čtvrtek 22. dubna 2010

Ubohá politická propaganda

31 komentářů:

  1. Není ta Sarah Silverman ona kabaretiérka, která vtipkovala něco o tom, že kdyby Ježíš přišel dnes, že by ho hnedka zase ukřižovala? Tento druh humoru mne vhání do brnění ne nepodobného muslimům, zlobícím se na karikatury Proroka. Anyway, mám za to, že ti Češi to video dělali podle Sáry. Jako v mnoha případech se jedná o supertrapný klon něčeho, co samo o sobě je snad blbé, ale aspoň originální a ne tak otevřeně asociální. Gerontofóbní video z dílny Issová&Mádl nám říká: to staří, ti sobečtí dědci a báby, nám volej Paroubka a kommunisty! Onehdá byl takový štvavý protidůchodcovský text na Blistech. Hnus! Issovou jsem viděl o Vánocích v Dejvickým divadle, byla skvělá a měla by se držet svého kopyta!

    OdpovědětVymazat
  2. Ale p. Petersi (a částečně i p. Vodníku)! Když nerozumíte americkému humoru, laskavě jej nekomentujte! Sářina genialita je dána mj. talmudským mudrováním generací jejích předků, na to jsou vaše krátkozraké, politické a náboženské předstudky prostě krátké...

    OdpovědětVymazat
  3. Alexi ano a ne :-)
    ANO pokud jde o chapani emerickeho humoru, obvzlast nektereho, tak to mnohym Evropanum nedochazi, ale rikam NE pro ty jeji ukazky kdy si dela prcu az tak nepravdive prehnane, ze prestava fungovat nadsazka a nuti posluchace a divaka premyslet o Sarah Silverman samotne:-(

    Videa se Sarah Silverman nevim co a odkud a az kam co rika predstira a kde zacina a kolik vlastne je v tom jeji prirozene naivity potazmo az blbosti:-)
    Jeji rozhovor s Davidem Lettermanem jakoz i nektere dalsi ukazky ukazuji a to s pravdepodobnosti vetsi nez malou, ze to co predvadi neni hrane :-) sorry takto :-(
    Tim chci rici ze je treba videt vice ukazek jejicho vyvoje od pocatku az po soucasnou povest nejvice "funny" Emericanku na obrazovce:-)
    co jednomu pripada vtipne a rozesmeje to muze druhemu pripadat az trapne a to a na to, netreba ani chdit z Cech do USA :-)

    Silverman1

    Silverman2

    Silverman3

    OdpovědětVymazat
  4. Omluva za cismenka pomichana a preskakana:-)

    Co jednomu pripada vtipne a rozesmeje, to muze druhemu pripadat az trapne a na to netreba ani chodit z Cech do USA :-)
    FSICHNI dobre vite ze smysl pro humor je u kazdeho nastaven jinak :-) Je znamo, ze "humorny" rozdil mezi Ceskou kotlinou a Anglii je mnohonasobne vetsi nez by odpovidalo vzdalenosti Cech a Albionu v km:-) Totez plati o USA.
    Sam se ctenarstvu priznam ze jsem sam sobe nekdy az za blba:-(. Ac nesnasim humor Davida Lettermana presto se na nej opakovane divam a divam s prestavkami jiz nejmene 20 let a to i kdyz nescetnekrat jsem si rekl, co je moc to je prilis, abych po case opet zas a znova otevrel jeho "Late Show with David Letterman":-)
    Ergo kladifko, pro showmany jako Letterman nebo S.Silverman i ta nejbanalnejsi udalost je presentovana zpusobem ze to je show :-) Nekdy za kazdou cenu. Casto i stylem az hrbitovne humornym:-(
    Sense of humor, nekdy jako tumor :-(
    Mozna prave v tom je jejich kouzlo?

    Ale abych nezustal nic dluzen. I humor v Klokanii je jiny nez jaky se produkuje v massmediich Ceske kotliny:-)
    Aussie
    Preji hezky weekend:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ne FSICHNI v CR jsou nadseni video klipem utocicim na seniory. Jsou i nazory jako tento:

    Nejapné předsudky z žumpoidního klipu prvoplánově čiší: starý člověk je hloupý, má selektivní paměť a není schopen se odpovědně rozhodovat. Smysl pro humor zde slouží pouze jako kamufláž. Chybí jen krůček k tomu říct: vždyť on ten děda s bábou nemají ani právo volit!

