úterý 3. prosince 2013

Řezník versus Český slavík Mattoni

Kuriosní konflikt vypukl kolem odmítnutí rappera Řezníka organisátory ankety Český slavík Mattoni. Česká showbusinessová scéna se rozdělila: na jedné straně Petr Janda, Petr Kolář, Richard Krajčo nebo Marek Ztracený souhlasí s bojkotem Řezníka coby hovada. Proti Řezníkovi stojí i režisér Václav Marhoul nebo novinář Jakub Patočka. Na druhé straně Xindl X, Tomáš Klus, Matěj Ruppert, Koblížci nebo Michal David(!) se na protest proti Řezníkově diskriminaci ze soutěže odhlásili.

Já osobně nejsem žádný Řezníkův fanoušek, i když mě to trochu absurdně pobavilo; kdyby se jeho projev nedostal k soudu (což Řezník promptně zhudebnil), asi bych o něm dodnes nevěděl. Pokud své "umění" předvádí v klubech, kam nemají děti přístup, nemám s tím potíže. Že se děti dostanou k jeho tvorbě na internetu, to je smutná skutečnost - stejně se ovšem dostanou k nejrůznějším horrorům, pornografii, prolhaným agitkám, jejichž tvůrce netrestáme, nevyřazujeme, pouze mlčky trpíme, že s jejich výtvory se naše děti do styku dostanou, jakmile je nemáme pod kontrolou. Samozřejmě je to hnus, toho je kolem nás spousta (a horšího), ale vážně to může brát jen guma; u soudu prý při slovech "jsem doktor Mengele, trhám dětem prdele" ani státní zástupce neudržel vážnou tvář. Suma sumarum si myslím, že Řezník tu chanci dostat měl.

Takže je čas na další anketu:

a) vyřazení Řezníka považuji za správné, jsem na straně Petra Jandy a dalších

b) s vyřazením Řezníka nesouhlasím stejně jako Xindl X a další

c) nevím, nemám na to názor

d) ... (Daniela se poslední dobou nějak fláká...)

31 komentářů:

  1. Hlasuji pro variantu e), zrušit Českého slavíka Mattoni:) Ale k věci.

    Slyšel jsem to poprvé a byl jsem překvapen. A vlastně ne, něco podobného slyším pokaždé, když někomu po desáté vykradou šopu (pořád ti samí, "vyloučení" - lae z trestní zodpovědnosti). Když přepadnou 90. letou babku za bílého dne, zase ti stejní. Když vidí progaci sexuálních "menšin" u dětí národní školy. Když přestanou vyrábět žárovku za 10 Kč a místo toho prodávají tu za 300Kč a ještě horší kvality. Když exekutor ukrade majetek člověku, který dluh nemá. Když nadnárodní firma masově podvede své zákazníky (u nás satelitní televize) a projde jí to. Když lupič za spolupráce politiku všech barev kabátu ukrade 40tis bytů a pak ztrojnásobí nájemné. ... Je to bezmocný vztek na systém, na ty grázy a pokrytce, co se dostali k moci. Odhlédneme-li od "umělecké" formy (pro mě strašná) tak kluk představuje ducha doby. Pod povinnou slupkou "demokracie", "zákona" či politické "korektnosti" je společnost nasáklá zlobou a nenávistí jako houba. Dříve nebo později tu houbu někdo zmáčkne.

    Docela chápu, že z něj mají vítr.

    cnemo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky myslím, že v tom hrál roli strach. Představte si například, že by ve své kategorii vyhrál.

      Vymazat
    2. No, když může vyhrát hudební ignorant a tragický veršotepec jménem Klus (on si snad myslí, že je Krylův nástupce:) a umístit se Lucie Vondráčková, Farná nebo nedej bože Kerdlová (z jejího zpěvu mám větší hrůzu než z Psa Baskervilského, Drákuly a finančního úřadu dohromady), tak nevidím žádný důvod, proč by to nebylo možné. Nakonec je ještě o kousek lepší, než Vaši oblíbení plastičtí hrdinové:)

      cnemo

      Vymazat
    3. Farna nazpívala ve 12 letech docela slušně Wypijmy za błędy, jinak souhlasím.

