neděle 19. září 2010

Israelská demokracie v praxi

28 komentářů:

  1. Opravdu: výspa naší civilisace na Blízkém Východě...

    Tato "demokracie" nemá budoucnost a ten stát rovněž ne...

    OdpovědětVymazat
  2. Proc ne? Podivejte se na to video poradne pane Vodnik. Tam se resi hluboke problemy velice demokratickymi zpusoby. V americkem Kongresu si takovy prubeh debaty na takove thema nedovedu vubec predstavit.

    OdpovědětVymazat
  3. LK: protože výsledkem této "debaty" je, že ta Arabka mluvila místo pěti minut asi půl minuty. Předseda Knessetu sice dělá, co může(?), ale ti poslanci tam neřeší hluboké problémy demokratickými způsoby - oni prostě ukřičují opponentku. Víte, v Tchajwanu se v parlamentě fackují jako Macek s Rathem - a taky jsou tací, kteří tvrdí, že je to výspa demokracie (byť ne naší civilisace) na Dálném Východě (asi ve srovnání s kommunistickou Čínou).

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mi to video pripada jako demokraticka vymena nazoru, poslankyne Zoab jasne provokovala tematem ze strany nepritele, divim se, ze na ni nehazeli smradlava vajicka. A pak ze je arabska mensina diskriminovana, kdyz se jeji zastupkyne nestara o israelske Araby, ale ma zajem hlavne o blaho muslimskych teroristu z jinych zemi.
    Ja si zase nedovedu predstavit zadnou sousedni zemi Israele, kde by nechali opozici a jeste k tomu zenskou volat po autorite jine, nezli te, pod kterou byla zvolena.

    Samozrejme v totalitarnim Ceskoslovensku byl ve snemovne klid a poradek, tam kazdy poslusne drepel a na povel zvedal ruku, nanejvyse soupal nohama. To je spolecnost, po ktere touzi Vodnik, jenze ve svych halucinacich misto stranickeho predsedy si tam dosazuje ruskeho patriarchu...:-)

    Pane Kreutzfeld, v americkem kongresu se taky umi pekne rozdrazdit pri reseni zhaveho tematu. Pro valku v Iraku se poslanci i telesne napadali, jenze se kamery nedivaly a v novinach se psalo o nazorovem "scuffle".

    A Avigor je na ceste do Prahy, jak slysim. Prijede si popovidat s panem Necasem....

    OdpovědětVymazat
  5. To je spolecnost, po ktere touzi Vodnik, jenze ve svych halucinacich misto stranickeho predsedy si tam dosazuje ruskeho patriarchu...:-)
    Já na prvním místě nestojím o to žít v takové "demokracii", jakou vidím na videu. Málokdy bývám sprostý, ale pro Vás speciálně: když víte hovno, tak držte laskavě hubu!...:-((

    OdpovědětVymazat
  6. A to mně je zase úplně jedno, když se nějací kokoti fackují. Víc mi vadí, že kokoti vymýšlejí směrnice a formuláře a standardní postupy a normy. To poškozuje společnost daleko víc než to, jak se k sobě chovají méněcenní jedinci Parlamentu/Knesetu/Kongresu nebo jakém domě pro čuráky.

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych jen dodal, že na základě této "demokratické" "rozpravy", kdy byly pečlivě vyslyšeny její argumenty, byla zbavena všech immunit, které jí jako poslankyni náležely.

    OdpovědětVymazat
  8. GP: tak zatočíme s antisemity a zrádci všemi! Svatý Eretz si rozvracet nedáme!!

    OdpovědětVymazat
  9. Vodniku
    a proc bych mela drzet hubu ja, kdyz se bijete za druhe, aby mohli volne kecat? Proc zrovna mne upirate demokraticke pravo vyjadreni?
    Je to proto, ze svoboda slova ve vasi knize plati jen pro ty, co s vami souhlasi??
    Velmi nekonsistentni a zmateny myslenkovy pristup, ocividne zpusobeny urcitou deprivaci...:-)))

    OdpovědětVymazat
  10. Daniela: když píšete, že toužím po totalitním régimu, tak to není názor, ale pitomý blábol z nevědomosti a nebo - v horším případě - pomlouvačný výmysl.

