čtvrtek 22. dubna 2010

Střízlivý pohled na StB

1 komentář:

  1. Vynikajici odkaz:-)
    Lustracni zakon, alias
    Jak se vlk nazral a koza zustala cela :-(

    Za ukazku stoji zopakovat pripady tech kteri byli na seznamech "ANIZ BY JIM TO V SAMETU UBLIZILO" jakoz i tech kteri se odvolali k soudu:

    Soudy zkoumají, zda navrhovatel se choval, nebo nechoval jako agent. Ale o tom lustrační zákon vůbec nemluví. My vydáváme pouze osvědčení, jestli byl, nebo nebyl dotyčný člověk evidován jako agent Státní bezpečnosti. Pokud byl, pak se sice nestane vedoucím pošty, ale jako předseda akciové společnosti se určitě dobře uživí. Trochu nesmyslné. Navíc, když svědky jsou často bývalí příslušníci Státní bezpečnosti. A pohodlné. Všichni přitom ctíme literu zákona. Navíc navrhovatel se dopředu seznámí s materiály, které jsou na něho vedeny. Pokud jsou spisy v naturálu, tedy ne na mikrofiších, a je z nich jasné, že by soud prohrál, žalobu stáhne. My nemůžeme prohlásit, že chceme, aby soudní řízení proběhlo. Je to výhra, nebo prohra? I když člověk soud vyhraje, ministerstvo mu opět vydá pozitivní lustrační osvědčení. Rozsudky nezávislého soudu konstatují, že člověk byl evidován, avšak neoprávněně. Slovo neoprávněně mě ale nezajímá, lustrační zákon je totiž nezná.
    Otazka zni, kdy uz tahle saskarna a hra na hodne a na lumpy skonci? Skonci vubec nekdy? A nebo uz zakratko budou seznamy dalsi o tom, kdo s kym o kom ?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>