neděle 29. srpna 2010

Obhajoba skupinových práv

24 komentářů:

  1. zajimavy je komentar o tom jak Joch "uletava"
    na lidskych pravech. (TP)
    V praxi o spravnem "emerickem" vykladu lidskych prav, vzoru prav obcana:
    free speech

    OdpovědětVymazat
  2. Astr: Chudák s transparentem byl bohužel na private property a dokud Obama/Hitler nedokončí svou socialistickou revoluci a nedojde k znárodnění, lze to klasifikovat jen jako jeden z mnoha takových případů, které se v USA odehrávají každý den. Hoši na něj mohli být trochu něžnější, ale ten človíček zjevně provokoval. Myslel jsem, že je o veterány v této zemi postaráno lépe, na druhé straně, ten člověk v tom městečku údajně s transarentem postával posledních 6 měsíců, Obamovo gestapo má asi plné ruce práce někde jinde... ; )

    OdpovědětVymazat
  3. Budu li poradat na private property svoji party
    na kterou pozvou nekolik stovek lidi za ucelem posileni sve kandidatury do mistnich organu,
    je samozrejme ze tam zadna "freedom of speech" neplati ze tam plati jen tam moje.
    2 vybrana tlusta prasata s napisem SECURITY ktera se po "chudakovi" valela, to je jiste spravne pripomenuti jako spravne SECURITY zachazeni se dostane kazdemu kdo se bude vyskytovat na nespravnem miste s nespravnym transparentem.

    Po zde opakovane propiranem Rusofilovi Vodnikovi je Alexovo konstatovani, ze ukazku
    "lze to klasifikovat jen jako jeden z mnoha takových případů, které se v USA odehrávají každý den" jako prijemna zmena v komentarich i kdyz mozna prochu neprijemna informace pro nektereho Americofila.
    Informace, ze:
    dokud Obama/Hitler nedokončí svou socialistickou revoluci a nedojde k znárodnění, je ale ta nejzavazneji ktera byla vubec kdy na tomto blogu napsana.
    Jelikoz je s jistotou jeste vetsi nez nejvetsi znamo ze Omama je spravny a verny sluha tech nejmocnejsich a nejbohatsich tohoto sveta, doslo patrne k rozhodnuti o dalsi revoluci na nektere s konferenci FEDu ci Bilderbergu a Obama to pro prilisnou slozitost a nesrozumitelnost pro obycejneho ovcana presentuje jako svoji akci. To ze se s "veterany" ve Vasi zemi zachazi obcas jako s dobytkem bylo stiznosti z jejich rad jiz mnoho. Ja pamatuji v tisku zverejnena marna a neuspesna soudni jednani veteranu uspesne posypanych herbicidem Agent Orange ve Vietnamu:
    http://www.diggerhistory.info/pages-conflicts-periods/vietnam/agent-orange.htm

    Ale zpet k Jochovi, mozna by vedel o lidskych pravech vice a lepe a hlavne by "neuletaval", kdyby je studoval jinde a jinak. Experti jiste poradi aby premier Necas mel lepsiho poradce na roky pristi az prijde jeste vetsi necas :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Trvalo cele odpoledne, nez veteran vyprovokoval reakci. Mezitim maminky tlacily kocarky, slecny lizaly zmrzlinu a jeden mladik, bohuzel asi homo, neb mel ruzove trenyrky, tam delal striptyz. Vetsina lidi mela divadlo.
    Cele vyrvavani a provokovani by bylo v rozporu se zakonem v mnoha statech, i kdyby to bylo na verejnem miste. Jednoduse se po chvili takovy jedinec odvede pro "loitering" a je pokoj. Jsem presvedcena, ze si nekteri navstevnici Fair stezovali a to bylo dostatecne na to, ze ho zajistili v ramci zakona. Detained neznamena zatcen. Tento veteran muze byt ale souzen za cenu vstupenek rodinami, ktere zaplatily vstupne na Fair a on jim tento zazitek nepricetnym chovanim zkazil.
    Kazdopadne primalovanim hitlerovskeho knirku si to chlapec podelal, neb to je urazka hlavy statu a propagace nenavisti, toto pasuje do "hate speech". Volani po impeachmentu je nabadani k nasili, protoze impeachment je justicni proces a ne libovolny akt.
    Internetovou stranku anarchistu nikdo cist nemusi, ale na Fair, kde je ocekavana hudba, zabava a dobre jidlo byli navstevnici vystaveni politicke kontraverzi nedobrovolne..
    Absolutne bych schvalovala chovani ochranky, ostatne jako vetsina svedku, jiste jste slyseli zoufale volani zarputileho veterana "Help!! Somebody help!!" ...and nobody gave a damn...:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Konecne to zde nekdo z USA uvedl na spravne Emericky korektni miru a vratil v Emeriku viru:-)
    Ale pozor pisateli neverte doslova slova "Volani po impeachmentu je nabadani k nasili, protoze impeachment je justicni proces a ne libovolny akt."

