sobota 20. dubna 2013

Oprava: jsem komouš s černou prdelí

Před zhruba třemi týdny jsem zde ušetřil práci svým odpůrcům a sám jsem se kvalifikoval do příslušné kategorie. Jak se ale ukázalo, nebyla tato kategorie zřejmě vyhovující.

Diskutér Leho a jeho spřízněnci na jeho webu označují nenáviděného Zvědavce jako "kommunisticko-nacistický" nebo "rudohnědý" web. Je to pochopitelné: "rudý" kommunism je zlo, "hnědý" nacism je zlo; ultimátní zlo - Zvědavec - tedy v sobě spojuje a umocňuje veškerou zavrženíhodnost obou zločinných ideologií. To, že obě tyto odpudivé ideologie jsou navzájem zcela nekompatibilní a neslučitelné, nehraje v tomto kontextu zas až tak významnou roli.

Fašism bývá spojován s křesťanstvím, zejména římskokatholickým, na celkem pravidelné basi. Neumím zhodnotit, do jaké míry se o to zasloužily "klerofašistické" régimy spoluprací vatikánské církve s nejrůznějšími fašistickými diktaturami. Jisto jest, že v historii se římskokatholická církev nejednou kompromitovala spojením s nepřijatelnými diktátory, byť jsem si vědom, že to ne vždy bylo až zas tak hrozné, jak se nám to officiální historie snaží namluvit. Stačí připomenout např. latinskoamerickou theologii osvobození, která sice postuje zase jiné problémy, ale každopádně poukazuje na to, že podpora římskokatholické církve obludným diktátorům nebyla vždy až tak bezvýhradná a není implikována nějakou "ideologickou" spřízněností. Nicméně jsem pro zjednodušení "po lehovsku" charakterisoval své nestoudné omezování svobody publikovat pokroková umělecká díla jako "fašism s černou prdelí".

Jak vidno, zmýlil jsem se. Libertariáni mne opravili a poučili, že jsem "fanatický socialista a fanatický křesťan". Na můj následný upřesňující dotaz, zda socan nebo komouš, jsem byl ubezpečen, že je to jedno (viz pokračování vlákna).

Spojení křesťanství s kommunismem je kuriosní. Často se argumentuje o podobě role církve (jakékoli) ve středověku a role kommunistické strany v totalitních systémech sovětského typu. Jak známo, vnější podoba negarantuje podobu vnitřní neboť "Ďábel je opice Boží": napodobuje burleskním a paskvilným způsobem Jeho dílo. Nezřídka se ale také poukazuje na různé vnitřní shody křesťanství a marxismu. Mám za to, že tyto poukazy vycházejí buď z neznalosti jedné z ideologií a nebo z dnes tak rozšířeného zaměňování podstatného s okrajovým. Okrajových shod nalezneme mnoho nejen mezi křesťanstvím a marxismem, ale mezi kterýmikoli ideologiemi, co jich na světě je, tu více, tu méně. V podstatných věcech se ale křesťanství a marxism liší naprosto zásadně, jsou opakem jeden druhého. Různé ty myšlenkové směry, které koketovaly se spojováním marxismu a křesťanství (za všechny jmenujme např. prof. Milana Machovce), nacházely živnou půdu pouze v těch okrajových, nejmodernějších a neúpadkovitějších křesťanských proudech, převážně protestantských, které se skutečným křesťanstvím neměly už mnoho společného a proti kterým se vymezovali jak tradiční římští katholíci, tak konservativní protestanti; pravoslaví se toho nezúčastnilo nikdy (tzv. Deklarace patriarchy Sergia byl politický tah, pokus o přežití, dnes prohlášena za neplatnou). Proto není vzácným jevem, když projev nějaké "levicové" sociální myšlenky vynese křesťanovi (i knězi) nálepku levičáka, marxisty nebo komouše.