    OdpovědětVymazat
  11. Po tom jak GP upresnil, ze:

    Já bych jen dodal, že na základě této "demokratické" "rozpravy", kdy byly pečlivě vyslyšeny její argumenty, byla zbavena všech immunit, které jí jako poslankyni náležely.

    je to opravdu ukazka ukazkove parlamentni demokracie:-(

    A trochu tu s tou vymenou nazoru vypada jako na te ukazce. Tam poslankyni nenechali mluvit a kriceli ze je terrorista, zde misto aby tu nekdo rekl ze to co poslankyne kritizuje, ze israelska TV ukazovala a zduraznovala zabery na zranene vojaky vysadku, ale zadne zabery na zavrazdenych 10 lidi na lodi je skutecnost, ze to je brainwashing na pokracovani alias demokracie jen pro vybrane, tak se dozvidame ze Vodnik ma o spravne fungujicim parlamentu predstavy jako o starem realne socialistickem Ceskoslovenskem, navic s dosazenym patriarchou:-)
    To je opravdu debata k veci ve stylu vykriku v predvadenem parlamentu:-(
    Byt to in natura, tak jak vidno chteli by tu nekteri z toho udelat kopii Israelskeho demokratickeho parlamentu:-(
    Jo Vodniku mit vyhrady k Israeli i na cesky psanem internetu znamena ze budes prehasbarovan :-)
    Ani jindy jinak rozumny pan Leon Kreutzfeld se Te nezastane prave proto ze je rozumny a nechtel by prijit ne o imunitu, ale o povest loayalniho obcana. Si konecne uvedom ze kritizovat Israel dnes je trochu jako vrtat do cirkve ve stredoveku. Hrozba upaleni, ready k zapaleni:-(

    OdpovědětVymazat
  12. Taky pěkní orgáni. Já s tímhle dalším domečkem mám taky zkušenosti jen špatné.

    OdpovědětVymazat
  13. S Googlem nebo s tim UUUHOUUU?

    OdpovědětVymazat
  14. S tím Huhu, samozřejmě. Ale furt lepší než NASKL nebo ČIA, to jsou opravdoví loupežníci.

    OdpovědětVymazat
  15. No ja myslim, ze tyhle IT spolecnosti jako gugle nebo fejsbuk jsou taky pekni heisselici. Vedi o nas uz vic nez my sami a tak pokud Huhu nejak zpomali, ze budou vedet uplne vsechno, jedine dobre.

    Pak to zintegruji s ČIA a bude vymalovano. Kdysi se rikalo, ze znameni bestie je implantovany elektronicky chip, ale to uz davno neni pravda, staci pripojeni na Internet.

    OdpovědětVymazat
  16. Vy to nechápete. Je mi úplně jedno, jestli se někdo dozví, že někdo je prase a má na dvorku bordel, nebo že se někdo dozví, že nějaká puboška právě papá upa bestovní knedlíčky s rajskou.

    Mě sere, že mnou zmínění si vytvářejí práci, která by bez nich neexistovala. To by ještě tolik nevadilo, bylo by mi jedno, že si vlastní (i když zbytečnou) prací vydělaj. Ale oni ještě mají ten hnusný zvyk kvůli té své "jenprosebeexistující" práci zavalovat prací ostatní, aniž by je zajímalo, že jim je do toho vlastně úplný hovno a prostě to není jejich práce. Takže třeba já už díky tomu, aby se tihle kokoti uspokojili, přišel za tenhle rok už tak o 50 000 a kus života, protože jsem se místo opravdu své práci musel věnovat těmhle úřednickejm sračkám, který mi samozřejmě nemůžou přinést to, co bych jinak vydělal.

    A než začnete zase psát něco o špatném managementu - máte a nemáte pravdu. Najmout si sólo člověka na to, aby dělal jen tyhle sračky, to si možná může dovolit nějaká s.r.o, ne víceméně státní podnik.

    OdpovědětVymazat
  17. No tak to mate jiste pravdu, spatna regulace, ktera jen pridelava praci, to je kafkarna.

