neděle 18. dubna 2010

Česká segregace ve školství

22 komentářů:

  1. JzP, proč se ptáte, když nechcete slyšet odpověď? Zajímáte se snad o to, co Vám říkají romisté, např. Saša Uhlová?

    Naším cílem jsou USA, Kanada či UK, nikoliv Bělorusko či Gruzie.

    OdpovědětVymazat
  2. Chcete mít tedy negramotné Romy jako Britové? Hm.. pěkný cíl máte, takový korektní :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Gogo, zkuste si přečíst můj článek. Zase jste mimo mísu.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak trochu reakce na můj článek, ne?:)

    http://nautilus.bloguje.cz/845259-legenda-o-tarzanovi-a-neprizpusobivi-ucitele.php

    Nicméně plácat můžete co chcete. Lidí s názory mě podobnými je naprosto drtivá převaha, můžete nás donutit jen k tomu, že se budeme přetvařovat po pohrůžkou. O lidském smýšlení rozhodně nerozhodují soudy, to zjistilo již hodně diktatur, natož soudy takto stupidně aktivistické.


    Také budu raději součástí kulturního okruhu Ruska (i když naprosto netuším, jak jste došel zrovna na to Rusko, dementi byli vyřazováni z běžného studia ve většině kultur), než dopustit, než aby mí potomci sdíleli výchovu s vyslanci takovéto "kultury".

    OdpovědětVymazat
  5. Mnohem radši tolerovat posílání méně inteligentních žáků do zvláštních, nebo "základních praktických škol", než se přiblížit k Velké Británii například v tomto: http://www.reformy.cz/zpravy/v-britanii-prosel-zakon-o-cenzure-na-internetu/

    OdpovědětVymazat
  6. Kapitáne, uklidněte se, vždyť Vás tam cituji. Nicméně Váš čas skončil. Na Jihu si také do 50. let mysleli to samé, ale hnutí za občanská práva je vyvedlo z omylu. Nakonec jim nezbyly než rasové vraždy.

    OdpovědětVymazat
  7. Jedním z důvodů, proč nerad diskutuji na této úrovni, je to, že pořád dokola musím vysvětlovat banality. JzP, přečtěte si rozsudek ESLP a dopis ministryně školství a dostanete odpověď na Vaše otázky.

    OdpovědětVymazat
  8. Ten dopis je relevantní proto, protože Vy i Kapitán adorujete jisté "odborníky". Je tedy důkazem, že jiní odborníci mají jiný názor, ledaže byste MŠMT nepovažoval za odborně vedené.

    OdpovědětVymazat
  9. GP: když Vy se pustíte do dětí a do výchovy, tak z Vás tak zoufale čouhá nedostatek jakýchkoli osobních zkušeností na tomto poli. Vaše myšlení a jednání je výrazně ideologické, jak tu už někdo napsal. Ti, co o problémech rozhodují, jednají stejně jako Vy, ale u nich je to (obvykle) odporné pokrytectví na úkor celé populace. Oni mají ty děti na těch soukromých bílých školách a neřeší to, když syn přijde domů, že mu cikáni vyrazili zuby nebo dcera, že ji cikáni osahávali (a nepište mi sem hned, že to nemusí být jen cikáni; samozřejmě, že ne). Opět má Kapitán pravdu: můžete donutit lidi, aby se přetvařovali, ale realita jednoho dne vypluje na povrch. Vy pak na tom budete mezi nimi jako ten věřící kommunista mezi těmi pokryteckými papaláši: odserete si to, zatímco oni převléknou kabáty.

    Velká Britanie je mimochodem odstrašujícím způsobem nezvládnuté situace s přistěhovalci na mnoha frontách. Pokud to řeší mezi jiným censurou internetu, tak byste se měl nad svým viscerálním obdivem k anglosaské demokracii hluboce zamyslet!

    OdpovědětVymazat
  10. Vodníku, uklidněte se, vidíte rudě. Pokud vím, nikdy jste v Rusku nebyl a také Vám nevyčítám, že ho tak adorujete bez autopsie.

    Vaše these o neromských soukromých školách je neudržitelná. To si v USA mysleli taky a taky je vyvedli z omylu.