Směšování zcela neslučitelných prvků do neexistujících spojitostí není v tomto světě, kde triumfuje falsifikace pojmů fanatickými nominalisty/konstruktivisty, nic ojedinělého. Jen by tito vznešení konstruktivisté neměli tak povýšenecky ohrnovat nos nad Lehem a jeho "rudohnědými" výroky: nemají si totiž v tomto ohledu navzájem co vyčítat.

21 komentářů:

  1. Leon Kreutzfeld20. dubna 2013 v 17:14

    Spojovani krestanstvi s levicovym myslenim neni zase az tak od veci. Nabozenstvi bylo jednim z pramenu raneho kommunismu a definitvne je od sebe odstrihl az atheista Marx.

    Kdyz odmyslime ten novozakonni balast typicke religiosni rethoriky, tak Jezis Kristus by dnes byl pravdepodobne socialni demokrat a sedel by v Bruselu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co myslíte tím raným kommunismem? Babeufa? Tábority? Nikdo nepopírá, že to dobré na kommunismu/marxismu pochází z křesťanství. To ale neopravňuje k tomu položit mezi ně rovnítko nebo nějakou analogii.

      Jezis Kristus by dnes byl pravdepodobne socialni demokrat a sedel by v Bruselu.
      Ježíš Kristus by dnes zažil nějakou soudobou analogii ukřižování. Nejspíš by byl obviněn z nějakého myšlenkového zločinu, přinejmenším kontextuálního, o to by se nějaký ten soudní znalec už postaral. Ne-li přímo z terrorismu.

      Vymazat
    2. Leon Kreutzfeld20. dubna 2013 v 18:21

      Babeuf ne, ten se na to dival ze sekularniho hlediska jestli se nepletu. Ano, myslel jsem takove ty sekty jako taborite, quakers, amish atd.

      Kdyby dneska rikal Jezis co rikal v Novem zakone, tak by to asi zadne novum nebylo. Ale Vy ho mate asi za vetsiho prisnaka, co by posilal pipiny do gulagu za vytrznost v kostele. Tam jsem pochopil, ze nase vychodiska nazoru na krestanstvi se musi nejak zasadne lisit.

      Vymazat
    3. Vy ho mate asi za vetsiho prisnaka, co by posilal pipiny do gulagu za vytrznost v kostele.
      Ale to se velmi pletete! Církev nikoho nikam neposílá. To je záležitostí světské spravedlnosti. Ruské pravoslavné církvi západní humanisté vyčítají, že za ně u světských soudů neorodovala, jako by to byla její - křesťanská! - povinnost.

      Vymazat
    4. Leon Kreutzfeld21. dubna 2013 v 10:56

      Vodniku, ja nemluvim o Vasi cirkvi. O ni jsem si jiz udelal v teto kause nazor. Ta je ochotna tolerovat nasili na tom,kdo ji sahne na jeji fetishe.

      Ja se vsak ptal, zdali by Jezis (ten, ktery hlasal lasku k bliznimu a rovnost pred Bohem) poslal pipiny do gulagu za vytrznost v kostele, nebo neposlal?

      Vymazat
    5. Neposlal. V dnešní době by je ale nesměl ani vypráskat z chrámu, protože by šel do tepláků. Takže by je přenechal světské spravedlnosti, jako to udělala církev. Vždyť nezapomínejte: církev = Kristus. A jestliže by je světská spravedlnost poslala do gulagu, tak by to Jemu nikdo nemohl vyčítat!

      Jaké násilí máte na mysli v tom prvním odstavci? Podle Vás když zabásnou zloděje nebo vraha a šoupnou ho za katr, tak je to taky násilí?

      Vymazat
  2. Kluci na Nezvedavci maji smysl 'rudohnedy' samozrejme spravne a take ho pouzivaji ve spravnem kontextu , pac komunismus a nacismus jsou nejhnusnejsi ideologie, ktere se projevuji stejnou vrazednou nenavisti ke svobodnemu systemu.

