čtvrtek 12. června 2014

"Řekni mi, co si myslíš o českých disidentech, a já ti řeknu, jestli jsi blb nebo ne..."

Touto bravurní větou shrnula Veronika Sušová-Salminen postoj české elity ve svém článku, který považuji za nejlepší reakci na rozhořčené pravdoláskovní elitáře. A protože si na rozdíl od objektivních kommentátorů mohu dovolit použít emocionálně zabarveného jazyka, tedy dokládám, že jen málokdy se chorá česká kulturně-intellektuální elita tak obnažila a všemu světu nastavila své ohavně páchnoucí, znetvořené a nedomrlé duševní moudí!

17 komentářů:

  1. Ale chomsky opravdu ubozak je, clovek, ktery svou drzosti porazi slusne a neagresivni americke obcany a jelikoz je
    "uznavanym" lingvistem, tak se jeho obtrusivita toleruje.
    Nazory o Chomskem at si Cesi vypovidaji sami, mne to nevadi, nejlepsi je ale argument obdivovatelu, co si ho "vazi" pro jeho akademicky vykon. Prosim pekne, jaky vykon?
    Lingvista a neumi zbrbtnout jiny jazyk, nez anglictinu ?
    Semantika, zkoumani anglickych slov a jeho vyvoj, vyznam, - to je prosim nejaka svetova akreditace ? Toto je nejaka elita ?
    Vzdyt G.Peters nebo Pecina ovlada vice jazyku, nez cely chomsky blbsky.

    Nedivim se, Vodniku, ze nalitnete nejpitomejsim konspiracim.
    Zvlaste v pripade Chomskeho. To vas nenapadne, ze on je protezovan prave temi silami, ktere jsou pro globalni socialistickou vladu ? Uvedomte si, ze Chomsky je uzitecny idiot..

    Kdyz nejaci trumberove oslavuji geniuse Chomskeho, pak strkaji hlavu do opratky agitce a vymyvani mozku , pac svou tuposti spolupracuji s NWO,
    protoze upevnuji a propaguji GLOBALNI POHLED, globalni mysleni a tim potazmio posiluji NWO....
    Slovy konspiratoru :
    Loutkari zpivaji a hloupe masy, - papouskujici ody na lingistickeho machra a humanitarniho filosofa - , poslusne tanci....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro blbce a pro Danielu ještě jednou a polopatě: tento post není o Chomskym, nepolemisuje s jeho názory ani je nehájí, nehodnotí ho vůbec nijak. Tento post je o tom, jakým způsobem vyjadřuje česká elita svůj nesouhlas s Chomskyho názory. Pokud se Daniela plně staví nejen za obsah, ale i za způsob, jakým česká elita Chomskyho hodnotí, pak je ovšem tento post i o ní.

      Vymazat
    2. Pisi prece, ze at si Cesi sve nazory o Chomskem vypovidaji po svem.
      Ceska elita je z casti mentalita socanska a tak se durdi, ze jim Chomsky slapl na kuri oko, to jsem tez uz psala.
      Urazil ale mnoho cestnych a neznamych disidentu, o kterych on nema ani sajnu..
      Takze zrhzla elita neumyslne brani i ty, kteri si to zaslouzi.
      A proc by se meli odpurci Chomskeho chovat jako andelickove, vzdyt mu do čur...ů nenadavali, nebo mi to uniklo ?

      Blby je ten, kdo oslavuje lingvistu jine reci , - co ma co ddelat studium anglictiny v Ceske Akademii Ved ?
      Blby je ten, co podporuje globalni snahy socialismu, stejne, jako by podporoval biolseviky v carskem Rusku.
      Blby je ten, co nevidi, ze Chomsky je vlk v ovci kuzi.
      Blby je ten, co dogmaticky strani tomu, kdo je proti konsumnimu kapitalismu, jedno, jake to hovado.
      Blby je ten, co papouskuje politicky korektni nazory socialistickeho tabora.
      Blby je ten, ktery dava vahu cloveku, jehoz morani zasady nejsou postaveny na svobode jedince a krestanske lasce.
      Blby je ten, co si necha od nepraktickeho intelektuala davat rady pro realny zivot..

