pátek 21. ledna 2011

Seznam vulgarismů a nadávek

13 komentářů:

  1. Zřejmě nebudou moci vysílat ani F.L.Věka, tam se jistě nějaký trulant nebo přetrhdílo najde. Vůbec většina starých českých knih a her je asi na indexu, například kdyby někdo chtěl uvést Z českejch mlejnů, to je extrémně nekorektní text.
    Rada je úžasná a možná by se její zkratka mohla používat jako náhradní nadávka za prakticky kterýkoliv ze zakázaných výrazů.

    andy

    OdpovědětVymazat
  2. Vždyť máme náš velký vzor - USA! F.L.Věka budou vysílat, ale trulanty budou propískávat. A samozřejmě aspoň 2 reklamy v jednom dílu. Jo, holka, kde žiješ? Ty nejdeš vůbec s dobou! (jak mi říkává opakovaně moje udivená, ba rozhořčená šéfová...)

    OdpovědětVymazat
  3. A kdo vam tam rika, Vodniku, ze USA je velky vzor?
    Spojene staty maji demokraticke zrizeni pres dve ste let, jejich mentalita je trochu jina nez u Evropanu, takze prebirat vysledky dlouheho vyvoje dost dobre nejde.
    At si Cesi vytvori svoje nove pilire demokracie.
    BTW, v Americe historicke filmy typu F.L.Vek bezi na Public channel, ktery otravne reklamy nema. Musi byt proto dotovan staty, neb jej sleduje (v pomeru k zabavnym programum) mala cast obyvatelstva.
    K propiskavani slov v dennich poradech dochazi, coz schvaluji--sama nejsem zvedava na "fuck" ve vsech obmenach a nuancich..

    OdpovědětVymazat
  4. jejich mentalita je trochu jina nez u Evropanu, takze prebirat vysledky dlouheho vyvoje dost dobre nejde. At si Cesi vytvori svoje nove pilire demokracie.
    Souhlas. Tak jim to řekněte. BTW, po Američanech se v Evropě neopičí jen Češi, ti jim pouze nejvíc lezou do prdele.

    Krátce po příjezdu do USA v r.1980 jsem utrpěl kulturní šok a trauma, když jsem se strašně těšil na večer na televisi na Zvoníka od Matky Boží a prásk! po deseti minutách první reklama, po dalších deseti druhá a po dalších deseti jsem to nevydržel a zcela otřesen TV vypnul. Od toho dne ve mně začalo hlodat podezření, že Amerika asi přece jen nebude ta pravá země pro mě...

    K propiskavani slov v dennich poradech dochazi, coz schvaluji--sama nejsem zvedava na "fuck" ve vsech obmenach a nuancich..
    Částečný souhlas, třeba v denních hodinách. Po 22:00 nesmysl a v případě výrazů jako "štětka", "nácek" nebo "paznecht" je to úplný idiotism. Doufám, že se to záhy ukáže a tento pitomý seznam půjde do stoupy. Jeho tvůrcům by měli snížit premie, já bych je jako ředitel vyhodil!

    OdpovědětVymazat
  5. jako ředitel čeho?
    Já naopak jsem pro, aby se všechna slova vypípávala a každých pět minut byly reklamy, aspoň by přestalo to davové čumění na televizi, které ničí mozky, oči, rodiny( všimli jste si někdy, jak mají doma lidé postavená křesla? Ne do kruhu nebo okolo stolu, ale směrem k televizi) a začali zase číst a povídat si.

    Andy

    OdpovědětVymazat
  6. Ředitel televise. Nebo ministr medií, já nevím. Prostě šéf onoho sestavovatele.

    Chtít likvidovat čumění na televisi je stejně naivní jako chtít likvidovat prostituci nebo chlastání.

    OdpovědětVymazat
  7. "čumění na televizi, které ničí mozky, oči" ... "a začali zase číst"

    Kdybych byl býval věděl, jak si čtením zničím oči, nebyl bych otevřel ani Karla Maye a vysral bych se už na přijímačky na VŠ. A možná bych ještě dnes viděl papoose.

    OdpovědětVymazat
  8. Nepripada Vam to nekdy jako v Ceske nesametove bance?

    V Bance:
    " Dobrý den, pane! Jak vám můžeme pomoci?"
    Klient: "Dobrý den! Chtěl bych si vybrat peníze z dědictví co přišly na můj účet".
    Banka: "Jistě, samozřejmě.máte tam teda pěknou sumičku!
    A nechtěl by jste si u nás, když už jste tady, založit termínovaný účtík, nebo vstoupit do našich podílových fondíků, a nebo Vám nabídneme nějaký jiný výhodný spořivý produktík...?
    Klient: "Vy jste mi asi špatně rozuměli, já jsem říkal, že jsem dědil a ne, že jsem debil !