    Nacismus je velmi podobny komunismu.
    Jak nacismus, tak komunismus maji sve myslenkove vudce, at uz batusku Stalina nebo Fuhrera Hitlera..Ciliz oddanost mas a vymyvani mozku pro "lid".
    Komousi i nackove, protoze jsou dusevne zakrneli, odmitaji individualismus a oba rezimy stavi na stadovosti, jedinec nic neznamena--kolektiv- tym, gruppe, spolecna prace pro spolecne blaho.
    Nacionalismus i komunismus, v jejich centralnim vedeni, prebira majetek, stranicka elita pak rozhoduje o rozdeleni ve spolecnosti podle "zasluh".
    Oslavy prace jsou u obou totalit prostredkem zaclenit a zglajchovat vsechny obcany, nackove i komousi meli v oblibe pilne vcelicky, uderniky, arbeit macht frei.
    Tvrdy RAD spolecnosti.
    Nacismus a jeho nizsi varianta, socialismus, pak urcoval povinne role nevolniku a zenam se priclenilo poskakovat soudruhum, nebo nackum. Zena pouze jako podporovatelka a pomocnice. Podobne jako Husakovy deti nebo rozeni malych Arijcu.. A to pod rouskou emancipace , ha ha...
    Nacismus vyhlazoval lidi podle rodneho puvodu, zatim co komunismus vrazdil obcany podle tridniho puvodu.
    Oba systemy jsou zalozene na primitivnich lidskych pudech, lidske dravosti a rozpinavosti.. Hitler se roztahoval po Evrope militarne a Soveti pronikali do sveta sliby a proxy valkami. Oba rezimy jsou od vzniknu nacucane lidskou krvi.
    Propaganda nacisticka ci komunisticka je skoro identicka.
    Hromadne pruvody, brigady, soutezeni, visualni a podprahove podnety, agitacni plakaty.

    Shrnuto, rudohnedec je nadavka, spojena s opovrzenim.
    V budoucnosti se to muze jeste rozsirit na "Rudohnedy Ahmed"...

    OdpovědětVymazat
  3. Vodniku mas to marny, mas to marny :-(
    Mas to sice spravne,ze v podstatných věcech se ale křesťanství a marxism liší naprosto zásadně, jsou opakem jeden druhého, ac maji na povrchu nektere spolecne prvky. Ty ma spolecne kazdy nasilnicky system!


    Ejhle dokonce tu ctes ctes "hloubkovy" rozbor z Nezvedavce, na to ze vyraz rudohnedy je spravne staci napsat ze:
    Nacismus je velmi podobny komunismu.
    Jak nacismus, tak komunismus maji sve myslenkove vudce, at uz batusku Stalina nebo Fuhrera Hitlera......
    a konci to superargumentem:
    Tvrdy RAD spolecnosti.
    Ktera diktatura ho nemela a nema ?!
    A kdyz o "tvrdosti" prikladu ze soucasnosti neni dosti ?
    On ten soucasne trzne-demokraticky pro urcitou kategorii neni dost tvrdy,
    1,5 million mrtvych v Iraku jako vysledek vyvozu trzni demokracie neni pro tyto "silne individuality"argument,
    pripravene koncentraky alias tabory FEMA jen je naplnit, take zadny argument,
    osekana demokracie a svobody v samotne kolebce demokracie, take nic, svet smerujici k celosvetove diktature napred TRHu a pak jen Buh jakeho dusevniho zvrhlika druhu, stale nic:-(
    Ze pro Hitlera a jeho melody boys byl komunismus nejvetsi svetove nebezpeci a stejne tak opacne pro komunisty nacismus coby financovany svetovym tedy I USA kapitalismem presne stejna nenavist v opacnem gardu, jeden vetsi lum nez druhy ale podle komentare vyse
    Kluci na Nezvedavci maji smysl 'rudohnedy' samozrejme spravne..
    K cemu chces "rudohnede" politruky vyprovokovat?
    K hlubsimu rozboru jejich nesmyslu?
    Nic silnejsiho nemaji v boji proti tem co nesouhlasi s nastoupenou cestou NWO !
    Nestaci smutna skutecnost ze kteri nesouhlasili s okupacemi a vyvozem demokracie, byly smahem nazvani coby terroriste?
    I pro nacisty byli partizani terroriste, pro lid zemi ktere bojovaly proti okupaci to byli narodni hrdinove.
    Podle tohoto vzorce to vzdy jelo a pojede i nadale!
    Nebo znas nejaky jiny zpusob brainwashingu?
    Pro ty kteri s Tebou nesouhlasi jen tak trochu normalne a maji vyhrady proti Tvemu pravoslavi a souciteni s temi nejchudsimi , utlacovanymi a vykoristovanymi, pro ty si jen
    socialisticky smyslejici krestan, jinak mozna jen trochu pomatenec.

