pondělí 16. září 2013

Němci následují Američany

Němci se rozhodli pod záminkou multikulturního porozumění zakázat propagaci Vánoc a Ramadamu. Nahradí je Winterfest a Sommerfest (napadá mě, jestli se to nebude plést, až se za nějakých 15 let Ramadan přesune do zimního období). Nepřekvapivě se toto snaživé blbnutí netýká svátku Channukah.

Zajímá mě, zda tito crétini budou ve svém snažení úspěšnější než Antonín Zápotocký a jeho tlupa soudruhů vrahů. Ti přes veškerý terror selhali v tomto ohledu zcela žalostně.

20 komentářů:

  1. Je zvláštní, jak jsou někteří lidé přesvědčeni o možnosti změnit realitu přejmenováním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Coby Čech by ses neměl divit. Teda nevím, jak na Hané, ale v Čechách, konkrétně v Praze, dosáhlo maniakální přejmenovávání ulic, náměstí a letišť podle zločinců, které velebí momentálně vládnoucí ideologie, zcela absurdních rozměrů. To podle mě nemá ve světě obdobu.

      Tady jde ale o víc: o útok na duchovní základy evropské civilisace. Překvapivě selhal v případě jinak atheistických Čechů v 50. letech. Bude tentokrát úspěšný?

      Vymazat
    2. Ono už asi ani nejde ani tak o duchovní základy jako spíš o kulturní kontinuitu.
      Ušatý Tonda sice propagoval dědka Mráze, ale beztak jeho děti dostaly dárky od Ježíška 24.12. večer a ne až na nový rok za povyku Ďéduška maroz jolku nam priňos.
      Podle mě postupem času zvítězí americko-čínské vánoce a Ježíšek přetrvá jen v rodinách médii označovaných za xenofobní. A to kvůli většímu komerčními potenciálu čínsko-kokakolového dědka, nikoliv kvůli nařízení pomatených absolventů sociálních pavěd, co vedou nejrůznější komise.

      Vymazat
    3. Kulturní kontinuita je nositelem těch duchovních základů. A že kommerční kulty, ať čímsko-americké nebo jiné, nakonec zvítězí, to bude důsledkem právě toho odvržení těch duchovních základů (chceš-li, kulturní kontinuity), jehož závěrečná fase právě asi nastupuje.

      Vymazat
  2. No vida...
    Ještě budou v Berlíně vzpomínat na starou dobrou Deutsche Demokratische Republik
    kdy Němcům nikdo Vánoce nebral.
    Jak příznačné, že Židům se na Chanuku nikdo sáhnout neodvážil.
    Inu, Židé jsou level než zglajchšajtovaní euro-idioti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Židé by měli jít příkladem: to oni přece budou hrát vedoucí roli v pokračující multikulturalisaci Evropy.

      Vymazat
  3. Dalsi rana valecnym stvacum :-)

    Nizozemský král: Sociální stát skončil
    http://literarky.cz/politika/svet/15823-nizozemsky-kral-socialni-stat-skonil

    Co na to Vodnik ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to už jsem reagoval, zkopíruju to sem:

      Projev jsem nesledoval, vždyť není podstatné, co říká. To, že sociální stát skončil, nebo že elity by si ho přály ukončit, to je známá věc. Neoliberalism má své kořeny v holandské kalvinistické mentalitě, takže nikdo nic moc nenamítá, jeho řeč někteří dokonce pochvalovali (ostatně ve vaření žab jsou Holanďani žabami přímo mistrnými!) Býval jsem fanouškem monarchie, ale od té doby, co vím, že Beatrix jezdila na schůze Bilderbergu, zaujal jsem, mírně řečeno, k této rodině poněkud jiný postoj. Přesto by mi placení 100 millionů euro na královskou rodinu vadilo asi ze všeho nejméně – kvůli tomu se sociální stát nepoložil. Jsou horší nenažranci, kterým Gorové vytvářejí mlžnou clonu zavádějícími argumenty a obludnými plky o tržní svobodě.

      Vymazat
  4. Casto s Tebou musim souhlasit presto ze jinak verici nez Ty:-)
    Problemy vaseho kralovstvi jsou obvzlast obtizne, ale zase to ma tu vyhodu ze az to opet uspesne vyresite, zase jako v minulosti budete davani svetu za priklad.
    Je logocke ze je napred nutno postavit hraze socialni stedrosti,
    aby bylo mozno vice se soustredit na stavbu hrazi proti velke vode,
    v tom jste jiste coby lid s kralem v jedne shode:-)
    Nelze delat oboji,
    stat neni krava kterou luza podoji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokud o Holandsku rozhodovali Holanďani, mohli jít světu příkladem, jak říkáš. Mnohem podstatnější změna oproti 20. stol., kterou král ovšem ve svém projevu nezmínil, je to, že o Holandsku nerozhodují Holanďani, o Francii Francouzi, o Německu Němci atd. Proto jsem ohledně "vyřešení" nejrůznějších problémů značně skeptický.

      Vymazat
  5. Opet mas pravdu , ale jeste to naproste otroctvi neni, mohlo by byt i hure, stale vam jeste dovoli abyste si ty nejlepsi a nejkvalitnejsi hraze staveli a financovali sami. Samozrejme na ukor stedrosti vuci tem neschopnym se o sebe postarat.
    Jen chci dodat, ze mene nekdy znamena vice a pokud se vladcove sveta ve sve nenazranosti vcas nezastavi ale naopak prekroci hranici, bude to smrtelne nejen pro nekolik milliard homosapiensu ale nakonec i pro ne!

    OdpovědětVymazat
  6. Máte na tu polévku z lakovek nějaký zvláštní recept?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne. Hoďte to tam jako špičky, penízovky nebo jinou houbovou havěť. Nedělal bych z nich así opravdu houbovou polívku (ale třeba by to šlo, zkuste to!), spíš bych je přihodil do vývaru nebo do bramboračky.

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Jaké? Obyčejné nebo ametystové?

      Vymazat
    2. Ametystové. Je mi dost líto, že se při tepelné úpravě odbarvují.

      Vymazat
    3. Vážně? No, ony trochu vyblednou, ale ten fialový odstín by jim (určitě těm mladým) měl zůstat. Nesebral jste něco jiného? Nějaké helmovky?

      Vymazat
    4. Určitě ne. To snad ani nejde. A odfialověly se mi vždycky. Jsou pak víc hnědé než fialové.

      Vymazat
    5. To jsem blázen... Já je čekám co nevidět, schválně si to prověřím. Trochu zhnědnou, to jo, ale já bych to popsal tak, že jsou pořád víc fialové než hnědé.

      Vymazat
    6. Možná to také záleží na půdě. Ony prý dost akumulují arsen a cesium, když tam je. Myslím, že tahle houba se nedá splést s ničím.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>