      Vymazat
    4. Ona byla jako mladá žába lepší než dnes!

      Vymazat
    5. I masový vrah byl kdysi růžolící roztomilé batole:) Co projde 12ti letému děcku, nemělo by projít dospělé profesionální zpěvačce. Navíc jsem přesvědčen, že většina jejích zásadních problémů je odstranitelná pílí. Měla by si zaplatit nějakého učitele zpěvu. H. Vondráčková byla na začátku své kariéry v principu dřevo, Gott zpíval falešně (pusťte si jeho dřevní nahrávky) ale pracovali na sobě. Nenechali to jen na tom, s čím se narodili.

      cnemo

      Vymazat
    6. TP: ohledne Farne souhlas. Dnes je z ni pitoma radova star.

      Cnemo: hudbe Plastiku rozumim skoro tak malo jako vy nebo Gogo, obliboval jsem je hlavne za jejich spolecensky postoj, nikoli za musiku.

      Vymazat
    7. Tím si nejsem úplně jist, poručíku. Radůza zpívala dobře jen do chvíle, než vystudovala konservatoř. Technika někdy spíš škodí. Vondráčková (Poklad), nehledě na to, že s ní mám osobní spor, mi nikdy jako výjimečná zpěvačka nepřipadala. Gott výjimečný je, tam s vámi souhlasím, že jemu pěvecká průprava pomohla.

      Vymazat
  2. Kdyby si uspořádala skupina zedníků Zlatého termita, nikdo by to neřešil, tak nevím, proč bych se měl vzrušovat nablblými soutěžemi komediantů. Jediné, co mě na tom štve, že to platím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jediné, co mě na tom štve, že to platím.

      Hanak promluvil...:-(

      Vymazat
    2. On to není zase tak přízemní postoj, jak by se mohlo zdát. Kdyby si tu šarádu platili komedianti sami, tak by jednak mohli na každého udělat dlouhý nos, že je to jejich věc a za druhé by to byl takový pěkný samoregulující se systém.

      Vymazat
    3. Nevymlouvej se! Podobně se hájí Holanďani, když jsou nařčeni z lakomosti: vždycky mají nějaký racionální důvod ke škrcení.

      Komedianti si nemůžou nic platit, ti musí dostat zaplaceno za komedii, stejně jako zubař za plombu nebo kominík za komín.

      Vymazat
    4. Jestli jsem to pochopil spravne, tak Cesky Slavik patri soukrome spolecnosti Musica Bohemica, s.r.o. Je ale mozne, ze ta pres Ceskou televizi vyssava danove nevolniky. V Cesku se vlastni praci zivi malokdo, kazdy nakonec saje ze statniho vemene.

      Vymazat
    5. A co si o vyloučení Řezníka myslíte Vy, vp. Kreutzfeld?

      Vymazat
    6. Kdybych byl soukromy majitel Slavika,tak bych Reznika taky vyloucil, vp. Vodnik. A kdybych byl Tomas Klus,tak bych proti tomu protestoval odhlasenim se ze souteze.

      Vymazat
    7. Jenže nejste ani ten ani onen. Co Vy na to?

      Vymazat
    8. Ja na to nic moc vp. Vodnik, je to spor soukromych subjektu, ktere me moc nezajimaji. Vsichni se na tom vzajemne zviditelnili a o to jim asi slo.

      Vymazat
  3. Já bych ho zavřel. Za veřejné pohoršení. To trestní oznámení bylo špatně formulováno.

    Ovšem Vodníkovi, který se zastává Opočenského, to tak možná nemusí připadat.

    A z tohoto blogu vyřadím sebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zavírat kvůli písničce? Tak to už tu bylo. Mimochodem, takto podobně se baví mezi sebou lidé běžně baví v hospodách o "vyloučených", některých typech imigrantů nebo bezdomovcích. Takto vypadá "nálada" lidu, bohužel. Je to víc umění, než stupidity produkované např. Klusem (i když to není zase takové vítězství), které zase pohoršuje (i když ne veřejně) mne.