    OdpovědětVymazat
  9. Vtipem ukazujete, pane Astr, ze banksteri do bankovnictvi nikoho do banky nevlecou v okovech pro investici, nybrz lakaji hamizne a nenasytne debily na bezpracny profit.
    Ciliz zadne svetove spiknuti, ale vzdy lokalni hraci.
    BTW, cetla jsem zajimavy clanek na N.P., mimo jine o stromu-keri Banksii a podle nekterych vyrazu mi me hasbarske skoleni agentky napovida, ze toho pana znam. Pise hezky, zrejme nejaky milovnik prirody..:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Samozrejme, pane JzP, poctivou praci se hned tak milionarem nestanete, proto s manzelem nejsme milionari.:-) Mela jsem spise na mysli spekulace na svetove burze, kde sice zari a lakaji velke zisky, ale take muzete vsechno ztratit behem okamziku, jako v rulete.
    Ja jsem pro normalni sporeni, ktere vyvazi inflaci, tedy zadny velky profit, ale taky minmalni risk.
    Nakonec v Americe jsou zdanene vsechny zisky z uroku, ktere prisly zkrze sporeni,--ale akcie, dividendy a ruzne investice(capital gain) jsou zdanovane vyssim procentem..

    OdpovědětVymazat
  11. Nakonec v Americe jsou zdanene vsechny zisky z uroku, ktere prisly zkrze sporeni,--ale akcie, dividendy a ruzne investice(capital gain) jsou zdanovane vyssim procentem..

    Pi,Daniela zase perli:-)
    Nakonec i na zacatek je nutno dodat, ze tak to zdanuji po celem svete, s vyjimkou na Caymanskych ostrovech, na Kypru a jeste v nekolika dalsich danovych rajich:-)
    Presto experti kterych je dlouha rada uspesne meni hodnotu penez na toaletni papir:-)
    Treba pan Soros a dalsi :-(
    Dedilove a debilove netvori tu vetsinu ktera pripravila milliony lidi o majetky a uvrhla do bidy.

    Ciliz zadne svetove spiknuti, ale vzdy lokalni hraci.
    To mate presne ti "lokalni hraci" to je ta masa obycejnych lidi kteri to na danich zaplati co banksteri a bursiani rozkradli!
    Na obycejne lidi jsou danove zakony opravdu perfektne vypracovane.
    Protoze se vsak tech nejbohatsich netykaji, jde to (A PUJDE TO) stale dole vodou, neboli pro obycejneho cloveka do prdele :-(
    Soucasne danove nastaveni v CR to je jen dalsi ukazka do mozaiky financniho pruseru sveta:-(

    OdpovědětVymazat
  12. Jasne ze perlim, pane Aster...
    Ony jsou take zde i jine investice, ktere jsou velmi malo, nebo vubec zdanovane! Staty, kdyz potrebuji penize na infrastrukturu nebo energertiku, vydavaji statni bondy. Ty si muze porizovat i obycejny clovicek.
    My jsme cleny stredni vrstvy a dane se nam zdaji primerene. V nasem pripade nekolik "tax exemptions" u fedeeralnich dani, cimz platime dane jen ze dvou tretin hrubeho prijmu. Dane statu Karolina jsou take celkem nizke, zanedbatelne. Mestske dane z nasi nemovitosti jsou vyssi nez dane z prijmu.
    Proc se mam starat o zlodejske megamilionare, kdyz penize nejsou moji nejdulezitejsi hodnotou? Ja jsem spokojena s tim, co mam a nejlepsi veci v zivote jsou stejne zadarmo..
    Jestli by penize zmizely, pak muzeme prejit na barter system, coz by zase ukazalo, kdo se umi uzivit necim prospesnym pro okoli a kdo ne.
    Zde na televizi knuci svobodne matky nekolika deti, ze nemohly platit hypotheku na novy dvoupatrovy dum. No bodejt. Neni divu, ze skoncily ve stanu.
    Celkove, na celem svete vidim zasadni problem ten, ze se namnozila vrstva neproduktivnich lidi, kteri po socialisticku vymahaji plosnou "rovnost".

    OdpovědětVymazat
  13. Bingo!

    ....
    kdo se umi uzivit necim prospesnym pro okoli a kdo ne.
    Celkove, na celem svete vidim zasadni problem ten, ze se namnozila vrstva neproduktivnich lidi, kteri po socialisticku vymahaji plosnou "rovnost"

    To Vam podepisuji, presne formulovano, moje slova:-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>