čtvrtek 5. června 2014

Jen ho nechte, ať se bojí!

Premiér Sobotka poněkud překvapil svým výrokem o tom, že o posílené americké přítomnosti v Evropě nestojí. Reakce Daniela Korteho mne ovšem překvapila ještě víc: "Po Sobotkově výroku oprašuji svoji starou myšlenku emigrovat do Aškelonu v Izraeli. Je to sice na dostřel od pásma Gazy, ale nemohu se zbavit dojmu, že tam začíná být bezpečněji než v České republice".

Pokud se tento římský katholík (sám říká: "... ještě v porodnici jsem byl pokřtěn a jsem římský katolík") cítí bezpečněji v darebáckém státě, který opět a opět demonstruje své darebáctví, než v nikým neokupované České republice, pak si myslím, že by bylo záhodno strašit pana Korteho co nejdůkladněji! Český občan si totiž nemůže být jist, kterému státu Korteho loyalita vlastně náleží.

34 komentářů:

  1. Deja vu: "Díky za každého amerického vojáka, který v této době vstoupí na českou či alespoň polskou půdu. Děkujeme vám, Američané, že nás v tom nenecháte." (Luboš Palata)

    OdpovědětVymazat
  2. Cesi jsou v tomto ohledu rozpolceni, protoze maji s okupanty jak dobre tak spatne zkusenosti.

    Chomsky si v Cesku pustil pusu na Spazier a tam bude ta hranice rozdilu nazoru vest asi dost podobne. Zajimalo by me, jestli vi, ze i v dnesni dobre se v Cesku poradaji politicke processy a jsou tam politicti vezni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidé kolem P&L mají ovšem Chomského dávno prokouknutého coby kryptokomouše a sebenenávidějícího Žida.

      Vymazat
    2. Nevim jak v Cesku, ale v Americe uz mame jezidedka Chomskeho prokouknuteho nejmene padesat let. Pul stoleti burcuje proti americke vlade, jedno zda demokraticke ci republikanske, pac to neni SOCIALISMUS.
      Ted aqgituje v Evrope a podporuje socialisty-komunisty, prednostne leze do zadku Francouzum.
      Ale poslouzil, umravnil cast Charty77, ktera je marxisticke mysle a navic, poskytl prilezitost-oportunity Nove svetove vlade. Jak asi ? Navstevou slavneho Americana, ktery kritisuje imperialisty, kapitalisty, Israel a V.Havla ..Luza na Lidovkach ma orgie, hned se postavila za soudruha Chomskeho. Stal se zazrak! Xenophobni Cechackove a zidobijci zapomneli na sve zakotvene predsudky a oslavne hykaji, soudice, ze pan Chomsky je HODNY AMIK. Krasne PR !
      Vsecno je mozne a tak se muze stat, ze po tom, co pan politicky linguista natahne backory, ze se objevi dokument o pacifistickem snu tohoto geniuse, kde navrhuje, aby se ve stredni Evrope, potazmo Cesku, vytvotila mirova mise, ktera bude ochranovat mir, rovnost obcanu a zamezi okupaci nepratelskych vojsk..Sponntane vznikne hnuti "Mir vsem !" Pacifiste, na zacatku mise jen par tisic, budou cestnymi nasledniky filosofa Chomskeho, za zelenymi helmami budou nosit ratoesti oliv, jako symbol miru a solidarity s domacim lidem.
      Existence mirove socialni mise bude oznacovana za prulom ve svetovem deni.
      Ze takovi lide aktivovali bolsevickou revoluci v Rusku, to nikoho v ceske kotline nenapadne.
      Samozrejme, Zidovsky parlament zacne operovat az pozdeji. :-)

      Vymazat
    3. Leon Kreutzfeld6. června 2014 v 8:13

      Vsak mu take bytostny demokrat Sasa Vondra nastavil zrcadlo:

      "Absolutně nechápu, jak antisemitské a protikapitalistické postoje tohoto nešťastníka může u nás brát někdo s respektem. V době, kdy tu lidé jako Havel seděli za svobodu v komunistickém vězení, on z bostonských kaváren obhajoval genocidu Pol Pota v Kambodži," napsal Vondra ČTK.

      "Bude-li svět kecům takových lidí znovu obdivně naslouchat, skončí to znovu v koncentráku nebo v gulagu," dodal bývalý ministr zahraničí a obrany.