    Predevsim je to proces po kterem volalo pul kongresu a pul Emeriky v pripade impeachovani
    Willika za to ze lhal a mel Willika jen v ustech slecny Moniky a ne jinde. Pozdeji byly i napisy zadajici impeachment pro JWB a zase nic. Nyni by nekteri radi impicovali Obamu.
    Za impeachment neboli nabadani k nasili by tedy mohlo byt volano k odpovednosti a souzeno mnoho az premnoho abych tu nevrhal milliony obcanu!
    A proto si dovoluji rici, ze:
    Pisatel-ka je patrne mistr-yne sveta v psani polopravd. Tedy pokud jde o to impicovani s jistotou vetsii nez malou:-(
    Proto vazene ctenarstve, jde li o komentare od vyse uvedeho pisatele/ky,
    "hendlujte carefully" :-)
    ------------------------------
    Jake duvody mel veteran jsem se zatim nedozvedel, nejaky duvod k nespokojenosti s Obamou mel jiste a jiste ma i dodnes, pokud mu to to ti 2 tloustici nevymackli z tela, ale duvody k nespokojenosti mohou byt i jine viz nize uvedeny ktery mi poslal jiny "veteran"
    Toz si poctere :-)

    I could not resist passing this along, not checked for accuracy, but sounds about right and a wonderful way to stimulate our economy in the wealthy resort places!!!

    From Your Queen:
    For only the second time in my adult life, I am not ashamed of my country. I want to thank the hard working American people for paying $242 thousand dollars plus additional expenses for my vacation in Spain.
    My daughter Sasha, several long-time family friends, my personal staff and various guests had a wonderful time. Honestly, you just haven't lived until you have stayed in a $2,500.00 per night suite at a 5-Star luxury hotel. We only booked 70 rooms for our friends, staff and family. Thank you also for the use of Air Force 2 and the 70 Secret Service personnel who tagged along to be sure we were safe and cared for at all times.
    Air Force 2 only used 47,500 gallons of jet fuel for this trip and carbon emissions were a mere 1,031 tons of CO2. It costs only $11,500 per hour to operate Air Force 2 and each additional plane for the other members of our party group. These are only rough estimates, but they are close (who's counting?). That's quite a carbon footprint as my good friend Al Gore would say, so we must ask the American citizens to drive smaller, more fuel efficient cars and drive less too, so we can lessen our combined carbon footprint.
    I know times are hard and millions of you are struggling to put food on the table and trying to make ends meet. I do appreciate your sacrifice and do hope you find work soon. I was really exhausted after Barack took our family on a luxury vacation in Maine a few weeks ago. I just had to get away for a few days. Will write more from Martha's Vineyard where we will spend our sixth vacation this year with more of our family and friends.