    V ČR jsou Romů 2 % populace a jaké s nimi máme neřešitelné problémy. Kolik je v UK přistěhovalců? Tak laskavě srovnávejte srovnatelné.

    OdpovědětVymazat
  11. Já Rusko neadoruji. Popíral jsem to, popírám a popírat budu. Přilnutí k pravoslaví není obdivem k Rusku, uvádění lživých předsudků o Rusku na pravou míru není obdivem k Rusku, popírání tautologie Rusko = SSSR (byť se sovětům podařilo ruský národ zdecimovat tak, že v generacích válečných a poválečných vzal imperium svých sovětských vrahů za své) není obdivem k Rusku. V Rusku jsem nebyl, to bych mohl obdivovat leda tak romanticky jako čeští hippies Ameriku v 70. letech nebo západní marxisté Čínu v 60. letech. Ale Rusů znám celkem dost na to, abych k nim měl určitý kritický přístup.

    Vaše these o neromských soukromých školách je neudržitelná. To si v USA mysleli taky a taky je vyvedli z omylu.
    Jaká these?? Všichni politicky korrektní rozhodující činitelé v holandském parlamentu bydlí v nejlepších čtvrtích a mají děti ve 100% bílých školách (pokud tam je barevný, je to adoptované dítě ze Třetího světa a vyrůstá v středostavovské holandské rodině). Nevím, kdo koho v USA vyvedl z jakého omylu.

    V ČR jsou Romů 2 % populace a jaké s nimi máme neřešitelné problémy. Kolik je v UK přistěhovalců? Tak laskavě srovnávejte srovnatelné.
    No to byste měl spíš poradit institucím EU! Žádné přistěhovalé ethnikum tady na Západě nezpůsobuje tolik problémů jako Romové. Ta čísla o romské negramotnosti v Britanii platí pouze pro britské Romy. Na to ovšem bílé límečky ve svých věžích ze slonoviny nehledí, jich se to netýká a tak nakonec na prvním místě bude asi přeci jen ta výplatní páska...

    OdpovědětVymazat
  12. V Nizozemí máte tradici pillarisace. To není případ ani USA, ani ČR.

    Řekl bych, že to spíš tak, že zatvrzele setrváváte na svých předsudcích o Rusku (za všechny: Vyvedl jsem Vás z omylu, jaký byl postoj ruského národa k carovi na základě výsledků všeobecných voleb. S Vámi to ani nehnulo. Popsal jsem způsoby genocidy Poláků ze strany Ruska. S Vámi to ani nehnulo.) a rozšiřujete nové: "Ta čísla o romské negramotnosti v Britanii platí pouze pro britské Romy." To je ale styl myšlení: Jakmile někdo věří na sv. Trojici, tak je schopen věřit doslova všemu.

    OdpovědětVymazat
  13. Teď k tomu, co mně osobně vadí nejvíce: Evropský soud pro lidská práva vyjádřil klasické přesvědčení levičáků, že jedinec není zodpovědný za svůj osud a ani za osud svých dětí, slovy Karla Poppera Philosophers should consider the fact that the greatest happiness principle can easily be made an excuse for a benevolent dictatorship. We should replace it by a more modest and more realistic principle - the principle that the fight against avoidable misery should be a recognized aim of public policy, while the increase of happiness should be left, in the main, to private initiative.

