úterý 7. září 2010

Pavláskové dopis Vodráčkové

31 komentářů:

  1. Samý nedoložený tvrzení. Prej uzavřela nějakou smlouvu?

    Soud však jejich žalobu zamítl s tím, že se jim uzavření smlouvy nepodařilo prokázat.

    Fertik. Co s tim má mediální fronta? Znemožňuje se akorát Štrougalova favoritka.

    OdpovědětVymazat
  2. Jonáši, dokazovat ústní smlouvy sice patří k nadlidským úkolům, ale není to úplně nemožné. Může zde být celá řada nepřímých důkazů, od příprav po chování aktérů.

    Co se týká mediální fronty, jde mi zejména o její přístup k právu, který je zrůdný. Pokud něco hrozí kamarádce, bez ohledu na to, co udělala a jaké to mělo důsledky, tak se jí nesmí nic stát, protože je to dobrá kamarádka. To je jedním slovem infantilní.

    OdpovědětVymazat
  3. Vazeny GP

    Co se týká mediální fronty, jde mi zejména o její přístup k právu, který je zrůdný...

    Mimo tohoto Vaseho nazoru, muzete se take vyjadrit k proslovu presidenta v parlamentu CR, k jeho pasazi kde ma vyhrady vuci Ustavnimu soudu, ktery ma dle presidentova pohledu za ukol zakony vykladat nikoli je menit?
    A vyzva k parlamentu,"procistit a zprehlednit nas zapleveleny pravni rad"
    Jak "zapleveleny' ho vidite Vy a pan TP ?

    OdpovědětVymazat
  4. Sorry, ale já jen citoval soud, uzavření ústní smlouvy se nepodařilo prokázat, tečka. Vy máte nějaký vlastní důkazy a pořádáte svuj privátní soud?

    Do nějaký fronty mi nic neni a nikdy nebylo. A petice či otevřený dopisy na podporu čehokoli nebo naopak na protest snad taky znova zakazovat nebudeme, nebo ano?

    Jinak když už jsme u tý falsifikace termínů, pojem "mediální fronta" má pro mne taky trochu jinej ustálenej výraz. Třeba jako ještě stále populární hra "hon na paroubka". Dopis vyjmenovaných osobností nemá s "mediální frontou" nic společnýho, pokud tyto nevlastněj média a neříděj je.

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že jak Tomáš Pecina, tak Peters jsou zcela mimo. Pokud čtu dobře, podepsaní radí Vondráčkové, aby se s Kubišovou nesoudila, že soudní rozhodnutí jí k úctě mezi umělci nepomůže. Ono existují i jiné soudy, které žádní právníci nedokáží donutit ke změně názoru. Navíc se v tomto případě vzácně shodují s nálezem skutečného soudu.

    Jestliže někdo chce dělat milionové obchody na základě ústní dohody (zvláště v tomto oboru), je to šílenec a měl by být zbaven svéprávnosti. Zajímalo by mne, kolik vystoupení paní Vondráčkové takového rozsahu proběhlo na základě ústní dohody.

    OdpovědětVymazat
  6. To nebylo srovnávání vondráčkový s paroubkem, ale ilustrace rozdílu mezi kozim pšoukem a mediální frontou. Zkuste líp číst.

    Nemluvě o tom, že šoubiznisová osoba, která se medializuje kudy chodí, není o nic více osobou soukromou, než kdejakej politik. Toho se sama vzdala už dávno. Možná ten spor vede jako Kalousek s Helešicem, jen proto, aby se o ní psalo.

    OdpovědětVymazat
  7. Jonáši, od kdy je pro Vás naprosto nekvalifikovaný výrok soudu prvního stupně posvátný? Proč by Vondráčková celý ten cirkus dělala, kdyby smlouva nebyla uzavřena? To by musela být padlá na hlavu.

    Každý člověk má právo na svůj úsudek a zde je zjevné, jak mimořádně nekvalitní to soudní rozhodnutí bylo.