    Cordially,
    Queen, M. Obama

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, teoreticky by se mohli obcane-hejhulove kricici po impeachmentu presidenta proti kteremu nebezi ZADNA PRAVNI KAUZA, pokladat za nabadace k nasili, jelikoz kazdy nabadac by musel predlozit legitimni duvod, proc chce presidenta im picovat. V pripade veterana to bylo jasne, Obama je na transparentu prirovnan k Hitlerovi, tudiz rvani po impeachmentu je jen lzive poburovani bez jakekoli priciny.. Nekdy to projde, nekdy ne a u anarchisty to holt bylo ne.:-)

    Impeachment si kazdy muze najit na Wikipedii, v kostce:
    "At the federal level, Article Two of the United States Constitution (Section 4) states that "The President, Vice President, and all other civil Officers of the United States shall be removed from Office on Impeachment for, and Conviction of, Treason, Bribery, or other High Crimes and Misdemeanors." The House of Representatives has the sole power of impeaching, while the United States Senate has the sole power to try all impeachments. The removal of impeached officials is automatic upon conviction in the Senate."""

    Ciliz, podle americke logiky ten veteran volajici: "Im pic Obamu, zachran Ameriku" se dopousti lziveho hecovani pro impeachment soud, vola po procesu, ktery nema zadne pravni opodstatneni. Uz to, jak se buric chova k presidentovi Spojenych statu je nedemokraticke a v mnoha zemich by ho za to povesili na jerab.

    Za vlady G.Bushe se ozvalo par nespokojencu v mediich pro impeachment trial, ale to bylo na zaklade valky v Iraku, ciliz duvod meli a take Bushova administrace byla velmi tolerantni.

    Michelle Obama je First lady, takze neni divu, ze jeji udrzba neco stoji. Mne ale jeji extravagance neskodi a tak ji to a jejim nadsenym predvolebnim obcanum ze srdce preji..

    OdpovědětVymazat
  7. Opet "mistrne" srovnani nesrovnatelneho:-)
    a co veta to polopravda:
    ..tudiz rvani po impeachmentu je jen lzive poburovani bez jakekoli priciny.. Nekdy to projde, nekdy ne a u anarchisty to holt bylo ne.:-)
    bez priciny, ? cha cha cha
    Pisatel/ka Vam zde ideologicky nezne podsouva informaci ze veteran je anarchista. Nikoli Veteran je spicka ledovce, jeden z nejhlasitejsich nespokojencu s Obamou. Dnes temer FSICHNI republikani dnes jiz ne nahlas ale vice nez nahlas tedy az rvou svoji nespokojenost!

    Taktez tato informace jakoby konstruovana pro co nejprostsiho ovcana a oslovuje zpusobem, kdy jde ze strany pisatele/ky o dalsi srovani nesrovnatelneho:-(
    Uz to, jak se buric chova k presidentovi Spojenych statu je nedemokraticke a v mnoha zemich by ho za to povesili na jerab.

    Presne diky takovemu brainwashingu i nejblbejsi "Redneck" v USA je poucen o tom ze na jerab se vesi v Iranu a brzy uz jim to USA ukazi jak se to dela spravne demokraticky, stejne jako jsme spravne vyvezli demokracii do Iraku.
    Ciliz, podle americke logiky ten veteran volajici: "Im pic Obamu, zachran Ameriku" se dopousti lziveho hecovani..
    ???
    Bude to jiste omylny pohled do utrob USA kdyz se tvrdi jak FSICHNI republikani by Obamu impeachovali s tak velkou radosti jakou Emerika dosud nezazila. Takze vice nez jeden "veteran" by se nasel. Cela ta "tea party" by s ohledem na hlasane nazory a demonstrace potrebovala prevalcovat jak predvedli dva security tlustosi?
    Ale patrne ma pravdu pan AJ, ktery v USA zije:
    ....Obamovo gestapo má asi plné ruce práce někde jinde... ; )

    O urovni "rednecku" a pochopeni toho ze ve vetsine souhlasili v tazeni proti iraku svedci tato prihoda ze zivota v USA:

    Redneck Vasectomy
    Making Sense
    A Tennessee couple- Dave & Rebecca Cosmitis both bona fide redenecks, had 9 children.
    They went to the doctor to see about getting Dave’fixed’. The doctor gladly started the required procedure and asked them what finally made them make the decision. Why after 9 children, would they choose to do this?
    Dave replied that they had read in a recent article that 1 out of every 10 children being born in the United States was Mexican, and they didn’t want to take a chance on having a Mexican baby because neither of them could speak Spanish.

