čtvrtek 6. ledna 2011

Ještě k "shazovačům"

Peters zahájil debatu na thema ethičnosti whistleblowera (v holandštině: klokkenluider = zvoník), která pokračovala i zde. K thematu se vyjádřil i Tomáš Sokol. Dnes na Blistech tenkou hranici mezi whistleblowing a fízlováním zkoumá další kalvinista Tomáš Koloc.

1 komentář:

  1. Z BL o udavacich neboli o "spolupraci" s policii a prispivani tak k bezpecnosti:

    Znovu opakuji, že nejsem odpůrce whistleblowingu, ale lehkovážného přístupu k „neautorizovaným informacím o sousedovi“, který mají některé západní země, jež jsem navštívil. Whistleblowing (včetně onoho termínu který v rekordně krátké době zaplevelil češtinu dalším cizím slovem) začínající odspoda, od „domovních důvěrníků“, je podle mě sourozenec politické korektnosti, kterou jsem před časem odmítl ZDE a člen velké rodiny jevů, pomocí nichž se západní společnost snaží dohánět mizející přirozený étos vyumělkovanou institucionální „etikou“.

    V CR to pak skonci opet zverejnenim seznamu udavacu, domovnikch duvernic a "spolupracovniku", kteri budou predhozeni spravedlivemu hnevu lidu. A opet se pojede dal krajinou temnou :-(...
    Jsme pak zpet u otazky jak se zachovat kdyz vidime ze nekdo dela co by delat nemel.
    Oznamit neoznamit, nahrat nenahrat, zverejnit nezverejnit?
    Mohl byt klid kdyby reditel ministerstva vzal informaci o tom koho si dne ODS preje jako dobrou radu, ci doporuceni. Mohl byt dale dobrym reditelem. Do te doby nez by ve volbach zvitezilo jine uskupeni, vyhazelo stare sestavy a obsadilo svymi korytari.
    Nekdo si na to dovolil upozornit a aby to nebylo JPP tak si to nahraval.
    Co to je za zpusoby, no reknete sami :-(
    Vlasizrada a spionaz jak to pojmenovala madame Haslingerova.
    Ted uz jen zakon o zakazu nespravneho udavani!

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>