUSA. Takže sice Rus poukazuje na nepřerušenou legitimitu Janukovyče, ale v zásadě nějakou reálnou podporu nemá.
      Rus se rychle rozhodl vyřešit Krym - kdyby to neudělal, ztratí Sevastopol navždy. Jestli Ukrajinu ovládne EUSA, vezmou zasvé dohody. Můžeme to odsuzovat, ale podle mě neměli moc na výběr, navíc je tam ruská většina. O výsledku referenda nepochybuju a vůbec nebude potřeba ho manipulovat (nebude to samozřejmě přes sto procent jako tomu bylo při volbě Obamy). A když je Rus při chuti, a už se to sype, bude možná chtít zabezpečit i tu východní část země. Nejspíš i posílí vliv v Bělorusku. USA dělá manévry v Polsku, Rusko bude pomáhat chránit vzdušný prostor Běloruska.
      Já si myslím, že Putin využil hurádebility těch, co tak rádi organizují barevné revoluce a myslí si, že hrají člověče nezlob se. Ale impuls nepřišel z Ruska.

      Vymazat
    4. Vidim to velmi podobne, gogo. O Rusech si iluze nedelam, ale do olympiady jsem u nich vysledoval "mirumilovny trend", ktery Zapad velmi osklive zneuzil jednak dehonestaci olympiady a pak paralelni akci na Ukrajine...tady potom se muselo v Kremlu ve vsech kancelarich rozsvitit cervene svetlo. Rusove premysli v zasade geopoliticky a "konspirativne", ale vzdycky se jim to vyplatilo, protoze proti jejich statu konspirace opravdu existuje...proto soudim, ze ted jim jde o hodne, mozna o vsechno a pokud ustoupi nyni, pak je nakrajeji jako salam a z rise zbydou jen soliterni gubernie, gravitacne pritahovany k jinym svetovym velmocem. A to by byla spatna zprava nejen pro Rusy, ale i pro celou EU, ktera by pak definitivne skoncila ve sfere US vlivu jako priblbla kolonie. At je to jak chce, tak samostatnost EU garantuje prave samostatny a sebevedomy rusky stat, dejinne a geopoliticke vazby zde nejde nijak obejit.

      Vymazat
    5. Báša: všechno, co tu píšeme, jsou jen dohady, byť podložené pozorováním. Do karet jim nikomu nevidíme. Proto jen subjektivní kommentář.

      To je buď běh na dlouhou trať a tu trať já prostě nevidim
      Já ji vidím zcela zřetelně: Západ vede válku proti Rusku. Zločinecká kurva Churchill chtěl rozpoutat III. světovou hned v pětačtyřicátém; naštěstí k tomu nedošlo, zůstalo u studené, po r.1990 pak ekonomické. Jak píše embeso, kapitál potřebuje další territoria. Navrch si myslím, že okcidentálci nemohou spolknout tu skutečnost, že líní, vodkou nasáklí mužici sedí na ohromném přírodním bohatství, aniž by z něj effektivně rejžovali billiony. To je může vzít čert a nejradši by jim to s germánskou aggressivitou a pracovitostí a židovskými penězi a chytrostí všechno sebrali. Už na tom za Jelcina začali pracovat, ale Putin jim udělal čáru přes rozpočet. Proto ho tak nenávidí a mediální mrdky celého okcidentu se spojily v jednom nenávistném chóru proti jeho osobě. Tohle je standardní trend, i kdyby se prokázalo, že ti ostřelovači byli skutečně Rusové. Ale opravdu nevím, proč by to dělali, protože i když souhlasím s Vaším závěrem, že na tom nakonec nejvíc vydělá Rus, jak už jsem napsal, tak si myslím, že to risiko je moc velké. Proto spíše sdílím Gogův pohled.

      Druhý trend, na který upozornil Dugin, je, že Amerika nenávratně ztrácí posici jediného hegemona, unilaterální svět se pomalu stává minulostí. A protože o tuhle posici neche za žádnou cenu přijít (umírající kobyla kope kolem sebe), tak to zkouší, jak to jen jde, a tudíž začíná dělat chyby. Možná už v Sýrii, ale definitivně teď. Soudruzi v Pentagonu a v Bruseli evidentně Rusa podcenili a teď jde o to, jestli USA ztrátu hegemonie přijmou bez konfliktu, jako SSSR svůj rozpad, a nebo jestli jim to bude fuk, po nás potopa. Potom sázím všechny knoflíky u kabátu, pokud ještě nějaký budu mít, že to Rusko Západu natře 10:0, popřípadě ten třetí, co se směje, bude Číňan.