    Videoklip Mádla a Issové se nese na pochybné módní vlně, kdy si část mládeže na internetu vybíjí zlost na seniorech. A videoklip Mádla a Issové z takových frustrací těží. Vyvoláváním „virtuální animozity“ to začíná, válkou generací to končí. To není výmysl, ale regulérní předpověď některých sociologů. Část mladých se snaží zničit identitu starých a využívá k tomu (zatím) prostředky manipulace elektronických médií.

    Senioři představují snadný terč. O jejich problémech se mnoho nemluví, nepíše, a pokud ano, pak často v souvislosti s tím, jak jsou nemohoucí a obtěžující. Rozeštvávání předsudků a animozity proti seniorům je nedůstojné a nic pozitivního nepřináší. A už vůbec ne v souvislosti s předvolební kampaní.

    OdpovědětVymazat
  6. Ne FSICHNI v CR jsou nadseni video klipem utocicim na seniory.
    Já jsem se setkal jenom s odsuzujícími reakcemi.

    OdpovědětVymazat
  7. Tim chces zpochybnit, ze tak jak je to na klipu, ze to neni nazor vetsiny mladych ?
    Tomu "mladeznickemu" klipu chybi na zaver jen sametovy vykrik "stari do hrobu, pochodem vchod".

    OdpovědětVymazat
  8. Já píšu o reakcích z internetu. Nevím, kdo z toho jsou mladí, nejspíš asi většina ne. Nemůžu samozřejmě vyloučit, že většina současné městské (pražské) mládeže takhle uvažuje. Po dvaceti letech modré meliorace mozků by mě to zas až tak nepřekvapilo.

    OdpovědětVymazat
  9. Myslim ze rozumny rozbor klipu si lze precist na
    BL
    A ubohost jeste vynikne ve srovnani s originalem z USA.

    OdpovědětVymazat
  10. Leon Kreutzfeld24. dubna 2010 v 16:45

    Vazeni panove, tento kun se zde jiz mnohokrat bil. Uvedomte si, ze cesti duchodci maji v pomeru k prumernym platum jeden z nejstedrejsich duchodovych systemu na svete, cca 2/3 prumerneho platu a to je vic, nez maji prodavacky, hajzlbaby, pomocni delnici atd.

    Ten system dnes jede na dluh mlade generace a uz dnes je jasne, ze mladi takove kralovske podminky mit nebudou. Dnesni teenageri ci deti pujdou do duchodu v 65-70 a budou brat cca 40% prumerneho platu.

    Tak kde je ta mezigeneracni solidarita? Me bylo nedavno 92, ale nikdy by me nenapadlo takhle vyssavat vlastni pravnoucata. Jen selmy poziraji sva mladata vazeni panove!

    OdpovědětVymazat
  11. Leon Kreutzfeld24. dubna 2010 v 16:47

    Vazeni panove, tento kun se zde jiz mnohokrat bil. Uvedomte si, ze cesti duchodci maji v pomeru k prumernym platum jeden z nejstedrejsich duchodovych systemu na svete, cca 2/3 prumerneho platu a to je vic, nez maji prodavacky, hajzlbaby, pomocni delnici atd.

    Ten system dnes jede na dluh mlade generace a uz dnes je jasne, ze mladi takove kralovske podminky mit nebudou. Dnesni teenageri ci deti pujdou do duchodu v 65-70 a budou brat cca 40% prumerneho platu.

    Tak kde je ta mezigeneracni solidarita? Me bylo nedavno 92, ale nikdy by me nenapadlo takhle vyssavat vlastni pravnoucata. Jen selmy poziraji sva mladata vazeni panove!