    Já snad mluvil o zákazu? Já mluvil jen o totální amorálnosti těch, kteří prosazují své kamarádšofty doslova za každou cenu.

    OK, mea culpa. Uznávám, že mělo být "kulturní fronta". Opravím to.

    OdpovědětVymazat
  8. Kapitáne, jste mimo. Vondráčková se s Kubišovou nesoudí proto, aby získala "úctu mezi umělci". Vondráčková se soudí s Kubišovou, aby získala peníze, o které ji Kubišová pošlapáním smlouvy připravila.

    Ono existují i jiné soudy, které žádní právníci nedokáží donutit ke změně názoru. Navíc se v tomto případě vzácně shodují s nálezem skutečného soudu.
    Co je toto za blábol? Spor je o to, zda smlouva je či není. Názor na morálnost chování Vondráčkové za normalisace s tím nijak nesouvisí.

    Zajímalo by mne, kolik vystoupení paní Vondráčkové takového rozsahu proběhlo na základě ústní dohody.
    Podle zpráv z oboru je to naprosto standardní praxe.

    OdpovědětVymazat
  9. Opakuji co jsem napsal na svem blogu:
    Úvahy na toto thema se vybavují když čtete případ soudního sporu Vondráčkova-Kubišová
    Právní stránka se zda být jasná (viz GP &TP)
    ale ta LIDSKA... ufff
    ====================================

    Zřejme vše není tak, jak se převážně umělci ve svém otevřeném dopise paní Vondráčkové snaží nastínit. K tomu stačí citace z odpovědi Heleny Vondráčkové: "...citací soudce Městského soudu v Praze. Na adresu paní Kubišové uvedl : " Stačila elementární míra lidské slušnosti ze strany paní Kubišové a k soudu vůbec nemuselo dojít"."

    to pise na svem blogu
    Rudolf Polanecky

    Prosim neberte to jako utok na na H.Vondrackovou, ale mam pochybnosti o vyroku ze by stacilo:
    "Stačila elementární míra lidské slušnosti ze strany paní Kubišové a k soudu vůbec nemuselo dojít"

    Plati toto pro vsechny pripady a vsechny soudni procesy a zaloby pani Vondrackove?
    GP vyslovuje pochybnosti o tom ze by HV byla padla na hlavu kdyby se soudila bezduvodne.
    Vondráčková se s Kubišovou nesoudí proto, aby získala "úctu mezi umělci". Vondráčková se soudí s Kubišovou, aby získala peníze, o které ji Kubišová pošlapáním smlouvy připravila.
    Jsem prilis vzdalen na to abych mohl mit jasno. Jasno nemate ani Vy zde a republiku lze dnes rozdelit na cast pro Vondrackovou a na cast pro Kubisovou:-(
    Zatim co je naprosto jasne ze zakon ma platit bez ohledu na to jak byla ta ci ona strana postizena realnym socialismem, neb to s posuzovanou kauzou vubec nesouvisi a jiste pravne spravne rika GP:
    Spor je o to, zda smlouva je či není. Názor na morálnost chování Vondráčkové za normalisace s tím nijak nesouvisí

    Ale presto podle reakci verejnosti je videt velky handicap pro pani Vondrackovou. Mnoho lidi ji vidi v nedobrem svetle ne proto ze byla ci nebyla milenkou Strougala a na rozdil od pi.Kubisove za dob komunismu"delala milliony", ale proto ze serie jejich soudnich procesu za posledni roky je delsi nez dlouha a ze si z toho udelala byznys. Tedy pry ne ona ale jeji byznysovy managment ci manager:-(
    Kam se to az dostaly mezilidske vztahy v CR?
    Pokud jde o moralku a mezilidske vztahy je to 20 leta nesametova cesta ke Kocourkovu, nekdy az Cechistanu:-(

    OdpovědětVymazat
  10. Neni pro mě posvátný. Jen v dobré víře předokládám, že při svym rozhodování prošel více podkladů než vy .. a pokud důvody pro existenci nějaké ústní smlouvy nenalezl, netušim na jakym základě vy tvrdíte opak.