      Vymazat
    6. V Bášově pokusu o analýzu vidím několik chyb. Předně Američané už na Ukrajině jeden převrat provedli - roku 2004. Na současném puči pracovali mnoho let, počáteční improvizovanost plynula z toho, že ho chtěli provést příští rok u příležitosti voleb. Za druhé, "neznámí ostřelovači" jsou běžnou součástí Američany organizovaných pučů už cca dvě desetiletí, takže žádná zvláští příprava nebyla třeba, šlo o rutinní operaci. Za třetí, bez vědomí amerických instruktorů jsou ostřelovači střílející z hotelu obsazeného majdanovci extrémně nepravděpodobní, a toho promajdanovského poslance, který se na Majdanu nechal natočit s ostřelovačskou puškou, tuším dva dny před střelbou, taky neposlali Ruskové, ale nejspíš ti co ho nyní prosadili na místo šéfa prezidentské administrace. Za čtvrté, argument že z roztrhání země na malé kousky nic není, ale Amerika a spol. roztrhala na malé kousky Afghánistán, Irák, Lybii, Syrii a dokonce i to Somálsko, takže se zdá, že mnoho chytrých mužů v tom nějaký prospěch vidí. Za páté, to že na chodbách krymského parlamentu stáli vojáci je imo blud kyjevské propagandy, vždyť je tam nikdo neviděl (zato před parlamentem stáli vojáci které si tam krymská vláda a parlament postavili aby je chránili před protidemokratickými násilníky, kteří den předtím násilně obsadili budovu ve snaze zabránit poslancům v jednání, přičemž se jim povedlo usmrtit dva lidi a několik desítek zranit). Zato na chodbách i přímo v jednacím sále kyjevského parlamentu stáli a stojí ozbrojenci, kteří nesprávně hlasující poslance bijí a nutí je k porušování ústavy a zákonů (bití i porušování ústavy se děje s podporu Západu). Za šesté žaloba za vlastizradu je jednak směšná, a ještě se ani nezačala projednávat. Odstavení prezidenta Janukoviče bylo provedeno bez ohledu na dotyčnou žalobu v přímém rozporu s ústavou, takže "de iure" je Janukovič stále prezident, a kyjevský úřadující prezident i vláda protiústavní a nelegální. Nelegální ostatně bylo i rozehnání ústavního soudu.

      Co má velký význam, ale českým i západním tiskem je úspěšně tajeno, je nacistický teror na Ukrajině, kyjevská vláda ponechala ozbrojeným bandám Pravého bloku a Sebeobrany Majdanu volnou ruku, nejznámějšími případy z Kyjeva jsou vražda tří dopravních policistů - vrazi jsou známi ale potrestáni nejsou a nebudou, a přepadení banky čtyřmi desítkami ozbrojenců - museli odevzdat kalachy jiné majdanovské "sotňě", která jim vysvětlila, že banku okrádá pouze ten, kdo přijde první. Mimo Kyjev to není lepší...

      Vymazat
  6. Ale je zajimave, ze Blisty se ted (posledni tyden) daly na protiruskou stranu (ackoliv se stale tvari vyvazene). Stale plati "koho chleba jis, toho pisen zpivej". Dnes mne take dojal Milan Smid, takto uhelny kamen novinarske objektivity, ktery dnes na sve Louc.cz pise "Jednostrannost a služebnost ruského informačního televizního kanálu RT (vvysílá v angličtině, španělštině a arabštině) ho diskvalifikuje jako relevantní informační zdroj s výjimkou politicky neutrálních událostí, jakou byl pád meteoritu v Čeljabinsku.", aniz by dodal ono povestne B o sluzebnosti medii zapadnich.

    To nejlepsi, co jsem zatim o poslednich udalostech cetl, je tohle (koupruji od Tribuna):
    *
    Strach z banderovců je dílem ruské propagandy
    http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ukrajinista-strach-z-banderovcu-je-dilem-ruske-propagandy/r~6637ce22aa9111e39f1f002590604f2e/
    Jde o projevy naprosté lenosti a nevzdělanosti. Jakmile Rusové získají Ukrajinu, tak mají i nás. Budeme na řadě a budeme ztraceni. Budeme svědky obnovení jakéhosi Svazu sovětských socialistických republik.
    *
    Holt Rusaci jsou banda, pouzivajici pro sve cile i zurnalistiku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu konkuruje Tomáš Pecina svou hláškou, že v době radarové campaigne nasadil Putin proti radaru vše, na co měl v této zemi vliv. :-)

      Vymazat
    2. Pecinova hlaska bude nespis pravdiva, hladovy chcipacek majicek byl jasny rusofilni komous a tu jejich podvratnickou bandu, spolu s tajemnymi sponzory, vysetrovala i ceska BIS.
      Jinak imperialisticti Rusaci se opet prsi, stejne, jako v zaslych casech :