    Pro Libertariány jsi jen "fanatický socialista a fanatický křesťan". zato pro bojovniky nejbojovnejsi jsi "rodohnedy" jako kazdy kdo je proti soucasnemu svetovemu svinstvu !
    Dokonce uz to obsahuje I ty kteri nesouhlasi podobne jako Ty ale jsou pritom vyznavaci jine viry.
    I pro tuto kategorii jiz je vymyslen nazev: "Rudohnedy Ahmed"
    Jak ctes jsou to ti ideologicky spravne pripraveni, ted jiz jen zvolat jako kdysi
    "NA BELEHRAD"
    a opet krev potece potokem,v boji za lepsi zitrky
    aby opet nekdo nekomu byl otrokem :-(
    Hosana :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu: mám to marný...:-(

      "Rudohnědý Ahmed", to je další stupeň lidové tvorby "kluků z Nezvědavce" (zní to jako "kluci z Libně" - Famíra, Jodas aj.).

      Vymazat
    2. Pritom je to tak proste, spoji se 3 nejvetsi zla a vytvori se superzlo, proti kteremu bojovat je nejen mozne ale nutne ba povinne !
      Jeste dodatek, ke kombinaci rudy a hnedy. Neumim si predstavit ze by nekdo a to kdokoli po skonceni 2 svetove rekl komunistum ze jsou vlastne naciste a ze mezi nimi neni rozdil. Dokonce ani po r.56 kdy Chruscov a jeho soudruzi priznali chyby , priznali gulagy priznali a slibovali napravu ani v te dobe srovnani nacismu s komunismem I pres radu podobnych vysledku I zachazeni s lidmi nikdo nepouzil.
      Pak se zrodilo nekolik expertu a ti si nacpali vsechna zla posledni doby do jednoho idelogickeho pytle. Rudohnedy Ahmed je prikladem opravdu ukazkovym.

      Kdyz ctu o tom kam to pomohli "soudruzi" v mysleni a jednani Sakosy, Cameron, Obama otocit v Libyi, ze je to dnes znicena zeme, ze tam nainstalovali "sariu" se vsim vsudy, s mnohozenstvim, podrizenosti zen, navrat do dusevniho stredoveku a ejhle oni to jsou rudi a hnedi Ahmedove, jenom proto ze to je dalsi nasilny =ismus.
      Co maji spolecneho fanaticti muslimove a co vi o ideologii nacisticke, jak ta se lisi od ideologie a cilu komunistu a jakou ma ideologii a jake cile fanaticky vyznavac Koranu, s tim se vubec tahle parta neumetelu co neumi pouzivat horni polovinu hlavy nenamaha. Podobne jako se s nejakym rozlisovanim nenamaha zada skupina fanatiku. Kdo neni s nami je proti nam! BUM Jak proste!
      Kam to 3 vyse jmenovani "soudruzi" ci "bratri v triku" dostali Libyi ukazuji nektere obrazky v odkazu. O tom ted massmedia mlci, jak to tam bezi a lezi a ze vyhrabou se z toho ztezi:-(

      http://janica9.wordpress.com/2013/04/21/katka-ve-svobodne-libyi/#more-930835

      Svet je dnes plny expertu na pojmenovani zla
      o tom jak to chodi, kdo to ridi a kam se to riti, nevedi ani zbla.

