středa 24. října 2012

Jak to bylo?

Tak nebo onak?

Až se to objeví na youtube, dejte sem, prosím, link!

71 komentářů:

  1. Video prý existuje - tak snad ho zveřejní, a kompletní.

    OdpovědětVymazat
  2. Pochybuji, ze nejake video pomuze. Pokud v nem zazni nejake oplzle ci antisemitisticke nadavky ze strany zastancu Srbu, oznaci "alternativni" media kriklouny za "pravicove provokatery".
    A ono k urazkam doslo. Priznava to i autor druheho odkazu.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že někteří si umí udělat názor rychle a jednoduše. Vy se, pane, do nebe dostanete :-)

      Vymazat
  3. Pokud je to tak, nejsem vubec sam. Nazor si rychle a jednoduse udelal i pan autor. Kdyz nekdo prijde na autogramiadu kricet cosi balkanske reznici, tezko muze byt rychle a jednoduse oznacen jako "napadeny".
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a?

      Já si radši na ten důkaz počkám a teprve pak budu dělat nějaké soudy.

      Vymazat
    2. O té balkánské řeznici ten pán křičel až poté, co mu roztrhala ten plagát, křičela "Get out!" a vyháněla ho občanka. Takže napadený byl.

      A že je to (nejen balkánská) řeznice, to si já ostatně myslím taky.

      Vymazat
    3. Vodníku, vy jste tam byl? IMO vyčkejme na to video.

      Vymazat
    4. JzP: ano, na jednom z těch plagátů skutečně byla. :-)

      Vymazat
  4. Když to tam neni do teď, může to také znamenat, že to tam už bylo.

    OdpovědětVymazat
  5. Nu, video je uz na svete a objevilo se na strankach, ktere ja osobne povazuji za neonacisticke. Tedy na www. zvedavec.org. Podotykam, ze poznamka k orientaci toho webu je jen muj nazor.
    Pres to, ze bylo video zcela zrejme natoceno (a editovano i vystrihano) protestanty to vypada, ze to byla prave pani Albright, kdo se choval slusne. Trhani plakatu ci jinych priznaku agresivity jsem si zatim nevsiml. Jeji vyzva k odchodu prisla az ve chvili, kdy doslo ke strkani a urazkam.
    Tresnickou na dortu je pan, ktery prisel protestovat za prava srbske mensiny proti muslimske vetsine s satkem palestinskych muslimu kolem krku.
    Zivot tropi hlouposti.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Video je také, pro citlivky bojící se naciwebů, na YT: https://www.youtube.com/watch?v=KrMkANRr5-g

      Vymazat
    2. Tresnickou na dortu je pan, ktery prisel protestovat za prava srbske mensiny proti muslimske vetsine s satkem palestinskych muslimu kolem krku.
      Proč? Nebo už je, nedej Bože, palestinský šátek v ČR kontextuální extremism?

      Vymazat
    3. Hlavně v tom vypadal jak debil...

      Vymazat
    4. No, ja jenom ze ten pan zrejme zachovava spravnou stranickou linii. Palestinsti muslimove - good, kosovsti muslimove - bad.
      Canadian

      Vymazat
    5. Yamato: Hlavně v tom vypadal jak debil...
      Skutečně si myslíte, že je to to hlavní?

      Canadian: určitou logiku to má. Palestinští muslimové jsou utlačovaní, kosovští utlačovatelé, hrubě řečeno. To je rozhodující.

      Vymazat
    6. Určitě mnohem podstatnější než námitka pana C.

      Vymazat
    7. Canadian: FYI, palestinskou šálu nenosí jen palestinští muslimové (viz můj odkaz výše, který jste zřejmě přehlédl). Ta šála (keffiyeh) je všeobecně považována za symbol národně osvobozeneckého boje Palestinců proti israelské okupaci (ať už si o tom myslíte co chcete) a není spojená s islámem (podle Wikipedie ji nosili i příslušníci židovských kmenů).

      Takže ten pán z videa je v tomto ohledu naprosto konsistentní.

      Vymazat
    8. Takze pan z videa podporuje nosenim saly narodne osvobozenecky boj Palestincu a nikoliv treba Kosovanu. Treba nepovazuje Kosovany za narod, protoze nemaji svuj vlastni jazyk. Ale to Palestinci taky ne. Ja bych radeji podporoval narodne osvobozenecky boj skutecnych narodu.
      Souhlasim s vami v tom, ze vsichni Arabove zijici v Palestine nemusi byt muslimove, ale to jiste plati o Kosovanech take.
      Canadian

      Vymazat
    9. Bez vlastního jazyka není národ?

