pondělí 14. července 2014

Zmýlil jsem se...

Před šesti lety jsem v článku pro Vrbu postuloval myšlenku, že láska k Židům není povinná. Jestliže nesnášet Rusáky a muslimáky patří v pražské kavárně k dobrému vychování, musí být přece tolerovány případné antipathie vůči Židům.

Nuže, zmýlil jsem se. Není člověk jako člověk a Armstrong není Rus, jak zpívala Eva Pilarová začátkem 60. let (což tehdy musela změnit na "Waldauf není Vlach"). Robert Fisk popisuje - a zdá se mi krajně nepravděpodobné, že by si to mohl vymyslet - jak našel v předních kanadských pravicových novinách National Post celostránkový inserát: "TÉMĚŘ ČTYŘI MILLIONY KANAĎANŮ JSOU POSTIŽENI TOUTO NEMOCÍ". Tato nemoc je - hádejte jednou - ano: antisemitism. A to se v očích zadavatelů, kanadského B'nai B'rith a “Jewish Christian Alliance”, rovná i jakékoli kritice Israele.

Nemohu si nepřipomenout sovětské časy, kdy alternativní politické názory byly důvodem k (neomezené) internaci na "psychušce". R. Fisk správně připomíná, že "v Hitlerově Německu byli židé popisováni jako mikrobi. Židé, podle Julia Streichera, byli »přenašeči nemoci a škůdci lidí«. V srpnu 1941 Goebbles označil židy za »přenašeče infekční nemoci« a o dva týdny později mluvil o židech jako o »parazitech«. V listopadu je označoval za »vši«." Čímž ovšem prozrazuje svou "chorobu", neboť srovnávání Židů s nacisty je neklamnou známkou antisemitismu, o nějaké eventuální "oprávněnosti" se rozhodně nebudeme bavit! To by tak hrálo!

Je to, pravda, jen jedna parta, kanadský B'nai B'rith (ty "křesťanské" poturčence nepočítám), sice mocná, ale omezená. Zarážející je - a i to Fisk připomíná - že se nikdo neozval; od Harpera se to ostatně ani neočekává, ale takový bezprecedentní útok na kanadskou populaci by nějakou odezvu mít měl. Protože, jak reklama pokračuje, "pokud to (nemoc) zůstane bez povšimnutí, může to vyústit v násilné sklony. Mnohokrát nebyli infikovaní diagnostikováni a mohou to předat svým dětem, vnukům, kolegům nebo přátelům. Prosím pomozte zastavit šíření této nemoci dříve, než zamoří vaši komunitu... Při prvních známkách projevu antisemitismu volejte protinenávistnou horkou linku B’nai B’rith Kanada". To znamená, že v rámci "ochrany" populace před touto "infekcí" bude třeba nutno přikročit k isolaci "nemocných", jejich "léčbě" a v krajním případě euthanasii. Společnost musí zůstat zdravá, jde o nás o všechny, o naše děti a jejich budoucnost! A v jejich zájmu bude nutno přikročit k řešením snad trpkým, nepopulárním, ale nutným a vposled všem prospěšným!

Až toto opatření pronikne do Čech, budou čeští bonzáci volat na horkou linku B'nai B'rith Česká republika jistě ostošest! Já si jen říkám, ještě že je v této fasi "nemocných" Kanaďanů jen čtyři milliony. Kdoví, kolik "nakažených" by přibylo, kdyby jich bylo hnedle šest...

(Překlady: Zvědavec)

Aktualisováno

13 komentářů:

  1. Prvne je to vec Kanady, jak si to oni zaridi.
    Jestli se zda zidovskym aktivistum, ze se v Kanade mnozi anti-zidovske zivly - immigranti z Blizkeho Vychodu, pak maji pravo na oznameni v novinach, takove, co zaujme pozornost. U mne teda ne a jeikoz se nedomnivam, ze jsem antisemitka, tak se me tato anonce vubec netyka...Ale B'nai B'rith advokati mozna dostanou praci...:-)
    Vyzva vadi povetsine anti-zidum a tito se pak v ramci sitoveho monitorovani svym protestem ozvou sami, coz zase usetri praci agentum NWO...:8-))))))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jeikoz se nedomnivam, ze jsem antisemitka, tak se me tato anonce vubec netyka
      Opakujete omyl všech ovcí všech diktatur...

      Vymazat
    2. Pani Danielo, chce to vice pokory. Kazdy v sobe ma tajnou temnou komurku a nikdy nevite, kdy Vam do ni nekdo vykopne dvere.