    Ja zrovna taky dneska jednu resil. 17. cervna jsem zmenil trvaly platebni prikaz, omylem na 16. Takze to ten system nejak automaticky vzal na rok 2011 (jejich chyba, moje skoda). Takze jsem v cervenci zmeskal platbu, doplatil a zmenil prikaz znovu. On se automaticky zmenil na 2011. Ja jsem clovek chybujici, tak jsem si toho nevsiml.

    Takze jsem po dalsich 2 mesicich a 2 zmeskanych platbach doplatil a zavolal sporitelne. Oni mi rekli, ze ty jejich stare back-end systems takhle funguji, ze neni mozne zmenit budouci zmenu (2011). Kterou navic podle nejakeho algoritmu udelal ten jejich system a ne ja.

    S Huhu se a alespon mluvit, ale se spatnym algoritmem ne, podivejte se na zdroje financi krise. Tam pocitace sekaly derivaty podle spatneho algoritmu rychleji nez Bata cvicky a jak jsme vsichni dopadli.

    OdpovědětVymazat
  18. A těch papírů, co jsem kvůli tomu za půl roku potisknul, na to museli pokácet aspoň půlku Brd ... a nevidím jedinej, byť sebemenší přínos, protože celý to spočívá v tom, že vůbec nezáleží na tom, co se reálně udělá, ale na tom, jestli se to správně někam zapíše. (A že se někam zapíše, že se to zapsalo. Pak někdo zkontroluje zápis o tom zápisu i původní zápis a udělá o tom další zápis, a tak dál...)

    OdpovědětVymazat
  19. Nekdy si rikam, jestli to nebylo lepsi tenkrat na Suezi. Kdyz mel nekdo problem, tak jsme to do nej naparili z kanonu a no problem. Dneska by nekdo furt nekam volal, neco psal...

    OdpovědětVymazat
  20. Já si hlavně říkám, jestli on ten Juchelka nemá tak trochu pravdu, že ten československý reálný socík nebyl zas taková hrůza.
    Vždyť co? Kádrovákům bych řekl, že Lenin je můj táta a Gottwald moje máma. Do ložnice bych si dal bustu Maa, občas bych do kádrového posudku o nějakém kolegovi napsal, že se v knihovně otočil zády k obrazu soudruha prezidenta, na VŘSR chodil do lampiónového průvodu a na Prvního máje někde v křoví prznil svazačky.
    To všechno je snesitelnější než tohle šukání mravenců.

    OdpovědětVymazat
  21. Snesitelnost nesnesitelneho:-(
    Souzi fsechno spatne
    spravne trzni navyky
    odstrani Vam zlozvyky
    neuzivat motyky
    pri hloubeni krytyky
    nadelaj vic rotyky
    navstevnici putyky
    nezli svazak z googlu
    pri foceni z uhlu

    OdpovědětVymazat
  22. Nojo, Stary pane
    to vse jiste za realneho socialismu existovalo, ale bohuzel soudruzi nezustali nalezite uvedomeli, zleniveli a lajdacky hospodarstvi probendili. Meli jste poslechnout soudruha Jakese, ten vas varoval pred cizackymi vlivy.

    OdpovědětVymazat
  23. Pane JzP,
    Mne pripada, ze je tento stav obecnim stavem cele EU, nejen Ceske republiky. Sleduji to trochu kvuli tomu, ze situace se podoba i te americke v tom, ze dnesni administrativa vyrabi umele pozice (stimulus package), financovane pujckami a ktere v konecne fazi splaceji danovi poplatnici. A z toho se lihne dalsi zbytecna byrokracie.
    Uskrovneni na druhou stranu by znamenalo velkou nezamestnanost..

    Dobrovolne reseni se konat nebude, napred by musely vyschnout prameny, ktere ty pujcky davaji..

    Pro ceskou specifiku sleduji blog pana Matejky zda se mi velmi informovany...