      Vymazat
  6. Tak tahle bublina praskla hodně rychle :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Na videu skutečně není vidět, že by Albrightová osobně trhala ty plagáty, v jednu chvíli je vidět pouze, jak je smetává ze stolu. Což samozřejmě neznamená, že je netrhala, protože z videa není ani slyšet nic o balkánské řeznici, ke kterémuž výkřiku se protestující sami přiznali, ani její označení demonstrujících za "válečné zločince". Je vidět, jak MA křičí "Get out!" a jak plagát trhá někdo z jejích lidí (ochranka?). Ačkoli s akcí souhlasím a fandím jí, myslím si spolu s JzP, že po výzvě opustit prostor měli přestat dělat rotyku a vypadnout.

    Summa summarum, podle toho, co je vidět z videa, by lhaly obě zprávy, ta z Lidovek ovšem víc. Jestliže Vladimír Dvořák lže o tom, že MA sama trhala plagáty, pak věci své škodí, místo aby jí prospěl. Chtělo by to buď ještě nějaké záběry nebo více svědků.

    JzP: nekorrketní chování MA, pokud k němu došlo, na videu není. Končí to tím, jak klidně s úsměvem podepisuje další knihy. Nemělo by Tě to překvapovat: osoba, které visí kolem krku statisíce mrtvol nevinných lidí, decorum zachovat umí! Tento typ lidí Tě umí střelit mezi oči a pak ve vedlejší místnosti přátelsky rozmlouvat s Tvými rodiči.

    OdpovědětVymazat
  8. Zda se, ze plakaty a videa zmackala ochranka nebo poradatele. Skoda, ze je editovane. Cela vytrznost (a nic jineho to po vyzve k odchodu uz nebylo) netrvala tak dlouho.
    Pokud se kritiky te pani a cele akce NATO tyce, po bitve je kazdy general. Ale v dobe kdy zily statisice kosovskych muslimu pod stany a nikdo nevedel co s nimi, se jine reseni nenabizelo. Zni to cynicky, ale ono je nakonec lepsi, kdyz je z domova vyhnana mensina a ne vetsina. Bez ohledu na nabozenstvi nebo etnickou prislusnost.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anebo se taky do všeho hned nesrat, že?

      Vymazat
    2. ono je nakonec lepsi, kdyz je z domova vyhnana mensina a ne vetsina.
      Tohleto bych být Vámi moc nahlas neříkal! Implicite suggerujete, že by menšinová židovská entita měla být z israelského domova vyhnána, bez ohledu na náboženství. Takový způsob uvažování by se Vám nemusel vyplatit!

      Vymazat
  9. Vy Yamato Sane rikate nesrat se - jenze tehdy se jednalo o temer milion uprchliku, tedy o nejvetsi evropskou humanitarni krizi od dob 2. svetove valky. Zima byla na krku a Milosevic ty lidi zpatky domu pustit nechtel. A tak se zacalo po vycerpani vsech diplomatickych moznosti bombardovat. A ze to odnesli hlavne nevinni Srbove ? To se Nemcum stalo taky.
    Proc do toho Vodniku pletete zidy, veru nechapu. Tech neni mensina (zatim) a naucili se proti ruznejm Milosevicum a Hitlerum branit.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jeden z více pohledů na věc. Ta krise nevznikla z ničeho.

      A když se jí stane?

      Vymazat
    2. Tech neni mensina (zatim)
      V celé oblasti definitivně! A nyní i ve státě Israel. Pletu je do toho, protože to pěkně demonstruje chybnost Vašeho, jak sám říkáte, cynického pohledu na věc.

      Jinak problém Kosova a celé Jugoslávie je velmi zapeklitý a nepochybuju o tom, že na věc budeme mít opačný názor.

      Vymazat
    3. Bombardování začalo v dubnu, takže na krku nebyla zima, ale konec jara a léto. Myslel jsem, že v Kanadě máte stejná roční období?

      Kromě toho milión uprchlíků nebyla příčina, ale následek bombardování. Miloševič samozřejmě dělal vše možné pro jejich návrat domů, protože Srbsko bylo už plné uprchlíků z Chorvatska a Bosny a noví představovali mimořádnou zátěž. Američané ovšem vracející se uprchlíky bombardovali přednostně.

