pátek 6. června 2014

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Pohřeb zesnulého duchovního vůdce sefardské náboženské strany Šas a bývalého vrchního rabína Izraele, 93letého rabiho Ovadji Josefa (Ovadia Yosef), byl největším pohřbem v dějinách Izraele.
...píší na Eretz.cz o pohřbu, o kterém jsme psali i my. Při opětovném čtení Ovadiových výroků mě napadá, že obavy mnohých Židů z toho, jak je celý svět antisemitský, mají vzhledem k těmto souvislostem zcela racionální opodstatnění.

6 komentářů:

  1. Vodniku, dosud jste pokud vim obcansky i trestne zachovala osoba, tak si ten kadrovy profil prosim nepokazte nejakym zavadovym remcanim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jak jste správně napsal u TP, sem tam šroubek chybí, tu a tam o kolečko víc, jinak zachovalá. Jestliže jde notorickému rasistovi na pohřeb desetina obyvatel, čímž z toho udělají největší pohřeb v dějinách země, a president s premiérem ho označí za "světlo Israele", pak se Israelci racionálně smiřují se situací, že je - až na pár evropských intellektuálů - nikdo nemá moc v lásce.

      Představte si, že by šlo na pohřeb Romanu Elmaru Skružnému 10% Čechů - to by bylo víc jak Masarykovi, Benešovi, Gottwaldovi nebo Havlovi!

      Vymazat
  2. s dovolenim jedno OT:
    http://gloria.tv/?media=605461

    OdpovědětVymazat
  3. "Největší odpad od pravověrného učení i odpad od Ducha Kristova nastal za vlády Jana Pavla II.(1978-2005)"
    Já si myslím, že největší odpad od pravověrného učení nastal mezi lety cca 1050 až 1250. Všechny ty nářky uniátských biskupů by měly směřovat do vlastních řad hluboko do minulosti. O čipování už v r.2017 jsem zatím ještě neslyšel, nevím ani o žádném bordelu pro zoofily (možná ale jen proto, že mě tato oblast nezajímá).

    Zato - Vatikán, nevatikán - jsem se dozvěděl, že u nás v Enschede postavili před dvěma lety speciální kříže pro Femen, aby je mohly v rámci nějakého Gogbot festivalu podřezat na protest proti uvěznění Pussy Riot. Všimni si, co mají kontroversní umělkyně (sic!) napsáno na kozách! Ale jak málo lidí vidí a uznává ty metasouvislosti v tomto případě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja si rikal, ze to asi bude podvrh, presto jsem to sem dal, protoze se mi zdalo, ze spise zalezi na celkovem obsahu, nezli na autorovi a ze vyzneni toho pamlfletu zrejme oslovilo hodne lidi, me nevyjimaje. Jinak diky za odkaz na to 11.- 12. stoleti, to jsem samozrejme nevedel.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>