    Presvedcit takovouto kategorii ovcanu o cemkoli vcetne ohrozeni Emericke demokracie Saddamem ktery se prave ozbrojuje atomem neda jiste hodne prace, ale hossana, dari se stale dale lepe a radostneji:-(
    K lepsimu porozumneni dnesni Ameriky pry patri rada zmen z nich jedna ma onu podobu kterou presentoval onen "veteran" republikan s pravdepodobnosti vetsi nez malou, ze byt dnes republikan znamena nenavidet Obamu. Dukaz o tom jak je Emerika stale nesrozumitela a jak pro ostatni svet neznama to jest, ze kdyz v konecnem vysledku jeste az do vcerejska se jevili demokrate za 18 a republikani za 20 bez 2, dnes uz to pry neplati! Ejhle najednou kdyz jde o Obamu jde az o tak zasadni rozdil, ze to pomalu vypada na obcanskou valku. Tentokrat ne Jih proti Severu ale o Obamu a jeho "kde komu co seberu".

    OdpovědětVymazat
  8. Kecam jen to co jsem si precet ci slysel, vymejslet si budu az budu psat roman.
    Pokud mas podezreni ze kecam, udelej PSM(Politicke Skoleni Muzstva) kde a v cem.
    Aby Ti to slo lip predstav si ze si polni kurat v Iraku jen akurat to musis trochu prebarvit tak aby tomu Evropska duse porozumela, neb Evropanum a zbytku sveta to myslu jinak nez nekterym Emericanum.
    Pokud jse o Obamu Zlatousteho, tak to asi ctu o jine Emerice nez ve ktere Ty zijes, protoze tolik nadavek co dostal Obama kdyz tlacil az protlacil, podle republikanu posral zdravotni pojisteni, tolik kritiky jsem jeste nikdy neslysel. Veteranovi na Aljasce i jinym neveteranum se jevi Obama jako jeste horsi nez byl JWB. Valku v Iraku nepribrzdil jen presunul par tisic vojaku do Afganistanu.
    Napovidal toho jiz mnoho a patrne proto je nazyvan od prvopocatku jako Obama Zlatousty.
    Alespon v jednom bys mi mohl dat za pravdu, ze toho napovidal a nasliboval za par let mnohonasobne vice nez jeho predchudce za 2 volebni obdobi. Stihne toho jiste jeste vice a laska veteranu i neveteranu jiste jeste vzroste.

    Tea Party (149,442 Signatures 14.9% of 1million) neni jen jeden veteran!
    http://teapartypatriots.ning.com/
    Ano kdyz si me tu zacal vodhalovat tak priznam ze kecam s temi 9 detickami spravneho rednecka. Ty bys me moh na oplatku vyjit vstric tim ze priznas ze v nekterych ohledech je typickej "redneck" este prumerne blbejsi a pridat jako tresnicku na dortu fakt, ze Irak zvany tez Bushistan mu sezrali i s navijakem.
    A na zaver bys moh vyvratit obavy o Obamu i tu obcanskou valku na spadnuti, protoze kdyby k nejakemu stretu doslo a zacal se kacet les, trisky ktere vzdy letaji mohou mit podobu nekdy az tramu. Trisky ktere letaly pri kaceni v CCCP maji podobu millionu dodnes v Rusku nespocitanych. To tvrdim s jistotou tak velkou ze az nekecam:-)
    Shalom:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Kaslete na Obamu. Staci zavrit AIPAC a vsechny ostatni loby, ktere slouzi cizim zajmum a Amerika se vrati zpet svemu lidu.
    Potkal jsem praveho Afgance, ktery mi rekl, ze bylo lepe v dobe ruske okupace nez ted.
    Americane podporovali dovezeny Taliban, ktery sice vyhnal SSSR ale take znicil afganskou kulturu a nastolil extremni Islam.
    Dnes USA valsi proti Talibanu a Afganci trpi vic nez kdy jindy.
    Ze Amerika hleda jakehosi Osamu bin Ladena prave tam a nabizi tamejsim lidem demokracii je podivna pohadka.