      A co se týče diplomatických řešení, kdyby Američané neříkali Albáncům "odmítejte Miloševičovy návrhy (kterých bylo nepočítaně), když vše odmítnete, my vám pomůžeme Srby, Židy, Cikány atd všechny vyvraždit nebo vyhnat", třeba by se něco ujalo. Pak by se ovšem bombardovat nemohlo, že?

      Vymazat
    4. Ad Anonymní: to je sice všechno pravda, ale v novinách a v televisi říkali něco jiného (že ty zástupy uprchlíků byly až po bombardování, to už si zase nikdo nepamatuje), takže s tím na Canadiana nebo Danielu nechoďte, protože to bude nejspíš nějaká spiklenecká theorie. Zajímavé je, že s těmito lidmi nepohne ani fakt, že naprostá většina sionistických a israelských Židů, se kterými jsem se o tom bavil, byla na straně Srbů proti tzv. "mezinárodnímu společenství" s jeho humanitárními bombami, ačkoli obvykle jejich (tj. Daniely & spol.) názory kopírují názory (pravicových) israelských vlád...

      Vymazat
    5. Anonymni - s tou zimou na krku jsem se mylil, ve vsem ostatnim se mylite vy.
      Bombardovani srbskych vojenskych cilu a infrastruktury mohlo jen tezko vyhnat lidi z Kosova. A ti uprchlici uz vubec nemeli duvod prchat do Srbska. Naopak - byla to Milosevicova kapitulace a odchod z Kosova, co zastavilo etnicke cistky a pokus o genocidu ze strany srbskych band, ktere komunista Milosevic podporoval.
      Pochopitelne, v prubehu te valky doslo ke spouste bezpravi a zlocinu na obou stranach, ale dnes je v cele oblasti pomerny klid. Velkou zasluhu na tom ma i politika pani Albright. Ze ji kvuli tomu jisti lide zurive nenavidi a jsou ochotni ji sproste pomlouvat a urazet - to uz je riziko lidi, kteri se snazi delat neco dobreho a pozitivniho.
      Canadian

      Vymazat
    6. Canadian: Vy máte co dohánět, co se informací ohledně Kosova a Jugoslávie týče, ale to za Vás tady neuděláme. Snad jen k té větě, že "bombardovani srbskych vojenskych cilu a infrastruktury mohlo jen tezko vyhnat lidi z Kosova": samozřejmě, že mohlo, a navrch po tom "bombardovani srbskych vojenskych cilu a infrastruktury" se Srbové zcela pochopitelně nasrali a začali (někteří) skutečně ve velkém vyhánět Albánce, kvůli kterým to začalo. Výsledek dnes: všichni vyhnaní Albánci jsou zpátky, Srbové jsou buď mrtví, vyhnaní nebo se krčí v enklávách pod zcela nedostatečnou ochranou KFOR. Velkou zasluhu na tom ma i politika pani Albright.

      Vymazat
    7. Anonymni - s tou zimou na krku jsem se mylil, ve vsem ostatnim se mylite vy.

      Nikoliv, nemýlím. Bombardování srbských vojenských cílů jistě Albánce nevyhnalo, zato bombardování kosovských civilních cílů ano. Vyhánění Albánců ozbrojenci z UCK (vycvičených a vyzbrojených Západem) mělo rovněž vliv. Albánští i jiní uprchlíci před UCK prchali na všechny strany víceméně rovnoměrně, i do Srbska i do (tehdy ještě jugoslávské Černé hory i do Makedonie i do Albánie).

      Srbové uprchlíky přemlouvali k návratu, ale Američané vracející se uprchlíky bombardovali přednostně. Probíralo se to podrobně i u soudu v Haagu (kde se pokoušeli oběti amerických bomb připsat Miloševičovi).

      Miloševičova kapitulace čistky nezastavila, ale rozpoutala. Před bombardováním nebylo Kosovo vyčištěné, ale multietnické (a výrazná většina zabitých v tehdejších srážkách byli Srbové zabití teroristy z UCK), to až po bombardování začaly čistky (Nealbánců) a dnes je kromě několika enkláv, v podstatě velkých ghett, zcela etnicky čisté.

      Ke "spoustě zločinů a bezpráví" došlo jen na jedné straně, kdyby to bylo na obou stranách, tak by obžaloba při soudu s Miloševičem v Haagu neutrpěla tak monumentální porážku, stačilo by srbské zločiny popsat.

      Dnes v Kosovu je klid jen tam kde jsou Nealbánci vyvraždění nebo vyhnaní (stejně jako v Německu byl roku 1942 taky klid a žádné problémy s antisemitskými šarvátkami na ulicích, zatímco dneska jsou, ale kvůli tomu si tehdejší Německo nedáme za vzor a nebudeme říkat že to byla "dobrá a pozitivní politika").