    OdpovědětVymazat
  12. Pane Kreutzfeld
    ne FSECHNY selmy poziraji sva mladata
    ne vsechny politicke strany se projevuji zpusobem, ktery byl ukazan na videoklipu.
    Treba u sousedu CR, v Nemecku ci Rakousku si neumim predstavit ze by si nektera politicka strana takto podrizla vetev v ramci predvolebni souteze. Na sousednim blogu je trochu jiny nazor, vice podobny nazorum z BL.
    nautilus

    OdpovědětVymazat
  13. Vážený pane Kreutzfelde, myslím, že ani jedna kritická noticka vůči tomu clipu se nezabývala jeho programovým obsahem. Ten může (ale vůbec nemusí!) být věcně správný. Jde o to, že je to a) nevkusný poloplagiát, který b) rozhicovává mezigenerační nenávist - jak říkal Keller, elity zmanipulovaly střední vrstvy tak, že své problémy vyčítají těm pod nimi: důchodcům, sockám apod. ČR není Ghana, aby tam nebyly peníze pro starce. Ony jsou, ale cpou se do špatných kapes. Až bude u nás stát kilometr dálnic jako jinde v Evropě, bude jistě o fous líp. Ale ukazovat arogantně prstem na bábu s dědou jako ti dva spratci, to je na přesprdel! :-((

    OdpovědětVymazat
  14. Pan Kreutzfeld uvedl, ze CR vyplaci svym seniorum prilis vysoke duchody(ve vztahu k jejich drivejsim vydelku)
    V absolutni hodnote ci v hodnote dnesni kupni sily toho ktereho duchodu si udelejte srovnani sami:
    Evropa

    OdpovědětVymazat
  15. Leon Kreutzfeld25. dubna 2010 v 11:25

    Vazeni panove, ten klip je pochopitelne delany pro nejake teenagery, kteri se o politiku a verejne rozpocty moc nezajimaji, takze se nejedna o nejakou hlubokomyslnou analyzu, nybrz o nejaky radobyvtipny soundbite ve smyslu 2 nohy spatne, 4 nohy dobre, takm je treba to chapat.

    Ale podstatu problemu imho vystihuje dobre - ty pristi ceske volby budou soubojem mezi mladsi a starsi generaci a mezi temi co karu tahnou ci budou tahnout a temi co se vezou. A system v Cesku je dnes dlouhodobe nastaveny v neprospech budoucich tahounu.

    To samozrejme neznamena, ze by Cesko melo hodit stare lidi pres palubu, jak zde v techto pripadech neustale podsouvate. Pouze by zajmy ruznych skupin mely byt v rovnovaze

    Pane Aster, o absolutni hodnotu zde vubec nejde. To co si mohou dovolit ti co se vezou se musi odvijet od toho, co si mohou dovolit ti co je tahnou. A Cesi nejsou vuci svym starym spoluobcanum v rekativnim meritku vubec skoupi.

    Pane Vodnik, ze penize prosakuji kam by nemeli je take pravda, ale to je jine tema. Ten klip se zabyva konfliktem zajmu mlade a stare generace, nikoliv korupci a rozkradanim verejnych zdroju, coz samozrejme je nemene dulezite tema.

    OdpovědětVymazat
  16. LK: no já si myslím, že ten mezigenerační konflikt je když ne úplně umělý tak hóódně nafouknutý, aby se odvedla pozornost od toho, že ti, jak říkáte, "tahouni" cpou desetkrát tolik do chřtánu elitám a jejich zkorumpovaným drábům než důchodcům, na které se ale přitom ty elity snaží svést jejich, (tj. tahounů) hněv.

    OdpovědětVymazat
  17. Leon Kreutzfeld25. dubna 2010 v 13:04

    Vazeny pane Vodnik, kolik vytece ze statniho rozpoctu kvuli korupci ve statni sprave to nevim, urcite to bude hodne. Ty duchody ale nejspis budou vetsi.

    Ja se ale nechci prit o to, jestli cesti danovi popletnici nacpou vic do chrtanu Rebickum a Grossum, nebo babam Dymakovym, co z toho duchodu si zas tak moc dovolit nemohou. Oboji je treba resit a pravda, ten klip se zabyva jen babami a dedy.

    To je asi ten rozdil mezi tzv. pravici a levici, korupci se slibuji zabyvat vsichni.

    OdpovědětVymazat
  18. Leon Kreutzfeld25. dubna 2010 v 13:22

    Vy jste vazeny pane JzP nadhodil tema jak z toho ven. Ja myslim, ze to je hlavne o postupne uprave ocekavani budoucich duchodovych generaci.

