pondělí 21. března 2011

Bratři v triku

Stručně: mám na mysli nacism, proletářský internacionalism a současný západní vojenský intervencionalism.

Všechny se oháněly krásnou ideologií: nejprve pár tisíc/millionů mrtvol a pak bude blaze; když se kácí les lítají třísky.

Nacism sliboval taky ráj (a pořádek!) na zemi. Jen co se vyhladí národy méněcenné a parasitní (Židi, cikáni, negři) a částečně vyhladí, částečně zgermanisují národy ostatní (Slovani, jižní Evropa), pak bude všem dobře. Těch pár millionů mrtvých za to stojí, je to přece veteš!

Proletářský internacionalism taky neváhal nasadit tanky na záchranu socialismu v bratrských zemích, popř. k šíření socialistické revoluce v zemích ostatních. S těmi třískami při kácení lesa měl bohaté zkušenosti při budování socialismu. Opět - šlo o veteš: bourgeoisie, šlechta, velkostatkáři...

Současný západní intervencionalism to má nejtěžší. Ideologie je stejná: pár tisíc/millionů mrtvol zaostalé veteše (ručníkáři, fundamentalisti) přece stojí za rozvoj demokracie, nebo aspoň za přátelskou zavázanost "našich" zkurvysynů. Bohužel pro intervencionalisty, máme dnes internet, pročež se zprávy o jejich podlosti a pokrytectví šíří rychleji než by jim bylo milé. A tak zatímco zbraně čtvrté a páté generace massakrují Khaddafího vojáky, aby "zabránily krveprolití", v Bahrajnu nebo Jemenu pomáháme tamním Khaddafím střílet demonstranty. Možná, že Libyjci chtějí demokracii, zatímco Bahrájnci a Jemenci islamistickou diktaturu, ale tomu bude dnes na Západě věřit už jen blbec.

Tento problém jejich duchovní spřízněnci, nacisti a sovětští bolševici, neměli. Že tito pacholci půjdou do prdele a skončí rovněž na pranýři historie jako jejich předchozí souputníci, o tom není nejmenších pochyb. Otázkou je, zda zmizí sami nebo s sebou strhnou celý Západ. Pokud se realisuje druhá možnost, můžeme si ještě klást otázku, zda máme prostě smůlu jako ji měly irácké, jugoslávské nebo afghánské děti, nebo jestli jsme si to metafysicky zasloužili, když jsme nezabránili tomu, aby i naším jménem byly páchány tyto zločiny.

17 komentářů:

  1. Nezlobte se vp. Vodnik, to je ale snuska blbosti! Vy mi pripominate moji babicku, ktera za valky nadavala na krestany - kdyz je ten jejich Buh dobrotivy, tak proc dopusti to vsechno zlo? Vy to tady piste uplne stejne.

    Jen tak namatkou, NATO neni svetovym hegemonem v unipolarnim svete. Bahrajn je sunnitskym satelitem sunnitske Saudske Arabie a spojencem proti shiitskemu Iranu. Rebelove jsou shiite. Tak co asi muze Zapad delat, bombardovat Rijad a poslat tam 3 miliony vojaku na vystavbu demokracie? To asi pujde tezko, tak Obama "vyjadril znepokojeni".

    Kadafi nikdy poradnym spojencem nebyl, drzel ale na uzde rucnikarskou hordu, chytal pro Evropu infiltratory z Afriky a prodaval ropu.

    To co predvadi ted, proste ztratil cenu. Disintegrace Libye/Lybie (taky tam mimochodem prostym okem nepostrehnu rozdil) hrozi, ze se do Evropy nahrne horda lidi a ropa prudce stoupa. Proste se to vymklo z ruky a destabilizace se hrozi presunout dal, tak se Zapad brani.

    Kdyz se Vam sousedi v panelaku poperou, manzel mlati manzelku, polejva koberec benzinem a v kapse ma sirky, taky mu date pres drzku a pujdete hasit. Jestli je vas prvotni zamer chranit slabou lady, nebo zachranit vlastni byt, to je celkem jedno.

    OdpovědětVymazat
  2. Vážený pane Kreutzfeld, to nemá logiku. Kdyby Kadafi drzel na uzde rucnikarskou hordu, chytal pro Evropu infiltratory z Afriky a prodaval ropu, tak by se ho vyplatilo podpořit.

    Celkově Váš argument vyznívá "nekradu, když k tomu nemám možnost".