      Na etnických čistkách, vraždění a vyhánění, vypalování kostelů a klášterů má Abrightová velkou zásluhu a proto je slušným lidem odporná jako Hitler a Mussolini, i když ti, pravda, v Kosovu nenatropili takovou zkázu.

      Co se týše etnických čistek, stačí srovnat % menšin v hlavních městech - Bělehradě, Sarajevu, Záhřebu a Lublani kdykoliv po roce 1992, a bude jasné, kdo prosazoval politiku etnických čistek a kdo svobodné demokratické mnohonárodní společnosti. Budete patrně překvapen.

      Vymazat
  10. Video ukazuje jeste vetsi taskarici, nez jsem si odvodila z clanku. Vudce pratel Kosova se ozdobil jako filmova hvezda arafatskou uterkou okolo krku, a s tragickou tvari presentoval sve dilo. Za nim hrsticka roztodivnych individui typu vyhazovacu az po knourave tyglicky. Je mi jasne, ze M.A. urazeli (pak vyeditovali a jeji sebemensi chybicka by byla dychtive filmovana. To se nestalo a M.A. situaci dustojne zvladla. Naopak, blamaz a trapak pro aktivisty-hecklery..
    Po akci dvorsky Borat lhal o trhani plakatu a take o tom, ze M.A. nazvala nekoho valecnym zlocincem, - patheticky ze sebe dela hrdinu a mucednika. Stal se absolutne neduveryhodnym spolu s jeho reportazi z Kosova.
    Na jednu stranu tragicke--vlastne postizenym, nevinnym Srbum skodi.

    Fronta lidi cekajici na podpis knihy M.A. byla obrovska,
    ciliz tech 5 demonstrantu je jen okrajovy fenomen a o srbskou kausu se, jak se ukazalo, lidi vubec nezajimali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo, ja mam souseda Srba, ktery nemuze prijit Milosevicovi a jeho bande ani na jmeno. Slusni Srbove kteri prisli o vsechno se musi citit presne tak, jako se citili po prohrane valce Nemci. Clovek ktery by se jim snazil "pomoci" tim, ze by sproste nadaval byvalemu americkemu ministrovi zahranici by zaslouzil leda tak zavrit do blazince.
      Canadian

      Vymazat
    2. Slusni Srbove kteri prisli o vsechno se musi citit presne tak, jako se citili po prohrane valce Nemci.
      Slušné Srby nepřipravil "o všechno" Milošević, byť mu Váš soused nemůže přijít na jméno. Assád, Hussejn, Khaddafí nebo Milošević nebyli žádní miláčci (jakkoli z nich byl Milošević o pět tříd snesitelnější a v jeho Jugoslávii se i kosovským Albáncům žilo líp než nám pod Husákem), ale po osvobození humanitními bombami je to tam všude mnohem horší.

      Vymazat
  11. Fakt ke, ze kdyz se rozkladala byvala Jugoslavie, Bill Clinton mel osklivy skandal a televizni obecenstvo se zajmem divalo na reseni definice co vlastne je sex. Mezitim umiraly nespocetne haldy lidi ale v televizi se ukazovalo jak vsude jezdi na bilo natrene obrnene vozidla s metrovymi pismeny UN.
    V televizi to hezky vypada, jako ze UN nekde pomaha.
    Ovsem humanitarni bombardovani byla jina vec. Kdo, mimo USA ma B-52, B-1 a B-2? UN urcte ne!
    Kosovo se jaksi "osvobodilo" a dnes tam je pomerne malo obyvatel. Ale malokdo si uvedomuje, ze v malem state jsou vubec nejvetsi americka kasarna (Bondsteel) a udajne dalsi.
    M.A. mela jistou roli ale nebyla sama.

    OdpovědětVymazat
  12. vodnik007:
    Ale malokdo si uvedomuje, ze v malem state jsou vubec nejvetsi americka kasarna (Bondsteel)

    Nikoliv. Tvrzení je oblíbeným tématem moderních konspiračníků. V Bondsteel je minimální kontingent amerických jednotek, jelikož armáda nemá prachy na nějaké Kosovo, jsou daleko důležitější oblasti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Minimalni? Jste lhar.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Bondsteel

      Vymazat
    2. Buď lže, nebo to byl pěknej tunel. No leho, k čemu tam teda stavěli takovou velkou základnu, když zeje prázdnotou?