    Lide ziji dele, tedy musi pracovat dele. Neni mozne platit 10-ti ci 20-ti letou dovolenou lidem, kteri jsou schopni zivit se sami.

    Ten soucasny zapadoevropsky duchodovy system je postaven na parametrech 60. let, kdyz se lide dozivali 60-70 let, evropska ekonomika uspesne rostla a politici ziveni pomernym volebnim systemem meli co slibovat. Dnes uz slibuji pouze a jenom na ukor budoucich generaci.

    OdpovědětVymazat
  19. Pane Kreutzfeld, s tim nastavenim duchodu pred lety mate zcela pravdu. Vekovou latku zvedaji v CR jakoz i jinde, nebot stara jen 60 leta hranice byla prohlasena za neudrzitelnou.
    Ale bude mnohem hure!
    Podle odhadu "odborniku" je vysoka pravdepodobnost ze mnoho lidi z dnesni generace 50tniku ma nadeji se dozit 120 let i vice.
    Vy jste mozna jiz jeden z nich, jeden z tech na stezce dlouhovekosti:-)
    Uz jen predstava ze nekdo bude platit dane jen 40 let a pak 60 let bude brat penzi je bankrotujici:-)
    I novy duchodovy system ovsem neni zarukou ze se stari v budoucnu sveho zaslouzeneho a tezce nasetreneho duchodu dockaji. Jiz dnes jsou z jiz existujicich fondu priklady o tom, ze staci i jen par let k tomu aby duchodove fondy ci financni ustavy ktere je opatruji jsou rozkradeny!. Povinost cely zivot si platit a stradat na stari je snadno vymahatelna. Pohlidat aby to nebylo ukradeno jiz hure:-(
    A bude hure.
    Vy pane Kreutzfeld muzete byt jeden z tech kteri se te 120 lete hranice a jeste vyse dozijete, budete mit tedy moznost posoudit, jak pracujici plati a jak jim ti kteri jim maji o jejich penize pecovat, jak jim je budou hlidat ci naopak prerozdelovat a rozkradat:-(
    Shalom:-)

    OdpovědětVymazat
  20. Leon Kreutzfeld25. dubna 2010 v 18:43

    Panove, ja nejsem zadny expert, pouze na to mam sve nazory a podle tech se ridim.

    Podle JzP vetsinovy volebni system - to je pouze moje domnenka, potvrzovana mym pobytem ve Spojenych statech. Tam vyhravaji bohati a s tim nesouhlasim. V tom pomernem v Evrope zase vyhravaji chudi a s tim taky ne. Byl jsem kdysi zastancem pomerneho systemu ale ted o nem vazne pochybuji.

    Co budou v Evrope delat padesatnici a sedesatnici nevim, to je otevrena otazka, ale na stejny system jako se spolehly jejich deti se spolehnout nemohou. Dnes i dvacatnici ci tricatnici si nemohou byt jisti.

    Dneska musi clovek pocitat s tim, ze bude menit zamestnani a bude se ucit. To se nekomu nemusi libit, ale tak to vzdycky bylo. Ti osmdesatileti na tom budou hur. Ale maji volebni pravo, tak se jim to nerekne, nebo jim to zaplati ti mladsi.

    OdpovědětVymazat
  21. Ale pane Kreutzfelde, i kdyby ta situace s důchody byla skutečně tak vážná, jak říkáte, tak je to problém, který se bude muset řešit tak jako tak, ať vyhraje levice nebo pravice. Paroubek může slibovat, že zruší Eyjafjallajokull, ale on nebo jeho nástupce s tím bude muset hnout, i když hlas na poušti volajících Mádla a Issové vyzní na prázdno a ty myriády bezohledných, rozmazlených, úcty si nezasluhujících, odporných a dementních gerontů ho tam opravdu zvolí.

    OdpovědětVymazat
  22. Systém dvou stran, který existuje v některých zemích, mě zneklidňuje.