    OdpovědětVymazat
  10. Astr: "Pokud mas podezreni ze kecam, udelej PSM (Politicke Skoleni Muzstva) kde a v cem."

    To školení už dávno proběhlo, buďto jsi chyběl, anebo nedával pozor... : )

    OdpovědětVymazat
  11. Ale Vodniku, s ohledem nato ze mi tam dal AJ smajlik, znamena to ze mi tam nasel nejakou "proceduralni" chybu ci dokonce mozna az nekorektni pohled na beh veci v USA dnes. Vy tam souzi imperialisti zijete a nepritele spravne ci nespravne bijete.
    Kdyby nic jineho tak nekteri lide cas od casu musi slyset jiny nazor, jinak by to mohlo dopadnout jako se soudruhy z Kremlu. Ti se take stale ubezpecovali jak jsou nej nej nej a chteli to slyset od svych slabsich bratru ktere branili az neubranili:-(

    S podporou ruznych rezimu, tos Vodniku z Cali uhodil hrebicek na hlavicku.
    Napred pritel a za kratky cas nepritel.
    Napred podpora Talibanu, nyni boj proti nemu.
    Takovych otocek je vice:-(
    Sadam pritel pote nepritel.
    General Noriega z Panamy, napred pritel a spolupracovnik, pote nepritel. Invaze a za nespolupraci a protiveni se velkemu Bratru kriminal.
    S tou pohadkou je to ale velice podivne. Lidu se vypravi podivne pohadky.
    Pohadky ktere ja jeste pamatuji nebyvaly krvave a dobro pravda a laska v nich vzdy vitezily. Sice tam byl obcas nejakej hloupej Honza, ale nikdy blbej lid.
    FSECHNO je to nejak jinak od te doby co svetu vladne naplno TRH a jeho DUCH a zase na konci i na zacatku toho vseho FSICHNI ti financni illuminati co se mohou pretrhnout ve snaze slouzit lidu a nikdy jinak :-(

    OdpovědětVymazat
  12. Americane si zase povidaji o tom, ze Lyndon LaRouche, zivotnim poslanim anarchista, kriminalnik, ktereho nekteri z vas jiste obdivuji :-), casto verbuje alkoholiky, homlesacke veterany za ucelem provokace, ruseni verejneho poradku a pro propagaci jeho podvratnicke organizace.
    Ochranne gorily na aljasske Fair presne splnily to, proc tam byly zamestnane, coz je kvuli bezpecnosti navstevniku a vyhazovani vlezlych vytrzniku z festivalu. Provokujiciho veterana vyhodili, no a co? To v Australii je nechate rvat hodiny a jeste jim podekujete za otravovani verejnosti?
    Nu, Amerika plna rednecku to vidi jinak a vsimnete si, ze si vzdy prosadi svou. Manipulovat se moc nedaji, neb maji stejnou krestanskou viru uz stoleti a i jinak nejsou tolik na systemu zavisli, nekteri jeste umi postavit vlastnorucne srub, zastrelit divokou pro potravu a vychovat 5 deti, takze NWO na ne ma pramaly vliv. Ziji si vesele a bezstarostne, zatim co cholerici, neurotici se vzteklou nenavisti jen dusi, nacez umiraji na infarkty a nemoce vyvolane depresi.

    OdpovědětVymazat
  13. Astr:"ze mi tam nasel nejakou "proceduralni" chybu ci dokonce mozna az nekorektni pohled na beh veci v USA dnes"

    To je prostě zjevná propaganda, zneužití prosťáčka (na tom videu), apd. Tam není co hledat...