      Vymazat
  4. Astr:
    "Neumim si predstavit ze by nekdo a to kdokoli po skonceni 2 svetove rekl komunistum ze jsou vlastne naciste a ze mezi nimi neni rozdil..."

    Já ano a ono se to stávalo poměrně často. Hlavně mnozí vězňové z doby kolem "Vítězného" února vzpomínají na obě období a není bez zajímavosti, že taková Dr. Horáková byla zavřena také za nacismu v podstatě za úplně to samé za co ji zavřeli komunisti a pak popravili. Za komunismu sedělo mnoho vězňů za ty samá "provinění" jako během Protektorátu. Takže těch podobností je více a rovněž vyšetřovací metody byly prakticky totožné. Lidé trpěli úplně stejně během obou režimů, jenom ten druhý byl úspěšnější nejen proto, že v podobě SSSR stál na straně válečných vítězů, ale také ve vymytí mozků už kvůli setrvání po několik generací...

    Vodník v článku:
    "To, že obě tyto odpudivé ideologie jsou navzájem zcela nekompatibilní a neslučitelné ...

    Jenom kvůli tomu, že proti sobě bojovaly ve světové válce? V tomto ohledu možná ano, ale v konečném důsledku nacismus a komunismus jsou totožné. Obyvatelstvo trpí v obou režimech prakticky úplně stejně nesvobodou a perzekucí nevinných. Nevinnému vězňovi je celkem jedno kdo ho vězní a kdo ho mlátí. Je zavřený ve stejném vězení, ve stejné kobce a krvácí úplně stejně jak pod rukou gestapáka tak pod rukou estébáka ...

    Astr:
    "Co maji spolecneho fanaticti muslimove a co vi o ideologii nacisticke, jak ta se lisi od ideologie a cilu komunistu a jakou ma ideologii a jake cile fanaticky vyznavac Koranu, s tim se vubec tahle parta"

    Ve všech režimech lidé trpí stejnou nesvobodou a žijí ve strachu o život svůj a svých blízkých a nežádoucí živly jsou perzekuováni. Když si někdo pustí hubu na špacír v Iránu, zavřou ho, mučí ho a třeba pověsí na jeřáb. Když to někdo udělal to samé za Protektorátu, nepověsili ho na jeřáb, ale třeba dali hlavu do gilotiny, zastřelili či také pověsili nebo umučili. V konečném důsledku nevinný člověk je mrtvý, jedno jak. Cíl těhle ideologií je také totožný: Ovládnout svět. Jakže jsou tyhle ideologie odlišné? Prosím vás pěkně, napište nějaký pěkný článek na svém webu a poučte mne. Předem děkuji ...

    PS: O podobnosti diktatur včetně těch islámských s komunismem a nacismem ve srovnání s demokracií je pěkná knížka od Natana Šaranského "Obhajoba demokracie". Část mé inspirace pochází odtud. Jedná se o světový bestseller a Šaranskému se dostalo uznání i od Prezidenta USA. Kdo uznal vás? Astře, Vodníku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leho: víte, oni nejednou ti samí, kteří mučili české lidi za nacismu, pak mučili zase za bolševika. Znamená to snad, že je to totéž? Že dotyční kati jen nepatrně změnili své politické postoje? Nikoli. Oni žádné takové postoje neměli. Takové zrůdy se prostě oběma régimům hodily. Když neonacisty pronásledovali kommunisté i havlisté, znamená to snad, že Havel byl totalitní bolševik? Taky by nebylo od věci spočítat, kolik mrtvých v Iráku měl na svědomí Saddám a kolik jich má ten vámi zavedený bordel a občanská válka. Idem ditto v Afghánístánu. A taky nesrovnávám americkou demokracii se Saddámem nebo talibánskou šaríjou, ačkoli těm mrtvým je taky fuk, jestli je popravil Saddám nebo váš bezpilotní letoun. Ano, nacism má lecos společného s totalitou sovětského typu, ale ideologicky je to neslučitelné a přesvědčený nacista se nikdy nestane přesvědčeným kommunistou (nebo nesmírně vzácně) a vice versa.