      Vymazat
    3. Vodniku 007, nemusite hned lidem nadavat do lharu. I ten vas odkaz rika, ze jde o nejvetsi zakladnu, ale jen na Balkane a ze jeji vyznam je uz dnes pochybny a proto bude mozna zavrena.
      Canadian

      Vymazat
    4. Pochybný? No to je přesný - něco se postaví, pak se zjistí, že je to pochybný. Někde něco vybombardujem, po čase je to třeba taky pochybný. Však z cizího krev neteče, že jo?

      Vymazat
    5. Jiste. Zakladna se postavi tam, kde je potreba. Pokud uz neni potreba, tak se odstehuje. Z Iraku i treba z Granady Americane take odesli. Kdyby ve zminenych zemich zustali naveky, zlobil byste se jeste vic a oznacoval je za okupanty.
      Canadian

      Vymazat
    6. Co zdejší diskutéři zpravidla postrádají, je uvědomování si historických souvislostí. Camp Bondsteel byl plánován a postaven před 9/11. Po útocích na WTC se vojenské priority značně změnily a Bondsteel přestal být důležitý a armáda musela investovat úplně někam jinam. Z Kosova nikdo Ameriku neohrožuje, to je čistě evropská záležitost. Amerika se do věci vložila na konci 90. let, kdy situace byla neudržitelná a evropané se nemohli rozhodnout co dělat s balkánskými masakry...

      Vymazat
    7. Neminil jsem nadavat ale slovo lhar vyjadruje fakt, ze pan leho dobre vi, ze Bondsteel neni mala zakladna.
      Daniela se take ukazala. "jen provisorni, drevene stavby"? Ha: "The base has 250 semi-permanent SEA huts with advanced facilities."Provizorni?
      Co je podivne, ze tam jsou takove kasarna? Ze o nich snad nikde v nasich synchronizovanych mediich neni ani zminka.
      Kdo hleda najde a zase se ukaze zajimava informace, kterou tady Daniela umyslne zahaluje: "Camp Bondsteel strategically lies close to the planned Albanian-Macedonian-Bulgarian Oil (AMBO) pipeline. Also known as the Trans-Balkan, the pipeline project will transport the Caspian oil from Bulgaria to Albania via Macedonia. The $1.5bn AMBO pipeline is sponsored by the US-based consortium Albanian Macedonian Bulgarian Oil Corporation. It is expected to be completed in 2011. One of the objectives of the base is that it is expected to protect the AMBO.
      http://www.army-technology.com/projects/campbondsteel/

      Vymazat
    8. Vodniku 007 - Leho nenapsal nic o male zakladne. Napsal, ze na te zakladne je dnes minimalni kontingent vojaku. Jste to tedy vy, kdo lze.
      A jak byste prosim prelozil vyraz "semi-permanent SEA huts" ? Koupil byste si dum charakterizovany jako "polostala bouda urcena pro jihovychodni Asii ?
      Canadian

      Vymazat
    9. http://www.globalresearch.ca/kosovo-s-mafia-state-and-camp-bondsteel-towards-a-permanent-us-military-presence-in-southeast-europe/30262

      Vymazat
    10. Vodník007: to bude nějaká spiklenecká theorie rudohnědých antisemitů, protože v Lidovkách o tom nebylo.

      BTW, čím to, že i v téhle válce byli americkými spojenci ti nejhorší - fanatičtí mudžaheddíni, mafiáni, drogoví dealeři, obchodníci s ženami a s lidskými orgány? Americký způsob obrany "našich"(??) hodnot žido-křesťanské(??!!) civilisace vyháněním Židů a křesťanů je nad moje chápání...

      Vymazat
    11. Oprava:
      žido-křesťanské(??!!) rudohnědých antisemitů?
      Nutne si uvedomit, ze Semite jsou i arabsti lide, pokrevni bratri originalnich Zidu.
      Cili je presnejsi si opravit termin z zido-krestanske na zido-islamskou spolecnost.
      Rozklad krestanske spolecnosti je potom lepe pochopitelny.
      Take bych nevinil Americany ale jejich sionistickou vladu, ktera slouzi predne cizim zajmum a na domaci zalezitosti doslova kasle.

      V Lidovkach je jen zminka o velikosti kasaren.
      http://www.lidovky.cz/zit-na-zakladne-je-to-jako-v-malem-meste-dyl-/ln_zahranici.asp?c=A080917_150009_ln_zahranici_svo

      Vymazat
  13. jeji vyznam je uz dnes pochybny a proto bude mozna zavrena.
    Hm, že by se Srbové, Židé a Cikáni zase vrátili do Kosova?...