      ~~~~~~~~Renesance impéria.~~~~~~~
      Krymská krize podle komentáře semknula rozdělenou ruskou společnost, což se "nepřímo projevilo i ve velkém zájmu o literaturu věnovanou moudrému vůdci Stalinovi. Lidé nejen vítají rozhodnutí státní moci, ale žádají ještě rozhodnější odvetná opatření na záchranu obyvatel Krymu a ruské většiny. Otevřeně řečeno, mnozí jsou připraveni i ke vstupu ruských vojsk na Krym a jihovýchod Ukrajiny."
      Autor , (zrejme Eduard Birov), vítá renesanci "imperiálního myšlení v Rusku," které je podle něj jedním ze základních prvků sebeuvědomění Rusů. "Impérium v ruském chápání je vesmírné pojetí Ruska jako ohromné země, kde všechny ostatní euroasijské národy semknuté Ruskem nabývají ochrany a pokojně se rozvíjejí. Je to ochrana a záruka pořádku a té nejvyšší pozemské spravedlnosti. Krymští Rusové děkují Bohu a ruskému vůdci, že se ruské impérium vrací. Žít v impériu je údělem silných, na který spotřebitelská chátra nestačí," uvádí autor komentáře.

      Zdroj: http://www.lidovky.cz/ruske-imperium-se-vraci-diky-bohu-a-vudci-putinovi-pise-rusky-tisk-1dg-/zpravy-svet.aspx?c=A140314_155238_ln_zahranici_msl

      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

      Nejlepsi je ta veta, prohlasena RUSEM : "Imperialni myslerni je jeden ze ZAKLADNICH prvku sebeuvedomeni Rusu...""








      Vymazat
    3. Pecinova hlaska bude nespis pravdiva,
      Vy jste neobyčejně komická bytost, Danielo. Řekněte mi prosím, buďte tak hodná, jaký vliv má v české společnosti Májíček? Větší než mediální mrdky a papaláši k tomu? To by se tedy fenomenu "Májíček" měla věnovat zvýšená pozornost, možná v celosvětovém měřítku! :-D

      Ten článek z Lidovek jsem zaregistroval - to je přesně to, co české mediální mrdky k antiruské campaigni potřebují, takové titulky. Že to imperium končilo vždycky daleko na východ od slovenských hranic a teprve Stalin se - se souhlasem našich demokratických ochránců a spojenců - roztáhl až k Aši, o tom Lidovky nenapíší ani řádku.

      Vymazat
    4. Copak pisu, ze majicek-holobradek mel vliv na ceskou spolecnost sam o sobe?
      Nemel, ale byl populistickym mluvcim pro iniciativu "Ne zakladnam ".
      Jako spravny socialisticky hlupacek, co vidi stale v Rusku pratelskou velmoc, , stal se dobrovolnou , oddanou a placenou HLASNOU TROUBOU pro ruske zajmy, coz samozrejme v Cesku odhaleno nikdy nebude...
      Ale v USA o nem syseli :
      """""""" majicek: "We are here to tell Barack Obama, who is now in Prague, that 70 percent of Czechs are against this plan and that we don’t want a foreign military base here in the Czech Republic."""""""""""""""
      Ja se domnivam, ze ceske plebejske odmitnuti prislo americkemu presidentu vhod, to bylo jeste v dobe, kdy se snazil Rusku podbizet a pratelit se, - svet ho vsak nepochopil a tak pan Obama pribrzdil..:-)

      Vymazat
    5. Májíček - bez ohledu na to, co si o něm kdo z nás může myslet - je prostě jeden z těch 70% Čechů, kteří si americký radar ve své zemi mít nepřáli. A nepřáli si ho proto, že neztratili soudnost, nikoli proto, že by podlehli nějaké plíživé ruské propagandě - z lásky k Rusům Čechy opravdu podezřívat nelze!

      Vymazat
    6. "Ve sve zemi", jak dojemne vlastenecke...
      Jenom, ze nevidim zadny viditelny narodni pokrok a rust, po tom, co Cesi statecne odrazili cizacke nebezpeci....:-)))
      Ve svete je znamo, ze mnozi Cesi snadno podlehaji famam a strasidelnym prognostikam, takze ta tajna firma, co tenkrat dodavala material na reklamy proti radaru tuto vlastnost vyuzivala a jiste par Cechacku ovlivnila...Ted uz je to jedno, Amerika pomalu posunuje sve zajmove stredisko vice na vychod..(Cina).
      Lidem, kterym to mysli, je zname, ze Putin se snazil podplacenim ovlivnit nazor na americky radar take proto, ze americka pritomnost by brzdila budouci imperialni choutky Volodu...Ja jsem byla pro americky radar, Cesko si timto prave mohlo zabezpecit, ze v pripade konfliktu budou Amici ceskou kotlinu branit. .Ne pro oci hezkych Cesek, ale pro svoje zajmy - ochrana americkeho majetku... Mnozi emigranti vsak proti budovani radaru v Cesku protestovali, duvod byl ten, ze Cesi jsou krivaci a zlodeji, neduveryhodni, zkratka jako spojenci pro Ameriku j nezadouci...
      Byla jsem zklamana, ze se bratri Slovaci odtrhli a ejhle, ted se to muze hodit...Az Rusove zaberou Ukrajinu, tak Slovensko by mohlo slouzit jak naraznikova plocha........