      Váš poslední odstavec je ideologická proklamece, nikoli argument. To je jako kdybych před 75 lety argumentoval: "Juliu Streicherovi se dostalo uznání od samotného Vůdce! Kdo uznal Vás?"

      Vymazat
    2. To je jedine co je na vasem komentari spravne corporale:

      Cíl těhle ideologií je také totožný: Ovládnout svět. Jakže jsou tyhle ideologie odlišné?
      Te posledni ideoligii a rezimu ktery se snazi ovladnout svet vy corporale slouzite.
      Cim je ta vase odlisna byste si mel predevsim odpoved sam sobe.
      Zustalo po vas v iraku 1,5millionu mrtvych !
      Napsat o tom na svem webu clanek nebyl by pro vas pekny a nepoucil by vas.
      Jste n epoucitelny a stalo me velke premahani abych reagoval, ne kvuli vam ale nahodnym ctenarum !

      Zaver vaseho komentare je presne na vasi corporalske urovni:
      Jedná se o světový bestseller a Šaranskému se dostalo uznání i od Prezidenta USA. Kdo uznal vás? Astře, Vodníku?

      I to jmeno autora tak zvaneho bestselleru nemate spravne:-)

      Základní teze Ščaranského knihy Obhajoba demokracie, která udělala na amerického prezidenta takový dojem, je jednoduchá a nepříliš originální: Nejprve je nutno arabske rezimy demokratizovat a pak s nimi vyjednavat.
      O "dusevnim" spojeni prostacka ducha JWB ktery vladl dle rad Vlci smecky (Wollfowitze a spol)se Ščaranskym si prectete vysvetleni v odkazu. Opravdu inspirace ukazkova:-)
      http://jdl.czechian.net/coctegwb.html

      Pokud jde o dojem a kdo uznal nas ? Astra a Vodnika?
      Jeden corporal US army ktera ma za sebou 1,5 mrtvych v Iraku a soucet mrtvych by byl velmi dlouhy kdyby byl sepsan seznam vsech intervenci. Pocinaje invazi v r.1899
      Armed intervention in the Philippines was massive and brutal as the US colonized the country in 1899... pres dlouhy seznam, kdy v zive pameti je jeste velmi krvavy zasah pri osvobozovani Panamy od diktatory Noriegy, do te doby verneho spojence a agenta CIA! cha cha ch a konce temi posledmi intervencemi jejichz jste byl vojakem.

      Jaka to cest pro Astra a Vodnika ze sam velky corporal K...... alias Leho uznal za vhodne udelat rozbor na corporalske urovni a dovolava se stejneho zdroje (Ščaranského) jako prosty chlapec z Texasu JWB :-)

      Je mozne ze toto je jedina reakce, mozna Vodnik z Tulipanova ani nezareaguje. ne kazdy ma zaludek na to bavit se s temi co maji za sebou 1,5 million obeti a jeste tolik drzosti vydavat to za spravnou vec.
      Na vas rodny web nikdo z lidi zde nechodi, tak jako vy navstevujete jine a hasbarujete. Hledate li souzneni nebude to zde,
      jen na vasem webu, tam se vam dostane objeti:-)

      Uznani pozornosti od corporala to nelze brat jako cest a srovnavat se souznenim valecnickych dusi JWB a Scaranskeho, ja to beru jako velmi nemilou a neprijemnou pozornost agresivniho vojaka cizi mocnosti usilujici o NWO!