    OdpovědětVymazat
  14. Ja si myslim, ze Camp Bondsteel je nejvetsi "zakladna" svou rozlohou, ale jsou tam v podstate jen provisorni, drevene stavby, vojaci tomu rikaji 'Sea huts'.Slouzi symbolicky jako oznaceni zapadniho vlivu, dnes uz vicemene predano NATO. Nerozumim, co je na tom podezreleho, ropa z Kaspickeho more tudy stejne nepotece.

    Kosovo uz bylo ztracene davno, uz od te doby, co se Albanci-muslimove rozmnozovali v mohutne mire a krestansti Srbove se zacli citit v diskriminovane mensine. Uz za Jugoslavske federace, jeste pred Milosevicem tam byly caste a silne ethnicke nepokoje. Srbove odchazeli do vnitrozemi Srbska a zbytek nemel deti.."Uloupene" Kosovo neni jen politicky, ale predevsim demograficky problem..Dve naprosto odlisna ethnika se neshodnou, v tomto evropsky multikulturalismus naprosto selhava..Jeste k tomu ta divoka srbska natura a na konflikt je zadelano. Jeden cas jsem se stykala s Chorvaty, ti take nemohou prijit Milosevicovi a vubec vsem Srbum na jmeno. Slovinci jakbysmet.
    Zadna ze sousednich zemi tenkrat neporadala protesty proti bombardovani Belehradu nebo na podporu srbske vlady.. Proc asi ?
    V dnesni situaci by uz stejne Srbsko nemelo dostatecne paky a prostredky, jak prevzit nove Kosovo, kosovksou administraci a kontrolu celeho statu.
    Jedine snad v severni casti Kosova, tam ziji kovani srbsti nacionaliste, ale s takovymi aktivisty jako Pratele Kosova se nikam nedostanou..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Jeden cas jsem se stykala s Chorvaty, ti take nemohou prijit Milosevicovi a vubec vsem Srbum na jmeno. Slovinci jakbysmet."

      Ahoj Dani, muzu te ujistit, ze nenavist ze strany Srbu neni o nic mensi. Ne ze by proto nemeli duvody. Chorvatsti i muslimsky nacisti za valky provadeli v Srbsku neuveritelny zverstva. O divokych naturach tam myslim na obou stranach tedy neni nouze. A jako kdyby toho nebylo malo tak si vezmeme do uvahy skutecnost, ze byli kosovsti Srbove po leta terorizovany KLA. O tom se ale dnes uz nemluvi. Nehodi se to do kramu. Zadny pokus o genocidu na kosovskych muslimech jak naznacuje Kanadan se nikdy nekonal (jak zase naznacuje JzP). Lidi to slovo "genocida" stejne pouzivaji prilis volne jak se jim to hodi. Byla to z velke casti vymyslena soucast zapadni propagandy (bohuzel) jak ospravedlnit dalsi akce a jak se zavdecit muslimum, kterym se ovsem nikdy nezavdecime. Tento prosty fakt ovsem unika temer vsem zapadnim politikum vesmes levicaku a predevsim Obamovi, kterym jim leze do prdele snad nejvic. habr

      Vymazat
    2. Zdravim, habriku.
      No nevim--presto se domnivam, ze v pripade Kosova hral appeasement muslimu celkem malou roli, jelikoz vrazdeni a totalni rozklad lidskych struktur se neustale zvysoval. Byla to humanni katastrofa. Kosovska osvobozujici armada-KLA byli teroriste, to uznavam, ale zrovna tak se chovali Srbove, podle mne si obe strany nemaji co vycitat.

      Pripomen si, ze srbska armada-srbsti Bosnaci uz predtim radili v Bosne a toto krveproliti se take zastavilo v roce 1994 jen bombardovanim srbskych posic NATO spojenci.
      Od doby zasahu NATO je v teto oblasti, celkove, relativni klid a to je na balkanske pomery, kde se pres sto let navzajem masakrovali, docela uspech....

      Vymazat
    3. P.S.: Slovo humanni je spatny preklad, minila jsem lidsky, -- spravne cesky by to asi bylo "humanitární katastrofa".