      Vymazat
    7. "Lidem, kterym to mysli, je zname, ze Putin se snazil podplacenim ovlivnit nazor na americky radar take proto, ze americka pritomnost by brzdila budouci imperialni choutky Volodu."

      Ale ten radar preci neni namiren proti Rusku, Danielo, nybrz proti Iranu, vzdyt to rikal Joe Biden a na tomhle faktu stala vsechna jednani o nem. Argumentovat tedy dnes ruskym nebezpecim je zcela mimo americky zamer a vubec duvod stavby radaru.

      Vymazat
    8. Putin se musel ozvat. Už proto, že není možné ovcím vysvětlit způsob práce a zaměření toho stroje. Vohnout, když už se nad pátou desítkou zamyslí, tak prostě vidí jen radar blízko Ruska. Už jenom to, že to tak vidí, oslabuje pozici Ruska, protože ta je z větší části jen odrazem historie v myslích občanů. Takže se Putin prostě musel ozvat. Ty prachy na protiradarový aktivity šly od ručníkářů a to, že si lidi myslej, že z Ruska, vyhovuje vlastně všem stranám.

      Vymazat
    9. Ale Embeso,
      tento americky radar mel vice vlastnosti a schopnosti a vetsina z nich byla v ceskych mediich pretrasana et nauseum.
      To jste se nezajimal, nepouzil kriticke mysleni, netazal se, proc Rusko tolik protestuje ?
      Mimo mozneho rozpinani na vychod existuji i jine duvody:
      ..." Na internetu snadno najdeme, že v dosahu XBR radaru jsou všechny hlavní ruské kosmodromy a to nejen ruské (Pleseck, Kapustin Jar, Bajkonur), ale i íránský jižně od Teheránu i čínský Jinquan. Umístění radaru ve střední Evropě, konkrétně v českých Brdech se tedy jeví jako mimořádně výhodné z hlediska možnosti kontroly prakticky nad celou Evropou, Ruskem, Přední Asií, Blízkým východem a podstatnou částí Afriky, zejména nad Egyptem, Libyí a Alžírskem. A nyní se podívejme například na raketový polygon Pleseck, který je od Brd vzdálený přibližně 2000 km. Nad Pleseckem radar uvidí objekty ve výšce větší než 400 km. Rusové v Plesecku testují své mezikontinentální balistické rakety Topol-M, o kterých tvrdí, že vzhledem k použití manévrů bojových hlavic ve střední fázi letu dokáží překonat libovolný protiraketový systém. Co však pochopitelně Rusové tají, je princip činnosti, provedení a způsob tohoto manévrování, které lze testovat jedině v kosmu, nikoliv na zemi ..
      ----------
      A v neposledni rade

      nazor na americky radar urcil-ukazal smysleni a tolerantnost ceskeho obyvatelstva vuci americke velmoci : Západní amíci nět , východní mužíci da da...

      Radar by byl moderni milnik ceskeho teritoria.

      Radar by obsluhovali elitni-inteligentni americti muzi v produktivnim veku. Ceska devcata prisla o kvalitni geneticky pool...

      Brdske lesy by byly chraneny a dalsi devastace by se omezila.

      Uz ne McDonalds, ale kvalitnejsi invetice by nasledovaly..Ted prijdou jen montovny a skladovny...

      --------------Podtrzeno, odmitnuti radaru neni zadna vyhra...




      Vymazat
    10. Já po Vás, Bášo nechci důkazy o toku peněz pro odpůrce radaru, ale mohl byste aspoň naznačit, jak to financování mohlo probíhat? Mně třeba nikdo nic nenabídl. Opačná strana je viditelnější. Papaláši dokonce slibovali obcím prachy na dřevo. Jak asi byli zainteresovaní proradaroví novináři?

      Já, co jsem měl možnost sledovat, bych řekl, že v mém okolí byla většina těch, co se vyjadřovali nahlas, PRO radar. A nepodezírám je přitom z toho, že by za to něco inkasovali. Pro většinu z nich prostě byl ten symbol obechcaného patníku spolu s vírou, že bude stačit sedět v knajpě a Američan by je zase zachránil, když tady bude mít ten radar.