      http://www.youtube.com/watch?v=byxeOG_pZ1o

      http://www.youtube.com/watch?v=SISUIhprOa8

      O co ve Svete opravdu jde
      vam lepe nez corporal USarmy vysvetli banker svetoveho jmena ktery s odchodem ze sceny se rozhodl rici pravdu !
      Ma za to uznani Astra, Scaransky ne!
      http://www.youtube.com/watch?v=mOwZwkhFemQ

      Vymazat
  5. nie je ta radikalizacia liberalov, ktora sa prejavuje tymto agresivnym nalepkovanim sposobena tym, ze sa im ten status quo rozpada pod rukami-nohami?
    (teraz odhliadnime od toho, ze co sa tyka vedomosti o totalitnych rezimoch respektive ideologioach nepriatelskych dnesnemu stavu veci maju len sto krat prezute, povrchne a zjednodusene informacie)

    uvedomuju si leho a daniela, ze kazdy rezim o sebe tvrdi, ze je najlepsi mozny a inak nemoze?

    bivoj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nie je ta radikalizacia liberalov, ktora sa prejavuje tymto agresivnym nalepkovanim sposobena tym, ze sa im ten status quo rozpada pod rukami-nohami?
      Je to vysoce pravděpodobné. Tak, jako jsme nedávno byli svědky krachu marxistického ethosu, jsme nyní svědky krachu ethosu neoliberálního. Je to o to smutnější, že nemáme žádnou alternativu. Tedy obecně prakticky přijatelnou.

      Vymazat
  6. Takze zadne padne argumentY, co by vyvratily moje specificke body.Hmmm.. Slabota, panove Vodniku a Astre... V Iraku je vetsina lidi obeti sektariarniho nasili, boje mezi shiity a sunnity, coz jiste vite. Chytani se stebelek je roztomile--, jako jmeno Saransky, ja to jmeno pisi take po svem. Vime prece, o koho jde, ne ?
    Leho doplnil jeste nezakonne muceni a interrogaci CIVILNICH obcanu, koncentracni tabory, na coz jsem pozapomnela..
    Ale vzpomnela jsem si na nechvalne zname ideologicke souzneni islamu s nacismem. Jerusalemsky Mufti byl osobnim pritelem A.Hitlera, zlocinci si notovali ohledne podradne zidovske "rasy" a zpusobu vyhlazovani. Jeste dnes, Aduv Mein kampf ma v muslimskych zemich velky uspech.

    Slovansky bratre, my ve Statech nemame zadny "rezim", nazev rezim si ponechte pro Kubu, Iran, Cinu....
    Spojene staty je predevsim usporadani, zvane republika...Muzete namitat, ze 300 milionu ma vymyty mozek, ale faktem zustane, ze si tento system obcane sami tvori...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jediné, co nacism spojuje s většinou muslimů, je averse k Židům. Jediné! Jinak spolu nemají nic společného a při první příležitosti by si vjeli do vlasů.

      Vymazat
    2. O hasbara Daniela poucuje jak je to spravne v Iraku:-)

      V Iraku je vetsina lidi obeti sektariarniho nasili, boje mezi shiity a sunnity, coz jiste vite. Chytani se stebelek je roztomile--, jako jmeno Saransky,

      Slabota hasbaro, obcanskou valku tam odstartoval kdo ? A to je zasadni !
      Vas "demokraticky" rezim za ucelem vyvozu vasi trzni demokracie a povedlo se
      mimo 1,5 million mrtvych to dostalo tu spravnou podobu TRHu!
      Za Daddama stal Iracky peniz az 3 US dollar,
      dnes ? cha=cha=cha je ta mena znehodnocena az tak za za 1 US dollar =1162 IQD(Iraqi dinar)
      A to je nejzasadnejsi a nejdulezitejsi, po letech je jiz jasne ze nemuze jit o demokracii kdyz je tam chaos a obcanska valka, hlavne ze to je dnes businessove spravne !

