neděle 11. července 2010

Příčiny dnešní krise

4 komentáře:

  1. Fritz Bolkenstein by mohl být ikonou české pseudopravice stejně dobře jako Wilders. Jeho partaj, VVD (místní "modří"), chrání trh a bankéře před tou středotřídní luzou. "Ať platí chudí!" Přistupuji k němu tedy předpojatě a ač ekonomice nerozumím, nehodlám to brát vážně, pokud mi to nepotvrdí někdo, v koho důvěru mám.

    OdpovědětVymazat
  2. "Zatřetí americká legislativa nařizovala bankám, aby půjčovaly peníze lidem, kteří si chtějí koupit dům, přestože třeba nepředstavovali dobré úvěrové riziko."

    To je nesmysl. Krize nebyla zaviněna CRA (Community Reinvestment Act), ale především deregulací a následovně chamtivostí bankéřů a různých prostředníků (mortgage brokers), kteří vydělali na okamžitém prodeji čerstvě uzavřené půjčky dál, tzn. ne tradičním způsobem - ziskem z úroků u půjčky, kterou banka původně uzavřela a vlastnila až do jejího splacení. Transakce uzavřené pod hlavičkou CRA tvořily asi jen 6% špatných půjček.

    OdpovědětVymazat
  3. Po celém světě stejně, nenažranost a tvorba ne peněz ale bezcenného papíru.
    Zcela simpletonsky, nechť se čtenář zamyslí nad tvorbou hodnot a produkci peněz u banksteru a bursovních gangsterů jen na několika málo příkladech.
    Jaká HODNOTA vznikla z toho když si finanční zločinci jako Soros, GoldmanSachs a další vsadili na propad libry a vydělali milliardy?
    Vsadili na propad asijských peněz, jako třeba Malajska a vydělali opet milliardy!
    Když si v poslední době vsadili na propad eura a opět vydělali milliardy.
    Dokud se budou zisky privatisovat a ztráty znárodňovat bude to stále horší ne lepší.
    To jen theroreticky má Váš pan professor pravdu když stále hlásá že TRH má tu zázračnou vlastnost a umí se sám regulovat. Praxe ukazuje že umí HOVNO!

    OdpovědětVymazat
  4. Jaká HODNOTA vznikla z toho když si finanční zločinci jako Soros, GoldmanSachs a další vsadili na propad libry a vydělali milliardy?

    Kdo umí, ten umí, kdo neumí, čumí...;-)

    No, zajímalo by mě vysvětlení v.p. Kreutzfelda...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>