      Spíš mě překvapily ty odhady o hrubě nadpoloviční většině odpůrců mezi populací. Tam to nemám tak zmapované, protože s nimi jsem se nehádal, ale potkal jsem se spíš s názorem, že není potřeba přivolávat okupační vojska dobrovolně, když jsme podobná vypakovali docela nedávno.

      Vymazat
    11. Vy nas tu tahate za fusekli, Danielo...anebo si spatne vzpominate, z ceho vam tehdy bylo spatne.
      Radar byl urcen jen pro navadeni raket proti iranskym raketam, ze by byl namiren proti Rusku Americane ostre odmitli a take vyvraceli obavy Rusu.
      Neco si o tom prectete.

      *
      Špionáž vojenských instalací Ruské Federace?

      Nikolaj Solocov prohlásil, že by USA byly svým radarem schopny monitorovat jak ruské letectvo a testy, tak severní flotilu a dokonce ponorky (!).

      To je nemožné. Radar, stejně jako jakýkoli jiný systém, nemůže vidět za horizont, daný zakřivením země a horami. (pozn.: teď mám na mysli radarový horizont, který sahá poněkud za optický horizont)
      Jediný způsob, jak se mohou EM vlny šířit za horizont je využití Ionosféry, což je vodivá vrstva zemské atmosféry. Problém je v tom, že takto se šíří hlavně vlny o kmitočtu do asi 30 MHz (do 150 pokud jsou příznivé podmínky), kdežto radar operuje s frekvencí X-band, tzn. 10 GHz.
      Žádný radar není schopen měnit pracovní frekvenci v takovém rozsahu, a tudíž ani XBR nemůže změnit frekvenci z GHz na MHz - musel by mít další anténu.
      XBR tedy není schopen sledovat cíle za horizontem, a tím pádem ani není schopen provádět špionáž na ruské severní flotile. Účel radaru je zaměřovat ICBM, které ovšem letí ve velké výšce (mimo atmosféru) a proto při jejich sledování radaru horizont nevadí.
      *
      http://www.prozakladnu.cz/index2.php
      Radar by zabranil devastaci brdskych lesu ?!? To uz z toho delate tragikomedii... :o)

      Vymazat
    12. Bášo, mě by taky zajímalo, proč by měli ručníkáři financovat campaign proti radaru, namířeného na Rusy. Ledaže by byli tak blbí a věřili americké propagandě.

      Jinak v mém okolí taky neznám nikoho, kdo by měl něco z toho, že byl pro a nebo proti. Pravdoláskaři byli pro zadarmo a ostatní proti taky zadarmo. Ať ruské nebo ručníkářské peníze přišly vniveč.

      Vymazat
    13. To, že je všechno na světě namířené na Rusy už jsme tu probírali, takže aniž bych tu diskusi, ve které někteří zoufalci při nedostatku argumentů, používali argumenty ad hominem, odkazoval, prohlašuji, že to, co tam zaznělo, dostatečně dokládá, že ta zařízení nejsou technicky schopná omezit ani překazit jakékoliv aktivity Ruska. Což osvšem neplatí o ručníkářských teokraciích.

      Vymazat
    14. A vy máte dojem, že by byli "ručníkáři" schopni ovlivnit bez podpory papalášů a médií většinu obyvatel ČR, kteří jsou jinými zdroji trvale označovaní za nedostatečně multikulturní? A kteří konkrétní ručníkáři by to podle vás měli být? Irák je okupovaný, Afghánistán taky, Írán pod sankcemi, Saudové jsou spojenci USA, od Egypta až po Libyi EUSA provozuje barevné revoluce a vyzbrojuje fanatiky. Který ručníkářský režim disponuje balistickými raketami schopnými doletět do USA a zároveň je schopen je instalovat bez preventivního úderu USA?
      Já myslím, že toho radaru se ti vaši ručníkáři vůbec nebojí, naopak by to mohl být pro ně vítaný cíl. Země s tolerantním obyvatelstvem a uprostřed ní americká budka.

      Vymazat
    15. "...to, co tam zaznělo, dostatečně dokládá, že ta zařízení nejsou technicky schopná omezit ani překazit jakékoliv aktivity Ruska"

      Ten radar je jenom proti Rusku, Baso, jiny vyznam ani nema. Na Iranske rakety cekame uz cele roky a stale zadna neleti...je to s nimi stejne, jako se Saddamovymi ZHN. Nahore jsem jen ilustroval, jakeho bajecneho spojence jsme si vybrali, co nas nechce vubec oyebat. Jen co se v Rusku neco semele, hned oprasi stary plan a chce znovu stavet radar proti Rusku, ktery neni proti Rusku.
      Takova bezvyznamna zemicka a ma neodolatelnou potrebu furt lezt nekomu do zadku...a vzdy udela bingo a vybere si nekoho strasidelneho :o)
      Vedle mame Nemce, naseho nejvetsiho obchodniho partnera, ale my jako najust sahneme po nekom, kdo to ma s Nemeckem nevyjasnene. My nechceme radar, my chceme hned rakety...je to az k placi :o)
      http://www.velkaepocha.sk/200703122137/Nechceme-radary-chceme-rakety-rikaji-priznivci-radaru-v-CR.html