      Zaver : Ceska elita a kdokoli jiny ma pravo na svobodne vyjadreni , at uz nesouhlas zni jakkoli, ,nejedna se o ohrozeni vedeckeho impostora Chomskeho...

      Vymazat
  2. Nejodpornejsi antisemitsky vylev napsal ovsem ten Adler. Za to by se nemusel stydet ani Der Angriff.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Kreutzfelde,
      mate na mysli toto ?
      "Noam Chomsky je též příkladem pravdivosti tvrzení, že když je Žid chytrý, je chytrý. Když je ale Žid blbec, ojvej, dětičky, honem se utíkejme schovat někam do krytu."............
      Uz byste mel davno vedet, vazeny, ze si Zide umi delat legraci i ze sebe....

      Mimochodem, myslim si, ze u soudu v Brne se neprojednava vydani samotnych projevu Hitlera, ale resi se vsunute poznamky a mezititulky, , ktere parafrazuji Hitlerovy nazory......To je rozdil, nemyslite ?

      Vymazat
    2. To je dobry argument, pane Kreutzfelde, i kdyz nesoucasny. Nacste skutecne palili zavadne knihy smahem, i kdyz byla i silna censura.
      Jenze, to bylo pred sedmdesati lety, v Nemecku, pred tim, nez se naprosto odhalila a usvedcila zvule nacisticke rise celemu svetu..Pred valkou, kterou hitlerovci prohrali. !!!
      Nasledne, v ramci historie, po tvrdem pouceni, coz zavinilo miliony mrtvol, se pristupuje k zavadovym textum pragmaticky, ne, ze by nakazily nejake dalsi adherenty nacismu, , ale z toho principu, ze nacismus, obdiv vraha Hitlera, programy NSDAP, to vseobecne nabourava narodni identitu, snazi se rozkladat demokraticke usporadani, ktere, s vetsimi ci mensimi chybami je - zatim- to nejlepsi, s cim liide prisli.. Proto souhlasim se snahou extremni zivly drzet nekde stranou. Alespon u nas v Emerice. V Cesku , zemi postkomuunisticke, musime holt pocitat, ze taktiky, jak udrzovat civilitu, jsou ovlivnene prave tim komunismem.. Zalezi na vysledku.

      Paleni knih v Cesku, oproti Treti Risi, se nekona, a ani nejsou zavadovi autori vrazdeni nebo posilani do koncentracnich taboru. .
      Kamasovci, primo pod dohledem statniho zastupce! rozdavali divakum sve braky zadarmo. . Copak by toto bylo mozne v nacistickem Nemecku ? Mam dojem, ze do vezeni nepujdou, s pomoci Peciny asi podminka a vecne odvolavani...

      Vymazat
  3. Vp. Danielo, tak Vy si myslite, ze Goebbels si delal v Angriffu z Zidu srandu? No to vite, ze delal, jak to ale skoncilo?

    A druha otazka, myslite, ze inquisice a naziste palili jenom knihy puvodnich authoru, nebo i knihy se vsunutymi poznamkami parafrazujicimi nazory puvodnich authoru?

    OdpovědětVymazat
  4. Chomskeho navsteva otevrela starou jizvu ceskeho verejneho diskurzu, ktera je uz otevrena vice stoleti, vzpomenme jen na hon na Sabinu, Vaclava Hanku ci samotneho Masaryka.
    Jista cast intelektualni obce trpi na bezduchy fundamentalismus a jeji ohavne vyplody zamoruji celou spolecnost...jako by Cesi nedokazali unest "cizost" a teteleni se na vlastnim smrdutem pisecku bylo vyrazem urciteho boje za narodni hodnoty.
    Fakt jsem cim dal tim radsi, ze uz nemusim uprostred toho byt, je to demotivujici, zavadive a k nicemu nevedouci a vysledkem je jen ztrata pospolitosti.
    Te (ztraty pospolitosti) se samozrejme chytli i ti manipulante, kterym takovy stav vyhovuje, takze vznikla jednotna fronta tech, kteri to "mysli dobre a delaji blbe" a tech, co to "mysli spatne, ale delaji dobre". A vysledkem je obrovsky, zaprdeny hnus :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vysledkem je obrovsky, zaprdeny hnus
      D. Veselý zcela správně píše: »Žijeme v zemi, kde se skutečně inspirujícím osobnostem v nadává do „duševních nacistů“ a „vředů“, ale těm, kteří mají na svědomí smrt statisíců, jako je Madeleine Albrightová, se u nás s nízkou úslužností vyjadřuje nabubřelý obdiv. To je v nominálně demokratické společnosti minimálně na pováženou«