    OdpovědětVymazat
  3. Vodniku presny popis historie a soucasne hysterie.
    A panstva koho podrzi a koho se zbavi:-(

    Pan Kreutzfeld naopek predvedl ze je mistrem ping-pongu. Co muze nase vladnouci hierarchie delat kdyz se Suni a shitove nejsou ochotni dohodnout, ze ano cha cha cha ... :-(
    I v Iraku jsme to mysleli moc dobre, 1,5 millionu mrtvol? Ale ne to mi nic, mi tam privezli nasi demokracii, ano omylem jsme z helikoptery strileli i do par podezrelejch civilistu a zlocinec z Wiki to dal na Internet, ale jinak jsme dobri az nejlepsi!To jen tamni primitivove predvadi ze neumi hrat ping-pong podle nasich pravidel:-(
    Pane Kreutzfeld ted ma sice New Zealand jine starosti ale jeste pred casem jisty vedec vyzkoumal ze simpanz je na tak vysoke urovni ze si zaslouzi sva prava. Parlament to tam zatim nestihl odsouhlasit.
    Hlavne ze se Vam ten Vodnikuv presny popis svetovladnych praktik alias ping-pongu nelibi.
    Nekdo pri tom svindluje, ci urcuje pravidla ktera pro zbytek sveta(mimo Haify, Tel-Avivu a FEDu jsou cim dal vice svetu proti srsti! Nechcete presne popsat kdo tenhle svet cim dal vic kurvi? Ty suni a sity to jste zahral micek pod stul:-(
    Nalejte ciste vina, nemusi byt mesni, muze byt z Vaseho kraje, koser. Vino, pomerance a spoustu jinych veci mate vysoke kvality, jen tu politiku hrajete podle nejakych divnych ping-pongovych pravidel a svetu se to cim dal vice prestava libit !
    Shalom:-)

    OdpovědětVymazat
  4. "Kdyz se Vam sousedi v panelaku poperou, manzel mlati manzelku, polejva koberec benzinem a v kapse ma sirky, taky mu date pres drzku a pujdete hasit. Jestli je vas prvotni zamer chranit slabou lady, nebo zachranit vlastni byt, to je celkem jedno. ..."
    To je vyborne prirovnani, pane Kreutzfelde..

    Pujdu dale s vypecenou rodinkou v panelaku. Sousedi nejen ze delaji brajgl, ale otecko je drzy psychopat a druzka zla dorota, oba na drogach, oba lumpove. Hrozi li eskalace v takove domacnosti, pro mne, at se tam treba navzajem sezerou!!! At treba ten panelak vypali, bydlet blizko kriminalniku prinasi urcite riziko a slusni lide jsou pojisteni.
    Co by se mi nelibilo, ze slusny soused zacne hecovat sprateleneho souseda bydliciho pres ulici,- kteremu Otecko taky jednou rozbil okno-- aby vzal hul a sel na gaunerskou rodinku a delal u nich poradek.

    Prece kazdy rozumny clovek vi, ze se nema michat do psi rvacky. Nakonec se mongrolove sjednoti a pokousou jeho...

    OdpovědětVymazat
  5. Jak pravil jisty namestek emerickeho ministerstva valky neposlusnemu Pakistanskemu generalovi.
    Vybombardujeme Vas do doby kamenne !
    A on si to hajzl dovolil jeste zverejnit:-(
    Dalsi duvod proc tu Wiki zlikvidovat a s Asaggem jako s Noriegou, chytit a zavrit na 25 let (minimlne) do emerickeho kriminalu!
    Hasit se da tak ci onak :-(
    Toho ci onoho, podle toho jak uzname sami za vhodne. Ty nepoucitelne srovame!
    Jsou nastesti jeste staty ktere se distancuji. Vybombardovane Drazdany na konci 2 svetove budou mit silu argumentu a strasit jeste po radu generaci:-(
    Hlavne pane Kreutzfeld vetsi nebezpeci nez polejvat koberec benzinem a mit v kapse sirky je polejvat napalmem ci fosforem jak nasi bratri predvedli treba ve Faluji a obrazky ohorelych tel obehly svet.. a k tomu mit nekolik stovek jadernych hlavic. Hlavne dobre pod kontrolou mit ty zapalky aby nechytl koberec:-(
    Ne zde na Internetu mineno obecne v reci jakekoli, ale v politice statu jako Egypt a vlastne cely muslimsky svet ma v ruce svuj osud vezmeme li vazne prohlaseni jisteho generala jedine demokracie na Middle eastu:.
    At si neco zkusi a misto posvatneho kamene budou mit jednu velkou radioaktivni diru.
    To Vy ne pane Kreutzfeld, Vy jste hral zrovna ping-pong :-)
    Shalom:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Nevim o cem mluvite Mr. Aster. My Zide se venujeme udrzbe rozkvetlych zahrad, ktere jsme holyma rukama vybudovali v prachu pouste. Jste to vy, krizaci, kdo vrazdi nevinne deti. A vy to platite z Vasich dani Mr. Aster!