      Vymazat
    4. Ono to s tim radenim bosenskych Srbu je trochu slozitejsi uz jen kvuli tomu, ze s tim radenim zacali bosnacky muslimove. Hlavnim duvodem obcansky valky v Bosne bylo to, ze ten jejich kokot president chtel vyhlasit islamsky stat pod sharii coz bylo pro Srby naprosto neprijatelny. Boju se ucastnily nejen bosensky muslimove ale i mnoho zahranicnich jihadistu. Ted je tam v Bosne relativni klid, ale jestli trvaly to ukaze jen budoucnost. Do oci volajici nespravedlnost je prave to jak se zapad jednoznacne vojensky postavil v obou konfliktech na stranu muslimu. Bill Clinton, M. Albright a vsichni ostatni uzitecni idioti vcetne tech ceskych by se meli stydet. A jak spravne podotyka JzP, Cesi meli tenkrat drzet hubu a byt trochu k Srbum aspon trochu loyalni. Uz jenom proto, ze tisice Srbu zachynuli v boji proti nacistum zatimco Chorvati a mohamedani Bosnaci s nimi byli jedna ruka. habr

      Vymazat
    5. Pane Habr, jak by se meli podle logiky vasi posledni vety chovat lide k zidum, kterych Hitler zavrazdil 6 milionu a k Palestincum, jejich vudce Velky Mufti Jerusalema byl za valky kamarad s nacisty a kteri provozovasli muslimskou divizi SS, kterou pro jeji krutost daval Himmler svym vojakum za priklad ?
      canadian

      Vymazat
    6. "se zapad jednoznacne vojensky postavil v obou konfliktech na stranu muslimu"
      Souhlas. Bombardovani tam uzasne pomohlo Islamu.
      Afganistan dopadne stejne a o Iraku je jiz rozhodnuto.

      Vymazat
  15. Danielo, ta vysoka porodnost muslimu je problem v mnoha zemich. Docela by me zajimalo, jak by se zachovali lide kteri se snazi omlouvat pokus o genocidu kosovskych muslimu v pripade, kdyby k podobnym masakrum pristoupila ve sve zemi vlada Izraele.
    A jsme zase u pripadu pana s palestinskym satkem. Slovansti pravoslavni bratri premnozene muslimy hubit mohou, ale zidi nikoliv.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
  16. JzP - pokud vim, nejednalo se o smrt vymrznutim, ale o hromadne popravy a vyhaneni z domovu.
    Vodniku 007 - ne, neslo o genocidu kosovskych Srbu. Byl bych ovsem blazen kdybych tvrdil, ze se dnes muslimska banda chova ke svym drivejsim katum slusne a ferove.
    Pricina konfliktu ale zustava stejna - snaha srbskych politiku o nasilne zachovani jejich komunisticke rise.
    Lidem kteri se jich zastavaji a dokazou kvuli tomu urazet takovou kapacitu jako je pani Albright zrejme kape na karbid.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "americké řešení, byť není zcela spravedlivé"
      Reseni pomohlo Albancum ziskat vetsi uzemi coz take ocenuji islamiste.
      Zajimavy komentar: “Why is it that in the name of fighting terrorism and promoting democracy, the United States always seems to find itself on the side of jihadist elements engaging in terrorism with predictable results for the Christian population, as we saw in Kosovo when half of the Orthodox Serb population had to flee the province, and thousands of them were killed by the ‘liberators,’ – the Kosovo Liberation Army?"

      Dnes se ukazala dalsi zajimava zprava, kterou leho jiste neoceni: http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=680230

      Vymazat
  17. Pane JzP, nepochybuji o tom, ze v konfliktech ktere provazely rozpad byvale Jugoslavie dochazelo ke zlocinum na vsech stranach, ale vina srbskeho komunistickeho vedeni, ktere se snazilo nasilim udrzet svou risi je nepopiratelna.
    Me osobne je v takovych pripadech naprosto jedno, jestli se jedna o nejake srbske bratry Slovany, nebo treba Papuance. Zlocin zustane zlocinem a plneni zavazku vyplyvajicich v clenstvi v NATO bylo spravne.
    Byl to prave nacionalismus a etnicka nevrazivost, co vedlo ke vsem tem tragediim.
    Canadian

    OdpovědětVymazat
  18. Vodník:
    Další kommunistická propaganda, aby se Leho zlobil.

