úterý 22. června 2010

Titulky a jiné

5 komentářů:

  1. Protože si GP nepřeje tahat plkání odsud na svůj informační blog, zareaguji na jeho post zde, jak je ostatně mým zvykem.

    Soudím, že GP je i v otázce internetové aktivity obětí svého nominalismu: co je blog a co blog není, příp. nějaké ty mezistupně, které je nutno pojmenovat (=zařadit). Nám, realistům, ale na tom příliš nesejde. Já hodlám respektovat Petersovo přání ohledně formy jeho blogu budu vyjadřovat své názory zde, v méněcenné plkárně. Za svou osobu chci říct, že prakticky na všechny Vaše odkazy klikám, ne všechny však čtu (pak k nim ale nediskutuji).

    pokud nejsou trolly oni (Daniela, JK), tak kdo?
    Ukázkový troll je Boutros, Prokop, R.I.P. Max a většina té svoloče z Nezvědavce; přes nespornou intelligenci (některých) svých kommentářů velmi často i Michaela, MM nebo Andy. Nemohu vyloučit, že se JK někdy zachoval jako troll (to ostatně každý z nás, včetně mě nebo AJ), v žádném případě to však nemohu považovat za jeho charakteristiku.

    Ad titulky: myslím, že je to uhýbavé plkání. Titulek může být imaginativní, ale má vyjadřovat to, o čem článek (na prvním místě pojednává). Pokud článek o korrupci v ODS a TOP 09 nazvu "Strdí s mlékem z puklého kratéru prýštící", tak to sice z ní poeticky, ale neříká to o obsahu článku nic. Váš titulek navrch ještě suggeruje, že hlavní item je kritika Chýlovy erudice a pak teprve otázka superhrubé mzdy.

    OdpovědětVymazat
  2. Viděli jsme to v minulosti na jeho zápasu s Tomášem Pecinou (kdy nesnesl, že je lepší programátor než on) a Michaelou (kdy nesnesl, že je lepší diskutérka než on).

    A já myslel, Petersi, že dneska bylo polojasno. Tohle vážně myslet nemůžete a pokud je to legrace, nezasmál jsem se.

    OdpovědětVymazat
  3. to máte jedno, tady na Sionu je to stejně přehlednější:)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám postup téměř opačný než Vodník. Nejprve kouknu sem a když vidím komentáře, přečtu si je. Když mě zaujmou, zkusím si představit, co mohlo být v článku a někdy si tam ze zvědavosti kliknu. Když se tak stane po delší době, prolétnu pak na LW zběžně i minulou tvorbu, abych věděl, kdo je zrovna v nemilosti anebo co se bralo na poslední hodině.

    OdpovědětVymazat
  5. Nojo, zrovna jsem se byl podívat. Stejně, řeknu vám, dostat se v plné citaci na informační blog, to je panečku pocta a ještě k tomu s tak věcnou analysou bez jakékoliv osobní averze. To jednoho zavazuje :-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>