    Jak vsak rika jedno stare dobre zidovske prislovi, "The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who in the name of charity and goodwill shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and a finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee."

    OdpovědětVymazat
  7. Takze krestansti krizaci?
    To vase povidani si rozveste po lucernach a zacnete presvedcovat sve spoluobcany 2 kategorie.
    Palestinci s Vami maji jine zkusenosti.
    Jakoz i zbytek sveta.
    Mr.Wofowitz & his melody boys jsou jiste busy jak ted vehementne radi ve Wajthauzu jak jeste vic rozesrat arabsky svet:-)
    Zatim se jim to dari:-(
    Dalsi prislovi pravi ze zadny strom neroste az do nebe ! Jakoz jsou i jina dalsi moudra porekadla, ktera by se na tu vlci smecku dala napasovat :-)

    OdpovědětVymazat
  8. A to zas mate pravdu, pane Aster, sousta prislovi se da napasovat na soupstu veci. Treba ja mam rad tohle korejske prislovi:

    "To nevadi, ze nam shorel dum, hlavne, ze jsme spalili stenice."

    V cestine se myslim rika "To nevadi, ze jsme vylili vanicku, hlavne, ze jsme s ni vylili i to dite."

    OdpovědětVymazat
  9. Jak vsak rika jedno stare dobre zidovske prislovi

    Ale vp Kreutzfeld, tohle je přece z Bible, z Ezechiela! Říká to ve filmu Pulp Fiction ten mafián, jak ho hraje Samuel L. Jackson, těsně předtím, než postřílí všechny nevinné civilisty v dosahu.

    OdpovědětVymazat
  10. Jak jinak? Vp. Pecina to interpretoval celkem tak, jak jsem to myslel. Doslovne jsem to pochopitelne nekontroloval, jen jsem to okopcil z webu.

    Nedavno jsem Pulp Fiction po delsi dobe shledl a asi to zkusim i v ceskem dabingu, alespon ty nejlepsi sceny.

    OdpovědětVymazat
  11. PT Kreutzfeld, to už ani Vy nečtete odkazy? "Tarantino's primary inspiration for the speech was the work of Japanese martial arts star Sonny Chiba."

    Český dubbing je naprosto o ničem, zkazíte si dojem.

    OdpovědětVymazat
  12. Vp. Peters, Tarantinovu inspiraci nemohu kommentovat, protoze nevim, co Tarantino o tom sam rika, ale Jules sam o tom mluvi v bufetove scene jako o inspiraci Bibli a myslim, ze i uvadi ty pasaze ne?

    Cesky dubbing si chci prohlednout jen jako kuriositu, u filmu jako Pulp Fiction je samozrejme originalni zvuk natolik dulezity, ze ho jakykoliv i sebelepsi dubbing naprosto zkurvi.

    OdpovědětVymazat
  13. Na to nemohu odpovědět jinak než:

    a) přečtěte si o tom něco a
    b) podívejte se do Bible.

    OdpovědětVymazat
  14. Mate pravdu, ono se to tvari jako z Bible, ale je to z nejakeho karate filmu. Proc to ale nemuzete rict hned a nutite nas studovat?

    OdpovědětVymazat
  15. GP ma opet pravdu, jako vzdy:-)
    Vzdy lepe sahnout misto do bible do Wikipedie
    Tam je FSECHNO
    i
    Pulp Fiction:-)
    i s odbornym rozborem
    zadnym rozporem
    jo Wiki muza 21 stoleti kteroupomahal GP zakladat,
    ta za chvili vytvori NWO :-(
    a ani to nebude bolet :-(

    OdpovědětVymazat
  16. Tedy pouhá variace, biblický mashup. Vskutku, to jsem netušil.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně: <b>text</b>
Odkaz: <a href="http://adresa">text</a>, tedy <a href=""></a>