    OdpovědětVymazat
  24. Vazeny JzP, "obrácení kormidla" se nedočkáme, jen dalsiho mirneho natoceni a to v takovem smeru v jakem banksteri urci na jakem se oni dohodnou.
    Pravdepodobnost ze se sejdou vlady ekonomicky nejmocnejsich zemi a dohodnou se na tom co PORUCI tem kteri hybaji s penezi, jen mensi nez mala:-(
    Od pana Matejky nelze cekat nic a to ani v pripade kdyby byl sam premierem. Je totiz jakoby Klausovym zakem s tvrzenim ze TRH se umi regulovat sam a nikdo mu do toho nema kecat ci jej dokonce zkouset regulovat. V tom pripade by mohl maximalne dat TRHu docasnou chanci aby se predvedl tim ze by do trznich vztahu vubec nezasahoval. Udelal by tim zasluznou ve, dokazal by ze TRH sam o sobe se umi opravdu regulovat pokud je o nektere trzni vztahy, jen tam chybi nektere lidske faktory ktere trhu komplikuji zivot tak ze je pak nelidsky. Proto lide voli v demokraciich sve zatupce aby hajili lidske zajmy.
    Bohuzel nehaji, haji trzni, haji zajmy vladcu trhu na miste prvnim. To je dnesni podoba sveta a bude hure, nebot neni nikdo kdo by s kormidlem otocil ve prospech vetsiny lidi.
    Zatim ze vzdy kormidla pootacela bud valkami a nebo revolucemi.
    Jedine ze by sestoupil sam Stvoritel a rekl, ze uz toho bordelu ma dost.
    howk

    OdpovědětVymazat
  25. Ja bych chtela doufat, ze pootoceni kormidla bude mit zachranou funkci, jako kdyz lod tesne mine utes. Zapadni svet nezacne vyrabet opravdicke hodnoty do te doby, nez se to vyplati. Mozna to bude znamenat zacit znova po zkolabovani, nevim, ale zivot me naucil, ze se stane vzdy neco jineho, nez jsem ocekavala a na co jsme se jakz takz pripravila.
    Pan Peter Schiff je vyborny globalni strategista, ten si muze dovolit prognostiky pro majetne, ackoliv ani on neni neomylny. Pro budoucnost doporucuje kupovat nemovitosti, zlato a setrit penize, neb ocekava umelou inflaci ke snazsimu splaceni obrovskych zadluzeni. My bohati nejsme a tak si zpivam "Que Sera,Sera..."

    OdpovědětVymazat
  26. JzP: tos mě docela překvapil s tím Matějkou. Já od něj znám jen zběžně pár článků ze Psa a pokud se pamatuju, nebyl mezi nimi jediný, který by mě nenasral...

    OdpovědětVymazat
  27. Guy Peters řekl(a)...
    "Já bych jen dodal, že na základě této "demokratické" "rozpravy", kdy byly pečlivě vyslyšeny její argumenty, byla zbavena všech immunit, které jí jako poslankyni náležely.""

    Tak toto prohlaseni, mily Petersi, je uplny blabol!!!

    Na svem webu postujete video, ktere
    nema s odnetim immunity poslankyne Haneen Zoabi vubec co delat!!!!
    Dokumentuje se jeji projev, ktery byl haklovan, ale take to, ze ji nazyvali teroristkou. A proc ji nazyvali teroristkou, veleuceny pane Petersi? No preci proto, ze se zucastnila akce Flotila Svobody a to (snad) vite, se v Israeli oznacuje za terorismus.

    Usla vam zakladni pointa hadky v Knessetu a abyste svoji neinformovanost jeste lepe odhalil a zduraznil, tak postujete vyse citovany blabol.:-))
    Neb to je opravdu nesmyysl. Haneen Zoabi ztratila sve parlamentni vyhody-immunitu a diplomaticky pas
    NA ZAKLADE JEJIHO ZUCASTNENI SE NA LODI M. MARMARA. (Knesset hlasovani 13.cervna 2010)
    a ne na zaklade videove "rozpravy" v Knessetu, jak se zdejsim ctenarum snazite nabulikovat...:-)

    OdpovědětVymazat
  28. Ježišmarjá, "Danielo", každý příčetný člověk ví, že nebyla zbavena immunit na základě svého vystoupení před kostnickým koncilem v Jerusalémě.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>