    Což vyznává i Borrego slovy:
    13. Zaprvé, velký senát pochybuje o schopnosti romských rodičů konat svou rodičov-
    skou povinnost. Rozsudek hovoří takto: „Soud není přesvědčen o tom, že by rodiče romských
    dětí jakožto příslušníci znevýhodněné komunity a často bez vzdělání byli schopni zvážit
    všechny stránky dané situace a důsledky svého souhlasu“ (§ 203). Toto jsou příliš tvrdá, zby-
    tečná a hlavně neodůvodněná slova.
    14. Zadruhé, velký senát zachází ve svém hodnocení romských rodičů ještě dále:
    „Velký senát (...) je toho názoru, že i kdyby byly naplněny podmínky (vědomého souhlasu),
    možnost vzdání se práva na ochranu před takovou diskriminací je nepřípustná. Takový akt
    vzdání se práva by byl totiž v rozporu s důležitým veřejným zájmem (...)“ (§ 204).
    Při těchto slovech pociťuji zděšení. Velký senát tvrdí, že všichni rodiče romských dětí,
    „i kdyby“ byli schopni dát vědomý souhlas, nedokážou vybrat svým dětem školu. Toto uva-
    žování může vést k již dobře známým otřesným zkušenostem s odnímáním dětí jejich rodi-
    čům, kteří patří k určité sociální skupině, protože někteří lidé, vyzbrojení „dobrými úmysly“,
    vnucují všem občanům své vlastní pojetí života. Toto je příkladem smutné tradice lidstva bo-
    jovat rasismem proti rasismu.
    16. Je cynické se domnívat, že rodiče stěžujících si nezletilců nejsou schopni vycho-
    vávat své děti, jsou ale schopni podepsat plnou moc pro britského a severoamerického zástup-
    ce, které ani neznají!
    17. Samozřejmě se připojuji k nesouhlasným stanoviskům svých kolegů, s nimiž se
    plně ztotožňuji.
    18. Vybočení Evropského soudu z jeho soudní role povede ke zmatku, jehož dopad
    pro Evropu nemůže být než nepříznivý. Vybočení tohoto rozsudku je značné a skutečnost, že
    považuje všechny romské rodiče za neschopné výchovy svých dětí, je dle mého mínění uráž-
    kou. Přidávám se tedy na stranu uražených a říkám: „Jsem český Rom.“

    OdpovědětVymazat
  14. Z žádných předsudků jste mě, je mi líto, nevyvedl. Výsledky voleb? Že se trochu nezamyslíte nad okolnostmi. A s Poláky si Rusové nemají moc co vyčítat. Ruskou (nikoli sovětskou) expansi na západ prostě neprokážete, naopak je ovšem evidentní. Navzdory tomu strašíte vy, doležalčiky, ruskou aggresivitou a cpete se do zadku strýčka Sama, zatímco zbytek Evropy z něj krok za krokem začíná vylézat. Ale to bychom zas odbočili...

    Ta čísla o romské negramotnosti v Britanii platí pouze pro britské Romy
    Nevím, co máte za problém. Na základě mých zkušeností s jinými menšinami v Holandsku jakoukoli signifikantní negramotnost mezi jinými menšinami v Britanii vylučuji. Pokud tam mají desítky procent negramotných Pakistánců nebo Číňanů, pak je něco opravdu notně shnilého ve státě britském, co na kontinentě nemá obdoby.

    OdpovědětVymazat
  15. >Kapitáne, uklidněte se, vždyť Vás tam cituji. Nicméně Váš čas skončil. Na Jihu si také do 50. let mysleli to samé, ale hnutí za občanská práva je vyvedlo z omylu.

    Petersi, kdybyste jen věděl, jak mi připomínáte bolševickou propagandu o společenském vývoji:) Ti také do poslední chvíle nechápali, že jejich ideologie je obr na hliněných nohách. Až režim v USA jen trochu zaváhá, uvidíte skutečné názory lidí a velmi se budete to zřejmě divoké.


    Ale tady jste v Čechách a tady je hřbitov ideologií, které se samy hroutí bez větších dramat. Váš čas sice ještě nezkončil, napácháte ještě spoustu politicky korektních škod a možná se vám povede zavřít ještě hodně lidí za myšlenkové zločiny. Ale vaši soukmenovci už stačili pomoci většině se cikánské problematice dobře zorientovat. Tady není už otázka zda lidé někdy odmítnou vaši ideologii financovat, jen kdy a jakým způsobem.

    OdpovědětVymazat
  16. Vodníku, Vy ignorujete historii, to je pak těžká debata. Moldávie, Polsko, Finsko se asi annektovalo samo, když už vynechám Ukrajinu.

    Pokud nám Rusko mluví do naší zahraniční politiky, tak je to něco strašlivého, na čím by měl být každý Čech zděšen. Ale rusofilové pochopitelně nejsou, jim je Rusko nad české zájmy.

    Vodníku, pokud si myslíte, že jediní imigranti do UK jsou z Pakistánu nebo Číny, tak si tu problematiku laskavě nejdříve nastudujte.