    Samozřejmě, Vondráčková ve svym padnutí na hlavu tvrdí, že smlouva uzavřena byla, ale proč bych měl zrovna z jejího padnutí bejt uchvácenej? Kor když Kubiška zpívala líp.

    Kulturní fronta to taky neni, to by se museli sejít všichni v Národnim a podepsat to demonstrativně jak za Husáka. Je to prostě pár sebraných osobností z kultury a veřejnýho života, který maj názor a chtěj ho vyjádřit veřejně, nikoli posílat do řitky. Nebo můžete říkat hrstka, to bylo taky svýho času populární.

    OdpovědětVymazat
  11. Jo a o peníze prej jí vůbec nejde, leda by "mediální frontě" sprostě lhala, což nemůžu vyloučit.

    Zároveň odmítla, že by jí šlo o peníze. "O ty mi nejde vůbec. Jde mi hlavně o spravedlnost a pravdu. Tedy o to, co je vám pravděpodobně zcela lhostejné, a zjevně tyto hodnoty neuznáváte," napsala zpěvačka.

    http://www.tyden.cz/rubriky/lide/ceske-celebrity/kubisova-se-pry-mela-chovat-slusne_180637.html

    OdpovědětVymazat
  12. To je ta víra v expertokracii. Já ji odmítám, protože někdy stačí zdravý rozum. Chcete-li příklad, máte ho mít: 1 a 2. Naprosto zbytečně jsem se držel při zemi.

    Proč by měla být padlá na hlavu? Jaký máte důvod pro tento výjimečný předpoklad?

    Kor když Kubiška zpívala líp.
    To je tedy důvod. To myslíte vážně, nebo to má být karikatura?

    to by se museli sejít všichni v Národnim a podepsat to demonstrativně jak za Husáka
    WTF? Nehrajte si na Vodníka.

    Nebo můžete říkat hrstka, to bylo taky svýho času populární.
    Ne, já říkám skupina kamarádů, která chce prosadit bezpráví na úkor spravedlnosti, a to doslova za každou cenu. Právní norma: "Peticí se nesmí zasahovat do nezávislosti soudu," Vám asi nic neříká. A výmluvu, že to soudu nebylo adresováno, nepřijímám. Dali to do novin.

    Jo a o peníze prej jí vůbec nejde
    Budete brát doslovně každé emoční vyjádření? Pak se nedivím, že Vám postoje kulturní fronty tak vyhovují.

    OdpovědětVymazat
  13. Nehrajte si na Vodníka.
    Myslel jsem, že to vy, nominalisté, trváte, a to bezpodmínečně, na tom obsahu pojmů, který jste jim vy (nebo jiní Anglosasové) dali...

    OdpovědětVymazat
  14. A kterýpak Anglosas dal obsah pojmu kulturní fronta, Vodníku?

    OdpovědětVymazat
  15. >Vondráčková se s Kubišovou nesoudí proto, aby získala "úctu mezi umělci". Vondráčková se soudí s Kubišovou, aby získala peníze, o které ji Kubišová pošlapáním smlouvy připravila.

    Nemyslím, že se Vondráčková soudí pro peníze, na to jde o příliš malou částku (1,3 MKč). Navíc někdy informace vypadají trochu jinak:

    "Praktika je taková, že je vše založeno na důvěře," řekla Vondráčková s tím, proč neuzavřeli písemnou smlouvu. Tu také Kubišová později požadovala, ale nelíbily se jí některé body. Například to, že by se měla uvázat na 20 let spolupráce. http://domaci.ihned.cz/c1-38356520-vondrackova-a-kubisova-pred-39-lety-je-rozdelili-komuniste-dnes-je-deli-penize

    Vondráčkové jde o něco jiného, chce překonat své životní trauma, jde jí prestiž. Prostě chtěla Kubišovou porazit obchodně, když už to nešlo umělecky. To se jí totiž povést nemůže, protože sebevětší pílí talent nenahradíte.