      Psychicka nemoc jako antisemitism se muze projevit postupne ve vyssim veku. Ja Vam vsak rozhodne preju abyste zustala dlouho zdrava a nepotrebovala lecbu. V dnesni dobe totiz zadna farmakologicka neexistuje, da se to lecit pouze podobnymi methodami jakymi leci v Cine zavislost na Internetu.

      Vymazat
    3. Už jen pocit, že se vás to netýká, je známkou ochablé bdělosti. Nikdy nemůžete vědět, jestli i ve vás nevzklíčí býlí antisemitismu. Může vás hřát pouze vědomí, že pokud se tak stane, ti bdělejší spoluobčané vás nenechají v bryndě a neprodleně vás objednají k vymítání.
      Kdysi o podobném (mohu-li to tak napsat, abych se tímto hned nekvalifikoval) případu psal i Jaroslav Hašek. Tam šlo o bdělého strážce pořádku a vymítače panslovanismu, který u sebe nalezl komplet barvy trikolóry.

      Vymazat
    4. Copak Daniela, "té se to netýká" (té se ostatně netýká i lecos dalšího). Ale my ostatní bychom si měli uvědomit, že tohle může být otevření Pandořiny skřínky, kdy bude skutečně láska k někomu nebo nenávist k někomu indikátorem duševního zdraví a tedy důvodem k internaci.

      Anebo ať si přestanou hrát na lidská práva a otevřeně vyhlásí, že Židé jsou ostatním národům a rasám nadřazeni a prohlásí holokaust otevřeně za nové náboženství. Ostatně k tomu poslednímu už chybí jen krok: Menachem Z. Rosensaft se domnívá, že by papež měl popírání holokaustu prohlásit za kacířství (!! člověk nechápe, že někdo může mít tu nestydatost si něco takového myslet, natož to veřejně napsat!)

      Vymazat
    5. My ostatní si to pochopitelně uvědomujeme, protože víme, jak slabá je naše mysl a jak náchylná je k hříšným myšlenkám. To jen Otec Scholastik a Daniela ani myšlenkou nezhřešili.

      Nejen to, za kacířství by se mělo prohlásit i otáčení se zády k Ódě na radost.

      Vymazat
    6. Moje hrisne myslenky jsou zcela jineho razu, panove,
      a obsesivni nenavist je opravdu psychicka porucha, ja mam ovsem stesti, ze nikoho neenavidim, pouze zvracene ideologie.
      Takze si klidanko pockam, az se zde vyroji agenti B'nai B'rith v bilych plastich a budou z domu vlacet rvouci americke muze do zachytnych sanitek na povinnou obrizku a lobotomy....:-)

      Vymazat
    7. za kacířství by se mělo prohlásit i otáčení se zády k Ódě na radost.
      No, na rozdíl od... to nikdo neměl tu nestydatost papežovi navrhnout. Anebo EU nemá náboženské aspirace...

      Vymazat
    8. Danielo, slyšela jste někdy jméno Martin Niemöller?

      Vymazat
  2. Jisteze slysela, ackoliv Niemollera v Americe neznaji a to z toho duvodu, ze nemaji k citatu zadnou relaci. Nic takoveho se tu nikdy nedelo.
    Je to usmevny argument, pac filosoficka uvaha o postupnem zatykani nevhodnych zivlu az doslo na nej, je pouzivana u obhajcu extremistu v Ceske republice. Jakoze prvne se pronasleduji lide za projeveni odlisneho nazoru, pak je statni aparat vice prisroubuje, obcane ztrati zakladni prava a nakonec dojde i na persekuci mestaku, tech, co se predtim bud nestarali, anebo svobodu slova u extremistu nebranili. . Ja se ridim pravidlem, ze moje svoboda je omezena hranici, kde zacina svoboda druheho, pricemz zidovsti aktiviste moji svobodu nijak neposkozuji....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic takoveho se tu nikdy nedelo.
      Svatá prostoto! V Rusku se do r.1917 taky "nic takového nikdy nedělo", v Německu se do r.1933 taky "nikdy nic takového nedělo" (nepočítáme-li pokus skupinky německých Židů o kommunistický převrat po I. světové válce a nacistický pokus o puč ve 20. letech - tehdy ovšem právě tato zkušenost s totalitou ještě neexistovala). Myslet si, že je nějaká země nebo národ proti tomu imunní, je trestuhodná naivita.

      Vymazat
  3. Že Waldauf není Vlach, tam bylo. Proč by Armstrong neměl bejt Vlach? ;-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>