      Vymazat
    4. Kdo jste trochu sledoval reakce predevsim akademicke (!) obce na Chomskeho vystoupeni, pak uz vite, ze v CR zadny dis-kurz (roz-hovor) neexistuje a ze verejna diskuze se sklada jen z emocionalniho pretlacovani. Tudiz jsou i jakekoliv argumenty zbytecne a kdo muze, ten utece:

      Za celé období 1948-1989 odešlo z Československa proti vůli režimu asi 200 000 občanů.
      http://www.totalita.cz/vysvetlivky/emigrace.php
      Po Listopadu odešlo za hranice 200 tisíc Čechů
      http://zpravy.idnes.cz/po-listopadu-odeslo-z-republiky-na-200-tisic-cechu-fur-/domaci.aspx?c=A140605_163121_domaci_cen

      Opet se potacime v bahne normalizace a ticheho kolaborovani a u vesla sedi oportunni povahy bez jakehokoliv charakteru. Ty vladnou nejen statu, ale i obcanskym nazorum. Ovsem, jak se v jedne knize pravi: kazdemu, co jeho jest.

      Vymazat
    5. Po Listopadu odešlo za hranice 200 tisíc Čechů
      Daniel Korte se - co se mne týče - může klidně přidat!

      Jinak s loyalitou předepsaným názorům mám mezi českými intellektuály a bývalými dissdenty své bohaté a smutné zkušenosti. Můj bratranec například nadšeně obdivuje produkci českého PEN clubu - a to je, prosím, jinak příčetný a vzdělaný člověk!

      Vymazat
    6. tahle videa z volební kampaně mají cenu zlata.

      Vymazat
  3. Tohle s inteligenci ani vzdelanim nema co delat, vodniku. Ja mam koreny ze z Plzne, kterou osvobodili Americane a tudiz jsem byl ve svem mladi amerikanofil...a na gymplu jsem mel spoluzaka, co nas, amerikanofily, vzdycky kritizoval, ze jsme skocili na pozlatko, ze se tam zije tezky zivot atd. A tenhle kluk po Listopadu hned odemigroval prave do Ameriky a ted je z nej profesor a pise, jak krasne to tam je...a trosku, trosicku se nam i vysmiva.

    Prikloneni se k silnejsimu (hegemonickemu diskurzu), to uz musite mit v povaze ci odmala ve vychove...takove to vysazeni rozumu a citu a "vycichani" silneho proudu, se kterym se vezete. Nic proti tomu v zasade nemam a chapu to, ale s moji povahou je to neslucitelne. Vam vase postoje v zivote nejak prakticky pomohly? (myslim hmotnou stranku)...me tedy ne, ja mel problem jak s komunisty, tak i kapitalisty...a to vzdycky a bez vyjimky :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zas to vlakno..nejak to nedokazu nastylovat= patri pod posledniho vodnika

      Vymazat
    2. Anebo jinak receno, na komunistickem rezimu mi nejvice vadilo, ze ideologicko-ekonomicky korumpoval. A ted je to tu na Zapade nämlich to same...kritizovat si od urcite pozice muzete jak chcete, ale nejdrive musite prokazat, ze jste kadr na spravne strane barikady a prubezne to i dokazovat. Kritika ano, soudruzi, ale jen ze spravnych pozic a konstruktivne.
      Putina chapu a kroky Moskvy povazuji za opravnene, ale rusky system je stejny jako ten zapadni, tak dam prednost te strane, ktera to mysli demokraticky, tedy te nasi, v cele s ozbrojenou pesti demokracie.

      Vymazat
    3. Vidím to u těhle lidí jinak. Tihleti se za totáče právě k hegemonu nepřiklonili, naopak - postavili se proti němu za cenu persekucí, ztráty kariéry a někdy i svobody. Zřejmě to ale jejich osobnostní reservy natolik vyčerpalo, že v tomto názorovém setu ("Rusko - fuj, USrael - huj, pryč s kommunisty" atd.) ustrnuli a nedokázali rozpoznat, jak se svět kolem nich změnil, kde je skutečný nepřítel právě teď. Někteří z androšů nepochopili, že se stali součástí establishmentu, jehož jinou variantu tak potírali. PPU nebo Jirous jsou vládní bigbeat a officiální kultura! Ostatně - může být hrůznější potupa pro androše než odejít do pense coby plukovník tajné policie?? (=Čuňas)

      Vymazat
    4. Jak se lze zdiskreditovat jednou větou:
      Embesso píše:
      "Ja mam koreny ze z Plzne"

      Kdyby tomu tak bylo, věděl by, že žádný Plzeňák, minulý ani současný, by tohle nikdy neřekl. Naopak podle toho každý Plzeňák pozná, že dotyčný rozhodně není z Plzně a ještě k tomu, že je to nějaký takový ten věčně rádobyvtipný víteco.
      Přidáme-li si k tomu to podivné úvodní embessovo představování se, nemohu se zbavit dojmu, že prostě kecá. Jen nevím proč. Jsou dvě možnosti:
      1. Prostě je to jen baron Prášil
      2. Dělá to záměrně s nějakým zadáním, ať už od jakékoli strany.