    OdpovědětVymazat
  14. To je prostě zjevná propaganda, zneužití prosťáčka (na tom videu), apd. Tam není co hledat...

    To souhlasi, zatim co na te propagande vladni a jejim zneuzivani prostacku je toho k hledani na pokracovani :-( Jak u Vas krmili a vlastne krmi dodnes prostacky a ti jim to papaji a mnozi z toho az radostne kakaji:-) Posledni priklad jak LID v USA velkou vetsinou podporil tazeni proti Iraku je jen dalsim dukazem "moudrosti" lidu.
    Mimochodem Tve rozbory a kriticke nahledy mnohem presneji ukazuji co neni dobre, ja jsem jen reagoval na az ukazkovou vladni predpokakanost v serii komentaru plnych polopravd.

    K poznamce o odstavec vyse jen to, ze sice nevim jak LyndonLaRouche a jeho obdivovatele, ale vim ze v dejinach lidstva byli vzdy hodni obdivu ti kteri se umeli krutym vladcum postavit a za prava lidi bojovat!
    Bude tomu tak i nadale. I nadale budou existovat kategorie verne nasilnym vladcum a vladam slouzici. Proto konce stretu nevidno, stale se bude valcit a nevinni trpet a umirat:-(
    S vyjimkou neurotiku se vzteklou nenavisti jsou to souctu milliony kteri umiraji zbytecne vinou rezimu jejichz predstavitele sice maji plne ustni dutiny lidu, ale lid byl a je pro ne jen kanonenfutr a a v dnesni dobe predevsim spotrebitel a danovy poplatnik:-(

    OdpovědětVymazat
  15. Astr: Napsal jsem to již mnohokrát, a speciálně pro tebe to napíšu ještě jednou...

    v USA existují v podstatě dvě možnosti, buď zde bude nějaká, relativně rozumná vláda, representovaná v současnosti Obamou, se všemi jeho chybami a nedostatky a nebo se vrátíme do Bushových let, popřípadě nás čeká ještě něco horšího, třeba Sarah Palin a Tea Party.

    To, co ty považuješ zřejmě za nějaké autentické, spontánní protesty proti 'zvůli' současné vlády, blah, blah, blah, jsou v drtivé většině, já tvrdím na 100%, různé prvky jednotné kampaně zaměřené na zdiskreditování Obamy a vedoucí k návratu Republikánů k moci. Terčová populace této kampaně jsou lidé, kteří se neptají, proč je Obama Hitler nebo komunista, věří, že nemá americký rodný list a nebo jsou přesvědčeni, že je Obama muslim, přesto, že ještě před rokem kádrovali kvality jeho křesťanského pastora. Samozřejmě se jedná o pravicové voliče, rozčarovaných stoupenců Obamy je mezi nimi naprosté minimum, podkud vůbec někdo... To se musí vidět, aby jeden uvěřil.

    Člověk by nad tím normálně mávl rukou, ale díky tristní úrovni všeobecného vzdělání a rozhledu mězi těmito masami zde někteří kandidáti těchto klinických blbců vyhrávají primárky. Za takové situace nemá cenu kritizovat nějaké dílčí problémy, které by se jinak daly Omamovi vyčítat - já kupř. považuji skoro celou jeho zahraniční politiku za de facto Bushovskou, okořeněnou navíc Obamovými vlastními chybami - v současnosti ovšem nejde o to, jakou ideologickou podobu (v tradičním slova smyslu) bude mít příští Amerika, ale o to, zda nám zde doslova budou vládnout idioti (za nimiž ovšem ve skutečnosti stojí velké firmy, apd.).

    OdpovědětVymazat
  16. Alexi dik :-)
    Beru to jak si to napsal. Zni to rozumne, ale nevyvratil si mi nazor ze drive pohodove USA je minulost & gone with the wind.