    To Vam JzP potvrzuji. Seznam statu kde toto nedemokraticke svinstvo jiz leta funguje si rozsirte take o "vetsinove demokratickou Klokanii" :-(

    OdpovědětVymazat
  23. JzP: Jasně, že to není (v Americe) politicky ideální, to přece LK netvrdí... Nedokážu posoudit, zda by poměrný systém byl pro USA praktický. Určité dílčí řešení, při zachování existujícího systému, vidím spíše v kratších term limits, reformě financování kampaní, radikální reformě přístupu zájmových lobby k poitikům a přísnějších kritériích při posuzování co je legitimní lobby (AIPAC by vypadl v prvním kole), apd.

    Amerika sice nazažila reálný socialismus, ale zažila McCarthyismus a vy v ČR jste zase nezažili rasové bouře a nějakou skutečnou pravicově-kapitalistickou krisi... ; )

    OdpovědětVymazat
  24. JzP: "Pane Juchelko, je mi jasné, že pan Kreutzfeld je člověk s nadprůměrně vyvinutou schopností kriticky myslet..."

    Až na případy, kdy se pan Kreutzfeld vyjadřuje k israelské problematice... Tam IMHO stojí jeho rabidní sionistický nacionalismus jako překážka k racionálnímu myšlení.
    ---
    Lobbying může jistě být ve své nejvulgárnější podobě založen na korupci, ale koncept různých 'political action committees' (PACs) v USA je mnohem složitější a byl zamýšlen jako legální lobbovací mechanismus pro Američany, ne pro cizí státy, které ovllivňují politku v USA prostřednictvím místních lobbyistu s pochybnou loayalitou. To dnes platí zejména v případě některých amerických Židů a Israele, ale v budoucnosti to může platit pro Indy (Indii) nebo Číňany (Čínu), kteří se v USA již také postupně začínají organizovat. Možná, že Amerika bude mezitím irrelevantní a Číňané nic takového potřebovat nebudou, ale uvádím to jako příklad. AIPAC je podle všech definicí 'agent cizí vlády', což je legální status, který by tuto skupinu efektivně vyřadil z lobbovacího systému, a kterému se tato organizace zuby nehty, a díky svmu vlivu úspěšně, brání...

    Samozřemě, zdejší lobbování je škodlivé i v případě lobbování bank, farma průmyslu, ropného průmyslu, apd., ale to je na jinou diskusi a většinou se podle toho nedělá zahraniční politika (až na tu ropu).

    OdpovědětVymazat
  25. Zde je názor méněcenného mravního mrzáka Doležala

    http://www.lidovky.cz/dolezal-a-co-kdyz-maji-pravdu-di1-/ln_nazory.asp?c=A100426_131450_ln_nazory_glu

    OdpovědětVymazat
  26. Anonymní: Díky vám jsem se konečně podíval na českou versi videa. Otřes, jak v náplni, tak provedení.

    Je jasné, že video je součástí pravicové kampaně, a nemohu proto očekávat 'objektivní přístup', ale dvě věci mě napadly bezprostředně po shlédnutí.

    1) Možná, že privatisace měla (chronologicky) přednost před reformou důchodů, ale řekl bych že její tehdejší způsob měl 'něco málo' do činění s tím, v jakém stavu jsou důchody dnes. Pamatuji si, že tehdy se nad varovným poukazováním na spojení důchodů s komunistickým majetkem rozptýleným v privatizaci mávalo rukou.

    2) Video nás přesvědčuje, že pro bezplatné školství jsou především staří lidé. a) Tomu se mi nechce (vůbec) věřit. b) Mnoha emigrantům, kteří se v minulosti (ale i dnes) rozhodli z domova odejít do ciziny (a kterými se video ohání) se komunistické školství sakra hodilo...

    OdpovědětVymazat
  27. Doležal se skutečně vybarvil, jen co je pravda!...:-(

    OdpovědětVymazat
  28. Doležalovi: "pan Obama ze své funkce dokáže způsobit ve světě daleko větší paseku (a nevím, nevím, zda se mu to už nepovedlo)"

    Ano, to je možné - pokračováním Bushovy politiky v Afghanistánu, apd. Politiky, kterou jsi ty za Bushovy vlády podporoval, senilní idiote!

    OdpovědětVymazat
  29. Ovsem reakce na ten clip v MF je nade vse ocekavani!

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>