      Takze olej mate I pri cenach $100 za barel za hubicku, temer zadarmo !
      Ze si to pochvaluje pan Halliburton Cheney ci Rumsfeld a dalsi kteri si z toho udelali zlaty dul je pochopitelne, ale ze I obycejni ovcane US tohle obhajuji?
      Kolik drobecku z toho pada I pro vas z bohateho stolu ?


      Jmeno Scaranskeho to neni chytani se stebelek, to bylo jen usmevne poukazani na to ze corporal ma nastudovaneho Scaranskeho knihu ale kdyz uz to pise cesky ani to spravne nenapsal (kdyz uz pouziva diakriticka znamenka), nejde samozrejme o nic, jen o spatny prepis z rustiny :-), takze stebelka se chyta hasbara:-)
      Presny popis vo co kraci a jak je to s dusevnim propojenim od JWB ke Scaranskemu a dokonce az k inspiraci pro corporala, je na odkazu:
      http://jdl.czechian.net/coctegwb.html
      Shalom :-)

      Vymazat
    3. Draha Danielo. K Vasim "argumentom" Ja nemam tolku trpezlivost a obetavost aby som Vam ako skolacke vysvetloval, ze tie Vase nadhlady su povrchne tendence. To je ako keby ste pri debate o WW2 pouzivali argumenty zo serialu Why we fight.

      Ale ak si chcete skutocne rozsirit obzory a nie len sa utvrdit v stavajucom postoji tak si zistite nieco o tom co robil Eichman v palestine pred vojnou, preco sa ucil hebrejsky a preco jeho sef, ktory ho tam poslal Reinhard Tristan Eugen Heindrych povedal: "ako narodny socialista musim byt sionistom" To by Vas mohlo priviest k rozdielu medzi moslimami a nacistami. (moslim by sa po hebrejsky neucil)

      A podobne aj ohladom rozdielu medzi nacistami a komunistami. V zasade plati, ze v rovine v akej Vam Vas mozog, informacie a suvislosti ktorymi disponujete dovoluje rozmyslat o teme funguje tato jednoducha trojclenka: Demokrati(to ako USA a vazali) oznacuju komunistov a nacistov za jednu bandu. Nacisti oznacuju demokratov a komunistov za jednu bandu a komunisti samozrejme nacistov a demokratov za jednu bandu.
      Netrufam si hadat kolo namahy by si ziadalo z Vasej strany vymotat sa z tejto primitivnej paradigmy resp. ci toho vobec ste schopna.
      Kto ma trochu rozumu tak sa na tej hlupej trojclenke ucastnit nebude lebo ho uraza zjednodusovanie.

      Rezim\administrativa
      To je klasicka slovna hracka newspeaku. My mame administrativu a oni maju rezim. ked to hovori USA tak je pravda ale ked to hovori Rusko tak to nie je pravda?
      point je, ze kazdy rezim(alebo lubovolne slovo s rovnakym vyznamom ale menej pejorativnou konotaciou) o sebe tvrdi, ze je najlepsi mozny lebo INAK NEMOZE-z toho cerpa formalnu legitimitu. Skutocna legitimita sa meria tym v akom vztahu su institucie statu a jeho obcania... kvoli tomu ste taka hystericka lebo je do oci bijuce, ze liberalne istitucie devalvuju a inak to ani nejde?

      asi by sa Vam zislo doucovanie z dejepisu: beriem 10eur na hodinu

      Bivoj

      Vymazat
    4. No, mily Bivojku,
      pekne se odhalujete :-)
      vam bych neplatila za doucovani ani zlamanou gresli, protoze postradate dve z nejdulezitejsich muzskych vlastnosti.

      TRPELIVOST A OBETAVOST.

      Vymazat
    5. Ja nemam co skryvat.
      Ale trpezlivy a obetavy moze byt muz len k tym s ktorymi je ochotny sa delit o zdroje. Ja Vam sice dam najest ked sa zastavite so smrtou na jazyku, ale prstom pre Vas nepohnem.

      Bivoj

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>