      Vymazat
    16. Ručníkáři? Co raději napsat: Peníze. Většina těch skupin, které ty prachy dostaly dodnes neví odkud byly, a ta zpráva, jakkoli snad není tajná, v plném rozsahu nikdy zveřejněna nebyla. Ty peníze se sledovaly, od toho tu ty služby jsou.
      Na pár zemí jste zapomněl. A ano, Saudové prý jsou spojenci. Katar, Jemen nebo Omán taky? Sankce proti Íránu? Srandisto.
      Jako cíl pro "civilní" teroristický útok to zrovna není ideální a prapor pěchoty s těžkými zbraněmi sem nepropašujete a i kdyby jo, je moc nápadnej. To jsou ty neziskovky lepší. No, a na detekci raketového útoku je to stavěný. To víte že se bojej. Skoro jako Merkelová těch phase shifterů na hranicích.

      Vymazat
    17. Já myslím, že Vámi uvedení mají podstatně levnější nosiče náloží. A inteligentnější. Myslím, že nějaký chimérický protiraketový deštník je to poslední, co by jim kazilo plány na akce proti USA, kdyby nějaké takové zamýšleli.

      Náhodou jako cíl pro teroristický útok je to skvělá věc.Přece nebudou dělat průmyslové sabotáže výroby raket nebo něčeho podobného, trapně přízemního a technického. Lepší je sejmout symbol, ikonu... Jestli USA tvrdí, že je to proti našim (neexistujícím) raketám a všichni se tváří, že je to životně důležitá věc pro setrvání civilizace (dokonce tak důležitá, že jsou domorodci schopni se vzdát části území a fakticky i svrchovanosti ), tak to je přece cíl jako prase. A protože tam pravděpodobně nebude nic klíčového a v ČR nejsou na teroristy zvyklí, mělo by to jít docela snadno.

      Vymazat
    18. Já dokonce, být v kůži plánovače nějakého toho terorismu, bych spíš takovou základnu podporoval.
      A stejně tak v roli USA- vykolíkujem další provincii, když jim tam něco prdne, tím líp, aspoň budou ochotnější k dalším ústupkům. Oni mají tihle vlastně společný zájem, jestli mi rozumíte...

      Vymazat
    19. Kdyz se nekdo tolik boji
      byt tercem pro teroristy, absolutne neduveruje "zapadu", tak pak logicky nechce zadny radar, zadnou armadu. Pro mne za mne, vystupte taky z NATO a jen doufejte, ze oko zlych kazisvetu si vas nevsimne...A budte ponizene naladeni.
      Ja nevim proc, ale vetsinou si Cesi "vykoumaji" a zvoli ty nejhorsi varianty....

      Vymazat
    20. Kdybych byl terorista, tak se na nejakej radar vyprdnu. Ulohou teroru je vzbudit vseobecny strach a paniku; odpalit cosi nekde v lesich je sice pro obyvatelstvo znejistujici, ale zase ne tolik, jak bomba nekde na nadrazi, ta ma psychicke dopady 10x horsi, protoze jde "na telo".

      Vymazat
    21. Pamatujte na to, že došlo ke zmatení pojmů. Původní terorista páchal násilí na civilech s nějakým politickým cílem.
      Dnes média označují za teroristy skupiny, které např. napadnou americkou vojenskou základnu nebo člověka, co podřízne vojáka v uniformě. Na druhé straně, svatebčané, na které spadne bomba jsou jen vedlejší ztráty a původce za teroristu označený není.
      Já jsem měl na mysli ty první.

      Vymazat
    22. A taky pamatujte, ze terorismus je kulturnim vyvoznim artiklem zapadni civilizace, presneji Evropy. Bakunin, IRA, ETA, RAF, ale i drony a jejich utoky. V islamskych zemi je to temer novinka, uchycena az s jejich "demokratizacemi" cestou humanitarniho bombardovani, predtim islam terorismus nepraktikoval (ci jen lokalne).

      Vymazat
    23. Správná připomínka, embeso. Existovaly lokální šíitské sekty jako ve karmaté nebo později asasínové (al-Hašíšíjún, od toho assasin), o kterých psal i Marco Polo ("Stařec z hor"), ale to skončilo s Mongoly. Moderní terrorism je čistě okcidentálním produktem, i na tom Blízkém Východě.