    OdpovědětVymazat
  17. O tom už jsme mluvili tolikrát, že se mi k tomu nechce vracet (nárazníkové oblasti atd.).

    Pokud naše zahraniční politka Rusko ohrožuje, tak nám do ní mluví, to je přirozené. Kdyby Mexičani zvali Rusy, aby si u nich postavili radar, tak by jim do toho Američané taky mluvili.

    Slyšel jste někdy pars pro toto?

    OdpovědětVymazat
  18. Jinak je pozoruhodné, Petersi, že po 20 letech sovětské okupace je 70% Čechů natolik rusofilních, že zahraniční politiku své vlády odsuzuje samo, i bez Rusů.

    OdpovědětVymazat
  19. Ale Vodníku. Vždyť přeci i Vy víte, že to s žádnou rusofilií nemá nic co do činění. Jsou to fantasie z roku 1968 o neutralitě. To by to dopadlo.

    OdpovědětVymazat
  20. Nikoli. Je to odpor k cizí vojenské přítomnosti, vědomí sounáležitosti s EU a NATO (jakkoli diskutabilní) a absence rusofobie. To Vy jste napsal, že kritika české zahraniční politiky nevadí rusofilům, zatímco každý Čech by měl být zděšen. Jak vidno, není, byť není rusofilem. Korrelace mezi rusofilií a kritikou zahraniční politiky ČR je tedy zanedbatelná..

    OdpovědětVymazat
  21. JzP
    Opravdu ukazkove:-)

    18. Vybočení Evropského soudu z jeho soudní role povede ke zmatku, jehož dopad
    pro Evropu nemůže být než nepříznivý. Vybočení tohoto rozsudku je značné a skutečnost, že
    považuje všechny romské rodiče za neschopné výchovy svých dětí, je dle mého mínění uráž-
    kou. Přidávám se tedy na stranu uražených a říkám: „Jsem český Rom.“
    ============================
    "že považuje všechny romské rodiče za neschopné výchovy svých dětí"
    cha cha cha je treba spravne korektni pristup, za prve ne povazovat vsechny ale jen nektere a protoze jen nektere nelze postihovat "všechny"!
    A pritom Vam Cikanske ethnikum v CR jako na stejne na Slovensku predvadi svoji schopnost.
    A na zaklade teto "schopnosti" tedy vysledku kolik rodicu deti do skol posila a kolik neposila, k cemu je vede, nevede, bylo sepsano vyjadreni. Pro Ceskeho Roma je urazkou. Dnesni doba je nic jen dlouha rada urazek nejen pro Romskou 5%mensinu ale i pro Ceskou komunitu. O tom jak Cesi kradou(hlavne v Rakousku) jak smrdi( nejvic Golgovi a v Brazilii) jak 70% z nich odmitnutim US radarove zaklady se z nich stali rusofilove, v souhrnu nic dobreho, jen same vyhrady,:-(
    Pritom stacilo tak malo, aby Hitler uskutecnil plan vystehovani Cechu na Sibir. Dnes by nemusel GP hrozit rusofilii a rusofobii, Cesi resit rozmnozeni Cikanskeho etnika z nekolika set jak nektere zdroje uvadi na 500tisic , dnes jiz 5% obyvatel. Navic cistota ovzdusi, zadne reseni kolik a jakych pristehovalcu a take ryby, mnoho ryb, ne kdyby byly, ty tam jsou, na udici sami jdou, navic ani zadny stoural co by rad Vas samet zboural. Nic nenechat nahode, zit svuj zivot v pohode:-)
    Coz ovsem dnes s "Českou segregaci ve školství"
    pujde velice tezko :-(
    Pripijim na Vase lepsi a jeste sametovejsi zitrky:-)

    OdpovědětVymazat
  22. Ano bylo to jiz napsano i nekym kdo do problemu vidi lepe ze tech 10 ? nebo 20% ci kolik Romu prilezitost vyuzilo a ziji "normalnim" zivotem. To jsou ti kterym se podarilo vystudovat ci se vyucit a nasledne se zaradit. Kocabovstina k tomu pristupovala jinak. Ne ze Cikani musi predevsim sami chtit, ale ze vstricnost ze strany puvodniho obyvatelstva je stale nedostatecna. Domnivam se ze tudy cesta nevede.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>