neděle 13. ledna 2013

Po prvním kole

Jako kommentář k prvnímu kolu voleb dostačiž 3 citáty, které vyjadřují moje pocity:
"Jeho (Schwarzenbergova) vysoká preference u mladých vysokoškoláků jest nejlepším potvrzením velmi špatného stavu našeho školství." (Miroslav Hylš)

"Přiznám se, že ač jsem zvyklý na ledacos, hrůznou iracionalitou české politiky a nadšenou podporou nesmyslů jsem otřesen." (Jan Čulík)

"Za současného stavu médií není možné efektivně uplatňovat principy přímé demokracie!" (Václav Marek)
Poznámka: páně Hylšův postřeh chápu jako týkající se celkově lidské všeobecně vzdělávací úrovně školství jako celku, nikoli úzce profesionální úrovně VŠ.

13 komentářů:

  1. 1. Zaplať Bůh za něco v realitě. Fundovaná diskuse o pravdivost a porovnávání různých slov Božích by mne byla schopna přinutit číst diskusi na lžiDnesu.
    2. Argumentace Čulíkem... no... Ale jo, když jinak nedáte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Bášo, to je jen tak na okraj. Pravdivost a porovnávání "různých slov Božích" jsou nekonečně důležitější a (ač mi to nebudete věřit) i reálnější než volba správce NWO v kocourkovské gubernii.

      Vymazat
    2. Bášo, co jste to udělal - takhle mu nahrát? :-)

      Vymazat
  2. Já už jinej nebudu. A co se týká výběru správce, žádný nebyl. Tedy žádný relevantní. To už je dávno rozhodnuté.
    A čekám na diskusi o počtu andělů co se vejdou na špičku jehly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On možná i byl, ale stádo je až příliš ochočeno...což tato zkouška krásně potvrdila. Jo, v diskusích, u piva nebo na náměstích vyřvávat o změně, to jo - ale pak, když na něco dojde, srazí paty a zas volí stejné strany, stejné držky. Přeci jen tak nezahodí hlas, že...

      Vymazat
  3. Já když tak čtu tu Vodníkovu reakci, tak mne to dohnalo až ke vzpomínce na Šumaře na střeše: "...And I'd discuss the Holy Boooks with the learned men seven hours every day..."
    Krom toho, zkuzte si udělat takovou malou sémantickou analýzu Vodníkových postů. Udeří Vás to do očí, kolikrát Vodník používá důkaz vírou nebo víru v cokoliv jako argument. To je pořád "nebudete mi to věřit", "tomu věřte", "já věřím, že je to tak", a další podobné. To je prostě systémová chyba argumentačního aparátu, řečnický trik a nebo jen nedostatek relevantních údajů.
    Proč by mělo být nekonečně důležitější zkoumání pravdivosti svatých textů? Jedná se o opisy opisů opisů a zpětné překlady a výklady slov dávno mrtvých rádobyproroků bez jakékoliv vazby na realitu. Sloužit to může maximálně jako únik pro profesionální černoprdelníky a nebo jako vějička na dav: "Hle a Bůh pravil!" Ale hovno bůh. Jen někdo, kdo v tom viděl slušnou příležitost k obživě, aby nemusel honit ovce po pastvině. A kauf je to slušnej. Marná sláva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pořád "nebudete mi to věřit", "tomu věřte", "já věřím, že je to tak", a další podobné.
      Možná byste se, sémantiku, měl podívat na kontext. Pokud mluvím o víře, tak argumentace nemá smysl; ta má smysl jen v tom dalším kole, kdy jde o určité (ale ne všechny!) aspekty doktríny nebo ritu. Nikoli v politice! Tam "věří" Schwarzenbergovi Menzel nebo Vaculík jako svíčková bába panu faráři - a tehdy je to na pováženou!

      Vy pro stromy nevidíte les...:-(

      Vymazat
    2. Já taky říkám "bůhví" a to jsem atheista.

      Vymazat
    3. Dobrá Vodníku. Dokažte mi, že porovnávání různých interpretací slova Božího je důležité. Pokuste se přitom prosím vyhnout formulacím jeko je "věřím", "je psáno", "vědci se domnívají", "pan farář řekl" a jim podobným.

      Vymazat
    4. Gogo: tak bacha, aby Tě Báša neodhalil jako zakukleného věřícího!

      Báša: preference věcí duchovních je právě otázkou víry, nikoli argumentů. Když v Boha nevěříte, tak Vám žádnými argumenty nemohu dokázat, že bavit se o Něm je důležitější než volba presidenta ČR.

      Vymazat
    5. Nemám rád farárov. Pop v Mukačeve moju mamu jebal.

      Vymazat
  4. No jasně... http://xkcd.com/610/

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>