      Vymazat
    24. Jen jestli si to vy dva moc neromantizujete. Možná byste se podivili, kdyby vás do té doby vysadili.

      Vymazat
    25. Termin terorismus je dnes zmrzaceny, protoze slovou je zneuzivano k manipulaci...jasne je videt snaha porusit stavajici zakonnost a nadradit nad ni jakysi okcidentalni institut "pravni nepravidelnosti", CEKU (mimoradnou komisi), ridici se vyjimecnym, ad hoc prijatym pravem. A tehle institut se samozrejme ujal, protoze kapitalismus mele z posledniho a tak prichazi na radu i nesystemova opatreni.

      Terorismus= zamerna cinnost, vedouci k rozsireni strachu az paniky ve spolecnosti (domaci i zahranicni).
      Tim to konci, jako terorista nemusite klast vubec zadne podminky a ani si stanovit jine cile, nezli rozsireni strachu.

      Terorizovat muzete nasilne (unosy a vrazdy), ale i psychologicky (vyhruzne telefonaty). Domaci teror/ismus je jako termin urcite prilehavy, ale nesplnuje onu podminku vseobecnosti.

      Tedy bych se ohradil i proti Asasinum, z nichz dela obecne povedomi teroristy (diky i anglickemu slovu pro vraha) neopravnene, tak nejak zabehane :o) Asasini byla bezna mocenska sekta, jejiz jmeno spojili zjevne v ramci propagandy s "vyssim zlocinem" jeji Zapadni partneri/ protivnici (zase jsme u manipulativni spiny okcidentu).
      Nejake politicke vrazdy Asasini samozrejme spachali, ale ne nad "normal" :o) Teror nebyl nikdy jejich metodou prace/ boje, takze v tomhle jsou chudaci nevinne.
      Klasicky valecny teror je podle meho treba vystavovani hlav zabitych protivniku, ci vrhani jejich tel katapulty prez hradby do oblehaneho mesta. Legalizovany teror pak jsou verejne popravy.

      Asi jsem blazen, gogo :o) Islamskych zemi pred 11.9. jsem procestoval dost, ale vsude byl viceme poradek a lide byli velmi privetivi a hlavne se slo na ne spolehnout, protoze nelhali a drzeli slovo.
      Jejich dobre vlastnosti ustupovaly, jak se clovek blizil k Evrope, islamske stredozemi uz rad nemam, tam mi prijdou lide zkazeni (to myslim obecne)...ovsem je pravda ze jsou tam ve velmi svizelne situaci: musi slouzit tem, ktere nenavidi a kteri je zjevne zneuzivaji (belosi obecne) a to pod pohruzkou ztraty zamestnani/ existence, protoze do styku s nimi obyvkle prijdete jen jako turista/ obchodnik.

      Vymazat
    26. Tohle jeste opravim: islamske stredozemi uz rad nemam => myslno jihovychodni Stredomori, Turecko, Syrie, Egypt, Mahgreb.
      Jo a prvni cast horniho komentare je pro vodnika...omlouvam se, ze to pisi tak rigorozne, ale na pratelsky ton ted nemam cas :o)

      Vymazat
    27. S takovým hodnocením souhlasím. Asasini byli asi nejblíž (z toho co znám) japonským kamikaze, já je taky za teroristy nepovažuju.

      S tím romantismem jsem to myslel tak, že Vodník má tendence vidět v daleké minulosti nezkaženou zlatou éru, tak jsem měl strach, jestli vás tím nenakazil. To máte jako u nás - v německém příhraničí plno bordelů, kurev a trpaslíků. Odpovídá to obrazu české společnosti? Ano i ne, podle toho, kdo co si z toho chce vybrat.

      Napište něco o svých cestách, zajímalo by mě to.

      Vymazat
    28. Embeso: já myslím, že veřejné popravy nebyly zas tak špatná věc, ale to by bylo na delší diskusi. Ti asasínové ostatně taky, záleží asi na tom, co ještě nazveme "terrorem" a co už ne.

      S islámských zemí znám trochu jen Turecko, dojem velmi dobrý. Zbytek jen z druhé ruky (ale spolehlivé ruky :-)).

      Vymazat
    29. Panove, to je zbytecne rozumovani, nejake to oznacovani, co je a co neni terorismus.. Ztrata energie, kterou byste mohli a meli uzit na jine veci. ::-)
      Ze si terorismus zapad sam ypestoval ?
      NO A CO MA BYT ????
      I kdyby tomu tak bylo, coz neni, ale budiz -- proboha, co to ma co delat s nynejsim a budoucim nasilim proti vam a vasim detem ?
      Tohle "vychovane" nasili je snad onmluva pro vrazdeni vas ? ? Jako ze jsme si to vypestovali, takze jsme vinni a proto budme ustupovat, chlacholit (appease) a nechame se zabit...Jsme ferovi, ze...
      To je krasny ukaz ztraty instinktu sebezachovy... Degenerace.
      Na druhou stranu muzeme spekulovat, ze kosmicky duch, Buh, bohyne Kali, jedno jak tuto esenci nazyvatme, projektuje lidem do mozku tyto nihilisticke myslenky... Asi je cas pro Big Reaper....:-)
      ..