    Abych se zlobil kvůli každé kommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmunistické propagandě, to už by mne chytil dávno psotník...

    vodník007:
    Dnes se ukazala dalsi zajimava zprava, kterou leho jiste neoceni:

    Dnes? V jste nějak pozadu, dne 16.10. roku 2010 už přes dva roky není dnes. A BTW, tu zprávu neoceňuji, to je fakt...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, prehledl jsem datum, ovsem tak onen cesky web funguje, ze nabizi clanky po strane.
      Ovsem zde jde o priznani klicove osoby, ktera tehdy byla hluboce zapojena. Mozna ze se zblaznila ale potom stary pan Henry Kissinger take nejak blouzni: http://joemiller.us/2012/10/henry-kissinger-in-10-years-israel-will-cease-to-exist/?utm_source=JoeMiller.US+List&utm_campaign=117c565ef4-10_24_1210_24_2012&utm_medium=email

      Ja vim, internet je plny zvastu.
      http://www.youtube.com/watch?v=jNqBqYHUCGs&feature=relmfu

      Vymazat
    2. Leho: Abych se zlobil kvůli každé kommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmunistické propagandě, to už by mne chytil dávno psotník...

      "Zesměšňovat ušlechtilou a tradiční orthografii dokáže jen primitiv." (Tomáš Pecina)

      Vymazat
  19. Vodník / Pecina:
    Zesměšňovat ušlechtilou a tradiční orthografii dokáže jen primitiv

    To řekl jako kdo? Tomáš Pecina? Kdo to je? On je nějaká autorita, která má pravomoc rozdělovat lidi na primitivy a inteligenty? Asi jo, z čeho ta pravomoc ale plyne, to mne tedy podržte.

    A orthografie je jako co? Jo, vyhledal jsem si už asi před necelým rokem. To neumíte česky? Proč prostě nenapíšete "pravopis"? Aha, je mi to už od začátku jasné, něco bych k tomu ještě dodal, ale to už by byla poměrně dost tvrdá urážka i bez sprostých slov, která by mi už určitě neprošla. Kdoví, jestli projde jenom tohle, že ano ...

    BTW, vaší reakci na kommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmunistickou propagandu jsem se opravdu od srdce zasmál...

    OdpovědětVymazat
  20. vodnik007
    Mozna ze se zblaznila ale potom stary pan Henry Kissinger take nejak blouzni:

    Anebo třeba starý pan Kissinger řekl úplně něco jiného neboli vůbec nic takového neřekl či jeho citát autor totálně překroutil, což by pak znamenalo, že se nejedná o žádnou senilitu. Pátrat po originále nebudu, je mi to šumafuk, svět to nezmění. Rád bych se jednou dozvěděl, co vás přivedlo k takovým myšlenkám a k naprosto nesmyslné interpretaci světa nás obklopujícího, ale pochybuji, že se tak někdy stane. Ale i přesto to pořád zkouším a říkám si, co kdyby...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co mne privedlo k myslenkam o nesmyslnem napadu stvoreni Izraele ve vubec nejhorsim miste, ktere si Zide mohli vybrat? Samozrejme, naivni clovek jako vy, zrejme nevi, ze pred WW2 se tam mnozi Zide odmitali stehovat. Jen diky valce byl dostatek lidi, ktere Polaci odmitali zpet v Polsku, ze se pudarilo obsadit Palestinu. Theodor Herzl mel nobl plan, ktery ovsem ve 20 stoleti jiz nemohl fungovat. Posledni dobou vychazi dost clanku, ktere se tykaji problemu s existenci Izraele. A neni to jen Ahmadinezad. Henry Kissinger and sixteen American intelligence agencies agree a clanku je stale vic.
      Diskuse kolem Cindy Adamas, potvrzuji mysleni dalsich.

      Dalsi clanek: US Preparing for a Post-Israel Middle East?

      http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/israel-and-palestine/110917/the-end-israel-we-know-it

      Srdecne lituji Izraelcu, kteri se tam narodili.
      Prestehovat Izrael do USA take neni spatny napad.

      Vymazat
  21. Nejvetsi sranda je, ze postovany rozhovor s C.Rice na Aktualne je opravdu postkomunisticke, protiamericke prezvykavani starych, bidne prelozenych zprav.
    Uz ten nadpis mel v cestine znit : "V Iraku se staly chyby" a ne "S irakem jsme chybovali".
    Nevim, proc by C.Riceova nemohla rici, ze po padu Saddama se v Iraku na americke strane chybovalo -- a take, ze si Americane dostatecne neuvedomovali, jak kruta diktatura zmeni, znici zakladni hodnoty a moralku lidi.
    Tomu ja rikam sebereflekce.

    Toto je urcite originalni informace, ze ktere si cesky pidimuzik poridil vycuc...:

    http://www.cnn.com/2010/POLITICS/10/15/condi.returns/index.html

    OdpovědětVymazat
  22. To jsou teda optimisti!! To je jak žalovat stát Israel nebo George W. Bushe!

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>