      Vymazat
    2. Tak to je, vodniku...abychom pri tom nezapomneli na Pinocheta, to by byla skoda...
      A samozrejme nejde jen o velke osobnosti, ale i o Kalouska, Knizete, Bendu, Vondru, Stetinu a dalsi, kteri vitezi v prizni volicu. Tady nejde jen o demokratickou spolecnost, ale o spolecnost jako takovou, o demoralizovane spolecenstvi s naprosto zoufalou skalou hodnot.

      Vymazat
    3. demoralizovane spolecenstvi s naprosto zoufalou skalou hodnot.
      Které se ovšem ještě ke všemu považuje za něco extra, za unikum, od nějž se všichni můžou učit!

      Vymazat
    4. Bingo! Pupek sveta, pred kterym se kazdy bude klanet, protoze ma sve jedinecne zkusenosti s totalitou :o)

      Vymazat
  5. Chomský řekl řekl jen velmi decentně, co je dnes již zcela jasné. Ti špičkoví "disidenti" typu Havel, Vondra, Ruml & CO. byli placení agenti, Chomský to označil za "podporu", ale skutečnost je bohužel daleko přímočařejší. A bolševici měli prostě smůlu, zkompromitovali se svým neustálým lhaním natolik, že už jim nikdo nevěřil ani když říkali pravdu. Kdo neměl posledního čtvrt století zacpané uši a oči ví, jaké jsou tito pánové kreatury.



    OdpovědětVymazat
  6. Dobry clanek na thema navstevy Chomskeho a podeseneho kvokani ceske "intelektualni" sceny publikoval jakysi Premysl Houda. Doufam, ze jednou neskonci jako anti-semist pro-terrorist ztroskotanec ABB.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, česká scéna se zase dokonale polarisovala. Všiml jsem si ale, že všichni ti, kteří kritisovali hysterické irracionální zuření koryfejů Pravdy a Lásky, sami v lecčems (aspoň něčem) s N.Chomskym taky nesouhlasí. Je pozoruhodné a charakteristické, jak se ti "na druhé straně přepážky" (jak píšete níž) chovají v naprosté většině irracionálně a sprostě - to se o tom prvním táboře rozhodně říct nedá.

      Vymazat
  7. Já jsem dodnes nepochopil, proč ten člověk vzbuzuje tolik pozornosti, proč se mu málem klaní, když někam přijede a hrozí pěstmi, když odjíždí. A nejzajímavější je, že vede řeči zcela mimo svůj obor.
    Nic proti, to děláme všichni, ale u Chomského je zajímavé, že je to snad jeho hlavní náplní. To je jako si pozvat muzikanta a místo aby nám zpíval, tak nám káže o malířství a malíři pak 14 dní vedou vzrušené debaty jestli měl pravdu nebo ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rada lidi o Ch. rika, "v linguistice je opravdu dobry, ale o (doplnte sam) jenom blaboli". To je standardni vyporadani se s tim co on rika.

      Faktem ale je, ze pecliva katalogisace zneuzivani moci americkych instituci v USA i v zahranici je jeho oborem uz od dob vietnamske valky. Takze bych rekl, ze on neni mimo svuj obor, ma obory dva. Jeho politicka bibliographie je delsi, nez bibliographie linguisticka.

      A o linguistice a jeho prinosu ji vetsina lidi nic nevi, ale o zneuzivani moci institucemi vime neco skoro kazdy. Takze proto ho casto lide bud miluji, nebo nenavidi (podle toho na ktere strane te institucni prepazky se nachazeji).

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>