    OdpovědětVymazat
  16. >Názor na morálnost chování Vondráčkové za normalisace s tím nijak nesouvisí.

    Kde mluvím o jaké normalizaci? Prostě vítězství u soudu může být lehce vítězstvím Pyrrhovým. Exituje soud okolí, lidí, kteří se nemusí držet žádných zákonů, jen vlastní hlavou. U tohoto soudu prostě prohraje. Žije z popularity a tak cena za takové vítěství může být značná.

    >Podle zpráv z oboru je to naprosto standardní praxe.

    Velké turné se třemi jinak nezávislými osobnostmi a spoustou vedlejších vztahů s pořadateli, hudebníky, techniky atd.? To se mi nezdá.

    OdpovědětVymazat
  17. >I to svědčí o morálním stavu naší země," odpověděla nyní Vondráčková.

    :)) No, říká se: bydlíš-li ve skleněném domě, neházej kamenem:)

    OdpovědětVymazat
  18. Z zenske perspektivy to vypada, ze H. Vondrackova se podrizuje svemu manzelovi. Potom je nejake moralni rozebirani pripadu bezpredmetne, neb prvne prijde v uvahu soukromy zivot Vondrackove. Zde ma starsi zenska o hodne (nad o 15 let) mladsiho partnera, ktery je zaroven jejim manazerem, radcem a jiste i kritikem. Snaha ubranit se konkurenci, udrzet si zenskou dustojnost a hlavne zarucit zajem milence se muze projevovat vselijak, i za cenu zdiskreditovani se u kulturni fronty znamych, kteri nejsou v jejim zivote duleziti. Zadny z nich totiz nebude s Helenkou travit intimni vecery...

    OdpovědětVymazat
  19. To je spiklenecká theorie. Takže Vondráčková předstírala, že je Kubišové kamarádka, ačkoliv jí chtěla pokořit. A proč to udělala tak blbě? To je zjevně přitažené za vlasy.

    1,3 MKč je málo toliko pro Kellnera.

    Exituje soud okolí, lidí, kteří se nemusí držet žádných zákonů, jen vlastní hlavou. U tohoto soudu prostě prohraje.
    Ukažte mi někoho, kdo bude solidarisovat s tím, kdo úmyslně porušil smlouvu. Tak špatně na tom Češi opravdu nejsou. Nejsme na Východě.

    To se mi nezdá.
    Svému zdroji věřím.

    bydlíš-li ve skleněném domě, neházej kamenem:)
    Takže malý hříšník nesmí upozornit na velký hřích? Svérázná morálka.

    OdpovědětVymazat
  20. Jinak asi poprvé v životě souhlasím s "Danielou".

    OdpovědětVymazat
  21. je zajímavé, že Vondráčkové manžel se soudí pravidelně jako manažer agentury s různými dodavateli, kdy bazíruje na každém slůvku, každé čárce ve smlouvě a smlouvy, které nedodržuje pokládá kvůli naprostým formálním banalitám za neplatné.
    Na nějaké ústní smlouvy a důvěru se v showbussinesu vykašlete, nic takového tam nefunguje, nikde ve světě, natož tady.

    OdpovědětVymazat
  22. >1,3 MKč je málo toliko pro Kellnera.


    Mýlíte se, je to málo i pro držitele ochranné známky "Vondráčková". Hodnota toho jména řádově překračuje požadovanou sumu a riskovat znehodnocení této "známky" (k čemuž nezadržitelně dojde, hlavně, jestli to vyhraje) může jen pitomec.

