pondělí 3. ledna 2011

Andy, upaluj do Israele!

Pokud hledáš někoho se srbskou ledvinou, najdeš ho jistě (i) tam:
Bělehradský list Politika s odvoláním na dokumenty srbské prokuratury pro válečné zločiny a zprávu o mezinárodním obchodě s orgány vypracovanou odborníky newyorské Kolumbijské univerzity napsal, že na jeruzalémské klinice se jen v roce 2001 zotavovalo 60 pacientů, jimž lékaři transplantovali ledviny neznámých dárců.

„Mnozí Izraelci cestovali kvůli tomu v doprovodu izraelských lékařů do jihovýchodní Evropy,“ uvádí vyšetřovací spis.

19 komentářů:

  1. "odborníky newyorské Kolumbijské univerzity" - kde je prosím ta celá zpráva k nahlédnutí? A to video?

    OdpovědětVymazat
  2. Zpráva odborníků newyorské Kolumbijské univerzity.

    Video asi není zatím k disposici.

    OdpovědětVymazat
  3. Vodnikem postovany dokument neni z kolumbijske univerzity, je to post z roku 2000 z Chicaga a obsahuje i odpovedi na zakladni postulat - ona to neni zprava, ale peer preview jednoho nazoru) a o srbsku tam neni ani slovo - zato o Brazilii, Taiwanu a Jizni Africe.
    Nechtel byste to aspon otevrit a podivat se co postujete, Vodniku, nebo Vam mam duverne rikat Radio Jerevan?

    OdpovědětVymazat
  4. Díky,Vodníku, přečtu si to, ale zatím se mi po zběžném prolétnutí nejeví, že by měl někdo něco konkrétního o Kosovu nebo Srbsku. Třeba to video odhalí Thaciho s nožem v jedné ruce a ledvinou s nápisem Velké Srbsko v druhé. Doufejme, že nikdo neodhalí Miloševiče na fotce s albánskou ledvinou.
    Opakuji, že nevylučuji, že se násilný obchod s orgány srbů v režii albánských hrdlořezů děl, ale pořád mi chybí ( tedy mně ne, ale těm, co tyhle řeči roztrubují) ty důkazy. Dick Marty je stejně důvěryhodný jako sám Thaci a jeho výroky, že když se bude hledat, tak se najde by měl konečně uvést v realitu nebo držet pusu...
    Tato bombastická prohlášení, v pravidelných intervalech se objevující v médiích vždycky končí stejně. Původ v militantních srbských novinách, odkazy na drby Ponteové, nic víc. Zatím.
    Takže neposílej mne do Israele, až tam budu chtít, tak tam pojedu, raději pošli Martyho najít ledviny...jistě má jména těch příjemců orgánů, takže pro něj není problém zjistit si fakta.

    OdpovědětVymazat
  5. Ad Anonymní: přečtěte si ještě jednou tu citaci z Novinek. Nikde se tam neříká, že ta studie pojednává o Srbsku, ani o tom, z kterého roku by měla být. Vzhledem k tomu, že se na tom výzkumu o human organs traffic podílela i Columbia University, jsou dvě možnosti: buď zpráva zaměnila "Columbia" a "Berkley" nebo existuje ještě jiná studie(?), jejímž centrem byla Columbia University.

    Nancy Scheper-Hughes se zabývá obchodem s lidskými orgány od r.1999

    OdpovědětVymazat
  6. Andy: vyčkej času. Já teď spíš myslím na to, že jsi v počátcích této debaty tvrdila, že nevěříš vůbec v možnost nějakého obchodu s orgány whatsoever. Jak vidíš, ví se o něm a zkoumá se minimálně od toho r.1999.

    OdpovědětVymazat
  7. nikoliv, Vodníku, já jsem zpochybnila oněch třista unesených mladých Srbů, o kterých hovořila Ponteová v souvislosti s nalezením domku, kde byla kapka krve ( nezjištěno zda lidské) a kuchyňský nůž. Nenašlo se jediné tělo, jediný orgán, jediný doktor, jediný příjemce. Jediný pilot letadla. Tehdy jsem jasně vyjádřila pochyby o tom, že je to možné a položila sérii otázek týkajících se praktického postupu. Ty sám jsi s těmi otázkami souhlasil.
    Hned tehdy jsem napsala a pamatuji si to velmi dobře, neb nevynecháte příležitost volat po Andyině ledvině, že pokládám celou tu chásku tam za sběř ( Albánce, Srby atd.)a že NETVRDÍM, ŽE TO POD VEDENÍM THACIHO NEMOHL NĚKDO PROVÁDĚT, ale že chci k uvěření víc než jen drby.
    Bylo to na Vrbě. Třeba ji Alex má někde uloženou.
    Nejsi doufám jako Neználek, takže to uznáš.

    OdpovědětVymazat
  8. Alex stejně jako ty byl k obchodu s orgány skeptický. V poslední době sice opakovaně nevylučuješ, že jsou toho schopni, ale na začátku si popírala právě ty (technické) možnosti realisace. Nevím, s čím jsem souhlasil, ale vím, že od okamžiku, kdy největší srbobijkyně přišla s těmito drby, mi bylo jasné, že ONA ví, o čem mluví a že je to něco jiného než kdyby s tím přišel Šešelj.

    A ano, vždy si házela Srby do jednoho pytle s Albánci...