      Vymazat
  7. OT jak mám ve zvyku: Všimli jste si, jaký maj amíci bobky z toho ztracenýho letadla? Tu torpédoborec, tam vrtulníková letadlová loď, onde raketovej křižník... Div že na Sunsetu neparkuje auto s Patriotama nebo Aegis.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já hlavně nevím, co si mám o tom myslet. Nějaký ruský HAARP? Únos to prý asi nebyl. Že by ufouni?...8-O

      Vymazat
    2. To letadlo přestalo vysílat odpovídačem radaru, že? Fajn. Jenže vono se moc nemluví vo tom, že ty éra vysílají výrobci kompletní telemetrii, kvůli poruchám. Tedy bez polohy, ta je zbytečná kvůli odpovídači. No, a poslední část telemetrie přestala vysílat 4 hodiny a 11 minut po výpadku signálu z odpovídače, přičemž jednotlivý subsystémy přestaly vysílat (vysílače byly odpojovány) postupně. Nejdřív hydraulika, motory jako poslední, přičemž letadlo celou dobu letělo. Tohle by posádka vůbec neměla umět. A odstavit odpovídač taky neni procházka růžovou zahradou.
      Na těch ostrovech je spousta menších letištních ploch, šikovnej pilot by dokázal tam s tim praštit.
      Takže: Někdo má k dispozici létající věc o váze 200 tun, do které může naložit 86 tun čehokoliv a která plně natankovaná doletí 12000km a má vyřazený odpovídač, takže jí aktivní radary vůbec neuvidí. Pro člověka (skupinu), který(á) věci trochu rozumí, což myslím vyřazením telemetrie dokázal(a), je sranda nahradit odpovídač jiným, například z papíráku - z Cesny, z čehokoliv - a pod určitym úhlem přiblížení, pokud víte, kde ty radary jsou, simulovat malé letadlo v nesnázích. Na Floridě je spóóóusta terčů. Bohatejch terčů. Třeba Los Angeles. Takže teď by například stačilo počkat měsíc-dva, éro zamaskovat, mezitím postřílet těch 200 lidí, pak tam naložit pár desítek tun "čehokoliv" (plutonium? semtex? TNT? bakterie? zkombinovat to vše?) a vyrazit si na vejlet.
      Ta bohatá účast armády při hledání, řada vojenskejch radiolokátorů na lodích u pobřeží Floridy, Awascy (Sentry) ve vzduchu, cvičení stíhaček... to asi nebude tak úplně náhoda.

      Vymazat
    3. "Na Floridě je spóóóusta terčů. Bohatejch terčů. Třeba Los Angeles."
      ...
      Jo, když maj potřebu prosťáčkům kázat takoví vzdělanci, to je pak záhul ...

      Vymazat
    4. Napadá Vás nějaká jiná lokalita v daném umístění, kde je větší kumulace majetků (kapitálu, bohatství.. jak libo). Nebo zvládáte jen invektivy?

      Vymazat
    5. Los Angeles není na Floridě ...

      Vymazat
    6. Seznam aktuálních cvičení námořnictva USA:
      Baja California
      Los Angeles
      Houston
      Miami
      ------------------
      Prostě jih USA

      Vymazat
    7. Ano, napsal jsem to blbě. Sorry. Nedělejte 4 věci současně.

      Vymazat
    8. Tak už jsme zase o 3 hodiny let dál. Poslední telemetrie přišla po víc jak sedmi hodinách. Tím by to éro mohlo být buď v Íranu, Turkmenisánu, Uzbekistánu nebo Kazachstánu. Tím pádem jediná trasa ven vede na pomezí mongolskejch a čínskejch hranic, přes severovýchod Číny a Ochotské moře do severního Pacifiku a na západní pobřeží USA. Tak tu na navy.com a Nationalguard.com máme další cvičení, a to - kdo by to byl řekl - v San Franciscu.

      Vymazat
  8. Soudruh Culik dnes vyjadril znepokojeni a obavy nad homogenitou ruske televize. Jako by nevedel, ze prave vyvazenost je nenapadnym, ale o to ucinnejsim pracovnim nastojem NGO, pracujicich v zoldu Wall Streetu. Jsme uprostred revoluce a geopolitickych vydirani a Culika prekvapuje medialni tendencnost jednoho z akteru....
    Zda se mi, ze se cela evropska politicka situace zacina nejak pohybovat...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>