    Postoj Vondráčkové je zcela iracionální a hloupý. Nikde není zaručeno, že "spravedlivé" řešení (i když já o spravedlivosti požadavku HV přesvědčen nejsem) je pro obě strany to nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  23. Nevím, jak velký je majetek Vondráčkové. Odhaduji, že maximálně v desítkách mio. Pak to není málo.

    Jak ukazuje celá tato surrealistická debata o tom, jak zasahovat do nezávislosti soudů, ochranná známka "Vondráčková" příliš nefunguje, resp. má spíše negativní konotaci.

    je pro obě strany to nejlepší.
    O to vůbec nejde. Jde o spravedlnost. Ta má vždy přednost před užitečností.

    OdpovědětVymazat
  24. >Jde o spravedlnost. Ta má vždy přednost před užitečností.

    Petersi, Petersi, ještě se máte hodně co učit. Vždyť vy jste ještě ani nepochopil podstatu, čím že se to vlastně ti právníci živí:) Vaše představa je tak dobrá pro soudící se exhibicionisty, aktivisty a revolucionáře, v praktickém životě se naštěstí moc neaplikuje. Pokud zjistíte tento postoj u svého právníka, doporučuji okamžitou výměnu.


    >Jak ukazuje celá tato surrealistická debata o tom, jak zasahovat do nezávislosti soudů,

    Co to máte pořád s tou nezávislostí soudů? Lidé pod dopisem vyzvali Vondráčkovou, nikoli soud. Nikdo soud nezpochybnil, nikdo jí nebere právo se soudit.

    OdpovědětVymazat
  25. Kapitáne, máme holt naprosto odlišné životní postoje; na tom se nic nezmění.

    Myslíte, že soudci žijí v akváriu? Myslíte, že nevnímají brutální atak kulturní fronty?

    OdpovědětVymazat
  26. To asi ano. Ideály jsou pěkná věc, ale když máte zodpovědnost nejen za sebe, získáte k tomu sprostému účelu docela pokorný vztah. Bohužel si fanfarónství nemohu v podstatných věcech dovolit. Puberta má sice cosi do sebe, ale k tvůrní práci nepřispívá.

    >Myslíte, že nevnímají brutální atak kulturní fronty?

    To ale nemyslíte vážně, že ne. Mají mlčet, aby soudce mohl být tzv. nezávislý? Člověk by se měl zajímat o to, zda jeho veřejně sdělený názor nenaruší soudcovské duchovno:) To je ještě větší šílenost, než posvátnost soudcovských platů.

    OdpovědětVymazat
  27. Kapitáne, opět odkazuji na právní normu petičního zákona. Není tady pro nic za nic. Na Západě porotu od médií isolují. Měli bychom je obnovit a chovat se také tak. Současný český soudce je přetížen.

    OdpovědětVymazat
  28. >opět odkazuji na právní normu petičního zákona.

    To opravdu nechápu, skupina lidí poslala soukromé osobě dopis. Jak to souvisí s petičním zákonem? Nebo je tam ještě něco, co jsem přehlédl?

    >Na Západě porotu od médií isolují.

    To je něco jiného, za katr jde porota, aby byla nezávislá. Když je to někdo ochoten podstoupit, tak prosím, je to jeho věc. Ale nemůžete chtít po celé společnosti, aby kvůli jakési soudcovské nezávislosti držela hubu.

    OdpovědětVymazat
  29. Je zjevné, kdo je skutečný adresát. Kdyby chtěli poslat normální dopis, tak návod tady dal JzP.

    Když je to někdo ochoten podstoupit, tak prosím, je to jeho věc.
    To je každý povinen.

    Ale nemůžete chtít po celé společnosti, aby kvůli jakési soudcovské nezávislosti držela hubu.
    Proč ne? Má rozhodovat soudce, nebo dav?

    OdpovědětVymazat
  30. To byste chtěl zakázat vyjadřovat se lidem k určitým tématům?

    OdpovědětVymazat
  31. Ne přímo zakázat. Ale ti lidé by v sobě měli mít vnitřní bariéru a slušnost.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>