    OdpovědětVymazat
  17. Zde je prave ona podstatna chyba "v USA existují v podstatě dvě možnosti, buď zde bude nějaká, relativně rozumná vláda, representovaná v současnosti Obamou, se všemi jeho chybami a nedostatky a nebo se vrátíme do Bushových let"

    Proc jen dve a proc obe musi byt overeny skrz stejne lobby? Nakonec potom slouzi cizim zajmum a na domaci problemy se kasle. Ve skutecnosti se ty dve strany docela pravidelne stridaji. Jakmile se objevi nekdo s jinymi silne americkymi napady, rychle odpadne. Potom se ukaze Sara Palin a lide ji snad berou vazne. Puhleeze!

    Dnes jsem coural po dalnici a poslouchal ranni radio. Tri stanice debatovali o vyroci valky v Iraku. Vsichni do jednouho souhlasili ze co se v Iraku dokazalo, dlouho nevydrzi a ze za cenu vice jak trilionu dolaru a snad 5 tisic mrtvych soldatu, si Amerika jen pohorsila. V diskusich byla zminka o nesmyslne valce ve Vietnamu, o co vlasne bojujeme v Afganistanu a co vlasne chceme po Iranu. Musi Amerika sesazovat diktatory? Potom bychom meli napadnout severni Korej, Kubu, Saudskou Arabii a jine rezimy, kde trpi lide. Doposavad se valci pouze kolem oleje ci potrubi.

    OdpovědětVymazat
  18. Astr: To jsem ti ani vyvracet nechtěl. Nemyslím si ale, že by se to zde zhoršilo nějak víc, než kdekoliv jinde. To zhoršení začalo v plné síle zhruba před 10. lety, já to soukromě počítám od Gingrichovy kampaně 'Contract with America' ještě za Clintona...

    OdpovědětVymazat
  19. Masivne to slo do zandele ne od
    ...Gingrichovy kampaně 'Contract with America' ještě za Clintona...
    ale kdy Vase a nejen Vase ale cela "zapadni" ekonomika udelala 'Contract with China'
    Az budou mit Cina dollaru ze uz ani na topeni to nebude a zacnou predkladat ucty, doufam uz tu uz nebudeme:-)
    Do prdele to jde i v Evrope kde se dovazi co nejlevneji hlavne z Ciny a co se nedoveze "levne" z Ciny tak alespon nejlepe z jednoho konce Evropy na druhy.
    Madari se muzou potentovat vzteky kdyz jim dovazi treba jahody az ze Spanelska, kdyz oni v jahodach zelenine a ovoci byli mistri uz za Mocnarstvi.
    Dnes jsem na radiu poslouchal vypraveni spravneho rednecka z dob pred 50 a vice lety o Emerickem venkove. To by si mel kazdej prumernej internetovej kecalek co je expert na USA poslechnout. Na vyse uvedene thema treba zajimava informaci ze do 50 let byl cely NY zasobovan z okruhu 50 az 60 majli! To same platilo pro Washington a vetsinu velkych mest. Farmy a farmicky kousek za mestem uzivily milliony lidi. Ted kontejnery s dovozem vsemoznejch sajzdreku hlavne ze nejlevnejsich a z cim vetsi dalky tim pry levneji.
    Jde li neco do prdele hospodarsky, reci vo demokracii to nezachranej:-(
    Vot tak tovarysci imperialisti, jenze tady to rikam asi marne, Modre ptactvo se tu vyskytuje v mire mensi nez male, jen GP sem obcas zavita, ale ten uz take neni kovanej, uz i on jim vyhrozuje ze se porozhledne po necem lepsim:-)
    GP

    OdpovědětVymazat
  20. Astr: 1. Mícháš dohromady akutní a chronické problémy, IMHO.