      Vodníkovi lze k jeho současné posádce vskutku s radostí pogratulovat.

      Vymazat
    5. Dycinky ze z Plzne, tak to rikali alespon vsichni z Perlovky...a mluvili s dlouhym "í" na koncí, treba casto rikali "emigrantí jsou kancí" :o)

      Vymazat
    6. Ani hovno. Z toho se nevykecáte. Když už chcete vytvářet falešné příběhy, aspoň si předem zjistěte reálie. Aspoň toho Googla jste mohl požádat o radu, když už ne nějakého Plzeňáka (protože nejspíš ani žádného neznáte).
      Teď se vyjadřuji k "ze z Plzně", ne k tomu "í"

      Vymazat
    7. To je zas emigrantska debata o tom, jestli v nedeli koncila tramvaj 11 u plynaren, anebo na Chodovci. Preci si nebudu googlovat neco, co jsem doma slychaval temer kazdodenne...ale pravda je, ze je to uz hodne let. Pokud se to soucasnym plzenakum nelibi (coz asi budete i vy), tak to chapu...ale zaroven pochybuji, ze by si vymysleli prazaci, tohle musite nekde slyset a do Prahy to prinest, protoze tohle vymyslet nejde :o)
      Ale jedno je mozne: ze si z toho delali legraci, ze to byla nejaka moda a ja to, coby male dite, prebral jako normu. Anebo tak mluvili lide odnekud z vesnice, do Plzne se pristehovavsi a nejakou dobu se jim to udrzelo a nakazili tim na cas i okoli, kteremu se to mohloo libit (jako se to libi me, za nic hanliveho to nepovazuji).
      Proste mi prarodice byli ze z Plzne a i to rikali, s tim nic nenadelam ani ja, ani vy :o)

      Vymazat
    8. Já taky slyšel, že prý "ze z Plzně" neříkají Plzeňáci, ale lidé z okolí...
      Já zase přebral od rodiny spoustu těch východočeských žblebtů ("v polou kjetna pojedu k dědoj"), ač jsem tam nikdy nežil.

      Vymazat
    9. Starý pán: "Vodníkovi lze k jeho současné posádce vskutku s radostí pogratulovat."
      To víte, vrána k vráně sedá...

      Vymazat
    10. Ja Staremu panovi nechci nijak oponovat a dokonce se necham rad poucit, ze v plzenaci neco takoveho nerikaji. To jsem take nikde netvrdil, mluvil jsem jen o jedne ulici a mych prarodicich. Pokud se tomu plzenaci brani a tudiz sami dokazuji, ze to tak je, pak "ze z Plzne" rad vypustim ze sveho repertoiru, resp. to uz nikdy plzenakum podsunovat nebudu.
      Ovsem svoji zkusenost, ze to tak ma babicka plzenacka rikala, tu si s dovolenim ponecham :o)

      Vymazat
    11. "Já taky slyšel, že prý "ze z Plzně" neříkají Plzeňáci, ale lidé z okolí..."
      To jsem naznacoval uz nahore a take mi to prijde jako nejpravdepodobnejsi vysvetleni...koreny mych korenu jsou z Prestice (vzdy "ta" a nikoliv "ty" Prestice) a tak je mozne, ze se to do Plzne dostalo tam odsud.

      Vymazat
    12. V Plzni žiju, moje matka tu vyrostla, s rodilými Plzeňáky pracuju atd. Pokud ani to nestačí: http://cilichili.cz/blog/plzenakovo-slovnicek/

      Vymazat
    13. Ale to je preci v poradku, Stary pane...ale kdyz uz jste mne odkazal na google, tak abyste videl, ze v tom nejsem sam:
      *
      Martin5.35
      Výrazy jako "tu tam" a "ze z Plzně" sem se naučil až při pobytu na Plzeňsku.
      *
      http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A120807_282329_blogidnes

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Ja su tak scastne, ze se na tuhle normalizacni demenci mohu divat zvonka...

      Vymazat
    2. "I exministr vnitra Ivan Langer se proti Chomskymu ozval. Na svůj facebookový profil napsal: „Protestuji a nesouhlasím s tím, co zaznělo na půdě mé Alma mater! Jsem zklamaný z mlčení přítomných akademiků! Jsem zvědavý, co budou - nyní - adorující a mlčící pedagogové a akademičtí funkcionáři Univerzity Palackého říkat svým studentům 17. listopadu 2014? Že listopad 1989 byla buržoazní kontrarevoluce?!“
      :o)

      Vymazat
    3. Nejlepší by bylo Íčko, Vondru, Tomského a všechny ty kritiky Chomského označit za antisemity a podat na ně trestní oznámení - zkrátka dát jim okusit jejich vlastní meducínu!