    OdpovědětVymazat
  9. No já stále zpochybňuji ty technické možnosti realizace, podle toho, co je předkládáno drbnou Ponteovou a dalšími včetně Martyho. Srby chápu, ti jsou naštvaní kvůli území, ale zatím prokázali starou belu.
    A že toho jsou balkánci schopní tvrdím ne v poslední době, ale od první chvíle, na to jsem si dala zatracený pozor, však vás znám:)

    OdpovědětVymazat
  10. Člověk se nepřestává učit, Andy. Já když poprvé slyšel o tom, že v tomhle byznyse jedou Israelci, tak jsem si myslel, že to je magorism skutečných antisemitů - do té doby než zatkli ty rabíny v Brooklynu...

    VŠECHNO JE MOŽNÉ!! Nic není vyloučeno. Nic!

    OdpovědětVymazat
  11. Cituji Vodnika:

    Andy, upaluj do Israele!
    Pokud hledáš někoho se srbskou ledvinou


    Zpráva odborníků newyorské Kolumbijské univerzity.

    Nikde se tam neříká, že ta studie pojednává o Srbsku, ani o tom, z kterého roku by měla být. Vzhledem k tomu, že se na tom výzkumu o human organs traffic podílela i Columbia University, jsou dvě možnosti: buď zpráva zaměnila "Columbia" a "Berkley" nebo existuje ještě jiná studie

    Udelat si zaver o verohodnosti Vodnikovych zvastu neni tak tezke.

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní: pokud se opravdu nehodláte naučit číst, raději se zde do diskusí nepleťte.

    OdpovědětVymazat
  13. Vodníku, vidíš, to máš z toho:) Pro mne jsou Izraelci ti samí lidé jako každí jiní, takže jim ani nepřisuzuji nadpřirozené dobro, ani zlo.
    Ovšem ti v srbských ledvinách zřejmě nejedou. Byla to mezinárodní skupina.

    Myslím že by tyto obchody s orgány lehce vyřešil postup, kdy by byl sporný orgán příjemci vyoperován bez náhrady a uložen u soudu jako důkaz, příjemce pak ve vězeňské nemocnici na nějaké primitivní dialýze nebo na práškách, pokud by přišel v rámci důkazního šetření třeba o játra. O kostech ani nemluvím, tam pak stačí berle nebo vozíček. Není nejmenší pochyby o tom, že každý příjemce takto získaného orgánu je spoluviník.
    Minimálně v EU a USA, Kanadě, Japonsku a Rusku plus okolí by se to dalo domluvit. Jestli si nějaký šejk kupuje načerno orgány, to už bych neřešila, s těmi by se asi špatně spolupracovalo:)
    Řekla bych, že poptávka po ilegálních orgánech by rychle klesla.

    OdpovědětVymazat
  14. Tvé řešení se mi celkem zamlouvá, ale myslím, že by narazilo u mezinárodních strážců lidských práv.

    Meritem tohohle thematu pro mě není ani tak obludnost albánského Mengeleho jako spíš obludnost těch, kteří s ním jednají jako s člověkem a třesou mu rukama, zatímco on si zaslouží shnít v base IMHO víc než nějaký Milošević, kterému nic nedokázali a který se obchodem s orgány velmi pravděpodobně nezabýval.

    OdpovědětVymazat
  15. Mengele pokud vím neobchodoval, nepoháněla ho touha po penězích. Chápu, že je to takové lidové úsloví, ale velmi nevhodné. Koneckonců víš, že vás tu mají v oblibě různí neonacisté a ti by se mohli naštvat, že jejich idolu připodobňuješ nějakého primitiva.

    Pro mne je dosud meritem věci to, že Thacimu taky nic nedokázali- a co mne se týče, Miloševič mi připadá jako zrůda bez nejmenších pochyb - je to prostě věc názoru.
    Teď jsem si četla v komickém plátku CFM článek z 2009 o tom, jak izraelští vojáci spolu s američany kradou mladé palestince- nejdřív je rozstřílejí jako řešeto, pak je odvezou, aby si mohli ty rozstřílené orgány odebrat a pak je zase přivezou zpět před oči příbuzných, aby je u nich pohřbili. Popíjejí při tom, jak jinak, Coca-colu.
    Možná bys neudělal chybu, kdyby ses i ty pídil po důkazech- koneckonců popírače holocaustu právě tím obhajuješ, že hledají pravdu.

    OdpovědětVymazat
  16. .... koneckonců popírače holocaustu právě tím obhajuješ, že hledají pravdu.
    -------------------------------------------

    Stacilo by malo, lidem nelhat a nebylo by potreba hledat pravdu !

    predposranost proradnost
    vzdy provladni oddanost
    vsak nekterym to neni dost
    u slusnych to budi zlost

    OdpovědětVymazat
  17. koneckonců popírače holocaustu právě tím obhajuješ, že hledají pravdu.
    Už ti částečně odpověděl Astr. Já ale nehájím popírače, protože hledají pravdu. Pravda je přece známá a určuje ji trestní zákon. Já pouze tvrdím, že "popírači" by a) měli být nazýváni revisionisté, protože holokaust nepopírají b) neměli by být za svůj výzkum a publikace trestáni.

    OdpovědětVymazat
  18. Pěkné video pro Vodníka. Bohužel za ty dva dny, co o něm vím, zmizel jeho dlouhý popis, ve kterém se anglicky psalo něco o idiotech a srbských orgánech.

    OdpovědětVymazat
  19. Jeden kommentář je tam naprosto výstižný: "30 small dicks sitting on a field".

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>