      A zastávat se Opočenského? Jeho odsouzení za mravnostní delikt je ve světle faktů směšné. U oněch dívenek již nebylo možno kazit mravní výchovu a ve srovnání s případem katarského prince je vyloženě nespravedlivé. Jestli jste tak útlocitný, jeďte se podívat do nějaké "vyloučené" lokality, jak zde vypadá "mravní výchova" pod 15 rokem. Stát na to ani nepípne. V některých zemích EU jisté skupiny veřejně organizují sňatky dětí a nic se neděje. Ne, že bych podporoval sex s ne zcela dospělými, ale přes můj osobní (možná špatný) smysl pro spravedlnost to neprojde. Opočenský je ještě ze všech těch špatných, ten lepší případ.

      cnemo

      Vymazat
    2. Vodníkovi, který se zastává Opočenského
      Kecate, Neznalku! Ja jsem pouze upozornoval na to, ze i prasactvi a prcackarstvi ma sve gradace. Trestnost sveho konani nepopiral nakonec ani sam Opocensky a cilem meho "zastavani se" nebylo nic jineho nez to, co cnemo rika nade mnou v posledni vete.

      Souhlasim s tim, ze Reznikova tvorba je pohorsujici, ale ve srovnani s tim, co se deje kolem dalsiho, je to nekdy jen slaby cajicek.

      Vymazat
  4. Karel Dolejsi kritisuje Jakuba Patocku, nicmene se oba obranci svobody slova dojemne shodnou na tom, ze trestnost popirani holokaustu je spravna. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teď se přidal i Řezanka. Fakt nechápu, že i když ten člověk vidí zludrovatění celé společnosti jako takové, přece jen vidí nějaký smysl v tom, zakázat Řezníka. Ačkoli Řezník je takový jaký je právě díky zludrovatělé společnosti a nikoli naopak.

      Vymazat
  5. Opakovaný vtip, Trmálku, ať blbý nebo dobrý, už není vtip, ale stává se sajrajtem, který je třeba vymést.

    OdpovědětVymazat
  6. A co čekáte v "civilizaci", která vraždí na dálku vybraný jedince jen na základě lusknutí něčího prstu, a s nima mnohonásobek neidentifikovaných civilistů, a ještě to vydává za obranu svobody a demokrachcie? Hlavně aby nějaký zpěvanduli na předávce zas nevypadla koza nebo aby někdo nemluvil v přímym přenosu sprostě, zbytek je v poho. Obyčejný pokrytectví znepokojenýho měšťáka, naše děti přece nebudou lůzři jako nějakej Hrabal. Krásně to všechno do sebe zapadá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli jsem to správně pochopil, tak píšete, že tábor Jandy a Krajča se zlobí na zrcadlo za to, že máme křivou hubu. Tak to jistě bude částečně pravda, pokud se jako celek chováme tak, jak píšete, tak to Řezník ani nějaká vypadlá koza nijak výrazně nepohorší.

      Vymazat
  7. Zkusil bych to obrátit: co takhle natrhnout prdel Řezníkovi a Vodníkovi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K čemu se vztahuje Váš kommentář, Neználku?

      Vymazat
    2. Zřejmě k natrhávání prdele.

      Vymazat
    3. Reznik to je humus :-)
      cha cha cha


      PS
      Kdyby mi nekdo pred par desetiletimi (kdy jsem opoustel Ceskou kotlinu) predpovedel kam az se cestina posune ve sve vyrazove bohatosti, neuveril bych.
      A je to tady :-(
      Reznik a jeho reznicina :-(

      http://www.youtube.com/watch?v=x3LCQG-RX8U

      Vymazat
    4. Neználek: klidně si to tom zazpívejte a dejte to na internet - třeba překonáte Řezníka.

      Vymazat
    5. To ti to trvalo, než jsi pochopil, že tě zkouším.

      Vymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>