      Vymazat
  5. To je jina skupina, vodniku a ano, takove znam take a pisete to presne= ustrnuli, dosly jim sily.
    Mel jsem na mysli lidi, co komunistum nijak neodporovali a kterych byla vetsina. Pokud ti vasi "ustrnuli", pak ti moji :o) se stale hledaji a jelikoz kde nic neni, nic nenajdes, tak se pridavaji rozhorcene k tomu proudu, ke kteremu se meli (chteli) pridat kdysi- pro ne je antikomunismus neco jako tesinska jablicka, jsou z nich 5 minut po dvanacte rozhorleni revolucionari a resi si ted "stare hrichy".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ted jsem se soustredil, abych pokracoval ve spravnem vlakne a opet to nevyslo...mozna nebude chyba ve mne, omlouvam se, patri pod vodnika nahore.

      Vymazat
    2. Z toho usuzuji, ze kolaborace, byt i takova ta jemna, nenapadna, mlcenliva, nese sve neblahe plody, ktere dozravaji cela desetileti. Tudiz i lide, kolaborujici s timhle rezimem se jednou dostanou do situace, ktera si bude zadat sve "vyrovnani".
      To by ale bylo na dlouhou debatu, ovsem zkracene receno, budou zase podporovat "socialismus", ci nejakou formu totality (treba jiz ustanoveny NWO)...tedy se mame na co tesit...

      Vymazat
    3. Jo, tomu věřím, ale takových moc osobně neznám, takže o nich nemohu a nechci psát. Ale z bývalého androše/dissentu znám kdekoho a řeknu vám, není na ně dnes - až na výjimky - impressivní pohled.

      Řetězení musí fungovat kliknutím na "Odpovědět". Já to taky někdy spletu...

      Vymazat
    4. Dnes ale ta kollaborace není tak traumatická, okázalé projevy vlezdoprdelismu nejsou nikým vyžadovány a jsou tedy v mnohem větší míře dobrovolné. Ale samozřejmě ty typy lidí o kterých tu píšeme, existují i dnes, jako existovaly vždy, a v příštím régimu budou otravovat podobně.

      Vymazat
  6. Tak ted tukam na "odpovedet" co je tesne pod mym prispevkem "embeso 6. června 2014 17:31", tedy nikoliv az uplne dole. A jsem zvedav, kam se to zaradi...

    Pisete, vodniku: "...ale takových moc osobně neznám..."
    Tak ja znam takove temer vsechny :o)
    Oponentu rezimu bylo tehdy kolem mne tak mozna 1/2%, nanejvys, tedy jeden z kazdych tak 200 lidi, mozna vice. Soudim podle skoly, bydliste a prace. Kdybych si androse nevyhledal aktivne sam, tak bych neznal zadne lidi, co nekolaborovali. Z toho soudim, ze mlcicich, kolaborujicich ci tise pritakavajich lidi byla naprosta vetsina...a je ji i tedka.
    To ale jen tak na okraj.

    Dale pisete: "Dnes ale ta kollaborace není tak traumatická"
    No to je opravdu otazka, ja bych rekl, ze je traumaticka dokonce vice, protoze je nenapadna a nelze si ji nijak aktualne zduvodnit (omluvit).
    Podle meho ale nejde o samu "aktivni" kolaboraci (ci aktivni mlceni), ale o tu pasivni cast tehle hry: tedy co musite potlacit, cemu nesmite dat pruchod, co nesmite rici a posleze na to nesmite ani pomyslet...to jest tomu lidskemu ve vas, co je zakladem nasi sociality, soudruznosti a prirozene spolu-prace (ne delby prace).
    Kdyz to reknu veeelmi zjednosusene, pak nemuzete rici, ze i Rusaci, Cikani a nezamestnani jsou lide (to je podstata one kolaborace). Tohle musite zaprit...a tady vznikaji psychicke skody, ktere se pak casto meni v nenavist a vy obvinujete druhe za to, ze vam tuhle skodu zpusobili (ackoliv oni pouze "byli- existovali" a skodu jste si zpusobil sam).
    Tim, ze nepriznate nekomu statut cloveka, tim se vydelujete z jeho byti a stavate se vyvrhelem, ktery se muze stykat zase jenom s vyvrhely, ale onen vnitrni cejch tim nezmizi.

    Samozrejme to nepisi proto, abych vam oponoval, to je spise samomluva, ktera mi umoznuje si to srovnat tak, aby to podle mych zkusenosti do sebe nejak zapadalo.

    A ted jsem zvedav, jak se tahle odpoved zaradi, znovu jsem to zkontroloval...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zaradila se samozrejme zase blbe..zde neni chyba na me strane, nekdy to vyjde, nekdy ne, omlouvam se...

      Vymazat
    2. Hm a jak to, že se to teď zařadilo správně?

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>