    2. FYI, již nejméně 10 let zde existuje trend kupování místní produkce, zelenina, vajíčka, trhy, apd. Na Union Square v NYC je kupř. trh, kde si lidé mohou běžně koupit místní potraviny... Samozřejmě, nedá se z toho zásobovat celý NYC, ale to snad platí pro většinu světových měst. Nelze ignorovat rovněž cenu potravin a časový faktor. Ne každý je ochoten jít v sobotu někam na trh (místo do supermarketu) a nebo platit za domácí vajíčka $5.00 za tucet, apd.

    OdpovědětVymazat
  21. Astr: 1. Mícháš dohromady akutní a chronické problémy, IMHO.

    Ja micham?
    Jestli nekdo neco micha tak je to soucasny svet, ktery to micha dnes jinak nez pred 50 , 100 ci vice lety. A micha to tak ze nekteri lidickove jsou na tom stale hure a hure a jini lepe az nejlepe:-(
    Dik za info o trhu z mistni produkce co existuje i v NY.
    Zaskocim tam a posnidam produkty mistni ne super levne pokryte plisni.
    Mozna je cast soucasnych problemu sveta zpusobena hlavne tim, ze lidi pribyva a mnohde se tisni.
    Komentoval jsem co komentoval starej redneck a shoduji se s nim v tom ze se zmenami dnesniho sveta se homosapiens neumi vyporadat. Mozna on by chtel, ale ti kteri mu vladnou nechteji, soucasny bordel jim vyhovuje, vypada to, ze ho k obrazu svemu organisuji:-(

    OdpovědětVymazat
  22. Pane Astr,
    toto je nejpravdivejsi odpoved:
    ""Mozna je cast soucasnych problemu sveta zpusobena hlavne tim, ze lidi pribyva a mnohde se tisni.""

    Je to presne tak, na jedne strane se namnozili vyhladoveli vlci, zoufalci, kteri nemaji co ztratit a na druhe strane jsme my, civilizace o trochu dale, od ktere se da brat. Cim vice se planeta populuje, tim vice bude ubyvat zdroju nutnych k preziti, jeden kolac se bude krajet na mensi a mensi kousky.
    V prelidnenych zemich jako je treba Bangladesh uz se tak deje, lidi pracuji cely den za trochu jidla a pitne vody. Ale nebylo tomu vzdycky tak. Pred mnoha stoletimi, kdyz jeste tato cast sveta nebyla tolik prelidnena, drivejsi Bengal, coz zahrnuje i dnesni Bangladesh mel bohatou historii indicke kultury a na tehdejsi dobu se projevoval vyspelou civilizaci--dnes jeden z nejchudsich statu na svete, ktery je vdecny za globalni TRH.:-)
    Podobne i v Africe a Indii.
    Tlak na ty, co maji od tech, co nemaji se bude automaticky zvysovat, blizime se svetove populaci 7 miliard...

    OdpovědětVymazat
  23. Jen ze nam (tem kteri si na zivobyti vydelavame praci, tou matkou pokroku) tlaky vetsiny nepracujicich( s vyjimkou starych, nemocnych, nemohoucich) pripadaji dost neferove:-(
    Jako ukazku tlaku v tomto pripade sice jen slovniho, zde ukazka tlaku prikladneho :

    Tohle se údajně novináři Petrovi Koubskému doopravdy stalo:
    Obsazení:
    On - Rom v mém věku, mírně ošuntělý,ale ne moc.
    Já: Petr Koubský
    On: "Kolik je hodin?"
    Já: "Za deset minut dvě.
    On: "Pěkne hodinky mate! A ja nemam žadne hodinky. Je toto spravedlive?
    Já: "Nevím, jestli je spravedlivé, že vy nemáte žádný hodinky.Že je mám já,to ale spravedlivé je. Vydělal jsem si na ně.
    On: "Zarobil!" (A přešel do tykání.) "Ty zarobiš, a ja nezarobim. A to je spravedlive?" Já:Tak já vás vezmu k šéfovi. Jestli umíte dělat, co dělám já a budete to dělat líp, třeba mě vyhodí a vezme vás.
    "On: (Přátelským, důvěrným tónem.) "Mazaný kokot ty si!"

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>